PDA

Επιστροφή στο Forum : Ενυδρείο για guppy.


nemo
09-06-05, 07:23
Καλημέρα σας.

Τον τελευταίο μήνα έδωσα τα 2 από τα 3 ενυδρεία μου γιατί ο δικτάτορας(η γλυκία μου μανούλα :smt077 ) αποφάσησε πως ή αυτά ή εγώ μαζί με αυτά στο πάρκο +-14 . Έτσι έμεινα με ένα ενυδρείο ~100lit 4 rummy nose και 2 khuli ... και σκοπεύω να επανέλθω στην παλία μου αγάπη τα guppy. Αλλά επειδή πάντα είχα το άγχος μην παραφορτόσω με ψάρια το ενυδρείο , ζητάω τα φώτα σας για τον αριθμό guppy που μπορώ να βάλω.
Το Ενυδρείο ειναι φυτεμένο μόνο με anubies (πολλές θα έλεγα) έχει αρκετές σπηλίες απο πετρες και 2 εσωτερικά φίλτρα.
Επίσης τα μωρά θα μένουν μέσα και όσα καταφέρουν και δεν γίνουν shusi ή θα μείνουν αν υπάρχει χώρος και για αυτά αλλιος θα δίνονται για υοθεσία.

thankssss :smt058

torm
09-06-05, 07:50
Αν έχεις ένα ενυδρείο μόνο με guppy τότε να ξέρεις ότι ακόμα και αν ξεκινήσεις με πολύ λίγα θα έχεις γρήγορα πληθυσμιακό πρόβλημα. Ναι μεν οι γονείς τρώνε κάποια μωρά, αλλά σκέψου ότι αν σου γεννάνε κάθε μήνα και επιζούν κάθε φορά 2-3 (τα οποία μετά απο λίγο καιρό θα συνεισφέρουν με περισσότερες γέννες), τότε καταλαβαίνεις πόσο γρήγορα θα 'χεις πρόβλημα.
Είσαι σίγουρος ότι μπορείς να δίνεις ψάρια με το ρυθμό που θα παράγεις? Εγώ δυσκολεύομαι να δώσω τα guppy που μου περισσεύουν.

pani
09-06-05, 12:00
Αφού ήτανε η παλιά σου αγάπη θα ξέρεις αρκετά για τήν ομορφιά της αγάπης σου. Πραγματικά και για μένα ειναι τα ομορφότερα πλασματάκια που υπάρχουν στο ενυδρείο μου τα λατρεύω ..... Οπως γνωρίζεις θα πρέπει να βάλεις 1 αρσενικό 3 θηλυκά η πολλαπλάσια αυτών των αριθμών για να υπάρχει ισορροπία και να μην γίνονται καυγάδες και στρεσαρίσματα.... επειδή το ενυδρείο ειναι αρκετά μεγάλο μέχρι να γεμίσει θα σου πάρει αρκετό χρονικό διάστημα έτσι που θα σκεφτείς τι θα κάνεις τα επιπλέον που θα έχεις.... αν σκεφτείς ότι εγώ είχα σε ενα 75λιτρο πάνω απο 150 τότε θα καταλάβεις τι γινότανε ξερω θα με κράξουν οι φίλοι μου αλλά εγώ ένιωθα υπέροχα που εβλεπα γεμάτο το ενυδρείο με τόσα όμορφα ψαράκια... τώρα η νέα μου παραγωγή που ευρήσκεται μέσα σε 30λιτρο ειναι και αυτή αρκετά μεγάλη τα λατρεύω και τα αγαπάω το προσέχω και τα φροντίζω καθημερινά ώστε να έχουν τις συνθήκες που χρειάζονται .... η απώλεια και ζωή ειναι συνηφασμένα έτσι που πάντα να αναπληρώνεται το κενό με περισσότερη ζωή. Αν συγκρίνω το ενυδρείο μου με αρλεκίνους με τετρα, κλοουν και κορρυς που πάντα μετράω ποσα ειναι και πάντα ειναι ο ιδιος ο αριθμός εεεεεεεεε τι να πω δεν με ικανοποιά εμενα προσωπικά ουτε υπάρχει η κίνηση στο ενυδρείο αυτό όση υπάρχει στο ενυδρείο με τα γκάπυς ..... οκ ειναι πανέμορφα και αυτά αλλα ειναι νοχελικά εν συγκρίσει με τα γκάπυς που ειναι ζωηρά....
Συγνώμη έγραψα πολλά για τη δικιά μου αγάπη ελπίζω να σε επισα ότι αξιζει να δοκιμάσεις.....

nemo
09-06-05, 12:15
Δηλαδή θα ήτανε κάλα να ξεκινήσω με 4 (3f-1m) και να αφήσω την φύση να κάνει την δουλειά της?+στα πόσα guppy θα έχει φτάσει στα όρια του πιστεύετε?

thanks for the replys :)

pani
09-06-05, 12:28
Νομίζω οτι αξίζει να ξεκινήσεις με διπλάσιο αριθμό και στο πόσα χωράει το ενυδρείο σου θα το δεις και θα το νιώσεις θα εξαρτηθεί απο το μέγεθος τους δεν ξέρω να σου πώ σε αριθμό αλλά πρέπει να σκεφτείς ότι κατα διαστήματα θα πρέπει να φεύγεις μερικά και να τα αναπληρώνεις με νέα που θα αγοράζεις για να γίνεται ανανέωση του είδους επίσης μπορείς να κάμνεις ανταλλαγές με φίλους που έχουν γκάπυς. Φίλε μου αυτά που εγραψα και γράφω ειναι η δικιά μου γνώμη ισως κάποιοι άλλοι φίλοι να με διορθώσουν η να προσθέσουν σ ολα αυτά που έγραψα. Η απόφαση ειναι δική σου οπως και η επιλογή εμείς λέμε μερικά πράγματα που βιώσαμε η περάσαμε, καθε άνθρωπος έχει τις δικές του αγάπες και επιλογές . Αααα ξέχασα να επισημάνω οτι θα πρέπει να έχεις αρκετά φυτά η αληθινά η ψεύτικά και μάλιστα απο αυτά μερικά να επιπλέουν για να μπορούν τα μικρά να κρύβονται για να γλυτώσουν απο τα αλλα ψαράκια.

ASCCO1
10-06-05, 23:39
Απο την στιγμη που ειναι αναγκασμενος να περιοστεις στο ενα ενυδρειο :cry: οποτε και να ηθελα να σου προτεινω να ξεκινησεις ενα δικο σου breeding line ,δεν ειναι εφικτο (( θα ηθελες τουλαχισοτν αλλα εξι ενυδρεια)).....
το καλυτερο θα ηταν τα guppies που θα βαλεις να ΜΗΝ εχουν καμια συγγενικη σχεση μεταξυ τους, αυτο προυποθετει λιγο ψαξιμο, και λιγο υπομονη, αλλα πιστευω οτι το αποτελεσμα (( διαφορετικες ποικιλιες)) θα σε ανταμηψει!! :wink: