Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Sos,κολυμπάει πλάγια

antegeia7
09-10-14, 12:11
Καλησπερα παιδια.
Καινυριος κ εγω στρην παρεα και γενικα με το χομπυ. Εδω και ενα χρονο εχω ενα μικρο ενυδρειο 0 λιτρων και πλεον εχω ενα 200. πριν ενα μηνα αγορασα το cαρακι στην φωτογραφια και εδω και δυο μερες δεν φαινεται καλα. με αποκορυφωση σημερα που ειναι ξαπλωμενο κατω η και κολυμπαει πλαγια.
καμια λυση? ευχαριστω εκ των προτερων

Κλεόβουλος
09-10-14, 12:15
Καλώς ήρθες!
Για συμπλήρωσε αυτό http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=42009

Τάκης
09-10-14, 12:19
Καλως ήρθες,
συμπλήρωσε αυτή τη φόρμα http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=42009
για να δούμε το ιστορικό του ενυδρείου και να καταλάβουμε τι μπορεί να συμβαίνει.
Κάνε μια καλή αλλαγή νερού άμεσα μέχρι να πάρεις κάποια απάντηση, και αν δεν έχεις αεραντλία μέσα, βάλε μία να δουλεύει

antegeia7
09-10-14, 12:30
ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

1. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΤΟΥ (ΑΡΡΩΣΤΟΥ) ΨΑΡΙΟΥ: 15 Σεπτεμβριου
2. ΤΥΠΟΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ(ΒΑΣΙΚΟ,ΦΥΤΕΜΕΝΟ,ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΝΕΡΟΥ,ΤΑΠΗΤΑ ΑΛΓΩΝ):
3. ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΓΚΟΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ: 200 λιτρα 3 ποδια
4. ΧΡΟΝΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ: 1 χρονος
5. ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ (ΒΑΘΜΟΙ ΚΕΛΣΙΟΥ): 23
6. ΑΛΛΑ ΧΡΥΣΟΨΑΡΑ (ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΚΑΙ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ): ναι, , 1 Subunkin, 1 Oranda-Assorted, 1 Comet Golden, 1 Pearl Scale, 1 Rosy Barb longfin male, 1 Tetra Black widow-Gold form 3x Giant Danio 3, ενα κονγκολεζο και 2 χρυσα. και ενα γκουραμι
7. ΑΣΠΟΝΔΥΛΑ (ΕΙΔΟΣ ΚΑΙ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ):
8. ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΑΛΛΑΓΩΝ ΝΕΡΟΥ (ΒΑΘΜΟΙ ΚΕΛΣΙΟΥ):
9. ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΑΛΛΑΓΩΝ ΝΕΡΟΥ: 1 αλλαγη 25%
10. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΝΕΡΟΥ: χθες
11. ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΤΑΪΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΙΔΟΣ ΤΡΟΦΗΣ: flakes μερα και νυχτα

ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ

1.PH:
2.KH:
3.GH:
4.ΝΗ3 (αμμωνια):
5.ΝΟ2(νιτρώδη):
6.ΝΟ3(νιτρικά):
ΜΕΤΡΗΣΗ ΜΕ
ΣΤΑΓΟΝΕΣ:
ΣΤΙΚΣ:
Ηλεκτρονική:

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΑΣΧΟΝΤΟΣ-ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΟΛΟΓΙΑ

1.ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ(ΝΑΙ/ΟΧΙ):
2.ΨΑΡΙ(Α) ΠΟΥ ΠΑΣΧΟΥΝ:
3.ΠΟΤΕ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ: 2-3 μερες
4.ΜΗΚΟΣ ΣΩΜΑΤΟΣ(ΧΩΡΙΣ ΟΥΡΑ) : 5 εκατοστα
5.ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ:
6.ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ :
7.ΠΕΡΙΤΤΩΜΑΤΑ (πχ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ, ΔΙΑΦΑΝΗ, ΧΡΩΜΑ):
8.ΑΝΑΠΝΟΗ (ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ Ή ΑΥΞΗΜΕΝΗ):
9.ΧΡΩΜΑ ΒΡΑΓΧΙΩΝ:
10.ΤΡΕΦΕΤΑΙ(ΝΑΙ/ΟΧΙ): ναι
11. ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:

-------------------------
ευχαριστω για το ενδιαφερων...σορρυ παιδια αλλα ειμαι ασχετιδης.....Για το γκουραμι γνωριζω οτι ειναι τροπικο αλλα εχω μονιμα 20 με 2 βαθμους στο σπιτι μου και αποτι μου ειπανε δεν απιθανη η συμβιωση γκουραμι με χρυσοαρα.

Σημαντικη σημειωση το ενυδρειο το πηρα απο ενα φιλο στρωμενο.

Τάκης
09-10-14, 12:44
Δεν έχεις μετρήσεις ; Είναι πολύ σημαντικές, χωρίς αυτές δεν ξέρεις τη κατάσταση του ενυδρείου. Επίσης το γκουράμι που λες δεν ταιριάζει με χρυσόψαρα γιατί δεν ζει στις ίδιες παράμετρες με αυτά. Τα άλλα 8 μικρά που λές είναι χρυσόψαρα ;
Πρέπει να μετρήσεις οπωσδήποτε αλλά και να μετράς τακτικά, χωρίς αυτές δύσκολο να σε βοηθήσουμε.
Επίσης να αυξήσεις τις αλλαγές σου πάνω από 30% την εβδομάδα, αλλά αυτό θα το διείξουν οι μετρήσεις καλύτερα

ευχαριστω για το ενδιαφερων...σορρυ παιδια αλλα ειμαι ασχετιδης.....Για το γκουραμι γνωριζω οτι ειναι τροπικο αλλα εχω μονιμα 20 με 2 βαθμους στο σπιτι μου και αποτι μου ειπανε δεν απιθανη η συμβιωση γκουραμι με χρυσοαρα.

Σημαντικη σημειωση το ενυδρειο το πηρα απο ενα φιλο στρωμενο.

Δεν είναι μόνο θέμα θερμοκρασίας αλλά και άλλων παραμέτρων
Διάβασε εδώ να δεις τι παράμετρες θέλουν τα Gourami
http://www.seriouslyfish.com/species/sphaerichthys-vaillanti/
Αλλά και απο θερμοκρασία καμία σχέση , τα χρυσόψαρα μπορούν να ζήσουν και με 10 βαθμούς. Τα χρυσόψαρα είναι ψάρια κρύου νερού

antegeia7
09-10-14, 12:48
Δεν εχω μετρησεις δυστηχως. μολις εκανα update την λιστα με τα αλλα ειδη.

Τάκης
09-10-14, 13:00
Δεν εχω μετρησεις δυστηχως. μολις εκανα update την λιστα με τα αλλα ειδη.
Φίλε μου sorry αλλά έχεις μια τέλεια ψαρόσουπα, όπως κάναμε οι περισσότεροι , μη πω όλοι, στην αρχή. θα πρέπει να αποφασίσεις ποιο είδος ψαριών θες να κρατήσεις.
Πάμε στο άρρωστο τώρα, είναι απαραίτητο να δούμε μετρήσεις, αλλιώς θα έχουμε λανθασμένες απόψεις και ο καθένας θα λέει το μακρύ του και το κοντό του, με τις μετρήσεις ή μπορούμε να δούμε τι φταίει ή να αποκλείσουμε ότι φταίει αυτό.
Για αρχή κάνε αλλαγή νερού,
Πρέπει να προμηθευτείς μετρήσεις, σου προτείνω να πάρτεις μόνο υγρα τεστ, για Αμμωνία (ΝΗ3/ΝΗ4), νιτρώδη (ΝΟ2) και νιτρικά (ΝΟ3). PH ,GH, & KH δεν είναι απαραίτητα όταν έχεις χρυσόψαρα αλλά καλό είναι να ξέρεις το νερό που έχει η περιοχή σου,
Βγάλε τα ψάρια που δεν ταιριάζουν,
Αν μπορείς και έχεις άλλο μικρό ενυδρείο ίσως να χρειαστεί να μπει το άρρωστο εκεί

antegeia7
09-10-14, 13:06
Ευχαριστω φιλε τακη για το ενδιαφερον οπως ειπα ειμαι ασχετιδης. Για ποια αναφερεσαι οτι πρεπει να ξεχωρισω?
ΑΠο μετρησεις που εκανα στο μικρο με σταγονες δεν ειχαμε προβλημα με το νερο. και ο φιλος που μου εδωσε το ενυδρειο και ειναι εμπειρος δεν κανει μετρησεις πλεον. ειναι πιο σκληρο το νερο εδω ( Αυστραλια :-P)
Με το αρρωστο τωρα.
αυριο μπορω να εχω παλι το μικρο. σημερα προτεινετε να το απομωνωσω? σε καποιο λεκανακι?> η κοκινιλα στο μαγουλο? καμια θεωρια?

delta66
09-10-14, 13:12
Οι κοκκινιλες ειναι μαλλον καψιμο απο αμμωνια.
Δεν νομιζω να σωθει.

suiveam
09-10-14, 13:12
Η κοκκινιλα στο βραγχιο(μαγουλο) συνηθως ειναι καψιμο απο αμμωνια....

Βασικα δες ποια θελεις να κρατησεις και πραξε αναλογα για τις συνθηκες του νερου σου....

ΕΔΙΤ. με προλαβε ο master delta!

Κωστας Malawi
09-10-14, 13:14
μου μυριζει αμωνια που το καταστρεφει απο μεσα προς τα εξω..

ο φιλος σου οπως ειπες ειναι εμπειρος και δεν κανει μετρησεις.αυτο δε σημαινει οτι εσυ δεν πρεπει να κανεις..

η μονη βοηθεια που μπορω να σου δωσω ειναι με το να σου πω να παρεις υγρα τεστ και να αποφασισεις τι ειδος ψαριου θα κρατησεις γιατι δυστυχως δεν μπορεις να τα βαλεις ολα μεσα..

antegeia7
09-10-14, 13:16
αυριο θα παω να αγορασω τα συνεργα για τις μετρησεις :-( δηλαδη δεν σωνεται με τιποτα????? να μην το απομονώσω σημερα?

Κωστας Malawi
09-10-14, 13:18
για εμενα προσωπικα δεν σωνεται..αλλα ισως καταφερεις να σωσεις τα υπολοιπα αμα βιαστεις..

antegeia7
09-10-14, 13:23
εξηγειστε μου λιγο ρε παιδια και με τα ψαρακια τι παιζει? ποια δεν ταιριαζουν μεταξυ τους?

Τάκης
09-10-14, 14:32
αυριο θα παω να αγορασω τα συνεργα για τις μετρησεις :-( δηλαδη δεν σωνεται με τιποτα????? να μην το απομονώσω σημερα?
Κάνε γενναία αλλαγή τότε, όσο πιο μεγάλη μπορείς, αλλά το νερό να έχει ίδια θερμοκρασία με το νερό του ενυδρείου ή 0,5 το πολύ 1 βαθμό μικρότερη.
Αν θες τα χρυσόψαρα διώχνεις όλα τα υπόλοιπα.
Το μικρό που λες έχει στρωμένο φίλτρο ; Αλλά χωρίς τεστ δεν μπορείς να το ξέρεις, επομένως αφού η υπόνοια είναι πως έχεις αμμωνία αστο εκεί
εξηγειστε μου λιγο ρε παιδια και με τα ψαρακια τι παιζει? ποια δεν ταιριαζουν μεταξυ τους?
Βασικά τα χρυσόψαρα είναι κρύου νερού, θέλουν PH > 7 και σχετικά σκληρό νερό, ενω τα υπόλοιπα είναι τροπικά, άρα πιο ζεστό νερό , PH < 7 και μαλακό νερό.
Ενα παράδειγμα για τα gourami από το site που σου έδειξα

Water Conditions
Temperature: 21 – 25 °C (http://www.seriouslyfish.com/wp-admin/profile.php)
pH: 3.5 – 6.5 (http://www.seriouslyfish.com/wp-admin/profile.php)
Hardness: 0 – 54 ppm (http://www.seriouslyfish.com/wp-admin/profile.php)
Φίλε antegeia7
διάβασε εδώ http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=24
και ειδικά εδώ http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=74230
θα βρεις πολλές πληροφορίες που αφορουν τα χρυσόψαρα

antegeia7
12-10-14, 15:50
Αμωνια 2 και PH 6:?:?:?:? .............. Εχω προχωρησει σε αλλαγες νερου εχθες 30% και σημερα 50%.... Χρησιμοποιω το Prime 1 καπακι λεει ανα 200 λιτρα επομενως σημερα εβαλα μισο και κατι και στο aquarium ενωειται οτι πηγα σε αλλο, συστησανε το Buffer PH 7..... ta 3 Giant Danio kai το Gurami τα εβαλα στο μικρο και τα χαρησα στον αδερφο μου ωστε να εχει τα τροπικα εκει.
Αλλες συμβουλες παιδια? Το Buffer 7 και το prime στις προαναφερθησες τιμες ? επισης το Flourish για τα φυτα.....:confused::confused::confused:
Ευχαριστω ιδιαιτερα τον φιλο Τακη και οσους ενδιαφερθηκανε. :):)

Τάκης
12-10-14, 16:00
Θα σου σύστηνα να μη χρησιμοποιείς χημικά όπως το buffer 7 για να φτιάξεις το ph σου, και ειδικά αφου έχεις ψάρια που δεν θέλουν χαμηλό ph, σκέτο νερό βρύσης με το ανάλογο αντιχλώριο.
Τι φυτά έχεις και θες να βάλεις flourish ; με χρυσοψαρα μη περιμένεις να επιζήσουν, σαλατίτσα θα γίνουν, εκτός και αν έχεις καμιά ανουμπια και καμια βαλισνέρια που δεν θέλουν λιπάσματα, θα σου πρότεινα να μη βάλεις τίποτα

antegeia7
12-10-14, 16:15
επισης ρεξεχασα να αναφερω οτι σημερα εχω αλλο προβλημα. Το χρυσο κυνηγαει το Blak moore και μαλιστα εχει σημαδι στο ενα ματι......:|:|:|
Απελπιζομαι......:(:(:( Αυτα τα ψαρια συμβιωνουν μαζι εδω και ενα χρονο...ξαφνικα τρελαθηκαν.. :smt091:smt091:smt091
Θα σου σύστηνα να μη χρησιμοποιείς χημικά όπως το buffer 7 για να φτιάξεις το ph σου, και ειδικά αφου έχεις ψάρια που δεν θέλουν χαμηλό ph, σκέτο νερό βρύσης με το ανάλογο αντιχλώριο.
Τι φυτά έχεις και θες να βάλεις flourish ; με χρυσοψαρα μη περιμένεις να επιζήσουν, σαλατίτσα θα γίνουν, εκτός και αν έχεις καμιά ανουμπια και καμια βαλισνέρια που δεν θέλουν λιπάσματα, θα σου πρότεινα να μη βάλεις τίποτα

Ευχαριστω και παλι Τακη. Θα σε γελασω δεν θυμαμαι τις ονομασιες τους. αλλα εχουν επιβιωσει τα φυτα παραδοξως.......... Για σημερα εκανα αυτα που προανεφερα... Τι προτεινεις για να μηδενισω την αμωνιοα? Σ.Σ> ΟΛΑ τα χρυσοπσαρα εχουν παρει στο κυνιγι το μαυρο. το βλεπω ιδη λαχανιασμενο

johnpecn`
12-10-14, 16:17
επισης ρεξεχασα να αναφερω οτι σημερα εχω αλλο προβλημα. Το χρυσο κυνηγαει το Blak moore και μαλιστα εχει σημαδι στο ενα ματι......:|:|:|
Απελπιζομαι......:(:(:( Αυτα τα ψαρια συμβιωνουν μαζι εδω και ενα χρονο...ξαφνικα τρελαθηκαν.. :smt091:smt091:smt091

Το προβλημα σου ειναι η αμμωνία ολα τ αλλα έρχονται μετά , με τι μέτρησες αμωνία και ph;γιατι στην φόρμα δεν έχεις μετρήσεις.
Αφού έχεις τώρα μονο χρυσόψαρα κοίτα να φτιάξεις τα νερά ειναι κρίμα να βασανίζονται έτσι τα ζωντανά.

antegeia7
12-10-14, 16:22
Το προβλημα σου ειναι η αμμωνία ολα τ αλλα έρχονται μετά , με τι μέτρησες αμωνία και ph;γιατι στην φόρμα δεν έχεις μετρήσεις.
Αφού έχεις τώρα μονο χρυσόψαρα κοίτα να φτιάξεις τα νερά ειναι κρίμα να βασανίζονται έτσι τα ζωντανά.

Στο aquarium εκανα τις μετρησεις. Δεν εχουν ερθει ακομα τα Kits που παρηγγειλα. Αυτο προσπαθω να φτιαξω τα νερα. Δηλαδη το κυνηγητο οφειλεται στην αμωνια? αν συνχεισουν ετσι δεν την βλεπω να την βγαζει καθαρη ο μαυρουλης μου

johnpecn`
12-10-14, 16:30
Όχι δεν εννοώ αυτό ,εννοώ οτι με 2 αμωνία τα ψαρια σου αργοπεθαινουν οπότε το κυνηγητό ειναι δευτερεύων.
Το νερο της βρύσης εκεί ειναι οξινο 6 ph?
Άμα βάλεις μια φωτό το ενυδρειο με τα ψαρια και τις μετρήσεις
Θα πάρεις και τις κατάλληλες απαντήσεις.

antegeia7
12-10-14, 16:37
Δωσε μου τρια λεπτα γιαννη..... και τα ανεβαζω.... σορρυ δεν εχω μετρησεις... το μονο που ξερω ειναι PH 6 kai αμωνια 2 όπως μου τα είπανε στο aquarium...
Θα σκαω....:smt091

johnpecn`
12-10-14, 16:50
Χωρις τις μετρήσεις δεν υπάρχουν και πολλα να πούμε :)

Τα ψαρια σου θέλουν σκληρό νερο με αλκαλικο ph και κυρίως στρωμένο φιλτρο
Να μην τα καίει η αμμωνία

Δες εδώ για το πως φτιάχνεις το νερο

http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=33909

Και οτι θες ρωτάς.

antegeia7
12-10-14, 16:57
Όχι δεν εννοώ αυτό ,εννοώ οτι με 2 αμωνία τα ψαρια σου αργοπεθαινουν οπότε το κυνηγητό ειναι δευτερεύων.
Το νερο της βρύσης εκεί ειναι οξινο 6 ph?
Άμα βάλεις μια φωτό το ενυδρειο με τα ψαρια και τις μετρήσεις
Θα πάρεις και τις κατάλληλες απαντήσεις.

Η φωτογραφια....Βιντεο ανεβαινει? Καταλαβαινω για την αμωνια αλλα ειληκρηνα εχουνε πεσει ολοι επανω στον μαυρουλι πλεον. :-( εδω και 2 ωρες τον εχουν τρελανει

antegeia7
12-10-14, 17:00
Η φωτογραφια....Βιντεο ανεβαινει? Καταλαβαινω για την αμωνια αλλα ειληκρηνα εχουνε πεσει ολοι επανω στον μαυρουλι πλεον. :-( εδω και 2 ωρες τον εχουν τρελανει
Μονο φωτο μπορουσα να βαλω βιντεο δεν ανεβαινει. Παιδια lease οποιαδηποτε συμβουλη τον εχουν παρει στο κυνηγο τον καημενο 4 ψαρια εδω και πανω απο 2 ωρερς. δηλαδη εγω που τον βλεπω να τρεχει κουραστικα ποσο μαλον το ψαρακι. :-(

konstantinos-z
12-10-14, 18:00
μηπως ο..μαυρουλης...ειναι καμμια ετοιμογεννη........μαυρουλα??

Τάκης
12-10-14, 22:35
Θα σου έλεγα να μην ασχοληθείς με το PH προς το παρόν, αφου έχεις αμμωνία θα σου πρότεινα να κάνεις μια γενναία αλλαγή απο 60%-70% ή ακόμα και πιο πολύ, και μετά κάθε μέρα αλλαγή 50% τουλάχιστον με νερό αποχλωριομένο και παρόμοιας θερμοκρασίας με του ενυδρείου. Ταυτόχρονα θα πρέπει να βρεις μπόλι και δεν ξέρω πόσο εύκολο είναι εκεί

antegeia7
13-10-14, 15:21
Καλησπερα και παλι..Ακολουθώντας λοιπον τις οδηγιες σας, Τριτη αλλαγη σημερα 50% ξανα, και καπως σα να εχουν ηρεμισει ολα. Αυριο θα παω παλι για μετρησεις και θα σας πω, ελπίζω να είναι καλα.
Για το μπολι ενωείς τα κεραμικα?

Τάκης
13-10-14, 15:29
Για το μπολι ενωείς τα κεραμικα?
Διάβασε εδώ για πεσσότερες πληροφορίες για το μπόλι
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=32934

antegeia7
13-10-14, 15:35
Διάβασε εδώ για πεσσότερες πληροφορίες για το μπόλι
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=32934

Eχω οταν ξεκινησα το ενυδρειο μου τα δωσε ενας φιλος αλλα πλον μου ειπανε και απο το aquarium να τα αφαιρεσω. Εσυ τι λες?
εχυαριστω και παλι Τακη για ολα.

Τάκης
13-10-14, 15:59
Eχω οταν ξεκινησα το ενυδρειο μου τα δωσε ενας φιλος αλλα πλον μου ειπανε και απο το aquarium να τα αφαιρεσω. Εσυ τι λες?
εχυαριστω και παλι Τακη για ολα.
Σου έδωσε φίλος σου υλικο (μακαρόνι ή σφουγκάρι ) απο το ενυδρείο του εννοείς ;
Αν σου έδωσε ίσως τώρα να μην έχει πιάσει και καλό να βρεις πάλι, θα σου επιταχυνει τη διαδικασία του στρωσίματος, γρήγορα και ανώδυνα για τα ψάρια.
Αν σου είπανε από το pet-shop να το αφαιρέσεις , το είπανε μάλλον γιατι θέλουν να πουλήσουν τα ζουμια και τα ματζούνια που έχουν αυτοί , που λένε πως θα σου φτιάξει τη βιολογία, εγω προσωπικά δεν τα εμπιστεύομαι, γιατί τα έχω πληρώσει ακριβά χωρίς κάποιο αποτέλεσμα. Πιστεύω πως όταν έχεις ήδη ψάρια μέσα το μπόλι είναι μονόδρομος

antegeia7
17-10-14, 14:56
PH 7 αμωνια 0..... επιτελους :-D τα ψαρακια και παλι ειναι υγειη και τρεχουν και τα κυνηγητα σταματησαν. :smt043
Πηρα και αεραντλια και την εβαλά να δουλευει και συνδεσα την μια ακρη σε ενα μικρο φιλτρακι.....Τωρα με την αεραντλια θα εχω θεμα με τα φυτα? :confused:
Γενικα παιδια οτι αλλες συμβουλες για το ενυδρειο μου πειτε μου παρακαλω να μην κανω παλι γκαφα. προσθεσα ακομα 2 fantails και μου προτεινε να βαλω Tertra blak widow, αλλα πρωταηθελά να σας συμβουλευτω. Μου ειπε συμβιωνουν μαζι κλπ κλπ κλπ.... Τελικα με τα κεραμικα που τα εβγαλα εκανα καλα? πρεπει να αγορασω αλλα?
Κατι αλλο τωρα,
να εκμεταλευτω λιγακι την καλοσυνη σας:D ο αδερφος μου λοιπον σημερα ξεκινησε ενα ενυδρειακι , το παλιο δικο μου 30 λιτρων , με μονομαχο.
PH 7 αμωνια 0 ( για την ωρα μονο αυτα μπορουμε να μετρησουμε τα κιτς γφια τρις μετρησεις ερχοντραι απο την ΚΙΝΑ)...Μπορειτε να μας βοηθησετε? σχετικα με φυτα κλπ? και αλλα ειδη? τα μολυς ταιριαζουν μονο αποτι λιγακι ειδα? και κανα σαλιγκαρακι? catfish? θα επιβιωσει?
ευχαριστω και παλι....ειδα κατι πολυ ομορφα ενυδρεια μονομαχων εδω μεσα παντως και θαμπώθηκα. :smt043:smt043
ξεχασα πηραμε και ενα θερμοστατη 100βατ, δεν ειχε μικροτερο...... αυτα...Σημαντικο εδω ερχεται καλοκαιρι και βαραει 45αρια....:smt011:smt011:smt011:smt011
αλλο ενα λαθος που εκανα και ανεβασα αμωνια. επλυνα το φιλτροπ με νερο βρυσης........:confused::smt011

Τάκης
17-10-14, 15:14
PH 7 αμωνια 0..... επιτελους :-D τα ψαρακια και παλι ειναι υγειη και τρεχουν και τα κυνηγητα σταματησαν. :smt043

Αυτό είναι καλό
Το PH πρέπει να είναι λίγο πιο ψηλά , στα χρυσόαψρα το PH καλό είναι > 7 <= 8

Πηρα και αεραντλια και την εβαλά να δουλευει και συνδεσα την μια ακρη σε ενα μικρο φιλτρακι.....Τωρα με την αεραντλια θα εχω θεμα με τα φυτα? :confused:

Τα φυτά δεν πάθουν τίποτα απο την αεραντλία, απο τα χρυσόψαρα ότι πάθουν

προσθεσα ακομα 2 fantails

Το παραφορτώνεις
έχεις δηλαδή τώρα 1 Subunkin, 1 Oranda-Assorted, 1 Comet Golden, 1 Pearl Scale και 2 fantails, σε 200 Λίτρα, Είναι πάρα πολλά, όλα αυτά είναι για ενυδρείο πάνω από 300 λίτρα (θεωρητικά πάνω απο 320 για την ακρίβεια) , πρέπει να κάνεις αλλαγή νερού τουλάχιστον 2 φορες την εβδομάδα. Πόσο μήκος έχει το ενυδρείο σου ;

μου προτεινε να βαλω Tertra blak widow, Μου ειπε συμβιωνουν μαζι κλπ κλπ κλπ.

Ούτε να το διαννοηθείς, καμία σχέση , αλλά και λόγω ιχθυοφόρτισης ουτε σαλιγκάρι να μη βάλεις μέσα, έχεις πολλά ψάρια, και όταν έρθουν τα τεστ και μετρήσεις Νιτρικά θα το καταλάβεις , και θα δεις πόσες και πόσο αλλαγή νερού θα πρέπει να κάνεις

Τελικα με τα κεραμικα που τα εβγαλα εκανα καλα? πρεπει να αγορασω αλλα?

Τι εννοείς έβγαλες ; Αφαίρεσες βιολογικό υλικό ; Και αν ναι γιατί το αφαίρεσες ;

ο αδερφος μου λοιπον σημερα ξεκινησε ενα ενυδρειακι , το παλιο δικο μου 30 λιτρων , με μονομαχο.
PH 7 αμωνια 0 ( για την ωρα μονο αυτα μπορουμε να μετρησουμε τα κιτς γφια τρις μετρησεις ερχοντραι απο την ΚΙΝΑ)...Μπορειτε να μας βοηθησετε? σχετικα με φυτα κλπ? και αλλα ειδη? τα μολυς ταιριαζουν μονο αποτι λιγακι ειδα? και κανα σαλιγκαρακι? catfish? θα επιβιωσει?

Σε 30 λίτρα δεν θα βάλεις τίποτα άλλο μέσα , άντε κανα σαλιγκάρι, τίποτε άλλο όμως.
Τα μόλυς δεν ταιριάζουν με μονομάχο , ασε που θα τα σκοτώσει, αλλά θέλουν διαφορετικό νερό, Θα πρέπει να κατεβάσεις όμως το PH και να μαλακώσεις το νερό βάζοντας φύλα κατάπα ή τύρφη. Από φυτά βάζεις αρκετα και ειδικα κάποια επιφανείας

ξεχασα πηραμε και ενα θερμοστατη 100βατ, δεν ειχε μικροτερο...... αυτα...Σημαντικο εδω ερχεται καλοκαιρι και βαραει 45αρια....:smt011:smt011:smt011:smt011

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ , τα χρυσόψαρα δεν θέλουν υψηλές θερμοκρασίες, βγάλε τον θερμοστάτη και να βάλεις ανεμιστηράκια, θερμοκρασία μέχρι 26 το πολύ, 25 είναι ιδανική

antegeia7
17-10-14, 15:58
Το παραφορτώνεις
έχεις δηλαδή τώρα 1 Subunkin, 1 Oranda-Assorted, 1 Comet Golden, 1 Pearl Scale και 2 fantails, σε 200 Λίτρα, Είναι πάρα πολλά, όλα αυτά είναι για ενυδρείο πάνω από 300 λίτρα (θεωρητικά πάνω απο 320 για την ακρίβεια) , πρέπει να κάνεις αλλαγή νερού τουλάχιστον 2 φορες την εβδομάδα. Πόσο μήκος έχει το ενυδρείο σου ;το Shunbunkin ητανε το πρωτο θυμα.παει αυτο. το αναπληρωσα που λες με 1 Fantail και πηρα ακομα ενα. εχω και ενα 2 Tetra Black widow-Gold , ειληκρινα δεν μου πηγε η καρδια να τα διωξω τα εχω 1,5 χρονο ( απο παροτρυνση πωλητη φυσικα)..... Αλλαξα petshop ενωειται αλλα και ο σημερινος μου προτεινε να βαλω 4 blak widow. :smt075 οποτε οπως τα λες μειως shunbunkin kai συν τα 2 φανταιλς. Επισης Σαλιγκαρι και katfish εχω μεσα συγνωμη δεν τα εγραψα αυτα, αυτα τα εχω απο το μικρο ενυδρειο εδω και 1.5 χρονο. Αυτα. 200 λιτρα 3 foot.

Τι να σου πω να τα βγαλω λες? να παρω ενα ενυδρειακι να τα βαλω μεσα ολα αυτα?

Τι εννοείς έβγαλες ; Αφαίρεσες βιολογικό υλικό ; Και αν ναι γιατί το αφαίρεσες ; Μου ειχες πει για μπολι, το κεραμικο το εβγαλα γιατι μου ειπανε τα σαινια στο παλιο το petshop να το βγαλω....οτι και καλα εκει ειναι η αμωνια κλπ κλπ.... βγαλτα λεει και ενα σε καμια βδομαδα παρε αλλο. δεν τα εχω πεταξει παντως....τι λες να τα βαλω πισω?
:confused::confused::confused::confused:

Ο θερμοστατης ειναι για τον μονομαχο, εκει μπου μενει ο αδερφος μου εχει ψοφο. (10 χλμ απο μενα και εχω εδω πεθαινω απο την ζεστη :mad::p:rolleyes: )
Τελεια θα παραθεσουμε φωτογραφια με τον μονομαχο μολις ετοιμαστει....Ξυλα κλπ αποτι ειδα ειναι οκ? Το PH πως το κατεβαζουμε με φυτα οπως λες???? παιζει να μου κατεβηκε εμενα στο 6 λογο φυτων????

θελω να παραγγειλω 2 ξυλα Μαλαισιας ενα για μενα ενα γιοα τον μονομαχο...ευχαριστω και παλι Τακη.

Σ.Σ.... Δεν ξερω γιατι αλλα 1 μηνα τα φυτα εχουν επιβιωσει.....:D πλιν ενως που το ρημαξανε. ο ανουβιας εχει 35 δολαρια με το ξυλο του. Αξιζει η θα τον καταβροχθησιυν κ αυτον? ελπιζω μην πεσι ξαφνικη πεινα....

Σου έδωσε φίλος σου υλικο (μακαρόνι ή σφουγκάρι ) απο το ενυδρείο του εννοείς ;
Αν σου έδωσε ίσως τώρα να μην έχει πιάσει και καλό να βρεις πάλι, θα σου επιταχυνει τη διαδικασία του στρωσίματος, γρήγορα και ανώδυνα για τα ψάρια.
Αν σου είπανε από το pet-shop να το αφαιρέσεις , το είπανε μάλλον γιατι θέλουν να πουλήσουν τα ζουμια και τα ματζούνια που έχουν αυτοί , που λένε πως θα σου φτιάξει τη βιολογία, εγω προσωπικά δεν τα εμπιστεύομαι, γιατί τα έχω πληρώσει ακριβά χωρίς κάποιο αποτέλεσμα. Πιστεύω πως όταν έχεις ήδη ψάρια μέσα το μπόλι είναι μονόδρομος

Αυτο τωρα το ειδα σορρυ..... :( οπως σου λεω παραπανω....τα εβγαλα που λες, (μακαονι) πριν 4 μερες....τα εχω κρατησει οπως σου ειπα τα πηρα απο το φιλο μου ναι....Ειληκρινα τους βαρεθηκα αυτους εκει στο aquarium.....μια που μπηκες και μια που βλεπουν δολαρια να πεφτουν..

Τάκης
17-10-14, 17:03
Κοιτα,
με χρυσόψαρα δεν υπάρχει (ή δεν γνωρίζω εγω προσωπικά) ψάρι που να ταιριάζει εύκολα ή να μπορεί ζήσει μαζί,
για να βάλουμε ένα είδος ψαριού σε ενυδρείο μαθαίνουμε πρώτα από όλα τις συνθήκες και τις παράμετρες που θέλει το συγκεκριμένο ψάρι
και έχουμε
χρυσόψαρα
σύμφωνα με αυτό http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=74230
τα χρυσόψαρα θέλουν
Παραμετροι νερου διατηρησης χρυσοψαρων
pH 7.2-8.0
GH 10-18 dGH
Θερμοκρασια (στο ενυδρειο) 5-28C (αναλογα την εποχη του ετους)
Για τα fancy λιγο πιο περιορισμενες οι θερμοκρασιες (15-28C)
Απαιτειται αποφυγη αποτομων μεταβολων των παραμετρων.
Φυσικα επιβιωνουν και σε παραμετρους εκτος των παραπανω, αλλα αν μιλαμε για ιδανικη διατηρηση τοτε:
pH 7.6
GH 12 dGH
Θερμοκρασια 10-26C. Fancy: 18-26C. (αναλογα την εποχη του ετους)
τα Tetra Black widow-Gold σύμφωνα με αυτό http://www.seriouslyfish.com/species/gymnocorymbus-ternetzi/
θέλουν
Water Conditions
Temperature: 68-78°F (20-26°C)
pH: 6.0-7.0
Hardness: 5-20°H
Ετσι θα βρίσκεις τι θέλει το κάθε ψάρι και αν ταιριάζει το ένα με το άλλο και ασε τα pet-shop να λένε ότι θέλουν, να πουλήσουν θέλουν και πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες
το ίδιο ισχύει και για το cat-fish, βρες πιο είδος ακριβώς είναι , βρες τι παράμετρους θέλει και αποφασίζεις αν το κρατήσεςι ή όχι.Αλλα, έχεις ήδη υπερπληθησμό, που σημαίνει πως δεν μπορείς να βάλεις τίποτα άλλο, ακόμα και ενα σαλιγκάρι επιβαρύνει το νερό με ρύπους , που σημαίνει πως πρέπει να κάνεις πιο πολλές και πιο μεγάλες αλλαγές νερού.
Επίσης το ενυδρείο είναι κοντό για χρυσόψαρα, τα 3 πόδια είναι 91 εκατοστά, τα Comet και τα Subunkin μεγαλώνουν πολύ, θέλουν πάνω από 1,20 , άλλος ένας λόγος που δεν πρέπει να βάλεις άλλο ψάρι.
Και για να καταλάβεις δες ενα βίντεο απο το δικό μου το ενυδρείο που είναι 1,20 και 280 λίτρα καθαρό,
sdTyp7IWazc
Το μεγάλο το comet το έχω 2,5 χρόνια και είναι 25 εκατοστά, είναι σε ενυδρείο 1,20 και πάλι δεν μπορείς πως είναι και άνετο, σκέψου πως θα είναι το δικό σου σε 90 εκατοστα όταν μεγαλώσει, και επίσης να σου πω πως και εγώ δεν έχω λίγα ψάρια, είναι αρκετά για τον όγκο του ενυδρείου, και για αυτό προσθέτω καθημερινά τουλάχιστον 50-60 λιτρα νερό, δηλαδή 350 λίτρα την εβδομάδα (το ενυδρείο είπαμε πως είναι 280 λίτρα), υπολόγισε τώρα τι αλλαγες θες και εσύ, και σου το είπα και πριν, όταν κανεις τεστ νιτρικά θα καταλάβεις πόσο και ποσες φορες θα πρέπει να κάνεις αλλαγές

Τώρα που τα κεραμικά τα έβγαλες είναι νεκρά από βιολογία, είναι σαν να πας να παρεις καινούρια, τα πλένεις , τα βράζεις να απολυμανθούν και αν έχεις χώρο τα βάζεις πάλι, σε 15-20 ημέρες θα αρχίσουν να αποκτουν βιολογία πάλι.
οτι και καλα εκει ειναι η αμωνια κλπ κλπ.... βγαλτα λεει και ενα σε καμια βδομαδα παρε αλλο. δεν τα εχω πεταξει παντως....τι λες να τα βαλω πισω?

Πλύνε τα , βράστα , και βάλτα αν χωράνε
και να τους πεις πως αμμωνία έχει ΤΟ ΞΕΡΟ ΤΟΥΣ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ, αλλά τόσα ξέρουν και τόσα λένε

Σ.Σ.... Δεν ξερω γιατι αλλα 1 μηνα τα φυτα εχουν επιβιωσει.....:D πλιν ενως που το ρημαξανε. ο ανουβιας εχει 35 δολαρια με το ξυλο του. Αξιζει η θα τον καταβροχθησιυν κ αυτον? ελπιζω μην πεσι ξαφνικη πεινα....

Η ανουμπια είναι από τα λίγα φυτά που δεν τρώνε τα χρυσόψαρα, αυτή θα ζήσει.
Πανάκριβη είναι όμως, παρτην σκετη και δεστην εσυ με πετονια πάνω σε ένα ξύλο ή μια πέτρα, μη δίνεις τσαμπα λεφτα

delta66
17-10-14, 17:11
Εχουν και διαφορετικες διατροφικες αναγκες.
Αλλα κι αν ακομα ειχαν τις ιδιες, θα προλαβαιναν να φανε τιποτα τα tetra? :D
Ασε που οτι ζωντανο χωραει στο στομα το χρυσοψαρου .... καταπινεται.