Επιστροφή στο Forum : Ελληνικό είδος Γατόψαρου?
Καλημέρα σε όλους.
Την προηγούμενη εβδομάδα έπιασα με απόχη δύο ψαράκια (όπως φαίνονται στις φωτογραφίες)
Τα έβαλα σε ένα ενυδρείο που έχω 150 λίτρα με πέτρες και συγκάτοικο ένα Frontoza.
Η συμπεριφορά θα έλεγα είναι πολύ φιλική και συνήθισαν αμέσως την παρουσία μου, με αποτέλεσμα μέσα σε μία βδομάδα να τρώνε από τα χέρια μου.
Κολυμπάνε μαζί συνεχώς και κάνουν "παιχνίδια" σαν να ζευγαρώνουν
Είναι περίπου 12cm.
Μήπως τα αναγνωρίζει κάποιος;
Ευχαριστώ
Μπριανα.
http://www.aquatek.gr/vb/showpost.php?p=467432&postcount=1
Diskus fan
15-09-14, 23:03
Ωραία ψαράκια... αλλά οι συνθήκες νερού που απαιτούν είναι γνωστές; Αυτές που έχεις στο ενυδρείο... είναι κατάλληλες;
Απ' ότι βλέπω κι το φροντόζα... μάλλον πιο μεγάλο (3πλάσιο) ενυδρείο χρειάζεται.-
http://diszhal.info/english/cichlids/en_Cyphotilapia_frontosa.php
Φίλε Diskus fan
Τα ίδια ψαράκια έχει φίλος στο ενυδρείο του και παραμένουν εδώ και ένα χρόνο στις ίδιες διαστάσεις.
Το ενυδρείο είναι φτιαγμένο με πέτρες και άμμο από το ίδιο ποτάμι που τα έπιασε και η Frodoza ετοιμάζεται να μετακομίσει σε 300λτ πάλι μόνη της.
Σ' Ευχαριστώ
Diskus fan
19-09-14, 18:41
Η απορία μου έχει να κάνει με το... ΑΝ είναι κοινές οι συνθήκες νερού και για τα 2 είδη. Για τα ενδημικά είδη... υπάρχουν δυστυχώς ελάχιστες πληροφορίες (απ' όσο ξέρω)... αλλά είδα για το Frontoza PH 7,4-8 και σκληρότητες 12-15... κοντά στο νερό βρύσης δηλαδή.
Πάντως και στα 300 λίτρα το Φροντόζα μόνο του (ΧΩΡΙΣ να έχω γνώση για τις απαιτήσεις του είδους), ΔΕΝ κάθεται καλά σαν ιδέα... ένα ενυδρείο με ένα ψάρι... σε μένα.
Είναι καθαρά προσωπική άποψη.- ;)
Κλεόβουλος
19-09-14, 19:07
Η απορία μου έχει να κάνει με το... ΑΝ είναι κοινές οι συνθήκες νερού και για τα 2 είδη. Για τα ενδημικά είδη... υπάρχουν δυστυχώς ελάχιστες πληροφορίες (απ' όσο ξέρω)... αλλά είδα για το Frontoza PH 7,4-8 και σκληρότητες 12-15... κοντά στο νερό βρύσης δηλαδή.
Πάντως και στα 300 λίτρα το Φροντόζα μόνο του (ΧΩΡΙΣ να έχω γνώση για τις απαιτήσεις του είδους), ΔΕΝ κάθεται καλά σαν ιδέα... ένα ενυδρείο με ένα ψάρι... σε μένα.
Είναι καθαρά προσωπική άποψη.- ;)
Τα φροντόζα κανονικά θέλουν ομάδα τουλ. 4-5 ατόμων και ενυδρείο 500+ λίτρα. Μόνο του βέβαια στα 300 λίτρα δεν θα πάθει και τίποτα (στη φύση ζουν και μοναχικά) πέρα από ελαφρά κατάθλιψη ;)
Diskus fan
19-09-14, 19:22
Θα αναλάβεις να του στέλνεις... αντικαταθλιπτικά; :D
Κλεόβουλος
19-09-14, 19:30
Θα του στείλω μια χούφτα απ' τα δικά μου κι ένα μπουκάλι τσίπουρο :D:D
Diskus fan
19-09-14, 20:05
Ωραιότατος!!!!! :D
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.