Επιστροφή στο Forum : Το μεγαλυτερο στη Μεσογειο
Για ριξτε μια ματια.....
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=627858&lngDtrID=252.
Γεια σου Κρητη με τα ωραια σου :!: :!: :!: :!:
AFRIKANOFILOS
30-05-05, 18:49
ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΖΗΛΙΑ ΨΩΡΑ :twisted: :twisted: :twisted: :D :D :D :lol: :lol: :lol: :!: :!: :!:
Εχει γίνει ξανά ανακοίνωση
:wink:
Για όποιον θέλει να το δει
http://www.hcmr.gr/greek_site/aquaria/crete/index.html
Πρύτανη, το μεγαλύτερο στη Μεσόγειο πως προκύπτει?
ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΖΗΛΙΑ ΨΩΡΑ
Ομοίως...! :D
Ελπίζω οι σύντεκνοι απο Κρήτη να ανεβάσουν και καμια φωτογραφία για τον σύλλογο.
Αν πάλι έχει κάποιος συγγραφικές ικανότητες δεν θα ήταν και άσχημο.
-+5
ΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛΕΕΕΕΕΕΕ!!! :D
Κρίμα που ο κ. Σιούφας (που είναι και Καρδιτσιώτης) δεν μου δίνει επιδότηση να στήσω ένα 600ράκι... :cry:
Καλημέρα και καλό μήνα στην Θεσσαλονίκη να δω πότε θα γίνει κάτι αντίστοιχο.Κύριε Υπουργέ Μακεδονίας και Θράκης για ξυπνήστε και εσείς,άντε άντε.
Φιλικά Ιορδάνης
Καλημέρα και καλό μήνα στην Θεσσαλονίκη να δω πότε θα γίνει κάτι αντίστοιχο.Κύριε Υπουργέ Μακεδονίας και Θράκης για ξυπνήστε και εσείς,άντε άντε.
Φιλικά Ιορδάνης
Κατι ειχε ακουστει περσι για την Καλαμαρια :roll:
Καλημέρα Φίλε Γιώργο, το ξέρω αυτό αλλά απ' ότι φαίνεται μόνο στα λόγια έμεινε το όλο θέμα.Από το θα γίνει μέχρι το "τα εγκαίνια του νέου ενυδρειακού χώρου στην Θεσ/νίκη....."έχουμε τεράστια απόσταση.Να δούμε πότε θα ξυπνήσουν οι υπεύθυνοι - αρμόδιοι.Έ ρε ψωμιά που έχουμε να φάμε!!!
Φιλικά Ιορδάνης.
Σήμερα η Ελευθεροτυπία έχει άρθρο σχετικά με το Cretaquarium, για όποιον ενδιαφέρεται...
Η προσπάθεια του ΕΛΚΕΘΕ αξίζει συγχαρητήρια !!!
1.600.000 λίτρα, 32 δεξαμενές, αυτή τη στιγμή φιλοξενεί 1800 οργανισμούς επειδή η ισορροπία του "χτίζεται" σιγά-σιγά. Συνολικά θα εκτίθενται 4000 οργανισμοί.
Είναι αφιερωμένο αποκλειστικά στη φιλοξενία και ανάδειξη των μεσογεαικών ειδών. (Χαρά που θα κάνουν όσοι ασχολούνται με το Μεσογειακό...!!!! )
Μάλλον πρέπει να κανονίσουμε ένα ταξίδι στο Ηράκλειο σύντομα....
Μάλλον πρέπει να κανονίσουμε ένα ταξίδι στο Ηράκλειο σύντομα....
Μάλλον θα πρέπει να στήσουν και κανένα reef αν θέλουν να δούν και περισσότερο κόσμο θα έλεγα εγώ, μιας και πολλά απο αυτά τα είδη τα έχουμε δεί λίγο-πολύ σε διάφορες παραλλαγές... σε σούπα, σε τηγάνι, στα κάρβουνα κλπ...
Εκτός βέβαια και αν το κάνουν για λόγους ιδεολογίας, οικονομίας, έλλειψης τεχνογνωσίας και επιστημονικού προσωπικού...
Πάντως στο Akvarium της Κοπεγχάγης στη Δανία ήταν περίπου 50% reef, 40% γλυκού και μόνο 10% ρέγγες, μπακαλιάρους και τόνους Βόριας Θάλασσας... και πρόκειται για μία χώρα με εξίσου μεγάλη και έντονη σχέση με τη θάλασσα...
Φιλικά,
Μάλλον θα πρέπει να στήσουν και κανένα reef αν θέλουν να δούν και περισσότερο κόσμο θα έλεγα εγώ, μιας και πολλά απο αυτά τα είδη τα έχουμε δεί λίγο-πολύ σε διάφορες παραλλαγές... σε σούπα, σε τηγάνι, στα κάρβουνα κλπ...
Εκτός βέβαια και αν το κάνουν για λόγους ιδεολογίας, οικονομίας, έλλειψης τεχνογνωσίας και επιστημονικού προσωπικού...
Φιλικά,
Αποστόλη, αντιγράφω από το άρθρο της εφημερίδας το λόγο που επικαλούνται για την επιλογή τους για μεσογειακό....
"Είναι αφιερωμένο αποκλειστικά στη φιλοξενία και στην ανάδειξη των μεσογειακών ειδών. Μάλιστα για να δείξουν την υποπληροφόρηση που υπάρχει στο συγκεκριμένο αντικείμενο, οι ομιλητές (του ΕΛΚΕΘΕ) δήλωσαν : τα ΜΜΕ βρίθουν από ταινίες με θέματα τις τροπικές θάλασσες, ωκεάνια οικοσυστήματα, παράξενα είδη από μακρινές περιοχές, ενώ ο θαλάσσιος μεσογειακός κόσμος που μας περιβάλλει, αν και είναι ζωτικής σημασίας, παραμένει άγνωστος και περιθωριοποιημένος. Ποιός άραγε γνωρίζει ή έχει δει τα είδη που ζουν στην άβυσσο της Μεσογείου στα 4000 και 5000 μέτρα, εκτός από τους ειδικούς επιστήμονες; Ή ποιος έχει δει στο φυσικό του βιότοπο ένα ζωντανό κοράλλι"
Νομίζω ότι στο θέμα της υποπληροφόρησης έχουν δίκιο...Εγώ για πάράδειγμα δεν έχω δει ποτέ μου κοράλλι από τη Μεσόγειο.
Νομίζω επίσης ότι εκτός των ανωτέρω το συγκεκριμένο ενυδρείο προσπαθεί να καλύψει και ερευνητικούς σκοπούς σχετικά με το μεσογειακό οικοσύστημα (από το οποίο μάλλον η Ελλάδα μόνο κέρδος έχει) και δεν φτιάχθηκε μόνο για να το επισκέπτονται τα σχολεία και οι φίλοι των ενυδρείων....
Η δουλειά που έχουν κάνει πιστεύω (από αυτά που διαβάζω) ότι είναι αξιόλογη και το κυριότερο είναι ότι είναι κατασκευασμένο από Έλληνες για τους Έλληνες και είναι λάθος να κριτικάρουμε εξαρχής τέτοιες προσπάθειες. Και εγώ θα ήθελα να δω reef αλλά πιστεύω ότι αφού έγινε το πρώτο βήμα θα γίνουν και τα επόμενα....
Νομίζω επίσης ότι εκτός των ανωτέρω το συγκεκριμένο ενυδρείο προσπαθεί να καλύψει και ερευνητικούς σκοπούς σχετικά με το μεσογειακό οικοσύστημα (από το οποίο μάλλον η Ελλάδα μόνο κέρδος έχει) και δεν φτιάχθηκε μόνο για να το επισκέπτονται τα σχολεία και οι φίλοι των ενυδρείων....
Συμφωνώ, αυτό είναι ένας από τους βασικούς του σκοπούς. Και θα βοηθήσει αρκετά στην ανάπτυξη της ενυδρειολογίας, μια εξειδίκευση που ήταν άγνωστη μέχρι σήμερα στη Ελλάδα.
σε καμία περίπτωση δεν προσπαθώ να απαξιώσω ή να αμφισβητίσω το όλο εγχείρημα και μάλιστα πιστεύω οτι έπρεπε να έχει γίνει εδώ και ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ... απλά είπα να τους δώσω και καμία "ιδέα"... :D
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.