Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Εισαγωγή ξύλου

gkri
03-09-14, 13:43
Καλησπέρα
Προχτές αγόρασα ένα ξύλο για να το βάλω στο ενυδρείο μου. Αν έχω καταλάβει καλά [δεν έγραφε] είναι Red Moorwood, το οποίο απ' ό,τι διαβάζω είναι δύσκολο να βυθιστεί.
Μέχρι στιγμής το έχω να μουλιάζει [εκτός ενυδρείου], και δεν το έχω βράσει γιατί κάπου διάβασα οτι τα μαλακά ξύλα μπορεί να φθαρούν πολύ με το βράσιμο. Θεωρείται μαλακό ξύλο το δικό μου? Επίσης δεδομένου οτι έτσι κι αλλιώς θέλω να ρίξω το ρΗ μου, δε θα με πείραζαν οι τανίνες του ξύλου, που είδα είναι και θρεπτικές γενικά.

Είναι σωστή η λογική μου ή καλύτερα να μην αποφύγω το βράσιμο?
Όσοι έχετε/είχατε το ίδιο ξύλο, πόσες μέρες μούλιασμα βρήκατε οτι χρειάζεται περίπου?

nazgul
03-09-14, 13:59
Βαλε μια φωτογραφια να δουμε τι ειναι για σιγουρια.

Αν χωραει σε κατσαρολα, μπορεις να το βρασεις για λιγο, οχι με τις ωρες, γιατι οπως ειπες και εσυ, ειναι μαλακο ξυλο. Επειδη συνηθως δε χωραει σε κατσαρολα, ομως, εγω συνηθιζω να ριχνω λιγο βραστο νερο πανω του, ωστε να σκοτωθει οτιδηποτε βλαβερο. Προβλημα δεν εχω αντιμετωπισει. Μερικοι βαζουν τα ξυλα και στο φουρνο, παλι για λιγο, ωστε παλι να μην επιβιωσει οτιδηποτε βλαβερο σε λογω της υψηλης θερμοκρασιας. Δεν το εχω κανει για να πω εμπειριες.

Μετα, το μουλιαζεις για 1-2 εβδομαδες, αλλαζοντας το νερο καθημερινα. Βαλε και καμια πετρα για να βουλιαζει σε αυτο το διαστημα, οποτε να ειναι ετοιμο να μπει στο ενυδρειο.

gkri
03-09-14, 14:35
Ωραία θα του ρίξω βραστό νερό και μετά φουλ μούλιασμα.
Τις πέτρες που θα το βαραίνουν στο μούλιασμα δεν έχω σκοπό να τις βάλω στο ενυδρείο, να τους ρίξω ένα βράσιμο καλού κακού?
Το ξύλο είναι αυτό:

https://lh5.googleusercontent.com/YWqBrexZ6KsH8nthm0slJs37F1oTv5Jy4_hLQCgGHFHCGHHITU NJFKqSzrADPylHVZeADzpN5KIKTs0V2ec5p1Dm-fLGRkdo=w1248-h513

thab
03-09-14, 14:38
Δε χρειάζεται βράσιμο..απλά ξέπλυνέ το και ριξ' του λίγο καυτό νερό, όπως είπε κι ο nazgul.
Από κει και πέρα, υπομονή μέχρι να βυθιστεί :D

gkri
03-09-14, 15:09
Ωραία, ευχαριστώ!