Επιστροφή στο Forum : βολβοί για ενυδρεία !!??
καλημέρα φίλοι μου
έχει κάποιος κάποια εμπειρία από βολβούς ???
παράγγειλα χθές τους ποιό κάτω αλλά δεν έχω την παραμικρή γνώση
2 x Red Nyphaea Tiger Lotus
1 x Green Nyphaea Tiger Lotus
1 x Aponogeton Boivinianus
1 x Aponogeton Capuroni
Είναι πάρα πολύ ωραία φυτά. Πού τα βρήκες; Πάντως τα tiger lotus μεγαλώνουν πολύ και πρέπει να βρεις τρόπο να τα περιορίσεις. Για τι μέγεθος ενυδρείου μιλάμε;
Το ενυδρείο είναι 270λιτρα
120 χ 50..
Βρήκα τους βολβούς από το ίντερνετ..
Το Tiger δεν το κλαδεύω άφοβα?? Η τροπικα το έχει σαν midground
Μεγαλωνει πολύ γρηγορα, φτιαχνοντας μεγαλα πλατια φυλα. Επισης πρεπει να το φυτεψεις καλυτερα σε καποιο , κατα καποιον τροπο , γλαστρακι επειδη το ριζικο του συστημα αναπτυσεται γρηγορα και προς ολες τις κατευθηνσεις και ανταγωνιζεται το συστημα των αλλων φυτων τα οποια μπορει τελικα να εκδιωξει και σκωτωσει.
Πολύ απλα θα πεθανουν τα παρακειμενα φυτα.
Άρα όπως δοιποτε πρέπει να φυτευτεί σε γλαστρακι, σωστά??
Εσένα σου έτυχε κάτι τέτοιο?
καλημέρα φίλοι μου
έχει κάποιος κάποια εμπειρία από βολβούς ???
παράγγειλα χθές τους ποιό κάτω αλλά δεν έχω την παραμικρή γνώση
2 x Red Nyphaea Tiger Lotus
1 x Green Nyphaea Tiger Lotus
1 x Aponogeton Boivinianus
1 x Aponogeton Capuroni
Αφου δεν εχεις ιδεα γιατι τα παραγγειλες;
Μου άρεσαν τα χρώματα :)
Βασικά μπήκα πρώτα στο σαιτ της τροπικα και μετα στο aquaessentials
Και τα δύο τα είχαν σαν πολύ εύκολα φυτά και easy care και χωρίς διοξείδιο..
Αλλά πουθενά δεν έγραφε ότι είναι επικίνδυνα για τα άλλα φυτά
Μου άρεσαν τα χρώματα :)
Βασικά μπήκα πρώτα στο σαιτ της τροπικα και μετα στο aquaessentials
Και τα δύο τα είχαν σαν πολύ εύκολα φυτά και easy care και χωρίς διοξείδιο..
Αλλά πουθενά δεν έγραφε ότι είναι επικίνδυνα για τα άλλα φυτά
Το ριζοστρωμα θα αναπτυχθει σε ολο το υποστρωμα του ενυδρείου και δεν θα αφησει χωρο για αλλα φυτα.
Φίλε μου εσένα σου έτυχε??
Πώς να το αντιμετωπίσω?
Μηπως υπερβαλουμε λιγο (φιλικα παντα) εχω ενα tiger lotus 3χρονια τωρα και οταν το μεταφυτευσα οι ριζες ουτε κατα διανοια δεν ηταν τεραστιες ουτε μου εχουν χαλασει καποιο φυτο σε αντιθεση με εναν εχινοδωρο που για να τον μεταφυτευσω εκοψα τις ριζες με το ψαλιδι επειδη σηκωνοταν μαζι ολο το υποστρωμα σε 80 cm μηκος ενυδρειου :smt119
και εγω νομιζω αυτο για το ριζωμα ειναι υπερβολη. και οι κρυπτοκορινες και οι βαλισνεριες εχουν πολυ μεγαλο ριζωμα..
και εγω νομιζω αυτο για το ριζωμα ειναι υπερβολη. και οι κρυπτοκορινες και οι βαλισνεριες εχουν πολυ μεγαλο ριζωμα..
Ετσι οπως το γραφω, πραγματι ακουγεται υπερβολικο. Παντως οι ριζες αναπτυσονται γρηγορα προς ολες τις κατευθυνσεις, και αυτο που κανουμε ειναι ,ειτε να φροντιζουμε να τις περιοριζουμε με ενα κατα διαστηματα "trimming", ειτε να φυτεψουμε εξαρχης το βολβο σε ενα γλαστρακι, περιοριζοντας ετσι ουσιαστικα το χωρο αναπτυξης των ριζων.
-------------------------
Ειναι πολυ ομορφο φυτο. Δεν υπαρχει λογος να το "φοβομαστε" , απλα αναφερω απο ιδια πειρα καποια πραγματα , για να μην αντιμετωπισουμε καποια προβληματα με τον καιρο.
Σε ενυδρείο 270 λίτρα πόσους Tiger βολβούς μπορώ να βάλω??
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.