PDA

Επιστροφή στο Forum : GAPPYNA Γιοκ


GEORGE ARGOS
24-05-05, 16:24
Δυστυχως η γκαπινα που μου χαρισε 10 μικρα σημερα (μετα απο μια βδομαδα)και αφου ειχα κανει μια αλλαγη νερου χτες το 50% του ενυδρειου πεθανε, υπαρχει μια ακομα με το αρσενικο.μηπως μπορει καποιος να ξερει τι εφτεξε και πεθανε? :cry: :cry: :cry:

Dimitris78
24-05-05, 16:40
Κι εγώ έχασα μια που την είχα αγοράσει έγγυος, γέννησε και μετά απο 2 βδομάδες πέθανε...
'Ισως να έκανε πολλές γέννες και να ήταν και σε μεγάλη ηλικία και να κουράστηκε, την ενοχλούσε και ένας αρσενικός συνεχώς ενώ υπήρχε και άλλη γκαπίνα.
Εμένα το νερό μου έχει 5mg NO3 και η θερμοκρασία στους 25 βαθμούς οπότε αυτό σκέφτηκα. 'Ισως και για σένα να είναι η ίδια αιτία.
Αν είμαι λάθος ας με διορθώσουν.

halvas69
24-05-05, 21:14
Θα το δείτε το "έργο" πολλές φορές με αγορασμένες γκαπίνες.
Η αλήθεια είναι ότι έρχονται στα καταστήματα, συνήθως αρκετά μεγαλωμένες (full size) και για αυτό το λόγο είναι και κάποιας ηλικίας.
Για να μην πούμε για το περιβάλλον που μεγαλώνουν που δεν έχει καμμία σχέση με του ενυδρείου μας.
Πολύ σπάνια θα βρεθεί κάποιος που να του έζησε αρκετά μία μεγάλη θυληκιά αγορασμένη από μαγαζί.
Το καλύτερο απ'όλα είναι να έχουμε άτομα του είδους από τις δικές μας αναπαραγωγές.
Θα δείτε στην πράξη ότι θα είναι πολύ πιο ανθεκτικά τα ψάρια (τα δικά μας παιδιά :lol: ) κυρίως αν τηρούμε σωστά τις ρουτίνες συντήρησης (ποιότητα νερού κλπ)
Ελπίζω να γράψουν και οι υπόλοιποι τις ανάλογες εμπειρίες τους για του λόγου το αληθές.....................Πανίτσαααα !!! :wink:

Fonamstel
24-05-05, 22:49
...Η αλήθεια είναι ότι έρχονται στα καταστήματα, συνήθως αρκετά μεγαλωμένες (full size) και για αυτό το λόγο είναι και κάποιας ηλικίας.
Για να μην πούμε για το περιβάλλον που μεγαλώνουν που δεν έχει καμμία σχέση με του ενυδρείου μας.
Πολύ σπάνια θα βρεθεί κάποιος που να του έζησε αρκετά μία μεγάλη θυληκιά αγορασμένη από μαγαζί.
Το καλύτερο απ'όλα είναι να έχουμε άτομα του είδους από τις δικές μας αναπαραγωγές.
Θα δείτε στην πράξη ότι θα είναι πολύ πιο ανθεκτικά τα ψάρια (τα δικά μας παιδιά :lol: ) κυρίως αν τηρούμε σωστά τις ρουτίνες συντήρησης (ποιότητα νερού κλπ)...

Προσυπογράφω... :)

torm
24-05-05, 22:55
Είναι συχνό φαινόμενο θηλυκιές guppy να πεθαίνουν μετά απο μια γέννα. Ειδικά αν πρόκειται για μεγάλη γέννα. Συνήθως ζούν για καμιά εβδομάδα και μετά πεθαίνουν. Αυτό ισχύει ακόμα πιο πολύ για τις αγορασμένες θηλυκιές που είναι συνήθως πιο ταλαιπωρημένα ψαράκια. Η καλή ποιότητα νερού βοηθάει γενικά στο μακροβιότερο βίο τους, αλλά μερικές φορές απλά δεν υπάρχει τίποτα που να μπορούμε να κάνουμε :cry:

mikenuke
24-05-05, 23:59
Αυτος ειναι ενας λογος που παρατησα τα ζωοτοκα, καθε λιγο απωλειες.

halvas69
25-05-05, 00:09
Προδότη . λες και σου "κάθονται" τα άλλα ? χαχαχααχα :lol: :lol: :lol:

mikenuke
25-05-05, 00:23
Ελα τωρα τι θες να βγαλω βρωμα οτι το γυρισες στα puffer?

halvas69
25-05-05, 00:27
σσσσσσσσσ.... πήρα και άλλα 4 από τότε που τα είδες :oops:

ASCCO1
26-05-05, 00:20
εχω νομιζω οτι καπου εχουμε ξαναγραψει για παρομοιο θεμα........ :?
οταν γενησει ενα θυληκο ζωοτοκο γενικα ,, ποτε δεν το βαζουμε στο ενυδρειο μαζι με τα αλλα κατευθειαν..
πρεπει να μεινει μονο του 15-20 μερες να τραφει καλα (( με προτεινουχες τροφες)) για να μπορεσει να αναρωσει απο την γεννα.....
Ασχετα αν προκειται γαι ψαρι δικιας μας εκτροφης η' εμποριου...

halvas69
26-05-05, 01:14
Εδώ πάντως δεν θίξαμε την αναρωτική περίοδο μετά την γέννα (όχι ότι δεν ισχύει) αλλά αυτά τα παλαβά που συμβαίνουν με "ανεξήγητους" θανάτους.
Τέσπα. :)

pani
26-05-05, 07:02
Καλημέρα παιδιάαααα...
Αχ αυτοί οι ανεξήγητοι θανάτοι ειναι για όλους μας μια οδηνηρή αλήθεια και μαζί αινιγματική. Ναι όταν τα ψαράκια ειναι αρκετά μεγάλα οταν τα αγοράζουμε τοτε οι πιθανότητες να ζήσουν για πολύ ειναι λίγες .... αυτό μας γινεται μάθημα να μή ζητάμε μεγάλα ψαράκια γιατί ακριβώς δεν ξέρουμε την ηλικία τους ούτε και τις συνθήκες που ζούσανε προηγουμένως.. Συμφωνώ με τον Γιώργο οτι τα δικά μας ψαράκια γεννημένα και μεγαλωμένα στις ίδιες συνθήκες ειναι δυνατά και ανθεκτικά και ζούνε όλη τους την ζωή κοντά μας εννοώ ότι αν ΄θα ζήσουν 1 η 2 χρόνια αυτά τα ζούνε στο δικό μας ενυδρείο και τα χαιρόμαστε .... ενώ αυτά που αγοράζουμε δεν ξέρουμε βασικά ποσο περιθώριο ζωής έχουν...Πρέπει να ξέρουν οι φίλοι των ζωοτόκων ότι η διάρκεια ζωής αυτόύ του είδους ειναι μικρή ..... και οι πολλες γέννες ειναι αυτες που συμπληρώνουν το κενό στη ψυχή μας και στο ενυδρείο μας. Η συμπλήρωση του κενού που αφήνουν με το θάνατο τους ειναι η πληθώρα των μικρών που γεμίζουν το ενυδρείο και απαλεινουν τον πονο του χαμού.
Ψές κάποιος φίλος αργά το βράδυ μου τηλεφώνησε γιατί είχε παρομοιο πρόβλημα, είχε χάσει ενα μεγαλο αρσενικό μολλυ αγορασμένο πρίν 20 μέρες.... το ενυδρείο ειναι στρωμένο και με συνθήκες διαβίωσης καλές και ερευνημένες.... ανεξήγητος θάνατος χωρίς κανένα σημάδι στο σώμα του... το μονο που μπορούσα να πώ ειναι ότι πρέπει να είχε φθάσει σε αρκετά μεγάλη ηλικία γνωρίζοντας το μέγεθος του .... δεν τον παρηγόρησα φυσικά... κοντεύανε οικογενειακώς να β΄λουν τα μαύρα.... Τους είπα οτι έχουν τα μικρά απογόνους του και πρέπει να το σκέφτονται έτσι .... η ζωή για αυτά τα είδη ειναι μικρή ομως η απώλεια συμπληρώνεται με επιτυχία με πολλούς απογόνους.....
Ελπίζω να έδωσα και εγώ το δικό μου στίγμα σ αυτό το θέμα....
άργησα να απαντήσω γιατί ειμαι χωρίς υπολογιστή στο σπίτι.....

halvas69
26-05-05, 14:23
Εύγε Πανίτσα.
Καλά έκανα και την φώναξα :wink:

GEORGE ARGOS
26-05-05, 18:58
Σας ευχαριστω ολους.
Γιωργος

ASCCO1
26-05-05, 23:25
Εδώ πάντως δεν θίξαμε την αναρωτική περίοδο μετά την γέννα (όχι ότι δεν ισχύει) αλλά αυτά τα παλαβά που συμβαίνουν με "ανεξήγητους" θανάτους.
Τέσπα. :)

απλα πιστευω οτι επρεπε να το αναφερουμε και αυτο... :wink: