Επιστροφή στο Forum : DIY Co2
Η απορία μου είναι απλή και έχει να κάνει με το αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε έναν διαχυτήρα (πχ. τον Dupla CO2 - Atomizer) με DIY σύστημα παραγωγής Co2.
Μήπως είναι φτιαγμένοι με τέτοιο τρόπο ώστε για να έχουν την βέλτιστη απόδοση χρειάζονται παροχή από πεπιεσμένη φιάλη Co2?
Μήπως δεν γίνομαι κατανοητός :?:
Δεν νομίζω ότι είναι και τόσο δύσκολη η ερώτηση μου.
Συνήθως με τα DIY συστήματα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τους περισσότερους diffusers που κυκλοφορούν. Για τον συγκεκριμένο που αναφέρεις δεν τον έχω λειτουργήσει αλλά όπως τον βλέπω δεν νομίζω να έχεις καποιο πρόβλημα.
Μήπως είναι φτιαγμένοι με τέτοιο τρόπο ώστε για να έχουν την βέλτιστη απόδοση χρειάζονται παροχή από πεπιεσμένη φιάλη Co2?
Η πεπιεσμένη φυάλη βγάζει περισσότερο co2 απο ενα diy
Τώρα ανάλογα τις ανάγκες μας σε co2 καταλήγουμε είτε σε diy είτε σε φυάλη.
Την βέλτιστη απόδοση την έχεις οταν ειναι συνδιασμός diy και διαχυτήρα.
Για την συγκεκριμένη μέθοδο.
Ομως απο την στιγμή που περάσεις σε φυάλη τότε θα χρειαστείς το "κάτι παραπάνω" για την βέλτιστη απόδοση.
Δηλαδή καλύτερο διαχυτήρα που καταλήγει..... σε DIY διαχυτήρα.
Την βέλτιστη απόδοση την έχεις οταν ειναι συνδιασμός diy και διαχυτήρα.
Για την συγκεκριμένη μέθοδο.
Ομως απο την στιγμή που περάσεις σε φυάλη τότε θα χρειαστείς το "κάτι παραπάνω" για την βέλτιστη απόδοση.
Δηλαδή καλύτερο διαχυτήρα που καταλήγει..... σε DIY διαχυτήρα.
Sorry αλλά με ψιλομπέρδεψες. Δεν σκοπεύω να πάρω φιάλη Co2, το diy σύστημα που έχω μου παρέχει άφθονο co2 για το ενυδρείο μου.
Αυτή την στιγμή διαχέω το co2 μέσω του εξωτερικού φίλτρου (παροχή στην έξοδο νερού). Θα έχω καλύτερη διάχυση αν τοποθετήσω έναν διαχυτήρα που προορίζεται για πεπιεσμένη παροχή?
Αν κατάλαβα σωστά εννοείς πως αν περάσω σε παροχή από πεπιεσμένη φιάλη θα έχω καλύτερη διάχυση με diy διαχυτήρα, σωστά?
Αυτή την στιγμή διαχέω το co2 μέσω του εξωτερικού φίλτρου .
Τότε δεν έχεις ανάγκη απο διαχυτήρα
Θα έχω καλύτερη διάχυση αν τοποθετήσω έναν διαχυτήρα που προορίζεται για πεπιεσμένη παροχή?
Οπως το έχεις τώρα ειναι καλύτερα.
Αν κατάλαβα σωστά εννοείς πως αν περάσω σε παροχή από πεπιεσμένη φιάλη θα έχω καλύτερη διάχυση με diy διαχυτήρα, σωστά?
Σωστά
Καλύτερη διάχυση έχεις..... οπως το έχεις συνδεδεμένο ή με diy διαχυτήρα
Η διαφορά ειναι οτι με πεπιεσμένη φυάλη παράγεις περισσότερο co2 οπότε θέλεις και καλύτερη διάχυση.
Ειναι χρονικό το θέμα.
Μεγαλύτερη ποσότητα co2 θέλει και περισσότερο χρόνο για να διαλυθεί
Σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις.
+-3 +-3 +-3
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.