PDA

Επιστροφή στο Forum : μικροπροβληματα σε anubias 280λτ

artsi28
09-08-14, 13:28
καλησπερα
μολις αγορασα ενα anubias 280 λιτρα κ μου εδωσαν ενα φιλτρο eheim 2217 (απ'οτι διαβασα ειναι καλο)...
σημερα αγορασα χαλικι χαλαζιακο μαυρο κ επειδη δ ειχα αλλα λεφτα ψαχτηκα λιγο για τα υλικα του φιλτρου!!νομιζω ειδα καπου οτι θελω 6 λιτρα υλικα!!σφουγγαρια κ βιολογικα...ξερει να μου πει κανεις καπου οικονομικα να παω??
επισης μου ειπε αυτος για ενα προβλημα του φωτηστικου...δ αναβει!!εχει δυο λαμπες (στο μαμισιο καπακι οτυς) ξερει κανεις κατι γι'αυτο η να παω σε ηλεκτρολογο??
επισης μου εδωσε κ μια αεραντλια πολυ δυνατη...να βαλω φυσσαλιδες η οχι??

dragonld
09-08-14, 13:41
Για υλικα για το φιλτρο παρε ενα τσουβαλακι ελαφροπετρα απο praktiker η' leroy merlin.
Για το φωτιστικο ισως με καποιες δοκιμες και οδηγιες να σε κατευθυνουν για να βρεις τη βλαβη.
Η αεραντλια δεν ειναι απαρετητη αρκει να βαλεις την εξοδο του φιλτρου να κανει αναταραξη στην επιφανεια.

artsi28
09-08-14, 13:52
η αληθεια ειναι οτι ακολουθησα τη συμβουλη σου για το που να παρω χαλικι κ ησουν απολυτα σωστος!!!πηρα 30 κιλα χαλαζιακο χαλικι με 10 ευρω μονο...
ξερεις περιπου το κοστος της ελαφροπετρας κ ποσο να παρω??σφουγγαρια οτι να'ναι ετσι??
τι εννοεις δοκιμες για το φως??

nazgul
09-08-14, 14:55
Για ελαφροπετρα, διαβαζεις εδω (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?p=782491). Με λιγη αναζητηση στο φορουμ, θα βρεις αρκετα θεματα. Σφουγγαρια φυσικα οχι οτι να'ναι, αλλα ενυδρειακο μπλε. Πολλα μαζαγια πουλανε μεγαλες ποσοτητες χυμα, φθηνα. Εδω (http://www.aquavivere.gr/shop-products/psaria-ulika-filtrwn-pet-cumulus/50x50x3cm-30ppi-blue-f), για παραδειγμα. Απλα πρεπει να το κοψεις στις σωστες διαστασεις του φιλτρου σου. Αλλιως, παιρνεις τα σφουγγαρια της eheim για το μοντελο σου, τα οποια ειναι ετοιμα για χρηση.

dragonld
09-08-14, 14:57
http://www.praktiker.gr/p/elafropetra-6-12mm-12lt-7290

http://www.aquavivere.gr/shop-products/psaria-ulika-filtrwn-pet-cumulus/50x50x3cm-30ppi-blue-f

http://www.aquavivere.gr/shop-products/psaria-ulika-filtrwn-eheim/eheim-2616171-filterfoam-for-2217-2-pcs

Το φωτιστικο δεν εχω δει απο κοντα και δεν εχω και ιδιαιτερες γνωσεις απο ηλεκτρολογικα,αλλα πολλες φορες απλες συμβουλες και λυσεις μπορουν να σε βοηθισουν να αποφυγεις την αντικατασταση του φωτιστικου.
Πχ εχω ακουσει για φωτιστικα που αν καει μια λαμπα δεν αναβει ουτε η αλλη που ειναι οκ με αποτελεσμα να νομιζεις οτι καηκε το φωτιστικο ενω θες απλα 1 καινουρια λαμπα.
Περιμενε να το δουν και καποιοι αλλοι που εχουν το ιδιο η' αντιστοιχο φωτιστικο και να σου πουν τις εμπειριες τους για να βρεθει μια λυση πριν πας σε ηλεκτρολογο.

Κωστας Malawi
09-08-14, 16:08
τα ενυδρεια anubias εχουν ενα κακο..η υγρασια περναει απο τα ντουι της λαμπας μεσα στη σκαφη που ειναι το τροφοδοτικο με αποτελεσμα να το καιει..
η λυση απλη αλλα θελει χερια..
ξεκουμπωνεις τα δυο πλαινα του φωτιστικου με ενα κατσαβιδι ισιο με τρομερη προσοχη γιατι σπανε για πλακα!! μετα δινει χερι ωστε να αρχισεις να ξεκολλας το καπακι που ειναι κολλημενο με καποιου ειδους κολλα..βγαζεις το τροφοδοτικο και πας σε ηλεκτρολογειο και περνεις αλλο..μετα οταν το τοποθετησεις,πριν κλεισεις το καπακι βαζεις σιλικονη μεσα απο τα ντουι για να μην περναει υγρασια..βαζεις και το καπακι και τελος..

θα ξαναπω για ολους οτι αν αναβουν μονο ταυτοχρονα οι λαμπες και οχι μια μονη της,τοτε οι 2 επαφες τους ειναι γεφυρωμενες εξωτερικα..αν θες να τις ξεχωρισεις τοτε τις γεφυρωνεις στην επαφη επανω;)

επισης θελω να ζητησω συγνωμη απο ολα τα μελη γιατι πριν λιγες μερες εκανα την συγκεκριμενη επισκευη στο δικο μου και δεν μου ηρθε η φωτιση να δανειστω μια φωτογραφικη μηχανη ωστε να ανεβασω αναλυτικα την διαδικασια:(

artsi28
09-08-14, 16:38
αν κ δ το εχω με αυτα θα το προσπαθησω...η με κανα φιλο που ξερει>!!!
για το φιλτρο ποσα κιλα ελαφροπετρα να βαλω κ ποσο σφουγγαρι??

Κωστας Malawi
09-08-14, 17:42
τι ψαρια θα βαλεις μεσα?

μπορεις να βαλεις 2 σφουγγαρια κατω,περιπου 5 κιλα ελαφροπετρα στη μεση(μεσα σε διχτακι) και απο πανω ενυδρειακο βαμβακι..

αν μενεις κοντα μου,ελα να σου δωσω σφουγγαρια eheim..

artsi28
09-08-14, 20:19
τι ψαρια θα βαλεις μεσα?

μπορεις να βαλεις 2 σφουγγαρια κατω,περιπου 5 κιλα ελαφροπετρα στη μεση(μεσα σε διχτακι) και απο πανω ενυδρειακο βαμβακι..

αν μενεις κοντα μου,ελα να σου δωσω σφουγγαρια eheim..

ετοιμα κομμενα??στρογγυλα??ποσο φιλε?

delta66
09-08-14, 23:15
Η ελαφροπετρα να ειναι αυτη του παχους 6-12mm

Κωστας Malawi
10-08-14, 00:39
σιγα μη στα χρεωσω βρε..ελα να τα παρεις..που μενεις?

artsi28
10-08-14, 15:55
Η ελαφροπετρα να ειναι αυτη του παχους 6-12mm

ναι ναι το ειδα στο ιντερνετ φιλε μου...θα παω να παρω αυριο να παρω!!

artsi28
14-08-14, 12:18
καλησπερα κ παλι...
οπως μιλησα κ με τον tiryntho κοιταξα λιγο το φωτιστικο μου κ μου φερνει ρευμα μεχρι τα φισακια τα ασπρα...αλλα οι λαμπες δ αναβουν...!!!
ηλεκτρολο...δυστυχως ειναι ολοι τους κλειστοι για 15υγουστο...κ εγω καιγομαι...αχαχα!!!
καμια συμβουλη απο καποιον που να ξερει??

kixlidatos
14-08-14, 12:49
Αν δεν εχει τις λαμπες του επανω,θα παρει υγρασια μεσα,και θα παθει μεγαλυτερη ζημια.Εως οτου λυσεις το προβλημα,μην το αφηνεις διχως λαμπες,και ας μην αναβουν

artsi28
14-08-14, 13:18
δ το εχω σε λειτουργια ακομα...το σαββατο περιμενω ενα φιλο να το στησουμε μαζι!!!απλα ηθελα να το φτιαξω μεχρι τοτε....

kixlidatos
14-08-14, 13:35
Διχως λαμπα,μην το βαλεις οταν το γεμισεις με νερο

artsi28
14-08-14, 13:40
ναι ναι αυτο εννοειται!!!θα το αφησω χωρις καπακι για κανα 2 μερες μεχρι να δω τι συμβαινει!!!
ελπιζω να φτιαχνεται παντως!!!

kixlidatos
14-08-14, 13:58
Ειναι δυσκολο το ατιμο,ολατου ειναι φιξαρισμενα ,και δεν ξερω αν μπορεσει καποιος να το ανοιξει.Αλλα ο φιλος ειπε οτι το ανοιξε,προσεχε,γιατι εγω δεν μπορεσα να το ανοιξω

Κωστας Malawi
14-08-14, 15:05
Ειναι δυσκολο το ατιμο,ολατου ειναι φιξαρισμενα ,και δεν ξερω αν μπορεσει καποιος να το ανοιξει.Αλλα ο φιλος ειπε οτι το ανοιξε,προσεχε,γιατι εγω δεν μπορεσα να το ανοιξω

επειδη το ανοιξα και ειδα οτι ειναι αρκετα δυσκολο θα ξαναπω ποσο απαραδεκτος ειμαι που δεν τραβηξα φωτογραφιες.

γι αυτο καποια απο αυτες τις μερες θα ανοιξω και το δευτερο φωτιστικο του για να περασω σιλικονη απο μεσα ωστε να μην μου παρουσιασει και αυτο προβλημα και θα ανεβασω φωτογραφιες απο την διαδικασια.
πραγματικα ειναι τοσο δυσκολο να ξεκολλησει που οποιος το κανει πρεπει να ειναι ετοιμος για ολα..πατεντες-επισκευες σε πιθανη ζημια..

ακομα και απο το καλωδιο παροχης ρευματος περναει η υγρασια:mad:

kixlidatos
14-08-14, 15:26
Το δοκιμασα,αλλα το παρατησα μετα.Φοβηθηκα μην το σπασω
Και εαν το περασεις σιλικονι,μετα αν ξαναχρειαστει,πως θα το ανοιξεις?

Κωστας Malawi
14-08-14, 15:29
κι εγω φοβηθηκα μην το σπασω αλλα απο τη στιγμη που δεν αναβε τι να το κανω??

πιστευω οτι η σιλικονη θα ανοιξει πιο ευκολα απο την κολλα που ειχε πριν..

artsi28
19-08-14, 16:14
οπως ειπα κ προσωπικα στον tyrintho...τελικα το ανοιξαμε το φωτιστικο με εναν φιλο μου (thank you bpel86)...κ αφου εκανε τα απαραιτητα τεστ αλλαξαμε το μπαλαστ (κοστος 10,20) κ με μια λαμπα (αφου ειχε καει η παλια) το φωτιστικο παιζει μια χαρα....!!!
ακολουλησαμε πιστα τις οδηγιες του tyrinthou.....με λιγη προσοχη δ σπαει κατι...παρα μονο εκει που θες!!!μετα με σιλικονη το ξανακολλας κ βαζεις παραπανω στις ενωσεις για ΣΤΕΓΑΝΩΠΟΙΗΣΗ!!!

ευχαριστω πολυ ολους για τις απαντησεις....
-------------------------
κ με τη σιλικονη ειναι ακομα πιο ευκολο να το ξαναανοιξεις (ε΄πτιζω να μην ξαναχρειαστει βεβαια)!!!

κ κατι αλλο...η λαμπα που εβαλα ειναι "moonlight"...ειναι για φυτεμενο ετσι??

kixlidatos
19-08-14, 16:23
Σε μπελαδες με βαζετε τωρα:pθα το ανοιξω και εγω:Dκαι το κριμα στο λεμο σας:D

Κωστας Malawi
19-08-14, 16:26
Σε μπελαδες με βαζετε τωρα:pθα το ανοιξω και εγω:Dκαι το κριμα στο λεμο σας:D

:cool::cool::cool:

artsi28
19-08-14, 17:09
χαχαχ...πραγματικα αν ακολουθησεις ακριως τις οδηγιες του tyrinthou δ θα εχεις προβλημα!!!
αρκει να πιανουν τα χερια σου.....εγω γι'αυτο το εδωσα να το κανει αλλος....:p:p:p:p