Επιστροφή στο Forum : βοηθεια για βαση ενυδρειου
mpoumpouzos
08-08-14, 06:42
καλημερα σε ολους,μιας και ξεκινανε σιγα σιγα οι εργασιες αναβαθμισης για το ενυδρειο θα ηθελα τη γνωμη σας για τη βαση που θα φτιαξω........να πω οτι η βαση θα γινει 200χ50χ70(μηκος,πλατος,υψος),βρηκα λοιπον στη δουλεια κοιλοδοκο 40αρη αλλα ειναι 2 χιλιοστα σε παχος,τον εκοψα εδω και θα γινει κολλημα με αλγκον........το σχεδιο θα ειναι οπως στο λινκ παρακατω και θα σηκωνει περιπου 1 τονο πανω της,ποια η γνωμη σας????θα εχω προβλημα???να προχωρησω καλυτερα σε αγορα αλλου κοιλοδοκου???ευχαριστω...
https://www.google.gr/search?q=βαση+ενυδρειου+με+κοιλοδοκο&client=opera&hs=THy&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=elLkU5fNMdCV0QXni4DYCg&ved=0CAYQ_AUoAQ&biw=1152&bih=766#q=iron+aquarium+stand&tbm=isch&facrc=_&imgdii=_&imgrc=pKfD8GMzlg6TaM%253A%3B1p_56mRmJvxs7M%3Bhttp% 253A%252F%252Fwww.marineaquariumsa.com%252Fpicture .php%253Falbumid%253D222%2526pictureid%253D1859%3B http%253A%252F%252Fwww.marineaquariumsa.com%252Fhe nnie-s-corner%252F26639-angle-iron-better-than-square-tubing-stand.html%3B1024%3B685
στελιος προεδρου
08-08-14, 08:34
Φιλε μου εισαι 100/100 οκ προχωρα και καλα κουραγια να τελειωσης το εργο που θελεις
mpoumpouzos
08-08-14, 08:37
Φιλε μου εισαι 100/100 οκ προχωρα και καλα κουραγια να τελειωσης το εργο που θελεις
καλημερα στελιο,με εχουν τρομαξει οτι ειναι πολυ λεπτος ο κοιλοδοκος και οτι μπορει να ανοιξουν τα ποδια γι αυτο ηθελα να ρωτησω αν ειναι οκ σαν κατασκευη η αν χρειαζεται καπου ενισχυση......
kixlidatos
08-08-14, 08:38
Καλο ειναι αν δεν εχεις παρει ,να παρεις πιο χοντρο κοιλοδοκο(Σιγουρα δεν ειναι στρανζαριστο?)
Σχεδιαστικα εισαι καλα,αλλα αν θελεις πιο μεγαλη απλα ,και να μην σε εμποδιζουν τα πολλα καθετα,κοιτα ενα δικομου παλιο που ειχα φτιαξει,αν σε ενδιφερει,μπορω να σου πω λεπτομεριες,γιατι εσυ θελεις και καποιες προσαρμογες.
mpoumpouzos
08-08-14, 08:49
Καλο ειναι αν δεν εχεις παρει ,να παρεις πιο χοντρο κοιλοδοκο(Σιγουρα δεν ειναι στρανζαριστο?)
Σχεδιαστικα εισαι καλα,αλλα αν θελεις πιο μεγαλη απλα ,και να μην σε εμποδιζουν τα πολλα καθετα,κοιτα ενα δικομου παλιο που ειχα φτιαξει,αν σε ενδιφερει,μπορω να σου πω λεπτομεριες,γιατι εσυ θελεις και καποιες προσαρμογες.
να σου πω τις βεργες τις βρηκα εδω στη δουλεια παρετιμενες και εβαλα και μου τις εκοψαν,τα κολληματα θα τα κανει ο πατερας μου οποτε η ολη βαση δε θα μου κοστισει τιποτα,τωρα αν ειναι στρανζαριστο δε ξερω,μου ειπαν οτι ειναι μαυρο λεει βαρεου τυπου......δε σκαμπαζω και πολυ απο αυτα να σου πω την αληθεια......οταν λες οτι θελω προσαρμογες τι εννοεις???
kixlidatos
08-08-14, 08:59
Αν ειναι στραντζαριστο φαινεται,γιατι θα δεις στην μια πλευρα μια ραφη κολληση κατα μηκος της βεργας.Κανεις δουλεια ,αλλα εγω δεν θα εβαζα στραντζαριστο,μακροπροθεσμα θα εχεις προβληματα .Οποτε κοιτα αν εχει ραφη,και τα λεμε.
Ο σχεδιασμος σου ειναι σωστος και θα συκωσει ανετα το εενυδρειο,απλα η φωτογραφια που σου εβαλα,θα δεις οτι εγω στο κεντρο δεν εχω κανενανα δοκο(εσυ θα βαλεις μονο ενα στο κεντρο.Αυτο σου δεινει το πλεονεκτημα,να εχεις μεγαλες ντουλαπες ,αν σου ειναι χρησιμες,αλλιως προχωρα ετσι οπως ειναι.
mpoumpouzos
08-08-14, 09:04
Αν ειναι στραντζαριστο φαινεται,γιατι θα δεις στην μια πλευρα μια ραφη κολληση κατα μηκος της βεργας.Κανεις δουλεια ,αλλα εγω δεν θα εβαζα στραντζαριστο,μακροπροθεσμα θα εχεις προβληματα .Οποτε κοιτα αν εχει ραφη,και τα λεμε.
Ο σχεδιασμος σου ειναι σωστος και θα συκωσει ανετα το εενυδρειο,απλα η φωτογραφια που σου εβαλα,θα δεις οτι εγω στο κεντρο δεν εχω κανενανα δοκο(εσυ θα βαλεις μονο ενα στο κεντρο.Αυτο σου δεινει το πλεονεκτημα,να εχεις μεγαλες ντουλαπες ,αν σου ειναι χρησιμες,αλλιως προχωρα ετσι οπως ειναι.
καταλαβα.........ραφη δεν ειχαν πουθενα οι βεργες σιγουρα,οσο για τα ντουλαπια θα δημιουργηθουν δυο μεγαλα ντουλαπια στις δυο ακρες 60 ποντους και στη μεση ενα μεγαλο ραφι 65 ποντους.οποτε πιστευω οτι θα ειμαι ανετος σε σχεση με τη τοποθετηση των φυλτρων και οτι αλλο χρειαστω.
kixlidatos
08-08-14, 09:12
Ολα καλα τοτε,προχωρα,:D
Απλα δωσε βαση στο μινιαρισμα,ειδικα σε σημεια κολλησεων και ακρων.
mpoumpouzos
08-08-14, 09:13
Ολα καλα τοτε,προχωρα,:D
Απλα δωσε βαση στο μινιαρισμα,ειδικα σε σημεια κολλησεων και ακρων.
μαλλον θα παει για ηλεκτροστατικη βαφη ολη η βαση......
kixlidatos
08-08-14, 09:17
Με φιλτρα η sump tρεχει?επ ευκαιρια σκεψου και το sump;)
-------------------------
μαλλον θα παει για ηλεκτροστατικη βαφη ολη η βαση......
Οτι τρυπες και κοψιματα,να γινουν πριν απο αυτην
mpoumpouzos
08-08-14, 09:22
Με φιλτρα η sump tρεχει?επ ευκαιρια σκεψου και το sump;)
-------------------------
Οτι τρυπες και κοψιματα,να γινουν πριν απο αυτην
με δυο φιλτρα, ενα eheim 2075 και ενα cristal profi 1500,πιστευω οτι θα ειμαι καλυμενος σε θεμα φιλτρανσης.......για σαμπ ειναι δυσκολο μιας και δε θελω να μπλεξω με τρυπηματα και υπερχιλησεις,ξερω βεβαια οτι ειναι οτι καλυτερο αλλα.....
kixlidatos
08-08-14, 09:26
Καλυμενος εισαι,απλα αφου ξεκινας ,να αδιασεις ενυδρειο και ολη την φασαρια,σε 2 τρυπες μην κολλας.ειναι η γνωμη μου.Γιατι η τωρα ,η ποτε,με τετοια λιτρα.
mpoumpouzos
08-08-14, 09:29
Καλυμενος εισαι,απλα αφου ξεκινας ,να αδιασεις ενυδρειο και ολη την φασαρια,σε 2 τρυπες μην κολλας.ειναι η γνωμη μου.Γιατι η τωρα ,η ποτε,με τετοια λιτρα.
ναι το ξερω αλλα εχουν βρεθει ηδη τα φιλτρα,εχουν βγει τα σχεδια,φοβαμαι και τα τρυπηματα στο τζαμι οποτε λεω αστο καλυτερα μη παω για μαλλι και βγω κουρεμενος......
kixlidatos
08-08-14, 09:33
Οκ. περιμενουμε νεα καλα:)
mpoumpouzos
08-08-14, 09:35
Οκ. περιμενουμε νεα καλα:)
εννοειται.......ολα θα φτιαχτουν σιγα σιγα και θα γινει παρουσιαση.
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.