Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : boubouloμικρούλι

bouboulas
25-07-14, 10:39
Μετά από αρκετό καιρό αποφάσισα να κάνω παρουσίαση στα ενυδρεία μου ξεκινώντας από το μικρό μου. Αν και δεν είναι η καλύτερη εποχή για παρουσίαση γιατί λόγο της ζέστης τα φυτά δεν είναι και στα καλύτερά τους. Να πω πως τρέχει πάνω από 2 χρόνια. Το ενυδρείο είναι ένα ανακατασκευασμένο RESUN 800 που το μόνο που έχει μείνει από την εργοστασιακή κατασκευή είναι η γυάλα και αυτή έχει μερικές βελτιώσεις. Ποιο συγκεκριμένα φοράει ένα DIY καπάκι από αλουμίνιο όπου αυτό φιλοξενεί όλο τον ηλεκτρικό εξοπλισμό καθώς και την ψύξη. Η βάση είναι και αυτή DIY και είναι κατασκευασμένη από φορμάικα 18 χιλιοστών

Διαστάσεις Ενυδρείου (ΜxΠxΥ): 83 X 43 X46 υψος, αν θυμάμαι καλά
Συνολικά Λίτρα: 96 πραγματικά

Φυτά:ammannia gracilis • Bacopa caroliniana •bacopa monnieri • ceratophyllum demersum • Cabomba piauhyensis• Cryptocoryne wentii brown •Egeria densa • Heteranthera zosterifolia •hygrophila corymbosa siamensis •hygrophila difformis • Hygrophila polysperma • jawa moss • Lagarosiphon madagascarensis • Limnofila sessiliflora • lobelia cardinalis mini • Ludwigia Repens Rubin • micranthemum micranthemoides Proserpinaca palustris "Cuba" • rotala indica

Ψάρια: 7-8 mikrogeophagus ramirezi, 10 cardinal tetra, 5 black neon tetra, 1 SAE, 1 ancistrus sp3, 4 corydoras bronze.
Άλλα είδη: apple snails

Φόντο: DIY 3d
Πέτρες: μερικές από γρανίτη
Ξύλα: Δεν θυμάμαι όνομασία
Άλλα διακοσμητικά :
Υπόστρωμα:
Βυθός: Μαυρο ψιλόκοκο χαλίκι με seachem flourite

Πηγές φωτισμού: 72 watt συνολικά 2 λάμπες Τ8 865 18 watt και 2 sylvania grolux T8 18 watt
Διάρκεια φωτισμού: 8 ώρες

Φίλτρανση: Resun 302 και jbl E 900
Θέρμανση/ Ψύξη: Τύπου STC 1000 2 Χ 80 cm pc fan eheim jager 150 watt
Λίπανση: DIY Κάλιο, μαγνήσιο, φώσφορο, νιτρικά, ιχνοστοιχεία power4 , σίδηρος algoflash
Παροχή CO2: 5κιλή μπουκάλα με ηλεκτρομαγνιτική βαλβίδα με εντολή από τον φωτισμό.
Άλλες τεχνικές ευκολίες ή/και παρεμβάσεις:
Διατροφή:

Παράμετροι
pH:6,2 - 6,7
Γενική σκληρότητα (GH):
Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ): 5-6
Αμμωνία (ΝΗ3):0
Νιτρώδη (ΝΟ2):0
Νιτρικά (ΝΟ3):20-30
Φωσφορικά (PΟ4):0,25-0,5
Μέση Θερμοκρασία (°C): 26

Αλλαγές νερού: 50% ανα εβδομάδα.

tsala
25-07-14, 13:37
πολυ ομορφο!
μπολικα ψαρια κατ΄εμε σε τοσα λιτρα..
απειρα apple, δωσε καμια 50ρια :D γιατι θα εχεις (αν δεν εχεις) θεμα στο νερο σου και στις σκληροτητες.
τα κορυντορακια χρειαζονται αμμο, σε χαλικι χανεις ολη την μαγεια:p

bouboulas
25-07-14, 16:00
πολυ ομορφο!
μπολικα ψαρια κατ΄εμε σε τοσα λιτρα..
απειρα apple, δωσε καμια 50ρια :D γιατι θα εχεις (αν δεν εχεις) θεμα στο νερο σου και στις σκληροτητες.
τα κορυντορακια χρειαζονται αμμο, σε χαλικι χανεις ολη την μαγεια:p

Είναι πολλά τα ψαράκια, αλλά θα διορθωθεί με τον καιρό. Τα σαλιγκάρια θέλω να τα δώσω και δεν φεύγουν Όποιος θέλει ας έρθει να πάρει όσα θέλει.

stanisalus18
25-07-14, 16:19
ωραία είναι τα ενυδρείά σου, μπόλικο κλαδεμα θα πέφτει κάθε βδομάδα φαντάζομαι :) μια παράκληση μόνο, βαλε και φωτογραφίες από τα ενυδρείά σου, τα καπάκιά, τις βάσεις, να δούμε τι έχεις κάνει να πάρουμε μάτι κ εμείς :P

bouboulas
28-07-14, 12:30
Είχα γέννα από τα black neon tetra που από ότι ξέρω είναι σχεδόν αδύνατον να γίνει σε ενυδρείο. Δυστυχώς δεν το πείρα νωρίτερα χαμπάρι και έχουν επιβιώσει μόνο 2 μικρά
Να και οι φωτογραφίες από την βάση και το καπάκι.

tsala
28-07-14, 21:53
Συγχαρητηρια! και για τα δυο..
πιο πολυ ομως για την γεννα! :smt023
βαλε κι αλλες φωτο αν μπορεις απο τα μικρα

bouboulas
28-07-14, 22:01
Δεν έκανα εγώ κάτι για την γέννα. Φωτο…… μάλλον δύσκολο, δεν κάθονται πουθενά ούτε δευτερόλεπτο ακίνητα .

tsala
28-07-14, 22:16
Δεν έκανα εγώ κάτι για την γέννα.

εκανες.. τους προσφερες τις συνθηκες. ;)