Επιστροφή στο Forum : Νεο ενυδρειο 700 λιτρο malawi
giorgos afriki
23-07-14, 07:09
Διαστάσεις:Μηκος 180 Χ Υψος 65 Χ Πλατος 60 (anubiasA1800)
Όγκος:700L
Κατηγορία:γλυκου νερου
Φυτά: -
Ψάρια είδη:παει για mbuna
Διακοσμητικά υλικά:πετρες ,αμμος
Φόντο: -
Φωτισμός:λεντοταινεια 1,80cm λευκο πανω στο φωτιστικο και εξω απο το ενυδρειο σαν backround λεντοταινεια 1,80cm μπλε χρωμα
Διάρκεια φωτισμού:6ωρες
Φιλτράρισμα:1fluval fx5,1fluval 405 ,siporax ,σφουγγαράκι, μακαρόνι ,
Θερμοστάτης:1 eiheim jawer 150watt και ενα αλλο 200watt
Λίπανση: -
Παροχή CO2:οχι
Παράμετροι:
pH:
Γενική σκληρότητα (GH):
Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ):
Αμμωνία (ΝΗ3/NH4):
Νιτρώδη (ΝΟ2):
Νιτρικά (ΝΟ3):
Αλλαγές νερου:
Θερμοκρασία:26C
Άλλες πληροφορίες:νέο ενυδρείο μπολιασμένο 2 μερα σημερα θα γινουν οι μετρισεις
φωτογραφιες(παρουσιαση)
https://imageshack.com/i/f0e9096bj
https://imageshack.com/i/p6b06f73j
https://imageshack.com/i/p8ba3f60j
Κλεόβουλος
23-07-14, 07:13
Ωραίες διαστάσεις ενυδρείου!
Αν το πας για mbuna θέλεις αρκετές πέτρες ακόμη.
Με το καλό και ψαρωμένος :)
giorgos afriki
23-07-14, 08:01
ευχαριστω κλεοβουλε
-------------------------
μετα τις σημερινες μετρησεις ειχα
pH:8
Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ):8
Αμμωνία (ΝΗ3/NH4):0
Νιτρώδη (ΝΟ2):0
Νιτρικά (ΝΟ3):0
πεχα(PH):8
ΤΟ ΚΗ μου ειναι χαμηλο μετα απο την χθεσινη δωση buffer και σοδα πρεπει να συμπληρωσω λλιγο σοδα ακομα
kixlidatos
23-07-14, 08:16
Μην βαζεις περιττα ζουμια.
Εχεις παρα πολυ καλες διαστασεις,μην βιαζεσαι να κανεις ενα πολυ ομορφο ενυδρειο.
Πολυ καλη φιλτρανση
Μην σκορπας τα θεματα σου,οτι θελεις ρωτα εδω μεσα,για ναμην χανομαστε:D
βλεπω το ενυδρείο μου, πριν στίσω αλλα εγώ έχω το ίδιο vision.
δες το δικό μου.
Κωστας Malawi
23-07-14, 11:07
μπραβο Γιωργο πολυ ωραιο!!
με το στησιμο που εκανες στις πετρες πας για χαπς.αμα θες mbuna πρεπει να προσθεσεις πολυ πετρα ακομα!!!
giorgos afriki
23-07-14, 12:35
τι μου προτεινετε να βαλω για να μου ανεβαζει την σκληροτητα εχω βαλει πετρες ασβεστοληθηκες το βουνο εξηγηθηκε το τσεκαρα με το υγρο που ριχνει το ph μολις το εριξα πανω αρχισε να αφρηζει διαβασα σε ενα απο δω οτι ο αραγωνιτης ανεβαζει το ph? η το kH?? η και τα δυο γιατι δεν με συμφερει να βαζω στισ αλλαγες τοσο buffer εσεις που εχετε τετοια ενυδρεια τι κανετε πειτε μου λυσεις και αν υπαρχει τιποτα αλλο για να βαλω για την αμμωνια και και τα νιτρικα συγνωμη που ξανακανω την συγκεκριμενη ερωτηση πιστευω αυτη την φορα να το εκανα σωστα και και να το εβαλα σε σωστο θεμα. συγνωμη αν γινομαι κουραστικος αλλα καταλλαβετε με και μενα θελω να ξερω καποια βασικα πραγματα και κολπα και πειτε μου και που μπορω να βρω αραγωνιτη και οτι αλλο χρειαζετε ενα αφρικανικο οκ.ευχαριστω
Κωστας Malawi
23-07-14, 12:42
δεν χρειαζεται να βαζεις τιποτα μεσα..βαλε κι αλλες πετρουλες και σιγα σιγα θα βρει μονο του τις σκληροτητες..
η αμμωνια μια χαρα ειναι μηδεν.τα νιτρικα οχι.το εστρωσες η τωρα θα το στρωσεις?
kixlidatos
23-07-14, 12:46
:DΕπιτελους τα βρηκαμε.Οτι θελεις ρωτα εδω μεσα,θα το εχεις και σαν αρχειο το θεμα σου.
Αραγωνιτης ειναι οτι το καλυτερο για ενα αφρικανικο ενυδρειο,αλλα ειναι ακριβος,και στα λιτρα σου θα χρειαστεις πολλα κιλα.
Γιαυτο να βαλεις αμμο θαλασσης,και θα σου κρατα ολες τις παραμετρους σταθερα.Τα ψαριμας ειναι απο αναπαραγωγες,και αντεχουν σε χαμηλοτερες σκληροτητες και ΡΗ.Το 8 ειναι μια χαρα.Μην βαζεις σοδα,γιατι στο ανεβαζει προσορινα ,αλλα μετα στο ριχνει,και αυτο ειναι οτι το χειροτερο.
giorgos afriki
23-07-14, 14:26
ειχα μπολι απο το προηγουμενο ενυδρειο και δουλευε συνεχεια δεν εσβεισε καθολου γιατι λετε τα νιτρικα μου δεν ειναι καλα??ποσο πρεπει να ειναι??
εχω βαλει δυο αεροντλιεσ μια sera 550r και αλλη μια sera 275r τα εχω γεφυρωσει και τα δυο και παλι μια κουρτινα που εχω βαλει δεν βγαζει παρα πολυ οσο θα επρεπε και το βραδυ που κοιμαμε κανει ενα βουητο οχιι θορυβο σκεφτομαι να το βγαλω γιατι πολυ λενε δεν χρειαζετε η αφρικη και δεν ξερω καταποσο ισχυει αυτο σκεφτομαι να βαλω ενα καλο και δυνατο κυκλοφοριτη τι λετε να βαλω για να ειμαι καλημενοσ σε 1,80cm που ειναι το ενυδρειο ποσσα χρειαζετε?εγω ελεγα να εβαζα δυο εναωνα κοιταει ψιλα για αναταραξη τισ επιφανειασ και αλλο ενα να κοιταει ευθεια να κανει κυκλοφορια το νερο κυκληκη τι μοθ προτεινετε να βαλω και διορθωστεμε δωστε μου τα φωτα σας
kixlidatos
23-07-14, 14:52
Εχει πολυπλευρα θεμετα και μπερδευτικα.:D
Ας τα παρουμε απο την αρχη.
Για να εχεις 0 νιτρικα,σημαινει οτι το ενυδρειο σου ειναι αστρωτο.Γιατι καποιους ρυπους επερεπε να μετρας,εκτος αν δεν εχεις κανενα ψαρι τωρα μεσα.Το μπολι,καλα εκανες και το εβαλες,αλλα το εκανες με τον σωστο τροπο?:)
Αν δεν εχεις ψαρια τωρα,βαζε με μια αποχη λιγη τροφη,και μολισ μουχλιαζει ,να την αλλαζεις.Τα ψαρια να τα βαλεις σταδιακα,και οχι ολα μαζι.
Κωστας Malawi
23-07-14, 15:34
πολυ ανχος εχεις Γιωργο!!μην τα ψαχνεις ολα μαζι γιατι θα μπερδευτεις..κοιτα πρωτα το θεμα με τις πετρες και μετα βλεπουμε την κυκλοφορια;)
ενα καταλληλο ενυδρειο για mbuna ειναι καπως ετσι..http://s18.postimg.org/om625oshx/Mbuna.jpg (http://postimg.org/image/om625oshx/)
η φωτο ειναι τυχαια αλλα μπορεις να παρατηρησεις τις κρυψωνες που φτιαχνεις με 1-2 βουνα απο πετρες..
ενω αν πας σε χαπς εισαι μια χαρα οπως εισαι τωρα..
giorgos afriki
23-07-14, 15:43
ok καταλαβα.Τι επρεπε να εκανα οταν εβαλα το μπολι ε??κιχλιδατε???εγω το ειχα βαλει μεσα ερειξα αντιχλωριο κ βακτηρια τι αλλο επρεπε να κανω και πως θα καταλαβω αμα εχει στρωσει η βιολογια στο φιλτρο η γενικα το νερο μου??
kixlidatos
23-07-14, 15:49
Υπαρχει ενα ωραιο θεμα του Delta66,αλλα δεν μπορω να το βρω.Οποιος μπορει ας το βαλει,να το διαβασει ο φιλος μας.
Τωρα εχεις καποια ψαρια μεσα?αν οχι να κανεις αυτο που σου ειπα πιο πανω.
giorgos afriki
24-07-14, 15:07
τι κυκλοφοριτη μου προτεινετε να βαλω σε αυτα τα μετρα αμα βαλω εναν καλο χρειαζομε αεροαντια για οξυγωνο η θα ειμαι καλλημενοσ με τισ αναταραξεισ που θα κανει κ θα οξηγωνονετε πιο μου προτεινετε και σε πιο σημειο να το βαλωω. στο δεξι πλαινο το τζαμι που παει στο κεντρο και να κοιταει ψιλα η να το βαλω με την μια στην επιφανεια αλλα θα κανει θορυβο φοβαμε τι λετε???το sunsun jvp-102 ειναι καλο μου κανει η οχι για τα μετρα μου
kixlidatos
24-07-14, 15:16
Με τετοιο θηριο φιλτρο δεν χρειαζεσαι τιποτα.Μην ξοδευεις λεφτα για τα περιττα.
giorgos afriki
24-07-14, 16:07
με τα φιλτρα μου δηλαδη ειμαι καλημενος???δεν μου απαντησες με την οξυγονοση ειμαι κομπλε να βγαλω τισ αεροαντλιες????γιατι εχω πονοκεφαλο με αυτες
Κωστας Malawi
24-07-14, 16:11
να τις βγαλεις και να βαλεις τα σπρευ μπαρ να κανουν αναταραξη..
στελιος προεδρου
24-07-14, 16:15
καλησπερα Γιωργο της αεροαντλιες βγαλτες τελειως .Της εισοδους απο τα φιλτρα( σπρευ μπαρ) θα τα βαλεις ετσι στο ενυδρειο ωστε να προκαλουν κυματισμο στην επιφανεια οπως στα ενυδρεια του Πετρου και εισαι καλυμενος απο οξυγωνοση.Το ph θα αναιβει σιγα-σιγα
kixlidatos
24-07-14, 16:15
+1000
Αν εχεις αεραντλια, την αφηνεις στην ακρη για ωρα αναγκης. Για εμενα ειναι περιττες σε μονιμη βαση.
Με τα φιλτρα και την αναταραξη της επιφανειας μεσω των spray bars, μπορεις να πετυχεις την απαραιτητη οξυγονωση του νερου.
giorgos afriki
25-07-14, 16:49
επειδη θελω να ειναι αναμενα τα φωτα πολλεσ ωρες τισ ημερας γιατι λοιπο πολλες ωρεσ και εχει πολυ σκοταδει θελω να αναβει απο 8 το πρωι μεχρι 15:00 που θα ερθω απο την δουλεια και απο τις 18:00-24:00 επειδη ομως το ενυδρειο διαθετη πολλες τ5 λαμπες 4χ35watt και για το λογο αυξησης θερμοκρασιασ και καταναλωση ενεργειας σκεφτηκα το εξεις και εβαλα μια αδιαβροχη ledoταινια λευκη 1,80cm 4,5watt με χρονοδιακοπτη τις ωρες που σας ειπα πιο πανω και ειμαι κομπλε η ερωτηση μου ειναι η εξεις μπορω να το εχω μονο με την λεd και τοσσες ωρες λετε να εχω καποιο θεμα????τα ψαρια δεν τα πειραζουν καθολου ειναι σαν να μην αναβει δεν βλεπω καμια περιεργη αντιδραση να εχουν πειτε μ την γνωμη σας τι λετε να το αφισω ετσι??:confused:
Το θεμα δεν ειναι τι θελεις εσυ, αλλα τι θελουν τα ψαρια :rolleyes:
H φωτοπεριοδος σου θα πρεπει να ειναι συνεχομενη και 7-8 ωρες. Οσες περισσοτερες ωρες εχεις φωτισμο, τοσο περισσοτερες οι πιθανοτητες να γεμισεις αλγες σε αφρικανικο ενυδρειο, εφοσον δεν θα εχει πολλα φυτα για να απορροφουν θρεπτικα. Αν δεν ειναι σταθερη, πολυ απλα θα τρελανεις τα ψαρακια σου, κατι που σιγουρα δεν επιθυμεις. Διαλεξε μια περιοδο που θα σε βολευει ωστε να εισαι σπιτι και να χαιρεσαι το ενυδρειο σου και κρατησε τη σταθερη με χρονοδιακοπτη. Για παραδειγμα στα δικα μου τα φωτα ανοιγουν περιπου στις 7 το απογευμα, ωστε να μπορω να τα βλεπω.
Φως ημερας δεν μπαινει καθολου στο σπιτι?
giorgos afriki
25-07-14, 22:18
μπαινει ισα ισα απο ενα δωματιο που ειναι ανοιχτη η πορτα απο το χολ ερχετε το φως και πιστευω με την λεδοταινια που ειναι 4,5watt δεν πιστευω να εχω θεμα ουτε με την αλγη ουτε θα τα τρελανω γιατι καθε μερα ετσι θα αναβουν τα φωτα και δεν θα το ξανααλαξω
Tanganyiκας
26-07-14, 00:37
Αυτό που σου λέει ο Θοδωρής πιο πάνω είναι ότι τα ψάρια στη φύση έχουν σε ένα 24ωρο μέρα-νύχτα και όχι μέρα-νύχτα-μέρα-νύχτα,άσχετα με το αν θα το ξανά αλλάξεις δεν είναι σωστό για τα ψάρια!
giorgos afriki
26-07-14, 11:09
ωραια τοτε επειδη λοιπο συνεχεια και ερχομαι για τρεισ ωρες το μεσημερη λετε να το βαλω να αναβει απο 8 το πρωι μεχρι τισ 3 και μετα απο τισ 6 μεχρι 12 για να μην ανοιγοκλεινω τα φωτα και να ειναι στανταρ ετσι συνεχεια και οσο για την αλγη εχω MBUNA ψαρια μεσα και ποσο πια θα βγαλει μια ledotenia 4,5watt???πειτε μου τις γνωμες σας
Tanganyiκας
26-07-14, 11:54
Το θεμα δεν ειναι τι θελεις εσυ, αλλα τι θελουν τα ψαρια :rolleyes:
H φωτοπεριοδος σου θα πρεπει να ειναι συνεχομενη και 7-8 ωρες.
Στο ξανά είπαμε πιο πάνω!
kixlidatos
26-07-14, 12:12
Να κανεις αυτο που σου λεει ο Nazgul.
Σπαστο ωραριο για τα ψαρια δεν ειναι καθολου καλο.
Μπορεις ομως ,επειδη εχουμε το ιδιο ενυδρειο,να κανει το εξης.
Οι 8 τ5 που εχει ειναι πολυ υπερβολικες για αφρικανικο ενυδρειο,εγω ανα βω μονο τις 4 πισινες,και ειναι μια χαρα,και για σενα και για τα ψαρακια σου.Απο το δευτερο σετ λαμπων,αχρηστεψε ξεβιδονοντας τις 3(προσοχη,μην βγαλεις τις λαμπες,θα παρει νερο το φωτιστικο και θα χαλασει)Να αναβει μονο η μια 5με 6 ωρες πριν ερθεις εσυ σπιτι.
Αν αναψεις ολες μαζι,διχως φυτα θα γεμισεις πολυ αλγη.
Κλεόβουλος
26-07-14, 12:52
H φωτοπεριοδος σου θα πρεπει να ειναι συνεχομενη και 7-8 ωρες. .................... Διαλεξε μια περιοδο που θα σε βολευει ωστε να εισαι σπιτι και να χαιρεσαι το ενυδρειο σου και κρατησε τη σταθερη με χρονοδιακοπτη.
+1 ;)
giorgos afriki
26-07-14, 12:52
ok ευχαριστω πολυ για τις απαντησησ σας αλλα εγω δεν μιλισα καθολου για λαμπες μηλισα καθαρα μονο για την λεδοταινια που ειναι1,80 cm 4,5watt και δεν βγαζει ουτε αλγη ουτε ανεβαζη θερμοκρασια ουτε ενοχλη τα ψαρια και ρωτησα για την συγκεκριμενη τι ωρες να την αναβω δεν θελω καθολου τισ λαμπεσ πιο πολυ μαρεσει η λεδοταινεια τελοσπαντων ευχαριστω πολυ
Κλεόβουλος
26-07-14, 13:03
Κάνε το ίδιο που λέει πιο πάνω με την λεντοταινία.
στελιος προεδρου
27-07-14, 18:51
πρωτων η λεντοταινεια δεν ειναι 4,5 βαττ ειναι γυρω στα 22-24 βαττ και δευτερων ο φωτοσμος της σε φτανει η ααφρικη δεν θελει εντονους φωτισμους και πουθενα στον κοσμο δεν υπαρχει δυο φορες ημερα
giorgos afriki
02-08-14, 21:39
γεια σας φιλοι μου για το λογο οτι εχουμε πολυ μεγαλες θερμοκρασιες εχω ενα συστημα με τρεισ μικρους ανεμιστηρεσ που πιανετε με δυο βασεις πανω στο τζαμι και επειδη ειναι μικρα ανεμιστηρακια και το ενυδρειο ειναι ειναι 700λιτρα μεχρι να το κρυωσει καταλαβενετε ποσσεσ ωρες δουλευει και σκεφτηκα να φτιαξω ενα με κοντρα πλακε και θελω να μου πειτε ποσσα ανεμιστηρακια να βαλω και τι μεγεθος και τι μετασχηματιστη να βαλω γιατι στα δικα μου που ειναι 9βολτα εκει που ητανε τρεια ανεμιστηρακια εκανα πατεντα και εβαλα αλλα δυο και αντι να βγαζει πιο πολυ εκοψαν ταχυτητα τα αλλα και η αποριες μου ειναι οι εξεις:1)ποσσα ανεμιστηρακια να βαλω και ποια για να ειναι αθορυβα γιατι τα δικα μου βουιζουν και τι μετασχηματιστη 2) ξυλο κοντρα πλακε να βαλω η κατι αλλο να αντεχει τισ υγρασιες και θελω να το βαψω μαυρο να ταιρειαζει με τι μπορω να το βαψω γιατι το χειμωνα με τις υγρασιες θα βρεχετε και θα σταζει με τι μπογια μπορω να το βαψω αυτασ φιλοι μου περιμενω διαφορες προτασεις .ευχαριστω
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=80825
στην περιπτωση σου, επελεξε 4-5 χ 120αρια
giorgos afriki
04-08-14, 23:27
παρατηρησα οτι ξυνονται εντονα πανω στην αμμο οι αφρΙΚΑΝΕς μου τι λετε να φταιει συνηθως απο τι προερχετε αυτο
Κλεόβουλος
05-08-14, 07:16
Μπορεί να το κάνουν για διάφορους λόγους. Μπορεί να έχουν εξωτερικά παράσιτα, κάτι να τους ενοχλεί,.... να οριοθετούν την περιοχή τους.
Τι έχεις κάνει? έστρωσες με κάποιο τρόπο? μετρήσεις έχεις? τι ψάρια έβαλες?......
giorgos afriki
05-08-14, 16:05
απο μετρρησεις εχω
ΝΗ4:0
ΝΗ3:0
ΝΟ2:0
ΝΟ3:12
ΚΗ:8
ΡΗ:8,5
και φιλοξενω Mbuna πως σας φενεται τα φιλτρα εχουν στρωσει η οχι ακομα?πρεπει να ανεβασω λιγο την σκληροτητα αλλα δεν ανεβαινει με τιποτα.πειτε μου λιγο με τα βακτηρια τι γινετε καθε ποτε ριχνουμε αλλη λενε καθε εβδομαδα αλλη στισ αλλαγες και αλλοι λενε θελει μονο στις αρχες μεχρι να στρωσει το φιλτρο μετα δεν χρειαζετε να ριχνω μονο αντιχλωριο στισ αλλαγες εσεις τι κανετε τι μου προτεινετε ??και απαντηστε μου παρακαλω στις ερωτησεις μου
Κλεόβουλος
05-08-14, 17:18
Στρωμένο φαίνεται αλλά θέλει παρακολούθηση στην αρχή και λίγο πιο συχνές αλλαγές νερού.
Μη πειράζεις τις σκληρότητες, να σταθεροποιηθούν σιγά σιγά.
"Βακτήρια" δεν χρησιμοποιώ ποτέ (μόνο μπόλι). Έτσι κι αλλιώς γιατί να χρειάζονται αφού έχεις στρωμένο φίλτρο?
Μόνο αντιχλώριο στις αλλαγές.
Ποιά Mbuna έβαλες? Θέλουμε φωτο :rolleyes:
giorgos afriki
05-08-14, 23:36
https://www.youtube.com/watch?v=3ztXZYJFixQ&feature=youtu.be
kixlidatos
06-08-14, 08:18
Βιαζεσαι και δεν ακους καποια πραγματα,και θα τα πληρωσεις ασχημα στο τελος.
Βαση μετρησεων σου,το ενυδρειοσου ειναι αστρωτο,εχεις φορτωσει πολλα ψαρια μεγαλα,ακι οτι ναναι.
Βρες αμεσα μπολι επειγοντος,προβλεπω να αρχιζουν τα οργανα:rolleyes:
Κωστας Malawi
06-08-14, 08:55
ολα μαζι τα εβαλες??ειναι ζορισμα για νεο ενυδρειο να το μπουκωσεις τοσα ψαρια και τοσο μεγαλα..μεσα σε αυτα διακρινω και ενα αυλονακαρα??και ενα απο τα ψαρια σου ειναι μπουκωμενο??
θα ξαναπω οτι ενω οι πετρες μου αρεσουν,ειναι καταλληλες μονο για χαπς..κανενα μπουνα δεν θα καταφερει να κρυφτει εκει μεσα..
τελος προσοχη στο ταισμα και στις αλλαγες γιατι μπορει να μην αντεξει η βιολογια.ποσο καιρο τρεχει το ενυδρειο?
giorgos afriki
06-08-14, 14:14
ειχα μπολι απο το παλιιο ενυδρειο μου που δουλευε ενα χρονο και στισ πετρες εχω μεγαλα κενα και χορανε ανετα και ειναι μεγαλες πετρες οχι μικρες δεν ειναι ετσι οπως φενεται στο βιντεο ειναι χαλια η ποιοτητα και δεν φενεται καθαρα.το ενυδρειο τρεχει ενα μηνα ναι οντως εχω ενα μπουκομενο και ενα αulonacaro.τα βλεπω πολυ ηρεμα δεν εχουν κανενα θεμα τι λαθος εχω κανει και τι να προσεξω με το ταισμα κ τις αλλαγες και οσο για την ψαροσυνθεση γιατι λετε οτι ναναι ολα ειναι mbuna εκτος απο δυο αulonocara που ειναι haps.δεκτες ολες οι παρατηρησεις σας ακουω φιλοι μου ειμαι ολος αυτια
Κωστας Malawi
06-08-14, 14:27
κοιτα,θα ηταν καλυτερα να σηκωνες 2 βουνα δεξια και αριστερα με τις ιδιες πετρες..μονο καλο θα τους κανεις;)
νομιζω πως με τη συγκεκριμενη ψαροσυνθεση καποια στιγμη το ενυδρειο θα γινει μυλος..αυτο εξαρτατε απο το ποτε θα αποφασισουν να γινουν κυριαρχα καποια αρσενικα..
αλλα για να μη λεω χαζομαρες,μπορεις να ονομασεις το καθε ειδος που εχεις εκει μεσα?γιατι με το βιντεο ζαλιστηκα..
παντως ειναι πολυ ομορφο ενυδρειο.ελπιζω σιγα σιγα να το φερεις κοντα στο τελειο..
κανε συχνες μετρησεις και ταιζε τα μικρες ποσοτητες φαγητου.
στελιος προεδρου
06-08-14, 16:00
Λιγες πετρες ακομα θελεις να γινουν λοφοι και μεγαλη ποικιλια απο ψαρισ
giorgos afriki
13-08-14, 23:30
μπορει καποιος να με βοηθησει με το τι ανεμιστηρακια να βαλω στο ενυδρειο μου εχετε βρει τιποτα δυνατα και αθορυβα πραγμα που ειναι λιγο δυσκολο αλλα ρωταω για να μαθω τι μου προτεινετε σε 120αρια χ 5ή6 λεω να καταληξω οπως μου ειπε ο φιλος ο http://www.aquatek.gr/vb/image.php?u=2741&dateline=1401019160 (http://www.aquatek.gr/vb/member.php?u=2741) delta66 (http://www.aquatek.gr/vb/member.php?u=2741) τι λετε???καμια μαρκα καλη???
http://www.e-shop.gr/konig-fan-120mm-p-PER.809152
στελιος προεδρου
14-08-14, 16:06
Γιωργο αυτα που λεει ο delta66 τα konig τα 120 χιλιοστα εχω παρει εδω απο την γειτονια μου ειναι αστερια
giorgos afriki
14-08-14, 16:20
ειναι αθορυβα ????ποσσα λετε να βαλω για να ειμαι καλημενος γοα τα λιτρα μου και να μην δουλευουν ολη την μερα?????νομιζω με 6 ειμαι κομπλε ή ειναι πολλα???και τι μετασχηματιστη να βαλω για να τα υποστηριξει ολα και να δωσουν ολη τους την δυναμη να μην κοψουν την δυναμη επειδη θα ειναι πολλα γιατι το εχω παρατηρηση σε αλλα που συνδεσα δυο παραπανω ανεμιστηρακια σε μικροτερο ενυδρειακη και επεσε η δυναμη τους στο μισο καταλαβαινετε πιστευω περιμενω τις απαντησης σας για να παω να τα παρω οκ.ευχαριστω φιλαρακια μου πολυ
στελιος προεδρου
14-08-14, 19:45
Με δυο μεσα ενα εξω εισαι καλα πιστευω.Μονο υπαρχει μεγαλη εξατμιση του νερου
Με δυο μεσα ενα εξω εισαι καλα πιστευω.Μονο υπαρχει μεγαλη εξατμιση του νερου
+1000
6 12αρια είναι πάρα πολλά
δες εδώ
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=81660/#17
giorgos afriki
14-08-14, 23:06
βρε παιδεια ειναι μεγαλο το ενυδρειο και ειναι πολλα τα λιτρα δυο πιστευω ειναι λιγα και θα δουλευει πολλεσ ωρες εδω τωρα με πεντε μικρα δεν σβηνει ολη μερα που λεει ο λογος με τα δυο πιστευω ειναι λιγα πειτε μου και οι υπολοιποι που εχετε μεγαλα ενυδρεια???και πειτε μου πως να τα βαλω επειδη αποτελειται απο λεπτα φυλλα απο πανω λετε να παρω κομματι απο πλεξη γκλασ 180χ40 και να τα βαλω πανω και να βγαλω τελειως το φυλλο η αντεχει?φοβαμε θα λυγισει ειναι πολυ λεπτο δωστε μου ιδεες πως νατο κανω.ευχριστω
στελιος προεδρου
15-08-14, 08:10
Γιωργο, συγνωμη ξεχασα οτι εχεις το μεγαλο ενυδρειο καντα επι δυο δηλ 2μεσα 1εξω σε καθε πλευρα και θα εισαι οκ.Απο βαρος αντεχει το καπακι
kixlidatos
15-08-14, 08:28
2 και σε μενα λιγα μου φαινονται,αλλα και 6 πολλα:Dοποτε εγω θα εβαζα 4:DΔεν ξερω ακριβως ποσα,γιατι δεν εχω αμεσα τετοιο προβλημα.
Αν θα βαλεις πλεξι,και ο ποντος στα 1,80 ειναι λιγος σε παχος,με τις τρυπες θα σου σπασει.
Τι θα εκανα εγω.
Το 1,80 θα το μοιραζα στα 2 (90+90),και θα εβαζα 2 στο ενα 90αρι,και 2 στο αλλο.(υπολογιζοντας τις κοντρες)
Το φαρδος θα το εκανα,4 ποντους φαρδυτερο απο το κεντρικο καπακι (που εχει 4 εγκοπες στις ακρες) Αν θυμαμαι καλα,ειναι 15 ποντους οποτε +4 ποντους.Και τα καλοκαιρια θα στηριζοταν στα 2 φωτιστικα .Θα το εκανα με μαυρο η καφε πλεξι,αναλογα και το χρωμα του ενυδρειου.Και θα το ρυθμιζαστους 28 βαθμους,οχι παρακατω,γιατι θα ειχα τρομερη εξατμιση νερου.
giorgos afriki
15-08-14, 09:30
στους 28????αντεχουν τετοια θερμοκρασια ρε συ κιχλιδατε δεν θα την παλεψουν φοβαμε θα μου πεισ στην αφρικη τι θερμοκρασιες εχουν αλλα εκει που ζουν στο πατω θα εχει πιο χαμηλη θερμοκρασια σιγουρα.εσεις που εχετε αφρικη σε τι θερμοκρασιες τα αφινετε να ζουν ποσο το εχετε ρυθμιση το stc-1000 για να μην εχω πολλες εξατμισεις νερου
kixlidatos
15-08-14, 09:56
Εγω ζω στις κυκλαδες,και δεν εχω τετοια προβληματα.Χθες ειχα ρεκορ στους 29.Αντεχουν 27,28 ειναι ανεκτα.Γιατι αν πας να ριξεις τα 700 λιτρα στους 25 ,καθε ωρα θα θελεις κουβαδες νερο με την εξατμιση.Ασε να νιωσοτν και το καλοκαιρακι:D
Κωστας Malawi
15-08-14, 11:11
στη λιμνη υπαρχουν στιγμες που πιανει και 30 βαθμους.αυτο σημαινει οτι αντεχουν αλλα δε νομιζω για πολυ καιρο..στους 27 αν μπορεις ειναι μια χαρα αλλα και 28 πιστευω θα αντεξουν.
billartist
15-08-14, 11:19
Εγω στα 900 λιτρα δεν εχω για ψυξη τιποτα. 28,5 max παει. Δεν εχω αντιμετοπισει κανενα προβλημα. Ουτε στο μεγαλο ουτε στα μικρα ενυδρεια.
giorgos afriki
15-08-14, 23:25
αλλος με αφρικοι να μου προτεινει????θερμοκρασιες???να βαλω στο stc-1000 για να μην το κανω και μετανιωνω πειτε μου πως να το ρυθμισω σε ποια θερμοκρασια???
Κλεόβουλος
16-08-14, 07:22
Στο είπαν τα παιδιά πιο πάνω. Βάλτον στους 28 και είσαι οκ ;)
στελιος προεδρου
16-08-14, 09:58
βαλε τη θερμοκρασια 27 συν πλην 1 οποτε εισαι οκ
giorgos afriki
19-08-14, 12:38
ξερει κανενασ που μπορω να βρω πληροφοριες για το συγκεκριμενο φιλτρο???δεν μου βγαζει τι ροη νερου και για ποσσα λιτρα ειναι οποιος ξερει ας βοηθηση και οσοι το γνωριζετε ειναι αξιοπιστο η βγαζει προβληματα???
Κλεόβουλος
19-08-14, 14:16
Που το βρήκες αυτό? Έχει σταματήσει η παραγωγή του εδώ και καμιά 10ετία :)
Παρόλ' αυτά είναι πολύ καλό φίλτρο κατά τη γνώμη μου.
Πάρε και manual
http://www.eheim.asia/_download/manual/Classic_2250_2260.pdf
http://www.eheim.asia/_download/brochure/sparepart/External/2250_classic_GB.pdf
giorgos afriki
19-08-14, 23:26
στο fx5 που εχω ακουγονται χτυπηματα τουκ τουκ νομιζα οτι ο θορυβος προηλθε απο το τζαμι συστολη διαστολη και στην τελικη καταλαβα οτι ητανε απο το φιλτρο ανοιξα το πορτακι τισ ντουλαπασ και το ακουγα τουκ τουκ και μολισ το κουνησα λιγο εκανε ενα βορυβο ελαφρυ σαν εξαερωσει και εβγαζε αποτομα απο την εξαγωγη πολυ νερο αποτομα σαν εξαερωσει και το συγκεκριμενω θεμα το κανει μια φορα την ημερα ειναι φυσιολογικο αυτο οσο για το αλλο το γκουπ γκουπ που κανει λες και θα σκασει το τζαμι κανει τι να ειναι αυτο μηπως κατι δεν εχω κανει σωστα?οταν το ειχα παρει δεν ειχα βαλει μεσα νερο ειχα πλυνει τα σφουγγαρια και το υλικο και το εβαλα μπρος μεχρι να γεμισει νερο περιμενα ωρα και μετα ξεκκινησε και τιν αλλη μερα ακουγα αυτο το θορυβο οσοι γνωριζετε βοηθηστε με.ευχαριστω
Κλεόβουλος
20-08-14, 07:03
Το fx5 κάνει μόνο του εξαέρωση μια φορά κάθε 24ώρες.
Πρόσεχε να μην έχεις κοντά στην είσοδο τίποτα μπουρμπουλήθρες (πολύ μ' αρέσει αυτή η λέξη :p) από αεραντλίες γιατί τις μαζεύει και κάνει θόρυβο, όπως επίσης να είναι καλά κουμπωμένοι οι σωλήνες εισαγωγής γιατί ρουφάει κι απο 'κει αέρα.
Στην έναρξη πρέπει τον κάδο να τον γεμίσεις νερό περίπου στα 2/3, το κλείνεις και βάζοντας το στη πρίζα ξεκινάει αμέσως.
giorgos afriki
21-08-14, 13:58
παιδεια παλι το ιδιο κανει τουκ τουκ κατι τετοιο ακουγετε απο το φιλτρο δεν ξερω εκανα οτι μου ειπε ο gemen να το σβησω να κλεισω τισ βανες και μονο αυτεσ να ξεκουμποσω λεσ και παω να το καθαρισω χωρις να βγαλω την κεφαλη για να βγει ο αερας και μετα τα ξανακουμπωνο ανοιγο πρωτα την ΙΝ βανα να περασει μεσα το νερο και μετα την ΟUT kαι μετα το αναβεις το εκανα σταματησε να το κανει τωρα παλι τα ιδια καθε φορα που κανω εξαερωση ειναι κομπλε μετα παλι τι να φταιει αραγε μηπως πρεπει να το ξανακανω αυτο?στην αρχη οταν το πρωτοεβαλα το συνδεσα αδειο και ανοιξα την βανα να παρει μεσα νερο μετα το αναψα περιμενα λιγη ωρα και μετα ξεκινησε αυτο εκανα για να σας το πω πιο αναλυτικα οκ
billartist
21-08-14, 15:22
Απο κάπουωτραβάει αέρα. Δες τα λάστιχα ολα αν είναι καλά κουμπωμένα. Το είχα πάυει κι εγώ αυτό και τελικά τράβαγε αέρα απο ένα λάστιχο που δεν ήταν σωστά κουμπωμένο.
giorgos afriki
24-08-14, 08:32
παιδεια τα εχω τσεκαρει ολα ειναι κουμπομενα και κανει παλι το τουκ τουκ εχω κανει ηχογραφιση πειτε μου λιγο πως μπορω να το ανεβασω να το ακουσετε και εσεις
Κλεόβουλος
24-08-14, 09:03
Την φτερωτή την έχεις ελέγξει? είναι καθαρή όπως και η θαλάμη του μαγνήτη? Το αξονάκι είναι οκ?
giorgos afriki
24-08-14, 12:47
oxi φιλε δεν εχω τσεκαρι εκει τι γινετε οταν το πηρα το επλεινα ολο και δεν τσεκαρα καθολου γαμωτο το ειχα ξεχασει και ειχε πολυ καιρο να πληθει το φιλτρο ειχε πολυ πραμα λες να εχει τιποτα εκει???πρεπει κατι να προσεξω οταν το βγαλω και το καθαρισω ???
Κλεόβουλος
24-08-14, 16:59
Ξεβίδωσε με προσοχή τις 4 βίδες που συγκρατούν την κεφαλή, καθάρισε-έλεγξε-λίπανε, ξανατοποθέτησε την κεφαλή με προσοχή μη φας τα πάσα από τις βίδες.
giorgos afriki
26-08-14, 19:30
απο σημερα το ενυδρειο μου τρεχει με τα δυο φιλτρα ενα fluvalfx5 και ενα eheim 2080 προσπαθω να βρω τις διαφορεσ τους αλλα και τα δυο ειναι πολυ καλα τα μονα που εχω παρατηρηση προστοπαρων ειναι οτι το fx5 εχει πολυ πιο δυνατη ροη και κανει αυτοματη εξαερωσει μια φορα την μερα λογικα γιατι αμα ξανακανει λιπω κ δεν ξερω και κανει ελαχιστα παραπανω θορυβο απο το eheim οχι οτι το εηειμ ειναι και αθορυβο επεισεις το εheim ειναι πιο ψιλο απο το fx5 και ειναι ψιλο τερας δεν το λες μικρο ειναι γομαρακι.σαν βιολογια περνει μαλλον λιγο περισσοτερο αλλα σφουγκαρια περνει λιγοτερα απο το fx5 αυτα προστοπαρων οποιος γνωριζει παραπανω πραγματα ας ενημερωσει.εχω διαβασει την συζητηση eheim2080 vs fluval fx5.και το ενα το fluval405(δουλευε 1,5χρονο ασταματητα στρωμενο) που ειχα προσθεσα μεσα ανθρακα γιατι απο τοτε που στηθηκε το ενυδρειο δεν ειχα βαλει καθολου και επιευκαιρειας το εβαλα να δουλευει κ αυτο για μπολι μαζι με τα αλλα δυο.ποσο καιρο να τον αφισω πανω τον ανθρακα καμια βδομαδα και μετα να τον βγαλω???μεχρι να τον πουλησω θα τον αφισω να δουλευει πανω και αυτο.υπαρχη τιποτα να ριξω μεσα για να γνει πιο γρηγορα η βιολογια του ενυδρειου και να στρωσει πιο γρηγορα γιατι κ τα δυο αστρωτα τα ξεκινησα μονο το fluval ητανε στρωμενο αλλα ενταξει τωρα με βαση τις τελευταιες μετρησης που σας ειπα πιστευω εστρωσε το νερο τωρα το eheim ποτε θα γινει η βιολογια περιπου τι μου προτεινετε φιλοι μου???(συγνωμη για τις πολλες ερωτησεις οποιος μπορει ας βοηθηση οσοι περισσοτεροι τοσο καλυτερα).ευχαριστω πολυ
Κλεόβουλος
27-08-14, 11:06
Άφησε το στρωμένο φίλτρο να δουλεύει καμιά βδομάδα μαζί με τα άστρωτα και τάιζε κανονικά τα ψάρια. Μετά αφαίρεσε το παλιό στρωμένο φίλτρο και τις πρώτες μέρες τάιζε πολύ συντηρητικά. Παρακολούθηση με μετρήσεις.
(ωραία τα θηρία φίλτρα σου!! :))
kixlidatos
27-08-14, 11:33
Εχεις την καλυτερη φιλτρανση,που θα μορουσες να εχεις,και μα δυο φιλτρα ,δεν σε προβληματιζει τιποτα.Η καλυτερη επενδυση σε ενυδρειο ειναι τα καλα και δυνατα φιλτρα
Άφησε το στρωμένο φίλτρο να δουλεύει καμιά βδομάδα μαζί με τα άστρωτα και τάιζε κανονικά τα ψάρια. Μετά αφαίρεσε το παλιό στρωμένο φίλτρο και τις πρώτες μέρες τάιζε πολύ συντηρητικά. Παρακολούθηση με μετρήσεις.
Για σιγουρια θα ελεγα κανα 15-20ημερο.
Εκτος κι αν μπορει να μεταφερει τα υλικα απο το παλιο στα νεα φιλτρα.
giorgos afriki
27-08-14, 16:19
ωραια υα το κρατησω κανενα 20μερο και μετα θα το βγαλω αλλα με τον ανθρακα τι να κανω καλα εκανα που τον εβαλα γιατι απο τοτε που στηθηκε το ενυδρειο δεν ειχα βαλει καθολου ανθρακα να τραβιξει την βρωμα και επειδη το εβαλα στο μικρο το εφεδρικο(fluval 405) θα το αφισω και αυτο κανενα 20μερο και μετα θα φυγει τελειωσ το φιλτρο απο το ενυδρειο τι λετε καλα εκανα???δεν ηθελα να το εβαζα στα αλλα τα δυο μεγαλα τον ανθρακα γιατι βαλε βγαλε ειναι πεδεμα ενω το αλλο θα φυγει ολο.να πω την αληθεια τον ανθρακα τον εβαλα επειδη βλεπω οτι ξινονται πολυ τα ψαρια μηπως πρεπει να ριξω τιποτα μεσα κανενα υγρο γιατι ξινονται υπερβολικα??????η μετρησεις μου ειναι κομπλε ειναι σαν τις τελευταιες που ανεβασα μου ειπε ο φιλος οτι υπαρχει ενα υγρο γιαυτο clear καπως ετσι λεγετε.απαντηστε μου παρακαλω στις ερωτησεις μου.ευχαριστω
Ο ανθρακας δεν κανει κακο ποτε στο νερο.
Ιδιως στα μη φυτεμενα.
Δεν κραταει ομως πολυ η δραση του. Κανα μηνα το πολυ.
Για το ξυσιμο των ψαριων δεν ειναι παντως σιγουρο οτι θα κανει κατι.
Μετρα νιτρωδη και κοιτα καλα για κανα παραοσιτο.
Εκτος κι αν θεωρεις ξυσιμο το μαρκαρισμα των περιοχων.
Νεος εισαι με τα ψαρια ?
kixlidatos
27-08-14, 16:28
Ο ανθρακας κατακρατα μονο τα χημικα και βαρια μεταλλα.Βγαλτον τωρα,δεν σου ειναι χρησιμος.Το ξυσιμο μπορει να ειναι παρασιτα ,αλλα και προσδιορισμος κυριαρχιας.Αν συνεχιστει βαλε ενυδρειακο αλατι
giorgos afriki
27-08-14, 23:08
οχι δεν ειμαι νεος απλοσ ξινονται πολυ γιαυτο λεω
giorgos afriki
02-09-14, 12:31
γεια σας ΦΙΛΟΙ μου μεχρι ποσσα κιλα μπορω να βαλω πετρες μεσα στο 700 ρι μου και αν μπορειτε σας παρακαλω να μου πειτε πως θα τις στεισω γιατι τα εχω στισει και ξεστεισει 2 φορες πρωτα τις μικρεσ απο κατω και τισ μεγαλες απο κατω και μετα το αντιστρωφο και παλι κατι δεν μου κολαει δεν μαρεσει και επειδη θα παω να μαζεψω απο βουνο τι να προτιμησω ??τι μεγεθη?και πως να τις βαλω εχω δει φωτογραφιες αλλα δεν ξερω πως τις βαζετε και στεκονται σε τετοιο υψος
kixlidatos
02-09-14, 13:01
Δεν ειναι θεμα κιλων.Εγω στο δικομου ειχα βαλει 250+ κιλα καποτε.Τωρα που μεγαλωσαν τα ψαρια,τις ελαττωσα.
giorgos afriki
02-09-14, 13:07
ευχαριστω πολυ φιλε αλλα με τις φωτο που μου εβαλες ειναι πολυ λιγες πετρες και δεν καταλαβα κατω σαν βαση να βαλω μικρε και να χτισσω σαν τουβλα με κενα και τι μεγεθη να διαλεξω τωρα που θα παω να μαζεψω απο το βουνο???εξηγησε μου σε παρακαλω
kixlidatos
02-09-14, 13:24
Εγω οπως βλεπεις εκανα μικρα <<τραπεζακια>> σε σχημα Π ,και εκει επανω εβαλα τις μεγαλες πετρες.Προσοχη να καθαρισεις καλατην αμμο,εκει που θα βαλεις πετρες.Ναι μπορεις μια χαρα να μαζεψεις απο τι βουνο.Το ενυδρειο σου ειναι μεγαλο και θελει απο ολα τα μεγεθη.Μεγαλες περισσοτερες.
Κοιτα το παλιο μου στησιμο.http://i1029.photobucket.com/albums/y352/kixlidatos/CIMG7809.jpg (http://s1029.photobucket.com/user/kixlidatos/media/CIMG7809.jpg.html)
giorgos afriki
02-09-14, 23:15
μια χαρα οκ ευχαριστω
giorgos afriki
05-09-14, 23:12
γεια σας μηπως ξερετε που μπορω να νβρω αυτες τις πετρες σε πιοα μαντρα η καπου αλλου???
https://imageshack.com/i/iqqRqFXyj
https://imageshack.com/i/kmWxznEhj
http://xomatexniki.gr/%CF%87%CF%89%CE%BC%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CF%85%CF%83%CE%BF%CE%BE%CF%85%CE%BB%C E%B1.php/%CF%87%CF%8E%CE%BC%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CF%85%CF%83%CE%BF%CE%BE%CF%85%CE%BB%C E%B1.php
giorgos afriki
06-09-14, 09:45
66848
66849
giorgos afriki
09-09-14, 11:40
γεια σας φιλοι μου σημερα εκανα μετρησεις στο νερο μου και θα ηθελα την γνωμη σας πιστευω εχουν στρωσει τα φιλτρα μου και το νερο μου τι λετε πειτε μου δεκτα ολα τα σχολια και αν κατι δεν ειναι σωστο πειτε μου να το διορθωσω.
ΝΗ3-ΝΗ4=0
ΝΟ3=ΕΙΝΑΙ ΕΝΔΙΑΜΕΣΑ ΣΤΟ 25 ΚΑΙ ΣΤΟ 50 ΚΑΠΟΥ 35
ΝΟ2=0
PH=8,5
KH=13
Κλεόβουλος
09-09-14, 12:09
Για την αναγνώριση τα είπαμε εδώ http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?p=853159#post853159
Έχει στρώσει και θέλει αλλαγή νερού να πέσουν τα νιτρικά.
Για το Ph ρίχνεις τίποτα?
giorgos afriki
11-09-14, 19:56
λιγο σοδα
Κλεόβουλος
11-09-14, 20:42
λιγο σοδα
να μη ρίχνεις ;)
(εκτός του ότι είσαι αρκετά ψηλά, η σόδα δεν κρατάει σταθερά ψηλά το ph αλλά μόνο πρόσκαιρα. Δώσε βάρος στην τιμή του gh)
giorgos afriki
24-09-14, 14:13
γεια σας φιλοι μου ακουσα κατι και θα ηθελα να μου λυσετε την απορεια και θα ειναι απορεια πολλων νεον χομπιστων η ερωτηση ειναι η εξεις οπως ξερω τοσο καιρο σε καθε αλλαγη νερου καθε βδομαδα 30% του νερου βαζουμε αντιχλωριο και βακτηρια ετσι??ενα παλικαρι μου ειπε οτι ειναι χομπιστας πολλα χρονια με αφρικανες και με πολλες γεννες και αποστολες παντου μεχρι και σε πετ σιτυ δινει και λεει δεν του εχει ψωφισει ποτε ψαρι και μου ειπε το εξεις οτι στις αλλαγες ποτε δεν βαζουμε αντιχλωριο γιατι σκοτωνει τα βακτηρια που εχουμε στο ενυδρειο μας με αποτελεσμα να χαλαμε την βιολογια του ενυδρειου και επισεις μου ειπε βακτυρια μονο στις αρχες ριχνουμε που ειναι καινουργιο το ενυδρειο για να στρωσουν τα φιλτρα μετα δεν χρειαζεται..αυτα φιλοι μου δεκτες ολες οι γνωμες περιμενω τις παρατηρησεις σας
Τα βακτηριδια οντως δε χρειαζονται. Για εμενα, ουτε στην αρχη. Το στρωσιμο γινεται με συγκεκριμενους τροπους.
Για το αντιχλωριο, μαλλον καταλαβες λαθος. Χρειαζεται, για αυτον ακριβως το λογο. Για να μην σκοτωσει τα βακτηρια, οπως φυσικα και να μην προκαλεσει δηλητηριαση στα ψαρια. Το χλωριο ειναι τοξικο σε ολους τους οργανισμους. Γι'αυτο το λογο τονιζουμε να μην πλενουμε ποτε τα υλικα του φιλτρου με νερο βρυσης, αλλα με νερο απο το ενυδρειο. Για να μην σκοτωσει τον πληθυσμο των βακτηριδιων το χλωριο.
Φυσικα, μπορεις με παλαιωση του νερου για μερικες μερες σε βαρελι αλλαγης, να μην χρησιμοποησεις αντιχλωριο. Το χλωριο εξατμιζεται σε 1-2 μερες, αν υπαρχει αναταραξη στην επιφανεια του νερου.
Κλεόβουλος
24-09-14, 17:19
γεια σας φιλοι μου ακουσα κατι και θα ηθελα να μου λυσετε την απορεια και θα ειναι απορεια πολλων νεον χομπιστων η ερωτηση ειναι η εξεις οπως ξερω τοσο καιρο σε καθε αλλαγη νερου καθε βδομαδα 30% του νερου βαζουμε αντιχλωριο και βακτηρια ετσι??εμείς τα λέμε τόσο καιρό αλλά κάπου θα κάνουμε λάθος στον τρόπο που τα γράφουμε αφού δεν τα κατάλαβες..... ενα παλικαρι μου ειπε οτι ειναι χομπιστας πολλα χρονια με αφρικανες και με πολλες γεννες και αποστολες παντου μεχρι και σε πετ σιτυ δινει και λεει δεν του εχει ψωφισει ποτε ψαρι και μου ειπε το εξεις οτι στις αλλαγες ποτε δεν βαζουμε αντιχλωριο γιατι σκοτωνει τα βακτηρια που εχουμε στο ενυδρειο μας με αποτελεσμα να χαλαμε την βιολογια του ενυδρειου ....ή μήπως σε μπερδεύουνε οι διάφοροι ειδικοί ???και επισεις μου ειπε βακτυρια μονο στις αρχες ριχνουμε που ειναι καινουργιο το ενυδρειο για να στρωσουν τα φιλτρα μετα δεν χρειαζεται..αυτα φιλοι μου δεκτες ολες οι γνωμες περιμενω τις παρατηρησεις σας
διάβασε αυτά που λέει πιο πάνω ο νεαρός :)
.....
Φυσικα, μπορεις με παλαιωση του νερου για μερικες μερες σε βαρελι αλλαγης, να μην χρησιμοποησεις αντιχλωριο. Το χλωριο εξατμιζεται σε 1-2 μερες, αν υπαρχει αναταραξη στην επιφανεια του νερου.
Πρέπει να πούμε όμως ότι τα περισσότερα καλά αντιχλώρια εκτός από το χλώριο εξουδετερώνουν και τις χλωραμίνες και τα βαρέα μέταλλα, κάποια αποτοξικοποιούν την αμμωνία, περιέχουν aloe vera ή άλλο επουλωτικό-ενισχυτικό της εξωτερικής προστατευτικής βλέννας των ψαριών.
giorgos afriki
24-09-14, 22:04
χρησιμοποιο το αντιχλωριο το prime δηλαδη βαζω κανονικα σε καθε αλλαγη?????
Κλεόβουλος
25-09-14, 08:07
εγώ αυτό κάνω :)
giorgos afriki
25-09-14, 16:21
ειχα στο 700ρη μου συνολικα 26 αφρκανες mbuna μολις εφυγαν τα 6 και εμεινα με 20 αρχισαν τα κολπα εδω και 3 μερες απο τοτε που φυγανε τα ψαρια ολα τα ψαρια ειναι στην επιφανεια και το καθε ενα κανει αποτομες κινησεις με την ουρα και πιτσιλαει νερα απο εξω αυτο γινεται συνεχεια εδω κ τρεις μερες δεν λενε να κατεβουν και εκτος απο αυτο αλληλοτριβονται μεταξυ τους οτι ναναι αρσενικα με αρσενικα το γατοψαρο με ολα τα ψαρια δεν μπορω να καταλαβω τι γινεται κ εκτος απο αυτο δεν μπορω να κοιμηθω το βραδυ απο το πλατσ πλουτσ που ακουγετε ολο το βραδυ απο μετρησεις που εκανα ειμαι κομπλε σε ολα.Τα ψαρια που φιλοξενο ειναι κοπαδακια labido,pseudotrofeus acei,red zebra,iodiotrofeus kai afrA.εχω βγαλει την αεροαντλια με τις μπουρμπουλιθρες απο παλια επειδη τα δυο μου φιλτρα einai δυνατα και εχει το ενα spraybar to eheim2080 και το fluvalfx5 kanei απο μονο του τρελει αναταραξει αυτα απο μενα περιμενω τα φωτα σας σωστε με τι να κανω δεν παλευετε με τιποτα
Οι περισσότεροι αυτό κάνουμε (ή έκανα), αλλά πρόσεχε, στην αλλαγή βάζεις το ανάλογο prime σύμφωνα με τον όγκο του φρέσκου νερού (πριν το βάλεις στο ενυδρείο) ή αν βάλεις το φρέσκο νερό στο ενυδρείο χωρίς prime θα πρέπει να βάλεις μετά στο ενυδρείο το ανάλογο prime σύμφωνα με τον συνολικό όγκο του ενυδρείου και όχι ανάλογα με το φρέσκο νερό που έβαλες, το τελευταίο τρόπο προσωπικά δεν τον συνιστώ.
Για ψάρια Αφρικής δεν μπορώ να σε βοηθήσω γιατί δεν γνωρίζω τη συμπεριφορά τους, αλλά όταν δω παράξενη συμπεριφορά στα δικά μου (υπερκινητικά ή να κάθονται στο βυθό ή να κρύβονται) , το πρώτο που κάνω είναι μια γενναία αλλαγή νερού, και το φρέσκο νερό να έχει ίδιες παραμέτρους με το νερό του ενυδρείου (θερμοκρασία , PH , σκληρότητα) , σβήσιμο τα φώτα και ηρεμία
Oταν βλεπεις και τρυβοντε μεταξυ τους,σε πετρες η' στο βυθο πολλες φορες οφειλεται σε ασθενεια.
Το επομενο σταδιο ειναι αδυναμια για πλευση,πλαγια πλευση,αδιαφορια στο φαγητο κτλ.
Παρατηρησε τα αν εχουν βγαλει μικρα σημαδια,αν εχουν φαγομενα πτεριγια,πληγες κτλ.
Μπορει οι παραμετροι του νερου σου να ειναι καλοι αλλα απο εκει που τα πηρες να φερανε καποια ασθενεια η' να την αποκτησανε στη πορεια απο διαφορους παραγοντες.
διάβασε αυτά που λέει πιο πάνω ο νεαρός :)
Πρέπει να πούμε όμως ότι τα περισσότερα καλά αντιχλώρια εκτός από το χλώριο εξουδετερώνουν και τις χλωραμίνες και τα βαρέα μέταλλα, κάποια αποτοξικοποιούν την αμμωνία, περιέχουν aloe vera ή άλλο επουλωτικό-ενισχυτικό της εξωτερικής προστατευτικής βλέννας των ψαριών.
Αν θυμαμαι καλα, παλια ο Σπυρος ειχε κανει μια ερευνα και μετα απο επικοινωνια με ειδικους,η απαντηση που πηρε ηταν οτι εδω και πολλα χρονια το νερο της βρυσης μας δεν περιεχει χλωραμινη.
Κλεόβουλος
25-09-14, 18:24
Σωστό είναι ότι δεν χρησιμοποιούνται πιά χλωραμίνες για την απολύμανση του δικτύου αλλά
οι χλωραμίνες είναι ενώσεις χλωριούχες που σχηματίζονται από αντίδραση του χλώριου με αμμωνία ή παράγωγα της, οργανικές ενώσεις κλπ http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A7%CE%BB%CF%89%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%AF%CE%BD%C E%B7
Άρα εγώ δεν είμαι σίγουρος ότι δεν περιέχονται στο νερό που βγαίνει απ' τη βρύση μου ;)
giorgos afriki
25-09-14, 23:10
ti moy προτεινετε δηλαδη να κανω παλι αλλαγη νερου λεω να ξεκινησω θεραπεια με αλατι τι λετε??παντως δεν παρατηρησα κατι τρωνε σαν τρελα δεν εχουν φαγωμενες ουρες απλως κανουνε κατι περιεργες αποτομες κινησεισ λετε να τα κανω μια θεραοεια με esha2000 που εχω??η με αλατι και το κακο ειναι πολλα λιτρα 700 πως θα την κανω δυο μπουκαλακια θα ριξω??τι προτεινετε????
giorgos afriki
06-10-14, 19:47
τωρα τελευταια ακουω ενα θορυβο μπορειτε να το ακουσετε στο βιντεο παλια εκανε λιγο τωρα πολυ τι μπορει να φταιει??εχω κανει τα εξεις εσβεισα το φιλτρο εκλεισα τις βανες τισ ξεκουμποσα τις βανες να βγει ο αερας αμα μετα τα ξαναεβαλα τα κουμποσα ανοιξα πρωτα την βανα in και μετα την out και μετα το αναψα σταματησε να το κανει και μετα την αλλη μερα παλι το ιδιο απο που μπορει να μπαινει ο αερας αμα ειναι αυτο???που πολυ θα πιστευεται οτι ειναι αυτο αμα επαιρνε αερα απο καπου δεν θα εχανε και νερα απο κει ??στην αρχη δεν μου το εκανε ποτε μετα απο τοτε που το καθαρισα αρχισε μηπως κατω στην συνδεση εκει που ειναι η φτερωτη το λαστιχο που παει θελει καποιο κολππο δεν ξερω ρε παιδεια κατι δεν εκανα σωστα μαλλον οριστε το βιντεο
https://www.youtube.com/watch?v=fyIYR-ziAI4&feature=youtu.be
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.