Επιστροφή στο Forum : Έξτρα γυάλα;
Έχω ενυδρείο 180 λίτρα, 140 καθαρά, με 2 fancy χρυσόψαρα.
Ήμουν σε σκέψεις να βάλω κι ένα 3ο αλλά μετάνιωσα με το εξής σκεπτικό:
Σε περίπτωση που κάποτε το ενυδρείο μου έχει διαρροή, το πήρα και μεταχειρισμένο, έχω μόνο δύο έξτρα 15λιτρες.
Άρα αν έχω 3 ψαράκια είναι δύσκολο να τα χωρέσω στην 15λιτρη για λίγες μέρες.
Εσείς πως έχετε μεριμνήσει για αυτό το ενδεχόμενο; Έχετε όλοι έξτρα άδειες γυάλες των 60 λίτρων για παράδειγμα;
Δεν ξερω ποσοι εχουν τη δυνατοτητα να εχουν τη δυνατοτητα ενυδρειου ανω των 60 λιτρων για ωρα αναγκης, αλλα εγω θα το εστηνα και αυτο :D
Αν ειναι να σου τυχει η στραβη (μακρια απο εμας), θα σου τυχει. Φυσικα το καλυτερο ειναι να εχεις προβλεψει τα παντα, αλλα προτιμω να αντιμετωπιζω καποια προβληματα, οταν εχουν πια προκυψει.
Bill-Samos
16-07-14, 21:29
Mια απλη γυαλα με φιλτρο πλατης καμια 50αρια λιτρα με ενα απλο κυκλοφορητη κατα τη γνωμη μου καλο ειναι να υπαρχει..χωρο ιδιαιτερο δεν πιανει (πχ 40*40*40),εγω εχω κανει θεση μεσα στη βαση και την εχω εκει, και με εχει βγαλει ασπροπροσωπο σε πολλες περιπτωσεις.Δεν ειναι μονο η απευκταια,ειναι και οι θεραπειες,οι γεννες,καραντινα κατα την παραλαβη νεων ψαριων..
Μια καραντινα φυσικα και ειναι απαραιτητη. Απλα αναλογη με το μεγεθος των ψαριων που φιλοξενουμε. Για παραδειγμα, εγω εχω ενα 22λιτρο γι'αυτη τη δουλεια, αλλα φιλοξενω μικρα ψαρακια στα ενυδρεια μου.
Για καραντίνα, νοσοκομείο και γενικότερα για ό,τι άλλο προκύψει έχω ένα 60λιτρο πλαστικό κουτί...οπότε στην περίπτωση που συζητάμε αυτό θα χρησιμοποιούσα και θα έβαζα να δουλεύει το εξωτερικό φίλτρο του ενυδρείου.
Δεν ειναι σκεπτικο αυτο...αν ηταν να σκεφτομαστε για διαρροη επρεπε να τα παιρνουμε δυο δυο τα ενυδρεια:D
βαλε αλλο ενα ψαρακι αν θες..
δηλαδη αν εχω διαρροη εγω στο 360λιτρο με 8 χρυσοψαρα, που θα τα βαλω?:D:D
αν σου κατσει η στραβη σου εκατσε...
αν θελεις να εισαι πιο ηρεμος ,παρε ενα 60λιτρο πλαστικο κουτι (απο ικεα εχει 10 ευρω) και οταν ερθει η κακια η ωρα:D , βαλε και τα 3 εκει με το φιλτρο τους μεχρι να δεις τι θα κανεις..
Προχειρο δοχειο απο 45 λιτρα με 7 ευρω, μεχρι 130 λιτρα με 20 ευρω
http://www.ikea.gr/DefaultLM.aspx?page=searchresults&txt=samla
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.