Επιστροφή στο Forum : Θαλασσινες Αποριες
Γεια σας ειμαι καινουργιος στο φορουμ και γενικα με τα ενυδρεια.Μετα απο πολυ σκεψει κατελειξα στο να φτιαξω ενα θαλασσινο ενυδρειο και θα ηθελα να μου προτεινετε τον απαραιτητο εξοπλισμο που χρειαζετε ετσι ωστε να το δημιουργησω.
Welcome!!!καλή αρχή!πες μας πόσα λίτρ ενυδρείο έχεις,διστάσεις κλπ .Τι θέλεις να κάνεις reef ή fish only;Διαβασε και τα υπομνήματα που υπάρχουν ωστε να έχεις μια ιδέα.
Αρχικα θα ηθελα να το παω για fish only και μετα βλεπουμε. Το ενυδρειο μου ειναι 60 λιτρα, οι διαστασεις του ειναι 60 35 30.Για μετα θα ηθελα να μου προτεινης κανενα ευκολο ψαρακι.
Καλώς ήρθες Γιωργο κ καλη αρχή. Δύσκολο τα 60lt για FO. Συνήθως τα FO έχουν πολλα λίτρα. Θα μπορούσες καμία γαριδουλα, σαλιγκάρακια κ κανένα goby ή κανενα ζευγάρι κλόουν.
Θα χρειαστείς αλάτι, ρεφρακτομετρο, βράχο ζωντανό ή νεκρο, αραγωνιτη ζωντανό ή νεκρο (μπορεις κ χωρις), αντίστροφη όσμωση, αναπλήρωση, skimmer (μπορεις να το αποφύγεις αν κανεις συχνές αλλαγές νερού), τεστ no3, po4
Θα ήθελα να σε ρωτήσω αν σε πέρνει να βάλεις πιο μεγαλο ώστε να εχεις περισσότερες επιλογές σε ψάρια.
Δυστηχος για μεγαλυτερο δεν με περνει στο μελλον μπορει.Εγω σκεφτομουν να βαλω δυο κλοουνακια και καμια γαριδα.Η αναπληρωση ειναι υποχρεωτικη?Το ρεφρακτομετρο ειναι για να μετρας την αλατοτητα?
Η αναπλήρωση ειναι υποχρεωτική για να εχεις σταθερή αλατοτητα. Το ρεφρακτομετρο μέτρα αλατοτητα κ το χρησιμοποιείς οταν φτιαχνεις το νερό της αλλαγής.
Ευχαριστω πολυ για τις συντομες απαντησεις.
Μηπως θα μπορουσες να μου προτεινης καποιο skimmer που να ειναι καλο για τα λιτρα μου.
Πολυ ευχαρίστως αλλα δεν ειμαι ο κατάλληλος για σκιμερ γιατι ειμαι χωρις :) ίσως το deltec 300 αλλα καλύτερα να σου προτείνουν οι πιο ειδικοί.
Καλο μου φενεται αλλο θα το ψαξω λιγο ακομα.
-------------------------
Μπορεις να μου πεις ποσο αραγωνιτη και βραχο θα χρειαστω?
-------------------------
Μπορεις να μου πεις ποσο αραγωνιτη και βραχο θα χρειαστω?
stelios816
16-07-14, 17:51
5-6 κιλα βραχο θες..και αλλα 6-7αραγωνιτη ειναι αρκετα!
Μηπως θα μπορουσατε να μου πειτε τη ακριβως κανη η αντιστροφη οσμωση.
Μηπως θα μπορουσατε να μου πειτε τη ακριβως κανη η αντιστροφη οσμωση.
Η α/ο ειναι μια συσκευη με προφιλτρα κ μεμβρανη. Διαχωριζει το νερο σε ακαθαρτο κ 95-99% καθαρο. Για να παρεις μερικες ιδεες πως ειναι κ σε τι τιμες κυμαινεται, δες εδω
http://waterwaves.gr/index.php?target=categories&category_id=190
Η α/ο ειναι μια συσκευη με προφιλτρα κ μεμβρανη. Διαχωριζει το νερο σε ακαθαρτο κ 95-99% καθαρο. Για να παρεις μερικες ιδεες πως ειναι κ σε τι τιμες κυμαινεται, δες εδω
http://waterwaves.gr/index.php?target=categories&category_id=190
Επισης γενικοτερα χρειαζεται γιατι οταν κανεις αναπληρωση νερου πρεπει να ριχνεις νερο απο α/ο.Διαφορετικα επιρεαζεται η αλατοτητα και στα λιτρα σου δεν ειναι καλο να αλλαζουν οι συνθηκες...Επιπλεον το αλατι σπαει καλυτερα σε α/ο κατα την προετοιμασια..
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.