PDA

Επιστροφή στο Forum : Συνθήκες νερού για δίσκους

xenofon
16-05-05, 20:33
Θα ήθελα την βοηθειά σας. Σε ενυδρείο 180 λίτρων έχω 2 mandarine orange πρόσφατα αγορασμένους από τον tarek.Αλλάγές νερού κάνω κάθε εβδομάδα 30% περίπου, από το οποίο το μισό είναι από R/O.
Οι συνθήκες νερού αυτή την στιγμή είναι PH=7, GH=6, αλλά το KH είναι 3.
Κάπως χαμηλό δεν είναι;Ηλεκτρολύτες δεν προσθέτω.Μήπως θα πρέπει να ους βάλω στο πρόγραμμα;Μήπως οφείλετε στο ότι στην προσπάθεια μου να ρίξω το ph έκανα χρήση του Discus Buffer της Seachem;
Έχει χρησιμοποιίσει κανείς το παραπάνω προιόν; και αν ναι πως;
Να τονίσω ότι αυτή την στιγμή δεν έχω την δυνατότητα εγκατάστασης διοξειδίου για την πτώση του ph κοντά στο 6,8.

Fonamstel
16-05-05, 20:51
.Αλλάγές νερού κάνω κάθε εβδομάδα 30% περίπου, από το οποίο το μισό είναι από R/O.
Καλά θα ήταν να κάνεις περισσότερο. Π.χ. 30% δύο φορές τη βδομάδα.

Οι συνθήκες νερού αυτή την στιγμή είναι PH=7, GH=6, αλλά το KH είναι 3.Κάπως χαμηλό δεν είναι;Ηλεκτρολύτες δεν προσθέτω.Μήπως θα πρέπει να ους βάλω στο πρόγραμμα;
Ηλεκτρολύτες δεν χρειάζονται. Για να ανεβάσεις (λίγο) το ΚΗ, μαγειρική σόδα.

Να τονίσω ότι αυτή την στιγμή δεν έχω την δυνατότητα εγκατάστασης διοξειδίου για την πτώση του ph κοντά στο 6,8.
Δεν είναι και τόσο απαραίτητο για την ώρα... μια χαρά είναι και το 7.

Σταθεροποίησε πρώτα όλα τα υπόλοιπα και άσε τελευταίο το pH.

accnt
17-05-05, 07:11
Κατά τη γνώμη μου το Kh είναι μια χαρά.
Για τα υπόλοιπα συμφωνώ με τον Κώστα.

xenofon
17-05-05, 07:43
οκ παιδιά έχετε δίκιο. Μάλλον θα ήταν καλύτερο να κάνω τακτικότερα αλλαγές νερού.Προγραμματίζω 30% δύο φορές την εβδομάδα. Σε ότι αφορά το Discus Buffer. Έχει χρησιμοποιόσει κανείς αυτό το προιόν; Πως δουλεύει και αν....

lasal
17-05-05, 08:24
Σε ότι αφορά το Discus Buffer. Έχει χρησιμοποιόσει κανείς αυτό το προιόν; Πως δουλεύει και αν....
Γίνε λίγο ποιο συγκεκριμένος για να μπορέσεις να πάρεις απάντηση.