Επιστροφή στο Forum : Φυτο βαζου.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
16-05-05, 19:06
Εχω ενα φυτο γλαστρας το οποιο θελω να βαλω μονο τη ριζα του στο ενυδρειο να τραβαει τα νιτρικα,απο εκει που το πηρα το διατηρουσαν σε βαζω.
Μηπως βγαλει τιποτα και ψωφησουν τα ψαρια ?
Δεν εχω φωτο του τωρα ,κρινετε απαραιτητο το δειτε?
Το εχει κανει κανενας αυτο το διαβασα σε βιβλιο για ενυδρεια,μονο που δεν ελεγε τι φυτο να βαζουμε.
Εχω ενα φυτο γλαστρας το οποιο θελω να βαλω μονο τη ριζα του στο ενυδρειο να τραβαει τα νιτρικα,απο εκει που το πηρα το διατηρουσαν σε βαζω.
Μηπως βγαλει τιποτα και ψωφησουν τα ψαρια ?
Δεν εχω φωτο του τωρα ,κρινετε απαραιτητο το δειτε?
Το εχει κανει κανενας αυτο το διαβασα σε βιβλιο για ενυδρεια,μονο που δεν ελεγε τι φυτο να βαζουμε.
Δεν έχουμε ιδέα τι φυτό μπορεί να είναι αυτο που λές.
Χωρίς φωτογραφία.......
Μπορείς όμως να το ξεπλένεις με μιγμα νερού-χλωρίου σε αναλογία 19/1.
Μερικά φυτά όπως κάποια αναριχόμενα κάνουν τρομακτική δουλειά
με την απορρόφηση των νιτρικών το ξέρω απο προσωπική εμπειρία με ενα τέτοιο φυτό.
annivas2000
16-05-05, 22:44
Μιλας υποθετω για τα λεγομενα plant-filters, στην ουσια προκειται για υδροπονικη καλλιεργεια....πολυ καλη επιλογη για οσους διατηρουν ενυδρεια που ειναι κυριως για ψαρια (πχ αφρικανες), αλλα θελουν χωρο για την κατασκευη τους...εδω ενα βασικο αρθρο http://www.aquarticles.com/articles/plants/Dunlop_Plant_Filters.html ...
υπαρχουν ακομη και ετοιμες κατασκευες http://www.aquaristic.net/AQ4978ea187353248f8b24be404999fc4a/app/details.php?shop=1,1080,0,0,id1030,,0, ....συνηθισμενο φυτο για τετοια φιλτρα ειναι το σπαθιφυλλο και αντιστοιχα τετοια εσωτερικων χωρων....
Και το μπαμπου που πουλανε τα ανθοπωλεια και μπαινει σε βαζα επισης κανει.
Εχω παρατηρησει οτι αν η θερμοκρασια του χωρου δεν πεφτει κατω απο τους 23-24 μεγαλωνει εξαιρετικα καλα..
(εχω ενα που μεγαλωνει σε δωματιο με υπολογιστες που δεν σβυνουν ποτε..)
Πολυ καλα αποτελεσματα ειχα με το φυτο Hedera helix που ειναι πολυ κοινο.
παλαιότερα (το 1990) είχα πολυ καλα αποτελεσματα με την χρήση ενος φυλλοδεντρου πανω απο το ενυδρειο. απλα βύθισα τις εναέριες ρίζες του στο νερο και απλα το αφήσα....
Και το φυλλοδεντρο μεγαλλωσε σε απιστευτο βαθμο και οι δισκοι μου ήταν ποιο ικανοποιήμενοι απο ποτε....
Περιττο να σας ότι οι ριζες μεγάλωσαν και οι δισκοι εννιωθαν οτι ήταν στο φυσικο τους περιβάλλον.
Αλλωστε τόσο οι δισκοι όσο και το φιλοδεντρο εινια "παιδια" του δάσους της βροχής.
Τώρα στο ένυδρειο που έχω στο μπαλκονι με τα γκαπακια έχω προσθεσει παπυρους...
τα αποτελεσματα είναι αναλογα...
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.