Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : χαλκινα εξαρτιματα!

vasilhs
01-07-14, 11:12
καλημερεςςς..παιδια μπωρουμε να βαλουμε χαλκινα εξαρτηματα στο ενυδριο?επειρεαη σε κατι ο χαλκος τα ψαρια?

Undertaker
01-07-14, 11:27
Ο χαλκός από ότι ξέρω είναι δηλητήριο για τα ψάρια. Να τον αποφύγεις. Τι θέλεις να βάλεις μέσα;

Κλεόβουλος
01-07-14, 11:34
Ο χαλκός οξειδώνεται και όταν έρθει σε επαφή με νερό όξινο με ph κάτω από 6-6,5 εκλύει τοξικά.
Θα πρότεινα να το αποφύγεις
αν και ακόμη χρησιμοποιούνται σωλήνες (με κράματα όμως) χαλκού για το πόσιμο νερό,
τις χάλκινες κατσαρόλες η γιαγιά μας τις πήγαινε στον γανωματή για να μη πάμε από δηλητηρίαση ;)

στελιος προεδρου
01-07-14, 12:01
+1000 γενικα ο χαλκος οξειδωνεται για αυτο βγαλανε και πλαστικες σωληνες νερου

stelios816
01-07-14, 15:06
+1000 γενικα ο χαλκος οξειδωνεται για αυτο βγαλανε και πλαστικες σωληνες νερου

οχι ακριβως δεν βγηκαν γιαυτο η πλαστικες..ο χαλκος για τον ανθρωπο ειναι ασφαλεστατος ως προς τη χρηση του! για τα ενυδρεια μας δεν κανει σε καμια περιπτωση τα ειπε ο κλεο να μην επαναληφθω;)

vasilhs
01-07-14, 18:06
εμενα το σπιτι μου παιδια εχει χαλκοσοληνα στ δυκτιο υδερευσης απ αυτο βαζω δεν εχω κ αλλη επιλογη...

στελιος προεδρου
01-07-14, 18:22
εαν καταλαβες λεω οτι χαλκος οξειδονετε και για αυτο βγηκαν οι πλαστικες σωληνες νερου ,ειναι πιο υγειηνες.Αν και στην Ελλαδα θα αργησουν να επικρατησουν στο εξωτερικο ειναι πιο διαδεδομενες μια και δεν εχουν κολλησεις και εφαρμοζουν ευκολοτερα

stelios816
01-07-14, 18:42
εαν καταλαβες λεω οτι χαλκος οξειδονετε και για αυτο βγηκαν οι πλαστικες σωληνες νερου ,ειναι πιο υγειηνες.Αν και στην Ελλαδα θα αργησουν να επικρατησουν στο εξωτερικο ειναι πιο διαδεδομενες μια και δεν εχουν κολλησεις και εφαρμοζουν ευκολοτερα

παλι αλλου το παμε για πες μου σε παρακαλω σε ποια χωρα δουλευουν εξολοκληρου στα δικτυα τους πλαστικη? μηπως μπερδευεις την πλαστικη με την πολυστρωματικη?
καθε υλικο εχει τη χρηση του ;)
-------------------------
εμενα το σπιτι μου παιδια εχει χαλκοσοληνα στ δυκτιο υδερευσης απ αυτο βαζω δεν εχω κ αλλη επιλογη...

μην μπερδευεσαι βασιλη κανενας δεν σου ειπε να μην βαζεις νερο απο τη βρυση σου στο ενυδρειο σου ..ειπαμε οχι χαλκος μεσα στο ενυδρειο φιλε μου;)

στελιος προεδρου
01-07-14, 19:14
δεν ειμαι υδραυλικος για να σου πω εαν ειναι πλαστικη η πολυστρωματικη και δεν με ενδιαφερει ο χαλκος σαν μετταλο οξυδωνετε ακομα και με τον αερα Εαν θελεις χωρες να σου Ν.Αφρικη την εχουν κατεργησει εδω και 20 χρονια .Μεγαλη Βρετανια ,Καναδας ,Κυπρος

stelios816
01-07-14, 19:31
με πολυστρωματικη οχι πλαστικη και οχι σε ολες τις εφαρμογες τους ;)παρολα ταυτα η πολυστρωματικη δεν εχει την ιδια αξιοπιστια σε βαθος χρονου οποτε δεν την προτεινουμε ακομα :smt023

ο χαλκος δεν οξειδωνεται(μπορει κατω απο ειδικες ακραιες συνθηκες βεβαια) παρα μονο η κολησεις η οποιες και αυτες ειναι εντελως ακινδυνες ως προς την υγεια μας!

vasilhs
01-07-14, 20:01
σας ευχαριστω ολους παιδια για της απαντησεις...!

billias
01-07-14, 21:33
ο χαλκος δεν οξυδωνεται όταν ομως ερχεται σε επαφη με γαλβανιζε ΄΄σιδεροσωληνα'' οξυδωνεται αυτη για αυτο μπαινει ανωδιο
οσο για το νερακι που πινουμε απο χαλκο σωληνα θα το ελεγα απαγορευτικο.
οι υδραυλικοι ανα μερη της ελλαδος θα ελεγα χρησιμοποιηνε διαφορετικες σωληνες θα έλεγα απο την κουλτουρα τους

δουλεψα σε διαφορα μερη της ελλαδος σε αυτο το αντικειμενο σωληνων: υδρευσης -αποχετευσης - θερμανσης και θα ελεγα στην θεσσαλονικη ειναι πολυ μπροστα εδω και τουλαχιστον 10 χρονια δουλευουν σε πληθως θερμοκολιτικη σωληνα για υδρευδη και για θερμανση με επενδυση αλουμινιου με τελεια αποτελεσματα ως προς την ποιοτητα νερου και βλαβες συστηματων

για το ενυδρειο ειναι ομοιος απογορευτικο οχι γιατι θα παθει κατι ο χαλκος αλλα θα βγαλει βλαβερες ουσιες

stelios816
01-07-14, 21:48
ο χαλκος δεν οξυδωνεται όταν ομως ερχεται σε επαφη με γαλβανιζε ΄΄σιδεροσωληνα'' οξυδωνεται αυτη για αυτο μπαινει ανωδιο
οσο για το νερακι που πινουμε απο χαλκο σωληνα θα το ελεγα απαγορευτικο.
οι υδραυλικοι ανα μερη της ελλαδος θα ελεγα χρησιμοποιηνε διαφορετικες σωληνες θα έλεγα απο την κουλτουρα τους

δουλεψα σε διαφορα μερη της ελλαδος σε αυτο το αντικειμενο σωληνων: υδρευσης -αποχετευσης - θερμανσης και θα ελεγα στην θεσσαλονικη ειναι πολυ μπροστα εδω και τουλαχιστον 10 χρονια δουλευουν σε πληθως θερμοκολιτικη σωληνα για υδρευδη και για θερμανση με επενδυση αλουμινιου με τελεια αποτελεσματα ως προς την ποιοτητα νερου και βλαβες συστηματων

για το ενυδρειο ειναι ομοιος απογορευτικο οχι γιατι θα παθει κατι ο χαλκος αλλα θα βγαλει βλαβερες ουσιες

το ανοδιο (μαγνησιο)δεν μπαινει για λογους οξυδωσης αλλα για προστασια απο την υλεκτρολυση ;)
και δεν νομιζω κανενας αδειουχος υδραυλικος δεν δουλευει με βαση την κουλτουρα του φιλε μου κατι κομπογιανιτες αλβανοι κυριως τα κανουν αυτα τα κουλτουριαρικα και μετα τρεχουμε για διορθωσης;)

btw και η πρασινες(polupropylene) δεν εχουν δειξει πολυ καλη διαγωγη φιλε μου απλα ειναι καλυτερες απο της poly-v