Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Fluval 206 αλλαγη λαστιχα για περισσοτερη ροη

dragonld
27-06-14, 14:05
Εχω διαβασει σε μερικα θεματα και εδω αλλα και στο εξωτερικο οτι αλλαξανε λαστιχα σε φιλτρα Fluval απο σπιραλ σε Eheim η' αλφαδολαστιχο αλλα δεν εχω διαβασει μια ξεκαθαρη απαντηση για το αποτελεσμα.
Τελικα αξιζει το κοπο;
Ειναι αισθητη η διαφορα στη ροη;

Παλια ειχα Fluval 305 σε 300 λιτρο και εψαχνα τροπο να μειωσω τη ροη γιατι ηταν πολυ δυνατη ακομα και οταν ολα τα καλαθια ηταν φισκα στο siporax και τα λαστιχα δεν ειχα κοπει σχεδον καθολου,κανανε καμπυλη.
Μετα απο καθαρισμα του φιλτρου,χωρις να καθαρισω ποτε τα λαστιχα για 3 χρονια,η εξοδος μεταγει το νερο περιπου 40cm πριν ακουμπησει την επιφανεια του νερου.

Τωρα με το Fluval 206 νομιζω οτι η ροη ειναι ελαχιστη ακομα και οταν εχει μεσα μονο ενυδρειακο βαμβακι στα καλαθακια με κομενα λαστιχα.
Εχω ελενξει τη φτερωτη και γυρναει κανονικα οπως επισης ειναι και πεντακαθαρη.

korasidikos
27-06-14, 14:13
το 206 εχει πραγματικη ροη περιπου 460 λιτρα/ωρα!το 305 εχει πραγματικη περιπου 730 λιτρα/ωρα!αν μπορουσες να εβαζες καμμια φωτο να βλεπαμε τη ροη θα βοηθουσε!η αλλαγη των σωληνων θα βοηθουσε σιγουρα στο να κρατανε λιγοτερη βρωμια απο οτι οι σπιραλ!

Bill-Samos
27-06-14, 14:16
Εχω το 205,το 305 και το 405..Αλλαξα με αλφαδολαστιχο οταν πια φθαρθηκε το σπιραλ.Και με τα δυο δεν ειχε διαφορα στη ροη αισθητη.Το 305 ειναι πιο δυνατο απο το 206 αν θυμαμαι καλα..Παντως απο το 205 ειναι ισχυροτερο αν και το 205 ειναι μια χαρα φιλτρο(φανταζομαι το ιδιο και το 206..)Αν εχεις πολυ χαμηλη ροη κατι αλλο φταιει.Μηπως τραβαει αερα πουθενα?ακους θορυβο ή βλεπεις φυσαλιδες στην εξοδο?

dragonld
27-06-14, 21:08
Γνωριζω για τη διαφορα στα λιτρα/ωρα αλλα δεν περιμενα και τοσο μεγαλη διαφορα.
Το φιλτρο μπηκε σε 125 λιτρα ενυδρειο και οχι στο 300λιτρο.
Το βραδυ θα ανεβασω και φωτογραφια η video στο youtube.

Φυσαλιδες και θορυβο δηλαδη εξαερωση κανει μονο οταν το κλεισω για να αλλαξω υλικα(1 μερα μονο βαμβακι και σφουγγαρια,2 μερα μονο ανθρακα και σφουγγαρια,3 με 4η μερα λεω να βαλω μονο το siprax και τα σφουγγαρια για να ξεκινησω το στρωσιμο.

(To φιλτρο ετρεχε για 2 μηνες σε θαλασσινο πριν το παρω εγω,το αφησα 1 μερα να τρεχει σε κουβα και μετα ετριψα με οδοντοβουρτσα εισοδο/εξοδο το υπολοιπο ηταν ηδη καθαρισμενο)

ΥΓ.
Και η πλακα ηταν οτι ηθελα να το βαλω να τρεχει στη μιση ροη φορτομενο οσο παει σε siporax και εξοδο spray bar :P
-------------------------
Εβγαλα τις 3 καλτσες ανθρακα και τοποθετησα σε ολα τα καλαθακια siporax.
H ροη ανεβηκε αισθητα ενω φοβομουν το αντιθετο,εχτες ηταν η μιση απο οτι βλεπετε στο βιντεο:

tpLUg-0vyAw&feature=youtu.be

Bill-Samos
27-06-14, 21:38
Ισως 'μπουκωνε' με τις καλτσες..Παντως με νορμαλ στοκαρισμα μια χαρα φιλτρο ειναι για τα λιτρα.Τουλαχιστον το 205 ειναι εξαιρετικο,απολυτα αθορυβο ,καλη χωρητικοτητα,καλη ροη και ευχρηστο.Το μονο μειονεκτημα της σειρας ειναι ισως οτι δεν εχουν spray bar και στα σπιραλ δεν προσαρμοζονται ευκολα απο αλλο.

dragonld
27-06-14, 21:57
Ισως 'μπουκωνε' με τις καλτσες..Παντως με νορμαλ στοκαρισμα μια χαρα φιλτρο ειναι για τα λιτρα.Τουλαχιστον το 205 ειναι εξαιρετικο,απολυτα αθορυβο ,καλη χωρητικοτητα,καλη ροη και ευχρηστο.Το μονο μειονεκτημα της σειρας ειναι ισως οτι δεν εχουν spray bar και στα σπιραλ δεν προσαρμοζονται ευκολα απο αλλο.
Εχουν spray bar απλα δεν ειναι στη συκευασια του φιλτρου το αγοραζεις εξτρα.(στην ιδια μουφα που εχει η εξοδος,βγαζεις το Ζ και συνδεεις το spray bar)
http://i61.tinypic.com/14bixj9.jpg
Ελλαδα δεν το εχω δει πουθενα οποτε σκεφτομουν να δοκιμασω αλφαδολαστιχο 16/22 και Εheim spray bar (installation set 2).

Bill-Samos
27-06-14, 22:01
Αν ταιριαζουν μια χαρα..