PDA

Επιστροφή στο Forum : Μέγεθος Thoracatum;


akisG
09-05-05, 14:48
Αναζητούσα να αγοράσω 3-4 corydoras panda αλλά σε όσα μαγαζιά πήγα δεν μπόρεσα να βρώ. Ήθελα τα panda γιατί ήξερα ότι δεν μεγαλώνουν πολύ και το ενυδρείο μου είναι 60 λίτρων.
Σε ένα μαγαζί μου πρότεινε τα Thoracatum... και πήρα 3, και σήμερα διαβάσω από διάφορες πηγές ότι το μέγεθος του μπορεί να φτάσει 15-18 εκ. και συστήνεται να μην υπάρχουν στο ενυδρείο μικρά ψάρια μεγέθους neon tetra.
Καλύτερα είναι να τα επιστρέψω στο μαγαζί; Πόσο γρήγορα θα αναπτυχθούν; Θα υπάρχει τελικά πρόβλημα με τα neon tetra;

asteris
09-05-05, 17:38
Το thoracatum στο δικό μου έγινε 11-12 cm και έχει μείνει εκεί. Τα νέον ούτε σημασία δεν τα δίνει, μάλλον γιατί βαριέται. Και να μην βαριόταν, σιγά μην τα έπιανε δηλαδή, τόσο χοντρός που είναι.

Από κει και πέρα, μόνο για γατόψαρο δεν φέρεται ο μπούλης. Έχει μάθει να τρώει από την επιφάνεια, αράζει πάνω σε ένα φύλλο κοντά στο φίλτρο (να παίρνει και το φρέσκο νεράκι του) και η μόνη κίνηση που κάνει είναι να πηγαίνει βολίδα στην επιφάνεια μόλις δει κίνηση στο δωμάτιο. Μάλλον γιατί νομίζει ότι θα βρέξει φαΐ.

Κοινώς αν τον πήρες για καθαριστή, την πάτησες, είναι μεγάλος κωλοβάρας... :)

akisG
10-05-05, 11:18
Οχ!!! Αν και τα τρία γίνουν 11-12 cm μάλλον θα έχω πρόβλημα...
Βασικά τα πήρα για να υπάρχουν ψάρια βυθού, όπου και θα βοηθούν στο να μην υπάρχουν απομεινάρια τροφής στο πάτο και να υπάρχει κάποια κίνηση στο κάτω μέρος του ενυδρείου.
Επίσης μπορώ να ομολογήσω ότι τώρα που είναι ακόμα πολύ μικρά είναι αρκετά συμπαθητικά, λόγω ίσως της διαφορετικότητας τους. Για την ώρα τρώνε μόνο από τον βυθό και έχουν όπως είπες και τις στιγμές που την "πέφτουν" για ξεκούραση είτε στο χαλίκι, είτε σε κανένα φυτό και συνήθως σε καμιά τρύπα βράχου.
Πάντως και εγώ κατάλαβα ότι από όρεξη πάνε πολύ καλά γιατί γίνεται ένας χαμός όταν τα ταίζω, ορμάνε και κάνουν σαν τρελλά...
Σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες...