Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Αυξηση ph γιατι??

ScorpionGr
10-06-14, 19:56
Καλησπερα!!! εκανα μια αλλαγη νερου σημερα 15 λιτρα και μετα απο 30 λεπτα μετρησα ph 8.5!!!!!!! οι παραμετροι εχουν ως εξης πριν την αλλαγη

ενυδρειο____βαρελι
ph-6_______ph-6
gh-9_______gh-4
kh-3_______kh-1

μετα την αλλαγη εχουμε
στο ενυδρειο
ph-8.5
gh-9
kh-3
τι γινεται γτ τετοια αλλαγη στο ph?? φταιει το kh-1 στο βαρελι??
σε ενα αλλο ποστ ( http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=80444 ) αναφερω οτι ειχα παλι μεγαλη πτωση στο ph!!!
το βαρελι δουλευει με τυρφη και ειναι το ιδιο νερο με αυτο που αναφερω στο ποστ με προσθηκη ελαχιστου νερου βρυσης (2lt) για την αυξηση του ph!
και ειχε 70/30 ΑΟ/Βρυση!!
τι δεν κανω καλα???

EDIT-Ξεχασα να πω οτι δεν εχω ψαρια μεσα ακομα... και οπως παει η δουλεια δεν βλεπω να βαζω...

delta66
10-06-14, 22:09
Γεγονοτα:
(Στο αλλο θεμα γραφεις οτι ειναι 120 λιτρα το ενυδρειο - .... 120 λιτρα νερο ή μικτα?).
- Εκανες αλλαγη 15 λιτρα δλδ αλλαγη 12-15% περιπου.
- Το νερο που εβαλες ηταν πολυ πιο μαλακο απο του ενυδρειου αλλα για τοσο μικρο ποσοστο αλλαγης νερου δεν πειραζει τοσο, ιδιως αν δεν γινεται και αποτομα.
- Το νερο στο ενυδρειο δεν φανηκε (στα τεστ) να επηρεαζεται καθολου ομως σε GH KH !!!
- Δεν εχεις μετρηση TDS για να τα δουμε πιο σιγουρα τα αποτελεσματα των μετρησεων.
- Την αλλη φορα ψαχνοσουν για ανεξηγητη πτωση πεχα.

Βαση αυτων, εγω δεν θα πιστευα τα αποτελεσματα των test αυτων και θα κοιταγα να παρω βασικα ενα tds meter κι αλλο τεστ pH
ή δεν κανεις σωστα τα τεστ.

ScorpionGr
10-06-14, 22:18
Tds πριν 240 μετα 230 στο βαρελι ειχα 40.. το τεστ πεχα μου φαίνεται να δουλευει καλα γτ μετά μετρησα βρυση έδινε 7.5..
-------------------------
Τωρα πια βεβαια το νερο θα αλλαχτει ολο να ξεκινήσω απο την αρχη.. και οτι εχει απομείνει απο την βιολογια θα την χρησιμοποιησω σαν μπολι....

delta66
10-06-14, 22:23
Αν ειχες στο βαρελι TDS 40 ppm αποκλειεται να ειχες GH4
Μαξιμουμ 2 να ειχες.
Κατι δεν μετραει σωστα.

Μην πεταξεις το νερο.
Τσαμπα παιδευεσαι μου φαινεται με τα κωλοτεστ.

ScorpionGr
10-06-14, 22:24
Χχχμμμμ με βαζεις σε σκεψεις.....

delta66
10-06-14, 22:36
Καθε μοναδα GH ειναι 17.8ppm tds
Αν υποθεσουμε οτι δεν υπαρχει τιποτα αλλο στο νερο που ανεβαζει το tds (πχ αλατι λιπασματα κλπ) απο τη στιγμή που μετρας 4 GH, επρεπε στο TDS meter να ειχες τουλαχιστον 60+, αν οχι 72+ ppm
(πες οτι εχεις 3.5 GH και αλλαζει το χρωμα στη μεση της σταγονας κλπ)

Τα υγρα τεστ μαλλον ειναι για πεταμα
Δυσκολα ξεκαλιμπραρεται το tds meter
Στο ενυδρειο εχεις ψηλο TDS (230-240)
Δεν βαζεις καποιο προσθετο διαλυτό, υποθετω ετσι?
Δλδ ολο το tds ειναι απο τη GH.

Βρυση εβαζες μεχρι τωρα? και πας να κατεβασεις τις σκληροτητες με τις αλλαγες απο ΑΩ?

Βαλε φωτο απο το ενυδρειο

ScorpionGr
10-06-14, 23:02
Ωραια για τα τεστ θα παρω αλλα και βλέπουμε... δεν βαζω κατι μεσα, συμπληρωμα λογο εξάτμισης με α/ο βαζω.. απο αμμο εχω χαλαζιακη και έκανα και το τεστ με το ακουφορτε και δεν εκανε κατι ,σαν νερο επεσε επάνω( δεν ειναι απολυτο αυτο βεβαια...).. τωρα που εγινε η αλλαγη και ξεκιναω απο αρχη θα κραταω ημερολογιο με καθε μετρηση θα παρατηρησω και βλέπουμε. .. να κατεβωσω σκληρότητες δεν προσπαθησα.. μια αυξηση ειχα καθε τόσο ομως μιας και έβαζα και καμια φορά απο βρυση για τα ιχνοστοιχεία λογο του στρωσίματος..
Κατι εχω κάνει λαθος.. για αυτο ξεκινάω απο την αρχη για να καταγραφω οτι κανω...