PDA

Επιστροφή στο Forum : reef δωματίου ή αλλιώς το πρώτο δεν είναι ποτέ αρκετό


Paschalpgr
04-06-14, 21:09
Χαιρετώ όλους τους φίλους που μοιράζονται τις ανησυχίες τους μέσα από το φόρουμ αυτό και δυστυχώς παρασέρνουν τους πρωτάρηδες που θαυμάζουν τις δημιουργίες τους ( όπως και εγώ πέρυσι τέτοια εποχή) να κάνουν το πρώτο μακροβούτι στη θάλασσα! Για να δείξω λοιπόν το πόσο κύλησα» μέσα σε ένα χρόνο, αποφάσισα να γράψω αυτό το μικρό ιστορικό και να προειδοποιήσω ότι έτσι και κάνεις την αρχή δεν υπάρχει γυρισμός…( lol)

Από καπετάνιος του «γλυκού νερού» και λόγω μιας μετακόμισης που είχε ως αποτέλεσμα να αδειάσει το “μεγάλο” μου των 120lt, αποφάσισα να του δώσω λίγη γεύση και να το αρμυρίσω, αφού όπως πίστευα είχα τον περισσότερο εξοπλισμό και άντε να χρειαζόμουν κάνα δυο πραγματάκια ακόμη με μικρό κόστος για να ξεκινήσω.

Έτσι ξεκίνησε να τρέχει το 120άρι με 10 κιλά αραγωνίτη, περίπου 20 κιλά ζωντανό βράχο, 2 Χ Τ5 39W στο καπάκι και ένα εξωτερικό φίλτρο professional 3 της EHEIM με πρώτους κάτοικους μερικά σαλιγκαράκια, ερημίτες και τι άλλο; ένα ζευγάρι κλόουν.

Μετά τελείως φυσιολογικά μπήκαν μέσα μια αποικία από πράσινους ζωάνθους, μια καπνέλια, μια γοργόνεια και έγιναν οι πρώτες προσπάθειες για LPS αλλά και για SPS. Επίσης άλλαξε ο φωτισμός σε 2 Χ Τ5 39W + 35W έτοιμο φωτιστικό led, προστέθηκε μία εξωτερική DYI υπερχείλιση για το sump που κατασκεύασα, τοποθετήθηκε ένα ανεξάρτητο refugium στο δεύτερο χώρο του επίπλου και μια αυτόματη αναπλήρωση στα διπλανό έπιπλο καθώς και ένας DYI calcium reactor.

Ηλιας21
04-06-14, 21:25
Συντομα αδιαζει και το δικο μου 120αρι και μπαινω σε πειρασμους για θαλασσινο ;)
Παρεπιπτωντος το ενυδρειο σου τα σπαει ειναι πανεμορφο.

Paschalpgr
04-06-14, 21:30
Αφού έγιναν όλα αυτά και ενώ άρχισα να σκέφτομαι ότι τα 120lt μου «περιορίζουν» το μέλλον, ξαφνικά βλέπω μια αγγελία για την πώληση ενός ενυδρείου 130 Χ 50 Χ 60 με τη βάση του και χωρίς σκέψη αποφάσισα να βουτήξω ακόμη πιο βαθιά…

Σταδιακά λοιπόν από το Μάρτιο έγινε η ανακατασκευή του ενυδρείου με την προσθήκη μιας υπερχείλισης μπαλκονιού, το ρετουσάρισμα της βάσης και το κόλλημα ενός sump με διαστάσεις 100Χ40Χ40 με 4 διαμερίσματα. Επίσης ο DYI calcium reactor αναβαθμίστηκε στην έκδοση 2, έγινε ένα DIY skimmer και ένα ATS ενώ αγοράστηκε ένα μεταχειρισμένο φωτιστικό με 4 Χ 59W T5 και έκανα ένα φωτιστικό με 34 Χ 3W led.

Μέχρι στιγμής έχω περάσει το πρώτο κύμα διατομικής, τα νιτρικά-φωσφορικά είναι σχεδόν μηδέν και έχω βάλει μέσα μερικές αποικίες ζωανθών, 4 nassarius και 6 trochus και έπεται η συνέχεια με τη μεταφορά των ζωντανών αυτό ή το άλλο Σαββατοκύριακο.
Συνεπώς … συνεχίζεται και δεν βλέπω … τέλος!

kris_athws
04-06-14, 22:57
Διαβασα μυθιστόρημα εικονογραφημενο με αρχη,μεση και semi-final. Κάποια στοιχεια μου διαφεύγουν αλλα διασκέδασα και ειναι ωραιο ολο το εγχειρημα σου.
Ειναι υπέροχο να φτιάχνεις κατι μονος. Μπραβο σου.

golf4470
04-06-14, 23:16
Πολυ ωραίο το ενυδρειο σου! Καλώς ήρθες στα αλατια. Πες μας λίγα περιςςοτερα πράγματα για το DIY calcium reactor κ για το DIY skimmer.

kostas82
05-06-14, 01:41
Καλως τον και απο εδω , περιτο να πω οτι χαιρομαι πολυ που αυτη η γυαλα θα συνεχισει να ειναι γεματη με αλατονερο , σου ευχομαι τα καλυτερα αγορι . Εννοειται πως θελουμε παρουσιαση αναλυτικη για calsium reactor και skimmer

kostas82
05-06-14, 01:46
Καλα εσενα πιανουν πολυ τα χερια σου , κανονικο ρεκτιφιε εγινε :D το γυαλι με τι το εκοψες ;; αντλια επιστροφης πια εβαλες ;

Paschalpgr
05-06-14, 19:42
σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια.

αντε Ηλία και στα δικά σου :p

μελλοντικά (πρέπει να βρω λίγο χρόνο) θα κάνω παρουσίαση του skimmer και του ρεακτορα γιατί όλο το κόστος και για τα δύο είναι οι αντλίες: μία tunze για το πρώτο και μία eheim για τον δεύτερο (για τώρα από μία φωτογραφία)

κώστα σε ευχαριστώ για το ενυδρείο και να θυμάσε ότι σε μεγάλο βαθμό είσαι υπευθυνος :D

το γυαλί το έκοψα με Dremel, το διαμαντόδισκο που έχει και μπόλικο νερό. Το κομμάτι της φωτογραφίας κόπηκε σαν "βούτυρο" μέσα σε ένα τέταρτο!
Η αντλία επιστροφής είναι η Jebao DC 6000 και είναι εξαιρετικά δυνατή!

kostas82
06-06-14, 01:21
Πασχαλη σε βρισκω πολυ διαβασμενο και το ενυδρειο πολλα υποσχομενο , εννοειται πως χαιρομαι παντα να μοιραζω το μικροβιο και στους αλλους :smt082:smt082
Αφου ελυσες το πιο μεγαλο προβλημα που ειχε την υπερχ. εφυγε ενας μεγαλος βραχνας.
Περιμενουμε φωτο βιντεο κτλκτλ χεχε

kostas82
21-08-14, 11:59
Πως παει αγορι ;; κανα νεο απο το συστημα ;