PDA

Επιστροφή στο Forum : Το ενυδρειο μου...

kalafan
17-05-14, 18:49
Πληροφορίες

Διαστάσεις:100 x 40 x 64
Όγκος:256 λιτρα
Κατηγορία:
Φυτά: Annubias barteri nana, Echinodorus Harbich , Echinodorus Βleheri
Ψάρια / Άλλα είδη:5 x Parrot fish , 4 x Corydoras Aeneus , 4 x Corydoras Sterbai , 1 x Satanoperca Leucosticta , 1 x Geophagus Tapajos ,
Διακοσμητικά υλικά: Λευκη χαλαζιακη αμμος Carat 6 , Mopani wood ,πετρες.
(χαλίκι, ξύλα κ.λ.π.)
Φόντο: Πισω τζαμι βαμμενο μαυρο εξωτερικα.
Φωτισμός: 2 x 39w
Διάρκεια φωτισμού:8 ωρες
Φιλτράρισμα: JBL cristalprofi e900 + FLUVAL 304 (και τα 2 με spray bar)
Θερμοστάτης: JBL 200w
Λίπανση: Seachem Flourish EXCEL
Παροχή CO2:-

Παράμετροι:

pH:7.6
Γενική σκληρότητα (GH):
Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ):
Αμμωνία (ΝΗ3): 0
Νιτρώδη (ΝΟ2): 0
Νιτρικά (ΝΟ3): 20ppm
Αλλαγές νερού: 30% ανα εβδομαδα
Θερμοκρασία:26 C
Άλλες πληροφορίες:
Φωτογραφία: προσεχως

Οι μετρησεις εγιναν με υγρα τεστ ΑΡΙ.

gianniwpopi
17-05-14, 18:53
περιμενουμε......

kalafan
17-05-14, 18:59
http://imagizer.imageshack.us/v2/640x480q90/837/6b1w.jpg (https://imageshack.com/i/n96b1wj)

http://imagizer.imageshack.us/v2/640x480q90/834/9fu7.jpg (https://imageshack.com/i/n69fu7j)

http://imagizer.imageshack.us/v2/640x480q90/837/qzel.jpg (https://imageshack.com/i/n9qzelj)

κι ενα προχειρο video απο το εργοταξιο...

https://www.youtube.com/watch?v=nmelUqI_A2U&feature=youtu.be

gianniwpopi
17-05-14, 19:09
ωραιο το ενυδρειο σου και καθαρο και προσεγμενο αλλα τα παπαγαλοψαρα τι τα ηθελες??

kalafan
17-05-14, 19:13
ειχα πριν 15 χρονια ξανα ενυδρειο, με παπαγαλοψαρα...

και τωρα που ξαναεστησα παλι,πηρα τετοια γιατι μου αρεσαν πολυ...

μετα που ασχοληθηκα με το φορουμ ειδα τι παιζεται με αυτα τα ψαρια...

τωρα δεν ξερω τι να κανω...

να τα πεταξω?

κι οχι τιποτα αλλο,τα πληρωσα και χαβιαρι...

Κωστας Malawi
17-05-14, 19:33
επιστροφη στο πετ σοπ..πλησιαζει η ωρα που θα κυνηγανε τα παντα εκει μεσα αφου αρχισαν να σκαβουν..επισης πρεπει να φτιαξεις και τα υπολοιπα λιγο..οπως πχ τα κορυδορας θελουν κοπαδι τουλαχιστον των 8..

το πεχα πρεπει να κατεβει οπως επισης και τα νιτρικα λιγακι.

kalafan
17-05-14, 19:41
οπως πχ τα κορυδορας θελουν κοπαδι τουλαχιστον των 8..

τα corydoras 8 ειναι...ή μηπως πρεπει να ειναι 8 απο καθε ειδος?
-------------------------

το πεχα πρεπει να κατεβει οπως επισης και τα νιτρικα λιγακι.

εχω παρει Catapa leaves...να τα βαλω?
Θα κατεβει το PH?

Τα νιτρικα πως θα τα ριξω?

Κωστας Malawi
17-05-14, 19:51
κανονικα πρεπει να ειναι ενα ειδος..

το σατανοπερκα βλεπω τελικο μεγεθος 30 εκατοστα αρα ισως πεσει μεγαλο για το ενυδρειο..

οι γεωφαγοι θελουν κοπαδι..

τα καταπα πρεπει να τα βαλεις φυσικα!!

τα νιτρικα πεφτουν ευκολα..η θα χρειαστεις λιγο μεγαλυτερες η ακομα και συχνοτερες αλλαγες νερου..η πιο απλα αν φυτεψεις περισσοτερο το ενυδρειο αφου τα φυτα βοηθουν παντα και παντου..η μπορει και να ταιζεις με βαρυ χερι και να χρειαστει να λιγοστεψεις λιγο την τροφη..

σε γενικες γραμμες εισαι σε καλο δρομο και μου αρεσουν οι επιλογες που κανεις αλλα ολα ξεκινουν απο τα παπαγαλοψαρα..δες πρωτα τι θα κανεις με αυτα και μετα ολα θα φτιαξουν ευκολα;)

kalafan
17-05-14, 20:25
τα νιτρικα πεφτουν ευκολα.. μπορει και να ταιζεις με βαρυ χερι και να χρειαστει να λιγοστεψεις λιγο την τροφη..

η αληθεια ειναι οτι το παρακανω λιγο στο ταϊσμα...:rolleyes:

οι γεωφαγοι θελουν κοπαδι..

εχω σκοπο να βαλω κι αλλους...
τα παπαγαλοψαρα επιστροφη στο πετ σοπ..

αν τα παω πισω, υπαρχει περιπτωση να μου κοψουν λεφτα απο αλλα ψαρια που θα παρω?

τα νιτρικα πεφτουν ευκολα..η πιο απλα αν φυτεψεις περισσοτερο το ενυδρειο αφου τα φυτα βοηθουν παντα και παντου..

ειχα κι αλλα φυτα αλλα ολο μου τα ξεθαβουν οι κεραταδες...:mad:
απο τη στιγμη που θα φυγουν τα παπαγαλοψαρα...

τι προτεινετε για την ψαροσυνθεση μου?

θα παρω αμεσα αλλα 2 Geophagus Tapajos Red Head...

θελω ηρεμια και οχι επιθετικες συμπεριφορες...καποιο απο αυτα κανει για το ενυδρειο μου?

http://www.animall.gr/papiliochromis-altispinosa-6%CE%B5%CE%BA

http://www.animall.gr/herotilapia-multispinosa-7-10%CE%B5%CE%BA

thab
17-05-14, 20:52
Οι επιθετικές συμπεριφορές στις κιχλίδες ξεκινάνε με τις γέννες. Θα τις αποφύγεις αν κάνεις καλές επιλογές στους συνδυασμούς.

Και οι γεωφάγοι ζουν σε κοπάδι, όταν όμως μεγαλώσουν και σχηματιστεί ζευγάρι/α, θα υπάρχουν αψιμαχίες μεταξύ τους. Εκτός αν στο μέλλον αποφασίσεις να κρατήσεις ένα ζευγάρι και δώσεις τους υπόλοιπους..μιλάω πάντα για τις διαστάσεις του πάτου σου.

Για το σατανόπερκα συμφωνώ με τον tyrinthos.

Εφόσον έχεις τη διάθεση να αλλάξεις την ψαροσύνθεση (ναι να προσπαθήσεις να πάρεις τα νέα ψάρια σε χαμηλότερη τιμή) θα σου πρότεινα ένα κοπαδάκι mikrogeophagus altispinosus μαζί με τα corydoras και κάποιο κοπαδόψαρο για τις ψηλότερες περιοχές.

kalafan
17-05-14, 21:21
και μιας και αναφερθηκαν γεννες,κοιταξτε τι ανακαλυψα πριν απο λιγο...το σκαψιμο δεν ηταν τυχαιο...

http://imagizer.imageshack.us/v2/640x480q90/844/542nz.jpg (https://imageshack.com/i/ng542nzj)

Κωστας Malawi
17-05-14, 23:37
φυσικα γνωριζεις οτι τα αυγα ειναι τζουφια!!!αυτο το πραγμα(συγνωμη για την εκφραση) δεν αναπαραγεται..

επειδη ομως προσπαθει γινεται ιδιαιτερα επιθετικο καποιες φορες..

αναλογα το μαγαζι μπορει να σου κανει καποια εκπτωση..μου εχει τυχει να δωσω 2 ψαρια και να παρω 2 αλλα χωρις να πληρωσω κατι..φυσικα αυτο ειναι επιλογη του πετσοπα..οι περισσοτεροι δεν παιρνουν πισω ψαρι με κανενα τροπο..

και δυστυχως επειδη σημερα εκανα μια βολτα στα ενυδρειαδικα ειδα οτι ακομα φερνουν μεγαλες ποσοτητες απο 'βαμμενα' ψαρια,παγκασιους κλπ τα οποια δεν εχουν καμια ελπιδα επιβιωσης..

θα μου πεις μαγαζια ειναι-τις πωλησεις σκεφτονται..οσοι ομως μπουν εδω μεσα και διαβασουν εχουν την επιλογη να κανουν κατι καλο..

kalafan
17-05-14, 23:44
φυσικα γνωριζεις οτι τα αυγα ειναι τζουφια!!!αυτο το πραγμα(συγνωμη για την εκφραση) δεν αναπαραγεται..

πιστεψε με...δεν ειχα ιδεα !!!

Κωστας Malawi
17-05-14, 23:50
ειναι ανθρωπινο δημιουργημα.τι μπορει να παει σωστα??:p

απλα δεν μπορουμε να κανουμε αυτο που κανει η φυση.;)

vagvader
24-05-14, 18:07
φυσικα γνωριζεις οτι τα αυγα ειναι τζουφια!!!..

Τα αυγα δεν είναι τσουφια!;)

"Αυτό το πραγμα" αναπαραγεται κανονικα!;)

στελιος προεδρου
24-05-14, 19:55
μακρυα παιδια απο υβριδια κοιτα μεσα στο Φορουμ απο συνχομπιστα

platy
24-05-14, 20:48
βγαλτα,και αλλαξε τα με ενα κοπάδι αγγελόψαρα ...αρκετοί φίλοι δίνουν-χαρίζουν απο αγγελίες εδω μεσα !! κατα τα αλλα καθαρό και ωραίο

ChocolatePuma
24-05-14, 21:08
Κάποια πράγματα - προσωπικές απόψεις κυρίως - που πρέπει να ειπωθούν
1. Τα παπαγαλόψαρα - παρόλο που ειναι υβρίδια - ορισμένες φορές έχουν αναφερθει αναπαραγωγές τους
2. Οταν υπάρχουν περίπου 14.000 διαφορετικά είδη ψαριών γλυκου νερού, γιατί να επιλέγουμε ένα ψάρι που είναι αποτέλεσμα κατασκευής σε ένα εργαστήριο?
3. Εφόσον μποϊκοτάρουμε την αγορά του συγκεκριμένου είδους, εμείς κι όλοι οι συγχομπίστες, κάποια στιγμή το φαινόμενο θα εκλείψει (φυσικά θα έχει ανατείλει κάποιο άλλο υβρίδιο...)
4. Τα παπαγαλόψαρα - εφόσον βρεθούν στα χέρια κάποιου συγχομπίστα - δεν θα πρέπει με τπτ να συγκατοικούν με άλλα ψάρια. Έχουν βασικά προβλήματα στη πρόσληψη τροφής
5. Δεν είμαι της λογικής πως το συγκεκριμένο είδος εφόσον κάποιος το έχει, πρέπει να καταλήξει σε μια αποχέτευση. Νομίζω πως δεν πρέπει ποτέ να αποκτηθεί. Εφόσον όμως κάποιος αποκτήσει παπαγαλόψαρο, ειδικά αν το κάνεις χωρίς να είναι ενημερομένος για το τι αγοράζει είτε το επιστρέφει είτε το φροντίζει, χωρίς όμως άλλα είδη ψαριών

Αυτααααα...
Κι αυτό - για όποιον έχει αντοχές να διαβάσει για τερατουργήματα
http://www.tolibra.com/test/DyedFish.htm

kalafan
24-05-14, 21:13
λοιπον το αποφασισα και τα παπαγαλοψαρα θα φυγουν !!!

και τωρα...παμε για...ΑΦΡΙΚΗ !!!

ω ναι...TANGANYIKA !!!

vagvader
24-05-14, 22:49
Δεν υπερασπιζει κανεις τα υβριδια η τουλάχιστον δεν απαντησα πιο πανω για να κανει καποια εντυπωση. Πρεπει όμως καποια πραγματα να λεγονται με το ονομα τους.
Και απλα για την ιστορια τα θηλυκα παπαγαλοψαρα είναι γονιμα και μπορουν να αναπαραχθουν, μονο τα αρσενικα είναι στειρα.

Βεβαια ξαναδιαβάζοντας το παραπανω ποστ, ναι τα αυγα αυτά είναι οντως τζουφια διοτι δεν υπαρχει καποιο συμβατο και γονιμο αρσενικο να κανει την δουλεια του!

:)

ChocolatePuma
25-05-14, 09:57
Και απλα για την ιστορια τα θηλυκα παπαγαλοψαρα είναι γονιμα και μπορουν να αναπαραχθουν, μονο τα αρσενικα είναι στειρα.

Γόνιμα τα θηλυκά
Στείρα τα αρσενικά
Άρα στο ενυδρείο χρειάζεται κρίνος? (πλάκα κάνω)
Απλά δεν κατάλαβα τον συλλογισμό...

vagvader
25-05-14, 14:54
Γόνιμα τα θηλυκά
Στείρα τα αρσενικά
Άρα στο ενυδρείο χρειάζεται κρίνος? (πλάκα κάνω)
Απλά δεν κατάλαβα τον συλλογισμό...

Από τη στιγμη που κάθε αρσενικο παπαγαλοψαρο είναι στειρο (και εάν καποιος πχ θελει να αναπαραγει παπαγαλοψαρα) δεν εχει παρα να βαλει έναν μιδα αρσενικο αντ αυτου. (Ο μιδας είναι ούτως η αλλως η βασικοτερη κιχλιδα στη δημιουργια τους).

ChocolatePuma
25-05-14, 15:02
Από τη στιγμη που κάθε αρσενικο παπαγαλοψαρο είναι στειρο (και εάν καποιος πχ θελει να αναπαραγει παπαγαλοψαρα) δεν εχει παρα να βαλει έναν μιδα αρσενικο αντ αυτου. (Ο μιδας είναι ούτως η αλλως η βασικοτερη κιχλιδα στη δημιουργια τους).

Μάλλον δεν καταλαβες το ερωτημα μου
Αν ισχυει αυτο που εγραψες (στειρο το ενα - γονιμο το αλλο), τοτε πως αναπαράγονται τα παπαγαλόψαρα?
Αυτο ρωταω

leonidas87
25-05-14, 16:02
Φίλε μου αν πας σε Αφρική πολύ ευχαρίστως σου αγοράζω τα sterbai...

vagvader
26-05-14, 17:12
Μάλλον δεν καταλαβες το ερωτημα μου
Αν ισχυει αυτο που εγραψες (στειρο το ενα - γονιμο το αλλο), τοτε πως αναπαράγονται τα παπαγαλόψαρα?
Αυτο ρωταω

Μα ακριβως αυτό λεω, με μιδα. Και μαλιστα βελτιώνεις την νεα (εξελιγμενη εκδοση) παπαγαλοψαρου σε KKP "king kong parrot"

ChocolatePuma
26-05-14, 17:16
Μα ακριβως αυτό λεω, με μιδα. Και μαλιστα βελτιώνεις την νεα (εξελιγμενη εκδοση) παπαγαλοψαρου σε KKP "king kong parrot"

...ας το αφησουμε καλύτερα

(εντελώς πληροφοριακά : δεν ρωτάω πως αναπαράγονται!
Αναρωτιέμαι πως αναπαράγονται όταν στο ενυδρειο είναι ΜΟΝΟ αρσενικό και θηλυκό παπαγαλόψαρο ;) (χωρίς μίδα), αφού το αρσενικό είναι στείρο!!!!!)

Κλεόβουλος
26-05-14, 17:19
Και μαλιστα βελτιώνεις την νεα (εξελιγμενη εκδοση) παπαγαλοψαρου σε KKP "king kong parrot"
θα μιλάει κιόλας? :p

Κωστας Malawi
26-05-14, 17:22
απλα δεν αναπαράγονται και καλο ειναι να μεινει ετσι αφου εχουν αρκετα προβληματα και βασανιζονται αδικα..τωρα να βρουμε αρσενικο που θα ζευγαρωσει με το θυληκο ειναι ενας τροπος να συνεχισουμε ενα μεγαλο λαθος..

ChocolatePuma
26-05-14, 17:24
απλα δεν αναπαράγονται και καλο ειναι να μεινει ετσι αφου εχουν αρκετα προβληματα και βασανιζονται αδικα..τωρα να βρουμε αρσενικο που θα ζευγαρωσει με το θυληκο ειναι ενας τροπος να συνεχισουμε ενα μεγαλο λαθος..

Αναπαράγονται
Ψάξτο λίγο και θα δεις μερικές δεκάδες αναφορες σε διάφορα φορουμς

Το δικό μου ερωτήμα ειναι πως : αφού το αρσενικό είναι στείρο!

Ή το αρσενικό τελικά δεν είναι στείρο ή όσοι λένε οτι αναπαράγονται κάνουν λάθος!

Και το κλείνω εδώ - πάω να διαβάσω για κινέζους και ινδιάνους :D

Κωστας Malawi
26-05-14, 17:33
ε πιθανον με τον τροπο που λεει ο φιλος απο πανω..

απλα εγω το λεω επειδη ειμαι εναντιον των βαμμενων ψαριων η των περιεργων διασταυρωσεων,οτι απλα δεν χρειαζεται να ψαξουμε να βρουμε τον τροπο..

θυμαμαι σε πρωην γνωστο καταστημα που ειχα δει παπαγαλοψαρα με λεξεις επανω τους:smt071

αμα λοιπον ειναι να τα κανουμε αναπαραγωγη μπορουμε να παρουμε τις σωστες λεξεις και οι απογονοι να γραφουν μια προταση:)

παντως εκτος των προβληματων παντα τα θεωρουσα ασχημα ψαρια..

vagvader
26-05-14, 18:00
Δεν υπαρχει χειροτερο από το βαψιμο στα ψαρια (όχι μονο στα παπαγαλάκια), είναι βασανιστικο, πολλα πεθαινουν από την διαδικασια αλλα και δεν κραταει το εφε του χρωματος. Μετα από 1,5 μηνα ξεβαφουν και φαινονται χαλια!

Τα δε tattoo που τους κανουν είναι για γελια...
Δυστυχως υπαρχει κοσμος που τα αγοραζει. Κριμα.

Υγ. για τα παραπανω να πω ότι ως ειδος δεν αναπαράγεται, μονο παρεμφερείς εκδοσεις. Φημες θελουν τους ασιατες να κρατανε μυστικη την δημιουργια αλλα και το copyright του ειδους...

kalafan
31-05-14, 13:03
λοιπον, εχουμε και λεμε...

τα παπαγαλοψαρα εφυγαν...

το ενυδρειο αδειασε...οι πετρες ειναι στη μπανιερα...η αμμος καθαρη...:D

TANGANYIKA σου ερχομαι...:p