Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : ph test κατω απο 6

ScorpionGr
27-04-14, 16:45
Ψαχνω να βρω τεστ ph για μετρήσεις κατω απο 6 και δεν βρίσκω.. Υπάρχει κατι;

kgf12345
27-04-14, 17:14
ελα?:o
τι τεστ ψαχνεις,υγρο?
της σερα που εχω τωρα μετραει μεχρι 4.5
θες πιο χαμηλη μετρηση?
και νομιζω ολα δηλαδη τοσο μετρανε.καποια ισως και χαμηλοτερα.

υγρο η ηλεκτρονικο θες?...

ScorpionGr
27-04-14, 17:19
Ναι μετραει ανα μισο αν δεν κανω λαθος το ιδιο εχω... θα ηθελα οπως τα high range να μετραει λιγο πιο συγκεκριμένα επειδη θα βαλω ραμιρεζι και θα παιζω με τυρφη και τετοια... Μπορεί να ειναι και περιττο αυτο που ζηταω. Υγρο προς το παρον..

kgf12345
27-04-14, 18:38
δες και της jbl,νομιζω εχουνε μεγαλυτερη αναλυση.δεν ειμαι σιγουρος αλλα κοιτα το.

stratigos24
27-04-14, 19:10
Tης jbl εχει κανενα αναλυτικο για κατω απο 6? Εγω εχω δει μονο τα 6-7.6 και 7.6 - 9 και αυτα που ειναι 3-10 αλλα πανε ανα μισο:

http://www.jbl.de/en/aquatics-freshwater-products/detail/2432/jbl-ph-test-30-100

http://www.plantedtank.net/forums/picture.php?albumid=9428&pictureid=11799

ScorpionGr
27-04-14, 20:55
Δλδ απο οτι φαίνεται παμε για ηλεκτρονικό! !

kgf12345
27-04-14, 21:00
δε βλεπω το λογο να παρεις ηλεκτρονικο.θα κατεβασεις το πεχα κατω απο 3 για ραμιρεζι?δεν υπαρχει λογος και ειναι και εκτος οριων.
http://www.seriouslyfish.com/species/mikrogeophagus-ramirezi/

ο μισος βαθμος στο τεστ της jbl νομιζω ειναι αρκετος,αρκει να προετοιμαζεις το νερο σε βαρελι.

φυσικα οσο μεγαλυτερη ακριβεια εχεις τοσο καλυτερα,απλα το βρισκω λιγο υπερβολικο.
αν προκειται να δωσεις λεφτα για ηλεκτρονικο μετρητη,παρε ενα tds meter.
πιο χρησιμο το βρισκω.

ScorpionGr
27-04-14, 21:04
Δεν ειπα για 3.. απλα θελω απο 5,5 παράδειγμα γτ 0,5 διαφορα ψιλόδημιουργεί θεμα απο οτι εχω καταλαβει
-------------------------
Μπορει να ειναι και υπερβολικο αυτο που λεω.. δεν ξερω..

kgf12345
27-04-14, 21:18
μα και της σερα το τεστ παει ανα μισο βαθμο,απλα εκεινο μετραει μεχρι το 4.5.

το κατωτατο οριο για ραμιρεζι συμφωνα με το seriouslyfish ειναι το 4.
5.5-6.5 ειναι μια χαρα.και μαλακο νερο φυσικα.

αν προετοιμαζεις το νερο στο βαρελι πριν την αλλαγη το φτιαχνεις οπως θελεις.δε θα γλυτωσεις κοπο δηλαδη αν μετρας με μεγαλυτερη ακριβεια,αφου θα χρησιμοποιεις τυρφη.

το μονο πλεονεκτημα που βρισκω στο ηλεκτρονικο πεχαμετρο ειναι οτι δεν θα σε δυσκολευει η αναγνωση της μετρησης απο το χρωματισμο που θα δινει η τυρφη στο νερο.
αυτο μαλιστα.

αλλα αυτο εξαρταται και απτο τι τεστ θα χρησιμοποιεις και τι χρωματισμους εχει στις χαμηλες τιμες.
πχ της σερα το τεστ δεν ειναι ευαναγνωστο σε Black water γιατι στο 6.0 ειναι κιτρινο και οσο κατεβαινει πορτοκαλιζει.

βεβαια αν χρησιμοποιει ΑΟ καποιος και πρωτα φτιαχνει το νερο και μετα το κανει μαυρο,ειναι λιγο πιο ευκολα τα πραγματα.
αλλα κιεκει θα πρεπει να παιξει, αναλογα τι θα χρησιμοποιησει για να το μαυρισει...

οπως και ναχει,αν η αλλαγη δε γινεται αποτομα δεν εχεις θεμα.
αν σε απασχολει το οσμωτικο σοκ,εχουνε μεγαλυτερη σημασια οι σκληροτητες και το Tds παρα το Ph.
οποτε παλι με ενα Tds meter μετρας πιο ασφαλως τις διαφορες μεταξυ ενυδρειου και βαρελιου αποτι με πεχαμετρο.(ειτε υγρο ειτε ηλεκτρονικο)

ScorpionGr
27-04-14, 21:28
Με α/ο θα παιξω γτ απο οτι εχω καταλάβει θα παιδευτω πολύ διαφορετικα..

maneni
30-04-14, 22:30
αν θελεις ακριβεια παιρνεις ηλεκτρονικο.
Εχει νοημα ομως? Οι παραμετροι του νερου δεν μεταβαλλοντια σημαντικα αν δεν υπαρχει λογος. Και δεν σε νοιαζει η ακριβης τιμη της παραμετρου αλλα η σταθεροτητα της.

ScorpionGr
01-05-14, 05:37
Δεν λεω για ακρίβεια αλλα οπβς λες σταθερότητα αναμεσα σε τιμες πχ 5,5-6 και δεν διακρίνεται ευκολα η απόχρωση αναμεσα τους και απο οτι εχω διαβασει σε μερικα ψαρια ακομα και 0,2 διαφορα προκαλει θεματακια αμα ξερει καποιος σιγουρα ας πει..

maneni
01-05-14, 10:38
μπορεις να μου πεις με ποιο τροπο θα κρατησεις το pH σταθερο (με αποκλιση 0,1) 24ωρες το 24ωρο?

Δεν γνωριζω κανενα ψαρι που να εχει θεματα με τοσο μικρες μεταβολες*. Αν ηταν ετσι, μαλλον θα ειχαν εξαληφθει απο τον πλανητη εδω και πολυ πολυ καιρο...

*μην μπερδευεις την μεταβολη με το ρυθμο μεταβολης (πχ 0,2 ανα ωρα).