PDA

Επιστροφή στο Forum : Ερωτηση για ζωοτοκα

paraskevas
23-04-14, 21:25
Καλησπερα σας κανω ενα περασμα και απο εδω μερια αφου εκανα μια βολτα απο κιχλιδες μερια. Ηθελα να κανω μια ερωτηση σε αυτους που γνωριζουν περισοτερα για τα ζωοτοκα, εχω ενα ενυδρειο 1x0,30x0,40 μ και μετα απο μετρησεις που εκανα στο νερο της βρυσης οι τιμες που εχω ειναι οι εξης: ph 8, kh 15d, gh αναμεσα 6-10 οι μετρησεις ειναι με stick γιυτο υπαρχει μια αποκλιση. Συμφωνα με τις μετρησεις μπορω να συντιρησω ζωοτοκα και αν ναι πιο ειδος.
Ευχαριστω πολυ.

manos76
23-04-14, 23:20
ολα... γκαπυ, πλατυ, μολλυ...

tsala
23-04-14, 23:59
οπως στα λεει ο Μανος, ολα τα ζωοτοκα μπορεις βαλεις.(φυσικα καποιοι συνδιασμοι απαγορευονται λογω υβριδισμου πχ. γκαπυ-εντλερ, πλατυ-ξιφοι).
προφανως εγραψες αναποδα την gh με την kh..

paraskevas
24-04-14, 00:06
Σε ευχαριστω για την απαντηση το kh με το gh τα εχω γραψει σωστα

manos76
24-04-14, 00:22
με υγρα τεστ θα εχεις πιο ακριβεις μετρησεις , αλλα και με τα στικ εχεις μια καλη γενικη εικονα, το νερο σου ειναι σκληρο και αλκαλικο , οτι πρεπει για ζωοτοκα! προσεξε και αυτο που λεει ο φιλος tsala περι υβριδισμου.... επιδη εισαι αρχαριος με τα ζωοτοκα σου προτεινω γκαπυ με πλατυ, ειναι πιι ευκολα ψαρακια και καθολου επιθετικα, αρκη να τα εχεις σε χαρεμι , 1 αρσενικο με 3-4 θηλυκα και στα 2 ...

paraskevas
24-04-14, 14:36
καλησπερα θα ηθελα να ρωτησω σχετικα με υποστρωμα για τα ζωοτοκα εχω μια σακουλα γυρω στα 5 κιλα απο αυτο
http://www.reptilica.gr/product_info.php/product/Hobby-Aqualit_(gr_17710)
και σκεφτομαι αν ειναι καλο υποστρωμα αυτο να προμηθευτω περισοτερο.
Εσεις τι λετε?

giorgio
24-04-14, 16:06
υποτιθεται οτι και γκαπι με πλατι δεν κανουν, αλλα εγω ειχα πετυχει (απο σποντα φυσικα) κατι χρωματα απιστευτα! οχι οτι ειχαν υβριδισει, απλα κιτρινα γκαπι με κοκκινα πλατι εδωσαν γκαπι με κοκκινες ουρες και πορτοκαλι-κιτρινο τελειωμα..

manos76
24-04-14, 19:30
πλάτυ με γκάπυ γιατί να μην κάνουν..?