Επιστροφή στο Forum : αρχαριος ζητα βοηθεια!
Παιδια καλησπερα και ευχαριστω για την αποδοχη!
Με λενε Πανο και ειμαι απο Κυπρο.
Εχω αγορασει το 1ο μου ενυδρειο και ειμαι εντελως άσχετος:) Εχω παρει την resun dm 800 και εχω μεσα 2 χρυσοψαρα κοινα,εναν καθαριστη και καμια δεκαρια ψαρακια μικρα με χρωματιστη ουρα. Δεν ξερω ομως αν ζουν αρμονικα η αν θα φανε τα μικρα.
Ευχαριστω.
Παιδια καλησπερα και ευχαριστω για την αποδοχη!
Με λενε Πανο και ειμαι απο Κυπρο.
Εχω αγορασει το 1ο μου ενυδρειο και ειμαι εντελως άσχετος:) Εχω παρει την resun dm 800 και εχω μεσα 2 χρυσοψαρα κοινα,εναν καθαριστη και καμια δεκαρια ψαρακια μικρα με χρωματιστη ουρα. Δεν ξερω ομως αν ζουν αρμονικα η αν θα φανε τα μικρα.
Ευχαριστω.
Χριστός Ανέστη!!!
Χρόνια πολλά!!!!
Τα ψάρια που έχεις μέσα σίγουρα δεν μπορούν να συμβιώσουν μαζί αλλά εκτός απ' αυτό πιθανότατα να είναι και ακατάλληλα για το ενυδρείο σου.
Πόσα λίτρα είναι το ενυδρείο σου; Τι ψάρια έχεις ακριβώς μέσα;
ΥΓ Ψάρια ΚΑΘΑΡΙΣΤΕΣ δεν υπάρχουν.... :smt018
Χριστος Ανεστη φιλε! Τα μικρα δεν ξερω ακριβος πως ονομαζονται. Το ενυδρειο ειναι 140 λιτρα. Εχουν χρωματιστη ουρα και ειναι γυρο στα 4cm.
Χριστος Ανεστη φιλε! Τα μικρα δεν ξερω ακριβος πως ονομαζονται. Το ενυδρειο ειναι 140 λιτρα. Εχουν χρωματιστη ουρα και ειναι γυρο στα 4cm.
Λοιπόν,
· Τα χρυσόψαρα με τα υπόλοιπα δεν κάνουν. Διάλεξε τι θα κρατήσεις.
· Πρέπει να μάθεις τι ψάρια έχεις για να μπορούμε να σε βοηθήσουμε. Αν δεν τα καταφέρνεις βάλε κάποιες φώτο ώστε να τα αναγνωρίσουμε εμείς.
· Πες μας λίγα πράγματα για τον εξοπλισμό σου (φίλτρα, θερμαντήρες, υπόστρωμα, διακόσμηση κτλ)
· Το σημαντικότερο απ' όλα!!!!!!! Το φίλτρο σου είναι στρωμένο; :smt017
ΟΚ.
Λοιπόν Πάνο μου έχεις αρκετή δουλίτσα απ' ότι βλέπω. Βάλε κάποιες γενικότερες φωτο από το ενυδρείο.
Πρέπει να βγάλεις αρκετά πράγματα από το ενυδρείο όπως ψεύτικα διακοσμητικά, φυτά κτλ. Γενικότερα πρέπει να βγάλεις οτιδήποτε πλαστικό - ψεύτικο το οποίο είναι για το μάτι (θέλω να πω ότι δεν εννοώ φίλτρα και λοιπό εξοπλισμό)
Τα ψαράκια σου είναι τα πολύ γνωστά και διαδεδομένα Guppys. Ιδανικά θα έλεγα για αρχάριο. Δεν κάνουν όμως με τα χρυσόψαρα που έχεις μέσα, ούτε με τον πλέκο (καθαριστής όπως λες... * βάλε μια φωτο και από αυτόν). Για εμένα κράτα μόνο τα Guppys
Test για το νερό σου έχεις;
Γενικότερα είναι πάρα πολλά αυτά που πρέπει να μάθεις ώστε να μπορείς να χαρείς και εσύ το ενυδρείο σου αλλά και τα ψαράκια σου να αισθάνονται όμορφα. Αν δεν ακολουθήσεις τις οδηγίες θα ταλαιπωρηθείς, θα έχεις απανωτούς θανάτους και στο τέλος θα παρατήσεις αυτό το πανέμορφο χόμπι...
Ξεκίνα και διάβαζε εδώ (http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=34).
τι μου θυμησες τωρα... το πρωτο μου ενυδρειο ετσι το ειχα..:p συμφωνω με αυτα που σε ειπε ο φιλος πιο πανω.. και εγω στην θεση σου θα εδεινα τα χρυσοψαρα και το γατοψαρο και θα κρατουσα τα μικρα πολυχρωμα γκαπυ..
φιλε μου το γκαπυ που εχεις στη φωτο εχει προβλημα με τη σπονδυλικη του στηλη...
καλωσηρθες.
στα ειπανε ηδη παραπανω,αλλα θα τα επαναλαβω κιεγω μην τυχων σου εχουνε μεινει αμφιβολιες:D
τα ψαρια που εχεις δεν ταιριαζουνε μεταξυ τους.
τα χρυσοψαρα ειναι ψαρια κρυου νερου και μεγαλωνουνε πολυ.
τα υπολοιπα ειναι τροπικα και θελουνε πιο ζεστο νερο.
ο πλεκο που εχεις θελει και πιο μαλακο νερο αποτι τα γκαπυ και τα χρυσοψαρα και μεγαλωνει πολυ.
το γκαπυ στη φωτο εχει προβλημα.
το ενυδρειο σου θελει στρωσιμο και φτιαξιμο στο στησιμο του γιατι το "λουνα παρκ" που εχεις τωρα δεν προσφερει τιποτα στα ψαρια.
προτεινω,να πας τα ψαρια ολα πισω στο καταστημα για αρχη.
μετα ερχεσαι να συζητησουμε τι χρειαζεται το ενυδρειο σου χωρις αγχος(αφου δεν θα εχεις ψαρια)για να το στησεις σωστα και να το χαρεις κιεσυ και τα ψαρια που θα βαλεις.
διαβασε τα υπομνηματα στους αρχαριους.
Σκεφτομαι να αφησω τα χρυσοψαρα και οχι τα γκαπυ..
Σκεφτομαι να αφησω τα χρυσοψαρα και οχι τα γκαπυ..
Καλώς ήρθες και από εμένα.
Θα συμφωνήσω με τα παιδιά παραπάνω και θα σου πω επίσης πως το ενυδρείο σου δυστυχώς δεν κάνει για χρυσόψαρα.
Είναι μικρό,
αν θες να μάθεις περισσότερα για τα χρυσόψαρα εδώ υπάρχουν αρκετές χρήσιμες πληροφορίες
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=74230
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=13680
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=4358
και εδώ μπορείς να βρεις πολλά θέματα με φίλους που ασχολούνται με χρυσόψαρα
http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=24
Αν θες να ασχοληθείς με ζωοτόκα (γκάπυ κλπ) εδώ μπορείς να βρεις αρκετές πληροφορίες
http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=21
Το ενυδρειο μου εχει διαστάσεις 80χ35χ50 εχω 2 χρυσοψαρα μπορω να βαλω κατι αλλο μεσα?
Το ενυδρειο μου εχει διαστάσεις 80χ35χ50 εχω 2 χρυσοψαρα μπορω να βαλω κατι αλλο μεσα?
Κατα αρχήν τι είδους χρυσόψαρα είναι ;
Αν είναι COMMON/COMET δεν κάνει με τίποτα,
αν είναι FUNCY μπορείς μέχρι 3 οριακά, εννοείται πως δεν μπορείς να βάλεις και τίποτα άλλο. Αλλα μη ξεχνάς πως με 3 χρυσόψαρα το ενυδρείο σου θα γεμίσει με κίνηση.
Διάβασε τα θέματα που σου πρότεινα πιο πάνω
Εχω βαλει φωτογραφια πιο πανω αν μπορεις να μου πεις και εμενα τι ειναι γιατι δεν γνωριζω:/
Εχω βαλει φωτογραφια πιο πανω αν μπορεις να μου πεις και εμενα τι ειναι γιατι δεν γνωριζω:/
Επειδή δεν βλέπω καθαρά την ουρά τους αλλά για πρέπει να είναι αυτά
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-dd212-delta66-aqua-articles-sarasacomet.jpg
(Sarasa comet)
δυστυχώς δεν χωράει ούτε ένα από αυτά, είναι κοντό το ενυδρείο σου
τελικα θα κρατησεις τα χρυσοψαρα? το γκαπακι εχει αναπηρια στην μεση του, δεν εχει μεταδοτικη ασθενεια.. αν το κρατησεις μπορει να ζει ετσι.
Τακη θα σου ανεβασω πιο καθαρη φωτο. Μανο τα γκαπακια τα εδωσα ηδη στον αδερφο μου.
Τακη θα σου ανεβασω πιο καθαρη φωτο. Μανο τα γκαπακια τα εδωσα ηδη στον αδερφο μου.
Είναι ίδια με τη φωτό που σου έδειξα ; ή έχουν διπλή ουρά και όχι μακρόστενο σώμα ;
Ρίξε μια ματιά στη θέμα για τα χρυσόψαρα που σου είπα, έχει πολλές φωτογραφίες από είδη χρυσόψαρων
641446414564146
Δεν κάνουν για το ενυδρείο σου, γίνονται μεγάλα, ή δώστα και πάρε 3 FUNCY ή πήγαινε σε ζωοτόκα
Τι ενοεις ζωοτοκα?
Γκάπυ, Μολυ , Πλατυ , Ξιφοφόρους κλπ. Εύκολα και ζωηρά ψάρια , ιδανικά για αρχάριους, ειδικά τα γκάπυ
-------------------------
Αν έχεις σκοπό όμως σε μερικούς μήνες να αλλάξεις ενυδρείο μπορείς να τα κρατήσεις αυτά μέχρι να πάρεις ένα ενυδρείο μεγαλύτερο
Γκάπυ, Μολυ , Πλατυ , Ξιφοφόρους κλπ. Εύκολα και ζωηρά ψάρια , ιδανικά για αρχάριους, ειδικά τα γκάπυ
Αν έχεις σκοπό όμως σε μερικούς μήνες να αλλάξεις ενυδρείο μπορείς να τα κρατήσεις αυτά μέχρι να πάρεις ένα ενυδρείο μεγαλύτερο
Αν παρω μεγαλυτερο καλύτερα να χωρισο πρωτα:) θα με σκοτωσει η γυναικα:)
Αν παρω μεγαλυτερο καλύτερα να χωρισο πρωτα:) θα με σκοτωσει η γυναικα:)
Ελα βρε, και εγω το ίδιο έλεγα και πάω για 4ο τώρα, μετά από αυτό ίσως να ψάχνω για δικηγόρο βέβαια αλλά θα δούμε
Ωραιος:) οκ θα δω τι θα κανω και θα τα πουμε. Ευχαριστω για τον χρονο σας παιδια:) θα τα πουμε
takis_gt εχω δει το ενυδρειο σου και ενθουσιαστικα απιστευτα! Θελω και εγω να βαλω φυτα, 2 χαρεμια απο πλατυ και μολυ και γαριδες. Στο πετσοπ που ρωτησα μου ειπαν οτι πρεπει να αλλαξω τον φωτισμο του ενυδρειου μου και οτι στοιχίζει γυρο στα 80€. Τα υπόλοιπα ποσο στοιχιζουν περιπου? Το μεγεθος μου προσφερεται? Ειναι 80μ χ 35π χ 50υ. Αν οχι τι μου προτείνεται εσεις. Ευχαριστω.
Πηρα πιαω τα χρυσοψαρα και πηρα 1 χαρεμι πλατυ και 1 χαρεμι μολυς:) εδωσε ζωη στο ενυδρειο.. Τελος του μηνα θα αρχισω δεντροφυτευση:)
στελιος προεδρου
24-04-14, 18:38
κουμπαρε βγαλε ολα τα πλαστικα απο μεσα και βαλε κανα φυτο αληθινο .Απο πιο μερος της Κυπρου εισαι;
Λαρνακα ρε φιλε. 2 του μηνα θα αρχισω δεντροφυτευση!
στελιος προεδρου
24-04-14, 18:42
καλως εχει καλα μαγαζια εκει
Εχει ναι. Εσυ απο που εισαι?
80 ευρω..?
πολλά σου είπε, μπορείς να πάρεις ενα απλό φωτιστικό (κρεμαστό η να κάτσει πάνω στο καπάκι αρκεί να έχει IP54 και πάνω) απο ηλεκτρομάγαζο, κομπλέ με λάμπες 2χ18w και θα σου βγει 30-40 ευρώ..
Δεν ξέρω βέβαια τι καπάκι έχεις και πώς βολεύει να μπει...
-Η επιλογή των ψαριών σου ειναι super!!!
Μου ειπε οτι το συγκεκριμενο μοντελο πρεπει να γινει μετατροπη το καπακι.
στελιος προεδρου
24-04-14, 19:09
εγω ειμαι καλαμαρας αλλα ερχομαι στην Κυπρο στα Λατσια
Ελλαδιτης θελεις να πεις:) Λαρνακα το μαγαζι ειναι το Scarlet macaw. Τεραστιο!! Με μεγαλη ποικιλια σε ψαρια και ντεκορ!
takis_gt εχω δει το ενυδρειο σου και ενθουσιαστικα απιστευτα! Θελω και εγω να βαλω φυτα, 2 χαρεμια απο πλατυ και μολυ και γαριδες. Στο πετσοπ που ρωτησα μου ειπαν οτι πρεπει να αλλαξω τον φωτισμο του ενυδρειου μου και οτι στοιχίζει γυρο στα 80€. Τα υπόλοιπα ποσο στοιχιζουν περιπου? Το μεγεθος μου προσφερεται? Ειναι 80μ χ 35π χ 50υ. Αν οχι τι μου προτείνεται εσεις. Ευχαριστω.
Τα φυτά ομορφαίνουν το ενυδρείο φίλε Spartan21, θέλουν λίγο προσοχή βέβαια και φροντίδα αλλά αν βάλεις εύκολα φυτά θα γίνει κούκλα χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια. Από φώτα δεν μπορώ να σε βοηθήσω και πολύ γιατί τα φώτα που έχω βάλει είναι DIY Led, και με κάποιες δοκιμές μετά από λίγους μήνες αποδείχτηκαν πως κάνουν δουλειά, από φώτα φθορίου είμαι άσχετος.
βγαλε μια φωτο ολο το καπακι μεσα εξω να σε προτεινουμε ιδεες.. μπορεις και μονος σου να βαλεις λαμπες με ετοιμα συστηματα με ballast ηλεκτρονικο και στεγανα ντουι για τ8 και τ5 λαμπες φθοριου, εαν δεν πιανεσε με ηλεκτρολογικα.. η να βαλεις ετοιμη ραγα-καναλι στεγανο με led ,οχι απλη led ταινια. τωρα τι λαμπες εχει?
Αυτο ειναι το καπακι. Μπορει να γινει DIY?
αα... κριμα ειναι αβολο το καπακι.. εγω δεν μπορω να σου πω πως να προσθεσεις λαμπα , παρα μονο να βγουν αυτες και να μπουν απο την αρχη αλλες...οτι σου ειπαν και στο μαγαζι.. αλλα και με 80 ευρω περνεις καινουριο ενυδρειο .... ρωτα και αλους ηλεκτρολογους για τιμη, εκτος και δεν σε απασχολει το κοστος.
Ετσι καιρους εννοείται οτι το κοστος με προβληματιζει.. Αλλα ειναι δυσκολο να βρω ενυδρειο με ετσι λεφτα..
diy μπορει να γινει σε ολα με τον ενα η τον αλλο τροπο.
το θεμαι ειναι αν αξιζει να γινει:D
αν δεν σκοπευεις να βαλεις δυσκολα φυτα και να κανεις high tech φυτεμενο,αστα οπως ειναι τα φωτα και βαλε ευκολα φυτα που δεν εχουν πολλες απαιτησεις.
μια χαρα ειναι το φωτιστικο που εχει.
τα 80 ευρω ειναι πεταμενα λεφτα.
κατα τη γνωμη μου...
αν ειναι δωστα για να παρεις τα φυτα.
συμφωνω με τον φιλο kgf12345. η λαμπες του ποσα βατ ειναι? αν μπορεις να βρεις λαμπες που χωρανε και βιδωνουν στα ντουι του, τυπου spiral D2 26w E27 6500 kelvin θα εισαι οκ! η spiral εχουν καλυτερη αποδοση απο αυτες με τα ισια σωληνακια.. υπαρχουν και επωνυμες ..philips,osram,sylvania...
το D2 δεν ισχυει σε ολες της μαρκες.. τα υπολοιπα ειναι οκ! τα βαττ σε αυτον τον τυπο λαμπας με Ε27 βιδωμα θα τα βρεις απο 20 εως 26.. υπαρχουν και μεγαλυτερες αλλα δεν θα χωρανε στο πλαισιο του φωτιστικου σου ..
εκτός και αν το ντουι που έχει είναι Ε14...
Ολο το χαρεμι μαζι! :) το κιτρινο ξερει κανεις αν ειναι εγκυος? Ειναι λιγο πιο φουσκομενι απο τις αλλες 2 κοπελιες..
μπα... δεν μου φαινεται για εγκυος... αν ειναι θα φανει σε 10-15 μερες
Exει κοκκινα βραγχια ή ετσι φαινεται απο τη φωτογραφια?
λες να ειναι ασθενεια? δεν νομιζω .... ειναι ανοιχτοχρωμο το ψαρι και φαινεται πιο εντονη η διαφορα με το χρωμα στα βραγχια.
Δεν θελω να βαλω ιδεες στο φιλο μας σε καμια περιπτωση. Απλα παντα σκεφτομαι ολα τα ενδεχομενα.
ChocolatePuma
26-04-14, 10:29
Exει κοκκινα βραγχια ή ετσι φαινεται απο τη φωτογραφια?
Νομίζω κι εγώ πως είναι, όπως και του 2ου ψαριου στο πίσω μέρος της φωτογραφίας...
Από κοντά φυσικά, ίσως η εικόνα να είναι διαφορετική
Τι εννοειται? Παιζει να ειναι αρρωστο? Παντος ψες ο αρσενικος την τρελλανε:)
ChocolatePuma
26-04-14, 12:26
Τι εννοειται? Παιζει να ειναι αρρωστο? Παντος ψες ο αρσενικος την τρελλανε:)
Απλα φαινονται λιγακι κοκκινα τα βραγχια τους
Εσυ τα βλεπεις καθε μερα, αρα εχεις καλυτερη εικονα. Είναι κοκκινα ή οχι?:rolleyes:
Ειναι νομιζω το συνηθως κοκκινο.. Οσο καταλαβω φυσικα..
Παιδια με αγχοσατε λιγο.. Πως μπορω να ξερω αν εχουν κατι τα ψαρακια?
ChocolatePuma
26-04-14, 22:26
Ειναι νομιζω το συνηθως κοκκινο.. Οσο καταλαβω φυσικα..
Παιδια με αγχοσατε λιγο.. Πως μπορω να ξερω αν εχουν κατι τα ψαρακια?
Από μετρήσεις πως εισαι?
Ειλικρινα δεν εχω κανει:/ Δευτερα τι τεστ πρεπει να παω να αγορασω?
ChocolatePuma
26-04-14, 22:29
Ειλικρινα δεν εχω κανει:/ Δευτερα τι τεστ πρεπει να παω να αγορασω?
Νιτρώδη, Νιτρικά και Αμμωνία - Υγρα τεστ
Αν στο πετ σοπ σου ζητησουν να βγαλεις την πιστωτική για να πληρώσεις, ψαξτα μέσω ebay
Οι μετρησεις μου:
ph 8,5
No2 0,0mg
Nh4/Nh3 0mg
No3 10mg.
Εδωσα 47€ στο πετσοπ:/
Οι μετρησεις μου:
ph 8,5
No2 0,0mg
Nh4/Nh3 0mg
No3 10mg.
Εδωσα 47€ στο πετσοπ:/
Εκτός από το PH που είναι λίγο ψηλό τα υπόλοιπα είναι μια χαρα.
Για κάνε και μία μέτρηση στο νερό της βρύσης να δεις πόσο PH έχεις
Αλλαγή πόσες ημέρες πριν τη μέτρηση έκανες ;
Ποιά τεστ πήρες ;
Δεν εκανα αλλαγη ακομη. Αν θυμαμαι καλα σερα.
Δεν εκανα αλλαγη ακομη. Αν θυμαμαι καλα σερα.
Πότε έκανες τελυταία φορά αλλαγή νερού ; Για να δούμε τα νιτρικά σου σε πόσες ημέρες κάνουν για να ανεβουν
Δεν εχω κανει αλλαγη στο νερο.
Δεν εχω κανει αλλαγη στο νερο.
Από τότε που έστησες το ενυδρείο δεν έχεις κανει αλλαγή νερού ; απο τις 21/4 δηλαδή ;
Απο τις 20/04
Θα με κουφάνεις. Για πάμε πάλι από την αρχή γιατί δεν σε έπιασα καλά. Όταν πήρες το ενυδρείο έβαλες μπόλι ; Πως το έστρωσες ; Δεν το λέω για κακό, οι μετρήσεις σου είναι πολύ καλές και απορώ πως το έστρωσες σε 8 ημέρες
Ουτε μπολι ουτε τιποτα.. Απλα επλυνα τα χαλικια,την διακοσμηση, το ενυδρειο και εβαλα τα ψαρακια μεσα.. Δεν ειχα ιδιεα ουτε για στρωσιματα ουτα για μπολια ουτε τιποτα. Οτι ξερω και δεν ξερω τα μαθενο απο εσας εδω..
Ουτε μπολι ουτε τιποτα.. Απλα επλυνα τα χαλικια,την διακοσμηση, το ενυδρειο και εβαλα τα ψαρακια μεσα.. Δεν ειχα ιδιεα ουτε για στρωσιματα ουτα για μπολια ουτε τιποτα. Οτι ξερω και δεν ξερω τα μαθενο απο εσας εδω..
Έριξες τίποτα ζουμιά μεσα, βακτήρια ή κάτι τέτοιο ; Δεν στέκει βρε φίλε Πάνο να στρώσει έτσι μόνο του σε 8 ημέρες, για αυτό το λέω. Μήπως δεν μέτρησες σωστά ; Μου κάνει μεγάλη εντύπωση
Φιλε της μετρησης της εκανα και της διπλοτσεκαρα. Ειναι σωστες... Το μονο που εριξα ηταν 10ml αμμωνια τις σερα..
Φιλε της μετρησης της εκανα και της διπλοτσεκαρα. Ειναι σωστες... Το μονο που εριξα ηταν 10ml αμμωνια τις σερα..
:smt021
βρε! γιατι την εριξες την αμμωνια μεσα με ψαρια?
δεν σου ειπαμε να τα πας τα ψαρια πισω και ναρθεις μετα να το συζητησουμε?
τα εσκισες τα ψαρια τα εκαψες!
ποιος σου ειπε να ριξεις αμμωνια με ψαρια μεσα?
και γιατι δεν ρωταγες αφου δεν το καταλαβες?
Την εριξα πριν τα ψαρακια..
10 ml αντιχλώριο θες να πεις, όχι αμμωνία.
Τι να πω βρε φίλε, οι μετρήσεις είναι πολύ καλές αλλά δεν στέκουν, κάτι δεν πάει καλά, έχε το νου σου. Ακόμα και να μη τάιζες τα ψάρια 8 ημέρες τώρα θα έπρεπε να έχεις αμμωνία μόνο, τίποτα άλλο, ούτε νιτρικά ουτε νιτρώδη
Την εριξα πριν τα ψαρακια..
Βρε αμμωνία έριξες ; Δεν ξέρω να έχει αμμωνία η sera, για ρίξε μια ματιά και πες μας τι γράφει το μπουκαλάκι επάνω
10 ml αντιχλώριο θες να πεις, όχι αμμωνία.
Τι να πω βρε φίλε, οι μετρήσεις είναι πολύ καλές αλλά δεν στέκουν, κάτι δεν πάει καλά, έχε το νου σου. Ακόμα και να μη τάιζες τα ψάρια 8 ημέρες τώρα θα έπρεπε να έχεις αμμωνία μόνο, τίποτα άλλο, ούτε νιτρικά ουτε νιτρώδη
Αντιχλωριο εχεις δικαιο.. Τι εννοεις να εχω τον νου μου?:( παιζει να εκανα *****? Οι μετρησεις μου εβαλα και την γυναικα μου και διπλοτσεκαρε τα χρωματα..
το θεμα δεν ειναι το ποτε την εριξες,ειναι οτι δεν επρεπε να μπουνε ψαρια μεσα εφοσον υπηρχε αμμωνια οποιαδηποτε στιγμη.
ετσι εξηγουνται και τα κοκκινισμενα βραγχια.
ρωταμε πριν κανουμε τετοιες κινησεις που δεν καταλαβαινουμε βρε spartan,την πληρωσανε τα ψαρια χωρις λογο κανενα.
τωρα ειναι πολυ αργα βεβαια,η ζημια εγινε.
ας ελπισουμε οτι τα ψαρια σου ειναι γερη κραση και δεν θα εχεις προβληματα στο κοντινο η μακρινο μελον.
χλωμο βεβαια.τουλαχιστον για ολα:sad:
τι εγινε τελικα εριξες αμμωνια η δεν εριξες?
βγαλε φωτογραφιες οτι υγρα εχεις και οτι μπουκαλακια και ανεβασε τη εδω να ξερουμε τι συζηταμε γιατι δε θα βγαλουμε ακρη.
το θεμα δεν ειναι το ποτε την εριξες,ειναι οτι δεν επρεπε να μπουνε ψαρια μεσα εφοσον υπηρχε αμμωνια οποιαδηποτε στιγμη.
ετσι εξηγουνται και τα κοκκινισμενα βραγχια.
ρωταμε πριν κανουμε τετοιες κινησεις που δεν καταλαβαινουμε βρε spartan,την πληρωσανε τα ψαρια χωρις λογο κανενα.
τωρα ειναι πολυ αργα βεβαια,η ζημια εγινε.
ας ελπισουμε οτι τα ψαρια σου ειναι γερη κραση και δεν θα εχεις προβληματα στο κοντινο η μακρινο μελον.
χλωμο βεβαια.τουλαχιστον για ολα:(
Το αντοχλωριο το εβαλα 1 μερα πρην βαλω τα χρυσοψαρα. Τα μολυ και τα πλατηωτα πηρα στις 24 του μηνα και δεν ειχα βαλει κατι μεσα.. Εχτος απο το φαγητο τους..
Οκ οταν παω σπιτι θα σας βαλω φωτος..
Οι μετρήσεις σου έπρεπε να δειχνουν ότι έχεις μόνο αμμωνία, άντε και νιτρώδη αλλά σε 8 ημέρες έτσι χωρίς τίποτα ζουμιά βακτήρια λίγο δύσκολο. Και το πιο παράξενο πως έχεις νιτρικά.
Θα σε ξαναρωτήσω πάλι μήπως μου διαφεύγει κάτι. Το φίλτρο το πήρες καινούριο του κουτιού ή στο έδωσε κάποιος φίλος σου ;
οκ,αντε γιατι με τρομαξες με την αμμωνια!:D
οκ,αντε γιατι με τρομαξες με την αμμωνια!:D
Ο φίλος είπε sera για αυτό δεν πολυτρόμαξα :D
Οι μετρήσεις σου έπρεπε να δειχνουν ότι έχεις μόνο αμμωνία, άντε και νιτρώδη αλλά σε 8 ημέρες έτσι χωρίς τίποτα ζουμιά βακτήρια λίγο δύσκολο. Και το πιο παράξενο πως έχεις νιτρικά.
Θα σε ξαναρωτήσω πάλι μήπως μου διαφεύγει κάτι. Το φίλτρο το πήρες καινούριο του κουτιού ή στο έδωσε κάποιος φίλος σου ;
Φιλτρο αυτο ειναι.. Ολα καινουρια και το βαμβακι και τα κάρβουνα και τα κεραμικα..
Προχώρα έτσι, αλλά κάνε μετρήσεις μέρα παρά μέρα τώρα στην αρχή, στο ξαναλέω, αυτό δεν γίνεται, κατέρριψες κάθε νόμο της βιολογίας εσύ. Και βγάλε τα πλαστικά από μέσα, μόνο κακό μπορούν να κάνουν, να προτιμάς μόνο φυσικά υλικά να έχεις μέσα, καμιά πέτρα , κανα ξύλο και αληθινά φυτά
Παρηγγειλα τα φυτα. Ερχονται σε 15 μερες.. Αυτος ειναι ο στοχος μου τωρα.. Απλα θα ηθελα βοηθεια για να μην κανω ***** στην αλλαγη των ψαριών στο μικρο ενυδρειο.. 15 λιτρα.
Το νερο της βρυσης το μετρησες, μηπως εχει νιτρικα?
Υ.Γ. Αν ειναι ευκολο, πιο κοσμιες εκφρασεις. Ευχαριστω.
Το νερο της βρυσης το μετρησες, μηπως εχει νιτρικα?
Υ.Γ. Αν ειναι ευκολο, πιο κοσμιες εκφρασεις. Ευχαριστω.
Απολογουμε παιδια.. Αυτα χρησιμοποίησα
Για μέτρησε PH και Νιτρικά (ΝΟ3) της βρύσης σου όπως σου είπε ο φίλος Nazgul
Οκ αυριο πρωι. Καλο βραδυ παιδια:)
Το toxivec μηδενίζει τις μετρήσεις, με κάποιο τρόπο που δεν γνωρίζω, της αμμωνίας και του ΝΟ2. Δείτε εδώ (http://www.aquatek.gr/vb/showpost.php?p=802909&postcount=34). Οπότε βοηθά στο μηδενισμό της ένδειξής τους, αλλά δεν ξέρω αν έτσι δυσκολεύει και τη δημιουργία της βιολογίας.
Η ύπαρξη νιτρικών δικαιολογείται μόνο αν υπάρχουν στο νερό της βρύσης. Σε παρακαλώ κάνε μια μέτρηση ΝΟ3 σε νερό βρύσης όπως τόνισαν και οι προλαλήσαντες.
Το πιο πιθανό είναι να μην είναι στρωμένο το φίλτρο και οι μηδενικές τιμές αμμωνίας και νιτρωδών να δημιουργούνται από το toxivec.
Ph 8,5 Νο3 0mg οι μετρησεις της βρυσης.. Το νερο μας στην Κυπρο ειναι της αφαλατωσης δεν ξερω αν παιζει ρολο..
Συνεπώς, το τεστ μετρά μάλλον σωστά και έχεις νιτρικά στο ενυδρείο. Αλλά για να έχεις νιτρικά εκεί σημαίνει ότι ο κύκλος της νιτροποίησης δουλεύει.
Το πώς τα κατάφερες να το στρώσεις σε τόσο λίγο χρόνο είναι μυστήριο! Γίνονται και θαύματα! :D
Παρακολούθα στενά τα επίπεδα της αμμωνίας και του ΝΟ2 για να σιγουρευτείς ότι θα παραμένουν πάντα μηδέν!
Αλλαγή νερού έκανες;
Οχι γιατι θα βαλω φυτα..
Δεν παίζει κάποιο ρόλο αυτό, να κάνεις αλλαγή νερού καθε εβδομάδα τουλαχιστον 30%, καλό κανει σε όλα, και στα φυτά και στα ψάρια
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.