PDA

Επιστροφή στο Forum : Αλλαγή ηπείρου


Pitsiovic
13-04-14, 13:09
Θα αλλάξω set up και σκέφτομαι να πάω Αφρική. Το ενυδρείο μου είναι μικτά 250+ ltr. Και θα ήθελα τα φώτα από τους πιο έμπειρους.Κατ αρχήν τι διαφορές έχει MALAWI από TANGANYIKA? και καμια πρόταση για τα λίτρα μου.Βοηθήστε να ιαλέξω γιατί είναι πολλά τα ψαράκια και έχω χαθεί.Αμερική ήταν πιο απλά τα πράγματα :)

PETROS_AFRICANOS
13-04-14, 15:54
Καλή σου μέρα και καλώς να 'ρθεις κοντά μας στην...............Αφρική!!! Η Αφρική είναι μία ήπειρος γεμάτη ενδιαφέροντα είδη και πολύ χρώμα!!! Δεν την χορταίνεις ποτέ γι' αυτό και αποκλείεται ποτέ να την βαρεθείς αν ξεκινήσεις να την γνωρίζεις.Η λίμνη Tanganyika από την λίμνη Malawi διαφέρουν στο ότι η πρώτη έχει σκληρό νερό,πράγμα βέβαια που το δημιουργούμε εύκολα κι όχι πολυέξοδα.Ακόμη έχει πανέμορφα και ενδιαφέροντα και μικρά ψαράκια.Αν σου πω googlάροντας να δεις φωτογραφίες από κιχλίδες των 2 λιμνών μήπως σου άρεσε ιδιαίτερα κάποιο είδος ίσως να σε μπερδέψω περισσότερο.Εγώ για να καταλάβεις είχα μόνο Malawi 6 ενυδρεία και πριν 1 μήνα έστησα το 1ο Tanganyika μου κι ακόμα θέλω!!! Θα μας βοηθούσες αν μας έλεγες και τις διαστάσεις του ενυδρείου σου.Αν περάσει από εδώ ο Κλεόβουλος να ξέρεις πως είναι ο Αρχηγός της φυλής μας και πρέπει να εμπιστευτείς την άποψη του περισσότερο από του καθενός μας.

Pitsiovic
13-04-14, 16:33
ωραια. 85*50*55 είναι το ενυδρείο μου και σκέφτομαι MALAWI γι αυτ τον λόγο(σκληρότητα). Γιατι είχα σκαλάρια πιο πριν και δεν προλαβαίνω για προετοιμασίες ΑΟ και περιποίηση φυτών γι αυτο αλλάζω και Ηπειρο. για να μην το σταματήσω τελείως.

crazydiver
13-04-14, 16:42
στο ενυδρειο σου απλα ξεχνας τα μαλαουι.ταγκανικα μονο τιποτα κοχυλοψαρα.θα στα πει κ ο κλεοβουλος

Κλεόβουλος
13-04-14, 18:05
Φίλε Pitsiovic με το καλό στα νερά μας :)
Το ενυδρείο σου υστερεί σε μήκος (πράγμα σημαντικό για πολλά είδη) αλλά έχει καλό φάρδος. Αν κάνεις καλό στήσιμο μπορείς κατά τη γνώμη μου να φτιάξεις κάτι όμορφο επιλέγοντας είτε την μιά είτε την άλλη λίμνη (τα νερά της Τανγκανίκα έχουν αρκετά ψηλότερες σκληρότητες από της Μαλάουι).

Από Malawi θα μπορούσες να φιλοξενήσεις ένα χαρέμι (1αρσ+ 4-5 θηλ)ήρεμα ή μικρόσωμα mbuna (πχ. Pseudotropheus saulosi ή Labidochromis ή Cynotilapia zebroides).
Από Tanganyika θα μπορούσες να κάνεις ένα συνδυασμό ενός πετρόψαρου σε ζευγάρι (πχ. Julidochromis transcriptus ή J.ornatus) με ένα είδος κοχυλόψαρου σε χαρέμι (πχ Neolamprologus multifasciatus ή N.similis ή Altolamprologus sp. "Compressiceps Shell").

Διάλεξε ένα είδος που σ' αρέσει για να συζητήσουμε γύρω απ' αυτό ;)
http://www.cichlid-forum.com/articles/african_cichlid_genus_gallery.php

Pitsiovic
08-05-14, 17:54
Τελικά αποφάσησα για tanganyika μεριά.Σκεφτομαι ενα ζευγάρι Altolamprologus calvus .​Θέλω απλά να ρωτήσω εάν μπορώ να τα συνδιάσω με ένα μικρό χαρέμι κοχυλόψαρα???και αν ναι τι πρωτείνεται ???

Κλεόβουλος
08-05-14, 18:31
Πάλι με καλό στήσιμο θα μπορούσες. Όταν όμως μεγαλώσουν οι κάλβοι απλά ξεχνάς τον γόνο των κοχυλόψαρων.
Από είδη θα πρότεινα μικρή ομάδα Neolamprologus multifasciatus ή N. similis ή ζευγάρι/χαρέμι N.brevis.

Pitsiovic
08-05-14, 21:50
Ωραια άρα πάω για ζευγάρι Calvus με ένα χαρέμι Ν.Brevis... Τι πέτρα να ψάξω να βρω? Και για άμμο να πάρω αρραγωνίτη? Έχω είδη καμιά 30κ Χαλαζιακή να την ρίξω και αυτή για να μην πάει χαμένη???

Κλεόβουλος
09-05-14, 08:07
Θέλεις πέτρες ασβεστολιθικές (βρίσκεις και στη φύση), ψιλή άμμο θαλάσσης (αν έχεις λεφτά βάλε αραγωνίτη) και καμιά 20αριά κελύφη.

Pitsiovic
09-05-14, 20:49
ωραία και ξέρει κανείς θεσσαλονίκη που μπορώ να βρω πέτρες αμμό και κοχύλια φθηνά...???

Κλεόβουλος
10-05-14, 08:30
Πέτρες http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=77950
Κελύφη http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=69271
;)

Pitsiovic
14-05-14, 17:38
λοιπόν το ενυδρείο άρχισε τρέχει και πάλι μπήκαν πέτρες ασβεστολιθικές και λευκή άμμος χαλαζιακή.Δεν βρήκα αραγωνήτη.... Επίσης έβαλα ένα ζευγάρι Altolamprologus compressiceps...Στις διαστάσεις μου μπορώ να επιλέξω κάτι ακόμα και αν ναι τι πρωτείνεται???Κλεόβουλε περιμένω μια καλή προταση

Κλεόβουλος
14-05-14, 21:21
Έκανα μια πρόταση πιο πάνω
αλλά μπορείς να δοκιμάσεις και μ' ένα ζευγάρι J.trascriptus ή J.ornatus.

Pitsiovic
14-05-14, 22:13
ναι απλα τωρα που μαθαινω κοντά σας... βλέπω ότι τα ψαρακια που έχω χρεισημοποιούν κοχυλια οπότε πρέπει να βρω ενα ζευγάρι πετροψαρα... Εκτός από αυτα που πρώτεινες δεν μπορώ να πάω σε καποια τέτοια επιλογή Neolamprologus???

Κλεόβουλος
15-05-14, 07:47
Στα Altolamprologus compressiceps μόνο το θηλυκό χρησιμοποιεί κοχύλι όταν είναι να γεννήσει (διαλέγει ένα που δεν χωράει να μπει το αρσενικό και φάει τα μικρά) αλλά επειδή είναι πετρόψαρα μπορεί να γεννήσει και σε μια σχισμή του βράχου.
Τα Julidochromis transcriptus και τα J.ornatus είναι επίσης πετρόψαρα και επειδή είναι μικρόσωμα πιστεύω ότι ίσως να βολευτούν στο ενυδρείο σου (που έχει περιορισμένο μήκος γι αυτό με αρκετές επιφυλάξεις και μόνο υπό προϋποθέσεις μπορεί να φιλοξενήσει 2 είδη -όταν τα Altos φτάσουν σε τελικό μέγεθος θα το δεις και μόνος σου ;)).
Ποιά Neolamprologus σ' ενδιαφέρουν?

Pitsiovic
15-05-14, 10:43
Τωρα μπερδέυτικα.... Οπότε το άλλο είδος που θέλω να βάλω να είναι πετροψαρο ή κοχυλόψαρο...Neolamprologus Leleupi γι αυτο έλεγα....