Επιστροφή στο Forum : φυσαλιδες απο εξωτερικο eheim 2215
το εξωτερικο μου φιλτρο ενα eheim 2215 βγαζει πολυ φυσαλιδα σε τακτα χρονικα διαστηματα.μαλλον εχει εγκλωβιστει αερας.υπαρχει καποιος τροπος να το διορθωσω γιατι μεχρι στιγμης δεν τα εχω καταφερει.μηπως πρεπει να αλλαξω τα μπλε σφουγγαρια?υλικα που εχω μεσα ειναι..βιοσφαιρες,αστερακια,μπλε σφουγγαρια,ανθρακας και υαλοβαμβακας.τον υαλοβαμβακα μαλιστα τον αλλαξα μετα απο 3 μηνες χρηση.
Κάνεις διάχυση CO2 μέσω του φίλτρου;
nkarvounis
18-04-05, 12:21
Αν δεν έχεις CO2, που εκεί οφείλονται οι φυσαλίδες,
Επίσης έλεγξε αν οι βάνες στην ένωση με το λάστιχο έχουν συνδεθεί σωστά
Αν δεν είναι κάτι από αυτά τότε δοκίμασε αυτό
1.κλείσε τις βάνες
2.βγάλε το φίλτρο
3.αδειασε τον κάδο από το νερό
4. ξανάκλεισε το φίλτρο (χωρίς να βάλεις νερό)
5. συνέδεσε τις βάνες
6. άνοιξε τες και άσε όσο γεμίζει νερό να βγάζει τον αέρα από την έξοδο του φίλτρου
7. μόλις γεμίσει βάλτο στην πρίζα.
CO2 δεν εχω.τα καπακια ειναι καλα κλειστα με τα λαστιχα.αν βγαλω ολο το νερο χανω καθολου βιολογια?βλεπω φυσαλιδες εγκλωβισμενες στα σφουγγαρια.
Η βιολογία θα μείνει ζωντανή στα σφουγγάρια αν κάνεις τη διαδικασία που προτείνει παραπάνω ο nkarvounis χωρίς καθυστερήσεις. Τα βακτηρίδια θα μείνουν ζωντανά τα πέντε λεπτά που χρειάζεσαι για να κάνεις τα βήματα 3-6.
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.