Επιστροφή στο Forum : Επιλογη φιλτρου αναμεσα σε 2 για 180λιτρα
steliosdim
07-04-14, 22:10
Καλησπερα μιας και που ελυσα το θεμα με το χαλικι το μονο που μου εμεινε για να βαλω το ενυδρειο σε λειτουργια (ριο 180) ειναι το εξωτερικο φιλτρο
Διαθεσιμα για να διαλεξω εχω τα εξης 2:
1) http://www.petcumulus.gr/shop-products/psaria-filtra-enudreiou-exwterika-filtra-eheim/eheim-external-filter-2213
2) http://www.petsupermarket.gr/3094/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%8A%CF%8C%CE%BD%CF%84%CE%B1/elite-crystal-flo-model-40-%CE%B5%CE%BE%CF%89%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BA%C E%AC-%CF%86%CE%AF%CE%BB%CF%84%CF%81%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%B5%CE%BD%CF%85%CE%B4%CF%81%CE%B5%CE%AF%CE%B1-75-150lt.html
το eheim το πηρα μεταχειρισμενο οσο αναφορα το elite το αγορασα και το ειχα βαλει σε ενα ενυδρειο ενος φιλου για να δουλεψει 20 μερες και μετα το εβγαλα με λιγα λογια ειναι σχεδον καινουριο.
Βλεπω οτι και τα 2 κυκλοφορουν σχεδον τα ιδια λιτρα την ωρα και θεωρω ανωτερο το elite επειδη εχει και καλαθια για να μπαινει το υλικο.
Εν τελει θα το φτιαξω φυτεμενο μετριων απαιτησεων οποτε πιο προτεινετε να κρατησω και πιο να πουλησω;
ευχαριστω
προσωπικα,θα κραταγα το eheim.
το θεωρω πιο αξιοπιστη κατασκευη και αποτι βλεπω εχει και ενα watt μικροτερη καταναλωση.
ενταξει δεν ειναι πολυ,αλλα θα δουλευει συνεχεια...
τωρα για τα καλαθια ειναι αρκετα μεγαλη ευκολια πραγματι.δεν ξερω αν μπορεις να τα βρεις σαν εξτρα για το eheim.
απτην αλλη με το elite, αφου το αγορασες και ειναι καινουριο θα εχεις και καποια εγγυηση αν σε ενδιαφερει αυτο.
εγω θα κραταγα το eheim αλλα εσυ αποφασιζεις.
δεν ξερω και ποιο κανει περισσοτερο θορυβο....
Γνωμη μου ειναι οτι κανενα απο τα δυο μονο του δεν θα καλυψει τα λιτρα σου. Εκτος αν κρατησεις και το εσωτερικο της juwel. Σε αυτη την περιπτωση θα κρατουσα το 2213, ως πιο αξιοπιστο φιλτρο.
και τα δυο ομως,μου φαινονται μικρα για τα λιτρα σου.
αν επρεπε οπωσδηποτε να διαλεξω αναμεσα στα δυο,παλι θα κραταγα το eheim λογω ποιοτητας κατασκευης.
-------------------------
με προλαβε το παλικαρι απο πανω:D
Γνωμη μου ειναι οτι κανενα απο τα δυο μονο του δεν θα καλυψει τα λιτρα σου.
Έχω το συγκεκριμένο elite, και συμφωνώ με αυτό.
Κατά τα άλλα είμαι ευχαριστημένος από το φίλτρο αυτό (για τα λεφτά του είναι εξαιρετικό) αλλά δεν είχα ποτέ κάποιο eheim οπότε δεν μπορώ να τα συγκρίνω αυτά τα δύο μεταξύ τους.
Το 2213 το εχω σε 60αρι ενυδρειο και ειναι ακριβως αυτο που χρειαζεται. Δεν θα το ελεγα υπερβολικο σε καμια περιπτωση. Οποτε σε 180 λιτρα, μαλλον δε φτανει με τιποτα.
ισως θα επρεπε να κοιταξεις για το 2215.. και να δωσεις και τα 2.
Το 2215 το εχω σε 120λτ και ειναι αξιοπρεπες υπερβολικο σε καμμια περιπτωση, σε 180λτ θα πηγαινα σε 2217, αλλιως το 2215 με προσεκτικη ιχθυοφορτιση
steliosdim
07-04-14, 23:54
Αμα βαλω και τα 2 να δουλευουν ωστε να καλυψω και τις αναγκες για κυκλοφορητες θα ειμαι κομπλε;
Και τα δυο μαζι νομιζω ειναι η καλυτερη λυση. Μαλιστα, σε περιπτωση που παθει καποιο κατι, θα εχεις το αλλο για να γλυτωσεις τα προβληματα.
εγω αν ειμουν στη θεση σου θα κραταγα και τα δυο ,εχω παρομιο θεμα με το δικο σου και λεω να παρω και ενα δευτερο,αν ειχα δυο θα τα εβαζα και τα δυο
PETROS_AFRICANOS
08-04-14, 09:24
Καλημέρα φίλε μου κι εγώ όπως οι προλαλήσαντες συμφωνώ με την επιλογή του ΕΗΕΙΜ.
globalzero
19-09-15, 00:28
Κρατά και τα 2 ώστε να έχεις καλύτερη κυκλοφορία . Έχεις μεσαία κόντρα ; Γιατί στο 125 μου κόβει την αναταραξη στη μέση και θα παρακαλούσα για 2ο φίλτρο
Κρατά και τα 2 ώστε να έχεις καλύτερη κυκλοφορία . Έχεις μεσαία κόντρα ; Γιατί στο 125 μου κόβει την αναταραξη στη μέση και θα παρακαλούσα για 2ο φίλτρο
Το θεμα ειναι παλιο λογικά εχει κατασταλάξει (το παθαίνω κι εγω παω και ξεθάβω κατι θέματα 2-3 χρόνων :D)
Επειδή ειδα τη φωτο του ενυδρειου σου κι εχουμε το ιδιο
σου κόβει την αναταραξη στην μεση γιατι το παραγεμιζεις ,θελει νερο 1 εκατοστό κατω απο την κόντρα (εχει και χαρτάκι στα δεξιά με σημάδι maximum water level)
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.