PDA

Επιστροφή στο Forum : Νεο rio 180

vasilhs
05-04-14, 09:08
καλημερααα!!!!!εχθες μωλις γεμισα το νεο μου ριο....180...εβαλα ψιλοκοκο μαυρο χαλικι κ φυτεψα κ καποια ευκολα φυτα....εβαλα στο μαμισιο φιλτρο σφουγκαρι,ανθρακα,κ βαμβακα ενυδριακο!(δλδ μηχνικο)ποσεες μερες πρεπει να τρεξη ετσι???υπαρχει ετοιμη βιολογια σε φιλτρο που τρεχει σε αλλο ενυδριο κ θα δουλεψει κ με το μαμησιο κ με το εξωτερικο σε ποσες μερες μπορω να μοιρασω την βιολογια του φιλτρου κ στα 2?κ να ριξω τα ψαρια??

στελιος προεδρου
05-04-14, 09:35
καλο ειναι να μοιρασεις απο τωρα την βιολογια και στα δυο φιλτρα αποτε μετα απο δυο-τρεις μερες θα μπορεις να βαλεις τα ψαρακια που θελεις αλλα λιγα-λιγα

vasilhs
05-04-14, 09:54
ναι αλλα το ενυδριο τωρα δεν εχει ψαρια μεσα..αν βαλω μεσα τωρα βιολογια δεν θελει αμμονια 2-3 μερες να διατηρηθη?

ChocolatePuma
05-04-14, 09:58
καλημερααα!!!!!εχθες μωλις γεμισα το νεο μου ριο....180...εβαλα ψιλοκοκο μαυρο χαλικι κ φυτεψα κ καποια ευκολα φυτα....εβαλα στο μαμισιο φιλτρο σφουγκαρι,ανθρακα,κ βαμβακα ενυδριακο!(δλδ μηχνικο)ποσεες μερες πρεπει να τρεξη ετσι???υπαρχει ετοιμη βιολογια σε φιλτρο που τρεχει σε αλλο ενυδριο κ θα δουλεψει κ με το μαμησιο κ με το εξωτερικο σε ποσες μερες μπορω να μοιρασω την βιολογια του φιλτρου κ στα 2?κ να ριξω τα ψαρια??

Με το καλο Βασιλη
Εμενα παντως με μπερδεψες. Θα τρεχεις το ενυδρειο με 3 φιλτρα?
Το φιλτρο που τρεχει στο αλλο ενυδρειο θα μεταφερθει ολοκληρο ή μονο μερος απ το βιολογικο του υλικο?

Ο ανθρακας δεν χρειαζεται και σου τρωει και χωρο

στελιος προεδρου
05-04-14, 09:59
οχι δεν θελει αμμωνια θα στρωσει το φιλτρο απο το ετοιμο βιολογικο υλικο που θα βαλεις απο το αλλο ενυδρειο(μπολι) καταλαβες;

vasilhs
05-04-14, 10:11
σακη θα δουλεψει με 2 φιλτρα ενα εξωτερικο που ειχα στο 120 αρι που ειναι κ στρομενο εδω κ ενα χρονο κ το εσωτερικο ανθρακα εβαλα για της πρωτες 2 μερες...(καταλαβα στελιο αλλα αλλο θελω να πω..δλδ αν βαλω τωρα πχ βιολογοκο απ το στρομενο φιλτρο στο νεο φιλτρο δεν θελει να βαλω λ ψαρια?γιατι τα ψαρια απο δευτερα υπολογιζω να τα ριξω!θα αντεξει η βιολογια στο καινουριο ενυδριο 2-3 μερες χωρις να εχω ψαρια μεσα?

στελιος προεδρου
05-04-14, 10:18
σε δυο τρεις μερες θα ειναι το νεο φιλτρο σαν το παλιο στρωμενο και τα ψαρακια σου ευτυχισμενα .δεν χρειαζεται να βαλουμε ψαρια για στρωση το φιλτρο.πρωτα στρωνουμε την βιολογια στο φιλτρο και μετα βαζουμε ψαρια

vasilhs
05-04-14, 10:19
οποτε θα βαλω τωρα βιολογικο στο νεο φιλτρο κ δευτερα κανονικα τα ψαρακια?

στελιος προεδρου
05-04-14, 10:23
ναι............ καντο και την Δευερα βαζεις τα ψαρια σου

vasilhs
05-04-14, 10:24
ωραια ευχαριστωω στελιοο!

ChocolatePuma
05-04-14, 13:25
σακη θα δουλεψει με 2 φιλτρα ενα εξωτερικο που ειχα στο 120 αρι που ειναι κ στρομενο εδω κ ενα χρονο κ το εσωτερικο ανθρακα εβαλα για της πρωτες 2 μερες...(καταλαβα στελιο αλλα αλλο θελω να πω..δλδ αν βαλω τωρα πχ βιολογοκο απ το στρομενο φιλτρο στο νεο φιλτρο δεν θελει να βαλω λ ψαρια?γιατι τα ψαρια απο δευτερα υπολογιζω να τα ριξω!θα αντεξει η βιολογια στο καινουριο ενυδριο 2-3 μερες χωρις να εχω ψαρια μεσα?

Βασίλη, γιατι να μπολιάσεις το νεο φιλτρο, αφου το παλιο θα μπει οπως ειναι?
Βαλε το παλιο οπως ειναι, βαλε βιολογικο στο καινουργιο και μην μοιραζεις την βιολογια στα δυο. Δεν ξερω αν κανω λαθος, αλλα εγω αυτο θα εκανα

Και τη Δευτερα, βάλε τα ψαρια. Ποσα ψαρια και τι ψαρια εχεις επιλεξει?

στελιος προεδρου
05-04-14, 13:45
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=52253&highlight=%EC%F0%EF%EB%E9%E1%F3%EC%E1 εδω θα διαβασης περισσοτερα για αυτα που σου ειπα

ChocolatePuma
05-04-14, 13:54
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=52253&highlight=%EC%F0%EF%EB%E9%E1%F3%EC%E1 εδω θα διαβασης περισσοτερα για αυτα που σου ειπα

Στέλιο το συγκεκριμένο ποστ αναφερει τη μεθοδο μπολιασματος αστρωτου ενυδρειου, από ενα στρωμενο

Οταν μεταφερουμε ολοκληρο στρωμενο φιλτρο απο ενα ενυδρειο σε ενα άλλο, για ποιον λογο να σπασει τη βιολογια?

Συνηθως βαζουμε το στρωμενο φιλτρο να τρεχει παραλληλα με το αστρωτο, μεχρι η βιολογια να γινει τουμπανο!:D

στελιος προεδρου
05-04-14, 14:06
καλημερααα!!!!!εχθες μωλις γεμισα το νεο μου ριο....180...εβαλα ψιλοκοκο μαυρο χαλικι κ φυτεψα κ καποια ευκολα φυτα....εβαλα στο μαμισιο φιλτρο σφουγκαρι,ανθρακα,κ βαμβακα ενυδριακο!(δλδ μηχνικο)ποσεες μερες πρεπει να τρεξη ετσι???υπαρχει ετοιμη βιολογια σε φιλτρο που τρεχει σε αλλο ενυδριο κ θα δουλεψει κ με το μαμησιο κ με το εξωτερικο σε ποσες μερες μπορω να μοιρασω την βιολογια του φιλτρου κ στα 2?κ να ριξω τα ψαρια?? ---Ο φιλος εχει δυο ενυδρεια ενα παλιο και ενα νεο και προσπαθει να στρωση το νεο .Ετσι γραφη στο πρωτο ποσταρισμα που κανει

ChocolatePuma
05-04-14, 17:34
Βασίλη, γιατι να μπολιάσεις το νεο φιλτρο, αφου το παλιο θα μπει οπως ειναι?
Βαλε το παλιο οπως ειναι, βαλε βιολογικο στο καινουργιο και μην μοιραζεις την βιολογια στα δυο. Δεν ξερω αν κανω λαθος, αλλα εγω αυτο θα εκανα

Και τη Δευτερα, βάλε τα ψαρια. Ποσα ψαρια και τι ψαρια εχεις επιλεξει?

:rolleyes:....