Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : νεος στην λιμνη με similis

ikaria_jim
30-03-14, 17:01
μετα απο πολυ σκεψη λεω να κανω μια προσπαθεια.
εχουμε και λεμε..
το ενυδρειο θα γινει απο τον φιλο μου τον Σακη..
διαστασεις 70μ,40π,50υ.το επιπλο η θα το κανω εγω απο ξυλο,η θα γινει απο κοιλοδοκο.η φιλτρανση θα γινει με σαμπ.
λογο του οτι δεν θελω να βαλω φυτα μεσα,στο σαμπ θα υπαρχει ενα διαμερισμα για να μπει κερατοφυλλο,για τα νιτρικα.
φωτισμος θα μπει ενα φωτιστικο που καθεται.με 2*24 τ5,μπορει να ειναι πολυ αλλα η φωτοπεριοδος θα ειναι μικρη.
τωρα..καποια θεματα..
πετρες,κοχυλια,αμμος.μπορω να τα παρω απο την φυση?η οχι?
αυτα προς το παρων....ευχαριστω.

στελιος προεδρου
30-03-14, 17:31
ολα καλα να πανε αλλα να του δωσεις μηκος και αλλο .Φωτισμος ειναι υπερ αρκετος αλλα προσεχε τα υλικα απο την φυση θελουν καλο καθαρισμο

ikaria_jim
30-03-14, 17:34
ολα καλα να πανε αλλα να του δωσεις μηκος και αλλο .Φωτισμος ειναι υπερ αρκετος αλλα προσεχε τα υλικα απο την φυση θελουν καλο καθαρισμο
δεν εχω καθολου χορο..αν ειχα θα το εκανα...οι διαστασεις αυτες ειναι τερμα...δεν παει αλλο..
δλδ κανουν απο την φυση?φυσικα και αν κανουν θα περασουν απο τρελο καθαρισμα..

Bill-Samos
30-03-14, 17:37
Ενα ενα μας τα λες :p
Αμμος και κοχυλια απο τη φυση ειναι μια χαρα.Αν δεν μπει αλλο ειδος, πετρες δε θα χρειαστει και πολλες,πιο πολυ για να σπαει το τοπιο στο ματι..
Φυτα γιατι δεν βαζεις μεσα?καμια βαλισνερια στις ακρες ή στην πλατη να δωσει και χρωμα?
Αλλο ειδος σκεφτεσαι να βαλεις?Ψαρια εχεις βρει?

ikaria_jim
30-03-14, 17:59
Ενα ενα μας τα λες :p
Αμμος και κοχυλια απο τη φυση ειναι μια χαρα.Αν δεν μπει αλλο ειδος, πετρες δε θα χρειαστει και πολλες,πιο πολυ για να σπαει το τοπιο στο ματι..
Φυτα γιατι δεν βαζεις μεσα?καμια βαλισνερια στις ακρες ή στην πλατη να δωσει και χρωμα?
Αλλο ειδος σκεφτεσαι να βαλεις?Ψαρια εχεις βρει?
χεχεχε...
δεν θελω να βαλω...δεν ξερω...μου εχει κατσει χωρις....αλλα οταν θα το φτιαξω θα δω...αφου εχω φυτα...βαζω αν ειναι..δεν βαζω κατι αλλο...θελω πρωτα να δω με αυτα...που δεν τα εχω βρει ακομα....και μετα βλεπουμε...

nazgul
30-03-14, 18:21
Για το φωτισμο, θα σου ελεγα να χρησιμοποιησεις μονο τη μια λαμπα 24w, αν δεν θελεις να βγαλουν μαλλια τα κελυφη σαλιγκαριων :D

Τα υπολοιπα σου τα ειπαν πιο πανω. Απο τη φυση μπορεις να παρεις οτι θελεις, με την καταλληλη επεξεργασια πριν, φυσικα. Σε αυτα τα λιτρα, θα προτεινα μη βαλεις κατι αλλο, μιας και απο τα συγκεκριμενα ψαρακια θα δεις πολλες αναπαραγωγες.

Sakisdraminos
30-03-14, 18:27
Κοιτα δημητρη καλο θα ηταν να μπορουσες να ειχες κιαλο μηκος να εβαζες κανονικες και οχι νανο κιχλιδες.
Το μηκος ειναι καλο για τα ψαρακια αρκει να το διαμορφωσεις ωραια! Μερικες πετρουλες και φυτα θα ηταν ωραια για την διακοσμηση του!

nazgul
30-03-14, 18:28
Γιατι βρε? Οι νανοκιχλιδες νομιζεις δεν εχουν ενδιαφερον? :D

ikaria_jim
30-03-14, 18:37
μου αρεσουν παρα πολυ αυτες...δεν θελω να βαλω κατι αλλο..δεν εχω αλλο για να παρει μηκος...τωρα για την διακοσμηση..βλεπουμε....θα βαλω σιγουρα καποιες πετρες...και αν δω οτι θελω να βαλω φυτα βαζω..

alphonse
30-03-14, 19:35
ικαριωτικο αλανη εσυ εκανες φασαρια καθως επεφτες?:p
κι αλλος επεσε μες το ριγμα λοιπον....
καλη αρχη φιλε μου και kuwakaribisha:D

στελιος προεδρου
30-03-14, 19:43
ακου τον πατριωτη μου τον bill
που ειναι και κοντονησιωτη σου .λιγες πετρες ,κοχυλια και ψιλη αμμο θελεις

ikaria_jim
30-03-14, 19:57
μιας και το εφερε η κουβεντα....ξερει καποιος που μπορω να βρω..?και φυσικα υπαρχει και το θεμα αποστολης...και τροφη?

Sakisdraminos
30-03-14, 21:11
Γιατι βρε? Οι νανοκιχλιδες νομιζεις δεν εχουν ενδιαφερον? :D

τπτ ειναι γαματες απλα αμα εχεις και παραπανω λιτρα ξεκλιδωνεις πολλες κιχλιδες και θα εχει περισσοτερους συνδιασμους!:D

nazgul
30-03-14, 21:15
τπτ ειναι γαματες απλα αμα εχεις και παραπανω λιτρα ξεκλιδωνεις πολλες κιχλιδες και θα εχει περισσοτερους συνδιασμους!:grin:

Αυτο φυσικα και εννοειται! Τα περισσοτερα λιτρα σου λυνουν τα χερια ;)

Sakisdraminos
30-03-14, 21:16
το ενυδρειο ποτε θα το κανεις?:D:D:D:D:D:D

ikaria_jim
31-03-14, 13:48
το ενυδρειο ποτε θα το κανεις?:D:D:D:D:D:D
χεχε...το ενυδρειο δεν θα το κανω εγω...θα το κανεις εσυ.....αφου τα ειπαμε....
-------------------------
παιδια καλημερα.δειτε αυτα και πειτε μου,μπορω να τα βαλω?
http://www.noveltex.gr/component/virtuemart/?page=shop.product_details&flypage=yagendoo_VaMazing_zoom2.tpl&product_id=1804&category_id=42

http://www.noveltex.gr/index.php?page=shop.product_details&flypage=yagendoo_VaMazing_zoom2.tpl&product_id=1803&category_id=42&option=com_virtuemart&Itemid=1

genecr
31-03-14, 13:59
τα bulla ampulla είναι δοκιμασμένα και μου αρέσουν και περισσότερο από τα πρώτα.

ikaria_jim
31-03-14, 14:07
τα bulla ampulla είναι δοκιμασμένα και μου αρέσουν και περισσότερο από τα πρώτα.
λεω να παρω και τα 2 και να βαλω μισα μισα να σπαει το ματι...

Bill-Samos
31-03-14, 14:26
Κοιτα περισσοτερο ποια βολευουν τα ψαρια γιατι εσυ ετσι κι αλλιως για λιγο θα τα δεις ..μετα θα θαφτουν.

ikaria_jim
31-03-14, 15:24
Κοιτα περισσοτερο ποια βολευουν τα ψαρια γιατι εσυ ετσι κι αλλιως για λιγο θα τα δεις ..μετα θα θαφτουν.
και τα 2 εχουν μεγαλο ανοιγμα.απο 2εκ.μεχρι 5.

ikaria_jim
02-05-14, 14:46
καλησπερα και χρονια πολλα.χριστος ανεστη..
μιας και το θεμα προχωραει,το επιπλο ειναι ετοιμο...το ενυδρειο θα το εχω μεσα στην εβδομαδα...μαζι με το σαμπ,αντλιες θερμοστατες κ αλλα ειναι εδω...θελω να κανω μια ερωτηση...αν υποθεσουμε οτι θελω να βαλω και καποιο αλλο ειδος μαζι με τα similis.μπορω?
επισης ποια τροφη να παρω?κατι που να μπορω να το βρω ευκολα?ξερω οτι ειναι νωρις αλλα για να μην κανω πολλες παραγγελιες συνεχεια,λεω να μαζεψω οτι χρειαζομαι.

Κλεόβουλος
02-05-14, 16:56
Σ' αυτές τις διαστάσεις μόνα τους.
Από τροφές εγώ τους δίνω βασικά NLS cichlid formula και γκρίνταλ αλλά και Tropical Tanganyika, Ocean nutrition cichlid omni flakes, Dr Bassleer bio.

Sakisdraminos
02-05-14, 17:52
Ετοιμο το ενυδρειο και το sub Δημητρη ειναι πενα και τα δυο!!!

ikaria_jim
02-05-14, 19:11
Από τροφές εγώ τους δίνω βασικά NLS cichlid formula και γκρίνταλ αλλά και Tropical Tanganyika, Ocean nutrition cichlid omni flakes, Dr Bassleer bio.
οκ φιλε μου.ευχαριστω παρα πολυ.
Ετοιμο το ενυδρειο και το sub Δημητρη ειναι πενα και τα δυο!!!
αδερφε........

ikaria_jim
26-05-14, 10:17
καλημερα παιδια, εβγαλα καποιες φωτο αλλα ηταν μεγαλες οποτε να μια ιδεα..
https://www.facebook.com/dimitris.lazanas.5/media_set?set=a.772903956087669.1073741825.1000010 42156273&type=1

θελω να μου πειτε τι λετε για την αμμο..
τις ευχαριστιες μου θα τις κανω στο τελος...

Κλεόβουλος
26-05-14, 10:43
Ο αξούριστος θέλει μπαρμπέρη, η κοπέλα όμορφη :D
Τι να δούμε βρε? βάλτες στο dropbox.

ikaria_jim
26-05-14, 10:53
τωρα?
https://www.dropbox.com/sh/fwnoexs1s28pbx6/AACJMpumMaL6z_eb6dJRYL3Ma

Bill-Samos
26-05-14, 17:26
Κανε like δασκαλε :smt044:smt044:smt044

kalafan
26-05-14, 18:18
Από τροφές εγώ τους δίνω βασικά NLS cichlid formula και γκρίνταλ αλλά και Tropical Tanganyika, Ocean nutrition cichlid omni flakes, Dr Bassleer bio.:smt041:smt041:smt041

θειο Κλεοβουλο...ποτε θα μου κανεις το τραπεζι? :D:D:D

εεε? :D:D:D

ikaria_jim
27-05-14, 12:29
ακομα μια προσπαθεια.

Κλεόβουλος
27-05-14, 13:15
Τι σ' ανησυχεί με την άμμο? Αν είναι ψιλή ή η ποσότητα?
Εγώ μια χαρά τη βλέπω ;)

ikaria_jim
27-05-14, 14:47
Τι σ' ανησυχεί με την άμμο? Αν είναι ψιλή ή η ποσότητα?
Εγώ μια χαρά τη βλέπω ;)
ολα....αν ειναι καλη αν κανει..αν επρεπε να βαλω αλλη..αλλο χρωμα..χεχε....λογο μεταφορικων δεν μπορω ευκολα να βρω κατι αλλο...και απο παραλια εδω...αστα χαλια...η θα ειναι χωμα η ενα ματσο αλλα που δεν θελω να τα λεω...οποτε το ξεχασα....

Bill-Samos
27-05-14, 14:50
Μην τρελαινεσαι Δημητρη..Η αμμος ειναι δοκιμασμενη,το χρωμα φυσικο και η ποσοτητα καλη..πατα γκαζι ...

Sakisdraminos
27-05-14, 15:12
Μην τρελαινεσαι Δημητρη..Η αμμος ειναι δοκιμασμενη,το χρωμα φυσικο και η ποσοτητα καλη..πατα γκαζι ...

Αληθεια λεει ειναι καλη για αμοβολη!B-);-)
Με ψαρια και κοχυλια τι εκανες?

ikaria_jim
27-05-14, 15:47
Αληθεια λεει ειναι καλη για αμοβολη!B-);-)
Με ψαρια και κοχυλια τι εκανες?
εχω παρει καποια κοχυλια...τα κρητικα..αλλα τα βλεπω καπως μικρα....θα δω...

ikaria_jim
15-06-14, 16:38
ενα ακομα βημα λοιπον.βρηκα καποιες πετρες και θελω την αποψη σας.

Bill-Samos
15-06-14, 16:41
Δυο τρεις ακομα στη κορυφη Δημητρη..να δειξει και το υψος..

ikaria_jim
15-06-14, 16:43
Δυο τρεις ακομα στη κορυφη Δημητρη..να δειξει και το υψος..
ε ναι....πηρα μερικες ακομα σημερα σε λιγο θα τις καθαρισω και θα τις βαλω...καλες?πως τις βλεπεις...?

Bill-Samos
15-06-14, 16:59
Ωραιες ειναι αλλα για να βαζεις πετρες κακο σκοπο εχεις..Μηπως να γινει ο τιτλος ' νεος στη λιμνη με τα similis και τα juli'??

ikaria_jim
16-06-14, 10:00
Ωραιες ειναι αλλα για να βαζεις πετρες κακο σκοπο εχεις..Μηπως να γινει ο τιτλος ' νεος στη λιμνη με τα similis και τα juli'??
καλα κατσε πρωτα να βρω τα similis γιατι δεν το βλεπω και μετα θα δουμε..
παιδια καλημερα..ενα θεματακι...η εισοδος και η εξοδος του νερου ειναι απεναντι.λογο χορου....αν βαλω μια γωνια 90.στην εισοδο να παει το νερο κατω θα εχω καλητερη κυκλοφορια?

Bill-Samos
16-06-14, 14:17
Δημητρη θυμισε μας με τι αντλια επιστροφης εχεις?

ikaria_jim
16-06-14, 15:31
Δημητρη θυμισε μας με τι αντλια επιστροφης εχεις?
eheim 1500-3000.αλλα την εχω κοψει αρκετα.

Bill-Samos
16-06-14, 15:39
Ε τι προβλημα κυκλοφοριας να εχεις με τετοια αντλια ...αν δε σου φαινεται ικανοποιητικη η ροη γιατι την κοβεις?

ikaria_jim
16-06-14, 15:44
Ε τι προβλημα κυκλοφοριας να εχεις με τετοια αντλια ...αν δε σου φαινεται ικανοποιητικη η ροη γιατι την κοβεις?
γιατι οι τρυπες ειναι απεναντι και τονερο δεν κανει καλο κυκλο.βγαινει απο την μια μπαινει στην αλλη..

στελιος προεδρου
16-06-14, 17:11
Πατριδα παραγγελεια για πετρες δεχεσε;

Κλεόβουλος
16-06-14, 18:08
γιατι οι τρυπες ειναι απεναντι και τονερο δεν κανει καλο κυκλο.βγαινει απο την μια μπαινει στην αλλη..

Νομίζω ότι εντάξει είναι η κυκλοφορία σου αλλά αν θέλεις να την ελέγξεις
ένα κολπάκι είναι
να ρίξεις μεσ' το ενυδρείο ένα μπαλάκι του πινγκ-πονγκ
και να παρατηρήσεις την πορεία του ;)

ikaria_jim
16-06-14, 18:56
Πατριδα παραγγελεια για πετρες δεχεσε;
σου αρεσουν?
Νομίζω ότι εντάξει είναι η κυκλοφορία σου αλλά αν θέλεις να την ελέγξεις
ένα κολπάκι είναι
να ρίξεις μεσ' το ενυδρείο ένα μπαλάκι του πινγκ-πονγκ
και να παρατηρήσεις την πορεία του ;)
αλλο μπαλακι εκτος απο αυτο κανει?χεχε....καλο κολπο....αλλα δεν εχει εδω τετοιες μπαλες.το θεμα ειναι απλο.αν δειτε εχει 50 ποντους υψος και με αντικριστα τις τρυπες ειναι λογικο και το βλεπω και με το ματι οτι απο την μια μπαινει και απο την αλλη βγαινει...αν βαλω μια γωνια λογικα θα παει κατω το νερο οποτε θα εχω πιο καλη κυκλοφορια.

στελιος προεδρου
16-06-14, 19:00
η πετρες σου ειναι πανεμορφες μπορεις να μου στειλης 10 κομματια;

ikaria_jim
16-06-14, 19:01
η πετρες σου ειναι πανεμορφες μπορεις να μου στειλης 10 κομματια;
μπορω αλλα ποσο θα πληρωσεις μεταφορικα...εκτος αν θεσ να πας στο καραβι?

στελιος προεδρου
16-06-14, 19:07
παω στο καραβι ειμαι κοντα αλλα μην της στειλης με το Σαμαινα.Ενημερωσεμε μονο ποτε θα φθασουν Πειραια(απο Πεμπτη και μετα )

ikaria_jim
16-06-14, 19:14
παω στο καραβι ειμαι κοντα αλλα μην της στειλης με το Σαμαινα.Ενημερωσεμε μονο ποτε θα φθασουν Πειραια(απο Πεμπτη και μετα )
καλα θα μιλησουμε.

Κλεόβουλος
16-06-14, 19:21
αλλο μπαλακι εκτος απο αυτο κανει?χεχε....καλο κολπο....αλλα δεν εχει εδω τετοιες μπαλες.

πρέπει να είναι ελαφρύ και να μην βυθίζεται
πχ http://www.skalidis-sport.gr/index.php?cPath=710_712

Bill-Samos
16-06-14, 19:34
Στελιο πρεπει να χεις πολλα χρονια να ρθεις προς τα δω χαχχαχαχ πριν 15 χρονια πηγε για σκραπ το Σαμαινα :D:D:D.Αντε βαλτο στο προγραμμα ;)

ikaria_jim
16-06-14, 19:48
πρέπει να είναι ελαφρύ και να μην βυθίζεται
πχ http://www.skalidis-sport.gr/index.php?cPath=710_712
θα παρω μερικα να δω.
Στελιο πρεπει να χεις πολλα χρονια να ρθεις προς τα δω χαχχαχαχ πριν 15 χρονια πηγε για σκραπ το Σαμαινα :D:D:D.Αντε βαλτο στο προγραμμα ;)
εγω παλι ελπιζω να μην ξανα ερθει κατι τετοιο..αλλα ετσι οπως το βλεπω....αστα...

ikaria_jim
17-06-14, 21:48
δειτε και μερικες φωτο.ακουω ιδεες.

Bill-Samos
17-06-14, 22:10
Μια χαρα..βαλε βρε λιγο πρασινακι τωρα που ναι νωρις να προλαβει να ριζωσει..Απο βδομαδα θα χω καμποσες ριζες sagittaria subulata (https://www.google.gr/search?q=sagittaria+subulata&client=firefox-a&hs=NR1&rls=org.mozilla:el:official&channel=sb&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=bKCgU8DrC-Xu0gXEhYGoBQ&ved=0CCEQsAQ&biw=1252&bih=581),αν θες πας να σου στειλω.

στελιος προεδρου
18-06-14, 09:15
Οντως ητσν το 1981 την πρωτη φορα που ειρθα Ελλαδα και πηγαμε στο χωριο του πατερα μου.Πολυ ωρσιο εγινε μπραβο

ikaria_jim
18-06-14, 13:32
Μια χαρα..βαλε βρε λιγο πρασινακι τωρα που ναι νωρις να προλαβει να ριζωσει..Απο βδομαδα θα χω καμποσες ριζες sagittaria subulata (https://www.google.gr/search?q=sagittaria+subulata&client=firefox-a&hs=NR1&rls=org.mozilla:el:official&channel=sb&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=bKCgU8DrC-Xu0gXEhYGoBQ&ved=0CCEQsAQ&biw=1252&bih=581),αν θες πας να σου στειλω.
δεν θελω ακομα να βαλω φυτα..και λεω να μην βαλω καθολου....μου αρεσει παρα πολυ ετσι.θα βαλω στο σαμπ κερατοφυλλο.καλα ειναι....
Οντως ητσν το 1981 την πρωτη φορα που ειρθα Ελλαδα και πηγαμε στο χωριο του πατερα μου.Πολυ ωρσιο εγινε μπραβο
τα καραβια ειναι ακομα στο ιδιο επιπεδο με τοτε...αντε λιγο πιο καλα....μην φαναταστεις...5 χρονακια πιο καλα.χαιρομαι που σου αρεσει....

ikaria_jim
20-06-14, 17:00
καλησπερα παιδια...λοιπον για να ερθουμε στο βασικο θεμα μου...δεν μπορω να βρω πουθενα σιμιλις...φυσικα να σκευτουμε την μεταφορα....γιατι απο βορια που βρηκα κατι δεν υπαρχει περιπτωση να μπορουν να ερθουν...και σκευτομαι τωρα....υπαρχει κατι αλλο που να μπορω να βαλω σε αυτα τα λιτρα και να μπορω να το βρω απο αθηνα?καμια ιδεα...εχω δει μερικα αλλα δεν μπορω να αποφασισω.
κανενας?τιποτα?καμια ιδεα?

Tanganyiκας
20-06-14, 19:02
Όταν λες δεν μπορούν να έρθουν..... για πιο λόγο;

ikaria_jim
20-06-14, 21:12
Όταν λες δεν μπορούν να έρθουν..... για πιο λόγο;
γιατι για να ερθει απο βορια εδω θελει πανω απο 2 μερες.....δεν εχει καραβι καθε μερα...

Tanganyiκας
20-06-14, 22:03
Αν θες κάτι άλλο σε κοχυλόψαρο πας σε multis(είναι πιο εύκολο να βρεις) ή αλλιώς βάζεις και άλλες πέτρες και πας σε κάποιο julidochromis.

Sakisdraminos
20-06-14, 22:34
Αμα βρεις ατομο απο καβαλα η θεσ/νικη θα στα φιλοξενισω εγω.
Και φυσικα με την 1η γενα στελνει ενα χαρεμι.;-)

ikaria_jim
21-06-14, 12:25
τελικα κατι νομιζω οτι βρηκα....αν και ειναι μωρα..θα περιμενω .

Tanganyiκας
21-06-14, 14:49
Τι βρήκες τελικά;

στελιος προεδρου
21-06-14, 14:54
εαν θελεις βοηθεια απο Αθηνα-Πειραια μου λες μπορω και να τα φιλοξενησω και να στα στειλω

ikaria_jim
21-06-14, 15:17
Τι βρήκες τελικά;
similis.
εαν θελεις βοηθεια απο Αθηνα-Πειραια μου λες μπορω και να τα φιλοξενησω και να στα στειλω
ευχαριστω παρα πολυ φιλε μου..ειναι ακομα μικρα...θα σου πω μετα απο καποιο διαστημα....αλλα ειμαι τοσο χαρουμενος που τα βρηκα που ερχομαι και εγω να τα παρω....στειλε μου σε πμ το τηλ σου να σε παρω για πετρες αν θες...

ikaria_jim
27-06-14, 14:30
παιδια καλησπερα..
σημερα ηρθαν τα τεστ για σκληροτητες.προσπαθησα λοιπον να κανω ενα να δω...στην ουσια ειναι το νερο της παροχης.το τεστ ειναι της απι...εβαλα λοιπον 6 σταγωνες μεχρι να αλλαξει το kh
στο gh ξεπερασα τις 12 και δεν αλλαξε κατι.....
μπορει να μου πει καποιος πως το διαβαζω
και τι πρεπει να κανω?

Tanganyiκας
27-06-14, 16:21
Για το KH θα βάζεις σταγόνες μια μια μέχρι από μπλε να γίνει κίτρινο,και στο GH απο πορτοκαλί σε πράσινο.Όσες σταγόνες βάλεις αυτή είναι και η τιμή!

Τάκης
27-06-14, 18:15
Βάζεις 1 σταγόνα, κλείνεις το καπάκι , το κουνάς, αν δεν αλλάξει χρώμα πάλι το ίδιο, όταν αλλάξει χρώμα μετα το κούνημα τότε το πλήθος των σταγόνων είναι η τιμή της μέτρησης

ikaria_jim
27-06-14, 20:11
δηλαδη αυτο που καταλαβα ειναι οτι το αποτελεσμα ειναι οι σταγωνες και στα 2.αρα στο kh εχω 6.και στο gh επρεπε να συνεχισω για να δω ποσο εχω.....

Tanganyiκας
27-06-14, 21:19
Αν το Kh με 6 σταγόνες έγινε από μπλε σε κίτρινο τότε έχεις 6Kh!

ikaria_jim
27-06-14, 21:29
Αν το Kh με 6 σταγόνες έγινε από μπλε σε κίτρινο τότε έχεις 6Kh!
οκ το επιασα....και λογικα πρεπει να το παω πιο πανω?

Tanganyiκας
27-06-14, 21:35
Αν καταφέρεις σιγά-σιγά να το φτάσεις 12+ θα είναι το ιδανικό,το ίδιο να κανείς και με την Gh να την φτάσεις στο 15+!

Bill-Samos
27-06-14, 21:41
Επανελαβε της μετρησεις πριν κανεις κατι αλλο γιατι μου φαινεται περιεργο να εχεις μονο 6..Τα ιδια νερα εχουμε και δεν εχω μετρησει ποτε κατω απο 11-12 kh και 20++ gh.

ikaria_jim
27-06-14, 22:15
Επανελαβε της μετρησεις πριν κανεις κατι αλλο γιατι μου φαινεται περιεργο να εχεις μονο 6..Τα ιδια νερα εχουμε και δεν εχω μετρησει ποτε κατω απο 11-12 kh και 20++ gh.
αυριο θα τις ξανα κανω να δω....

ikaria_jim
23-07-14, 10:19
παιδια καλημερα.λογο δουλειας δεν εχω προλαβει να κανω και πολλα...περιμενω τα σιμιλισ να μεγαλοσουν λιγο για να τα παρω...τωρα μεχρι να γινει αυτο..μετα απο κουβεντες με φιλους ειπα να βαλω καποιο julidochromis.να βαλω δλδ 5,και οταν δω ζευγαρι να βγαλω τα υπολοιπα.αν τα λεω σωστα..εσεις θα μου πειτε....τωρα δεν ξερω πιο.βλεπω σε μαγαζια και υπαρχουν καποιες κατηγοριες.πιο να παρω?

Tanganyiκας
23-07-14, 10:26
Πες μας τι έχεις δει να το συζητήσουμε!

ikaria_jim
23-07-14, 10:33
julidochromis ornatus.regani,transcriptus.

Tanganyiκας
23-07-14, 10:56
Καλύτερα να βάλεις ornatus ή transcriptus γιατί είναι πιο μικρόσωμα από τα regani επειδή δεν έχεις και μήκος.Είναι αρκετά ήσυχα ψάρια.

ikaria_jim
23-07-14, 11:30
τα ornatus μου αρεσουν πιο πολυ...αυτο το κιτρινο...μμμμ.....τρελα...αλλα μου κανει?στα λιτρα στις πετρες?

ikaria_jim
28-07-14, 10:46
παιδια καλημερα...μεσα στην εβδομαδα περιμενω τα julis.εχω ακομα καποια πραγματακια να κανω και θελω τις γνωσεις σας.ειχα δει καπου κατι σαν sprai bar να βαλω στην επιστροφη.ειναι της ιντσας.βασικα οχι sprai bar.αλλα κατι σαν οδηγο.και ψαχνω και κατι για την καθοδο.http://aquario.gr/texnologikos-eksoplismos/ylika-syndesmologias/i-i-i-i-i-i-i-i-i-i-i-i-i/20-3536.html#.U9YNrLHZUVk
σαν αυτο...το θεμα ειναι οτι δεν εχουν τωρα τα παιδια εκει και κατι πρεπει να βαλω..

Τάκης
28-07-14, 10:59
Δημήτρη δες αν σου κάνει και κάτι τέτοιο

http://www.aquaclubdesign.com/images/detailed_images/0009382.jpg

http://www.aquaclubdesign.com/europet-filter-basket-for-hose-12-16-par-piece.html

Κλεόβουλος
28-07-14, 11:00
Σωλήνα pvc στην έξοδο και σφουγγάρι στην είσοδο.

ikaria_jim
28-07-14, 19:35
Δημήτρη δες αν σου κάνει και κάτι τέτοιο

http://www.aquaclubdesign.com/images/detailed_images/0009382.jpg

http://www.aquaclubdesign.com/europet-filter-basket-for-hose-12-16-par-piece.html
θα παρω ενα τηλ να δω..αλλα δεν νομιζω οτι κανει.
Σωλήνα pvc στην έξοδο και σφουγγάρι στην είσοδο.
με σωληνα ειναι η εξοδος αλλα θελω να βαλω κατι να μπορω να στειλω το νερω οπου θελω...σφουγγαρι δεν ειχα σκευτει...θα το δω...
και μεσα σε ολα αυτα που λεμε να σας πω οτι πριν απο 3 μερες εβαλα μπολι.ταιζω.και εκανα πριν λιγο τεστ αμμωνιας και ειναι 0..οποτε ειμαι οκ...θα συνεχισω να ταιζω μεχρι να μπουν τα ψαρια..μετα θα τα αφησω να πεινασουν..χεχε...πλακα κανω....

ikaria_jim
30-07-14, 09:35
καλημερα παιδια...τελικα δεν το βλεπω να ξεκιναει το ενυδρειο....τα ψαρια δεν υπαρχουν...

Τάκης
30-07-14, 10:15
καλημερα παιδια...τελικα δεν το βλεπω να ξεκιναει το ενυδρειο....τα ψαρια δεν υπαρχουν...
Οχι βρε συ, γιατί ; τι έγινε ; χάθηκαν στο δρόμο ;

ikaria_jim
30-07-14, 13:16
Οχι βρε συ, γιατί ; τι έγινε ; χάθηκαν στο δρόμο ;
κατι τετοιο....μου λεει οτι η πηγαν βολτα στο σαμπ και δεν τα βρισκει η εφυγαν...δεν ξερει....και εγω μαλλον θα κλεισω το ενυδρειο...χεχε...

Τάκης
30-07-14, 13:55
κατι τετοιο....μου λεει οτι η πηγαν βολτα στο σαμπ και δεν τα βρισκει η εφυγαν...δεν ξερει....και εγω μαλλον θα κλεισω το ενυδρειο...χεχε...
κάτι άλλο δεν μπορείς να βάλεις ?

ikaria_jim
08-08-14, 13:26
παιδια καλησπερα.λοιπον αφου δεν μπορω να βρω κατι να βαλω μεσα.τα σιμιλισ δεν παιζει να ερθουν τωρα.θα το κλεισω.να μην δουλευει τσαμπα.
λογικα πρεπει να το αδιασω..να μην βρομισει το νερο...οποτε απο τελος σεπτεμβρη θα ξανα μπει μπροστα...

stanisalus18
13-11-14, 01:00
τι εγινε τελικα? το εστησες παλι?

ikaria_jim
13-11-14, 01:12
τι εγινε τελικα? το εστησες παλι?
καλησπερα..τιποτα ακομα...δεν μπορω ακομα να ερθω αθηνα.και δεν βρισκω σε μαγαζι...δεν εχει κανεις...

stanisalus18
13-11-14, 01:31
με μια γρηγορη ματια που εριξα, τρεχουν δυο αγγελιες με τα similis απο τα παρακατω παιδια.

http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=83065

http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=82886

τις ειδες?
δες και αυτο το λινκ του ιγνατιου, εχει τα similis

http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=83160

ikaria_jim
13-11-14, 01:50
τους ξερω φιλε μου.η πρωτη ειναι παρα πολυ μεγαλη αποσταση απο εμενα κ τα ψαρια δεν θα την παλεψουν..η δευτερη,πρεπει να παω αθηνα...δεν μπορει να τα κανει αποστολη.. κ ο ιγνατιος ειναι παρα πολυ μακρυα....χεχε....θα προσπατησω να ερθω αθηνα να παρω...

ikaria_jim
20-11-14, 13:44
καλημερα παιδια.βρηκα σιμιλις.θα βαλω να ξεκινήσω το ενυδρειο.ειχαμε πει πιο παλια να εβαζα κ julis ornatus.ειναι οκ ειναι να βαλω καποιο αλλο...?

Bill-Samos
20-11-14, 13:54
Άντε με το καλό Δημητρη..

ikaria_jim
20-11-14, 14:03
Άντε με το καλό Δημητρη..
αυτη την στιγμη μονο κολοτουμπες δεν κανω....

Κλεόβουλος
20-11-14, 14:23
καλημερα παιδια.βρηκα σιμιλις.θα βαλω να ξεκινήσω το ενυδρειο.ειχαμε πει πιο παλια να εβαζα κ julis ornatus.ειναι οκ ειναι να βαλω καποιο αλλο...?

http://www.aquatek.gr/vb/showpost.php?p=835763&postcount=22

ikaria_jim
20-11-14, 14:27
http://www.aquatek.gr/vb/showpost.php?p=835763&postcount=22
οκ...παω μονα τους....

Τάκης
20-11-14, 16:18
Μπράβο Δημήτρη, αντε προχώρα, σκούριασες :)

ikaria_jim
20-11-14, 16:36
Μπράβο Δημήτρη, αντε προχώρα, σκούριασες :)
πφ.....αντε να δω..

tsala
21-11-14, 22:25
καιρος ηταν!!!
4 σελιδες θεμα!:D
μην φοβασαι τις αποστολες, αν γινει η συσκευασια σωστα, δεν εχουν προβλημα τα ψαρια..;)
περιμενουμε φωτο!

ikaria_jim
21-11-14, 22:38
καιρος ηταν!!!
4 σελιδες θεμα!:D
μην φοβασαι τις αποστολες, αν γινει η συσκευασια σωστα, δεν εχουν προβλημα τα ψαρια..;)
περιμενουμε φωτο!
τι να κανω φιλε μου..εδω που μενω ειναι θεμα..
λογικα την επομενη εβδομαδα θα τις εχω...

tsala
21-11-14, 23:29
τι να κανω φιλε μου..εδω που μενω ειναι θεμα..
λογικα την επομενη εβδομαδα θα τις εχω...

αντε με το καλο! ;)

Tanganyiκας
22-11-14, 11:20
Άντε μπράβο να το δούμε και με τα ψαράκια μέσα!:)

Bill-Samos
22-11-14, 12:02
χαχαχχα αντε να παρουμε και καμια γεννα:D:D

ikaria_jim
22-11-14, 15:32
χαχαχχα αντε να παρουμε και καμια γεννα:D:D
ε καλα αυτο ειναι δεδομενο.

Sakisdraminos
22-11-14, 15:37
ε καλα αυτο ειναι δεδομενο.

Βγαλε γεννα και θα ειναι οι πρωτες κιχλιδες που θα βαλω σπιτι μου!

ikaria_jim
22-11-14, 17:12
Βγαλε γεννα και θα ειναι οι πρωτες κιχλιδες που θα βαλω σπιτι μου!
ααααα....εισαι σιγουρος?μην λες μεγαλα λογια...

Sakisdraminos
22-11-14, 17:27
ααααα....εισαι σιγουρος?μην λες μεγαλα λογια...

Κανε πος βαζεις στο καραβι εσυ γεννα σου και εγω μεχρι να ερθουν θα εχει στρωση και το ενυδρειο!

ikaria_jim
22-11-14, 17:53
Κανε πος βαζεις στο καραβι εσυ γεννα σου και εγω μεχρι να ερθουν θα εχει στρωση και το ενυδρειο!
καλα για αυτο δεν εχω καμια αμφιβολια...

Sakisdraminos
22-11-14, 18:16
καλα για αυτο δεν εχω καμια αμφιβολια...

ποτε τα περιμενεις ?

ikaria_jim
22-11-14, 18:25
ποτε τα περιμενεις ?
σαββατο πρωι...να ειμαι ετοιμος.να κανω καποια πραγματα ακομα....κανω και το μπολιασμα....

ikaria_jim
29-11-14, 12:39
παιδια καλημερα...σημερα την νυχτα πηρα επιτελους τα μωρα μου...μετα απο προσαρμογη,μπηκαν μεσα...τα εχασα για λιγο..αλλα ειδα οτι εχουν πιασει κοχυλια..ειναι υπεροχα...αξιζε η αναμονη....

Κλεόβουλος
29-11-14, 13:11
επιτέλους!
γιατί μας γάνιασες :D

ikaria_jim
29-11-14, 13:22
επιτέλους!
γιατί μας γάνιασες :D
αστα...αλλα τωρα εχω αλλο προβλημα...ειμαι πανω στο ενυδρειο..μονο μεσα δεν εχω μπει...και χανομαι απο την νυστα...δεν εχω κλεισει ματι...φοβαμαι μην πεσω πανω στο γυαλι...χεχε...

Τάκης
29-11-14, 13:29
Καλορίζικα βρε :):)

Ακου νυστάζεις , καλομαθημένο σε έχει η μάνα σου :D:D:D

ikaria_jim
29-11-14, 13:40
Καλορίζικα βρε :):)

Ακου νυστάζεις , καλομαθημένο σε έχει η μάνα σου :D:D:D
ε μοναχογιος ειμαι....χεχε..αλλα εσυ μην λες πολλα γιατι θα ερθεις δεν θα ερθεις....θα σε κανω εγω αστερι....

Tanganyiκας
29-11-14, 15:18
Καλορίζικα,να τα χαίρεσαι και καλούς απογόνους! :D

Τάκης
29-11-14, 15:30
εσυ μην λες πολλα γιατι θα ερθεις δεν θα ερθεις....θα σε κανω εγω αστερι....

Θα σε κάνω εγώ να κόβεις και να κολλας πλεξι με κλειστά τα μάτια :D:D:D:D

ikaria_jim
29-11-14, 15:55
Καλορίζικα,να τα χαίρεσαι και καλούς απογόνους! :D
ευχαριστω παρα πολυ....
Θα σε κάνω εγώ να κόβεις και να κολλας πλεξι με κλειστά τα μάτια :D:D:D:D
βρε ελα εσυ και θα κολλαω οτι θες...

tsala
29-11-14, 18:17
να τα χαιρεσαι!;)

ikaria_jim
29-11-14, 19:31
να τα χαιρεσαι!;)
:smt023:smt023:smt023:smt023

ikaria_jim
03-12-14, 14:37
ρε παιδια τι σκαψιμο ειναι αυτο...θα βρουν πατο σε λιγο....

Bill-Samos
03-12-14, 15:07
Τακτοποιουν ρε φιλε...

Τάκης
03-12-14, 15:21
Ψαχνουν για Αρχαία, Τυμβωρύχοι

παρτους βρε κανα

http://www.pmalonas.gr/images/uploads/thumbs/thumb_20014.jpg
να μη κουράζονται

ikaria_jim
03-12-14, 16:48
Τακτοποιουν ρε φιλε...
ε μα ναι αλλα αυτα σε λιγο θα πανε απο κατω στο σαμπ...λολ...
Ψαχνουν για Αρχαία, Τυμβωρύχοι

παρτους βρε κανα

http://www.pmalonas.gr/images/uploads/thumbs/thumb_20014.jpg
να μη κουράζονται
εχει κατι παλια παιχνιδια πολτοζακια...επαιζα μικρος....λες να βαλω κανενα μεσα....πλακα πλακα για aquascape καλη ιδεα....