PDA

Επιστροφή στο Forum : Καραντινα;;


Pritanis
12-04-05, 16:51
Διαβαζω σε πολλα sites στο εξωτερικο για καραντινα καθε καινουριου δισκου σε ενυδρειο καραντινας για 30 με 45 μερες πριν μπει στο ενυδρειο και καθολη τη διαρκεια της καραντινας χρηση φαρμακων αντιπαρασιτικων και αντιμυκητιακων με χαμηλο φωτισμο μεγαλες θερμοκρασιες κλπ κλπ. Ποια ειναι η γνωμη σας για αυτη τη πρακτικη; Φυσικα στο εξωτερικο κανουν αρκετα τραβηγμενα πραγματα οσον αφορα τους δισκους (50% καθημερινες αλλαγες νερου, πλυσιμο των χεριων με ειδικα αντισηπτικα σαπουνια συλλογη βροχινου νερου απο βουνα :shock: :shock: ) πραγματα που στους περισσοτερους ακουγονται υπερβολικα...... Θα θελα να ξερα αυτοι οι ανθρωποι δεν δουλευουν :shock: :?: :?:

Fonamstel
12-04-05, 20:10
Η καραντίνα, ναι - αλλά γιατί να φλομώσεις τα ψάρια με φάρμακα κατά τη διάρκεια αυτής ? :roll:

Μόνο αν παρουσιάσουν κάποιο πρόβλημα.

Pritanis
12-04-05, 20:31
δεν εκφραζω προσωπικη αποψη παρα μονο παραθετω μαρτυριες απο ξενα φορουμ.... Και εγω το ιδιο πιστευω αλλα μηπως προληπτικα πρεπει τελικα να το κανουμε;;; Για το STERazin της waterlife το mycopur της sera και το melafix ποια η γνωμη σας;;;;

kroud
12-04-05, 21:11
Η καραντινα μπορει να σε σωσει απο πολλες ασχημες καταστασεις.
Δεν χρειαζεται να ειμαστε τοσο υπερβολικοι εκτος κι αν εχουμε χρηματα και χρονο.
2 εβδομαδες σε ενα ενυδρειο καραντινας ειναι μια πολυ καλη λυση για να δεις αν το ψαρι που πηρες αξιζει να μπει στο κυριως ενυδρειο.

ΣΤΑΜΑΤΗΣ
12-04-05, 21:20
To στεραζιν ειναι για παρασιτα
το μυκοπουρ για μυκητες
το μελαφιξ για βακτηρια,και μπορει να χρησιμοποιηθη προληπτικα οπως αντιστοιχα το εκτοζον για παρασιτα και μυκητες
ολα τα φαρμακα απο επωνημες εταιριες του χωρου μας ειναι πολυ καλα η διαγνωση ειναι δυσκολη. (εχουμε πολλες ασθενιες που παρουσιαζουν ιδια συμπτωματα.)
οσο για τη καραντινα εαν παρουμε δισκο απο μαγαζι που εμπιστευομαστε και βλεπουμε το ψαρι σε καλη κατασταση για καποιες μερες δεν χρειαζεται η καραντινα αν δηλαδη ειμαστε προσεκτικοι στην αγορα ψαριων.αν παλι παρουμε ψαρια αμφιβολου προελευσεως τοτε καραντινα GENERAL CURE εκτοζον και ο Θεος βοηθος.
ο λογος που προτινω αυτα τα φαρμακα ειναι γιατι απο την εμπειρια μου συνηθεστερες ασθενιες στους δισκους ειναι παρασιτα εσωτερικα εξωτερικα.
ΠΡΩΣΟΠΙΚΗ ΑΠΟΨΗ

Fonamstel
12-04-05, 21:46
Pritanis, sorry για τη έκφραση, δεν εννούσα κυριολεκτικά να φλομώσεις εσύ τα ψάρια με φάρμακα... γενικά, γιατί να φλομώσει κανείς τα ψάρια με φάρμακα. :) :wink:

Κατά την γνώμη μου, η "φαρμακομανία" είναι μια αρρωστημένη κατάσταση... Συμβαίνει άλλωστε και με τους ανθρώπους. Τα πολλά φάρμακα εξασθενούν το ανοσοποιητικό σύστημα. Αν το ψάρι "συνηθίσει να εξαρτάται" από αντιπαρασιτικά/αντιμυκητιακά κλπ... δεν θα χρειαστεί να φτιάξει αντισώματα η να ενισχύσει τις άμυνες του οργανισμού του, οπότε το ανοσοποιητικό του σύστημα θα είναι "χάλια" και θα χρειάζεται συνεχώς "σκόνες και χάπια" για να "ζει αξιοπρεπώς".
Αν χρειάζεται κάποια προληπτική αγωγή κατά την διάρκεια της καραντίνας, νομίζω οτι το "αλατάκι του θεού" είναι ότι πρέπει...

johnny98130
13-04-05, 08:12
Oσο για τη καραντινα εαν παρουμε δισκο απο μαγαζι που εμπιστευομαστε και βλεπουμε το ψαρι σε καλη κατασταση για καποιες μερες δεν χρειαζεται η καραντινα

Ετσι την πατησα και εγω φιλε Σταματη όταν καποτε αγορασα εναν ωραιοτατο pigeon blood ο οποιος στο ενυδρειο εδειχνε ΟΚ ενω και τα υπολοιπα ψαρια που ηταν μαζι του φαινοντουσαν ΟΚ. Το αποτελεσμα?? Ολο το ενυδρειο μου προσβληθηκε απο dropsy και εγω ετρεχα και δεν εφτανα!! Ας ειναι καλα ο tasos που τρεχαμε παρεα!![/quote]

kroud
15-04-05, 21:35
οσο για τη καραντινα εαν παρουμε δισκο απο μαγαζι που εμπιστευομαστε και βλεπουμε το ψαρι σε καλη κατασταση για καποιες μερες δεν χρειαζεται η καραντινα αν δηλαδη ειμαστε προσεκτικοι στην αγορα ψαριων.αν παλι παρουμε ψαρια αμφιβολου προελευσεως τοτε καραντινα GENERAL CURE εκτοζον και ο Θεος βοηθος.

Τις περισσοτερες φορες ετσι την παταμε.Ποτε δεν μπορεις να ξερεις τι ειχε γινει στο ενυδρειο του καθενος ή τι γινεται....
Δεν βλεπω τον λογο να παρει καποιος ψαρια αμφιβολου ποιοτητος.Την προελευση τους ετσι κι αλλιως μονο ο μαγαζατορας την ξερει και αν τον ξερεις πολυ καλα θα σου πει την αληθεια.

Η καραντινα ειναι απαραιτητη για να γλιτωσεις ολη την φασαρια και δεν στοιχιζει τιποτα σε σχεση με αυτο που θα παθεις αν την παθεις.
Τωρα αν καποιος δεν διαθετει, θελει προσoχη στην επιλογη του δισκου και σε καταστημα εμπιστοσυνης.

Fonamstel
15-04-05, 22:31
Τωρα αν καποιος δεν διαθετει, (σσ : καραντίνα) θελει προσoχη στην επιλογη του δισκου και σε καταστημα εμπιστοσυνης.

Διαφωνώ. Αν κάποιος δεν διαθέτει, να κόψει το κεφάλι του να βρεί/φτιάξει. :twisted: :twisted: :twisted:

Pritanis
16-04-05, 12:15
Καλο θα ηταν σε αυτο το ποστ να κανουμε μια προσπαθεια να δωσουμε βημα βημα τι κανει ο καθενας στην καραντινα και να φτιαξουμε ενα sticky για να υπαρχει για ολους.....