PDA

Επιστροφή στο Forum : αποριες για φυτεμενα

redman
25-03-14, 12:50
χρονια πολλα για τη μερα φιλοι μου!
1) ψαχνω για ενα φυτο που να μην εχει πολλες αναγκες, και να γινετε σαν γκαζον, δηλαδη κοντο και να απλωνει
2) σε φυτεμενα ενυδρια πως γινετε ο καθαρισμος? αφαιρητε μονο το νερο χωρις τις ακαθαρσιες των ψαριων?

sarpijk
25-03-14, 14:03
πες μας λιγο τι ενυδρειο διαθετεις: λιτρα,υποστρωμα, φωτισμο, co2(?).

Στα φυτεμενα δε κανουμε σκουπα βυθου. Ενα θες μπορεις αν κανεις λιγο με το χερι σου περα δωθε κοντα στα φυτα και να αφαιρεις τα αιωρουμενα σωματιδια.

plin
25-03-14, 14:08
Για εύκολο γρασιδάκι δες εδώ
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=78721

rottbea
25-03-14, 14:42
πες μας λιγο τι ενυδρειο διαθετεις: λιτρα,υποστρωμα, φωτισμο, co2(?).

Στα φυτεμενα δε κανουμε σκουπα βυθου. Ενα θες μπορεις αν κανεις λιγο με το χερι σου περα δωθε κοντα στα φυτα και να αφαιρεις τα αιωρουμενα σωματιδια.

Θα συμφωνησω με τον φιλο.Αν δεν γνωριζουμε για το ενυδρειο σου (φωτα υποστρωμα,λιτρα ,co2)πως να σε βοηθησουμε?

nazgul
25-03-14, 15:15

Εγω, παντως, μια χαρα βαζω σκουπα βυθου σε φυτεμενο. Φυσικα, αυτο μπορει να γινει μονο πολυ επιφανειακα για να παρουμε τα πολλα, οχι να ξεριζωσουμε τα φυτα. Βεβαιως, εξαρταται απο τι ψαρια εχουμε, ποσο χαμηλα θελουμε να κρατησουμε τα νιτρικα, τι ειδους τροφη ταϊζουμε, ποση τροφη μενει αφαγωτη (και αν μενει).

redman
25-03-14, 16:14
δεν εχω co2... ττο ενυδριο μου ειναι 110 λιτρα και εχει ψαρακια ηρεμα.
υποστρωμα εχω ψιλο χαλικακι. για φωτισμο εχω 2 λαμπες, τωρα παραπανω πληροφοριες δεν γνωριζω....!

sarpijk
25-03-14, 19:48
Εγω, παντως, μια χαρα βαζω σκουπα βυθου σε φυτεμενο. Φυσικα, αυτο μπορει να γινει μονο πολυ επιφανειακα για να παρουμε τα πολλα, οχι να ξεριζωσουμε τα φυτα. Βεβαιως, εξαρταται απο τι ψαρια εχουμε, ποσο χαμηλα θελουμε να κρατησουμε τα νιτρικα, τι ειδους τροφη ταϊζουμε, ποση τροφη μενει αφαγωτη (και αν μενει).

Τεο εννοω φυτεμενο με χαλι πχ marsilea. Εαν κανω σκουπα παιζει να ρουφηξω καμια 20αρια γαριδακια.

redman
25-03-14, 19:49
υποστρωμα εχω ψιλο χαλικακι. για φωτισμο εχω 2 λαμπες, τωρα παραπανω πληροφοριες δεν γνωριζω....!

nazgul
25-03-14, 19:50
Nαι, ετσι δεν κανεις σκουπα :D

Εγω μιλαω για τις περιπτωσεις ή τα σημεια που υπαρχουν stem plants, κυριως.

Με τις πληροφοριες που δινεις, παντως, ουτε τυπο, ουτε watts λαμπτηρων, αλλα και χωρις CO2, λιπανση (υποθετω) δυσκολα θα σου προτεινει καποιος κατι. Αντι για φυτεμενο γρασιδι, δες για καμια moss δεμενη σε διασπαρτες πετρες στο βυθο, κατα τη γνωμη μου, που μπορουν να κανουν ενα ωραιο χαλι, χωρις ιδιαιτερες απαιτησεις.

redman
25-03-14, 20:56
δηλαδη αν φτιαξψ ενα αυτοσχεδιο co2, τοτε μπορω να βαλω αυτο το χαλακι?

nazgul
25-03-14, 21:00
Moss μπορεις να βαλεις και χωρις CO2. Δεν θα αναπτυχθει το ιδιο φυσικα, αλλα μπορει να σου γεμισει το ενυδρειο μια χαρα.

rottbea
25-03-14, 21:17
Μηπως να συμπληρωνες αυτο
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=42398

redman
25-03-14, 22:21
Διαστάσεις:80x45x35
Όγκος:110
Κατηγορία:
Φυτά: 2 anoybia, 1 sessiflora
Ψάρια / Άλλα είδη: gurry platty, pleco
Διακοσμητικά υλικά: πλαστηκος κουφιος κορμος, χαλικι ψιλο για υποστρωμα
(χαλίκι, ξύλα κ.λ.π.)
Φόντο:αφησα
Φωτισμός:2 λαμπες, λογω φθορας δεν διαθετους ευαναγνωστες πληροφοριες
Διάρκεια φωτισμού:3-4 ωρες
Φιλτράρισμα: eheim
Θερμοστάτης: εως 300λ
Λίπανση: μια φορα την εβδομαδα με jbl
Παροχή CO2: οχι (αν και σκεφτομαι για αυτοσχεδιο)

ChocolatePuma
25-03-14, 22:41
Διαστάσεις:80x45x35
Όγκος:110
Κατηγορία:
Φυτά: 2 anoybia anubias, 1 sessiflora limnophila sessiliflora Και τα δύο είναι εύκολα φυτά, νομίζω το 2ο το χρειάζεται το CO2 του
Ψάρια / Άλλα είδη: gurry guppy platty, pleco Καλύτερα να τον δώσεις
Διακοσμητικά υλικά: πλαστηκος κουφιος κορμος Προτίμησε κάτι πιο φυσικό και βγάλε τα πλαστικά, χαλικι ψιλο για υποστρωμα
(χαλίκι, ξύλα κ.λ.π.)
Φόντο:αφησα
Φωτισμός:2 λαμπες, λογω φθορας δεν διαθετους ευαναγνωστες πληροφοριες Εφόσον έχουν να αλλαχτούν πολλά χρόνια, μάλλον χρειάζονται αλλαγή - Ευκαιρία είναι, εφόσον ενδιαφέρεσαι για φυτεμένο να επιλέξεις τις σωστές λάμπες
Διάρκεια φωτισμού:3-4 ωρες 1ον πρέπει να κρατάς σταθερή φωτοπερίοδο 2ον πρέπει να αυξήσεις σταδιακά τη φωτοπερίοδο σου μέχρι τις 8 ή 9 ώρες
Φιλτράρισμα: eheim Ποιο?
Θερμοστάτης: εως 300λ ???
Λίπανση: μια φορα την εβδομαδα με jbl Τα φυτά που έχεις δεν απαιτούν λίπασμα
Παροχή CO2: οχι (αν και σκεφτομαι για αυτοσχεδιο)

Καλησπέρα
Θα σου πρότεινα να διαβάσεις τις ενότητες των αρχαρίων & τις ενότητες με τα φυτεμένα κι ας είναι καλά οι μποστανάδες να σου λύνουν απορίες ;)

redman
25-03-14, 22:54
τον pleco γιατι να τον δωσω?

nazgul
25-03-14, 23:08
τον pleco γιατι να τον δωσω?

Γιατι γινεται τεραστιος...

Θα σου προτεινα, παντως, να το ριξεις στο διαβασμα σε ολους τους τομεις. Δεν θα χασεις ουτε εσυ, ουτε τα ψαρακια σου.

redman
25-03-14, 23:15
αυτο κανω!
με το γρασιδι μπορω να το βαλω στο ενυδριο μου?

nazgul
25-03-14, 23:19
Αν φροντισεις να αυξησεις σταδιακα τη φωτοπεριοδο και βαλεις κανουργιες λαμπες, βαλ΄το.

redman
26-03-14, 02:23
ειδα εχει 2 ονομασιες το φυτο. να βαλω λες αγγελια? πως να το ζητησω?

nazgul
26-03-14, 07:12
Θα το ξαναπω μια τελευταια φορα: χωρις διαβασμα, υπομονη και αργες μελετημενες κινησεις, δεν θα μπορεσεις να χαρεις το συγκεκριμενο χομπι χωρις προβληματα.

Διαβασε εδω (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=38521) και εδω (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=76809).