Επιστροφή στο Forum : Υλικα φιλτρου
Καλησπερα, έχω το 2213 1,5 χρόνο σε αχρησια με τα υλικα του μέσα..
Για επαναλειτουργία μετά απο καθάρισμα βέβαια, λέτε να έχω πρόβλημα με τα υπάρχοντα υλικα; siporax, Substrat pro, και σφουγγαρια..
Diskus fan
24-03-14, 21:36
Απολύμανση (κάπου είναι γραμμένος ο τρόπος με την χλωρίνη) και μετά βρασμό στο siporax και substrat... και είσαι εντάξει.
Σφουγγάρι... θα έβαζα καινούργιο.-
Καλησπερα, έχω το 2213 1,5 χρόνο σε αχρησια με τα υλικα του μέσα..
Για επαναλειτουργία μετά απο καθάρισμα βέβαια, λέτε να έχω πρόβλημα με τα υπάρχοντα υλικα; siporax, Substrat pro, και σφουγγαρια..
Τα σφουγγάρια σίγουρα τα πετάς, τα κεραμικά πολύ καλό πλύσιμο, και καλύτερα με διάλυμα χλωρίνης και μετά βράσιμο. Αν πάλι δεν είσαι σίγουρος βάλε ελαφρόπετρα, είναι σχεδόν τσάμπα, 2 Ευρώ περίπου η σακούλα τα 12 λίτρα, και είναι πολύ καλό βιολογικό υλικό (αν όχι από τα καλύτερα).
Ρίξε μια ματιά εδώ http://www.aquatek.gr/vb/showpost.php?p=782491&postcount=29
Edit : Με πρόλαβε ο Νίκος
Με νερο εμεινε μεσα το φιλτρο ή στεγνα τα υλικα?
Στεγνό έμεινε το φιλτρο... Αλλά για κάποιο καιρό έμεινε και με στάσιμο...
Αν τα ειχες στεγνωσει θα σου προτεινα αφοβα να τα βαλεις οπως ειναι και θα εστρωνε πιθανοτατα και στο πι και φι.
Τωρα, θα ελεγα να τα βρασεις μονο.
Το διαλυμα χλωρινης μεν ειναι το μονο που μπορει να ειναι 100% θανατηφορο για τα παθογονα (το βρασιμο δεν ειναι 100% - βαση λεγομενων του καθηγητη γεωχημικου MakChem), αλλα επειδη το διαλυμα χωνεται βαθεια στους πορους των κεραμικων, μετα ειναι δυσκολο να ξεπλυθει ευκολα.
Θελει πολλα νερα ξεπλυμα, αντιχλωριο μπολικο και στεγνωμα στο ηλιο για μερες.
Τα σφουγγαρια καινουρια θα ελεγα.
manolischania
25-03-14, 10:19
Αν τα ειχες στεγνωσει θα σου προτεινα αφοβα να τα βαλεις οπως ειναι και θα εστρωνε πιθανοτατα και στο πι και φι.
αλλα επειδη το διαλυμα χωνεται βαθεια στους πορους των κεραμικων, μετα ειναι δυσκολο να ξεπλυθει ευκολα.
Τα σφουγγαρια καινουρια θα ελεγα.
:smt023
Η καμπίνα του φίλτρου καθαρίστηκε ενδελεχώς με σφουγγάρι... Τα υλικά αποφάσισα να τα πετάξω όλα.. Δεν ήταν σε καλή κατάσταση.. Και οδεύουμε για στήσιμο σε λιγο καιρό.. ;)
https://photos-3.dropbox.com/t/0/AAB8MgYcuOtJ3fRWRUXx9WylgfZrx3dmojRVGSQ7KeVn2w/12/52546919/jpeg/1024x768/3/1395763200/0/2/Photo%2025-3-14%20-%2015%2002%2041.jpg/mdVeQByrF3HMV0Jmhiqqn929WEpW7QQ772GSMzH_zTU
Τα υλικά αποφάσισα να τα πετάξω όλα.. Δεν ήταν σε καλή κατάσταση..
Η καλύτερη κίνηση που έκανες για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο
Η καλύτερη κίνηση που έκανες για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο
ακριβώς;)
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.