Επιστροφή στο Forum : Λίμνη 900λίτρα
Καλησπέρα σας.Χρειάζομαι τη βοήθειά σας για τη δημιουργία μίας δεξαμενής στη βεράντα 2.23*100*45.θα προσπαθήσω να ανεβάσω φωτό του σημείου για να έχετε εικόνα για δεύτερη φορά βέβαια γιατί δεν τα κατάφερα στην πρώτη προσπάθεια
στελιος προεδρου
23-03-14, 10:50
εχεις υπολογιση οτι η βεραντα θα δεκτη βαρος 1τονου στατικα αντεχει;:rolleyes:
Αντέχει να σου διευκρινίσω οτι ακριβώς απο κάτω δεν ειναι η βεράντα του άλλου σπιτιού ειναι το ταβάνι του και ακριβώς στο σημείο αυτό υπήρχαν ενα χρόνο παλέτες ενός τόνου βάρος.φωτο πως θα ανεβάσω?
korasidikos
23-03-14, 12:41
ριξε μια ματια εδω (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=7550)
στελιος προεδρου
23-03-14, 18:33
φιλε κατα την προσωπικη μου αποψη θα περναγα στεγανοτικο και πλακακια για πισινα το πισω μερος και προστα θα εβαζα ενα κρυσταλο 15 χιλιοστα(εδω ας μιλησουν οι ειδικοι) ,και σε βλεπω ολη μερα να εισαι στην βεραντα και να το χαζευης:smt039:smt039
Και γω αυτό σκέφτηκα μάλιστα το εχω δει.Σίγουρα βέβαια δεν θα με χαλάσει αν δεν έχει τζαμι σε περίπτωση που ειναι ιδιαίτερα ακριβό!!!!!!Ας μας πούνε λοιπόν οι ειδικοί....:p
Ti έχεις στο μυαλό σου να φτιάξεις?
Τι βοήθεια θες ?
Να γίνει μια λίμνη θα ήθελα.
-------------------------
Απλως σκέφτομαι αν ντυθεί όλο με πλακακι θα είναι στεγανό .γιατι αν βγάλει υγρασία στον κάτω όροφο θα εχω πρόβλημα...
Να γίνει μια λίμνη θα ήθελα.
Απλως σκέφτομαι αν ντυθεί όλο με πλακακι θα είναι στεγανό .γιατι αν βγάλει υγρασία στον κάτω όροφο θα εχω πρόβλημα...
Δεν είναι σε ισόγειο ;
Εχεις σκεφτεί τη στατικότητα και τις αντοχες του κτηριου ;
900 λίτρα δεν είναι λίγα, για πάρε πρώτα μια γνώμη κάποιου πολιτικού μηχανικού
Όχι δεν ειναι ισόγειο!αλλα σε αυτό το σημείο υπήρχε βάρος ενός τόνου σε παλέτες για ενα χρόνο
ChocolatePuma
25-03-14, 15:22
Όχι δεν ειναι ισόγειο!αλλα σε αυτό το σημείο υπήρχε βάρος ενός τόνου σε παλέτες για ενα χρόνο
Αυτό πάντως δεν αποτελεί κριτήριο! Το ότι δεν έγινε οποιαδήποτε ζημιά εναν χρόνο, δεν σημαίνει πως δεν θα γίνει ποτέ.
Νομίζω πως πρώτα πρέπει να ρωτήσεις ειδικό -πολιτικό μηχανικό- και μετά ειδικό στις λίμνες ;)
Να ρωτήσω και μετα το βλέπω ευελπιστώ να ειναι θετική η απάντηση :p
πολυ καλη ιδεα! περιμετρικη σιδιροκατασκευη μπροστα να κραταει το κρυσταλο και μονοση μεσα με καποιο μονοτικο και θα εισαι αρχοντας....
αν τελικα δεν υπαρχει προβλημα με το βαρος,θα το εκανα ξυλινο και χωρις τζαμι.για να μην μπλεξω με τις μονωσεις του τζαμιου.
εγω εχω αρχισει και σκεφτομαι το παρτερι (ζαρντινιερα)το ξυλινο με το Liner που πουλαει το Praktiker για φετος...
http://www.praktiker.gr/p/zarntiniera-ksylini-180x90x40cm-gia-laxanokipo-28497
δεν θα'ναι 900 λιτρα,θα'ναι 650;)
αν θες οπωσδηποτε τζαμι αλλα βαλεις λιγο μικροτερο,εχω ενα να σου δωσω 130Χ60.διπλο,δεκαρι στο παχος.
αν σου κανει...
Παιδιά μίλησα με πολιτικό μηχανικό!έμπιστο άνθρωπο και γνωστό μου.Σας αναφέρω τί μου είπε για να γνωρίζετε και οι υπόλοιποι που πιθανόν να έχετε την απορία που είχα κ γω!κάθε τετραγωνικό μέτρο επιφάνειας σηκώνει 350κιλά αυτό ειναι το όριο που δίνουν οι περισσότεροι κατασκευαστές.στην περίπτωση τη δική μου 900λιτρα στα 2,5 τετραγωνικά είναι πολύ όχι απαραίτητα ότι θα συμβεί κάτι αλλα....δεν αναλαμβάνει την ευθύνη ο άνθρωπος να δώσει το οκ!στα λιγότερα λίτρα ή σε μεγαλύτερη επιφάνεια δηλαδή να μοιράζεται το βάρος σε πιο πολλα τετραγωνικά ειναι οκ!άρα μπορείτε αν θέλετε να μου πείτε πως θα το μονωσω και γενικά τη γνώμη σας!παρεπιπτοντως ωραία η ζαρντινιέρες του πρακτικερ θα αντέξει το ξύλο όμως?
Πετάχτηκα και είδα τη ζαρντινιέρα στο πρακτικερ!!!!!δε νομίζω οτι κάνει! Φαντάσου οτι με το χώμα που είχαν μέσα και είχαν κάνει ήδη κοιλιά!!!!!
Και μέσα εχει γεώπανο
Bill-Samos
27-03-14, 00:27
Παιδιά μίλησα με πολιτικό μηχανικό!έμπιστο άνθρωπο και γνωστό μου.Σας αναφέρω τί μου είπε για να γνωρίζετε και οι υπόλοιποι που πιθανόν να έχετε την απορία που είχα κ γω!κάθε τετραγωνικό μέτρο επιφάνειας σηκώνει 350κιλά αυτό ειναι το όριο που δίνουν οι περισσότεροι κατασκευαστές.στην περίπτωση τη δική μου 900λιτρα στα 2,5 τετραγωνικά είναι πολύ όχι απαραίτητα ότι θα συμβεί κάτι αλλα....
Για να το λεει ο μηχανικος ετσι θα ναι..απλα σκεφτομαι..καθε φορα που αγκαλιαζομαστε με την κουμπαρα μου τη Θεωνη ειμαστε κινδυνος για την πολυκατοικια..Ειδικα αμα ειμαστε και με τα παλτα..:D.Περα απο την πλακα ενα ενυδρειο δηλαδη 150*50*50 σε 0,75 τμ φορτωνει πανω απο 400 κιλα,δηλαδη πανω απο 500 στο τετραγωνικο!!Επισης 6-7 συνδαιτυμονες σε τραπεζι 150*100(σαν το δικο μου..) δηλαδη εναμησι τετραγωνικο, ζυγιζουν καμια 600αρια κιλα..χωρις τα μαχαιροπηρουνα..Μηπως υπερβαλουμε??:confused:
Πετάχτηκα και είδα τη ζαρντινιέρα στο πρακτικερ!!!!!δε νομίζω οτι κάνει! Φαντάσου οτι με το χώμα που είχαν μέσα και είχαν κάνει ήδη κοιλιά!!!!!
Και μέσα εχει γεώπανο
χμμ...δεν φαινονται τοσο αδυνατες και ειναι αρκετα κοντες.με 40 εκατοστα βαθος περιμενα οτι θαχουνε μεγαλυτερη αντοχη.
αν ειναι ετσι την ξεχνας.
ητανε απλα μια ιδεα δεν εχω παει ακομα να τα δω απο κοντα.
αν ειναι μουφα η ζαρτνινιερα δεν θα μου κανει και μεγαλη εντυπωση απτο πρακτικερ:rolleyes:
αν και δεν φαινεται τοσο ελαφρια.τεσπα θα παω να τους ριξω μια ματια μετα.
τα 350 κιλα το τετραγωνικο,μου φαινονται λιγο σαν συντηρητικη-ασφαλης εκτιμηση.
δεν ητανε λαθος του που το ειπε γιατι ειναι ευθυνη να πει κατι ετσι χωρις να ξερει λεπτομερειες για την πολυκατοικια,αλλα δεν παει να πει οτι ειναι και πραγματικο.
δηλαδη περσι που ειχα τη λιμνη με 260 λιτρα,βαλε και ολα τα υπολοιπα (αμμος,φυτα,πετρες,ξυλα,γλαστρες)πες 300 και κατι κιλα,στεκομουνα κιεγω κοντα πανω απο 400,οποτε οποιαδηποτε στιγμη θαπρεπε να πεσουμε μαζι στον τριτο:D
Για να το λεει ο μηχανικος ετσι θα ναι..απλα σκεφτομαι..καθε φορα που αγκαλιαζομαστε με την κουμπαρα μου τη Θεωνη ειμαστε κινδυνος για την πολυκατοικια..Ειδικα αμα ειμαστε και με τα παλτα..:D.
χαχαχαχα:D
Ναι δικιο εχεις μια γύρω στα 400λιτρα θα φτιάξω!πως θα μονωσω το σημείο ;η φωτό ειναι στην αρχή του θέματος
Bill-Samos
27-03-14, 15:34
Πανο εγω περισσοτερο απο το -λογικο- βαρος θα φοβομουν τη διαρροη απο τη μονωση..σκεψου τι προβληματα θα δημιουργουσε..Φανταζομαι οτι μιλαμε για μια κατασκευη οχι για ενα δυο μηνες αλλα για περισσοτερο οποτε να τη φτιαχνεις και αν τυχει κατι να τη χαλας...Εγω αν δεν θελεις απαραιτητα τζαμι μπροστα θα χρησιμοποιουσα μια πλαστικη δεξαμενη και θα την εντυνα με αφρο πολυουρεθανης για εφε βραχων,οπως ειχε κανει τη λιμνη ο Γιωργος.Πολυ πιο ασφαλης κατασκευη και πολυ χαμηλο κοστος.Εχεις και pm..
Θα ντυθεί γύρω με ξύλο σε πρώτη φάση!μεσα θα βάλω πολύ σκούρο χαλίκι διότι όπως φαίνεται είναι άσπρη
Κάτι δεν κάνω σωστά και δεν τις ανεβάσει όλες μαζί
Bill-Samos
31-03-14, 19:17
Καλοριζικη!Ειναι αυτη που λεγαμε?
Ναι",;) και τώρα ειμαι στην αναζήτηση υλικών για τη διαμόρφωση!
καλοριζικη!:)
ποσα λιτρα ειναι?
κιεγω στην αναζητηση ειμαι τωρα,για να ξαναστησω τη λιμνη πριν αρχισουν οι ανθοκομικες.
θελω οταν παρω τα φυτα να εχω μονο να τα βαλω μεσα.
προς το παρον ψαχνω να δω πως θα την ντυσω φετος εξωτερικα.περσι το εκανα με φελιζολ,αλλα φετος σκεφτομαι να βρω κατι πιο μονιμο.δεν ξερω ακομα.ισως κατι τετοιο (http://www.koiphen.com/forums/showthread.php?109848-Indoor-turtle-pond-start-to-finish-!!!)...
Ειναι 1000λιτρα ωστόσο θα μπουν 800λιτρα!:p
korasidikos
01-04-14, 07:15
ειναι καλα λιτρα μπραβο!αν εβαζες και τετραγωνη θα κουμπωνε και στην εσοχη ομορφα!
Έχεις δίκιο αλλα στην πίσω μεριά και στο κενό που δημιουργεί θα γίνει κατασκευη ξυλινη
korasidikos
01-04-14, 07:56
Έχεις δίκιο αλλα στην πίσω μεριά και στο κενό που δημιουργεί θα γίνει κατασκευη ξυλινη
ωραια θα δειξει ετσι σιγουρα:), απλως το ανεφερα αφου υπηρχε!;)
nikolakis94
01-04-14, 11:18
Καλοριζικη!!Δεν την κανεις μια μονομαχιερα?:D
Μου άρεσε πιο πολύ αυτή!:) τώρα πρέπει να σκεφτώ για φιλτρο που θα φτιάξω θέλω τη βοήθεια σας
Bill-Samos
02-04-14, 19:42
http://www.koimag.co.uk/forum/anyone-got-any-pic-of-homemade-bakki-showers-t477463.html
To ποιο απλο αν πας σε λυση diy..Εχει και ετοιμες λυσεις http://www.gardenideas.gr/index.php?route=product/category&path=256_229_231
Ποιες ειναι ποιο αποτελεσματικες δεν ξερω..
Ευχαριστώ πολύ ;) πήγα και είδα για αντλία .Της eheim 1200λιτρα 108€ και της hagen 3400liter 55€ μεγάλη διαφορά
Συνήθως όμως οι πιο φθηνές έχουν και μεγαλύτερη κατανάλωση.
Οπότε αμα πάρεις την πιο ακριβή και έχει π.χ. 5 watt διαφορά θα κάνεις σιγα-σιγα απόσβεση.
Έψαξα για το βαρελάκι της tetra και αναμένω απάντηση για τιμή!για την αντλία ενα 70άρι €υπολογίζω.ξερει κανεις για το φιλτρο αυτο;
Δεξιά θα φτιαχτεί από το ίδιο υλικό μια βάση τραπεζάκι για να τοποθετηθεί το φίλτρο DIY.στις γωνίες θα μπουν γλάστρες με φυτά
πολυ ωραια θα γινει:)
για φιλτρανση,θα πηγαινα σε κατι diy με χρηση μονο μιας αντλιας.
πχ baki shower με 2-3 ζαρντινιερουλες σαν σκαλοπατια η μια πανω απτην αλλη και με μικροτερο μεγεθος οσο ανεβαινεις.
η και μονο με μια,πισω στον τοιχο η σε μια απτις γωνιες.
Ωραίος,
μια χαρά φαίνεται
τωρα που το σκεφτομαι,θα μπορουσες ισως να χρησιμοποιησεις και μπαμπου αντι για ζαρντινιερες για τη φιλτρανση και μπορει να δειξει πολυ "ασιατικο" αν σαρεσει αυτο το λουκ:D
ειτε απο πανω οπως θα μπαινανε οι ζαρντινιερες,ειτε περιμετρικα ενωνοντας τα μπαμπου με κοψιματα σε γωνια και τρυπες σαν υπερχειλιση για να τρεχει το νερο πισω στη λιμνη.
γινεται και χωρις κοψιματα βεβαια,μονο με τρυπα και σωληνα ωστε να ενωθουνε,αλλα με κοψιματα θα δειχνει πιο ωραιο νομιζω.
εκει μεσα μπορεις να βαλεις ελαφροπετρα και φυτα.(το ιδιο και στις ζαρντινιερες).
αν σκεφτεις για μπαμπου,ξερω που θα βρεις μεγαλα κομματια και με αρκετα μεγαλη διαμετρο.
πεφτει λιγο μακρια σου(βαρη),αλλα αν αποφασισεις να ψαξεις πεσμου.
;)πες μου ναι ίσως βρω και αλλα φυτά
Bill-Samos
05-04-14, 21:28
Θα δουμε ωραια πραγματα...
ανοιξε το στο google earth.
φυτα δεν θα βρεις εκει αλλα λιιιγο πιο κατω στο μαραθωνα εχει πολλα
www.greekponds.gr (http://www.greekponds.gr)
ειχα παρει περσι αποκει και μου εκανε πολυ καλες τιμες.πεστου οτι εισαι και απτο φορουμ σιγουρα κατι καλυτερο θα κανει;)
εκτος αν περιμενεις τις ανθοκομικες τωρα κοντα θα'ρχισουνε κιαυτες.
επισης,αν βρεις καπου νεροκαστανο,πεσμου γιατι ψαχνω καιρο και δεν βρισκω...
Εχω ήδη μιλήσει με τον άνθρωπο εκεί στο μαραθωνα και κάποια στιγμή θα πάω ;)
Αντλία αγοράστηκε eheim compact +3000
Τελείωσε η κάλυψη με το ξύλο :p
κουκλα θα γινει:)
με τα δυο κενα μπροστα τι θα κανεις?σκεφτεσαι να κανεις κατι?
τα πισω φαινονται μικροτερα και μαλον δε θα φαινονται μολις μπουνε φυτα.
Θα μπουν τριγωνικές γλάστρες που θα το χείλος τους θα ειναι ακριβώς με την επιφάνεια του ξύλου και θα φυτευτεί κάτι ίσως κισσός
Αγοράστηκαν και τα φυτα.Από τον κο Γιάννη στο μαραθωνα όπου αναφέρω οτι ειναι πολύ εξηπυρετικός και γνώστης του αντικειμένου του!Παιδιά σας το λέω οχι για να κάνω διαφήμιση δεν το ήξερα τον άνθρωπο αλλα ειναι η αλήθεια.Του είπα οτι πληροφορήθηκα από το forum για τα φυτά του!τιμες απίστευτες! 50 τοις εκατό
Αγοράστηκαν και τα φυτα.Από τον κο Γιάννη στο μαραθωνα όπου αναφέρω οτι ειναι πολύ εξηπυρετικός και γνώστης του αντικειμένου του!Παιδιά σας το λέω οχι για να κάνω διαφήμιση δεν το ήξερα τον άνθρωπο αλλα ειναι η αλήθεια.Του είπα οτι πληροφορήθηκα από το forum για τα φυτά του!τιμες απίστευτες! 50 τοις εκατό
τα ιδια ελεγα κιεγω περσι που τον γνωρισα:D
ωραιος!;)
Bill-Samos
28-04-14, 20:18
Τα καλυτερα λετε ολοι για τον εν λογω...Εχει και ενυδρειακα φυτα?
Έχει κάποια.Βασικά τον πήρα τηλέφωνο χθες για να παω μαραθωνα και για καλη μου τύχη βρίσκεται σε περίπτερο σ την εκθεση στην Κηφισιά
Εχει ακομα δουλειά να ισορροπήσει και πιστεύω οτι θα δείξει πιο καλα
Bill-Samos
02-05-14, 23:50
Miα χαρα σου κατσε και η εκθεση!Το φιλτρο πιο ειναι ?Τι υλικα εχει μεσα?Το νερο μηπως πρεπει να ανεβει λιγο ωστε να καλυπτει τα γλαστρακια?Και για τα φυτα(?) και για να μην φαινονται οι γλαστρες..Αν βλεπω καλα 2-3 ποντους θελει..Μπολιασες το φιλτρο?Μπηκαν ψαρια?Τι θα μπει?Ρωταω πολλα?:D:D
Bill-Samos
20-07-14, 00:03
Κανενα νεοτερο?
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.