Επιστροφή στο Forum : kafetisma
χθες και σημερα παρατηρησα μια μικρη καφετιλα πανω στα φυλλα των φυτων μου ιδιετερα στη bacopa monieri τι θα μπορουσε να ειναι?εχω θερμοκρασια 23 μετρησεις
NH3 0.5mg/l
NO3 0mg/l
no2 <0.3mg/l
PH 7.5-8
GH 21-22
επισης ο φωτισμος μου ειναι στα 0,54W/l gia 10h δεν χρησιμοποιω λιπασμα η co2
πειτε καμια προταση ρε παιδια η bacopa σημερα ειναι ακομη πιο πολυ τα αλλα τα ιδια
Ειναι καφε αλγη.
Αυτο συνηθως συμβαινει σε φρεσκοστημενα συστηματα και ειναι φυσιολογικο, μολις αρχισουν τα φυτα να στρωνουν και να αναπτυσονται με κανονικους ρυθμους αρχιζει να υποχωρει.
Δευτερη περιπτωση ειναι το ενυδρειο να μην εχει αρκετο φωτισμο, οποτε αρχιζει η αναπτυξη της καφε αλγης.
Για την καφε αλγη ιδανικοι καθαριστες ειναι οι οτοκυκλοι.
Αν εισαι στην πρωτη περιπτωση προτεινω να κανεις υπομονη μεχρι να αρχισουν τα φυτα την σωστη αναπτυξη.
Αν εισαι στην δευτερη προσθεσε κι αλλο φωτισμο.
Παραλληλα μπορεις να ψαξεις και για οτο, και ισως καποιο πλεκοστομο.
ααα και ηθερμοκρασια ειναι αρκετα χαμηλα βαλτην στα 24-25.
στρωνω με χρυσοψαρα για αυτο εχω τη θερμοκρασια 23 νομιζω 0,54watt/l δεν ειναι λιγα και ειδικα για τα συγκεκριμενα φυτα σωστα?απλα προσμαθησα να τη διωξω λιγο με το δαχτυλο μου και φανηκε σα να ναι το χρωμα του φυλου οχι σαν αλγη και για οτο και πλεκο μαλλον καλυτερα μετα το στρωσιμο ?
Ενταξει τοτε, απλως θελει υπομονη και να περιμενεις να στρωσει το ενυδρειο.μην κανεις τιποτα ειναι φυσιλογικο, απλως παρακολουθα τον κυκλο της αμμωνιας συχνα.
θα σου προτεινα να βγαλεις το φυτο απο το ενυδρειο σου και να κανεις πιο συχνες αλλαγες νερου.
θα σου προτεινα να βγαλεις το φυτο απο το ενυδρειο σου και να κανεις πιο συχνες αλλαγες νερου.
γιατι να το βγαλει ???
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.