Επιστροφή στο Forum : Μετατροπή ενυδρείου σε φυτεμενο
Καλησπέρα σε όλους!! Διαθέτω ένα κύβο 50x50x50 με ένα εσωτερικό(άγνωστης μάρκας) και ένα εξωτερικό φίλτρο sun sun 302 τρέχει περίπου ένα μήνα και κάτι με 8 πλατυ και έναν πλεκο.Ο βυθός είναι με μέτριο χαλικακι και διακοσμημένο με πλαστικά στοιχεία!! Βλέποντας παρουσιάσεις ενυδρείων εδώ στο forum μπήκα στο τρυπακι να αφήσω στην άκρη ότι πλαστικό υπάρχει και να το κάνω όσο πιο αληθοφανές γίνεται περισσότερο για τους κατοίκους του και φυσικά για το μάτι!!διάβασα καποιΑ πραγματάκια απλά θα ήθελα να ρωτήσω κάποια πράγματα!! Για να βάλω αληθινά φυτά θα πρέπει να βάλω και υπόστρωμα??τα ψαράκια που έχω ήδη πόση ώρα αντέχουν στο βαρέλι προετοιμασίας νερού(φυσικά και με τα δυο φίλτρα μέσα)? Από το ήδη υπάρχων νερό κρατάω το ένα τρίτο ή περισσότερο?
Michali[s]
20-03-14, 20:20
Δεν ειμαι ο πλεον καταλληλος να σου απαντησει μιας και εγω δεν εχω πολυ καιρο που ασχολουμαι αλλα για να παρεις μια γενικη ιδεα
Ευκολα φυτα ( ανουμπιες, κερατοφυλο java fern και αλλα ) δεν χρειαζονται υποστρωμα, διοξειδιο, λιπανση, δυνατο φωτισμο(w/l). Ριξε ενα διαβασμα εδω:: http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=76809
Δεν ξερω ποση ωρα μπορουν να αντεξουν. Υποθετω πως, εαν τα λιτρα του βαρελιου ειναι αρκετα ( και εφοσον τρεχουν μεσα σε αυτο τα φιλτρα ), εχεις μεγαλο περιθωριο. Υποθετω.
Απ οτι εχω δει απο τους χρηστες εδω, οι αλλαγες παιζουν απο 30 μεχρι 50 τις εκατο. Αναλογα με το μεγεθος του ενυδρειου και την ιχθυοφορτιση.
Το βαρέλι είναι 40 λιτρα!υπάρχει βέβαια και ένα κουτί πλαστικό 60λίτρο!
Καλησπέρα σε όλους!! Διαθέτω ένα κύβο 50x50x50 με ένα εσωτερικό(άγνωστης μάρκας) και ένα εξωτερικό φίλτρο sun sun 302 τρέχει περίπου ένα μήνα και κάτι με 8 πλατυ και έναν πλεκο.Ο βυθός είναι με μέτριο χαλικακι και διακοσμημένο με πλαστικά στοιχεία!! Βλέποντας παρουσιάσεις ενυδρείων εδώ στο forum μπήκα στο τρυπακι να αφήσω στην άκρη ότι πλαστικό υπάρχει και να το κάνω όσο πιο αληθοφανές γίνεται περισσότερο για τους κατοίκους του και φυσικά για το μάτι!!διάβασα καποιΑ πραγματάκια απλά θα ήθελα να ρωτήσω κάποια πράγματα!! Για να βάλω αληθινά φυτά θα πρέπει να βάλω και υπόστρωμα??τα ψαράκια που έχω ήδη πόση ώρα αντέχουν στο βαρέλι προετοιμασίας νερού(φυσικά και με τα δυο φίλτρα μέσα)? Από το ήδη υπάρχων νερό κρατάω το ένα τρίτο ή περισσότερο?
Καλησπερα .
Ενα θεμα που θα σε βοηθησει ακομα ειναι
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=46120
Αν τα φιλτρα σου ειναι στρωμενα τα ψαρια σου δεν εχουν κανενα προβλημα να μεινουν σε δοχειο .
Κατάλαβα!!αν βάλω υπόστρωμα θα πρέπει να πλύνω το χαλικακι που έχω τώρα με νερό του ενυδρείου??η να μην το κάνω καθόλου?
Δεν νομίζω ότι χρειάζεται... (Μόνο αν ρίξεις φρέσκο χαλίκι, τότε ναι, θέλει αρκετά πλυσίματα και κάθε φορά να αλλάζεις το νερό μέχρι στο τελευταίο πλύσιμο να είναι διαυγές το νερό. Ακόμη καλύτερα τότε αν το αφήσεις σε βραστό νερό σε λίγο).
Misirlis Aquarium
20-03-14, 22:57
καλησπέρα φιλε , υπόστρωμα δεν χρειάζεσαι απαραίτητα ,
υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία από εύκολα πανεμορφα φυτά που μπορείς να φυτέψεις σε ένα απλό βυθό και με ενα πολυ μετριο φοτισμο να τα πάνε περίφημα .
αν θες να τα πάνε ακόμα καλύτερα και να βάλεις φυτά που δεν θεωρούνται και τα ευκολότερα πάλι μπορείς ,
υπάρχουν ταμπλέτες βυθού που αντικαθιστούν το υπόστρωμα
ένα άλλο θέμα που βοηθάει τα φυτά είναι ο φωτισμός .
και για ένα ενυδρείο με πολύ δύσκολα φυτά που θα τα κλαδεύεις συχνά θα τους δίνεις το σχήμα που θες και στρωμένο γρασίδι θα πας και σε καλο φωτισμό και co2
αυτά για να βάλεις τα πράγματα σε μια σειρά και να διαβάσεις το θέμα που σου έστειλε ο rottbea
Κατανοητά όλα Ευχαριστώ για τις πληροφορίες σας παιδιά ελπίζω να πάει καλά η προσπάθεια και βγει ένα καλό αποτέλεσμα!!
και καλα θα κανεις.. με τα φυσικα φυτα θα ξετρελαθεις.. αν μπορεις να βαλεις κατω απο το χαλικι σου υπόστρωμα για φυτα, κανε το χωρις δευτερη σκέψη ειναι οτι καλυτερο και οικονομικοτερο σε βαθος χρονου απο το να αγοραζεις ταμπλετες λιπανσης βυθου.. το χαλικι που εχεις να το ξεπλενεις 1 φορα με νερο του ενυδρειου, τα ψαρια μπορουν να μεινουν και 10 ωρες στο βαρελακι σου χωρις προβλημα αρκη να εχεις εκει οπως ειπες τα φιλτρα σε λειτουργεια αλλα και τον θερμαντηρα
-------------------------
ÃÂÃÂÃÂóÃÂÃÂÃÂùÃÂÃÂÃÂà ± ÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂ÷ÃÂÃÂÃÂà ½ ÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂà ± ÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂÿÃÂÃÂÃÂà Â
ÃÂÃÂÃÂøÃÂÃÂÃÂñ ÃÂÃÂÃÂõÃÂÃÂÃÂùÃÂÃÂÃÂýà ÂÃÂÃÂñÃÂÃÂÃÂù ÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂà ¿ ÃÂÃÂÃÂòÃÂÃÂÃÂñÃÂÃÂÃÂõ ÃÂÃÂÃÂûÃÂÃÂÃÂñÃÂÃÂÃÂúà ÂÃÂÃÂù ÃÂÃÂÃÂýÃÂÃÂÃÂÃ
κρατα 1/3 νερο του ενυδρειου για να το ξαναβαλεις, το υπολοιπο φρεσκο που θα προσθεσεις να ειναι αποχλωριομενο και ιδιας συστασεις με το παλιο, οταν βτελειοσεις με ολα να βαλεις τα ψαρια στο ενυδρειο φερνοντας στην ιδια θερμοκρασια το νερο του βαρελιου με του ενυδρειου και μετα μπουμ τα ψαρακια !
Αυτό σκέφτηκα να κάνω και γω!! Πιστεύω πως το υπόστρωμα θα βοηθήσει πάρα πολύ!! Θα είναι λίγο δύσκολη η όλη διαδικασία αλλά χαλάλι!!σε ένα κομμάτι της απάντησης σου βγάζει κάτι ακαταλαβίστικα!!Μήπως έγραφες και κάτι ακόμα που θα βοηθούσε??
υπάρχει πιθανοτητα να σηκώσει αμμωνία αν δεν πλύνεις το χαλικάκι πριν το ξαναβάλεις μέσα.
τι φυτά σκέφτεσαι να βάλεις και π[ιστεύεις ότι θα χρειαστείς υπόστρωμα; γιατί με τα εύκολα (που είναι πολλά και όμορφα) δε χρειάζεται.
Δυστυχώς δεν έχω ααποφασίσει ακόμα!!λιγοστός ο χρόνος για ψάξιμο!!!απλά με προβλημάτισε ο φίλος πιο πάνω με το λίπασμα σε μορφή ταμπλέτας ότι είναι πολυεξοδο!!αν έχεις να προτείνεις κάτι από φυτά δεκτή κάθε άποψη.εξάλλου είμαι ακόμα στο στάδιο της σκέψης!!
το αρθρο που εβαλε ο Michali[s] (http://www.aquatek.gr/vb/member.php?u=11282) στο #2 (http://www.aquatek.gr/vb/showpost.php?p=828740&postcount=2)έχει ήδη αρκετά για να διαλέξεις
Θα ψάξω καλά μόλις βρω χρόνο!!ευχαριστώ πάντως!!ευτυχώς που υπάρχει το forum αυτό και βγάζουμε άκρη εμείς τα στραβαδια!!!
:p .. Tα ακαταλαβίστικα ειναι σε γλώσσα υπολογιστή... ενώ έγραφα είχε φάει κόλλημα η samrt tv.. τα απο κάτω ειναι σωστα τα ξαναέγραψα...
το χαλικάκι δεν θα σου βγάλει αμμωνία (εκτός και αν δεν έχει πιάσει βιολογία όπως και τα φίλτρα σου) αλλά νιτρικά αυτό δεν πειράζει, απο το να χάσεις τα όποια βακτήρια έχει καταφέρει να δημιουργήσει...
αν βάλεις εύκολα φυτά δεν χρειάζεται υπόστρωμα, ίσως ελάχιστες ταμπλέτες 1 φόρα τον μήνα, αλλά με υπόστρωμα θα έχεις καλύτερα αποτελέσματα στα φυτά σε ανάπτυξη και υγεία..
όλα τα είδει valisneria , anumbias , cryptocorine , green echinodorus και ceratophyllum , elodea egeria densa ειναι εύκολα και τα βρίσκεις στα πετ..
Σε ευχαριστώ για το χρόνο σου!!
Ερώτηση
Ένας φίλος μου είπε ότι χωρίς υπόστρωμα μπορώ να βάλω μέχρι 3 φυτά!!ξέρει κανείς αν αληθεύει αυτό?
Δεν ισχύει κάτι τέτοιο! Μπορείς να το γεμίσεις "εύκολα" φυτά χωρίς να έχουν πρόβλημα!!
Γιατι παραπανω καιγεσαι?:p
Μηπως σου ειπε 3 ειδη ευκολα φυτα?
Όχι 3 φυτά στο σύνολο μου είπε!!ότι επειδή και καλά δεν θα έχει το υπόστρωμα δεν θα μπορέσουν τα φυτά να αναπτυχθούν!!!καλυφθηκα!!!
Οπως σου απαντησε και ο Γιωργος μπορεις να το γεμισεις ευκολα φυτα χωρις να εχεις καποιο υποστρωμα.
Θα χρειαστώ και σύστημα παροχής Co2 Και αν ναι ξέρει κανένας που τα βρίσκουμε και σε ποια τιμή?
Εφοσον δεν δεν βαζεις υποστρωμα και σου λεμε για ευκολα φυτα δεν καταλαβαινω τον λογο του co2!
Misirlis Aquarium
23-03-14, 22:26
για εύκολα φυτά δεν χρειάζεσαι co2 !
Ωραία χαίρομαι γιατί αγχωθηκα προς στιγμήν!! Είδα κάτι τρελές τιμες!! Μάλλον χρειάζομαι περισσότερο διάβασμα στην κατηγορία φυτών!
Με CO2 θα έχεις πολύ καλύτερα φυτά σε ανάπτυξη και ομορφιά.
Μπορείς να κάνεις ένα DIY CO2...
Και πως γίνεται αυτό?
Επίσης μια ακόμα ερώτηση σχετικά με το φωτισμό του ενυδρείου! Το ενυδρείο έχει φωτισμό led μπλε και άσπρο.3 ταινίες λευκά led και 3 μπλε! Στις μπλε ταινίες γράφει πάνω dc 12v.ξέρει κανείς την απόδοση τους?
Και πως γίνεται αυτό?
Ρίξε μια ματιά εδώ
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=4527
Το ενυδρείο έχει φωτισμό led μπλε και άσπρο.3 ταινίες λευκά led και 3 μπλε! Στις μπλε ταινίες γράφει πάνω dc 12v.ξέρει κανείς την απόδοση τους?
Πόσα ledακια έχει και τι τύπο ; 5050 ή 3528 ;
http://www.flexfireleds.com/product_images/uploaded_images/led-5050-vs-3528.jpg
Theoretically, SMD 5050 LEDs can offer a light output 3 times that of the 3528 strips,
να υπολογίσεις πως 48 led 3528 είναι περίπου 1,8-2 watt και βγάζουν 180-200 lumen ενώ 48 led 5050 είναι περίπου 5-5,5 watt και βγάζουν 550 περίπου lumen
Είναι SMD 5050.έχει 18 ledakia τα μισά λευκά και τα μισά μπλε!
Είναι SMD 5050.έχει 18 ledakia τα μισά λευκά και τα μισά μπλε!
Πρέπει να είναι 2,5-3 watt και γύρω στα 250 lumen (θεωρητικά όλα αυτα)
Αν είναι τόσο θεωρητικά θεωρείται ένας επαρκής φωτισμός για εύκολα φυτακια?
Δόρυ για τις τόσες ερωτήσεις! Θα σε ζαλησα μάλλον!
Αν είναι τόσο θεωρητικά θεωρείται ένας επαρκής φωτισμός για εύκολα φυτακια?
Χμ, έτσι και έτσι, και το μπλέ το φοβάμαι , μπορεί να έχεις άλγη, αν είχε μπλε και κόκκινο θα ήταν πολύ καλύτερα, αλλά γενικά πιστεύω πως είναι λίγος ο φωτισμός.
Και το συγκρίνω με τα δικά μου.
Σε 30αρι γαριδάδικο έχω 6 watt (ίσως να είναι πολλά) με εύκολα φυτα και έχουν γίνει ζούγκλα χωρίς λιπάσματα και χωρίς co2. Και με 4 watt καλά μου πήγαινε αλλά πρόσθεσα 2 watt για να καλύψω όλη την επιφάνεια. Δεν έχω ταινία αλλά ταμπλέτες με 48 led 3528. Για τα λίτρα σου, πιστέυω πως θα χρειαστείς απο 10watt και πάνω , και αν κρατήσεις τα μπλέ, θα σου πρότεινα να βάλεις και κόκκινα
Δόρυ για τις τόσες ερωτήσεις! Θα σε ζαλησα μάλλον!
Δεν με ζαλίζεις
Ωραία όλο καινούργια προκύπτουν!!πιστεύω να μην είναι πολύ το κόστος τους!
Ωραία όλο καινούργια προκύπτουν!!πιστεύω να μην είναι πολύ το κόστος τους!
Δεν είναι ακριβά, αλλά τις ταινίες δε τις εμπιστεύομαι (έχω πετάξει 3) και βάζω πλακέτες, αλλά αυτές θέλουν προφύλαξη από την υγρασία. Φυσικά όλα αυτά είναι DIY κατασκευές
Θα πρέπει να πιάνουν τα χέρια σου όμως για κάτι τέτοιο!εγώ το ακούω και μου φαίνεται μπελάς!!σε περίπτωση που το αγοράσεις που το βρίσκεις?
Θα πρέπει να πιάνουν τα χέρια σου όμως για κάτι τέτοιο!εγώ το ακούω και μου φαίνεται μπελάς!!σε περίπτωση που το αγοράσεις που το βρίσκεις?
Ε, καλά τα πάω σε αυτά
δες εδώ
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=74154&page=3/#75
και εδώ
http://www.aquatek.gr/vb/attachment.php?attachmentid=59341&d=1381233124
Αν είσαι μάστορας έτσι είναι!ξέρεις αν θα μπορούσε κάποιος ηλεκτρολόγος να φτιαξει κάτι τέτοιο?
Αν είσαι μάστορας έτσι είναι!ξέρεις αν θα μπορούσε κάποιος ηλεκτρολόγος να φτιαξει κάτι τέτοιο?
δυστυχώς δεν ξέρω
Σ ευχαριστώ για τις πολύτιμες πληροφορίες σου!θα τα ξαναπούμε σε τυχόν απορίες!
Η ταινία led που έχεις ή 7,2w ή 14,4w είναι, απο εκει που την πήρες δεν ξέρουν να σου πούνε.?
τι μήκος έχουν? τα watt στην ταινίες ειναι ανά μέτρο. τροφοδοτικό δεν έχεις?
ανάλογα με τα watt της ταινίας πάει και το τροφοδοτικό..
για τα λίτρα σου 30w συνολικά για εύκολα φυτά πιστεύω θα είναι καλά, στην πορεία θα δεις εαν χρειάζεσαι και άλλο φώς..
βασικά εγώ θα σου έλεγα να μην βάλεις καθόλου ταινία led (γνώμη μου), η ταινία σου θα πρέπει να είναι όχι στεγανή και να την στεγανοποιήσεις όπως ο φίλος πιό πάνω αλλά να μπορεί να ψύχεται και να αερίζετε με κάποιο τρόπο χωρίς να παίρνει υγρασία.
αν η ταινία σου είναι στεγανή, έχει δηλαδή στρώση απο σιλικόνη τότε δεν κάνει για ενυδρείο, γενικά αυτή δεν κάνει για κανενός είδους κλειστού χώρου, είναι μόνο για εξωτερικούς χώρους υπό σκιά και...
γενικά η ταινίες led που κυκλοφορούν στα΄μαγαζιά με ηλεκτρολογικά δεν έχουν καλό φάσμα φωτός(εκτός αν πάρεις επώνυμη ταινία led η οποία θα έχει 30-40 ευρώ το μέτρο), δηλαδή δεν κάνουν για ανάπτυξη φυτών, εξασθενούν σε λίγους μήνες, και στο χρόνο επάνω ένα ένα led καίγεται..
αν μπορείς να βάλεις λάμπες φθορίου θα έχεις καλύτερο αποτέλεσμα και πιο διάχυτο φώς στο ενυδρείο..
εκτός αν βρείς led ειδικό για ενυδρεία με φυτά σε πετ η σε e-shop
Θα σου βάλω φωτο για να δεις και να μου πεις απλα δεν ξέρω πως μπαίνουν
Τελικά αυτά τι είναι ταινία η αιμοπετάλια?
Όπα η ορθογραφία της γραφής επέλεξε ότι να'ναι!!
Τελικά είναι ταινία η ταμπλετακια?
Όπα η ορθογραφία της γραφής επέλεξε ότι να'ναι!!
Τελικά είναι ταινία η ταμπλετακια?
Λεντοταινία δεν θα το έλεγα, κομμάτι από ταινία ίσως. Βλέπω όμως πως δεν έχουν κάποιο κάλυμμα να τα προστατεύει από υγρασία , που σημαίνει πως υπάρχει κάποιο διαχωριστικό από κάτω. Μπορείς άνετα να βάλεις πλακέτες
48 3528
http://www.ebay.com/itm/350900234858?var=620173464461&ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1439.l2649
ή
48 5050
http://www.ebay.com/itm/9-12-15-20-24-36-48-LED-Panel-5050-3528-SMD-Car-Light-Dome-Bulb-T10-Festoon-BA9S-/350993606688?pt=US_Lighting_Parts_and_Accessories&var=&hash=item51b8d96820
το πόσα θα βάλεις εξαρτάτε από το χώρο που έχεις και πόσο δυνατό φωτισμό θες.
Να υπολογίσεις πως 5 πλακέτες 5050 είναι περίπου 25-30 Watt , ενώ 10 πλακέτες 3528 είναι περίπου 20 watt. Να προτιμήσεις pure white ή cool white. Θα σου πρότεινα να βάλεις 3528 και ας είναι πιο χαμηλής ισχύος, αλλά θα βάλεις όσα πιο πολλά χωράνε και θα καλύψεις όλη την επιφάνεια, αν το κάνεις αυτό με 5050 ίσως να έχεις υπερβολικό φως και μεγάλη κατανάλωση, στο δικό μου (130 λίτρα με επιφάνεια 1,10 Χ 32) έχω 30 led 3528 που ίσως είναι πολλά, έχω πολύ καλό φωτισμό και τα φυτά μου (από εύκολα προς μέτρια θα τα έλεγα) πάνε τέλεια έως υπερβολική ανάπτυξη, υπάρχει βέβαια μπουκάλα co2 και μικρή λίπανση. Στο 30αρι έχω 3 ταμπλέτες 48 Χ 3528 cool white και εκεί πάνε τέλεια, ίσως όχι τόσο γρήγορη ανάπτυξη αλλά σε αυτό δεν έχω co2, ούτε λίπανση, επίσης σε αυτό δεν υπάρχει ίχνος άλγη με 10 ώρες φωτισμό (στο άλλο έχω λίγη έως αμελητέα). Να έχεις υπόψη σου πως θα πρέπει να ελέγξεις και το τροφοδοτικό που έχεις γιατί φοβάμαι πως θα χρειαστείς άλλο μεγαλύτερο. Είναι πολύ εύκολη η αντικατάσταση από ότι ση φωτο, βγάζεις αυτά που έχει και βάζεις τα καινούρια και τα κολλάς με σιλικόνη και θα σου πρότεινα να βγάλεις τη ταινία διπλής όψεως που έχουν, δεν αντέχει. Εγώ τα κολλάω με αυτή τη σιλικόνη
http://www.tsixlis.gr/images/detailed/1/silikoni_bison_ipsilis_thermokrasias.png
που αντέχει σε υψηλές θερμοκρασίας και δεν έχω κανένα πρόβλημα.
Πιστεύω να μη σε ζάλισα
Αυτό είναι το τροφοδοτικό μου!!δεν ξέρω αν σου λέει τίποτα η φώτο.πάντως μπράβο σου.είσαι πολύ αναλυτικοτατος στις απαντήσεις σου και με βοηθάς πολύ! Τώρα για το αν με ζαλησες ένα θα σου πω! Αυτή τη στιγμή είμαι ένα σφουγγάρι που ρουφάει πληροφορίες!
Αυτό είναι το τροφοδοτικό μου!!δεν ξέρω αν σου λέει τίποτα η φώτο.πάντως μπράβο σου.είσαι πολύ αναλυτικοτατος στις απαντήσεις σου και με βοηθάς πολύ! Τώρα για το αν με ζαλησες ένα θα σου πω! Αυτή τη στιγμή είμαι ένα σφουγγάρι που ρουφάει πληροφορίες!
Δεν κάνει δυστηχώς ή για να στο πώ καλύτερα, κάνει με το ζόρι για 2 5050 ή 5 3528, θα σου πρότεινα να βρεις κάποιο πιο μεγάλο, ανάλογα βεβαια με πόσα και τι είδος led θα βάλεις, απόφασισε ποια λεντ θα βάλεις και θα βρούμε τι θα χρειαστείς από τροφοδοτικό. Αν βρεις κάποιο από Η/Υ (να δουλέυει όμως) θα είναι ΥΠΕΡ ΑΡΚΕΤΟ για να φωτίσεις καμια 10ριά ενυδρεία σαν το δικό σου
Άκρες υπάρχουν για τροφοδοτικό από Η/Υ!!κάτω από το φωτιστικό υπάρχει τζαμί οπότε δε νομίζω να υπάρχει πρόβλημα υγρασίας!απλά υπάρχει ένα θέμα με το ebay.Δεν υπάρχει λογαριασμός ούτε πιστωτική.Έχω έναν γνωστό ηλεκτρολόγο. Θα ρωτήσω αυτόν αν μπορεί να με βολέψει με τα ledakia.
Άκρες υπάρχουν για τροφοδοτικό από Η/Υ!!κάτω από το φωτιστικό υπάρχει τζαμί οπότε δε νομίζω να υπάρχει πρόβλημα υγρασίας!απλά υπάρχει ένα θέμα με το ebay.Δεν υπάρχει λογαριασμός ούτε πιστωτική.Έχω έναν γνωστό ηλεκτρολόγο. Θα ρωτήσω αυτόν αν μπορεί να με βολέψει με τα ledakia.
Ψάξε τότε σε ηλεκτρολογείο αυτοκινήτων, αλλά φοβάμαι πως δύσκολα να τα έχουν αυτά. Είναι για καμπίνα αυτοκινήτου τα συγκεκριμένα
Ωχ κατάλαβα!!οπότε θα ζοριστω όπως φαίνεται!!ελπίζω να βγάλω άκρη!Από Ελλάδα δεν υπάρχει κάτι τέτοιο φαντάζομαι Ε?
Ωχ κατάλαβα!!οπότε θα ζοριστω όπως φαίνεται!!ελπίζω να βγάλω άκρη!Από Ελλάδα δεν υπάρχει κάτι τέτοιο φαντάζομαι Ε?
Δύσκολο, ψάξε όμως.
Μπορείς να βάλεις και τέτοια
http://www.ledmania.gr/el/smd-leds/g4/24-smd-g4-led-12v-dc-ac-120.html
http://www.ledmania.gr/images/watermarked_images/detailed/3/g4_24smd.jpg
αλλά θα σου κοστίσει ο κούκος αιδόνι
Από ebay τα 48 3528 κάνουν μόνο 1,5 περίπου το ένα
Θα ψάξω και ελπίζω να βρω κάτι αλλιώς θα πρέπει να βρω κάποιον να μου τα παραγγείλει από eBay!!θα ξανάρθω στο θέμα όταν έχω νέα και όταν θα ξεκινήσει η κηπουρική!
Καλησπέρα!!ξέρει κανένας που θα βρω μεγάλη ποικιλία φυτών στη Θεσσαλονίκη?
ChocolatePuma
27-03-14, 22:17
Καλησπέρα!!ξέρει κανένας που θα βρω μεγάλη ποικιλία φυτών στη Θεσσαλονίκη?
Βάλε μια αγγελία και ποτέ δεν ξέρεις...
Ερώτηση!Θέλω να βάλω μαύρο χαρτόνι στις δύο πλευρές του κυβου!με ποιο τρόπο μπορεί να μπει? Δε νομίζω μα μπαίνει με σελοτειπ.Υπάρχει άλλος τρόπος?
Misirlis Aquarium
28-03-14, 23:28
Γιατί δεν το βάφεις με πλαστικό χρώμα μαυρο?Είναι πολύ πιο ωραίο και όταν αποφασίσεις να το βγάλεις βγαίνει πολύ ευκολα μ ένα ξυστράκι
Ωραία η ιδέα σου Γιώργο αλλά στο σημείο που είναι το ενυδρείο είναι ανέφικτο! Γι αυτό πιστεύω η μόνη λύση είναι το χαρτόνι!το θέμα είναι πως θα μπει!
Επανέρχομαι στο θέμα μου! Ξέρει κανείς από που μπορώ να αγόρασω μια σκάλα διάχυσης για co2?
ΥΓ : Δεν υπάρχει λογαριασμός e bay
ChocolatePuma
02-04-14, 17:03
Επανέρχομαι στο θέμα μου! Ξέρει κανείς από που μπορώ να αγόρασω μια σκάλα διάχυσης για co2?
Από τις αγγελίες....ίσως? ;) (Χθες πάντως υπηρχε μια προς πωληση)
Για ρίξε μια ματιά εδώ
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=79160
και εδώ
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=79154
Καλημέρα!!Μου δώσανε δώρο κάτι ταμπλέτες βυθού tetraplant crypto!ξέρει κανείς την δοσολογία τους? Το ενυδρείο είναι 120 λίτρα!
Καλημέρα!!Μου δώσανε δώρο κάτι ταμπλέτες βυθού tetraplant crypto!ξέρει κανείς την δοσολογία τους? Το ενυδρείο είναι 120 λίτρα!
Σύμφωνα με αυτό
http://www.petcumulus.gr/shop-products/psaria-frontida-futwn-tetra/tetraplant-crypto
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Ταμπλέτες λιπάσματος που τοποθετούνται στο χώμα του ενυδρείου. Τα φυτά λαμβάνουν τα πολύτιμα συστατικά απ`ευθείας από τις ρίζες τους. Οι ταμπλέτες δεν περιέχουν nitrate και φώσφορο έτσι ώστε να μην προκαλεί ανεπιθύμητη ανάπτυξη της άλγης στο ενυδρείο.
Δοσολογία: 5 ταμπλέτες στα 20 λίτρα ενυδρείου.
Άλλη μια φορά σ ευχαριστώ για την απάντηση σου!
Έχετε υπόψη για τις ταμπλέτες Flousrish Tabs (http://www.snif.gr/showproduct/1436683/tampletes-flousrish-tabs); Με ρώτησε ένας φίλος γιατί του τις πρότειναν για κορυφαιιες. Δεν ξέρω και πολλά επι του θέματος ταμπλετών.
ChocolatePuma
05-04-14, 22:01
Έχετε υπόψη για τις ταμπλέτες Flousrish Tabs (http://www.snif.gr/showproduct/1436683/tampletes-flousrish-tabs); Με ρώτησε ένας φίλος γιατί του τις πρότειναν για κορυφαιιες. Δεν ξέρω και πολλά επι του θέματος ταμπλετών.
Λίπασμα σε μορφή δισκίου που τοποθετείται στη ρίζα των φυτών.
Περιέχει όλα τα απαραίτητα ιχνοστοιχεία, αμινοξέα και βιταμίνες. Πλούσιο σε σίδηρο,μαγγάνιο,μαγνήσιο,ασβέστιο,κάλιο,χολίνη Β12,βιοτίνη και άλλα συστατικά που βοηθούν την ανάπτυξη των φυτών. Δεν περιέχει φωσφορικά ή νιτρικά που μπορεί να προκαλέσουν έξαρση των αλγών. Δεν αυξάνουν το ph αλλά σε πολύ μαλακό νερό έχουν οξειδωτική δράση ανάλογη με την τύρφη.
Τοποθετούνται στο υπόστρωμα ανά 10-15 εκ. και ανανεώνονται κάθε 3 μήνες περ.
Πηγή : http://www.igna.gr/index.php/component/virtuemart/fyta/frontida-fyton/seachem-flourish-tabs-10tabs-detail?Itemid=0
Άλλες πληροφορίες εδω :
http://www.seachem.com/Products/product_pages/FlourishTabs.html
Θεωρούνται απ τις καλύτερες - άλλα όπως κάθε λίπασμα θέλουν προσοχή και τήρηση των οδηγιών
Επανέρχομαι και έχω μια ερώτηση σχετικά με το σύστημα co2.την ηλεκτροβανα την συνδέω με τον χρονοδιακοπτη των φώτων η το αφήνω και δουλεύει 24 ώρες?ph controller δεν υπάρχει!
Επανέρχομαι και έχω μια ερώτηση σχετικά με το σύστημα co2.την ηλεκτροβανα την συνδέω με τον χρονοδιακοπτη των φώτων η το αφήνω και δουλεύει 24 ώρες?ph controller δεν υπάρχει!
Καλύτερα με τα φώτα, το CO2 χωρίς φώτα και χωρίς Ph controller είναι ριψοκίνδυνο
Δεν θα έχει όμως σκαμπανεβάσματα το ph Τάκη?μήπως βλάψει τους κατοίκους?επίσης η πρώτη λειτουργία θα γίνει το βράδυ!το ρύθμιζω στη μια φυσαλιδα το δευτερόλεπτο κατευθείαν η παραπάνω?Επίσης και την στρόφιγγα την ανοίγω τέρμα?
Δεν θα έχει όμως σκαμπανεβάσματα το ph Τάκη?μήπως βλάψει τους κατοίκους?επίσης η πρώτη λειτουργία θα γίνει το βράδυ!το ρύθμιζω στη μια φυσαλιδα το δευτερόλεπτο κατευθείαν η παραπάνω?Επίσης και την στρόφιγγα την ανοίγω τέρμα?
Το βράδυ που δεν θα υπάρχουν φώτα και τα φυτά δεν θα καταναλώνουν το CO2, θα παραμείνει αρκετό CO2 και θα υπάρχει μικρή μείωση, και αυτή εξαρτάται από την ανατάραξη της επιφάνειας, επομένως η αυξομείωση θα είναι μικρή. Νομίζω πως είναι καλύτερα έτσι, γιατί αλλιώς το CO2 αφού δεν θα καταναλώνεται θα προκαλέσει ασφυξία στα ψάρια. Εδώ είναι που φαίνεται πόσο απαραίτητος είναι ο PH Controller. Και εγώ δεν έχω conntroller και κάνω ακριβώς το ίδιο, έχω και αεραντλία μόνιμα για να υπάρχει μια ισορροπία. Σε όλα αυτά κατέληξα με παρατηρήσεις και μετρήσεις. Όταν έβλεπα τα ψάρια στην επιφάνεια αύξανα ην αεραντλία, όταν το PH ήταν ψηλά αύξανα τις φυσαλίδες, στο τέλος βρήκα η χρυσή τομή και δουλεύει έτσι αρκετούς μήνες
Το πόσες φυσαλίδες εξαρτάται από τα φυτομάζα, τον όγκο του νερού και το φωτισμό.
Η στρόφιγγα τέρμα και ρυθμίζεις τις φυσαλίδες με τη βελονοειδή
Τι κάνω λάθος και δεν βλέπω φως?
Τι κάνω λάθος και δεν βλέπω φως?
Τι εννοείς βρε vickοboy ;
Εννοώ ότι ανοίγω την στρόφιγγα και την Αννούλα που έχει πάνω στα μανομετρα και εθν έχει ροή!η είσοδος της ηλεκτροβανας πρέπει να εντάξει γιατί το σωλινακι το πιάνω κρύο!η έξοδος δεν βγάζει και η ηλεκτροβανα είναι πολύ ζεστή!
Εννοώ ότι ανοίγω την στρόφιγγα και την Αννούλα που έχει πάνω στα μανομετρα και εθν έχει ροή!η είσοδος της ηλεκτροβανας πρέπει να εντάξει γιατί το σωλινακι το πιάνω κρύο!η έξοδος δεν βγάζει και η ηλεκτροβανα είναι πολύ ζεστή!
1ο τεστ
βγάζεις τα μανόμετρα και ανοίγεις τη βάνα να δεις αν βγάζει αέριο
2ο τεστ
τα συνδέεις όλα και βάζεις το σωληνάκι σε ενα ποτήρι νερό να δεις αν βγάζει φυσαλίδες (το σωληνακι αμέσως μετά την ηλεκτρομαγνητικη χωρίς ανεπίστροφη)
Η ηλεκτρομαγνητική ζεσταίνεται όταν λειτουργεί
Ναι εντάξει νομίζω πως έβγαλα άκρη!αυτό που δείχνουν τα μανομετρα είναι εντάξει?τι πρέπει να βλέπεις από την σκάλα διάχυσης αν όλα πάνε καλά?
Το ένα μανομετρο μου δείχνει 0 πίεση!θα έπρεπε?το σύστημα δείχνει να δουλεύει κανονικά!πως γίνεται αυτό?
Ναι εντάξει νομίζω πως έβγαλα άκρη!αυτό που δείχνουν τα μανομετρα είναι εντάξει?τι πρέπει να βλέπεις από την σκάλα διάχυσης αν όλα πάνε καλά?
από τον μετρητή φυσαλίδων είναι καλύτερα, βλέπουμε ακριβώς πόσο αέριο βγαίνει
Το ένα μανομετρο μου δείχνει 0 πίεση!θα έπρεπε?το σύστημα δείχνει να δουλεύει κανονικά!πως γίνεται αυτό?
κάτι δεν μου αρέσει στα μανόμετρα, το ένα πρέπει να δείχνει 55 και το άλλο 3-4, αρκεί να είναι γεμάτη η μπουκάλα, κάνε τις δοκιμές που σου είπα να δούμε κατά αρχή αν η μπουκάλα έχει άεριο, γιατί φοβάμαι πως θέλει γέμισμα ή έχουν πρόβλημα τα μανόμετρα ή κάτι άλλο συμβαίνει, όπως διαρροή
Την μπουκάλα την γέμισα χθες Τάκη!το ένα μανομετρο που λες για πίεση 3 με 4 το ανώτερο που δείχνει είναι το τέσσερα! Πως θα ελέγξω διαρροή της φιάλης η πρόβλημα στο μανομετρο?
Την μπουκάλα την γέμισα χθες Τάκη!το ένα μανομετρο που λες για πίεση 3 με 4 το ανώτερο που δείχνει είναι το τέσσερα! Πως θα ελέγξω διαρροή της φιάλης η πρόβλημα στο μανομετρο?
vickoboy, ο ένας μετρητής δείχνει τη πίεση της μπουκάλας που πρέπει να είναι περίπου 55 bar και ο άλλος δείχνει τη πίεση μετά τη βελονοειδή, δηλαδή την έξοδο. Αφού ξεκαθαρίσαμε πως η μπουκάλα είναι γεμάτη, θα πρέπει μόλις ανοίγεις τη στρόφιγγα ο ένας δείκτης να πάει στο 55. Δοκίμασε να δεις πως έχεις ανοίξει τέρμα τη στρόφιγγα της μπουκάλας. Επόμενο βήμα, πάρε το σωληνάκι πριν την ηλεκτρομαγνητική και βάλτο σε εάν ποτήρι με νερό και δες αν βγάζει φυσαλίδες ανοίγοντας τη βελονοειδή, και συγκεκριμένα , όσο ανοίγεις τη βελονοειδή τόσες πιο πολλές φυσαλίδες βγάζει. Για να το ξεκαθαρίσουμε, στρόφιγγα είναι η στρόφιγγα που έχει η μπουκάλα , και βελονοειδή είναι μια μικρή στρόφιγγα που έχουν τα μανόμετρα, αν δεν κάνω λάθος βλέπω άλλη μία στρόφιγγα που έχουν τα μανόμετρα σου επάνω, μήπως πρέπει να ανοίξεις και αυτή ή μήπως αυτή η στρόφιγγα είναι για να ρυθμίζεις τη πίεση πριν τη βελονοειδή ; Κάνε αυτές τις δοκιμές χωρίς την ηλεκτρομαγνητική να δούμε τι παίζει
Τα έκανα αυτά που μου είπες!την στρόφιγγα που έχουν τα μανομετρα πάνω όσο την ανοίγω τόσο μεγαλώνει η πίεση της εξόδου!Δηλαδή πάει και στο 3 Και αν το κάνω πιο πολύ ανεβαίνει! Το όλο σύστημα έκανα αυτά που μου είπες χθες και από την σκάλα έχει διαχυση κανονικά!το όνομα μου είναι Γιώργος!
Τα έκανα αυτά που μου είπες!την στρόφιγγα που έχουν τα μανομετρα πάνω όσο την ανοίγω τόσο μεγαλώνει η πίεση της εξόδου!Δηλαδή πάει και στο 3 Και αν το κάνω πιο πολύ ανεβαίνει! Το όλο σύστημα έκανα αυτά που μου είπες χθες και από την σκάλα έχει διαχυση κανονικά!το όνομα μου είναι Γιώργος!
Ωραία Γιώργο, δηλαδή στη σκάλα διάχυσης έχει κανονικά φυσαλίδες , σωστά ;
Ε τότε είσαι μια χαρά. Ισως το μόνο θέμα σου είναι να μετράς σωστά φυσαλίδες και δεν ξέρω κατά πόσο αυτό μπορεί να στο δείχνει η σκάλα διάχυσης. Ισως χρειαστείς κάτι τέτοιο
http://www.aquariumplantsandsupplies.com/images/29_1.jpg
ή τέτοιο
http://www.gps4buy.com/bmz_cache/2/2e183ac1fe4ffc0fe23b782b7c0d4115.image.300x300.jpg
ή τέτοιο
http://i00.i.aliimg.com/wsphoto/v4/424361604_1/Fast-shipping10-font-b-PCS-b-font-CO2-bubble-counter-co2-co2-diffuser-drop-checker-Free.jpg
ή να φτιάξεις κάτι σαν και αυτό
http://www.aquaticquotient.com/gallery/files/6/2/5/8/DIYcounter1.JPG
Τον έχω τον μετρητή για τις φυσαλίδες! Απλά Τάκη φοβάμαι για τυχών διαρροή!έχω κ δύο μικρά παιδιά στο σπίτι! Μίλησα με το παιδί που τα πήρα αλλά μου είπε πως δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα και δουλεύει κανονικά!σκέφτηκα μήπως λείπει καμία τσιμουχα στην σύνδεση της φιάλης με τα μανομετρα!αν δεν μου δουλεύει το το μανομετρα Πως θα καταλάβω αν μου τελειώνει το Αεριο?
Γιώργο μη φοβάσαι για το CO2, θεωρητικά είναι αβλαβές, ειδικά σε αυτές τις ποσότητες, το μονοξείδιο CO είναι δηλητήριο, και διαρροή να έχεις, πιο πολύ CO2 βγάζεις εσύ με την αναπνοή σου παρά η διαρροή. Άσχετα με αυτό όμως, γιατί να πηγαίνει χαμένο. Ο πιο απλός τρόπος είναι με σαπουνόνερο. Φτιάχνεις σαπουνόνερο με απορρυπαντικό για τα πιάτα σε ένα ποτήρι και μια σύριγγα (χωρίς τη βελόνα) βάζεις στις ενώσεις, αν βγάλει φυσαλίδες έχεις διαρροή, αν όχι μάλλον είναι όλα οκ.
Για να μη παρεξηγηθώ, αβλαβές είναι σε μικρές ποσότητες, σε μεγάλες είναι δηλητήριο και αυτό, έχει πεθάνει κόσμος στο Καμερούν από τη λίμνη Monoun που βγήκε CO2 από το πυθμένα της, αλλά εδώ δεν μιλάμε για τέτοιες στγκεντρώσεις
Τάκη για να καταλάβω!δηλαδή βγάζω την σκαλιτσα και το σωληνάκι το βάζω σε μια σύριγγα και μέσα στο σαπουνόνερο?
Τάκη για να καταλάβω!δηλαδή βγάζω την σκαλιτσα και το σωληνάκι το βάζω σε μια σύριγγα και μέσα στο σαπουνόνερο?
OXI μεσα, προς θεού
στάζεις εξωτερικά σαπουνόνερο στις ενώσεις, εκεί που βιδώνουν τα μανόμετρα με τη μπουκάλα, εκεί που σωληνακι φεύγει από τα μανόμετρα, και γενικα αν μπορείς όπου υπάρχει ένωση. Τώρα αν χάνει μέσα απο τα μανόμετρα δεν θα μπορέσεις εύκολα να το βρεις. Τα μανόμετρα είναι μεταχειρισμένα ; Για ποιο λόγο πρέπει να το κάνεις ; Ψάχνεις προληπτικά μήπως έχεις διαρροή ; ή δεν έχεις ικανοποιητικές φυσαλίδες ;
Νόμιζα πως δεν έχεις φυσαλιδες καθόλου και ψάχνεις το λόγο
Το κάνω να δω για τυχών διαρροή!αν δεν μου δείχνει ένδειξη πως θα καταλάβω ποτέ τελειώνει η μπουκάλα?το σύστημα δουλεύει κανονικά!
Το κάνω να δω για τυχών διαρροή!αν δεν μου δείχνει ένδειξη πως θα καταλάβω ποτέ τελειώνει η μπουκάλα?το σύστημα δουλεύει κανονικά!
Δυστυχώς μόνο με το βάρος μπορείς να καταλάβεις τη ποσότητα της μπουκάλας, και ο μετρητής να δουλευει σωστά ,πάντα 55 bar θα σου δείχνει. Εχει αναφερθεί ξανά εδώ, το CO2 υγροποιείται στα 55 bar, άρα η μπουκάλα έχει πάντα 55 bar πίεση CO2 σε υγρή μορφή, άρα πλέον μετράμε το βάρος του υγρού CO2, επομένος μόνο με το βάρος μπορούμε να ξέρουμε πόσο CO2 έχουμε, στη πραγματικότητα, θα μειωθεί η πίεση λίγο πριν τελειώσει το αέριο, και μετά τέλος και πας και γεμίζεις. Σε εμένα, σε ενυδρείο 130 λίτρα περίπου, με 1 φυσαλίδα ανά δευτερόλεπτο κράτησε 3 μήνες. Δεν χρειάζεται να αγχώνεσαι, όταν σου αδειάσει πας και στη γεμίζουν, συνήθως τη γεμίζουν επιτόπου ή την παίρνεις την άλλη ημέρα. Δεν παθαίνει τίποτα το ενυδρείο με 1-2 ημέρες χωρίς CO2
Οκ θα κάνω τον έλεγχο το βράδυ και ελπίζω να μην βρω κάτι!Τάκη το άλλο μανομετρο που δείχνει 1 και κάτι είναι καλά?μέχρι 4 πάει!
Οκ θα κάνω τον έλεγχο το βράδυ και ελπίζω να μην βρω κάτι!Τάκη το άλλο μανομετρο που δείχνει 1 και κάτι είναι καλά?μέχρι 4 πάει!
Κανονικά θα πρέπει το ένα να δείχνει 3-4 (πίεση εξόδου) και το άλλο 55 περίπου (πίεση μπουκάλας)
Βίντεο Πως ανεβάζω να τραβήξω το βράδυ να σου το δείξω να μου πεις και συ την γνώμη σου Τάκη?
Βίντεο Πως ανεβάζω να τραβήξω το βράδυ να σου το δείξω να μου πεις και συ την γνώμη σου Τάκη?
Ανεβασέ το στο youtube και βάλε το λίνκ
Καλημέρα!Από χθες το βράδυ είδα τα φυτακια μου σαν να εξασθενούν τα φυλλαράκια τους!μήπως κάτι δεν κάνω Καλά ρε Τάκη?βέβαια τα βλέπω όμως κάποια βγάζουν και καινούργια φυλλαράκια!είχα βάλει τις ταμπλέτες που έγραψα πιο πάνω αλλά μόνο ένα κουτί!μήπως δεν υπάρχει αρκετή λίπανση?μήπως πρέπει να ρίξω και κάνα υγρό λιπασματακι?
Καλημέρα!Από χθες το βράδυ είδα τα φυτακια μου σαν να εξασθενούν τα φυλλαράκια τους!μήπως κάτι δεν κάνω Καλά ρε Τάκη?βέβαια τα βλέπω όμως κάποια βγάζουν και καινούργια φυλλαράκια!είχα βάλει τις ταμπλέτες που έγραψα πιο πάνω αλλά μόνο ένα κουτί!μήπως δεν υπάρχει αρκετή λίπανση?μήπως πρέπει να ρίξω και κάνα υγρό λιπασματακι?
Καλημέρα Γιώργο,
ένα κουτί ταμπλέτες πιστεύω πως είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ, είναι υπερβολή, στο δικό μου 130 λίτρα, έβαλα πριν 3 μήνες 4-5 ταμπλέτες. Κάθε 10-15 πόντους βάζεις μία και αυτή όχι πολύ κοντα στις ρίζες γιατί θα τις κάψει. Πιστεύω πως δεν πρέπει να βάλεις κανένα λίπασμα, ίσως και από το πολύ λίπασμα να συμβαίνει αυτό. Μη τα πουσάρεις τόσο πολύ, πιο πολύ κακό θα κάνεις παρά καλό, δώστους το χρόνο τους. Αλήθεια, τι ταμπλέτες έβαλες ;
Έβαλα τις tetraplant crypto 5 ταμπλέτες ανά 20 λίτρα νερού!οπότε εγώ έβαλα 10 και θεώρησα πως είναι λίγο!υπάρχει περίπτωση να τα χασω?
Έβαλα τις tetraplant crypto 5 ταμπλέτες ανά 20 λίτρα νερού!οπότε εγώ έβαλα 10 και θεώρησα πως είναι λίγο!υπάρχει περίπτωση να τα χασω?
Αστο έτσι και θα δούμε, έτσι και αλλιώς δεν μπορείς να τις βγάλεις, πιο πολύ ζημιά θα κάνεις παρά καλό, και μη βάλεις κανένα λίπασμα για κανα μήνα και παραπάνω.
Θα σου δώσω μια συμβουλή, και εγώ στην αρχή έτσι έκανα, ταμπλέτες , λιπάσματα , και στο τελος τα έχασα όλα, και αρκετές φορές μάλιστα. Τώρα που το ενυδρείο ωρίμασε, και εγώ μαζί του , όχι μόνο δεν χάνω, αλλά φυτά που είχα χάσει και είχαν μείνει οι ρίζες μέσα στο βυθό τώρα είναι μια χαρά. Για αυτό λοιπόν φίλε μου υπομονή και ρέγουλα, και μη το σκαλίζεις συνέχεια, άστο, θα βρεί το δρόμο του, η φύση ξέρει το τρόπο αλλά θέλει το χρόνο της, εσύ απλά παρακολουθείς και κάνεις υπομονή, και στο τέλος όλο αυτό θα σε ανταμείψει. Το δικό μου μετά από 1,5 χρόνο, έχει μπει πλέον στον αυτόματο πίλοτο, και το χαίρομαι, μη βιάζεσαι λοιπόν.
Αυτό που φοβάμαι είναι μήπως μου ανεβάσει αμμωνία από τα φυτά όταν χαλάνε!!
Αυτό που φοβάμαι είναι μήπως μου ανεβάσει αμμωνία από τα φυτά όταν χαλάνε!!
Οταν βλέπεις πως χαλάει κάποιο φύλλο να το κόβεις, αυτό το παρακολουθείς πάντα. Ολα τα φυτά, νερού ή στεριάς πάντα ρίχνουν και κάποιο φύλλο. Στα υδρόβια βέβαια έχω παρατηρήσει πως συμβαίνει πιο σπάνια. Επίσης αν φουντώνουν πάρα πολύ θέλουν πάλι κλάδεμα γιατι κόβουν το φως στα από κάτω φύλλα ή στα διπλανά φυτά.
Μην αγχώνεσαι, υπομονή.
Φίλε Γιώργο, τα ενυδρεία τα φτιάχνουμε για να χαλαρώνουμε, όχι να είμαστε στη τσίτα (ποιος το λέει τώρα αυτό αλλά άσε, έμαθα).
Και κάτι άλλο, ποιο σημαντικό (κατ΄εμέ) είναι να ασχολείσαι με την υγεία και τη σωστή διαβίωση των ψαριών και μετά τα φυτά, τα φυτά θα στρώσουν, ίσως και να χάσεις μερικά αλλά θα στρώσουν, θα ωριμάσει ο βυθός, θα γίνει και ενεργός και θα πάρουν τα πάνω τους. Αφού έχεις CO2, πρόσεξε και το σωστό και επαρκή φωτισμό, θα πάρουν τα πάνω τους θέλουν δεν θέλουν
Οκ για να δούμε! Απλά όταν είσαι νεουδι και μαζεύονται τόσα πολλά πράγματα κάπου πανικοβαλεσαι!το άφηνω χαλαρά και βλέπουμε
Οκ για να δούμε! Απλά όταν είσαι νεουδι και μαζεύονται τόσα πολλά πράγματα κάπου πανικοβαλεσαι!το άφηνω χαλαρά και βλέπουμε
Ετσι ;)
Καλημέρα. Επανήλθα στο θέμα έχοντας μια απορία. Παρήγγειλα υγρά τεστ της api για gh και kh τα οποία δεν έχουν μέσα τις οδηγίες χρήσης και τον πίνακα ελέγχου. Γνωρίζει μήπως κανένας αν μπορώ να τα βρω συμπληρωματικα αυτά και πως?
Καλημέρα. Επανήλθα στο θέμα έχοντας μια απορία. Παρήγγειλα υγρά τεστ της api για gh και kh τα οποία δεν έχουν μέσα τις οδηγίες χρήσης και τον πίνακα ελέγχου. Γνωρίζει μήπως κανένας αν μπορώ να τα βρω συμπληρωματικα αυτά και πως?
Εύκολο
http://www.apifishcare.com/pdf/GH_and_KH_Test_Kit_and_KH_Test_Kit_58-59_Insert.pdf
https://www.youtube.com/watch?v=oAa6P8bZpeE
δεν υπάρχει πίνακας ελέγχου,
ρίχνεις σταγόνες και όταν αλλάξει χρώμα, το πλήθος των σταγόνων είναι η ένδειξη πχ 5 σταγόνες 5 ΚΗ ή GH , 7 σταγόνες 7 GH ή ΚΗ
Οι Τάκη να σαι καλά!έτσι γίνεται!όταν μας λέγανε οι γονείς μας μάθε ρε παιδί μου μια ξένη γλώσσα εμείς πετουσαμε χαρταετό!
Μόλις έκανα μέτρηση στο νερό σχετικά με την σκληρότητα και τα αποτελέσματα είναι
Kh 14
Gh 21
Στο νερό του δικτύου δεν έκανα αυτές είναι του ενυδρείου!αυτό σημαίνει ότι είναι πολύ σκληρό το νερό μου?
Μόλις έκανα μέτρηση στο νερό σχετικά με την σκληρότητα και τα αποτελέσματα είναι
Kh 14
Gh 21
Στο νερό του δικτύου δεν έκανα αυτές είναι του ενυδρείου!αυτό σημαίνει ότι είναι πολύ σκληρό το νερό μου?
Ε είναι λίγο, είσαι για Αφρικάνικο κατ'ευθείαν
Πώς μπορώ να το διορθώσω αυτό?υπάρχει τρόπος ?
Πώς μπορώ να το διορθώσω αυτό?υπάρχει τρόπος ?
Η καλύτερη λύση είναι Αντίστροφη Οσμωση
http://www.waterwaves.gr/index.php?target=categories&category_id=189
έχει κανεις υπόψη του καμιά φθηνή αντίστροφη όσμωση η να ετοιμάζω την τσέπη μου για 100 euros και πάνω?
έχει κανεις υπόψη του καμιά φθηνή αντίστροφη όσμωση η να ετοιμάζω την τσέπη μου για 100 euros και πάνω?
Δεν έχω ασχοληθεί ακόμα με Α/Ο αλλά από ότι έχω ακούσει το link που σού έβαλα είναι από τα καλύτερα, για περισσότερες λεπτομέρειες περίμενε κάποιους έμπειρους στο θέμα
Καλημέρα και πάλι!θα ήθελα τα φώτα σας! Παρήγγειλα από e bay 20 x 48 smd 3528 leaking και τώρα ψάχνω καμιά οικονομική λύση για τροφοδοτικό!έχει κανεις κάτι υπόψη του?
Σορυ. Ledakia εννοούσα!
Καλημέρα και πάλι!θα ήθελα τα φώτα σας! Παρήγγειλα από e bay 20 x 48 smd 3528 leaking και τώρα ψάχνω καμιά οικονομική λύση για τροφοδοτικό!έχει κανεις κάτι υπόψη του?
Σορυ. Ledakia εννοούσα!
Θες δηλαδή περίπου 40 watt ή 3-4 Amper. Προσωπικά πιστεύβ πως η καλύτερη λύση και θα το έχεις για χρόνια είναι ένα τροφοδοτικό υπολογιστή αρκεί να μπορείς να το χώσεις κάπου, αλλιώς έναν απλό μετασχηματιστή 12 V αλλά από 5 Amper και πάνω
Γειά σας φίλοι!!θα ήθελα πάλι τις απαντήσεις σας σε κάτι που θέλω να ρωτήσω!θα ήθελα να ρίξω το ph στο νερό του ενυδρείου (8.0 είναι τώρα) και σκέφτομαι την διαδικασία της τύρφης.διάβασα και ένα post του nazgul σχετικά με την τύρφη.Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι το εξής! Το ενυδρείο τρέχει με δύο φίλτρα!ένα εξωτερικό και ένα εσωτερικό!η τύρφη θα μπει στο εσωτερικό το οποίο αυτή τη στιγμή έχει μέσα μόνο σφουγγάρι από βιολογικό υλικό!για να βάλω την τύρφη θα αφαιρεθεί πλήρως το σφουγγάρι η θα αφήσω λίγο σφουγγάρι και το υπόλοιπο τύρφη?επίσης το πως θα γίνει η πρώτη τοποθέτηση.δηλαδή θα βάλω λίγη λίγη τύρφη και θα περνω τιμές η κατευθείαν θα βάλω 240 ml (120 lt) κατευθείαν?
Πιστεύω πως είναι προτιμότερο να βάζεις τύρφη στο βαρέλι προετοιμασίας.
Εχεις PH 8 και έχεις και μπουκάλα CO2 ;
Ναι Τάκη είναι πολύ άστα να πάνε αυτό το νερό της Θεσσαλονίκης δεν παίζεται!νομίζω πως με βολεύει μόνο η περίπτωση με το φίλτρο!
Ναι Τάκη είναι πολύ άστα να πάνε αυτό το νερό της Θεσσαλονίκης δεν παίζεται!νομίζω πως με βολεύει μόνο η περίπτωση με το φίλτρο!
Στο βαρέλι θεωρώ πως είναι πιο ελεγχόμενο, στο φίλτρο θα στο ρίχνει συνέχεια και φοβάμαι μήπως πάθεις κανα PH crash. Μηπως να σκεφτείς να πας σε Α/Ο ?
Notis_xalandri
16-05-14, 13:52
Τελικα τι φυτα εβαλες μεσα?Κανε μια παρουσιαση και καμια φωτογραφια να χαρει το ματι μας.
constantinos
16-05-14, 14:04
Βάλε μια όσμωση να ξεμπερδεύεις...
Πιστευω οτι ειναι μεγάλη ταλαιπωρια η τύρφη και θα σου χρωματίσει και το νερό.
Αργότερα ίσως ναι αλλά τώρα προς το παρόν δεν υπάρχουν ευρώ!βλέπεις με δύο παιδιά και έναν μισθό δυσκολεύουν τα πράγματα γι αυτό είδα την λύση της τύρφης πιο εφικτή!αν βάζω μικρές ποσότητες σταδιακά στο φίλτρο πάλι λες να υπάρχει πρόβλημα ?
constantinos
16-05-14, 14:15
Δέν το έχω επιχειρήσει ποτέ αυτό το κόλπο με την τύρφη οπότε δεν ειμαι ο κατάλληλος για να σου απαντήσω.Αυτο όμως που εχω δει με τα μάτια μου ειναι ενα ενυδρειο με τυρφη όπου το νερό του ειχε το χρώμα του τσαγιού.
Στην waterwaves πάντως που εχω δει υπάρχει συτημα οσμωσης με 49 ευρώ για όταν αυτά βρεθούνε...
http://www.waterwaves.gr/index.php?target=products&product_id=30174
Ακόμα προσθέτω φίλε Νότη και μόλις το τελειώσω θα κάνω μια παρουσίαση!το σκέφτηκα αυτό σύστημα που μου δείχνεις απλά όπως σου είπα ζοριζωμαι λίγο αυτήν την περίοδο!αν μπει και άνθρακας δεν θα καθαρίσει χρωματικά?
Ναι είναι αλήθεια, η τύρφη κιτρινίζει και σκουραίνει το νερό. Θα πρέπει μετά να βάλεις και άνθρακα να το καθαρίσει αρκετά. Αν έχεις βαρέλι προετοιμασίας θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις σε αυτό, και αν δεις πως κιτρινίζει βάζεις άνθρακα. Έτσι θα καταλάβεις πόσο τύρφη θες να βάζεις και πόσο σκούρο ή όχι το θες. Έτσι κάνω και εγώ, το φτιάχνω στο βαρέλι , φέρνω το νερό να έχει PH 7-7,1 , βάζω για καμιά ώρα άνθρακα και είναι πολύ ελαφρώς κίτρινο. Στο ενυδρείο μου το νερό με το CO2 έχει PH 6,3-6,5
Σας χαιρετώ και πάλι!ήρθε η ώρα να μπει στο ενυδρείο σύστημα ψύξης.αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι το εξής. Έχω πάρει 3 ανεμηστηρακια konig 120άρια.το ερώτημα είναι να τα βάλω όλα η τα δύο από αυτά θα κάνουν δουλειά? Τα χαρακτηριστικα του ενυδρείου αναφέρονται πιο πάνω!
Από ότι θυμάμαι , το ενυδρείο σου είναι 125 λίτρα, πιστεύω πως με 2 120αρια θα είσαι μια χαρά, αρκεί να υπάρχει κενό στο καπάκι να φεύγει ο αέρας, αλλιώς ίσως χρειαστεί και ένα 80αρι να βγάζει τον αέρα από το ενυδρείο. Εχεις STC-1000 ;
Ναι έχω Τάκη. έχω και όλο τον εξοπλισμό που χρειάζεται όπως το παρουσιάζει ο φίλος delta. Τι κενό εννοείς ? Τρύπες?από ανεμηστηρακια έχω 3 120αρια.
Ναι έχω Τάκη. έχω και όλο τον εξοπλισμό που χρειάζεται όπως το παρουσιάζει ο φίλος delta. Τι κενό εννοείς ? Τρύπες?από ανεμηστηρακια έχω 3 120αρια.
Κενό ανάμεσα στο ενυδρείο και στο καπάκι για να φεύγει ο αέρας που στέλνουν τα ανεμιστηράκια στο ενυδρείο. Εχεις τρυπήσει και για τα 3 ανεμιστηράκια ; Αν έχεις κάνει ήδη τις τρύπες, βάλε τα 2 να στέλνουν αέρα και το 1 να τραβάει αέρα από το ενυδρείο
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.