PDA

Επιστροφή στο Forum : Fluval ebi 30 lt

ispyii
19-03-14, 23:53
Ξεκινησε να τρεχει πριν 2 μερες.
Τα φυτα τα παρελαβα με τραγικη καθυστερηση επιπλεον 8 μερες +ακομη 4-5 η μεταφορα γιατι πρεπει να γνωριζεται και να μη βριζετε τους Ελληνες δημοσιους υπαλληλους, απο προσωπικοι εμπειρια ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΕΙ ΚΑΤΙ ΠΑΡΟΜΟΙΟ με τους Γαλλους....συγγνωμη αν διαβαζει κανεις Ελληνογαλλος αλλα ΕΛΕΟΣ!!!!
Και δε μιλαω μονο για το ταχυδρομειο!!!
Τελος παντων!

Πληροφορίες

Διαστάσεις:30x30x35
Όγκος:30 λιτρα
Κατηγορία:Γαριδαδικο
Φυτά:eleocharis parvula, eleocharis acicularis, fissidens fontanus, willow moss, fissidens splachnobryoides.
Ψάρια / Άλλα είδη:-
Διακοσμητικά υλικά:πετρες seiryu, υποστρωμα fluval stratum.
(χαλίκι, ξύλα κ.λ.π.)
Φόντο:3d της fluval
Φωτισμός:22 watt
Διάρκεια φωτισμού:6 ωρες για τωρα....
Φιλτράρισμα:fluval εσωτερικο
Θερμοστάτης:25 watt
Λίπανση:seachem excel, οχι ακομη.
Παροχή CO2:αναμενετε

Παράμετροι:

pH:7,3
Γενική σκληρότητα (GH):πφφφφφ προβλημα
Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ):120
Αμμωνία (ΝΗ3):0
Νιτρώδη (ΝΟ2):0
Νιτρικά (ΝΟ3):0
Αλλαγές νερού:20% καθε εβδομαδα
Θερμοκρασία:24
Άλλες πληροφορίες:-
Φωτογραφία:

Η φωτογραφια ειναι χαλια, οπως και τα φυτα...και με αυτες τις παραμετρους του νερου δε νομιζω να παρουν τα πανω τους.

Τι προτεινετε απο την εμπειρια σας επειδη δε θελω να δωσω λευτα για ΑΟ να παω σε απιονισμενο καλυτερα?Θα χρειςημοποιω λιγο καθε εβδομαδα αφου οι αλλαγες που θα κανω θα ειναι μικρες σχετικα, οταν μπει σε κανονικο προγραμμα γιατι τωρα στρωνει και δε ξερω πως λενε και το μπολι στα Γαλλικα! :smt106

Πολυ δυσκολο το νερο εδω, δε ζει τιποτα μονο οι πετρες δε θα εχουνε προβλημα

kgf12345
20-03-14, 07:24
εισαι σιγουρος για τις μετρησεις σου?
με τι τεστ μετρας?

ispyii
20-03-14, 10:28
Μετρησα με στικ της API, to ξερω πως δεν ειναι της προκοπης τα στικς αλλα δεν μου εχουν ερθει ακομη τα υγρα τεστ της API ,απο Αμερικη τα εχω παραγγειλει μεσω ebay.
Με τα στικ μετραω Gh 180 mg/l
Βλεπεις εδω δεν εχει κανενας API μονο ενα τεστ της sera βρηκα αλλα της κακιας ωρας, οποτε δεν το πηρα κιολας!
Εχουνε αλλες μαρκες και δε τις εμπιστευομαι.
Ουτε τη seachem τη δουλευει καποιος εδω Γαλλια-Μανακο και δε θελω να δωσω λεφτα για κατι που δε ξερω οτι ειναι καλο, ασε που οι τιμες ειναι για γελια!
Ευτυχως που υπαρχει και το ebay με λιγα λογια.

kgf12345
20-03-14, 10:40
οκ.απλα το βλεπω λιγο δυσκολο να εχεις τετοια νουμερα στις σκληροτητες και Ph 7.3

οταν παρεις τα υγρα ξανακανε μετρηση γιατι κατι δεν μου φαινεται σωστο.

Alex_Salonica
20-03-14, 13:15
Αν καταφέρουν και πάρουν τα φυτά τα πάνω τους θα γίνει πολύ όμορφο πιστεύω.

Για ποιο είδος γαρίδας σκέφτεσαι;
Το excel καλύτερα να το αποφύγεις σε γαριδάδικο.

Καλή συνέχεια

ispyii
20-03-14, 21:52
Ευχαριστω Αλεξανδρε,
Κοιτα ακομη δεν ξερω τι ειδος θα φιλοξενησει το ενυδρειο αλλα φανταζομαι κατι ευκολο.

Αυτη τη στιγμη το ενυδρειο διανυει τη 3η μερα και οσο μπαρουφα να ειναι τα στικ μετρησα το μεσημερι το ιδιο Gh και το Kh απο 120 να εχει πεσει στα 40 mg και το ph φυσικα απο 7,3 στο 6.
Ενταξει για κλωτσιες ειναι τα στικ και δε δινουν ακριβες η σωστες μετρησεις αλλα οπως βλεπετε παραπανω απο τα μεσημεριανα αποτελεσματα που τα εκανα 2 φορες το ενυδρειο ειναι τραλαλα.

Θα ξεκινησω κιολας με απιονισμενο τα πειραματα να σωσω κανα φυτο τουλαχιστον.

Οσο για το excel οταν θα μπουν οι γαριδες θα το κοψω, ετσι κιαλλιως γαριδες θα βαλω κατα το Μαιο.

Θα μαζεψω λεφτα να αγορασω , μεχρι το Μαιο θα εχω καβατζα φανταζομαι γιατι εδω μια απλη ασυμαντη red cherry εχει 7 ευρω...χαχαχαχα!!!ειναι τρελοι ετσι?10 η αμανο, 17 η bambo....

konstantinos-z
21-03-14, 07:23
γιατι εδω μια απλη ασυμαντη red cherry εχει 7 ευρω...χαχαχαχα!!!ειναι τρελοι ετσι?10 η αμανο, 17 η bambo....

...θα ειναι ...γαλαζοαιματες..!!:rolleyes:

...και φυσικα μπορεις να τους πεις...να ψωνιζουν γαριδες απο εμας εδω......πουλαμε μισοτιμης..... 4ε το κομματι........................ευκαιρια!!:D