PDA

Επιστροφή στο Forum : Προτάσεις για φυτά, τη γνώμη σας...

Akis
08-04-05, 08:44
Ακολουθώντας τις χρήσιμες συμβουλές του board για εύκολα φυτά χαμηλών απαιτήσεων, έχω μέχρι στιγμής στήσει τα φυτά της πίσω περιοχής όπως βλέπετε στο σχέδιο. Χρησιμοποιώ υπόστρωμα για φυτά, δεν έχω CO2 και ο φωτισμός είναι 0,3W/lit. Υγρό λίπασμα προς το παρόν δεν ρίχνω.

Θα ήθελα τη γνώμη σας για φυτά χαμηλά που μπορώ να χρησιμοποιήσω στις θέσεις Α και C που να δημιουργούν εντύπωση γρασιδιού ή έντονης βλάστησης, εκτός από το Sagittaria platyphylla το οποίο είναι μία πιθανή λύση. Επίσης στη θέση Β θα ήθελα να βάλω ένα φυτό κάπως ξεχωριστό, όχι πολύ ψηλό αλλά με χρώματα. Βέβαια ξέρω ότι για να έχω φυτό με χρώμα θέλω περισσότερο φως, αλλά μπορεί να υπάρχει κάποιο που να ταιριάζει σε χαμηλών απαιτήσεων φυτεμένο ενυδρείο.

annivas2000
09-04-05, 00:07
Akis θα διαφοροποιηθω λιγο (αλλα ετσι κι αλλιως τελικη αποφαση ειναι δικη σου).....μια γνωμη ειναι στις θεσεις Α,Β να χρησιμοποιησεις ech. tenellus ή Eleocharis parvula που μαλλον θα τα καταφερουν ή crypt. parva...στη θεση C (και εφ'οσον θες χρωμα) μπορεις να εχεις Ludwigia repens (οπου θα το κρατας κοντο με συνεχη κλαδεματα) ή αλλιως ανευ χρωματος(??) monosolenium tenerum (pelia) ή Microsorum pteropus (windelov) ή καποια cryptοcoryne var. με χρωμα (bronze κλπ)....Το χρωμα δεν ειναι το μονο στοιχειο που κολακευει ενα aquascape....επισης η μορφη/υφη των φυτων/φυλλων, το "πρασινο" που δεν ειναι μονο ενα κλπ.....και βεβαια πανω απ'ολα η διαταξη/συντηρηση των φυτων (προσπαθησε να αποφυγεις τη συμμετρια) ΙΜΟ..... :wink:

Akis
09-04-05, 09:36
Ευχαριστώ για τις προτάσεις.