Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Αναγνώριση φυτού και πρόβληματα

manick
07-04-05, 11:17
Ξέρει κανείς ποιο φυτό είναι αυτό?
Το πρόβλημα που έχω με αυτό το φυτό είναι ότι μου σαπίζουν τα φύλλα του.
Οι μετρήσεις μου σε αμμωνία, νιτρίτη και νιτράτη είναι φυσιολογικές, η θερμοκρασία του ενυδρείου μου είναι σταθερά στους 25.5 C. Το έχω περίπου ένα μήνα και έχει βγάλει και ρίζες. Το ενυδρείο μου είναι 60 λίτρα με μία λάμπα 18W, η οποία λειτουργεί 12 ώρες το 24ωρο. Κάποιο λίπασμα δεν έχω βάλει ποτέ.

lasal
07-04-05, 11:53
Μοιάζει με Hygrophila corymbosa
Ρίξε μια ματιά εδώ
http://www.tropica.com

manick
07-04-05, 12:13
Και εγώ Hygrophila corymbosa πιστεύω πως είναι, έχω κοιτάξει στην http://www.tropica.com αλλά δεν μοιάζει ακριβώς με κανένα από τα είδη.
Για το σάπισμα δεν ξέρεις κάτι?
Ευχαριστώ

nkarvounis
07-04-05, 14:44
Μοιάζει με Hygrophila corymbosa

είναι :wink:

Για το σάπισμα πέραν της έλλειψης θρεπτικών συστατικών, φοβάμε ότι έχει βάλει το χεράκι του και ο θερμοστάτης. (που είναι πολύ κοντά). Βέβαια δεν θεωρώ ότι είναι το κυρίως αίτιο.

Πόσα νιτρικά έχεις ? κάποιο λίπασμα έστω σε παρα πολύ μοκρή ποσότητα θα πρέπει να βάλεις είτε σε μορφή ταμπλέτας είτε σε υγρό. Δώσε μας περισσότερες πληροφορίες ώστε να έχεις πιο σαφής απαντήσεις.

manick
08-04-05, 08:55
Τελικά μετέφερα τον θερμοστάτη πιο πίσω, στην πλάτη του ενυδρείου και θα το παρακολουθήσω να δω πως πάει. Τι λίπασμα να προτιμήσω, υγρό ή ταμπλέτες, τι μάρκα?
Ευχαριστώ

annivas2000
08-04-05, 23:42
Για το συγκεκριμενο φυτο καλυτερα να χρησιμοποιησεις υγρο λιπασμα (με το σκεπτικο οτι εχεις αρκετα φυτα στο ενυδρειο).....τα περισσοτερα εμπορικα λιπασματα (flurish, floreal, κλπ) ειναι ικανοποιητικα....

manick
09-04-05, 22:49
Τελικά αγόρασα υγρό λίπασμα της Aquarium Pharmaceuticals. Η απορία που έχω είναι να βγάλω τον άνθρακα από το φίλτρο ή δεν επιρεάζει το λίπασμα και είναι ΟΚ να το αφήσω?

mikenuke
10-04-05, 10:44
Toν ανθρακα πρεπει να τον βγαλεις τωρα.

koulio
11-04-05, 00:51
Τελικά αγόρασα υγρό λίπασμα της Aquarium Pharmaceuticals. Η απορία που έχω είναι να βγάλω τον άνθρακα από το φίλτρο ή δεν επιρεάζει το λίπασμα και είναι ΟΚ να το αφήσω?

απλα το μεγαλυτερο ποσοστο απο το λιπασματα που θα ριχνεις θα στο κραταει ο ανθρακας. :wink:

annivas2000
12-04-05, 00:02

απλα το μεγαλυτερο ποσοστο απο το λιπασματα που θα ριχνεις θα στο κραταει ο ανθρακας. :wink:
Κυριακο ειναι στο περιπου ετσι :wink: .......Υπαρχει μια μικρη απορροφηση ιχνοστοιχειων απο τον ανθρακα (που βεβαια εξαρταται απο την ποσοτητα του στο ενυδρειο μας), αλλα η πιθανοτητα δημιουργιας προβληματων ειναι μεγαλυτερη, οταν καποιο στοιχειο ειναι σε πολυ χαμηλα επιπεδα (που δεν το ξερουμε βεβαιως)..οποτε η γενικη οδηγια ειναι οντως να αφαιρουμε τον ανθρακα οταν δε εξυπηρετει συγκεκριμενο σκοπο (πχ αφαιρεση χημικων), ή οταν τον θελουμε οπωσδηποτε (πχ "crystal clear" νερο), να ειμαστε σιγουροι οτι ικανοποιουμε τις αναγκες των φυτων....

koulio
12-04-05, 09:27
Κυριακο ειναι στο περιπου ετσι :wink: .......Υπαρχει μια μικρη απορροφηση ιχνοστοιχειων απο τον ανθρακα (που βεβαια εξαρταται απο την ποσοτητα του στο ενυδρειο μας), αλλα η πιθανοτητα δημιουργιας προβληματων ειναι μεγαλυτερη, οταν καποιο στοιχειο ειναι σε πολυ χαμηλα επιπεδα (που δεν το ξερουμε βεβαιως)..οποτε η γενικη οδηγια ειναι οντως να αφαιρουμε τον ανθρακα οταν δε εξυπηρετει συγκεκριμενο σκοπο (πχ αφαιρεση χημικων), ή οταν τον θελουμε οπωσδηποτε (πχ "crystal clear" νερο), να ειμαστε σιγουροι οτι ικανοποιουμε τις αναγκες των φυτων....[/quote]

θα συμφωνησω μαζι σου γιωργο. το συμπερασμα ειναι παντως οτι με την παρουσια του ανθρακα δεν θα μπορουμε να βρουμε την "χρυση τομη "
(αυτην που παλευουμε να βρουμε ) στην ισορροπια ενος φυτεμενου .

οποτε η παρουσια του ειναι αναγκαια μονο σε συγκεκριμενες :wink: περιπτωσεις :wink: