Επιστροφή στο Forum : χαλίκια διαφορετικής διαμέτρου κάνει?
Εχω στο ενυδρείο χαλίκι ψιλό διαμέτρου 1 χιλιοστού με βάθος 3-3,5 εκατοστά εάν από πάνω ρίξω χαλίκι διαμέτρου 3 χιλιοστά και βαθύ 3 εκατοστά θα υπάρξει πρόβλημα?
το ενυδρείο με το χαλικάκι του λειτουργεί απο τον περασμένο Ιούλιο..
Γιατί δεν το ανακατεύεις; Αλλά και από πάνω να το ρήξεις σε γενικές γραμμές δεν θα υπάρχει πρόβλημα.
Αν το ανακατέψω απο οτι ξέρω δεν κάνει...
και να το ανακατεψεις,το πιο λεπτο παλι απο κατω θα παει.
προσεξε το βαθος μονο για αναεροβιες περιοχες.
δεν γραφεις και τι ζωντανα εχει το ενυδρειο...
το ενυδρείο ειναι 80*32*45 έχω βαλισνερια γιγαντέα καμιά 30 ρίζες και η ρίζες τους αρχίσανε να βγαίνουν πάνω απο το χαλικάκι. Γι' αυτό λέω να προσθέσω απο πάνω και άλλο.. δεν βρίσκω το ίδιο να προσθέσω για περισσότερο βάθος.. αλλά 2 χιλιοστά πιο χοντρό.
Δεν θέλω να βγάλω το ψιλό χαλίκι και να βάλω μόνο από το καινούριο που βρίσκω.. γιατί εχει φασαρία να ξεφυτεύσω-ξανά φυτεύσω τα φυτά..
Καλημέρα,δέ ξέρω για τα αναερόβια που είπε ο kgf12345,αν και θεωρώ οτι με το ανακάτεμα θα διαταραχθεί κ[απως η βιολογία του υποστρώματος...έ?...αλλα τέλος πάντων,αν είναι να βγάλεις τα φυτά μην τα τραβήξεις γιατί θα κοπούν απο τον "λαιμό" αφού έχουν τόσο μεγάλες ρίζες.
Δεν θα ανακατέψω τίποτα.. ούτε τα φυτά.. όπως είναι θα ρίξω το χαλίκι από πάνω,άλλα 3 εκατοστά.
Αν υπάρχει πρόβλημα που από πάνω θα μπεί χαλίκι πιο χοντρό δεν ξέρω...
Τα φυτά όπως τα έβαλα (4 ρίζες) τα άφησα και πολλαπλασιαστήκανε. Δεν τα αλλάζω θέση εκτός από λίγα που πάνε μπροστά και στην μέση
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.