Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : βοήθεια για φίλτρο sun sun

vickoboy
05-03-14, 23:59
Καλησπέρα!!Έχω αγοράσει ένα φίλτρο sun sun 302 και δεν μπορώ να το θέσω σε λειτουργία.Δεν ρουφάει νερό και έτσι δεν δουλεύει.μήπως μπορεί νε με βοηθήσει κάποιος;

Michali[s]
06-03-14, 00:06
Μου πηρε και εμενα λιγη ωρα να το κανω να δουλεψει.

Το εχεις γεμισει νερο το φιλτρο? Ο primer(?) δεν κατεβαζει αρκετο, αν ειναι αδειο.

vickoboy
06-03-14, 00:09
Όχι δεν έβαλα καθόλου νερό στον κάδο.πρέπει να βάλω?

delta66
06-03-14, 00:10
Πατα μερικες φορες την τρομπα να ξεκινησει να κατεβαζει νερο και διαβασε κι αυτο Για τους κατοχους SUN SUN εξωτερικων φιλτρων (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=77416)

Michali[s]
06-03-14, 00:11
Σπυρο, μετα απο δεκα λεπτα τρομπαρισμα, παραιτηθηκα. Γεμισα τον καδο με νερο πατησα τρεις τεσσερις φορες την τρομπα και δουλεψε.

Δεν ξερω αν "πρεπει" αλλα οταν το γεμισα πηρε μπρος αμεσως.

delta66
06-03-14, 00:14
Αν μπαζει αερα απο τις σωληνωσεις ή το σκιμερ, οσο και να τρομπαρεις ..... δεν κατεβαζει.
Διαβασε το λινκ.
Δεν ειναι λυση το γεμισμα με νερο, αφου παραμονευει ο κινδυνος να καει η αντλια οταν πεσει η σταθμη του νερου (πχ πολυ ευκολα το καλοκαιρι με την εξατμιση).

Michali[s]
06-03-14, 00:31
Απο το κουρμπαριστο πλαστικο (13 στο αρθρο σου) και κατω δεν εχω βαλει κατι, δοκιμαστικα το εχω σε ενα ανεξαρτητο βαρελι. Αερα ελεγξα να δω αν χανει απο καπου αλλα δεν βρηκα καποια διαροη. Οπως και να χει θα το ξαναελεγξω και εγω γιατι αυτο που αναφερεις για την σταθμη δεν το θυμομουν.

Αρα σε περιπτωση που δεν κανει prime το φιλτρο με αδειο καδο, ο πρωτος υποπτος ειναι διαροη αερα ?

vickoboy
06-03-14, 00:35
Να ρωτήσω και κάτι άλλο!!το φίλτρο είχε μέσα ελαφρότητα!έπρεπε να την ξεπλένει πρώτα?την έριξα μέσα έτσι και έχει θολώσει το νερό παρά πολύ!

delta66
06-03-14, 00:40
;825471']Απο το κουρμπαριστο πλαστικο (13 στο αρθρο σου) και κατω δεν εχω βαλει κατι, δοκιμαστικα το εχω σε ενα ανεξαρτητο βαρελι. Αερα ελεγξα να δω αν χανει απο καπου αλλα δεν βρηκα καποια διαροη. Οπως και να χει θα το ξαναελεγξω και εγω γιατι αυτο που αναφερεις για την σταθμη δεν το θυμομουν.

Αρα σε περιπτωση που δεν κανει prime το φιλτρο με αδειο καδο, ο πρωτος υποπτος ειναι διαροη αερα ?
Δεν χανει αερα το φιλτρο. Το προβλημα ειναι οταν μπαινει αερας σε αυτο (απο τις σωληνωσεις, μπαστουνια κλπ)

Οταν ειναι σε δοχειο, ενδεχεται να μην ειναι τοποθετημενο σωστα και να μη λειτουργει οπως πρεπει και οπως μπορει να λειτουργει.
-------------------------
Να ρωτήσω και κάτι άλλο!!το φίλτρο είχε μέσα ελαφρότητα!έπρεπε να την ξεπλένει πρώτα?την έριξα μέσα έτσι και έχει θολώσει το νερό παρά πολύ!
Ελαφροτητα?
Η αβάσταχτη ελαφρότητα του Είναι? :D
Εννοεις ελαφροπετρα.

Μεταχειρισμενο το πηρες?
Γιατι δεν εχει ελαφροπετρα για υλικο απο τη μανα του.
Εκτος κι αν πηρες απο τον igna που δινει δωρο.
Κανονικα ολα τα υλικα φιλτρου, θελουν καλο ξεπλυμα πριν τη χρηση τους, αλλα απο οτι λεει ειναι ξεδιαλεγμενη και πλυμενη.
Μηπως ειναι απο κατι αλλο η θολουρα?

Michali[s]
06-03-14, 00:42
Ναι, χρησιμοποιησα λαθος λεξη. Δεν ειναι διαροη. Καταλαβα τι λες. Η αληθεια ειναι οτι τα λαστιχα ειναι η μακαροναδα η ιδια. Θα το ξανα ελεγξω οταν το τοποθετησω κανονικα.

Ναι η ελαφροπετρα ηθελε ενα πλυσιμο πριν μπει. Για το αν ειναι προβλημα το οτι την εβαλες μεσα απλυτη η οχι δεν ξερω. Περιμενε να απαντησει καποιος πιο αρμοδιος.

Η ελαφροπετρα απο Igna πλυμμενη και διαλεγμενη ειναι αλλα θελει ενα πολυ γρηγορο περασμα με νερο ( τουλαχιστον αυτη που ηρθε σε μενα ). Μετα απο αυτο το νερο βγαινει οπως μπηκε.

vickoboy
06-03-14, 00:43
Όπως ακριβώς τα λες είναι εννοούσα ελαφρόπέτρα δεν ξέπλυνα καθόλου και το νερό έχει γίνει πολύ έντονα λευκό!το θέμα είναι τι κάνω τώρα?λυπάμαι τα ψαράκια που είναι μεσα

delta66
06-03-14, 00:46
Κανε μια αλλαγη νερου (με ιδιας θερμοκρασιας νερο και αντιχλωρο) και βαλε filterwool πανω πανω στο φιλτρο (κατω απο την μαυρη σιτα) ή αν εχεις καποιο εσωτερικο φιλτρακι καβατζα, γεμισε το και βαλτο να δουλεψει.

Το εχεις μπολιασει το φιλτρο? ή εχεις το παλιο φιλτρο να λειτουργει μαζι του?
Που ειναι η βιολογια τεσπα?

vickoboy
06-03-14, 00:50
Θα επιζήσουν τα καημένα?

delta66
06-03-14, 00:53
Που να ξερω αν υπαρχει προβλημα, χωρις να εχουμε στοιχεια?
Απαντησε τουλαχιστον σε αυτα που ρωτησα.

Ποσο καιρο τρεχει το ενυδρειο?
Τεστ νερου εχεις κανει?

vickoboy
06-03-14, 00:56
Είχα ταυτόχρονα ένα εσωτερικό να δουλεύει το οποίο το είχα νοικιάσει!έτρεχε περίπου τρεις βδομάδες και δουλεύει ακόμα!!μετρήσεις δεν έχω καθόλου δυστυχώς!!αλλαγή εννοείς 100%?είναι 120 λίτρα το ενυδρείο!!λίγο ακατόρθωτο το βλέπω!!

delta66
06-03-14, 00:59
Οχι 100%.
Κανε καμια 40αρια λιτρα.

Χωρις τιμες νερου πως ηξερες αν ηταν ετοιμο το ενυδρειο να δεχτει ψαρια? (Και τι ψαρια εχει)?
Πως το εστρωσες?

ΥΓ Νοικιαζουν και φιλτρα τωρα? :rolleyes:

vickoboy
06-03-14, 01:03
Η τέχνη του αρχάριους!!την ξέρεις?και η λαχτάρα να βάλω ψαρια γρήγορα!! Έχω μέσα 8 πλατύ!!είχα μπολιασει πριν μερικές μέρες και ήλπιζα ότι όλα θα ήταν καλά!!υποθέτω ότι αυτή η θολούρα τώρα είναι σκόνη έτσι?

delta66
06-03-14, 01:19
Μαλλον απο τα υλικα και μακαρι να μην ειναι bacterial bloom
(http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=50753)Καλο ειναι να παρεις κανενα τεστ (αμμωνια, νιτρωδη νιτρικα), γιατι η τυχη καποτε τελειωνει.
Κανε καμια αλλαγη καλου κακου.

vickoboy
06-03-14, 01:58
Έκανα αλλαγή νερού και θα περιμένω σας ευχαριστώ πάντως!!!αύριο πρωί πρωί πάω για τεστακια!!!

manolischania
06-03-14, 02:32
Αυτό το sun sun έχει ταλαιπωρήσει κόσμο anyway , εγώ το βάζω μπροστά με έναν δεύτερο κυκλοφορητή στην είσοδο να σπρώχνει νερό

delta66
06-03-14, 02:37
Προσωπικα, απο τη στιγμη που εβγαλα το σκιμερ και εκλεισα με τεφλον την ενωση του πανω σωληνα, κατεβαζει νερο με τη μια.
Ουτε καν τρομπαρισμα δεν θελει. Μολις το ενωσω, κατεβαζει νερο μονο του.

Οποιος εχει το σκιμερ πανω, αν προσεξει και το εχει βυθισμενο τελειως στο νερο, λογικα θα λειτουργησει και θα κατεβασει νερο.