PDA

Επιστροφή στο Forum : αλλο ενα θημα "ΙΚ" (guppies)


satking
02-04-05, 16:09
πριν καμια ωρα διαπιστωσα σιμαδια ικ σε ενα θυλικο και σε ενα αρσενικο guppies στο μεγαλο μου ενυδρειο(45λ)
ετρεψα στο pet και ζητησα αλατι και με ειπε οτι δεν εχει...μου εδοσε τελικα contraspot της tetramedica.ανεβασα και την θερμοστατη για να ανεβασω την θερμοκρασια και βλεπουμε :( :( :(

εβαλα και την αεραντλια στο φουλ

ολα στραβα μου πανε γ_μ_τ_

γαυρος
02-04-05, 20:31
κοροιδο ηταν να σου δωσει?

αλατι ναχεις παντα καβατζα, και γαμω τα ...φαρμακα!!!!

:wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:

satking
02-04-05, 20:38
παιζει τετοιο σκηνικο?????????? :shock: :shock:

α!! εβγαλα και τον ανθρακα απο το φιλτρο


πρεπει να κανω κατι αλλο η καλα παω?

αλατι μαγειρεματος με τιποτα?
εχω ενα που γραφει τα εξεις:ιωδιουχο καλιο 48ΡΡΜ με σταθεροποιητη ανθρακικου νατριου.αντισυσσωματικο μεχρι 1%.συμπληρωνει της τροφες με ιωδιο.

netblues
02-04-05, 21:53
Οχι δεν κανει.. Αυτο το αντισυσσωματικο λεγεται αλλιως και βελτιωτικο ροης.
Βρες ενα παραδοσιακο μπακαλικο και ζητα του αλατι χονδρο τυροκομικο.
Αυτο κανει.
Τωρα αφου ξεκινησες θεραπεια με φαρμακο... προχωρα ετσι.

nkarvounis
03-04-05, 10:48
ΗΘΙΚΟ ΔΙΔΑΓΜΑ:

Διαβάζουμε πρώτα στο board ανάλογα με το πρόβλημα που έχουμε, χρησιμοποιούμε το κομβίον αναζήτησης.... και μετά πράττουμε ανάλογα.

Τέλος πάντων .... περαστικά :wink:

satking
03-04-05, 16:07
εχω διαβασει ολο το board 2 φορες (αυτο μπορει να το διαπιστοση ο Διαχειριστής βλεποντας ποσε ωρες ειμαι μεσα της τελευτεαις 2 βδομαδες!!!) αναφερετε σε καποιο σημειο οτι μηλαμε για ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ οργανισμους.καθε ενας ειναι διαφορετικος και σε καθε περιπτωση οταν προκιτε για αρωστια πρεπει να το βλεπουμε σαν κατι διαφορετικο (ενα παραπανω οταν προκιτε για ατομα που ειναι νεα στο χωρο του ενυδρειου)...
οταν εχουμε εναν πονο στην κοιλια και παμε στο νοσοκομειο μπορει να ειναι σηγουρος ο γιατρος και να ξερει τι εχουμε αλλα θα σε κανει 10 εξετασεις για να επιβεβεοθη και ο ιδιος αλλα και να ηρεμιση και εσενα με στειχεια...στο συγκεκριμενο χωρο(του ενυδρειου) επειδη δεν υπαρχουν γιατροι να παρεις το ψαρακι σου και να το πας εμεις οι νεοι βλεπουμε εσας τους παλοιους με τα τεραστια ενυδρεια και της τοσες γνωσεις πανω σε καθε ειδους ψαρι και σε καθε τι σαν ΓΙΑΤΡΟΥΣ

φιλικα βασιλης

nkarvounis
04-04-05, 21:22
εχω διαβασει ολο το board 2 φορες (αυτο μπορει να το διαπιστοση ο Διαχειριστής βλεποντας ποσε ωρες ειμαι μεσα της τελευτεαις 2 βδομαδες!!!)

Οπότε θα έχεις δεί ότι δίδονται αρκετά σύντομα απαντήσεις ειδικά για ασθένειες


αναφερετε σε καποιο σημειο οτι μηλαμε για ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ οργανισμους.καθε ενας ειναι διαφορετικος και σε καθε περιπτωση οταν προκιτε για αρωστια πρεπει να το βλεπουμε σαν κατι διαφορετικο (ενα παραπανω οταν προκιτε για ατομα που ειναι νεα στο χωρο του ενυδρειου)...

Δεν είπε κανείς το αντίθετο, αλλά όταν μιλάμε για μια γνωστή ασθένεια και μάλιστα πολύ συνηθισμένη με γνωστή σωστή, μη επιβαρυντική για το ενυδρείο (συγκρίσει με την φαρμακευτική αγωγή) τότε τα πράγματα απλοποιούνται.

οταν εχουμε εναν πονο στην κοιλια και παμε στο νοσοκομειο μπορει να ειναι σηγουρος ο γιατρος και να ξερει τι εχουμε αλλα θα σε κανει 10 εξετασεις για να επιβεβεοθη και ο ιδιος αλλα και να ηρεμιση και εσενα με στειχεια...

Στην συγκεκριμένη περίπτωση αν κάνουμε παραλληλισμό, πήγες στο νοσοκομείο με έτοιμη την διάγνωση και ζήτησες από τον γιατρό απλώς να σου δώσει το φάρμακο.

στο συγκεκριμενο χωρο(του ενυδρειου) επειδη δεν υπαρχουν γιατροι να παρεις το ψαρακι σου και να το πας εμεις οι νεοι βλεπουμε εσας τους παλοιους με τα τεραστια ενυδρεια και της τοσες γνωσεις πανω σε καθε ειδους ψαρι και σε καθε τι σαν ΓΙΑΤΡΟΥΣ

Και σωστά πράττεις, δεν λεμε κάτι διαφορετικό. Εγώ τι είπα; Κάνουμε πρώτα ένα search, γιατί έχουν γραφτεί τόσα για το ich που αποκτάς συνολική εικόνα μόνο από τα δημοσιεύματα. Τώρα αν δεν σε καλύπτουν αυτά, τότε ρωτάς.



ΗΘΙΚΟ ΔΙΔΑΓΜΑ:

Διαβάζουμε πρώτα στο board ανάλογα με το πρόβλημα που έχουμε, χρησιμοποιούμε το κομβίον αναζήτησης.... και μετά πράττουμε ανάλογα.

Τέλος πάντων .... περαστικά :wink:

Τι το μεμπτό βρίσκεις εδώ; Έχει λεχθεί πλείστες φορές η χρήση του αλατιού, χωρίς να είναι απαγορευτική η χρήση φαρμάκων. Αυτό που είπα είναι ότι, πάντα κατά την δική μου άποψη, θα έπρεπε να αναζητήσεις κάτι λιγότερο επιβλαβές για το ενυδρείο σου και στην συγκεκριμένη περίπτωση ήταν το αλάτι.

Τέλος πάντων, εύχομαι τα ψαράκια σου να επανέλθουν και να μην χρειασθεί να ξαναγράψεις σ’ αυτή την κατηγορία παρά μόνον αν θες να παραθέσεις μια πληροφορία.