PDA

Επιστροφή στο Forum : Φίλτρα, θαλασσινό και πρώτα βήματα...


unreg
31-03-05, 15:34
Γεια σας!

Θέλω να φτιάξω ένα μικρό θαλασσινό...Από εξοπλισμό μέχρι στιγμής έχω τα ακόλουθα:

Ένα ενυδρείο Juwel Rio 180lt το οποίο έχει και εσωτερικό φίλτρο.
Επίσης έχω ένα εξωτερικό φίλτρο EHEIM Professional 2224 (για 150-250lt) από φίλο το οποίο παίρνει δύο pads και έχει και δύο κάδους για υλικά.

Τι υλικά να διαλέξω για τα φίλτρα;;; Χρειάζομαι και ενεργό άνθρακα;;; :?

Θα ήθελα να κάνω ένα fish only ενυδρείο με ζωτανό βράχο και 2-3 εύκολα ψάρια και μελλοντικά ίσως να βάλω λίγα εύκολα κοράλια.
Θα ήθελα να μου προτείνεται ένα σωστό set-up για τα δύο φίλτρα.

Αν βάλω αρκετό live rock μπορώ να αφαιρέσω τελείως τα βιολογικά υλικά ή όχι;;; :?

Ίσως αν το εξωτερικό φίλτρο είναι αρκετό να αφαιρέσω το εσωτερικό που πιάνει και χώρο;;; :D

Α ναι! Έχω επίσης και ένα μικρό εσωτερικό skimmer Knop 60.
Θα χρειαστώ και λάμπα UV;;; :?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Λεωνίδας 8)

manosdr
31-03-05, 20:27
Κάνε το ένα φίλτρο βιολογικό με siporax μπλέ σφουγγάρι και υαλοβάμβακα και το άλλο χημικό με ενεργό άνθρακα,αντιφώσφορο και υαλοβάμβακα.Αν βάλεις πολύ ζωντανό βράχο ναί.Στο fish only μάλλον
θα χρειαστείς UV.

Discos
01-04-05, 10:17
Συμφωνω με τον Μανο. Σωστα τα λεει, απλα μια γνωμη ακομα θα ειναι για καλυτερα να βγαλεις το εσωτερικο και να βαλεις ενα ακομα εξωτερικο ή να χρησιμοποιησεις το εσωτερικο για μηχανικο ουσιαστικα(μια και το εχω και εγω και κραταει τρελα πραγματα...), και να βαλεις ενα η δυο κυκλοφοριτες μονο για εχτρα ροη.

Τα θαλλασινα θελουνε αρκετη ροη (σε λογικα πλαισια βεβαια) και ειδικα εαν εχεις ζωντανο βραχο την θελεις την εχτρα κυκλοφορια 100% για να μπορεις να τον εκμεταλευτεις σωστα. Πρεπει να τον κρατας καθαρο απο βρωμιτσα που με την κυκλοφορια δεν μπορει να καθησει πανω στον βραχο καθως και να τονωσει τα διαφορα ζωντανα που ζουν πανω σε αυτον. :)

Η δουλεια σου μπορει να γινει και χωρις UV αλλα επειδη εισαι αρχαριος και οι αρωστιες στα θαλλασινα ειναι λιγο ποιο extreme απο το γλυκο, πρεπει να υπαρχει για να βοηθαει με τον τροπο του το ανοσοποιητικο συστημα των ψαριων με αποτελεσμα για εσενα πολυ λιγοτερα κρουσματα ασθενειων απο το εαν δεν ειχες καθολου. Για εμενα ειναι απαραιτητη. :?

Το σκιμμερ να το βαλεις παραυτα. Βοηθαει σε παρα πολλα και ειναι καλυτερο ενα ενυδρειο με ενα σκιμμερ που δεν αποδισει τα αναμενομενα απο το να μην εχει καθολου. Φαντασου να δουλευει σωστα...Σου ευχομαι καλη αρχη και συντομα να χαιρεσαι το χομπι που τοσο αγαπαμε και εμεις!! :wink: :smt039

unreg
01-04-05, 16:47
ευχαριστώ για τις απαντήσεις! :)

είδα ότι τα πιο μικά UV είναι γύρω στα 9-10watt...τουλάχιστον στο auqristic, μήπως είναι πολλά για τα 180 λίτρα μου?? Δεν θέλω να αποστηρώσω τελείως το ενυδρείο... :?

πόσες ώρες λοιπόν πρέπει να λειτουργεί μια τέτοια λάμπα???

Φιλικά
Λεωνίδας 8)

Vasilis
01-04-05, 19:03
κοιτα κ αν ειναι ευκολοβολευτο το καπακι απο το ενυδρειο σου γιατι θα χρειαστεις κ μερικες ακομα λαμπιτσες αν το κανεις στο μελλον reef...
καλη συνεχεια κ καλη τυχη....