PDA

Επιστροφή στο Forum : Ντροπαλός Ancistrus


qstavrosq
31-03-05, 00:09
Έχω έναν Ancistrus εδώ και αρκετό καιρό (6 μηνες περίπου) και όπως είχα γράψει και σε προηγούμένο topic είναι πολύ ντροπαλός.Για την ακρίβεια δεν βγαίνει καθόλου από τη φωλιά του.Μάλιστα σήμερα ψάχνοντας ώρα τον είδα χωμένο κάτω από μία πέτρα. Πιο συγκεκριμένα έχει σκάψει ολόκληρο λαγούμι ( σχεδον ριφιφι έκανε ο τύπος :P ) δίπλα από μία κεκλιμένη επίπεδη πέτρα. Επειδή φοβήθηκα μήπως έχει πέσει η πέτρα και τον έχει πλακώσει τον μαλ.... ανασήκωσα την πέτρα και μάλλον τον ξεβόλεψα αφού πρέπει να του χάλασα τη φωλιά. (Ελπίζω να μην έκανα μαλ#@@!ια) . Γιατί ρε παιδιά είναι τοσο ντοπαλός ο Ancistakos ; :(

galant
31-03-05, 09:41
Η κατάσταση που αναφέρεις δεν νομίζω ότι έιναι περίεργη ή ανησυχητική. Αυτά τα ψάρια γενικά είναι ντροπαλά και προτιμούν να κρύβονται κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ο δικός μου έβγαινε πάντα την νύχτα. Μόλις έκλεινα τα φώτα, μετά από λίγο τον έβλεπα κολημένο πάνω στο τζάμι ή σε κάποια πέτρα ή στο ξύλο και έτρωγε του καλού καιρού. Πέρασαν περίπου 8 μήνες για να αρχίσει τις δημόσιες εμφανίσεις του. Ενώ ένας άλλος σε άλλο ενυδρείο, σαφώς πιο θρασύς ήταν συνέχεια έξω. Δεν νομίζω ότι πρέπει να ανησυχείς.

Obelix(Reifen)
31-03-05, 13:46
Αν υπάρχει κίνδυνος να πέσει η πέτρα βγάλτε την και βαλτού κάτι άλλο να βολευτεί .
Αν θέλεις να γίνει πιο κοινωνικός ρίξε την αγαπημένη του τροφή με ανοιγμένα τα φωτά και να κάθεσαι λίγη ώρα μπροστά στο ενυδρείο αφού ρίξεις την τροφή ώστε να σε συνηθίσει.

qstavrosq
31-03-05, 16:38
Θα φωνάξω ψυχολόγο για τον Ancistrus :P +-8 :lol:
Λέω να του βάλω μία περιποιημένη καρύδα... Θα κάνει party λέτε;