Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : ασθενεια η οχι?

kgf12345
15-02-14, 17:19
εχω αρχισει να εχω μια ανησυχια για το αρσενικο.
δεν το βλεπω πολυ δραστηριο σημερα και δεν μου αρεσει.ενω τρωει κανονικα και ανεβαινει στην επιφανεια για αναπνοες,βλεπω οτι την υπολοιπη ωρα την περναει με το να στεκεται κατω αδρανες.

σε καποιες στιγμες,βλεπω και μια ελαφρια ασταθεια η ισως καλυτερα "αδυναμια".

δεν ειμαι σιγουρος,αλλα δειτε το βιντεο που εβαλα απτο ταισμα,και προσεξτε λιγο τη συμπεριφορα των θηλυκων για να δειτε τη διαφορα.
https://www.youtube.com/watch?v=2uJR7ed0Cug
https://www.youtube.com/watch?v=ycWkI-CZKbU

φοβαμαι μηπως υπαρχει καμια βακτηριακη.swim bladder δεν νομιζω,αν και τρωνε 3 φορες τη μερα τα ψαρια.
φοβαμαι η για βακτηριακη η για ενδοπαρασιτο,γιατι επισης δεν το βλεπω να μεγαλωνει και να παιρνει βαρος,σε αντιθεση με τα θηλυκα.

θα συμπληρωσω και τη φορμα τωρα σε κανα δεκαλεπτο μολις γυρισω.

ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

1. ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΓΚΟΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ: 60 λιτρα καθαρα
2. ΧΡΟΝΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ:2 μηνες περιπου
3. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ (ΑΡΡΩΣΤΟΥ) ΨΑΡΙΟΥ ΣΤΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ:με την εναρξη του ενυδρειου .
4. ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ (ΒΑΘΜΟΙ ΚΕΛΣΙΟΥ): 28
5. ΨΑΡΙΑ (ΕΙΔΟΣ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΟΣ ): 3 betta mahachai 1 αρσενικο 2 θηλυκα
6. ΑΣΠΟΝΔΥΛΑ (ΕΙΔΟΣ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΟΣ):8 σαλιγκαρια helena και λαθρεπιβατες
7. ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΑΛΛΑΓΩΝ ΝΕΡΟΥ (ΒΑΘΜΟΙ ΚΕΛΣΙΟΥ): 27
8. ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΑΛΛΑΓΩΝ ΝΕΡΟΥ: 20λιτρα/βδομαδα
9. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΝΕΡΟΥ: 9/2
10. ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΤΑΪΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΙΔΟΣ ΤΡΟΦΗΣ:3 φορες τη μερα,bloodowm,grindal,sera vipan flakes,artemia,freezedried bloodowrm.
11. ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:1 φορα τη βδομαδα ταισμα με σκορδοζουμο.
στο ενυδρειο μπαινει αλατι api,μια κουταλια γλυκου σε ολα τα λιτρα.

ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ
1. ΝΕΡΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ: pH:7.5
KH:7
GH:9
ΝΗ3 (αμμωνια):0
ΝΟ2(νιτρώδη):0
ΝΟ3(νιτρικά):10
2. ΜΕΤΡΗΣΗ ΜΕ ΣΤΑΓΟΝΕΣ:ναι(διαφορετικων εταιριων)

ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ
1. ΨΑΡΙ(Α) ΠΟΥ ΠΑΣΧΟΥΝ: 1 (αρσενικο)
2. ΔΕΡΜΑ:νορμαλ,δεν βλεπω σημαδια.
3. ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΨΑΡΙΟΥ:καλη κατα το ταισμα,μικρη ασταθεια μερικες φορες οταν δεν κολυμπαει,και αρκετα αδρανες την υπολοιπη ωρα.
4. ΠΕΡΙΤΤΩΜΑΤΑ (πχ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ, ΔΙΑΦΑΝΗ, ΧΡΩΜΑ):φυσιολογικα.καφε.
5. ΑΝΑΠΝΟΗ (ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ Ή ΑΥΞΗΜΕΝΗ):φυσιολογικη
6. ΤΡΕΦΕΤΑΙ? ΕΧΕΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΟΡΕΞΗ? :ναι
7. ΠΟΤΕ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ: μια-δυο μερες(βαρια)
8. ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:

συμπληρωσα μονο οτι ισχυει και εχει γινει.καραντινα κλπ δεν εχει μπει ακομα.αλλα μαλον το βλεπω να μπαινει...

delta66
15-02-14, 18:24
Δε βαζεις λιγο αλατακι να ξυπνησουν τα αιματα?
Και κανα αρακα.
Ειδα πριν και επεφτε συννεφο το grindal.

kgf12345
15-02-14, 18:36
σπυρο βαζω αλατι(αν και λιγοτερο τωρα),αλλα βλεπω συμπεριφορα παραξενη καπως και δεν ξερω αν ειναι τελικα προβλημα η οχι.
τωρα τραβηξα αλλο ενα βιντεακι και θα το ανεβασω ,θα δεις και θα μου πεις γνωμη.

δεν το βλεπω να εχει προβλημα ακριβως το ψαρι,αλλα μου φαινεται παραξενο γιατι δεν το βλεπω πολυ δραστηριο και δεν εχει κυνηγισει ακομα τις θηλυκες για ζευγαρωμα,ενω ειναι ετοιμες και οι δυο.

λες να ξανα-αυξησω το αλατι και να δω?

μακαρι να ειναι αυτο που ειναι το πιο ευκολο να γινει...

ChocolatePuma
15-02-14, 18:48
Γιώργο μήπως ταίζεις πολύ?

harris samos
15-02-14, 18:51
για ποιο λογο αλατι ??????

αλατι βαζουμε οταν υπαρχουν σημαδια ασθενιας για να ηρεμησει το ψαρι η νοχελικοτητα τη σχεση εχει με το αλατι ?

εγω αλλο φοβαμαι

πολυ κοκκινο σκουληκι

μερικες φωρες φερνουν και αλλα μαζι τους

ξεκινα σκορδο και σπιρουλινα μερικες μερες να καθαρισουν τα ψαρια :rolleyes:

kgf12345
15-02-14, 18:58
@harrissamos
αλατι γιατι ζουνε σε υφαλμηρο στη φυση και ειναι αγρια τα ψαρια.

@choco

σακη ισως εχεις δικιο δεν ξερω,αλλα μην κοιτας που επεσε τοσο σκουληκι στο βιντεο,δεν γινεται καθε φορα αυτο.

αλλα εχω ταισει και περισσοτερο στο παρελθον χωρις προβλημα.και 4 και 5 φορες τη μερα.
ισως ομως ειναι καλυτερα να μειωθει για λιγες μερες το ταισμα ωστε να δω τι γινεται και μιας και ειναι αγρια τα ψαρια,ισως ειναι πιο επηρρεπη σε swim bladder απτο πολυ φαι κλπ.
δεν εχω διαβασει ποτε κατι τετοιο,αλλα τεσπα...

θα δοκιμασω και τον αρακα βεβαια,αλλα πολυ αμφιβαλω οτι θα τον φανε.

harris samos
15-02-14, 19:03
διαβαζεις τα μισα φιλε μου

το κοκκινο σκουληκι φερνει αρρωστιες μαζι του και παρασητα ξεκινα σκορδο σπιρουλινα για να καθαρισουν

kgf12345
15-02-14, 19:07
χαρη δεν διαβαζω τα μισα,αλλα δεν εχω κανει διαγνωση ακομα,ποσο μαλον να βρω και την αιτια.

σκορδο μπαινει ετσι κιαλλιως μια φορα τη βδομαδα στην τροφη.(μπορω να το αυξησω αυτο δεν ειναι προβλημα)
τη σπιρουλινα δεν θα τη φανε.
-ξαναλεω-ειναι αγρια και πολυ επιλεκτικα στην τροφη.
δεν προκειται να μαθουν σε μια μερα να τρωνε σπιρουλινα.
ακομα και τα Flakes της σερα βουτηγμενα σε σκορδο τα σνομπαρουνε τις περισσοτερες φορες και εχουν κιαυτα σπιρουλινα.

harris samos
15-02-14, 19:12
βρες τον τροπο να τους δωσεις

γεμιστη γαριδα με σπιρουλινα ;););) αυξησε το σκορδο ταισε μονο σκορδο στην αναγκη αστα να πεινασουν

τα σκουλικια δεν ειναι καλη τροφη το ξερω απο τους δισκους ολο παρασιτα φερνανε μαζι

kgf12345
15-02-14, 19:27
αυτο για τα παρασιτα στα σκουληκια το εχω ακουσει κιεγω αν και δεν μου εχει τυχει ποτε.
θα το δοκιμασω ομως αυτο που λες και θα δω.
-------------------------
το βιντεακι με το αρσενικο.
δειτε λιγο συμπεριφορα.
HOyCqQHVcNM

τιποτα με τον αρακα.δοκιμασα τωρα,τον βαζει στο στομα και τον φτυνει.
αν εφαγε ενα κομματι καταλαθος.

no_name
15-02-14, 19:29
George έχει χάσει το χρώμα του ή μου φαίνεται?

kgf12345
15-02-14, 19:37
ναι ειναι λιγο ξεθωριασμενο το χρωμα του.
στο βιντεο φαινεται περισσοτερο αποτι ειναι στην πραγματικοτητα.
αλλα ειναι αναμμενα και τα φωτα τωρα και ισως τον ενοχλουνε καπως.

no_name
15-02-14, 19:44
Προτείνω να μειώσεις λίγο το φως, να μειώσεις το φαγητό και να αυξήσεις λίγο το αλάτι.

kgf12345
15-02-14, 20:05
ελα νομιζω κατι βρηκα!δειτε φωτο στα βραγχια στη δεξια πλευρα του,φαινεται ενα ασπρακι σαν σκουληκι.

μα λεω κιεγω,τι διαολο!
http://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/199/osl6.jpg (https://imageshack.com/i/5josl6j)
παω να παρω PP τωρα να το εχω και βλεπουμε...

harris samos
15-02-14, 20:11
εισαι σιγουρος ? :rolleyes:

Diskus fan
15-02-14, 20:58
Για το συγκεκριμένο είδος... ΔΕΝ έχω εμπειρία... αλλά θα σου πω τι παρατήρησα εγώ...
1. Τα μαζεμένα πτερύγια και το ξεθωριασμένο χρώμα... πιθανώς είναι ένδειξη προβλήματος.
2. Η ποσότητα τροφής που είδα στο video να πέφτει... θεωρώ αδύνατο να φαγωθεί όλη (και 20 ψάρια να είχες... πάλι δύσκολο θα ήταν) και σε συνδυασμό με το χαλίκι που έχεις (κάποια ποσότητα θα καταλήξει να σαπίζει από κάτω)... πολύ σύντομα θα γίνει εστία σοβαρών προβλημάτων.
3. Υπάρχουν και τα κόκκινα σκουλίκια εκτροφής (cultivated)... http://www.oceannutrition.eu/products.aspx?Product=cultivated-bloodworms... τα οποία θεωρώ ασφαλή και τα χρησιμοποιώ ΧΩΡΙΣ προβλήματα.
4. Υπάρχουν κι' άλλες τροφές που ΙΣΩΣ τους αρέσουν και έχουν μέσα αυτά που θα ήθελες να δώσεις, αλλά έχεις αμφιβολία για το αν θα τις φάνε με άλλο τρόπο... όπως πχ. αρτέμια με σπιρουλίνα και σκόρδο...
http://www.oceannutrition.eu/en/products.aspx?Product=artemia-with-spirulina-and-garlic
5. Ελπίζω να τα καταφέρεις... να το περάσεις ανώδυνα.-

kgf12345
15-02-14, 21:15
χαρη σιγουρος δεν ειμαι για τιποτα.

τωρα εχω κιαλλα να ασχοληθω γιατι εμεινε ταυτοκινητο και πρεπει να παω να το παρω.

παιδια η ποσοτητα σκουληκιων που ειδατε να πεφτει δεν ειναι ενδεικτικη,ετυχε και επεσε τοσο.συνηθως πεφτει το ενα πεμπτο της ποσοτητας και τα τρωνε ολα δεν μενει τιποτα.

τα ξερω τα ψαρια ποσο τρωνε.

@discusfan
ναι το χρωμα και τα πτερυγια δειχνουνε προβλημα.
το σκουληκι που φαινεται στη φωτο ειναι πανω στο ψαρι δεν ειναι γκρινταλ...

μολις ξεμπερδεψω με ταυτοκινητο και γυρισω θα βγαλω κιαλλες φωτο και θα το δουμε καλυτερα.

platy
15-02-14, 21:30
εγω στο στειλα και σε pm..μου φαίνεται καθαρά για leech..και οχι για lernaea

αυτο για την τροφή το εντοπισα και εγω..ριχνεις παρα πολυ...

kgf12345
15-02-14, 22:53
ναι ρε παιδια ενταξει συμφωνω κιεγω,ειναι πολυ η τροφη:D
μακαρι να ειναι η πολυ τροφη το προβλημα και να μην ειναι τιποταλλο.
αντε νηστεια τωρα κανα δυο μερες και βλεπουμε.το αλλατι θα το αυξησω ξανα για να δω αν εχει διαφορα τελικα η οχι.

την πρωτη φορα ειδα μια διαφορα,αλλα ισως ετυχε η συγκυρια με τη γεννα και φανηκε ετσι.τωρα θα φανει αν κανει διαφορα η οχι.

ξαναλεω.ετυχε και επεσε τοσο σημερα στο βιντεακι, δεν πεφτει τοσο σκουληκι μεσα συνηθως.μαλιστα κατεψυγμενα τα ταιζω απο τεταρτη μεχρι παρασκευη,και γκρινταλ τα ταιζω μονο το σαββατο για να ειναι πριν την αλλαγη.

το θεμα ειναι πως δεν το βλεπω να παιρνει βαρος το ψαρι.

1)αν τρωγανε οσο πιστευετε και δεν υπηρχε θεμα θα επρεπε να ειναι διπλασιο σε μεγεθος τωρα.

2)το οτι δεν ειναι σημαινει δυο πραγματα:

α)δεν τρωνε οσο νομιζετε οτι τρωνε.

β)υπαρχει αλλη αιτια που δεν παιρνει βαρος το ψαρι.

δεν ξερω τι εχει,αν ηξερα δεν θα ανοιγα θεμα.

ασε που γυρισα 4 διανυκτερευοντα μπας και εβρισκα pp(μηπως χρειαστει)και τελικα εμεινα απο μπαταρια και εκανα δρομολογια με τα ποδια και δευτερη μπαταρια στα χερια
για να παω να το παρω...
λες και ειχα ορεξη βραδιατικα...
τωρα που το εβγαλα φωτο ξανα το ψαρι δεν φαινεται τιποτα.

κοιταξτε την πρωτη και τη δευτερη.
στην πρωτη φαινεται και δεν ακουμπαει πουθενα το ψαρι για να πεις οτι ειναι στο βυθο το σκουληκι και φαινεται ετσι.
στη δευτερη τιποτα.

δε λεω,μπορει να ητανε καποιο ζωντανο γκρινταλ που πλησιασε και φανηκε.
δεν ξερω κιεγω,ακρη προσπαθω να βγαλω ωστε να προλαβω το ψαρι αν εχει προβλημα τελικα.

http://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/199/osl6.jpg (https://imageshack.com/i/5josl6j)
http://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/713/jypp.jpg (https://imageshack.com/i/jtjyppj)
@noname
george,δες τωρα χρωμα που εχω σβησει το ενα φωτιστικο και ειναι με το λεντ της καμερας.ανεβαινει το βιντεακι σε λιγο,θα το βαλω εδω.
ISkYnlx7atg

αυτο ειναι το κανονικο του χρωμα.τα δυο φωτιστικα δεν τα αναβω μαζι και τα δυο,τα αναψα για να δω το ψαρι καλυτερα.

γιαυτο λεω οτι ενω δεν μου φαινεται 100% καλα το ψαρι,δεν μπορω να το βρω το προβλημα.
αν υπαρχει τελικα προβλημα,γιατι μπορει να μην υπαρχει και να ειμαι εγω υπερβολικος...
μακαρι δηλαδη.
@discusfan
ευχαριστω πολυ για τα λινκ και τις συστασεις.(το εννοω,οπως και για τους υπολοιπους που απαντησανε)
τα σκουλικια που ταιζω εδω και αρκετο καιρο κ δεν ειχα ποτε προβλημα,ειναι αυτα
http://www.ruto.nl/ruto-english/index.php?option=com_content&task=view&id=43&Itemid=57
η ποσοτητα που ριχνω,ειναι ενας κυβος κομμενος στα 4.δηλαδη καθε κυβος βγαζει 4 γευματα.
μην υπολογιζεις δηλαδη με οτι ειδες απτα γκρινταλ,γιατι εκει κραταγα την καμερα και κοιταζα τα ψαρια γιαυτο πεσανε περισσοτερα.

kgf12345
15-02-14, 23:16
οριστε και φωτο των κοπρανων που εβγαλα πριν,για να μη νομιζει κανεις πως λεω οτι ναναι παραπανω στη φορμα...

maria p
15-02-14, 23:19
αν στο παρουσιάζει αυτό μετά από αυτό το τάισμα μήπως απλά έχει παραφάει; γιατί και τα κακά του κάτι τέτοιο δείχνουν.
Νηστικά νομίζω πρέπει να τ' αφήσεις. Στις φωτογραφίες τον πετυχαίνεις όλο κάτω. Κολυμπάει γενικά;

kgf12345
15-02-14, 23:30
μαρια ισως να εχεις δικιο δεν ξερω.
αυτο που λες για τα κοπρανα οτι δειχνουν πως εχει παραφαει απο που το βγαζεις το συμπερασμα?λογω του σκουρου χρωματος?
ρωταω γιατι δεν ξερω(δεν το λεω ειρωνικα)

εχω φαει ολη τη μερα σημερα να κοιταζω το ψαρι.δεν εχω κανει τιποταλλο.

κοιτα να δεις τι γινεται με το φαι.
δεν εχω σταθερη ρουτινα στο ταισμα επιτηδες(για διαφορους λογους)
καποιες μερες θα φανε μια φορα τη μερα,καποιες θα φανε 2 η και 3.αναλογα τι θα ταισω και ποσο θα τα δω να τρωνε.
καποια μερα δεν θα φανε και καθολου.

δεν τρωνε πολυ τα ψαρια δηλαδη(πιστευω οτι τρωνε καλα).αν τρωνε αυτα πολυ,τα αλλα που ειχα στη λιμνη τι επρεπε να πουνε που ειχανε γινει γουρουνακια?
δεν ειχα ποτε προβλημα σχετικο με ταισμα.

το θεμα ειναι οτι βλεπω ενα προβλημα συνολικα στη συμπεριφορα και δεν μπορω να καταλαβω που οφειλεται.

πχ δεν κυνηγαει τις θηλυκες. και εχει τωρα κανα δυο μερες και ειδικα σημερα,που βλεπω να κανει αυτο που φαινεται στο βιντεο.κολυμπαει λιγο,καθεται,ανεβαινει για αναπνοη,ξανακολυμπαει λιγο και ξανακαθεται.αυτο.

ειναι και ελαφρως ξεθωριασμενο το χρωμα του σημερα,και ολα μαζι μου φαινονται σαν προβλημα.

τι ειναι ομως?...

platy
15-02-14, 23:32
george.και εγώ βλέπω ξεθωριασμένα τα χρωματα του..δεν ξερω βεβαια και τι χρώματα σου εχει δείξει,αλλα διακρίνω μια κατασταση ''ατονιας"θα ελεγα...

σκοπευεις να το απομονωσεις?!

kgf12345
15-02-14, 23:39
τασο εχω δοχειο ετοιμο να το βαλω,αλλα δεν θελω να το βγαλω και να το στρεσαρω χωρις λογο,αν δεν ειμαι σιγουρος οτι δεν ειναι κατι απλο που θα περασει ελαφρα.

να το βαλω σε καραντινα και να του κανω τι?:D

προς το παρον δεν ξερω τι να κανω,εκτος απτο να αυξησω το αλατι στο ενυδρειο μηπως τελικα παιζει μεγαλυτερο ρολο αποσο νομιζα και να μην ταισω αυριο καθολου για να δω τι κανει.

εχεις εσυ αλλη ιδεα?

platy
15-02-14, 23:47
για την αλατότητα κανεις κατι να ελεγχεις?...

η θερμοκρασία ειναι οκ στους 28?>..
απο αυτα που εψαξα πρόχειρα και βρηκα περι dull colour,lethargy,κ.ο.κ(συμπτωματα που δειχνει και ο δικός σου) σε ολα τα forum λενε για την ποιότητα του νερου....

προς το παρον συνεχίζω να ψάχνω και να σκεφτομαι

ΥΓ επισης για βακτηριδιακη μολυνση

If the betta‘s water becomes fouled with uneaten food and fish waste
Betta may have clamped fins, lay at bottom or at surface, not eat, lose its color, turn gray, barely swim around. In more advanced cases, its body may start developing red patches, open sores and all kinds of nasty looking stuff. (Even holes in its head!! ) Different bacteria affect fish differently. Some will attack the internal organs while others prefer to munch on the skin.

maria p
15-02-14, 23:58
το είπα για τα κακά του, γιατί είχα μονομάχο που έζησε γύρω στα 4 χρόνια plus και τα κακά του ήταν πάντα λεπτούλικα. Αυτά τα βλέπω πιο ογκώδη και συνεχόμενα. Αν το σύμπτωμα, σου παρουσιάστηκε μετά το βίντεο, που σημαίνει ότι παραέφαγε σκέφτομαι μήπως είναι αποτέλεσμα αυτού.
Γενικά νομίζω οι μονομάχοι τα περισσότερα προβλήματα τα έχουν από την λαιμαργία τους. Αυτό βλέπω και από τα θέματα εδώ στο φόρουμ.

Και δεν σκέφτομαι ποτέ ότι κάποιος με ειρωνεύεται. Πως θα μπορούσε; :)

platy
16-02-14, 00:01
Γιωργη,βλεπεις κ ελαφρως θολα ματια μηπως? δεν ξεχωρίζω καλα στις φωτος

kgf12345
16-02-14, 00:02
εχω το απλο αλατομετρο της σερα.

μα αν υπηρχε θεμα στο νερο απο τροφες,θα ειχα αμμωνιες κλπ.
δεν εχει ανεβασει αμμωνια το ενυδρειο ουτε μια φορα απο οταν στηθηκε.οπως δεν εχει ανεβασει και ΝΟ2 η ΝΟ3.

αυτα τα συμπτωματα εχω διαβασει κιεγω και φοβαμαι για βακτηριο.
οχι τα ματια του ειναι πεντακαθαρα.
η θερμοκρασια συμφωνα με το seriously fish εινα στο οριο στους 28,αλλα εχω διαβασει και αλλες πηγες οπως και χομπιστες που γραφουνε για μεγαλυτερες θερμοκρασιες.(και 29 και 30)
μαλιστα καποιοι χομπιστες ειδανε διαφορα προς το καλυτερο οταν τσιμπησανε λιγο τη θερμοκρασια στα συγκεκριμενα ψαρια.
αυτη τη στιγμη ειναι στους 27.

platy
16-02-14, 00:05
αυτο λεω george,με την ποιότητα του νερου,μπορεί να υπαρχει κατι που δεν ανιχνευεται με τα απλα τεστ...

αφου βλεπω κ απο τις μετρησεις σου οτι ολα ειναι εντός ορίων...δεν μπορώ να σκεφτώ κατι αλλο....

κατι χτυπησε το συγκεκριμενο ψάρι μονο(ασ ελπισουμε)

kgf12345
16-02-14, 00:14
δεν ξερω.εχω ετοιμο νερο με αλατι στο βαρελι,αυριο θα κανω μια μεγαλη αλλαγη και δεν θα ταισω ολη μερα.απο δευτερα θα πρεπει να παω να παρω κανα δυο φαρμακα να τα εχω,μηπως χρειαστουνε.

και βλεπουμε...

harris samos
16-02-14, 01:01
εγω δε βλεπω τιποτα στο χρωμα

κανε αλλαγη νερου και αστα νυστικα 1-2 μερες εγω νομιζω οτι κατι αλλο παιζετε αμα ειχε βακτηριο θα ειχε αλλα συμπτοματα καποια κοκκινιλα καποια αλλη συμπεριφορα θα ειχε απομονοθει ισως και δε θα εκανε και πολλα

κατι αλλο τα θυλικα ποτε τα εβαλες μαζι ? ειναι απο το ιδιο ειδος ?:rolleyes:

kgf12345
16-02-14, 01:36
κανα δυο μερες αργοτερα μπηκανε τα θηλυκα.ιδιο ειδος ναι.
μακαρι να ειναι ετσι.

btw
ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σου.
με βγαζεις λαθος και χαιρομαι.
ζητω συγνωμη για αυτα που σου ειπα αλλου.
λοιπον κοιτα να δεις,που τελικα θα ειναι το αλατι το προβλημα...(η τουλαχιστον η λυση)
εχω δυο-τρεις ωρες περιπου που ανεβαζω σιγα σιγα την αλατοτητα.
εχω κατεβασει τη θερμοκρασια στο θερμοστατη και περιμενω να παει στους 25 για να μετρησω ποσο ακριβως αλατι εχει,αλλα εχω προσθεσει μεχρι τωρα δυομιση κουταλιες αλατι,και τον βλεπω οτι κολυμπαει πιο ανετα.

παλι στεκεται χαμηλα,αλλα τωρα στεκεται πανω απτο βυθο και δεν αραζει πανω του οπως εκανε νωριτερα.

θα δειξει.μακαρι να ειναι αυτο,γιατι αν παθει τιποτα αυτο το ψαρι θα το παρατησω το χομπι.

παντως μεχρι στιγμης,θετικα αποτελεσματα (μου φαινεται) οτι βλεπω.

harris samos
16-02-14, 01:40
τι αλατι βαζεις ????????

και κατι ακομα αστα να ηρεμισουν οσο τα ταραζεις χειροτερα ειναι καμια φωρα η βιασηνη μας να κανουμε το σωστο μας παει να τα κανουμε ολα σκ@τ@ ηρεμισε και αστα να ηρεμισουν αυτο προτινω

kgf12345
16-02-14, 01:41
αυτο θα κανω ναι.αλατι API.

harris samos
16-02-14, 01:52
θα σου δώσω μια συμβουλή που θα κάνει καλο και στην τσέπη σου

μη ξανά δόσεις λεφτά για αλάτι api

χίων τυροκομικό είναι το ίδιο

η μονη διαφορα είναι στην τιμή όσο κάνει το μισό κιλό τις api κάνει το χίον το 10 κιλό ;)

http://www.gr.all.biz/tyrokomik-altia-khion-eksairetiks-poitita-g2048

platy
16-02-14, 02:06
Aντε να δουμε !!

kgf12345
16-02-14, 10:21
χαχαχα! τυροκομικο ηθελα κιεγω αλλα δεν βρηκα εδω κοντα.

τωρα μαλον θα το αλλαξω εντελως και θα παρω θαλασσινο γιατι κανονικα τετοιο θελει.ασχετα αν φοβαμαι εγω και γιαυτο πηρα απλο ενυδρειακο:rolleyes:
εγινε αλλαγη 50% με αλατι και σκουπα(σκουπα κανω παντα).
σημερα το πρωι τον ειδα και να κολυμπαει στο ενυδρειο.
τωρα τον βλεπω να καθεται παλι,αλλα περιμενω να ηρεμησει μηπως η αλλαγη τον στρεσσαρε.αν και πηρε 40 λεπτα να την κανω...
σημερα δεν θα ταισω καθολου.
αν και παγματικα δε νομιζω πως εχει να κανει με το ταισμα το θεμα του,
μακαρι να κανω λαθος.

αν δεν συνελθει μεχρι αυριο βλεπω να πηγαινω σε φαρμακα.θα ξεκινησω με θεραπεια για βακτηριακη και βλεπουμε.
μονο που δεν μπορω να το μεταφερω τωρα που εβαλα αλατι,γιατι θα την ακουσει αν τον βαλω σε γλυκο αποτομα.
θα πρεπει να γινει στο ενυδρειο η θεραπεια και τωρα με το αλατι μεσα,δεν ειναι και οτι καλυτερο να τα μπλεξω...

οταν ξαναεστησα το ενυδρειο,απολυμανθηκανε τα παντα.οι πετρες βραστηκανε και το αμμοχαλικο το επλυνα καλα,το εβαλα σε κουβα με χλωρινη και το αφησα,μετα το εβρασα σε δυο δοσεις(γιατι δεν χωραγε ολο στην κατσαρολα)
και αφου ξαναξεβγαλθηκε,μπηκε μεσα.

ελπιζω να συνελθει τωρα,αλλα αν το χασω το ψαρι θα τα παρατησω.

ChocolatePuma
16-02-14, 10:56
χαχαχα! τυροκομικο ηθελα κιεγω αλλα δεν βρηκα εδω κοντα.

τωρα μαλον θα το αλλαξω εντελως και θα παρω θαλασσινο γιατι κανονικα τετοιο θελει.ασχετα αν φοβαμαι εγω και γιαυτο πηρα απλο ενυδρειακο:rolleyes:
εγινε αλλαγη 50% με αλατι και σκουπα(σκουπα κανω παντα).
σημερα το πρωι τον ειδα και να κολυμπαει στο ενυδρειο.
τωρα τον βλεπω να καθεται παλι,αλλα περιμενω να ηρεμησει μηπως η αλλαγη τον στρεσσαρε.αν και πηρε 40 λεπτα να την κανω...
σημερα δεν θα ταισω καθολου.
αν και παγματικα δε νομιζω πως εχει να κανει με το ταισμα το θεμα του,
μακαρι να κανω λαθος.

αν δεν συνελθει μεχρι αυριο βλεπω να πηγαινω σε φαρμακα.θα ξεκινησω με θεραπεια για βακτηριακη και βλεπουμε.
μονο που δεν μπορω να το μεταφερω τωρα που εβαλα αλατι,γιατι θα την ακουσει αν τον βαλω σε γλυκο αποτομα.
θα πρεπει να γινει στο ενυδρειο η θεραπεια και τωρα με το αλατι μεσα,δεν ειναι και οτι καλυτερο να τα μπλεξω...

οταν ξαναεστησα το ενυδρειο,απολυμανθηκανε τα παντα.οι πετρες βραστηκανε και το αμμοχαλικο το επλυνα καλα,το εβαλα σε κουβα με χλωρινη και το αφησα,μετα το εβρασα σε δυο δοσεις(γιατι δεν χωραγε ολο στην κατσαρολα)
και αφου ξαναξεβγαλθηκε,μπηκε μεσα.

ελπιζω να συνελθει τωρα,αλλα αν το χασω το ψαρι θα τα παρατησω.

Γιωργο εύχομαι να πάνε όλα καλα!!
Την τελευταια προταση κάνω οτι δεν την διάβασα :(

Αν τα παρατουσαμε σε μια απωλεια, όσο σημαντική κι αν ήταν, στο τέλος στο χόμπι θα έμεναν μονο οι πετσοπαδες ;)

kgf12345
16-02-14, 11:08
σακη ετσι ειναι,αλλα ειδικα αυτα τα ψαρια τα ηθελα πολυ να τα κρατησω.
αν το χασω,προφανως σημαινει οτι δεν μπορω,οσο και να θελω.
δε μπορω να κανω αυτα που κοροιδευω.
αν δεν τοχεις ταφηνεις.δεν φταινε τιποτα τα ψαρια.
την αλλη φορα που εχασα τα παφερακια(οσο ταλαιπωρημενα και αν ητανε)κοντεψα να σκασω.

δεν ειναι οτι εχεις αδικο δηλαδη,απλα μου κακοφαινεται υπερβολικα να χανω ψαρι.

τεσπα θα δουμε.προς το παρον,οτι μπορω θα το κανω και ελπιζω να παει καλα.

ChocolatePuma
16-02-14, 11:38
σακη ετσι ειναι,αλλα ειδικα αυτα τα ψαρια τα ηθελα πολυ να τα κρατησω.
αν το χασω,προφανως σημαινει οτι δεν μπορω,οσο και να θελω.
δε μπορω να κανω αυτα που κοροιδευω.
αν δεν τοχεις ταφηνεις.δεν φταινε τιποτα τα ψαρια.
την αλλη φορα που εχασα τα παφερακια(οσο ταλαιπωρημενα και αν ητανε)κοντεψα να σκασω.

δεν ειναι οτι εχεις αδικο δηλαδη,απλα μου κακοφαινεται υπερβολικα να χανω ψαρι.

τεσπα θα δουμε.προς το παρον,οτι μπορω θα το κανω και ελπιζω να παει καλα.

George ξεχνας κάτι - τα ψαρια που εχεις ειναι πιασμενα στη φυση και δεν προέρχονται απο αναπαραγωγες.
Δεν έχουν την ίδια "ευκολία" στη διατήρηση τους μέσα σε ένα ενυδρείο απ τους "κοινους" μονομάχους. Κι ουτε τα αφησες στο έλεος του Θεου, ουτε έκανες κάποιο λάθος στις μέχρι τώρα κινήσεις σου

ΑΡΑ ????;)

kgf12345
16-02-14, 13:59
ναι ενταξει,αλλα το αποτελεσμα μετραει.
θα δουμε.
σκεφτομαι να ξεκινησω αυτη τη βδομαδα(απο αυριο που θα ανοιξουν τα μαγαζια)θεραπεια με μελαφιξ και πιμαφιξ.
αφου εχει ακομα ορεξη το ψαρι για να φαει,ισως εχω χρονο για να μην το παω στα βαρια κατευθειαν.

αν δεν δω να καλυτερευει,σκεφτομαι τετρακυκλινη (http://www.apifishcare.com/product.php?sectionid=1&catid=19&subcatid=104&id=638#.UwCIHaPNucw) η triple sulfa (http://www.apifishcare.com/product.php?sectionid=1&catid=19&subcatid=104&id=639#.UwCITaPNucw).

αν εχει κανεις κατι καλυτερο να προτεινει ειμαι ολος αυτια...
μετρονιδαζολη ισως?να παρω Flagyl?

επισης θα ηθελα να ακουσω τι προτεινετε για το θεμα με το αλατι και το που να γινει η θεραπεια.
υπενθυμιζω οτι δεν μπορω να το βγαλω απτο αλατι αποτομα γιατι θα παθει και κανα οσμωτικο και θα μας χαιρετησει πριν την ωρα του...

να το βαλω σε ξεχωριστο δοχειο και να του βαζω νερο απτο ενυδρειο,η να κανω τη θεραπεια μεσα στο ενυδρειο καλυτερα?
εκτος αν βαλω τα θηλυκα σε αλλο δοχειο με το φιλτρο,και αφησω το αρσενικο μεσα στο ενυδρειο και να την κανω εκει τη θεραπεια.
δεν το βλεπω καλα το ψαρι.
παλι κατω καθεται.
εβαλα και αγγελια,αλλα σε περιπτωση που το δει κανεις και μπορει να βοηθησει το γραφω και εδω.

αν εχει καποιος μελαφιξ και πιμαφιξ,πεστε μου να ερθω να παρω μια δοση και απτα δυο για 60 λιτρα νερο.
αυριο θα αγορασω δικα μου και επιστρεφω οτι πηρα.
μην παει χαμενη η μερα σημερα και ταλαιπωρειται το ψαρι αδικα...

αν μπορει καποιος να προτεινει αντιβιωση καταλληλη για συμπτωματα βακτηριακης που μπορω να βρω σε φαρμακειο,πειτε μου να ξερω να παω να παρω σημερα.
απο αντιβιωτικα στο σπιτι εχω μονο νταλασιν (κλινδαμυκίνη)αυτη τη στιγμη.

platy
16-02-14, 14:02
δεν θελω να προτείνω κατι σιγουρο γιατι το ''φοβαμαι'' αλλα απο αυτα που γουγλαρα γρηγορα προτειναν 2 συνδοιασμους ή hexamita+esha exit ή flagyl+protozol

αν βρώ κατι περαιτερω εννοειται το γραφω

tsoui
16-02-14, 14:49
@kgf12345
Λυπαμαι πολυ για το ψαρακι δυστηχως διαλεξες δυσκολα πραγματα με λιγες πληροφοριες ,εφοσον δεν εχεις κανει καποιο λαθος να τα παρατησεις δε νομιζω οτι ειναι λυση πολλες φορες στο ενυδρειο συμβαινιυν πραγματα που δυστηχως δεν ειμαστε σε θεση να τα δουμε για να τα προλαβουμε ποσο μαλλον σε αγρια ψαρια.
Εμενα πιο πολυ με προβληματιζει που στο βιντεο ειδα να κολυμπαει με την σπονδυλικη στηλη καμπουριαμενη σαν να βυθιζεται το πισω μερος στην ουρα και η ταχυτητα που ακουμπησε στον βυθο βεβαια δεν εχω ιδεα πως συμπεριφερονται απλα στο λεω να το προσεξεις, η πρωτη μου σκεψη ειναι οτι τρεχει κατι με το στομαχι.
Επισης ξεκινα σιγα σιγα και βαλε σε σειρα τη νεο υλικο προστεθηκε στο καινουργιο στησιμο μηπως ειναι κατι απο εκει καποιο υλικο που μπορει να εφταιξε.
Ευχομαι τα καλυτερα στον ψαρί σου, primafix melafix δυστηχως δεν εχω, εχω μονο ενα esha2000 αν το θες δικο σου.

kgf12345
16-02-14, 15:00
ναι ετσι παει,δεν φαινεται να εχει και πολυ ελεγχο δυστυχως.
το θεμα ειναι οτι διαγνωση δεν εχει γινει ακομα(και πως να γινει δηλαδη),και μαλον θα παει τσαμπα το ψαρι.

εχω ολη την καλη διαθεση να παρω οτι χρειαζεται αλλα δεν βοηθαει που ειναι κυριακη και δεν ξερω τι να παρω.το μονο που μπορω να κανω τωρα ειναι να παω σε φαρμακεια να παρω καποιο αντιβιωτικο σαν γενικη θεραπεια,αλλα δεν ξερω τι.

κλινδαμικινη υπαρχει σαν φαρμακο για τα ψαρια,(fish cin)αλλα θα το πιασει?σκεφτομαι να του κανω ενα μπανιο με μια καψουλα κλινδαμικινη και να το ξαναεπιστρεψω στο ενυδρειο.

φοβαμαι οτι δεν θα βγαλω ακρη και θα το χασω το ψαρι.

τωρα για τα υπολοιπα,ο χρονος θα δειξει.παντως αν το χασω,δεν προκειται να ξανακανω το γιατρο σε ψαρια.
και αν δεν κανεις και το γιατρο,δεν μπορεις να εχεις ψαρια.ετσι παει.

konstantinos-z
16-02-14, 15:53
αν νομιζεις οτι με το esha 2000 η με το baktopur θα κανεις δουλεια...σε μιση ωρα απο τωρα μπορω να σου φερω...!!

και μια ..δικια μου γνωμη ...δηλ τι θα εκανα εγω?? θα ξεκιναγα θεραπεια με ενα απο τα παραπανω φαρμακα η κατι παρομοιο... εστω και χωρις να εχω "καθαρο" συμπτωμα ασθενιας ...με το melafix δεν νομιζω οτι θα κανεις τιποτα....

kgf12345
16-02-14, 16:25
κωσταντινε ευχαριστω πολυ!
δεν ξερω αν θα κανουν δουλεια αλλα ειναι σιγουρα πιο βαρια φαρμακα απτο μελαφιξ και πιμαφιξ,οποτε ισως αξιζει να δοκιμαστουνε.

δεν εχω τιποτα να χασω ετσι κιαλλιως,αφου εχει προβλημα το ψαρι κατι πρεπει να γινει.δε μπορω να κατσω ολη μερα να το κοιταω και να μην κανω τιποτα.

σου στελνω πμ.
ξερει κανεις αν αυτα τα δυο φαρμακα μπορουνε να χρησιμοποιηθουνε μαζι?
esha2000 και bactopur.
κατι αλλο που παρατηρησα σημερα κανα δυο φορες.
τον ειδα σαν να επαιρνε αναπνοη κατω απτο νερο και να βγαζει φυσαλιδα αερα απτο στομα.δεν τον εχω ξαναδει να το κανει αυτο.

πριν καθοτανε στο βυθο και ανεβαινε για αερα.τον εβαλα στην αποχη και τον εχω πιο κοντα στην επιφανεια για να μην κουραζεται πανω κατω.στην αρχη που τον εβαλα καθοτανε ειτσι νωχελικος σαν κρεμασμενος.
τωρα τον βλεπω δραστηριο μεσα στην αποχη.κολυμπαει εκει μεσα.
τον τραβηξα και βιντεακι τωρα για να εχω αποδειξεις:D

θα με χαζεψει αυτο το ψαρι:rolleyes:

stratigos24
16-02-14, 16:34
Προσωπικα, δεν θα εβαζα esha 2000. Οταν εβαλα σε καρδιναλιο που ηταν μερες περιεργος, εφευγε απο το κοπαδι, καθοτανε μονος, ηταν νοχελικος, ''στηριζοτανε'' που και που σε ξυλα-πετρες με το που εβαλα esha 2000 την αλλη μερα ηταν νεκρος. Και φιλος μου με ιδια συμπτωματα σε καρδιναλιο (και εκεινου πολλες μερες περιεργος) με το που εβαλε esha 2000 την αλλη μερα νεκρος και εκεινος. Δηλαδη ποσο τυχαιο να αντεχαν μερες με το προβλημα και στις 2 περιπτωσεις να πεθαναν μετα απο προσθηκη του esha?

Και στις 2 περιπτωσεις ειχε προταθει το esha 2000. Προσωπικα το φοβαμαι αυτο το φαρμακο πλεον...

Προσωπικη γνωμη, απο οτι ειδα σε μενα..χωρις να ξερω κατι παραπανω.

kgf12345
16-02-14, 20:01
δεν εχεις και αδικο.εγω τα φοβαμαι ολα:rolleyes:
συνηθως αμα ξεκινησεις με φαρμακα,μετα γινονται δυσκολα τα πραγματα πολυ...

δεν ξερω τι θα κανω θα δω.τουλαχιστον να τα εχω σημερα και ισως να μη βαλω.προς το παρον βλεπω μια βελτιωση.τωρα ποσο θα κρατησει...

του εκανα νωριτερα ενα μπανιο με αντιβιωση για 10 λεπτα.δεν ηθελα να τον αφησω περισσοτερη ωρα ομως και δεν ηθελα να το κανω στο ενυδρειο.
δεν ξερω αν βοηθησε η δεν εκανε τιποτα,αλλα αυτη τη στιγμη τον βλεπω σχετικα καλα.
θα δειξει...
IKq5UqIrnik
να πω ενα πολυ μεγαλο ευχαριστω στον constantino-z που μου εδωσε απλοχερα τα φαρμακα για να ξεκινησω μια πρωτη θεραπεια σημερα.
κωσταντινε οτι και να πω ειναι λιγο,χιλια ευχαριστω!

ευχαριστω και τον tsoui που προσφερθηκε αμεσα!
λεω να ξεκινησω με esha2000 και αν δεν δω βελτιωση,θα παω στο baktopur που αποτι διαβαζω ειναι πιο ισχυρο και πειραζει και τη βιολογια περισσοτερο.

δοσολογια λεει για 25 σταγονες στα 100 λιτρα αρχικα και μετα 12/100 για δυο μερες.(3 μερες θεραπεια συνολικα)

λεω να ξεκινησω με 18 σταγονες στα δικα μου λιτρα και μετα να συνεχισω με 9.

αν εχει καποιος να προτεινει κατι αλλο στη δοσολογια,μιλατε...
please...
μπηκανε 13 σταγονες τωρα και τις επομενες δυο μερες θα μπουνε 6 και 6.
η δοσολογια με βαση αυτο (http://www.eshalabs.eu/europe/products/esha-2000supregsup/calculator.html).
δεν ξερω αν υπαρχει βελτιωση η τη φανταζομαι εγω:rolleyes:,
παντως νομιζω,οτι τουλαχιστον εχει επανελθει το χρωμα του αρκετα.

ειναι πολυ νωρις,δεν ξερω αν υπαρχει περιπτωση να πιασει φαρμακο τοσο γρηγορα,παντως μεχρι εδω καλα παμε...
ανεβαζω κιαλλο βιντεακι που τραβηξα τωρα και θα το δειτε.
αν θελει κανεις ας μου πει εντυπωσεις...

υποψιν οτι τα φωτα τα εχω σβηστα και δεν εχω ταισει σημερα.(ουτε προκειται να ταισω για 3 μερες τωρα οσο μπαινει το φαρμακο)
παντως τον βλεπω να κολυμπαει και αυτο ειναι σιγουρα ενθαρρυντικο νομιζω...
πω πω,τον βλεπω να κολυμπαει και κοντευω να χεστω απτη χαρα μου:D

παραξενο πραγμα ε?:)
ακομα κολυμπαει.στεκεται και ψηλα στο νερο,γυρναει κατεβαινει,στεκεται και μπροστα στην εξοδο του φιλτρου που αν και ειναι χαμηλη η ροη,το πρωι ειχε θεμα,τον εσπρωχνε.

φτου φτου,μακαρι να παει ετσι!
ανεβαινει και το βιντεακι τωρα,και θα το βαλω εδω.
σορυ για τα απανωτα ποστ αλλα δε μπορω:D
το βιντεακι.τραβηγμενο τωρα πριν 10 λεπτα:)
rtNKAnMxWRE

ChocolatePuma
16-02-14, 20:16
Φτου φτου...σαν να εβαλες αλλο ψαρι ειναι!
Μακαρι να πανε ολα καλα

kostasz87
16-02-14, 20:35
Φίλε kgf σχετικά με τις αλλαγές που είχες κάνει στο στήσιμο, ο ανανάς κατά πόσο είναι ασφαλείς να μπει στο ενυδρείο? Δεν ξέρω κάτι σχετικά απλά το λέω μήπως έφταιξε αυτό, η σάπισε η δεν ξέρω τι άλλο.....πάντως πέρα από αυτό θα με ενδιέφερε η άποψή σου για το κοτσάνι του ανανά γιατί μου φάνηκε ωραία ιδέα όταν το δα....:)

Περαστικά στο ψαράκι σου...:D

kgf12345
17-02-14, 09:15
ευχαριστω πολυ σακη νασαι καλα!:)
ακομη ετσι παει,κολυμπαει ανετα.
δεν το περασαμε ακομα,αλλα αμα βλεπω ετσι παιρνω θαρρος:D

@kostasz87
κανονικα θελει φυτεμα.καποιοι το βαζουνε ετσι σε νερο μεχρι να μεγαλωσουν οι ριζες που εχει και μετα το φυτευουνε.
δεν εχω διαβασει κατι σχετικα,απλα τον εβαλα για να δω πως θα παει.τον εχω φυτεψει σε γλαστρα τωρα.
δεν ειδα καποιο προβλημα στα ψαρια,αλλα υποψιν οτι δεν τον βυθισα.μονο το κατω μερος του μπηκε.
και πλυθηκε καλα πριν το βαλω.
υπαρχουνε πολλα βιντεακια στο Youtube,ψαξτο λιγο.
update
το ψαρι εξακολουθει να κολυμπαει,και το χρωμα του εχει επιστρεψει.
βλεπω οτι αυτα που εριξα εχουν κανει καλο και στα θηλυκα.η τουλαχιστον δεν τα εχει πειραξει.
παντως τα βλεπω ακομη πιο δραστηρια.

μου κανει εντυπωση γιατι ακομη δεν εχω καταλαβει τι προβλημα υπηρχε.
ισως καποια ελαφρια μολυνση να πειραξε τη βλενογονο του ψαριου?
(βλεπεις μαθαμε και τη βλενογονο τωρα-καινουρια λεξη:rolleyes:)
θα συνεχισω τη θεραπεια με το esha.

μεχρι τωρα αυτα που εχω κανει με τη σειρα ητανε:

1)αλλαγη νερου 50%(ρουτινας-θα γινοτανε ετσι κιαλλιως χτες).
2)ανεβασμα αλατοτητας.
3)ανεβασμα θερμοκρασιας στους 29. ισως επρεπε και παραπανω αλλα δεν θελω να στρεσαρω τα ψαρια γιατι δεν ξερω πως θα πανε στους 31.(ασχετα απτο αν εχω διαβασει πως αντεχουν τετοια θερμοκρασια)
4)μπανιο του αρσενικου σε διαλυμα κλυνδαμικινης για 10 λεπτα(αντιβιωση dalacin 300mg σε 15 λιτρα νερο του ενυδρειου)
5)προσθηκη 10 σταγονες tea tree oil στο ενυδρειο.
6)προσθηκη esha2000.

δεν εχει συνελθει εντελως,ακομα τον βλεπω να καθεται καποιες στιγμες,αλλα τουλαχιστον εχει επιστρεψει το χρωμα του,και δεν κανει μονο διαλειματα για αναπνοη.ανεβαινει,κολυμπαει,και τον βλεπω οτι εχει επιστρεψει και η περιεργεια του,ψαχνει τριγυρω.
εξακολουθω να πιστευω οτι το νερο δεν ειχε προβλημα οσον αφορα παραγωγα του αζωτου.
οι μετρησεις που ξαναεκανα βγηκανε καθαρες απο αμμωνια και νιτρωδη και τα τεστ ειναι ενταξει.
επισης εξακολουθω να πιστευω οτι δεν ητανε απτο φαι γιατι ξερω ποσο ταιζω.
τι βρεθηκε που το πειραξε τωρα,ενας θεος ξερει...

Κλεόβουλος
17-02-14, 09:32
Εγώ πάλι γιατί πιστεύω ότι η αλλαγή νερού και το αλατάκι αρκούσε? :)

kgf12345
17-02-14, 12:27
που ξερω βρε κλεοβουλε δεν εχω ιδεα.νομιζω,πως αν ητανε ετσι θα ειχα δει σοβαρα σημαδια ανακαμψης οταν εγινε η αλλαγη(που εγινε το πρωι).
υπηρχε χρονος να καλυτερεψει δηλαδη,αλλα συνεχιζε να ειναι ληθαργικο και να καθεται κατω.
τον ειδα λιγο να κολυμπαει μετα το αλατι,αλλα μετα καθοτανε παλι.ισως το κολυμπι που ειδα ηταν απτο στρες της αλλαγης.

τη μεγαλυτερη διαφορα την ειδα οταν μπηκανε το teatree oil και αμεσως μετα το esha,το απογευμα.
και ειδικα στο χρωμα του.μολις μπηκε το αιθεριο,σκουρηνε αμεσως το ψαρι και ζωντανεψε.

μια ελαφρια καλυτερευση την ειδα μετα το μπανιο(που το ποσταρα κιεκεινη την ωρα).
παιδια χρειαζομαι γνωμες επειγωντος!

παρατηρουσα ενα σημαδι που εχει στο κεφαλι του.αν θυμαμαι καλα,αυτο το ειχε οταν τον πηρα και πρεπει να το ειχε απτην αρχη το ψαρι.δεν ειναι μεγαλο,και απο κοντα δεν φαινεται σαν fungus.δεν βλεπω σαν βαμβακι δηλαδη πανω του.φαινεται πιο πολυ σαν να ειναι κατω απτο δερμα.το θεμα ειναι οτι εβγαλα φωτο για να το δω και απο κοντα,και ξαναβλεπω σκουληκι στα βραγχια.
βαζω φωτο κοντινη και απτο σημαδι και απτα βραγχια.
http://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/59/pnsl.jpg (https://imageshack.com/i/1npnslj)
http://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/811/uve7.jpg (https://imageshack.com/i/mjuve7j)http://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/835/8c23.jpg (https://imageshack.com/i/n78c23j)

tsoui
17-02-14, 12:44
Μηπως να ανεβαζες τερμα την αλατοτητα σιγα σιγα πριν ξεκινησεις με φαρμακα?Το λεω σαν πιο ελεγχομενο τροπο προσεγγισης.
Τωρα το εχεις σε καραντινα η στο ενυδρειο με τα θυληκα?

kgf12345
17-02-14, 15:14
ειναι στο ενυδρειο,αλλα τωρα που βλεπω το σκουληκι μαλον πρεπει να βγει αποκει.
την αλατοτητα την εχω ανεβασει.ειναι στο 1001 και προσθεσα και αλλη μια κουταλια αλατι το πρωι.
το θεμα ειναι για το σκουληκι τι θα κανω...
παντως πρεπει να γινει αμεσα σημερα.
εκανε μπανιο σε PP.δεν τον ξαναπειραζω σημερα να ηρεμησει.μεχρι στιγμης ειναι καλα.
το ασπρο σημαδακι δεν φαινεται καθαρα με το ματι.τις περισσοτερες φορες δεν φαινεται καθολου.πιο πολυ σαν σημειο που εχει πιο ελαφρυ χρωματισμο φαινεται παρα σαν πληγη η οτι αλλο.
σαν να ειναι παλια πληγη που εχει κλεισει για να το περιγραψω.στην φωτο φαινεται 5 η 6 φορες πιο εντονο.
δηλαδη δεν μου δινει την εντυπωση προβληματος,αποτι εχω δει σε φωτογραφιες μεχρι τωρα.
το θεμα ειναι το σκουληκι...νομιζω...
δεν κινειται πολυ,αλλα μπορει και καθεται στη στηλη του νερου και κολυμπαει κιολας.
δεν καθεται στον πατο δηλαδη.
και κινει κ τα πτερυγια.

delta66
17-02-14, 19:01
Δες εδω
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=29509
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=59149
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=57656
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=67348
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=49470
Θα ελεγα να δρασεις συντομα με πανακουρ.

ΥΓ Δεν ξερω αν ειναι συμπτωση αλλα συμβαινει συνηθως σε ενυδρειο που πεφτει Grindal.

kgf12345
17-02-14, 19:47
μαλιστα...
σπυρο ευχαριστω πολυ για τα λινκς!!!
θα παω να παρω πανακουρ να το εχω,αλλα δεν θελω να το ριξω τωρα αμεσα μεσα.(ελπιζω να μου δωσει λιγο χρονο το ψαρι και το σκουληκι)
εχει ταλαιπωρηθει πολυ το ψαρι τις τελευταιες δυο μερες και κανω και το σταυρο μου που δεν το εχω χασει ηδη.
θα τελειωσω τη θεραπεια με το esha2000 αυριο γιατι δεν θελω να την αφησω στη μεση,και θα κανω αλλαγη νερου.
μετα λεω να το αφησω κανα δυο μερες τουλαχιστον να ηρεμησει λιγο και να δω αν ειχε και αποτελεσμα το pp και το esha.
αν οχι, θα ριξω πανακουρ στο ενυδρειο αναγκαστικα.
με προβληματιζει πολυ το πως θα βγει το σκουληκι πανω απτο ψαρι αν δεν φυγει με τα φαρμακα.
φοβαμαι να το ταλαιπωρησω κιαλλο γιατι ξυπνιο δεν νομιζω να μπορει να γινει,μονο αν το κοιμησω...

μιλησα και με τον discusfan νωριτερα και με ταρακουνησε αρκετα μπορω να πω.
και εχει απολυτο δικιο.
εχει τραβηξει παρα πολλα το ψαρι σε πολυ μικρο χρονικο διαστημα.

Diskus fan
17-02-14, 20:03
Νομίζω ότι σε κάθε περίπτωση... ένα μπάνιο σε panacur για λίγη ώρα (εκτός ενυδρείου σε κουβά, λεκανάκι κλπ.)... ΙΣΩΣ να ήταν αρκετό για να φύγει το σκουλήκι.
ΑΝ κάποιος έχει εμπειρία... ας γράψει προτεινόμενη δοσολογία για κάτι τέτοιο... αφού όπως φαίνεται είναι ακίνδυνη η ουσία για το ψάρι.-

ChocolatePuma
17-02-14, 20:11
Νομίζω ότι σε κάθε περίπτωση... ένα μπάνιο σε panacur για λίγη ώρα (εκτός ενυδρείου σε κουβά, λεκανάκι κλπ.)... ΙΣΩΣ να ήταν αρκετό για να φύγει το σκουλήκι.
ΑΝ κάποιος έχει εμπειρία... ας γράψει προτεινόμενη δοσολογία για κάτι τέτοιο... αφού όπως φαίνεται είναι ακίνδυνη η ουσία για το ψάρι.-

Μηπως οι οδηγίες κι ο πίνακας στο λινκ http://www.aquatek.gr/vb/showpost.php?p=631491&postcount=14 βοηθάει?
http://i807.photobucket.com/albums/yy359/vsavv/DISEASE/panacur_dosage_table.png

Εννοω το τμήμα:
Aπο το λινκ του raven:

Ενώ το Flubenol χρησιμοποιεί ως ενεργο συστατικο το «flubendazol, το Panacur χρήσιμοποιει »febendazol». Τα συστατικα του θα καταστρέψουν τη δομή των κυττάρων των planaria και θα τα αφήσει να λιμοκτονήσουν μετά από μερικές ημέρες. Το φάρμακο είναι διαθέσιμο ως χάπι σε σκόνη και υγρο. Την σκόνη και τα χάπια πρέπει να τα διαλύετε σε ζεστό νερό πριν από την προσθήκη στο ενυδρειο.

Είναι πολύ σημαντικό να μην υπερδοσολογειτε τα προϊόντα και να κανετε μια πιστή εφαρμογη των δοσολογιων! Διαφορετικά οι γαρίδες σας ίσως πεθάνουν ή μεινουν ανάπηρες, όπως κάποιοι ανέφεραν.

Εδώ είναι ένας βήμα προς βήμα οδηγός χρησης του Panacur:

Προσπαθήστε να αφαιρέσετε από τη δεξαμενή οσο περισσοτερα planaria μπορειτε.
Αφαιρέστε τα σαλιγκάρια πριν από τη χρήση Panacur, επίσης.
Κανετε εβδομαδιαία αλλαγή νερού (20-30%) και αφαιρέστε όσα περισσοτερα βιολογικα αποβλητα μπορείτε.
Προσθέστε το φάρμακο. Προτιμήστε να κάνετε μικροτερες δόσεις παρα μια υπερβολική δόση! Ένα χάπι Panacur KH 250 (με 250 mg Fenbendazol) επαρκει για 432 λίτρα.
Ρίξτε μια ματιά στο παρακάτω πίνακα και υπολογίσετε με βαση τον όγκο των καθαρων λιτρων νερού της δεξαμενής σας!

Μετά από 5 ημέρες κανετε αλλαγή 30-50% νερου και επαναλάβετε τη θεραπεία με δευτερη δόση Panacur.
Μετά από 5 ακομη ημέρες, κάνετε μια ακομη αλλαγή νερού (30-50%) και βαζετε άνθρακα στο φίλτρο για να εξαγάγετε το εναπομείναν φαρμάκο." :rolleyes:

delta66
17-02-14, 20:32
αλλα δεν θελω να το ριξω τωρα αμεσα μεσα.(ελπιζω να μου δωσει λιγο χρονο το ψαρι και το σκουληκι)
Πιστευω οτι αν καθυστερησεις με αυτο σκουληκι, θα ειναι χειροτερα.
Δεν φευγει με τιποτα αλλο.

kgf12345
17-02-14, 20:44
ναι η δοση φαινεται να ειναι 2mg/l.
αντε τωρα να υπολογισω πως θα κοψω το χαπι...:D

και πρεπει να το ψαξω λιγο ακομα γιατι νομιζω πως ειναι καλυτερα να γινει στο ενυδρειο η θεραπεια.

σε ξεχωριστο δοχειο μαλον θα ητανε πιο ανωδυνο για το ενυδρειο και τα αλλα ψαρια,αλλα για να ειμαι σιγουρος οτι εξαφανιστηκανε,θα πρεπει να το βαλω στο ενυδρειο και να κανω και επαναληψη της θεραπειας μετα απο καμια βδομαδα η λιγες μερες.

το θεμα ειναι οτι υπαρχει και αλατι στο νερο...
θαναι προβλημα η οχι?
θελει ψαξιμο.
@delta66

λες ε?:(

τι να κανω τωρα θα παω το πρωι να παρω πανακουρ.
ελπιζω να εχει συνελθει αρκετα το ψαρι και πως δεν θαχει προβλημα.οτι εχω διαβασει,λεει οτι ειναι "ακακο" στα ψαρια....

Diskus fan
17-02-14, 21:07
Η δόση 2 mg/L είναι για το ενυδρείο... συνήθως στο μπάνιο λόγω του μικρού χρόνου παραμονής η δόση είναι αρκετά μεγαλύτερη.
ΑΝ η ουσία είναι όντως ακίνδυνη... ΙΣΩΣ και ένα ολόκληρο χάπι, να ΜΗΝ είναι πρόβλημα (το γράφω με ΜΕΓΑΛΗ επιφύλαξη).
Εννοείται ότι το νερό στο δοχείο... θα είναι από το ενυδρείο.-

kgf12345
17-02-14, 21:33
ναι βεβαια απτο ενυδρειο θα μπει νερο αν γινει σε δοχειο.
ευχαριστω για την επισημανση.

για το αν επηρεαζει το αλατι το φαρμακο, δεν εχω βρει κατι ακομα:(
δεν πιστευω,αλλα δεν ξερεις ποτε μαυτα...

νομιζω,οτι ειναι καλυτερα να γινει στο ενυδρειο ομως.
με τη λογικη οτι αφου υπαρχει ενα,θα υπαρχουν κιαλλα...

Diskus fan
17-02-14, 21:42
Η προσωπική μου άποψη είναι... πως ΑΝ σκοπεύεις οπωσδήποτε να κάνεις κάτι στο ενυδρείο... θα πρέπει να κοιτάξεις και το θέμα βυθός.
Μετά από κάποιους μήνες θα βγαίνει μεθάνιο (από τις σάπιες τροφές... θυμάσαι τι έγραψα πιο πάνω; )... κάτι που ΔΕΝ μπορείς να μετρήσεις (ΔΕΝ σκοτώνει μόνο η αμμωνία).- ;)

kgf12345
17-02-14, 22:00
εχεις δικιο σαυτο.
αλλα,ο λογος που δεν το θεωρω μεγαλο προβλημα,ειναι γιατι δεν ειναι τοσο το βαθος του οσο φαινεται.μπηκε εξηλασμενη πολυστερινη απο κατω(dow)
ακριβως γιαυτο το λογο.

επειδη δεν ηθελα να δημιουργησω αναεροβιες περιοχες.

το χαλικι που φαινεται στο βυθο δηλαδη δεν εχει οσο παχος φαινεται.

εκτος απο 2-3 σημεια περιμετρικα στα τζαμια για να μη φαινεται το φελιζολ,αλλα κιεκει εχει μονο υψος και οχι "πλατος".
το πλατος του σεκεινα τα σημεια ειναι μισο εκατοστο περιπου.

αν εξαιρεσω αυτα τα 3 σημεια(που οπως ειπα εχουν μονο υψος και οχι πλατος)ο βυθος δεν ξεπερναει τα 2 εκατοστα στο πιο βαθυ/παχυ του σημειο.

βεβαια δεν ειναι θεμα αυτο,μπορει ανετα να αλλαχτει.αν τη βγαλει καθαρη το ψαρι,τα βλεπουμε ολα μετα δε με πειραζει.

Diskus fan
17-02-14, 22:10
ΔΕΝ ξέρω... ΑΝ έχεις κάνει σωστά.
Μια απλή σκέψη μου...
Το Dow θα "ποτίσει" με νερό... θα είναι καλό αυτό, από την στιγμή που θα είναι στάσιμο μέσα του (κι' από κάτω του);

konstantinos-z
17-02-14, 22:14
το DOW δεν "ποτιζει" νερο ακομα και μετα απο χρονια βυθισμενο ( το ξερω λογω δουλειας..) το "απο κατω" ομως ειναι ενα "θεματακι"....

kgf12345
17-02-14, 22:27
δεν ξερω παιδια,ειναι πολυ πιθανο να εχετε δικιο.

απτην αλλη,πιστευω πως θα ητανε χειροτερα αν εκανα σηκωμενο βυθο με αμμο και ειχα σημεια με 5 η και 10 εκατοστα αμμο η χαλικι οπως εχω δει σε αρκετα ενυδρεια πολλες φορες.

ισως αν εμπαινε πολυ ψιλη αμμος και wavemaker να τη χτυπαει οπως ειχα παλιοτερα, για να στελνει σκουπιδι στο φιλτρο να ητανε καλυτερα.

αλλα δυστυχως με αυτα τα ψαρια, δεν εχω πολλες επιλογες για να αυξησω τη ροη μεσα στο ενυδρειο.

ας σωθει το ψαρι και δε με νοιαζει τιποτα μετα.το ξεστηνω και το στηνω απτην αρχη,αυτο ειναι το λιγοτερο;)

Diskus fan
17-02-14, 22:28
Πως γίνεται να ΜΗΝ ποτίζει... αφού σαν διογκούμενη πολυουραιθάνη μοιάζει!!!!! :confused:

kgf12345
18-02-14, 20:20
αν και αυτα δεν ειναι αποδειξη για κατι,αν ειχα διαβασει η ακουσει κατι για προβληματα απο τη χρηση της φυσικα δεν θα εμπαινε.
οπως και θα βγει,αν μαθω κατι τετοιο.

http://www.fibran.gr/sappek/docs/deliverables/deliverable_4.pdf

Αντοχή στην επίδραση της υγρασίας
:
Η αντοχή στην επίδραση της υγρασίας εκφράζεται με δύο μεγέθη, τον συντελεστή αντίστασης στη διάχυση υδρατμών και την ποσότητα υγρασίας εξομοίωσης.

Ποσότητα υγρασίας εξο
μοίωσης:
Τα θερμομονωτικά υλικά απορροφούν νερό σε υγρή κατάσταση ή σε μορφή υδρατμών. Η ποσότητα της απορροφούμενης υγρασίας, που εξαρτάται από το πορώδες του υλικού

, την υδρατμοστεγανότητα και την κατανομή των τριχοειδών αγγείων στη μάζα του, προκαλεί αισθητή αλλαγή στις ιδιότητες του υλικού και κυρίως του συντελεστή θερμικής αγωγιμότητας λ. Για την περιγραφήτων παραπάνω ορίζεται η τιμή της ποσότητας υγρασίας εξομοίωσης, η οποία εκφράζει το ποσότης υγρασίας που απορροφήθηκε στο υλικό υπό ορισμένες συνθήκες θερμοκρασίας περιβάλλοντος και σχετικής υγρασίας.

και απο εδω http://www.energ.gr/j15/index.php?option=com_content&view=article&id=76:minithermo&catid=37:var

Εξηλασμένη πολυστερίνη XPS
Πλεονεκτήματα:
-σχεδόν μηδενική απορροφητικότητα σε υγρασία
-μεγάλη αντοχή σε συμπίεση
-υψηλότερος θερμομονωτικός συντελεστής
-υψηλός συντελεστής αντίστασης στη διάχυση των υδρατμών.

παντως το ψαρι ζει ακομη και εχει συνελθει αρκετα σε σχεση με το μεσημερι.

κολυμπαει με σταθεροτητα και φαινεται να εχει ελεγχο.
δεν ειναι πολυ δραστηριο,αλλα δε μου φαινεται κ παραξενο μετα απολα αυτα...

το χρωμα του ειναι καλο.σκουρο και αρκετα εντονο.
μακαρι να παει ετσι και καλυτερα.το κοιταω καθε μιση ωρα να δω τι γινεται:(

αν γινει και η θεραπεια με το πανακουρ και αρχισει να τρωει,θα φαει βιταμινες μερα παρα μερα για μια βδομαδα μπας και στηλωθει λιγο...
update.

το ψαρι την εβγαλε τη νυχτα.(θα αναψω και λαμπαδα αργοτερα:D)
το χρωμα του ειναι πολυ καλο και κολυμπαει ανετα αν και δεν εχει καλη διαθεση.
τωρα που δοκιμασα με ενα bloodworm για να δω αν θα φαει(με τσιμπιδα)δεν το εφαγε,το φαγανε τα θηλυκα.δεν ενδιαφερθηκε καθολου δηλαδη.

οποτε η ειναι απτην ταλαιπωρια,η προχωραει το πραμα...
η και τα δυο.

μπηκε και η τελευταια δοση esha,και θα παω αργοτερα να βρω πανακουρ.
ελπιζω να προλαβω:(
εχω παρει τηλεφωνο 25 κτηνιατρεια και 50 πετσοπ-χωρις υπερβολη.δεν εχει κανεις πανακουρ.ελεος δηλαδη!:mad:
βρηκα.ατλαντος 2 και ποσειδωνος.χανδρας κατι,κτηνιατρειο.
μου εδωσε δυο χαπια τζαμπα.
250mg το ενα,
θα βαλω μισο χαπι και ας πεσει και λιγο παραπανω.
δε θελω να ριξω κιαυτο στο νερο ετσι, θα παραφορτωθει με ουσιες μου φαινεται.
οποτε θα γινει μια μεγαλη αλλαγη και θα μπει σημερα.ευτυχως εχω νερο ετοιμο...
εκανα αλλαγη 70% και μπηκε το πανακουρ.
ο θεος βοηθος τωρα...
εβαλα λιγο λιγοτερο απο μισο χαπι τελικα,αφου το εκανα σκονη και το διαλυσα σε νερο απτο ενυδρειο.
τα ψαρια καλα τα βλεπω.
εχω δει κατι τιναγματα απτο αρσενικο.
ελπιζω να φυγει το γα....σκουληκο!:mad:
δεν ξερω τι θα γινει τελικα,αλλα οταν εριχνα το φαρμακο μεσα το ευχαριστηθηκα πολυ.ετσι για την εκδικηση και το γαμ..το:D
κατι παραξενο που παρατηρησα αυτες τις μερες με το θεμα.
οι θηλυκες δεν τον πειραζανε καθολου.οταν τον πλησιαζανε αυτος εφευγε και πηγαινε πιο περα να κατσει.

πηγαινανε κοντα καμια φορα,τον κοιταζανε και φευγανε.
απο χτες το βραδι και ακομα περισσοτερο σημερα που φαινεται να εχει συνελθει καπως,πανε κοντα και του κανουνε και "επιδειξη" ανοιγουνε πτερυγια κλπ,σαν να θελουνε να τον δελεασουνε.

δεν το εχω ξαναδει κατι τετοιο.
σαν να ξερουνε ρε παιδι μου οτι κατι τρεχει και δεν ειναι καλα.
και τωρα που φαινεται να συνερχεται,ανοιγονται περισσοτερο.

τουλαχιστον ετσι μου φαινεται εμενα.ελπιζω να μην κανω λαθος και να ειναι καλο σημαδι αυτο.

kgf12345
18-02-14, 23:09
δεν θελω να μιλησω νωρις και να το γκαντεμιασω,φτου φτου φτου!
αλλα εχω την εντυπωση οτι θα σωθει το ψαρι:)
το χρωμα του εχει επιστρεψει εντελως και τωρα που επεστρεψα σπιτι,
μολις πλησιασα στο ενυδρειο βγηκε κατω απο ενα φυλλο και ανεβηκε για αναπνοη.
καμια σχεση με το πως ητανε.
μακαρι να παει ετσι και το σωσαμε:)

σιγουρα ταλαιπωρηθηκε παρα πολυ το ψαρι και σιγουρα εχει χασει ενα δυο χρονια απτη ζωη του με ολα αυτα,αλλα -εστω κιετσι-κατι ειναι....
τουλαχιστον εχω τη συνειδηση μου καθαρη πως οτι μπορουσα με τις λιγοστες γνωσεις μου το εκανα.

θα μεινει ετσι κανα δυο μερες το ενυδρειο χωρις ταισμα και φασαριες και μετα μεγαλη αλλαγη νερου,αλατι,μελαφιξ, και θα τα αρχισω στις βιταμινες.
την αλλη βδομαδα ισως κανω μια επαναληπτικη με πανακουρ.

platy
18-02-14, 23:14
Εσυ μηπως εβγαλες ασπρες τρίχες μετα απο ολα αυτα? χαχαχα

αντε ρε george...;) παμε δυνατα,

καθε εμποδιο για καλό και ισχυει,γιατι αν κ δυστηχως υπαρχουν κ αυτα στο χόμπυ μας,ειναι εδω για να προσθετουν εμπειρίες και να μας κάνουν ακομα πιο ειδιμωνες...

kgf12345
18-02-14, 23:26
τασο αγχωθηκα τοσο πολυ μαυτη την ιστορια που δε μπορω να το περιγραψω.
αφου προχθες που τον εβλεπα να κολυμπαει και το ποσταρα εκεινη την ωρα,σχεδον εκλαιγα απτη χαρα μου.

πραγματικα αν μου ψοφησει αυτο το ψαρι ετσι θα το παρατησω το χομπι δηλαδη,δεν θελω να το ξαναπερασω αυτο.
πολυ ασχημο πραγμα....

μαλιστα καταλαβα καποια πραγματα που δεν τα ηξερα καθολου οσον αφορα τις ασθενειες,και κυριως πως αντιμετωπιζουμε τα θεματα που ανοιγει εδω μεσα οποιος εχει προβλημα.

οσο καιρο ασχολουμαι,τετοιο πραγμα δεν μου εχει ξανατυχει.

platy
18-02-14, 23:28
;) ;) αυτο ειναι η εμπειρία...και η πείρα που κομματι κομματι χτίζουμε στο χόμπυ...καλη η θεωρία..αλλα κ η πραξη ειναι ενα θεμα ;)

no_name
18-02-14, 23:44
πραγματικα αν μου ψοφησει αυτο το ψαρι ετσι θα το παρατησω το χομπι δηλαδη,δεν θελω να το ξαναπερασω αυτο.
πολυ ασχημο πραγμα.....

Έλα σταμάτα... και εγώ έτσι έλεγα αλλά που να βγει αυτό το μικρόβιο από μέσα μας..!!!

Με το νέο ενυδρείο που θα στήσεις τώρα να δω τι θα κάνεις... χαχαχαχα :D :D :D

kgf12345
19-02-14, 08:38
χαχαχα ναι αστα να πανε:D
μια χαρα μου κατσανε τα τζαμακια George,ευχαριστω πολυ:p
αφου δεν μας μαζεψανε εκει απτο πεζοδρομιο παλι καλα:D
ανεβασα το μεγαλο πανω και το μικρο αυριο.

θα παω να ρωτησω κανα τζαμα αν μπορει να τα κοψει τα διπλα τζαμια.
αν δε μπορει,το βλεπω να γινεται τραπεζι το μεγαλο στη χειροτερη:D

με το μικρο θα ακολουθησω κιεγω την ιδεα σου μαλον:)
δοκιμασα να δω αν θα φαει σημερα,αλλα μαλον ειναι πολυ νωρις.
δεν εφαγε δυστυχως.

το ενθαρρυντικο ειναι οτι τον βλεπω να κολυμπαει και τωρα που τον κοιταζα ειχε ανοιχτα τα πτερυγια του.
και τα πλευρικα και το ραχιαιο.

νομιζω οτι δεν θα φαει ευκολα το ψαρι,οποτε θα παω να παρω βιταμινες μετα και θα ριξω στο νερο τουλαχιστον.
το βραδι που θαναι σκοταδι ομως, για να διατηρηθουνε λιγο παραπανω.

θα προτιμουσα να τις ετρωγε,αλλα τουλαχιστον ετσι για αρχη κατι ειναι νομιζω.
σκεφτηκα να επαιρνα μια συριγγα,να εκοβα το μυτερο της βελονας και να του τις εριχνα στο στομα,αλλα δεν θελω να το στρεσσαρω αλλο το ψαρι.

ισως σε μερικες μερες αν το δω οτι δυναμωσε λιγο και δεν τρωει ακομα,να το κανω.

Τάκης
19-02-14, 09:04
θα παω να ρωτησω κανα τζαμα αν μπορει να τα κοψει τα διπλα τζαμια.
αν δε μπορει,το βλεπω να γινεται τραπεζι το μεγαλο στη χειροτερη:D

Γιώργο τα διπλά τζάμια (αν είναι τα γνωστά διπλά τζάμια που έχουμε στα παράθυρα και στις μπαλκονόπορτες) είναι συνήθως 3αρια και δεν κόβονται αν δεν τα ξεμοντάρεις. Επειδή προσπάθησα μια φορά να τα ξεμοντάρω, δεν είναι και τόσο εύκολο, αυτή η μαύρη σιλικόνη που έχουν είναι άλλο πράγμα. Τα ξεμοντάρισα, τα ξεκόλλησα δηλαδή από το αλλουμίνιο που έχουν ανάμεσα τους με ένα ψιλό ατσάλινο σύρμα, με τη μέθοδο της χορδής από κιθάρα δηλαδή, με παίδεψε αρκετά, και η σιλικόνη που μένει βγαίνει πολύ δύσκολα.

δοκιμασα να δω αν θα φαει σημερα,αλλα μαλον ειναι πολυ νωρις.
δεν εφαγε δυστυχως.

Μήπως με λίγο σκορδόζουμο του ανοίξεις την όρεξη ;

kgf12345
19-02-14, 10:48
τακη νομιζω οτι δεν ειναι αυτο το ειδος τζαμιου.νομιζω οτι ειναι απλο διπλο τζαμι.
ο γιωργος(noname) μπορει να ξερει καλυτερα.

θα βαλω μια φωτο καποια στιγμη εδω στα diy και θα μου πεις γνωμη.

το σκορδοζουμο το δοκιμασα.τιποτα.εκτος αν εφαγε αργοτερα το ψαρι κανενα και δεν το ειδα.αλλα δεν εριξα και πολλα.το 1/5 του κυβου βουτηγμενο και ξεπαγωμενο σε σκορδοζουμο.τα θηλυκα φαγανε αμεσως.

ενταξει ειναι πολυ νωρις,εχει ταλαιπωρηθει παρα πολυ το ψαρι.αν ηταν ανθρωπος θα ειχε πεθανει τωρα:rolleyes:
κοιτα να δεις που δε μπορω να βρω βιταμινες fishtamin τωρα πουθενα.
ολες τις αλλες φορες,συνεχεια μπροστα μου τις εβλεπα σε οσα μαγαζια πηγαινα:rolleyes:

platy
19-02-14, 11:36
Στο σταυρο πήρες ενα τηλ?(αν και δεν ξερω κατα ποσο σε βολευει)

kgf12345
19-02-14, 12:12
βρηκα αλλα μου πιασαν τον κ...λο.7 ευρω στο πετσιτυ και παντου εχουν 5.20 τα 15ml.

εντωμεταξυ ειχανε κατι μονομαχους ωραιους crowntail και doubletail κυριως,εβγαλα κανα δυο φωτογραφιες,αλλα μου την ειπε κιολας ο υπαλληλος να μη βγαζω φωτογραφιες.
λες και ημουνα σε αεροδρομιο κ τραβαγα:rolleyes:

προφανως δεν θελουνε για να μην φαινονται ετσι που τους εχουνε:rolleyes:

Τάκης
19-02-14, 12:24
τ
κοιτα να δεις που δε μπορω να βρω βιταμινες fishtamin τωρα πουθενα.
ολες τις αλλες φορες,συνεχεια μπροστα μου τις εβλεπα σε οσα μαγαζια πηγαινα:rolleyes:

για πάρε ένα τηλέφωνο εδώ , μπορεί να έχουν
http://www.petsupermarket.gr/3009/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%8A%CF%8C%CE%BD%CF%84%CE%B1/sera-fishtamin-15ml.html
βρηκα αλλα μου πιασαν τον κ...λο.7 ευρω στο πετσιτυ και παντου εχουν 5.20 τα 15ml.

Είναι συνήθες φαινόμενο αυτό, και στο PetSupermarket συμβαίνει αυτό, αρκετά καλές τιμές στο eshop, ακριβές έως πολύ ακριβές στο κατάστημα

plin
19-02-14, 12:27
Είναι συνήθες φαινόμενο αυτό, και στο PetSupermarket συμβαίνει αυτό, αρκετά καλές τιμές στο eshop, ακριβές έως πολύ ακριβές στο κατάστημα
petcity ήταν

kgf12345
19-02-14, 12:31
βρηκα τακη ευχαριστω.

τις φωτογραφιες θα τις ανεβασω κιεδω,ετσι γιατι μου την εδωσε τωρα η μ....α που τους δερνει.
ακου μη βγαζεις φωτογραφιες τα ψαρια:rolleyes:

no_name
19-02-14, 12:43
Που τους βρήκες τους μονομάχους αυτούς??

kgf12345
19-02-14, 12:46
εντωμεταξυ,οτι διαβασα για το πανακουρ,λεει οτι σκοτωνει τα σαλιγκαρια.
αν και δεν ειδα πουθενα για helena στα ποστ που διαβασα.

παντως τα δικα μου helena δεν εχουν παθει τιποτα ακομα.
αφου ανησυχω μηπως δεν κανει τιποτα το φαρμακο...
Που τους βρήκες τους μονομάχους αυτούς??

πετσιτυ νεας σμυρνης.

Τάκης
19-02-14, 12:48
petcity ήταν
Ναι , το είδα, απλά είπα πως ακριβές τιμές έχουν και άλλα μαγαζιά , υπό προυποθέσεις

Diskus fan
19-02-14, 14:08
1. Απ' ότι φαίνεται... καλές εξελίξεις έχεις. Ανοικτά πτερύγια και χρώμα... κάτι άλλαξε προς το καλύτερο.
2. Πρόσεξε λίγο... ΜΗΝ αρχίσεις τις υπερβολές με τις βιταμίνες. Επίσης το να τις ρίξεις στο νερό... μάλλον χαμένο θα πάει το υλικό... αφού ΔΕΝ τρώει θα σου πρότεινα να περιμένεις λίγο... για να του βάλεις στην τροφή.
3. Το βασικότερο συστατικό στο χόμπι... είναι η υπομονή. Δώσε χρόνο στο ψάρι... να συνέλθει.-

kgf12345
19-02-14, 14:21
αυτο θα κανω,θα περιμενω να δω πως παει.
τωρα που φαινεται πως αρχιζει να αναρωνει,το χειροτερο ειναι να το στρεσσαρω με περιττες κινησεις.
ευχαριστω!

βαζω και δυο φωτο σημερινες.

edit
τα ασπρακια που φαινονται πανω του,ειναι απτο πανακουρ.δεν διαλυεται τελειως οσο και να προσπαθησα.
σε γουδι το εβαλα.

Diskus fan
19-02-14, 14:29
Το ψάρι δείχνει καλύτερα. :smt023
ΙΣΩΣ θα ήταν καλό αν μπορούσες να βρεις OPTIMA και MINAROLL (στα pet shop ΔΕΝ έχω δει... με παραγγελία απ' το εξωτερικό τα αγοράζω).- ;)

http://www.eshalabs.com/optima.htm

http://www.eshalabs.com/minaroll.htm

kgf12345
19-02-14, 14:40
πρωτη φορα τα βλεπω!δεν πιστευω να τα βρω εδω αλλα θα προσπαθησω να τα παραγγειλω στη χειροτερη.ευχαριστω πολυ!

Diskus fan
19-02-14, 14:52
1. Να δεις που... θα γίνουν κι' αυτά "μόδα" (όπως έγινε και με το eSHa 2000... από τότε που το πρωτοέγραψα... μέχρι τότε... το General Cure και το Furan-2 πήγαιναν "σύννεφο"). ;)
2. Παρακαλώ.-

Τάκης
19-02-14, 15:05
Το ψάρι δείχνει καλύτερα. :smt023
ΙΣΩΣ θα ήταν καλό αν μπορούσες να βρεις OPTIMA και MINAROLL (στα pet shop ΔΕΝ έχω δει... με παραγγελία απ' το εξωτερικό τα αγοράζω).- ;)

http://www.eshalabs.com/optima.htm

http://www.eshalabs.com/minaroll.htm

Πολύ ενδιαφέρων, αχρείαστα να είναι αλλά πρέπει να τα ξέρουμε αυτά.
Οντως στην Ελλάδα δεν τα βρήκα πουθενά, υπάρχουν όμως στο Ebay
http://www.ebay.com/itm/eSHa-MINAROLL-20ml-Vitamins-Minerals-Trace-Elements-/190901880374?pt=UK_Pet_Supplies_Fish&hash=item2c72a38636
http://www.ebay.com/itm/eSHa-OPTIMA-20ml-Aquarium-Fish-Health-Booster-/190860299116?pt=UK_Pet_Supplies_Fish&hash=item2c70290b6c
μπήκαν στο watch list

kgf12345
19-02-14, 15:12
1. Να δεις που... θα γίνουν κι' αυτά "μόδα" (όπως έγινε και με το eSHa 2000... από τότε που το πρωτοέγραψα... μέχρι τότε... το General Cure και το Furan-2 πήγαιναν "σύννεφο"). ;).-

χαχαχα!δεν αμφιβαλω:D

να πω την αληθεια δε μπορω να καταλαβω γιατι δεν τα φερνουνε τα προιοντα αυτα στην ελλαδα.

το ιδιο πραγμα γινεται με τις περισσοτερες εταιριες.
εψαχνα την αλλη φορα να βρω το black water της microbelift κ δεν υπηρχε πουθενα.μονο ο νινταλ το εφερνε παλια αλλα κιαυτο πρεπει νατανε δικια του εισαγωγη.

πως διαολο ειναι τοσο επιλεκτικοι στο τι θα φερουνε δε μπορω να το καταλαβω.
μετα σου λενε στηριξε τα ελληνικα καταστηματα.

πως να τα στηριξεις;κ να θες δε μπορεις αν δε βρισκεις αυτο που χρειαζεσαι.

ελπιζω να διαβασει κανεις αντιπροσωπος...

Diskus fan
19-02-14, 15:20
Πολύ ενδιαφέρων, αχρείαστα να είναι αλλά πρέπει να τα ξέρουμε αυτά.
Οντως στην Ελλάδα δεν τα βρήκα πουθενά, υπάρχουν όμως στο Ebay
http://www.ebay.com/itm/eSHa-MINAROLL-20ml-Vitamins-Minerals-Trace-Elements-/190901880374?pt=UK_Pet_Supplies_Fish&hash=item2c72a38636
http://www.ebay.com/itm/eSHa-OPTIMA-20ml-Aquarium-Fish-Health-Booster-/190860299116?pt=UK_Pet_Supplies_Fish&hash=item2c70290b6c
μπήκαν στο watch list

Εγώ από το aqouaristic.- ;)
χαχαχα!δεν αμφιβαλω:D

να πω την αληθεια δε μπορω να καταλαβω γιατι δεν τα φερνουνε τα προιοντα αυτα στην ελλαδα.

το ιδιο πραγμα γινεται με τις περισσοτερες εταιριες.
εψαχνα την αλλη φορα να βρω το black water της microbelift κ δεν υπηρχε πουθενα.μονο ο νινταλ το εφερνε παλια αλλα κιαυτο πρεπει νατανε δικια του εισαγωγη.

πως διαολο ειναι τοσο επιλεκτικοι στο τι θα φερουνε δε μπορω να το καταλαβω.
μετα σου λενε στηριξε τα ελληνικα καταστηματα.

πως να τα στηριξεις;κ να θες δε μπορεις αν δε βρισκεις αυτο που χρειαζεσαι.

ελπιζω να διαβασει κανεις αντιπροσωπος...

Όταν βρεθούμε... θα σου πω ιστορία που έγινε παρουσία του Nidal... να "λυθείς" στο γέλιο.- ;)

manolischania
19-02-14, 15:31
Για τα προϊόντα τις microbelift αντιπρόσωπος στην Ελλάδα είναι ο lionfish στη κυψέλη

kgf12345
20-02-14, 10:52
αν μπορει καποιος καλος συντονιστης(:D)...
να μεταφερει το θεμα στις betto-ασθενειες....
ευχαριστω.
ευχαριστω για τη μεταφορα.

update για το ψαρι.

δυστυχως,μαλον θα μας αφησει:(
μολις σηκωθηκα το ειδα στην επιφανεια.δεν πειραξα τιποτα χτες για να αφησω το πανακουρ να δρασει ενα 24ωρο τουλαχιστον.

σημερα βλεπω το ψαρι να εχει χρωμα αλλα ειναι στην επιφανεια και δεν μπορει να σταθει απο μονο του.

εκανα αμεσως αλλαγη νερου μολις το ειδα ειχα νερο ετοιμο στο βαρελι,αλλα δεν νομιζω οτι θα καλυτερεψει,δυστυχως.

το κακο ειναι οτι δεν ξερω αν τελικα το σκοτωσα εγω η οχι.
μαλον η απαντηση ειναι και εγω,μαζι με την οποια ασθενεια εχει τελικα...
ζει ακομα,αλλα δεν το βλεπω για πολυ.
θα περιμενω να δω.

no_name
20-02-14, 11:06
George έκανες ότι μπορούσες να το σώσεις... μην λες βλακείες ότι το σκότωσες εσύ!!!

kgf12345
20-02-14, 11:24
τι να το κανω ρε george,το θεμα ειναι οτι δεν μπορεσα να το σωσω το ψαρι τελικα.
τα θηλυκα τα βλεπω μια χαρα,ετοιμα για γεννα ειναι:(
πολυ κριμα:(

τι θα κανω τωρα δεν ξερω.
απτη μια σκεφτομαι να τα βαλω ολα αγγελια να τα δωσω,απτην αλλη εχω και "κολλημα":rolleyes:
αλλα τα ψαρια τι φταινε που εχω εγω κολλημα?:rolleyes:

αν ξεκιναγα τωρα ειναι πολυ πιθανο οτι δεν θα με πειραζε τοσο.θα περιμενα να ξαναφερει ο Σταυρος και θα ξαναδοκιμαζα.

θα δω τωρα,ισως να κρατησω τα θηλυκα να δω πως θα πανε και βλεπουμε αργοτερα.
θα παω να παρω και ανθρακα τωρα να βαλω πρωτα, και μετα θα δω τι θα κανω.

no_name
20-02-14, 11:38
Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία George... τα ψάρια μην τα δώσεις, μπορεί να φέρει ο Σταύρος ξανά!

Tanganyiκας
20-02-14, 11:57
Κάτσε πρώτα να δεις τι θα γίνει με το ψάρι και μετά βλέπεις!
Υ.γ.Εγώ παντός αν ήμουν στη θέση σου θα ξανά προσπαθούσα.

Τάκης
20-02-14, 12:29
τι να το κανω ρε george,το θεμα ειναι οτι δεν μπορεσα να το σωσω το ψαρι τελικα.
τα θηλυκα τα βλεπω μια χαρα,ετοιμα για γεννα ειναι:(
πολυ κριμα:(

τι θα κανω τωρα δεν ξερω.
απτη μια σκεφτομαι να τα βαλω ολα αγγελια να τα δωσω,απτην αλλη εχω και "κολλημα":rolleyes:
αλλα τα ψαρια τι φταινε που εχω εγω κολλημα?:rolleyes:

αν ξεκιναγα τωρα ειναι πολυ πιθανο οτι δεν θα με πειραζε τοσο.θα περιμενα να ξαναφερει ο Σταυρος και θα ξαναδοκιμαζα.

θα δω τωρα,ισως να κρατησω τα θηλυκα να δω πως θα πανε και βλεπουμε αργοτερα.
θα παω να παρω και ανθρακα τωρα να βαλω πρωτα, και μετα θα δω τι θα κανω.
Ελε βρε Γιώργο, τυχαίνουν αυτά,
δεν είναι υποχρεωτικό να φταις εσύ,
το αντίθετο,
προσπάθησες,
δεν το άφησες έτσι.
Εχεις να στήσεις πολλά ακόμα

kgf12345
20-02-14, 13:13
αστα τακη κοντευω να σκασω.
το ψαρι ζει ακομη.το βλεπω να κινειται λιγο στην επιφανεια,και μπορει και αναπνεει αλλα κατα τα αλλα στεκεται καθετα και δεν μπορει να σταθει σε ενα μερος.τι εφταιξε τωρα απο χτες το βραδι μεχρι σημερα δεν εχω ιδεα.

δεν εκανα καμια αλλαγη,ουτε χερι δεν εβαλα μεσα.
θα το αφησω ετσι να δω ποσο θα κρατησει.δεν προκειται να το πειραξω.

Τάκης
20-02-14, 13:29
αστα τακη κοντευω να σκασω.
το ψαρι ζει ακομη.το βλεπω να κινειται λιγο στην επιφανεια,και μπορει και αναπνεει αλλα κατα τα αλλα στεκεται καθετα και δεν μπορει να σταθει σε ενα μερος.τι εφταιξε τωρα απο χτες το βραδι μεχρι σημερα δεν εχω ιδεα.

δεν εκανα καμια αλλαγη,ουτε χερι δεν εβαλα μεσα.
θα το αφησω ετσι να δω ποσο θα κρατησει.δεν προκειται να το πειραξω.
Υπομονή φίλε μου

platy
20-02-14, 13:32
george καμια αεραντλία απο κάτω..δεν?

kgf12345
20-02-14, 14:56
τι να του κανει;δε θα μπορει να σταθει.πιο πολυ θα το κουρασει νομιζω.βγηκα μια βολτα κ περιμενα πως θαχει πεθανει μεχρι να γυρισω.αφου ζει ακομη θα το αφησω κ οσο βγαλει.

δεν μπορω να κανω τιποταλλο,το εβαλα σε ενα φυλλο μεσα στο νερο να μπορει να σταθει πανω του αλλα δεν εκατσε εφυγε.
παει:(

κοιταξα τα βραγχια που το εβγαλα,και εβγαλα φωτογραφια.
μου φανηκε πως ειδα κανα δυο ασπρακια πανω τους αλλα δεν φαινονται πολυ καλα στη φωτο γιατι γυαλιζουνε.ητανε σαν δυο ασπρα στιγματα πολυ μικρα και μου φανηκε πως το ενα τουλαχιστον κουνιοτανε πολυ ελαφρα.

τι σκουληκι ητανε τωρα,που δεν πεθανε ουτε με αντιβιωση,ουτε με esha,oυτε με PP, ουτε και με το πανακουρ,ενας θεος ξερει.

βλεπεις ηθελα και mahachai...:rolleyes:

plin
20-02-14, 16:12
Κρίμα, πραγματικά κρίμα. Η αγάπη σου για το ψάρι είναι εμφανέστατη και η στεναχώρια σου κατανοητή! Σου εύχομαι από καρδιάς να είναι η τελευταία ατυχία που βιώνεις!

Τάκης
20-02-14, 17:05
τι να του κανει;δε θα μπορει να σταθει.πιο πολυ θα το κουρασει νομιζω.βγηκα μια βολτα κ περιμενα πως θαχει πεθανει μεχρι να γυρισω.αφου ζει ακομη θα το αφησω κ οσο βγαλει.

δεν μπορω να κανω τιποταλλο,το εβαλα σε ενα φυλλο μεσα στο νερο να μπορει να σταθει πανω του αλλα δεν εκατσε εφυγε.
παει:(

κοιταξα τα βραγχια που το εβγαλα,και εβγαλα φωτογραφια.
μου φανηκε πως ειδα κανα δυο ασπρακια πανω τους αλλα δεν φαινονται πολυ καλα στη φωτο γιατι γυαλιζουνε.ητανε σαν δυο ασπρα στιγματα πολυ μικρα και μου φανηκε πως το ενα τουλαχιστον κουνιοτανε πολυ ελαφρα.

τι σκουληκι ητανε τωρα,που δεν πεθανε ουτε με αντιβιωση,ουτε με esha,oυτε με PP, ουτε και με το πανακουρ,ενας θεος ξερει.

βλεπεις ηθελα και mahachai...:rolleyes:
Αν δεν κάνω λάθος δεν ήθελες, θες ακόμα mahachai , πάμε παρακάτω Γιώργο.
Για πες, θα αλλάξεις aquascape ή θα αφήσεις το ίδιο ;

kgf12345
20-02-14, 19:20
θα ανεβασω φωτος απτα βραγχια (και οχι μονο)του ψαριου για να δειτε το σκουληκι.φαινεται αρκετα καθαρα τωρα που τις ξανακοιταζω.
θα τις βαλω σε αυτο το ποστ.οποτε αν καποιον τον ενοχλει,κοιταξτε αλλου καλυτερα...

τακη θα γινει μια καλη απολυμανση σε ολα καταρχην και μετα βλεπουμε.τα θηλυκα ειναι μια χαρα ακομα,οποτε δεν τα παραταω οσο και αν σπαστηκα με την ιστορια:mad:απλα στεναχωρηθηκα παρα πολυ που δε μπορεσα να το σωσω.εκανα και λαθη βεβαια,αλλα ακομα κιαν δεν ειχα κανει,παλι θα ειχα αμφιβολιες οτι δεν εφταιγα.

θα το ξεστησω και θα το ξαναστησω μονο γιαυτα και βλεπουμε τι θα γινει.
αν δεν ξαναφερει ο Σταυρος,σκεφτομαι ναρχισω να ψαχνομαι λιγο στο aquabid για να φερω ψαρι.

kgf12345
20-02-14, 19:38
στην πρωτη φωτο,δειτε το κοκκινισμα που φαινεται εξωτερικα.αυτο δημιουργηθηκε απο χτες το βραδι μεχρι σημερα το πρωι που σηκωθηκα.οταν πηγα για υπνο χτες δεν υπηρχε.εβγαλα φωτογραφιες του ψαριου εκεινη την ωρα και δεν φαινοτανε τιποτα.κολυμπουσε ακομα το ψαρι.

στη δευτερη φωτο φαινεται το ασπρο σημαδακι στα αριστερα.ειναι λιγο μακρουλο.πιο δεξια υπηρχε αλλο ενα πιο βαθια στα βραγχια.φαινεται λιγο εκει που γυαλιζει το φως πανω του.

στη φωτο με το εργαλειο,το εχω βγαλει και ακουμπαει πανω σε λεπια.φαινεται λιγο αλλα οχι πολυ καθαρα.

οταν ανοιξα το ψαρι το ειδα αυτο το ασπρακι να κουνιεται πολυ ελαφρα.
περιπου οπως φαινονται τα Microworms να κουνιουνται στην καλλιεργεια.καπως ετσι φαινοτανε η κινηση.

στην τελευταια φωτο που ανοιξα το ψαρι,προσεξτε τα ασπρα στιγματα(σαν μπιλακια) στα οργανα.δεν ειμαι σιγουρος οτι ειναι αποτελεσμα καποιας ασθενειας,αλλα δεν μου φαινεται και πολυ υγιης κατασταση...

ChocolatePuma
20-02-14, 22:33
Γιωργο μόλις διαβασα τις εξελίξεις
Κρίμα για το ψάρι

Αλλα μην το βαζεις κάτω. Εκανες ότι μπορούσες

tsoui
20-02-14, 23:51
Τι να πω κριμα πολυ στεναχωρη εξελιξη
Παντως εκτος και αν εχεις πτυχιο ιχθυολογου με εξειδίκευση σε τροπικα ψαρια και διδακτορικο σε ψαρια ασιας ε μαλλον δε φταις τι αλλο να εκανες ειλικρινα.

harris samos
21-02-14, 00:38
O
ΡΕ ΦΙΛΕ ΤΟ ΑΝΟΙΞΕΣ ?

χαρας το κουραγιο σου εγω δε το κανα

kgf12345
21-02-14, 12:21
το ανοιξα,και εχω και μια υποψια οτι το ψαρι ειχε φυματιωση.

μπορει να κανω λαθος,αλλα το ενυδρειο θα ξεστηθει και θα απολυμανθει αμεσα.οτι δεν μπορω να απολυμανω θα πεταχτει.

τα θηλυκα δεν εχουν δειξει σημαδια προβληματος και ισως δεν εχουνε και τιποτα.δεν ειναι απαραιτητο οτι θα κολλησουνε το μικροβιο.

ευτυχως,οταν βρεχοντουσαν τα χερια μου δεν ειχα πληγες κλπ.ουτε παρανυχιδες.

το μονο κακο ειναι το σιφοναρισμα που εκανα,αλλα προσεχα οσο μπορουσα και δεν ερχοτανε σε επαφη ο σωληνας με γλωσσα κλπ.μονο τα χειλια ελαφρα και δεν εχω πληγες ουτε εκει.φυσικα μετα επλενα χερια κλπ.

δεν ειναι πολυ ευκολο να μεταδοθει σε υγιη ανθρωπο,αλλα δεν ειναι αδυνατο.

με τα ψαρια τωρα δεν ξερω τι θα κανω.η θα τα κρατησω και θα μπουνε σε γλυκο νερο με ενα πλακατ(οταν βρω),η αλλη λυση, ειναι να τα κρατησω και να κοιταξω να ξαναβρω μαχατσαι.

(παντα ομως υπαρχει ο κινδυνος,ειδικα στα αγρια)

η τελευταια λυση,ειναι ευθανασια...
δεν θελω φυσικα,αλλα υπαρχουν προτεραιοτητες πιο σοβαρες...

Diskus fan
21-02-14, 13:18
Λυπάμαι πολύ για το ψάρι σου.
Αυτά τα άσπρα "μπιλάκια" σαν αυγά στην τελευταία φωτογραφία... με προβληματίζουν.
Αεραντλία κατά την διάρκεια της θεραπείας... μάλλον θα έπρεπε να έχεις.-

kgf12345
21-02-14, 13:39
κιεμενα αυτα με προβληματιζουν σε συνδιασμο με τα συμπτωματα που ειχε το ψαρι.καποια απο αυτα τα εχω αναφερει ηδη πιο πισω στο θεμα οτι τα εβλεπα.
(απωλεια βαρους κλπ)
δειτε τη φωτο,ειδικα στο τελευταιο λινκ.

http://nicebetta.blogspot.gr/2013/04/betta-disease-tuberculosis-tb.html

http://www.ultimatebettas.com/index.php?showtopic=49674

http://www.koi-pond-guide.com/mycobacteria.html

http://www.aquaticcommunity.com/disease/tbc.php

http://www.aquarticles.com/articles/management/Keefer_FishTB.html

http://akvaario-tietopankki.blogspot.gr/2012/04/kalatuberkuloosi-mycobacteriosis-fish.html
βεβαια μπορει και να μην ειναι.
αλλα φυλλαγε τα ρουχα σου...

δεν υπαρχει περιπτωση απο δω και στο εξης,να μου πεθανει ψαρι και να μην το ανοιξω...
παντα με τις καταλληλες προφυλαξεις βεβαια.
θα συμβουλευα οποιονδηποτε να κανει το ιδιο.οσο ασχημο και αν ειναι,αν δεν ειναι σιγουρος για την ασθενεια καποιος,τουλαχιστον να ξερει απο τι να προφυλαχτει,εστω και αργα...

Diskus fan
21-02-14, 13:43
ΔΕΝ στέλνεις ερώτημα με την φωτογραφία σε κάποιο "κεφάλι"... ΙΣΩΣ έτσι πάρεις και μια απάντηση.-

ΥΓ. Εγώ θα την αποθηκεύσω και θα την στείλω... να μου πουν.- ;)

kgf12345
21-02-14, 13:47
το σκεφτηκα, αλλα δεν εχω τετοιες "ακρες" ουτε ξερω κανεναν.email κλπ.

αν ξερεις καποιον που μπορεις να το στειλεις,θα κανεις μεγαλο καλο.
θα περιμενω κιεγω την απαντηση.

Diskus fan
21-02-14, 13:54
Έχω.-;)

Diskus fan
26-02-14, 16:38
Μήπως μπορείς να αδειάσεις και το κουτί του "ταχυδρομείου" σου... ούτε μήνυμα ΔΕΝ μπορείς να λάβεις!!!!! :D

kgf12345
26-02-14, 16:48
χαχαχα!οκ,σορυ τωρα το ειδα οτι γεμισε:D

tsoui
05-03-14, 23:53
Ειχαμε καμμια εξελιξη τι μπορει να ηταν?

kgf12345
06-03-14, 00:30
ακομα τιποτα δεν εχω ακουσει νεα.σιγουρα θα μου πει ο fan αν μαθει κατι ομως.

Diskus fan
06-03-14, 16:45
Όταν αποφασίσω να "ανοίξω" το "φατσοβιβλίο"... ΙΣΩΣ κάτι να έχουμε!!!!! :smt083