Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Βοήθεια για diy co2

lifefx
09-02-14, 20:53
Καλησπερα σε όλους.
Διάβασα!!!!!.....είδα βίντεο!!!! εκανα 3 απόπειρες για παρασκευή co2 οι δυο με ίδιες αναλογίες στο μίγμα ζάχαρη-μαγιά,..(2 κούπες ζάχαρη και της πρώτες 2 φορές 1κ.γ μαγιά ενω την τρίτη φορά 1/4 κ.γ μαγιά)..τίποτα, καμία αντίδραση στα μπουκάλια και εννοείται καμία φυσαλίδα στηνεξοδο.Η θερμοκρασία στο δωμάτιό είναι 22°c.Τί δε κάνω καλα;

nazgul
09-02-14, 21:03
Εχεις βεβαιωθει οτι δεν εχει καποια διαρροη η κατασκευη? Δοκιμασε να βαλεις το μπουκαλι σε ενα κουβα με νερο για να σιγουρευτεις. Ποση ωρα περιμενες και τις δυο φορες? Θελει καποιες ωρες μεχρι να αρχισει η παραγωγη CO2.

lifefx
09-02-14, 21:08
Έχω βάλει κάνναβη στα πάσα του καπακιού καιεχω τριπλοελεγχξει όλη την κατασκευή και με αέρα και με νερό, καμια διαρροή. Της πρώτες 2 φορές το άφησα 6 ώρες και την τριτη φορά 9

nazgul
09-02-14, 21:09
To νερο που βαλεις ειναι σχετικα χλυαρο?

rottbea
09-02-14, 21:10
Μηπως ειναι ζεστο το νερο και χανει την ιδιοτητα η μαγια?
Περιεγραψε ακριβως την διαδικασια που κανεις!

chrisvari
09-02-14, 21:20
Εμένα τώρα το χειμώνα σε πολλές περιπτώσεις είδα φυσαλίδες το επόμενο 24ωρο.Η αναλογία η δικιά μου σε δίλιτρο μπουκάλι είναι 3 κούπες ζάχαρη και ένα κουταλάκι του γλυκού μαγιά.¨Ολα αυτά διαλυμένα σε νερό θερμοκρασίας περίπου 28 βαθμούς

lifefx
09-02-14, 21:23
Σε φιάλη ενάμιση λίτρου βάζω χλιαρό νέρο μέχρι λίγο πιο κάτω απο το σημείο που αρχίζει να στενευει στο λαιμό. Ρίχνω δύο κούπες(αυτές της κόκκινες του νεςκαφε) ζάχαρη και ανακινω πολύ καλά μέχρι να διαλυθεί τελείως. Σε μπωλ διαλυω την μαγιά και την αδειζω στη φιάλη και ανακινω ελαφρώς. Ε μετα βιδωνω το καπάκι και βασταω τσιλιες μήπως και πιασει:smt108
-------------------------
Εμένα τώρα το χειμώνα σε πολλές περιπτώσεις είδα φυσαλίδες το επόμενο 24ωρο.Η αναλογία η δικιά μου σε δίλιτρο μπουκάλι είναι 3 κούπες ζάχαρη και ένα κουταλάκι του γλυκού μαγιά.¨Ολα αυτά διαλυμένα σε νερό θερμοκρασίας περίπου 28 βαθμούς

Την θερμοκρασία του νερού πως τηνδιατηρεις; σεκουβα με θερμαντήρα;

rottbea
09-02-14, 21:25
Σε φιάλη ενάμιση λίτρου βάζω χλιαρό νέρο μέχρι λίγο πιο κάτω απο το σημείο που αρχίζει να στενευει στο λαιμό. Ρίχνω δύο κούπες(αυτές της κόκκινες του νεςκαφε) ζάχαρη και ανακινω πολύ καλά μέχρι να διαλυθεί τελείως. Σε μπωλ διαλυω την μαγιά και την αδειζω στη φιάλη και ανακινω ελαφρώς. Ε μετα βιδωνω το καπάκι και βασταω τσιλιες μήπως και πιασει:smt108

Την θερμοκρασία του νερού πως τηνδιατηρεις; σεκουβα με θερμαντήρα;
Λογω κρυου δεν εχεις αμμεσα αποτελεσματα.Περιμενε 1 24ωρο και βλεπεις.

lifefx
09-02-14, 21:27
Λογω κρυου δεν εχεις αμμεσα αποτελεσματα.Περιμενε 1 24ωρο και βλεπεις.

Ενδέχεται ο χρόνος ζύμωσης να υπερβεί το 24ωρο;

rottbea
09-02-14, 21:29
Ενδέχεται ο χρόνος ζύμωσης να υπερβεί το 24ωρο;
Με χαμηλες θερμοκρασιες ναι!
Δεν παραγει co2 κατευθειαν.
Υπομονη:smt009

lifefx
09-02-14, 21:35
Με χαμηλες θερμοκρασιες ναι!
Δεν παραγει co2 κατευθειαν.
Υπομονη:smt009
Όλα τα υπόλοιπα τα κάνω σωστά; προετοιμασία κ.λ.π.;
Σίγουρα δεν είμαι ο πρώτος που το σκέφτεται αλλά ψαχτηκαμε ποτέ για κάποιο βελτιωτικό του μίγματος ώστε να γίνετε πιο γρήγορα;πλήν της μαγειρικής σόδας

rottbea
09-02-14, 21:40
Όλα τα υπόλοιπα τα κάνω σωστά; προετοιμασία κ.λ.π.;
Σίγουρα δεν είμαι ο πρώτος που το σκέφτεται αλλά ψαχτηκαμε ποτέ για κάποιο βελτιωτικό του μίγματος ώστε να γίνετε πιο γρήγορα;πλήν της μαγειρικής σόδας
Σωστα φαινοντε ολα.Ο καθενας βαζει τις δικες του παραλλαγες.
Κατι για να συντομευει τον χρονο ζυμωσης δεν γνωριζω....

platy
09-02-14, 21:49
την μαγιά την διαλύεις σε ζεστό νερο???..

εγω πλέον βαζω φρεσκια μαγιά απο σουπερμαρκετ

lifefx
09-02-14, 21:55
την μαγιά την διαλύεις σε ζεστό νερο???..

εγω πλέον βαζω φρεσκια μαγιά απο σουπερμαρκετ
Την μαγιά την διαλύω σε χλιαρό προς το ζεστό νερό και πέρνω κι εγώ φρεσκια απο τον φουρνο.Αν έστω και μετά απο ενα 24ωρο δε γινει δουλειά να παίξω με της αναλογίες του μιγματος η αυτές ειναι τοσο στανταρ?Ε πόσο στανταρ να ειναι πια?ενα σωρο διαφορετικα κουταλακια υπάρχουν και διαφορετικιες κουπες;)

platy
09-02-14, 21:59
ανεπιστροφη βάζεις?..μηπως την βάζεις αναποδα?....

ειμαι σίγουρος οτι ή κατι σου ξεφευγει και δεν το εχεις διαπιστώσει...ή δεν περιμενεις αρκετα

lifefx
09-02-14, 22:06
ανεπιστροφη βάζεις?..μηπως την βάζεις αναποδα?....

ειμαι σίγουρος οτι ή κατι σου ξεφευγει και δεν το εχεις διαπιστώσει...ή δεν περιμενεις αρκετα
Βαλβίδα οχι δεν έβαλα ακόμη και γι'αυτό άλλωστε ακόμη κολλαει το πάτωμα γυρω απο το ενυδρειο(την πρωτη μέρα έπαιζα με μια σταγονα νερο (:D)που ειχε εγκλωβιστει στο σωλήνα και μου εκανε αναροφηση το νερο ενυδρειου (:D)και υπερχειλιση και απο τα δυο μπουκάλια εννοειται και απο το μεγάλο και απο το μικρό.Δεν ειχα στεγανοποιήσει τα καπάκια(:D:D)
Να περιμένω αλλα βλέπω το υγρό μεσα στο μπουκάλι τελειως αδρανες και μου θυμίζει σούπα

rottbea
09-02-14, 22:32
Την μαγιά την διαλύω σε χλιαρό προς το ζεστό νερό και πέρνω κι εγώ φρεσκια απο τον φουρνο.Αν έστω και μετά απο ενα 24ωρο δε γινει δουλειά να παίξω με της αναλογίες του μιγματος η αυτές ειναι τοσο στανταρ?Ε πόσο στανταρ να ειναι πια?ενα σωρο διαφορετικα κουταλακια υπάρχουν και διαφορετικιες κουπες;)

Αλλο χλιαρο νερο και αλλο ζεστο!Το νερο πρεπει να το δεχεται το χερι σου ανετα.Τωρα γιατι ανεπιστροφη αν ειναι το μπουκαλι ψηλοτερα απο το ενυδειο ακυρο,αν ειναι χαμηλοτερα ομως κρινεται απαραιτητη.Τσεκαρε την θερμοκρασια του νερου κατα τγν διαλυση της μαγιας.Πιστευω εκει γινεται το λαθος.Α οταν λες μαγια απο φουρνο λες την φρεσκια στο κυβακι?

lifefx
09-02-14, 22:43
Αλλο χλιαρο νερο και αλλο ζεστο!Το νερο πρεπει να το δεχεται το χερι σου ανετα.Τωρα γιατι ανεπιστροφη αν ειναι το μπουκαλι ψηλοτερα απο το ενυδειο ακυρο,αν ειναι χαμηλοτερα ομως κρινεται απαραιτητη.Τσεκαρε την θερμοκρασια του νερου κατα τγν διαλυση της μαγιας.Πιστευω εκει γινεται το λαθος.Α οταν λες μαγια απο φουρνο λες την φρεσκια στο κυβακι?
Ανετο ειναι για το χέρι,αν συγκρινω με την θερμοκρασία του ενυδρειου ας πούμε τότε πρέπει να ειναι γύρω στους 21-24 βαθμους.Ναι η μαγια σε κυβο ειναι.Θα μπεί βαλβίδα απλά δε προλαβαινω να πάω να την αγοράσω.Δε θέλω ρε γα...το να τα παρατήσω αλλα αν δε δεις και κανένα αποτέλεσμασε αυτό που κάνεις για πρώτη φορά να χαρείς λίγο τότε τι?

platy
09-02-14, 23:10
ρε φιλε με 21 βαθμους νερο τι μαγια περιμενεις να ενεργοποιήσεις :D :D :D :D

lifefx
09-02-14, 23:13
ρε φιλε με 21 βαθμους νερο τι μαγια περιμενεις να ενεργοποιήσεις :D :D :D :D
Λίγο ειναι η πολύ?ε οταν λέμε να το αντέχει το χέρι μου πώς το εννοούμαι?και τους 5 βαθμούς αντέχω και τους 35!!!!

platy
09-02-14, 23:43
πρεπει να ειναι αρκετα ζεστό αλλα οχι τσουρουφλιστό...!!!! μεχρι 28 βαθμους κρυο το λες :D :D

lifefx
10-02-14, 01:04
πρεπει να ειναι αρκετα ζεστό αλλα οχι τσουρουφλιστό...!!!! μεχρι 28 βαθμους κρυο το λες :D :D
Aντε και οταν το φτιαχνω ειναι στους 28,μετα..οταν θα κάθεται πως θα διατηρισω αυτη τη θερμοκρασία?Λογικο δεν ειναι να κρυώσει το υγρο?

platy
10-02-14, 01:20
ποση ωρα θα σου παρει να εχεις ρίξει με ενα χωνί τη ζαχαρη σε ενα μπουκαλι κοκακολας,να ριξεις 1+λιτρο ζεστό νερο,να βιδώσεις καπακι,να ανακινησεις μεχρι να διαλυθει πληρως η ζαχαρη,να ξεβιδώσεις,να ρίξεις τη μαγια σε μισο φλυτζάνια χλιαρό νερο να την ανακατέψεις με ενα κουταλάκι και να την αδειασεις με το χωνι και αυτη μεσα?>>

οταν θα ακουμπας το μπουκάλι θα πρεπει να ειναι ισα ισα ζεστό...στα σταδια που κρυώνει,;)

lifefx
10-02-14, 01:38
ποση ωρα θα σου παρει να εχεις ρίξει με ενα χωνί τη ζαχαρη σε ενα μπουκαλι κοκακολας,να ριξεις 1+λιτρο ζεστό νερο,να βιδώσεις καπακι,να ανακινησεις μεχρι να διαλυθει πληρως η ζαχαρη,να ξεβιδώσεις,να ρίξεις τη μαγια σε μισο φλυτζάνια χλιαρό νερο να την ανακατέψεις με ενα κουταλάκι και να την αδειασεις με το χωνι και αυτη μεσα?>>

οταν θα ακουμπας το μπουκάλι θα πρεπει να ειναι ισα ισα ζεστό...στα σταδια που κρυώνει,;)
Εντάξει κατανοητό,αυτό που δε καταλαβαίνω είναι οτι...αυτην την θερμοκρασία που μου λές τώρα για πόση ώρα την χρειάζεται το μίγμα?Αν θέλει απο 6 εώς 24 ώρες για να δουλέψει ε πόσο μπορει να κρατηθει ζεστό το έρμο?Μετά απο 2 ώρες έχει κρυώσει

platy
10-02-14, 12:38
βρε....τετοια θερμοκρασία θελει το μιγμα για να ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ να δουλευει...για να ''ξυπνησεις'' τη μαγια,και να ξεκινησει η αντιδραση με τη ζαχαρη........!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

δεν ειπε κανεις οτι ολη μερα θα το εχεις στους 30 βαθμους το νερο :S

αν θες να το κρατας ζεστό το μπουκάλι,καντο μπεν μαρι,σε εναν κουβα με νερο και ενα θερμοστατη στους 25-,να κραταει ζεστό το νερο,και να ειναι στην ιδια θερμοκρασία ολη μερα και το μπουκαλι

lifefx
10-02-14, 13:09
βρε....τετοια θερμοκρασία θελει το μιγμα για να ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ να δουλευει...για να ''ξυπνησεις'' τη μαγια,και να ξεκινησει η αντιδραση με τη ζαχαρη........!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

δεν ειπε κανεις οτι ολη μερα θα το εχεις στους 30 βαθμους το νερο :S

αν θες να το κρατας ζεστό το μπουκάλι,καντο μπεν μαρι,σε εναν κουβα με νερο και ενα θερμοστατη στους 25-,να κραταει ζεστό το νερο,και να ειναι στην ιδια θερμοκρασία ολη μερα και το μπουκαλι
Ε μα έσκασα μ¨αυτή τη θερμοκρασία!!!!χαχαχα.....Τώρα ναι,το κατάλαβα.Το βράδυ θα κάνω καινούριο μίγμα σε διλιτρο μπουκάλι,να είσται σε ακρόαση παρακαλώ...:D

lifefx
12-02-14, 01:31
Αυριο θα κάνω μια ακόμη προσπαθεια και θα είναι και η τελευταία:(...στον μασουτη με ρώτησε η ταμίας"τι γλυκο φτιαχνει η γυναίκα σου?"+-14

ChocolatePuma
12-02-14, 18:44
Αυριο θα κάνω μια ακόμη προσπαθεια και θα είναι και η τελευταία:(...στον μασουτη με ρώτησε η ταμίας"τι γλυκο φτιαχνει η γυναίκα σου?"+-14

:D:D:D...αν διαβάσεις στις αγγελίες "πωλείται διλιτρο μπουκάλι με μαγια & ζαχαρη,που παραγει CO2", μην παραξενευτεις...

Θα το πετύχεις, μην απογοητεύεσαι!

nazgul
12-02-14, 18:57
Υπομονη και ολα θα γινουν. Μεχρι να γινει η αρχη ειναι, μετα θα το κανεις με κλειστα ματια. Παντως, ελεγξε αλλη μια φορα την κατασκευη για απωλειες, ετσι για να αποκλειστει εντελως αυτη η περιπτωση. Αν ειναι ολα καλα, επικεντρωνεις στη θερμοκρασια του μιγματος και αν παλι ολα καλα, στη θερμοκρασια του χωρου.

lifefx
12-02-14, 22:27
:D:D:D...αν διαβάσεις στις αγγελίες "πωλείται διλιτρο μπουκάλι με μαγια & ζαχαρη,που παραγει CO2", μην παραξενευτεις...

Θα το πετύχεις, μην απογοητεύεσαι!

Πλάκα πλάκα :rolleyes::rolleyes::rolleyes:
Υπομονη και ολα θα γινουν. Μεχρι να γινει η αρχη ειναι, μετα θα το κανεις με κλειστα ματια. Παντως, ελεγξε αλλη μια φορα την κατασκευη για απωλειες, ετσι για να αποκλειστει εντελως αυτη η περιπτωση. Αν ειναι ολα καλα, επικεντρωνεις στη θερμοκρασια του μιγματος και αν παλι ολα καλα, στη θερμοκρασια του χωρου.

Δεν χάνει απο πουθενά μωρέ το σκασμένο!!!Με της θερμοκρασίες μόνο έχω να παίζω

korasidikos
12-02-14, 22:33
μια λυση σκεπαζεις το μπουκαλι με μια πετσετα για ανοδο θερμοκρασιας!!!!:D

plin
12-02-14, 22:37
Πλάκα πλάκα :rolleyes::rolleyes::rolleyes:

Δεν χάνει απο πουθενά μωρέ το σκασμένο!!!Με της θερμοκρασίες μόνο έχω να παίζω

Την επόμενη φορά που θα το φτιάξεις άστο τουλάχιστον 24 ώρες για να πάρει μπροστά καλά και βάλε ένα δυνατό φακό να εφάπτεται στο μπουκάλι. Με αυτό τον τρόπο διακρίνονται οι μικρές μικρές φυσαλίδες του CO2 όπως παράγονται. Αν τις δεις και δεν έχεις φυσαλίδες στο ενυδρείο έχεις διαρροή.

Πολύ βασική είναι η 10λεπτη παραμονή της μαγιάς σε ποτήρι με λίγο ζαχαρόνερο όπου θα ανακατεύεται συχνά. Εκεί η μαγιά αναδημιουργείται και οξυγονώνεται, απαραίτητο στην αρχή (επίσης αναπαράγεται και λίγο). Στο τέλος του 10λέπτου σε εμένα σχηματίζονται πάντα επιφανειακά
φυσαλίδες και 'βρώμα' που είναι, βέβαια η μαγιά που έχει ενεργοποιηθεί.

Τις θερμοκρασίες στο μίγμα μπορείς πολύ εύκολα να τις ελέγξεις με ένα θερμόμετρο ηλεκτρονικό για τον πυρετό. Η θερμοκρασία (στο ποτήρι αλλά και στο μπουκάλι) πρέπει να είναι γύρω στους 35° για την αμεσότερη έναρξη της παραγωγής.
Θα σου έλεγα, μόνο για να πάρεις θάρρος, βάλε στην αρχή την διπλή δόση μαγιάς. Επίσης, έλεγξε αν είναι ληγμένη ή όχι. Άλλαξε και μάρκα, μήπως η μαγιά η πρώτη έχει χαλάσει.

lifefx
06-03-14, 22:34
plin με συγχωρείς που δέν σου απάντησα αλλα λόγω απογοήτευσης απέφευγα να ανοίξω το θέμα.
Εχθες εφτιαξα κι αλλο μιγμα(ένατη προσπάθεια)και σήμερα είδα φυσαλίδες στο μικρό μπουκάλι,μία ανα 19 δευτερόλεπτα,σταθερά.Αφού ξεπέρασα το σόκ ευτυχίας ευεξίας και χαράς που δουλεψε το μίγμα εσκυψα να δω για φυσαλίδες στο ενυδρείο αλλα δεν διακρίνω.Η διάχυση γίνετε με αερόπετρα η οποία είναι τοποθετημένη κάτω απο το φίλτρο.Ελεγξα για τυχών διαρροές στο σύστημα αλλα δέν χάνει απο πουθενά.Είναι πολύ ελάχιστες οι φυσαλίδες που βγαίνουν απο την αερόπετρα και διακρίνονται δύσκολα ή συμβαίνει κάτι άλλο?

korasidike σου είπα οτι θα την κάνω ευαγγέλιο...ευχαριστώ
Πάνω που εχθές είδα την νέα μου απόπειρα για διοξείδιο να στέφεται με επιτυχία σήμερα δέν είδα ουτε μία φυσαλίδα....και όχι δέν υπάρχει διαρροή.
Ξέρει κανείς γιατί μπορεί να συμβαίνει αυτό?Η θερμοκρασία του δωματίου είναι ίδια με εχθες.

lifefx
13-03-14, 03:14
Τελικά πήρε μπρος και η παραγωγή διοξειδίου ανέρχεται σε μία φυσσαλίδα ανα 8 δέυτερα,καλά είναι?Το ενυδρειο ειναι 75 λίτρα μικτά

plin
13-03-14, 08:55
Τελικά πήρε μπρος και η παραγωγή διοξειδίου ανέρχεται σε μία φυσσαλίδα ανα 8 δέυτερα,καλά είναι?Το ενυδρειο ειναι 75 λίτρα μικτά

Είναι μια αρχή, αλλά πολύ ταλαιπωρήθηκες βρε αδερφέ!
Για να καταλάβεις αν αυτή η ποσότητα είναι ικανοποιητική πρέπει να βρεις έναν τρόπο να μετρήσεις το CO2 στο ενυδρείο. Υπάρχει ο γνωστός πίνακας (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=8483)που από το KH και το pH βγάζει το CO2.

lifefx
13-03-14, 21:35
Είναι μια αρχή, αλλά πολύ ταλαιπωρήθηκες βρε αδερφέ!
Για να καταλάβεις αν αυτή η ποσότητα είναι ικανοποιητική πρέπει να βρεις έναν τρόπο να μετρήσεις το CO2 στο ενυδρείο. Υπάρχει ο γνωστός πίνακας (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=8483)που από το KH και το pH βγάζει το CO2.
Ναι τον έχω υπόψην μου τον πίνακα,ευχαριστώ.Τρέμω την ώρα που θα τελειώσει το μίγμα και θα χρειαστη να φτιάξω καινούργιο

plin
14-03-14, 09:15
Τρέμω την ώρα που θα τελειώσει το μίγμα και θα χρειαστη να φτιάξω καινούργιο
Όταν δουλεύει ήδη το μίγμα δεν υπάρχει λόγος να φοβάσαι το καινούργιο! Κράτα από το παλιό το 10% (μην το χύσεις όλο, κράτησε το 10%) και ρίξε μέσα το καινούργιο ζαχαρόνερο (μόνο μην είναι πολύ ζεστό) και την καινούργια μαγιά. Θα πάρει μπρος σίγουρα!

manos76
19-03-14, 23:25
Για να μην εχεις διαρροη μην βαζεις καναβι η τεφλον, ενα μπουκαλι αναψυκτικου ειναι οτι πρεπει. Βγαλε την αεροπετρα γιατι μονο προβλημα μπορει να σου βγαλει, μπουκωνει γρηγορα με κυνδυνο να σκασει το μπουκαλι, επισης μπορει να εχει πολυ μικρες τρυπες και η πιεση στο μπουκαλι σου να μην ειναι αρκετη για να βγαλει το διοξυδιο . βρες αλλο τροπο διαχυσεισ π.χ με ενα μικρο εσωτερικο φιλτρο που θα ρουφαει και θα σπαει το αεριο, το οποιο θα πηγενει στο φιλτρκι κατευθειαν απο το σωληνακι χωρις αεροπετρα η κατι αλλο...

lifefx
20-03-14, 01:05
Για να μην εχεις διαρροη μην βαζεις καναβι η τεφλον, ενα μπουκαλι αναψυκτικου ειναι οτι πρεπει. Βγαλε την αεροπετρα γιατι μονο προβλημα μπορει να σου βγαλει, μπουκωνει γρηγορα με κυνδυνο να σκασει το μπουκαλι, επισης μπορει να εχει πολυ μικρες τρυπες και η πιεση στο μπουκαλι σου να μην ειναι αρκετη για να βγαλει το διοξυδιο . βρες αλλο τροπο διαχυσεισ π.χ με ενα μικρο εσωτερικο φιλτρο που θα ρουφαει και θα σπαει το αεριο, το οποιο θα πηγενει στο φιλτρκι κατευθειαν απο το σωληνακι χωρις αεροπετρα η κατι αλλο...
Αυτό ακριβώς έχω κάνει αλλα ξέχασα να το αναφέρω.Το σωληνάκι πηγαίνει στην είσοδο για αέρα που έχει η έξοδος του εσωτερικού φίλτρου.Δέν είμαι σίγουρος όμως κατα πόσο ικανοποιητική είναι αυτού του είδους η διάχυση.Εχω πάρα πολλές φυσαλίδες μέσα στο ενυδρείο οι οποίες είναι πολύ μικρές και ελάχιστες καταλήγουν στην επιφάνεια.Αυτό είναι καλό.Η παραγωγή μου παραμένει σταθερή στiς 8 ppm.Λιγο είναι αλλα εχω "ευκολα"φυτά

manos76
20-03-14, 12:00
Για εύκολα φυτά καλά ειναι, αλλά ακόμη και για αυτα εαν το κάνεις 15ml/l.. θα πάνε σφαίρα...

lifefx
20-03-14, 12:18
Για εύκολα φυτά καλά ειναι, αλλά ακόμη και για αυτα εαν το κάνεις 15ml/l.. θα πάνε σφαίρα...
πίστεψέ με,μετά απο τέτοια ταλαιπωρία,ακόμα και οι 8 μου φαίνονται βασιλικές!Θα δούμε στο επόμενο μίγμα όταν θα τελείωσει αυτό

manos76
20-03-14, 13:33
8 φυσαλίδες το λεπτό εννοείς?
αν ναι ειναι πολύ λίγες.. θέλεις τουλάχιστον 30-40 φυσαλίδες το λεπτό.
επειδή το μίγμα ειναι ασταθες και εξασθενει μερα με την μερα καλύτερα ειναι να κανεις ενα μιγμα με 1-1,5 κουπα ζαχαρη και 1 κουταλια του γλυκου μαγια σε σκονη και να το ανανεώνεις κάθε εβδομάδα.. και το καλοκαίρι θα βάζεις μιση κουταλια του γλυκου μαγια γιατι λόγω ζεστης θα βγαζει πολύ περισσότερο...