PDA

Επιστροφή στο Forum : 30 λίτρα κιχλίδες!!

piranha friend
09-02-14, 00:25
Καλησπέρα παιδιά!!! Αποφάσισα να έρθω και εγώ στις κιχλίδες!! Πρόσφατα πήρα ένα (ελπίζω) ζευγαράκι Αpistogramma macmasteri και ομολογώ πως είναι πολύ όμορφα ψάρια και με εντυπωσίασαν με την συμπεριφορά τους αν και τα έχω 2 μέρες!!!
Το ενυδρείο μου είναι το παρακάτω και είναι 45*30*30 ακριβώς δηλαδή για 2 από αυτά τα ψαράκια!!! Είναι πυκνοφυτεμένο πλέον και έχω λεντάκια για φωτισμό!!

Περιμένω τις γνώμες σας για βελτίωση του ενυδρείου!! Παρουσίαση θα κάνω αναλυτική αφού βελτιώσω κάποιες λεπτομέριες που θα μου επισημάνετε εσείς!!!!!

Διαστάσεις:40*30*30
Όγκος:
Κατηγορία: Κιχλίδες Αφρικής
Φυτά:(της παναγιάς τα μάτια)
Ψάρια / Άλλα είδη: Αpistogramma macmasteri
Διακοσμητικά υλικά: Πέτρα φυσική, χαλαζιακή άμμο
Φόντο: τίποτες
Φωτισμός: led 14w
Διάρκεια φωτισμού: 7
Φιλτράρισμα: SP-1300A
Θερμοστάτης: 50
Λίπανση: no
Παροχή CO2: no

pH:6.5
Γενική σκληρότητα (GH):-
Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ):-
Αμμωνία (ΝΗ3):0
Νιτρώδη (ΝΟ2):0
Νιτρικά (ΝΟ3):30
Αλλαγές νερού: 20% κάθε βδομάδα
Θερμοκρασία: 25
Άλλες πληροφορίες: Πάνε για ζευγάρωμα!!!
Φωτογραφία: πιο μετά...

john99
09-02-14, 00:29
Άντε Παναγιώτη να δώ φωτογραφίες :D

piranha friend
09-02-14, 00:44
Εβαλα μια αλλά δεν πολύ φαίνονται τα ψάρια..

platy
09-02-14, 01:23
αντικειμενικα..πάνω στο ενυδρείο δεν εχω να σχολιάσω τιποτα ....αλλα αληθεια..τι συμπεριφορές περιμενεις να δείς εκει μεσα?...

lifefx
09-02-14, 02:05
Αυτό θα ρωτούσα κι εγώ PLATY...δέν ειναι "λίγα" τα λίτρα????
Και μία παράκληση ρε παιδιά,κάντε τα λίγο ποιο μερακλίδικα τα ενυδρεία σας,πραγματικα με συγχύζει να βλέπω "ότι΄να ναι"ενυδρεία.Πρόβλημά μου θα μου πεις αλλα δέ μπορώ τι να κάνω

platy
09-02-14, 03:38
πολλα πραγματα ειναι λάθος φιλε...αλλα οταν συμβουλευουν τοσα ατομα καποιον που δεν ξερει,εκεινος οφείλει να ακουσει γνώμες,και να πορευτεί..και οχι να ψάχνεται με πεπατημένες (που τις περισσότερες φορες ειναι λάθος ή γραφονται τα μισα ή για να ερθουν εις πέρας απαιτουν και καποια εμπειρία)....

θα σου πω ενδεικτικα παρακάτω τι βλεπω ΕΓΩ λαθος...

οποιον και να ρωτήσεις,θα σου πει οτι απλα ΔΕΝ γινεται να κρατήσεις κιχλίδες σε 30λιτρα...

ακομα...χωρίς μετρησεις σκληρότητας,που θα κρατήσεις απιστόγραμμα....?και θα ξερεις οτι ειναι ευχαριστημένα..και οτι ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΖΕΥΓΑΡΩΜΑ???

το στησιμο?..αστο..δεν θα το σχολιάσω κάν,..

τις αλλαγες 20% ??..σε 30λιτρα?>.φανταζομαι δεν σκεφτηκες τι στρεςς θα τρώνε τα ψάρια ...και αν θες να δεις καμια γεννα...ας λαβουμε υποψιν οτι χρειάζονται ταισμα με κατεψυγμενες κτλ ...τα νιτρικα που θα φτάνουν?..

και αν πάς να κάνεις 40-50% αλλαγη να πεσουν τα νιτρικα?.?..παλι επανερχόμαστε στο στρεςς .

και αν, σου λεω εγω ζευγαρώσουν....θα γεννησουν ΠΟΥ ?..σε 30λιτρα?...κατι τετοιο ειναι ΑΝΕΦΙΚΤΟ....

δεν ξερω αν ο τρόπος που το λέω ειναι χύμα,αλλα τα λιτρα ειναι απαράδεκτα λίγα για ''τετοια'' ψαρια.....

και χ*στηκα τι προτείνει το seriously fish ως ΚΑΤΩΤΕΡΟ ΟΡΙΟ λιτρων για 2 ψάρια...,

αυτα

petrosxortofagos
09-02-14, 08:24
νιμιζω οτι τα λιτρα σου ειναι λιγα.και σε αυτα τα λιτρα οι γεννες δδεν ειμαι πολυ πετυχιμενες

konstantinos-z
09-02-14, 09:45
Όγκος:

???? Μαλον δεν εχεις διαβασει κατι σχετικο για τα ψαρια σου..!! ??

kgf12345
09-02-14, 09:54
συμφωνω με τον Platy.

ειναι πολυ λιγα τα λιτρα και πρακτικα υπερβολικα δυσκολο, εως ανεφικτο να κρατησεις σταθερες συνθηκες.το οτι εχει πολλα φυτα μεσα καλο κανει,αλλα δυστυχως δεν φτανει αυτο απο μονο του.ουτε ειναι τα φυτα το "φαρμακο" παντα για ολα τα ψαρια.

αν ητανε 60αρι το ενυδρειο το συζητουσαμε.
το μινιμουμ ενυδρειο για οτιδηποτε θεωρω ειναι το 60αρι.επιτελους ας τον ανεβασουμε λιγο τον πηχη μονοι μας.

ChocolatePuma
09-02-14, 11:06
Πιράνχα, θα διαφωνήσω με τον Τάσο ( platy) γιατί νομίζω πως στα είπε πολύ ευγενικά και καθόλου χύμα, όπως έγραψε στο τέλος του ποστ!

Τα δεδομένα
Εισαι φοιτητής και δεν έχεις την οικονομική δυνατότητα να κάνεις ΟΛΑ όσα γουστάρεις και σχετίζονται με το χόμπι μας
Έχεις ένα 30λιτρο στο οποίο - κατ επανάληψη - προσπαθείς να κάνεις ΟΛΑ όσα γουστάρεις και σχετίζονται με το χόμπι μας
Έχεις ένα έπιπλο πάνω στο οποίο δεν μπορείς να βάλεις ένα ενυδρείο πολλών κιλών

Θα σου γράψω εγώ τι θα έκανα :
Θα σταματούσα να προσπαθώ να πραγματοποιήσω ΟΛΑ όσα γουστάρω!
Στο 30λιτρο θα εβαζα γαριδες - ΜΟΝΟ γαρίδες
Θα μάζευα χρήματα για ενυδρειο & επιπλο (είτε καινουργια, είτε μεταχειρισμένα μέσω αγγελιών). Όσο καιρό κι αν μου πάρει!!!!
Και το βασικό : Θα σταματούσα να ταλαιπωρω τα ψάρια που αγοράζω. :smt009Δυστυχώς - όσο καιρό ασχολείσαι - έχεις χάσει αρκετά ψάρια, και τις περισσότερες φορές δεν ήταν απο ατυχία. Ο λόγος που τα έχανες ήταν επειδή δεν άκουγες αυτούς από τους οποίους ζητάς την άποψη τους:smt009

Αρα έχεις δυο εναλλακτικές λύσεις : Ή ρωτάς και μετά κάνεις ότι σου λένε οι πιο έμπειροι ή κάνεις ΟΤΙ γουστάρεις, αλλά μην έχεις ως άλλοθι το φόρουμ. Κάνε αυτά που εσύ νομίζεις με τα οποία διαφωνούν οι περισσότεροι :smt009

Αν κάτι από τα παραπάνω σε ενόχλησε, θα σου αναφέρω πως ο μοναδικό λόγος που στα γράφω χύμα, είναι επειδή δεν θέλω σε λίγο καιρό να διαβάσω πως έχασες κι άλλα ψάρια! :smt009

Κρίμα να ταλαιπωρήσεις ένα ακόμη είδος :smt009
Η τεράστια διαφωνία μου ειναι : Πως ΟΛΟΙ μας έχουμε κάνει λαθη. Αλλά εφόσον ρωτάς, ΔΕΞΟΥ αυτά που σου λένε ή ΜΗΝ ρωτάς!

Ανασκόπηση
http://www.aquatek.gr/vb/showpost.php?p=734849&postcount=1
http://www.aquatek.gr/vb/showpost.php?p=739698&postcount=1
http://www.aquatek.gr/vb/showpost.php?p=742245&postcount=1
http://www.aquatek.gr/vb/showpost.php?p=736085&postcount=1
http://www.aquatek.gr/vb/showpost.php?p=755117&postcount=1
http://www.aquatek.gr/vb/showpost.php?p=744957&postcount=1
http://www.aquatek.gr/vb/showpost.php?p=760453&postcount=1
http://www.aquatek.gr/vb/showpost.php?p=787329&postcount=1 (σου έλεγαν ΟΛΟΙ οχι...αλλα...)
http://www.aquatek.gr/vb/showpost.php?p=790396&postcount=1
http://www.aquatek.gr/vb/showpost.php?p=819219&postcount=1

petrosxortofagos
09-02-14, 11:58
το ενυδρειο ειναι στο τελιο μεγεθος για κοκκινες γαριδες(red chery).μπορεις και ενα μικρο μονομαχο.υπαρχουν και κατι ψαρια απο την Ασια που εχουμ μηκος 9-10χιλιοστα που μπορεις να βαλεις

piranha friend
09-02-14, 12:01
Ευχαριστώ πολύ όλους σας για τις παρατηρήσεις σας! Θα δω τι μπορώ να κάνω!

gordon
09-02-14, 14:21
φίλε μου φτά3ε μόνος σου ένα ενυδρείο...προχθές κολλησα μόνοσ μου το 3ο μου ενυδρείο 60 λίτρων ...για τζάμια και σιλικόνη μου κόστισε 25 ευρώ..και βάλε τον εξοπλισμό που έχεις μέσα σε αυτό μέχρι να μαζέψεις να πάρεις κάτι καλύτερο...

platy
09-02-14, 14:33
οπως σου ειπα και στο πμ...αυτο πάνω στο στησιμο δεν εχω να σχολιάσω τιποτα παει για το οτι δεν ειναι ΣΩΣΤΟ για τα ψάρια αυτα,οχι για το προσωπικο σου γουστο...

θα συμφωνησω επισης με τον gordon...γυαλιά μπορείς να βρείς ακομα και ''πεταμενα'' σε καδους ;) και να φτιαξεις ενα κύβο....ειναι οκ για αυτα τα ψάρια...απλα να εχει ογκο...

μεχρι τοτε αρχισε να ΜΕΛΕΤΑΣ apistogramma habitats σε ξενες σελίδες..για να δεις τι κάνεις λαθος..και τι πρεπει να κάνεις σωστα

Χρηστος Ζ.
09-02-14, 14:48
φιλε εμπλεξες με πολυ δυσκολα αρια. αν δεν μπορεις να τους φτιαξεις ενα 120-150λιτρο βιοτοπικο ενυδρειο με οτι και να σημαινει αυτο (απο διακοσμηση εως επεξεργασια νερου και blakwater) καλυτερα δωστα σε κανεναν που ξερει και μπορει να τα φιλοξενησει. εννοειται οτι για να δεις πραγματικες συμπεριφορες και γεννες θα πρεπει να ειναι εντελως μονα τους.

πληροφοριακα πηρα και εγω προσφατα απιστο και τον αλλο μηνα θα ξεκινησω 500λιτρο βιοτοπικο γιατι θελω να βαλω και αλτουμ.

αν θες να τα κρατησεις, δωστους αυτο που θελουν και θα δεις αλλα αρια.

(μερικα γραμματα δεν φαινονται γιατι το πληκτρολογιο κλαταρει σιγα-σιγα).

harris samos
09-02-14, 15:25
piranha

εγώ έχω να πω ένα μπράβο γιατί παρόλο το κράξιμο δεν απάντησες σε κανέναν

2 ένα μπράβο που δε σταματας το hobby

3 μια που σε φοιτητής και δε παίζει χρήμα γιατί μέσα στο 30 λίτρο δε βάζεις κάτι άλλο κάτι μικρό με πολύ λίγες απαιτήσεις

4 άμα θες μεγαλύτερο ενυδρείο και δεν έχεις οικονομική άνεση ζητα κάποιο εδώ στο forum όλοι έχουν ένα και τους πιάνει χορό και αν δε βρείς θα σου φτιάξουμε οι σαμιώτες ένα

κάτι άλλο τώρα αν θες αμαζονιανα ψαρια χρειάζεσαι α\ο

και τώρα θα απαντήσω σε όλους τους υπολοιπους μια και όλοι γίνατε ειδήμονες

γιατί είναι ακατάλληλο το 30 λίτρο για τα άπιστο ειδικά όταν πάμε για γεννα ?

σιγά τα τέρατα όταν βάζουμε ένα ζευγάρι δίσκους σε 100 λίτρα γεννηστρα με 200 μωρά γιατί δε βγαίνει κανεις να πει όλα αυτά που γράφετε εδώ ????

εγώ πιστεύω ότι μπορεί να καταφέρει γεννα στο 30 λίτρο ειδικά άπιστο

τι χρειάζεται

1 καλο φάει γεμάτο πρωτεΐνες λάρβες κουνουπιών κόκκινο σκουλήκι αρτεμιες μισής κλπ αν γίνετε και ζωντανά ακόμα καλύτερα

2 καθαρό νερό απαγορεύεται νερό γεννηστρας να έχει νιτρικά και αν έχει θα είναι στο ελάχιστο όριο
πως το κάνουμε αυτό με καθημερινές αλλαγές νερού αλλα χωρίς να ενοχλούμε τα ψαρια 10-15-20% καθημερινά

3 υπομονή πάνω απ όλα

4 όταν έχεις προετοιμαστεί και ήδη τα ψαρια είναι τέλεια σε χρώματα σε όλα βεβαια αυτό θέλει προσπάθεια με τροφές κλπ κλπ τότε όταν κανεις αλλαγή νερού ρίχνε τι θερμοκρασία 2-3 βαθμούς προς τα κάτω

δεν υπάρχει περίπτωση να μη δεις γεννα

βεβαια εγώ θα έβγαζα κάποια από τα φυτά γιατί όταν έρθει η ώρα και γεννήσουν και θες να ταΐσεις αρτεμιες πιστεψεμε η ζούγκλα δε βολεύει

piranha friend
09-02-14, 15:59
Σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου για τις διευκρινήσεις σου!!!;)
Θα κάνω ότι καλύτερο μπορώ για να έχουν ένα σωστό περιβάλλον τα ψαράκια και μακάρι να δω και γέννες!!:D

delta66
09-02-14, 17:27
θα συμφωνησω επισης με τον gordon...γυαλιά μπορείς να βρείς ακομα και ''πεταμενα'' σε καδους ;) και να φτιαξεις ενα κύβο....ειναι οκ για αυτα τα ψάρια...απλα να εχει ογκο...

Κυβο για macmasteri?

platy
09-02-14, 18:21
με τις διαστάσεις που το σκέφτηκα δεν θα με χάλαγε για 2 ψάρια :D :D ,σίγουρα ομως δεν θα ηταν το ίδιο σε σχεση με ενα ενυδρείο με αρκετό μηκος και μετριο υψος ;) ...

Bill-Samos
09-02-14, 23:01
Ελπιζω με οσα ακουσε να μην πεταξε το τριανταρι απ το παραθυρο..

piranha friend
10-02-14, 00:05
Δεν υπάρχει τέτοιος λόγος φίλε μου!!!
Ο καθένας τη γνώμη του λέει.. Σωστή λάθος δεν μπορώ να κρίνω διότι είναι η γνώμη κάποιου και τη σέβομαι!!
-------------------------
Αρκεί να μην ξεπερνάει κάποια όρια...Και πολλές γνώμες είναι κοντά στο όριο..

Diskus fan
10-02-14, 15:24
Καλησπέρα παιδιά!!! Αποφάσισα να έρθω και εγώ στις κιχλίδες!! Πρόσφατα πήρα ένα (ελπίζω) ζευγαράκι Αpistogramma macmasteri και ομολογώ πως είναι πολύ όμορφα ψάρια και με εντυπωσίασαν με την συμπεριφορά τους αν και τα έχω 2 μέρες!!!
Το ενυδρείο μου είναι το παρακάτω και είναι 45*30*30 ακριβώς δηλαδή για 2 από αυτά τα ψαράκια!!! Είναι πυκνοφυτεμένο πλέον και έχω λεντάκια για φωτισμό!!

Περιμένω τις γνώμες σας για βελτίωση του ενυδρείου!! Παρουσίαση θα κάνω αναλυτική αφού βελτιώσω κάποιες λεπτομέριες που θα μου επισημάνετε εσείς!!!!!

Όγκος:
Φυτά:(της παναγιάς τα μάτια)
Ψάρια / Άλλα είδη: Αpistogramma macmasteri
Διακοσμητικά υλικά: Πέτρα φυσική, χαλαζιακή άμμο
Φόντο: τίποτες
Φωτισμός: led 14w
Διάρκεια φωτισμού: 7
Φιλτράρισμα: SP-1300A
Θερμοστάτης: 50
Λίπανση: no
Παροχή CO2: no

pH:6.5
Αμμωνία (ΝΗ3):0
Νιτρώδη (ΝΟ2):0
Θερμοκρασία: 25
Φωτογραφία: πιο μετά...

1. ΔΕΝ ξέρω αν τα δικά σου είχαν πάει ταξιδάκι αναψυχής στην Αφρική και τα έπιασαν... αλλά ΔΕΝ κατάγονται από εκεί... Νοτίου Αμερικής είναι.
2. Επειδή είναι από τα είδη που έχουν περάσει από τα ενυδρεία μου... θα τους διέθετα τουλάχιστον 100 λίτρα. Και με ψιλή άσπρη άμμο... σαν πούδρα.
3. Χάρη (Harris samos)... ωρες-ώρες αυτά που γράφεις τα διαβάζω σαν ανέκδοτα... "φωτεινό παντογνώστη" μου θυμίζεις. Με την εμπειρία που διαθέτεις πλέον (έστω και λίγη)... είσαι αδικαιολόγητος.-

Stivv27
10-02-14, 16:18
Επειδη δεν θελω να παρω το μερος κανενος απο τον 2!
Θα κανω μια ερωτηση μονο και με την απαντηση πιστευω θα φανει!
Μπορει καποιος να κρατησει σταθερες συνθηκες σε ενα 30λιτρο,με ενα σφουγγαροφιλτρο?Τετοιες ωστε να παρει γεννες και τα ψαρια του να αποδιμηδουν εις Κυριον οταν πρεπει και οχι οταν χαθει η μπαλα?

bloskas
10-02-14, 16:18
Παναγιωτη εγω πρωτη φορα ειδα επιτελους το ενυδρειο σου με φυτα!
γιατι δεν βαζεις τωρα μερικες γαριδες μονο ( θα σου δωσω και εγω αν θελεις) να προσπαθησεις αναπαραγωγη.?! γιατι την προηγουμενη φορα με συγκατοικους τα παφερ δεν το καταφερες.

piranha friend
10-02-14, 16:24
Οι γαρίδες είναι ενδιαφέροντα πλάσματα... Αλλά η ομορφιά σταματάει κάπου.. Και από εκεί και πέρα παραμένει η ίδια και η ίδια συμπεριφορά..

Είχα στο παρελθόν γαρίδες(red cherry), θα ήθελα να βάλω σπάνια ήδη( βλέπε: blue tiger,tiger,blue perl,snowball ...κ.α.) αλλά δεν σκοπεύω να κάνω αυτό τώρα.. Εχω τις κιχλίδες και έχω βάλει στοίχημα με τον εαυτό μ ότι θα τα κρατήσω ζωντανά για όσο περισσότερο μπορέσω..

Και για να απαντήσω σε αυτό με τις συνθήκες, το έχω καταφέρει πολλάκις με διάφορα ψάρια..Θα τα καταφέρω και τώρα με πολύ συχνές μετρήσεις και με τη βοήθεια σας αμα την χρειαστώ σε κάτι..

Diskus fan
10-02-14, 16:26
Μπορει καποιος να κρατησει σταθερες συνθηκες σε ενα 30λιτρο,με ενα σφουγγαροφιλτρο?Τετοιες ωστε να παρει γεννες και τα ψαρια του να αποδιμηδουν εις Κυριον οταν πρεπει και οχι οταν χαθει η μπαλα?

Με το μοναδικό ΙΣΩΣ πράγμα που έχω συμφωνήσει με τα αμερικανάκια... είναι το... όσο μεγαλύτερο τόσο καλύτερο.
Κάτι δηλαδή με το δικό μας... αν ΔΕΝ περισσέψει... ΔΕΝ θα φτάσει.
Στα δύστυχα τα ψάρια... σώνει και καλά να κοιτάμε πάντα το μικρότερο νούμερο (αν πχ. προτείνεται από 100 μέχρι 150)... επειδή μας βολεύει.
Φυσικά κι΄έχεις δίκιο... ως προς αυτό που περιγράφεις.-

billos95
10-02-14, 16:28
Είχα στο παρελθόν γαρίδες(red cherry), θα ήθελα να βάλω σπάνια ήδη( βλέπε: blue tiger,tiger,blue perl,snowball ...κ.α.) αλλά δεν σκοπεύω να κάνω αυτό τώρα.. Εχω τις κιχλίδες και έχω βάλει στοίχημα με τον εαυτό μ ότι θα τα κρατήσω ζωντανά για όσο περισσότερο μπορέσω..

Αν είναι αυτό το στοίχημα βάλε μερικά λεφτά στην άκρη,αγόρασε ένα μεγαλύτερο ενυδρείο απο το 30λιτρο σου και το στοίχημα θα το κερδίσεις!!! ;)

Φιλικά

piranha friend
10-02-14, 16:28
Ξέχασα και να απαντήσω σε κάτι άλλο.. Δεν χρειάζονται ειρωνείες φίλε μου.
Απλά έκανα ένα λάθος..Συγνώμη για το λάθος μου..

harris samos
10-02-14, 16:29
Μπορει καποιος να κρατησει σταθερες συνθηκες σε ενα 30λιτρο,με ενα σφουγγαροφιλτρο?Τετοιες ωστε να παρει γεννες και τα ψαρια του να αποδιμηδουν εις Κυριον οταν πρεπει και οχι οταν χαθει η μπαλα?εύκολα με σταθερή ρουτίνα έτσι κι αλλιώς το ενυδρείο είναι γεννηστρα τα ψαρια δε θα μεινουν εκει για παντα :rolleyes:

piranha friend
10-02-14, 16:29
Αν είναι αυτό το στοίχημα βάλε μερικά λεφτά στην άκρη,αγόρασε ένα μεγαλύτερο ενυδρείο απο το 30λιτρο σου και το στοίχημα θα το κερδίσεις!!! ;)

Φιλικά

Αν ήταν τόσο απλό θα το είχα ήδη κάνει!!!

Φιλικά!!

maria p
10-02-14, 16:31
Εχω τις κιχλίδες και έχω βάλει στοίχημα με τον εαυτό μ ότι θα τα κρατήσω ζωντανά για όσο περισσότερο μπορέσω..
.

κάνε το στοίχημα να τα κρατήσεις όσο πρέπει να ζήσουν. Αλλιώς δεν έχει νόημα

piranha friend
10-02-14, 16:34
Αυτό εννοουσα...:)

billos95
10-02-14, 16:36
Αν δεν έχεις χώρο πάω πάσο.

Αν κοιτάς πάντως στις αγγελίες όλο και κάποιος θα δίνει ένα 80+ ενυδρείο σε πολύ λίγα λεφτά.

Αν το στοίχημα σου είναι να τα κρατήσεις και να τους προσφέρεις καλές συνθήκες για γέννα και να ζουν ευχάριστα είναι μονόδρομος.

Με το να τα κρατάς σε τόσο μικρό ενυδρείο όπου οι συνθήκες αλλάζουν γρήγορα με το συχνό τάισμα που θέλουν τα μωρά κάποια στιγμή δυστυχώς θα χαθεί η μπάλα και θα χάσεις και το στοίχημα σου..κρίμα είναι να τα ταλεπωρίσεις :)

Καλύτερα να δώσεις το ενυδρειάκι και να τσοντάρεις και μερικά λεφτά να πάρεις κάτι μεγαλύτερο.Αλλιώς κράτα το 30λιτρο και βάλε γαριδούλες,θα το καταευχαριστηθείς έτσι φυτεμένο;)

piranha friend
10-02-14, 16:40
Δεν έχω χώρο φίλε μου!!!
Δεν έχω και έπιπλο να βάλω κάποιο μεγαλύτερο το πολύ πολύ να μπει ένα 60λ εκεί που είναι το 30λιτρο...

billos95
10-02-14, 16:41
Έστω 60λιτρο...θα τους προσφέρεις τον διπλάσιο χώρο...και πίστεψε με θα το εκτιμήσουν αποζημιώνοντας σε ;)

ilias vag
10-02-14, 16:42
piranha δεν είμαι έμπυρο το μόνο που μπορώ να σου πω είναι ότι σε νιώθω γιατί και εγώ φοιτητής είμαι και δεν μπορώ να κάνω τίποτα μεγάλο λόγο έλλειψης χρημάτων τουλάχιστον εσύ το άρχισες μακάρι να μπορέσεις να το τελειώσει σου εύχομαι να καταφέρεις να μαζέψεις γρήγορα τα λεφτά και να πάρεις ένα μεγάλο ενυδρείο και αυτο να μετατραπεί σε μια γενιστρα που θα περάσουν απο αυτο πολλες γενιες απο τα ψάρια σου

bloskas
10-02-14, 16:43
Οι γαρίδες είναι ενδιαφέροντα πλάσματα... Αλλά η ομορφιά σταματάει κάπου.. Και από εκεί και πέρα παραμένει η ίδια και η ίδια συμπεριφορά..

Και για να απαντήσω σε αυτό με τις συνθήκες, το έχω καταφέρει πολλάκις με διάφορα ψάρια..Θα τα καταφέρω και τώρα με πολύ συχνές μετρήσεις και με τη βοήθεια σας αμα την χρειαστώ σε κάτι..

ρε συ Παναγιωτη..μπορεσες να κρατησεις εστω red cherry??..οχι! εχεις καταφερει να κρατησεις καποιο απο τα πολλα ψαρια που εχουν περασει απο τα χερια σου?.. οχι.! εχεις καταφερει να κρατησεις εστω φυτα με επιτυχια?? Ασε μας με τα σπανια ειδη σου.. βλεπεις παω να σου μιλησω ομορφα και αισθανομαι οτι μας κοροιδευεις με αυτα που λες. το 30 λιτρο ενυδρειο γινεται στα χερια καποιου με μερακι που θα ασχοληθει αλλιως ειναι απλα μια γυαλα με νερο
και σιγουρα δε μπορει να φιλοξενησει τα ειδη που θελεις. και σιγουρα αλλο γεννηστρα και αλλο ενυδρειο. αλλο το ενα αλλο τ'αλλο.

Diskus fan
10-02-14, 16:47
Πιράνχα... οι κιχλίδες ΔΕΝ "παίζουν"... εμένα μου έχει σκοτώσει ο αρσενικός (macmasteri) την θηλυκιά (επειδή ΔΕΝ του "καθόταν") σε 250λιτρο.
Για ζωές μιλάμε και τις ανάγκες τους... τα υπόλοιπα είναι... ακαδημα'ι'κή συζήτηση.- ;)

piranha friend
10-02-14, 16:55
ρε συ Παναγιωτη..μπορεσες να κρατησεις εστω red cherry??..οχι! εχεις καταφερει να κρατησεις καποιο απο τα πολλα ψαρια που εχουν περασει απο τα χερια σου?.. οχι.! εχεις καταφερει να κρατησεις εστω φυτα με επιτυχια?? Ασε μας με τα σπανια ειδη σου.. βλεπεις παω να σου μιλησω ομορφα και αισθανομαι οτι μας κοροιδευεις με αυτα που λες. το 30 λιτρο ενυδρειο γινεται στα χερια καποιου με μερακι που θα ασχοληθει αλλιως ειναι απλα μια γυαλα με νερο
και σιγουρα δε μπορει να φιλοξενησει τα ειδη που θελεις. και σιγουρα αλλο γεννηστρα και αλλο ενυδρειο. αλλο το ενα αλλο τ'αλλο.

Μπόρεσα να κρατήσω τσέρυ, μπόρεσα να κρατήσω killifish, μονομάχο και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο..
Ναι θέλω να κρατάω σπάνια είδη! Υπάρχει κάποιο θέμα με αυτό??:smt104
Δεν κοροϊδεύω κανέναν. Αλλη δουλειά δεν είχα θα καθόμουν να σας κοροϊδέψω.. Ολοι μοιραζόμαστε το ίδιο χόμπι εγώ κάθομαι και σας ακούω με προσοχή και με την ευγένεια που σας μιλάω απαιτώ να μου μιλάνε και οι άλλοι έτσι..

Νομίζω έγινα κατανοητός..

Οκ κατάλαβα ότι οι κιχλίδες δεν παίζουν, θα δω τι μπορώ να κάνω για αυτό..

piranha friend
10-02-14, 16:59
Αυτά εδώ είναι kilifish και τα έχω από αυγά! Εχω ρίξει την απερίγραπτη αγωνία για να τα κρατήσω στη ζωή! Και τα έχω σε 15 λίτρα 3 ψάρια!!!

Από αυτό καταλαβαίνει κανείς ότι δεν μπορώ να κρατήσω ψάρια???
Καντε αυτό που έκανα εγώ και καλύτερα και θα σας πω και ένα μεγάλο ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!

bloskas
10-02-14, 17:00
πως εννοεις το μπορεσα να κρατησω..? ??

Diskus fan
10-02-14, 17:02
Επειδή ΔΕΝ μπορώ να τα δω στην φωτογραφία... ποίο είδος είναι;

piranha friend
10-02-14, 17:04
Τα μεγάλωσα από αυγά και τώρα είναι 3 εκατοστά και όλο και μεγαλώνουν..
Αυτό εννοώ...

Και ότι τα killifish δεν πέθαναν από συνθήκες, πέθαναν από μια τρύπα που δεν είχα προλάβει να βουλώσω..Οι τσέρυ πέθαναν γιατί έβαλα τα πάφερ και ο μονομάχος ΧΑΡΙΣΤΗΚΕ σε μέλος που μου το ζήτησε ευγενικά.
-------------------------
Είναι δεξιά τα ψαράκι στη φώτο..
Το είδος είναι Nothobranchius Korthausae "Mafia"..

Diskus fan
10-02-14, 17:19
Σε ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για την απάντηση.
Θεωρώ ότι... θα πρέπει να λαμβάνεις υπ' όψιν σου (εκτός των άλλων) και την διάρκεια ζωής του είδους που προτίθεσαι να φιλοξενήσεις. Εν προκειμένω μιλάς για ψάρια, που ζουν μόνο 1 χρόνο... όχι όπως πχ. τα macmasteri, που μπορεί να ζήσουν περισσότερο από 5 ετία.
ΔΕΝ είναι το ίδιο... όπως καταλαβαίνεις.-

piranha friend
10-02-14, 17:31
Σε ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για την απάντηση.
Θεωρώ ότι... θα πρέπει να λαμβάνεις υπ' όψιν σου (εκτός των άλλων) και την διάρκεια ζωής του είδους που προτίθεσαι να φιλοξενήσεις. Εν προκειμένω μιλάς για ψάρια, που ζουν μόνο 1 χρόνο... όχι όπως πχ. τα macmasteri, που μπορεί να ζήσουν περισσότερο από 5 ετία.
ΔΕΝ είναι το ίδιο... όπως καταλαβαίνεις.-

Ναι φίλε μου τα έχω όλα αυτά υπ όψην!!!!

Stivv27
10-02-14, 19:13
Συγνωμη ρε συ Παναγιωτη γιατι καταλαβαινω οτι εχεις τον παρορμιτισμο να φιλοξενισω τα παντα και σπανια ψαρια στο ενυδρειο που χω!
Το ενυδρειο που δειχνεις ποιο πανω με τα kill ειναι ενα τιποτα σε αυτα που μπορουσες να κανεις!Και σορυ κιωλλας αλλα αν οπως λες ειναι ολα τοσο καλα γιατι εχασες τα παφερακια σου?

piranha friend
10-02-14, 19:17
Συγνωμη ρε συ Παναγιωτη γιατι καταλαβαινω οτι εχεις τον παρορμιτισμο να φιλοξενισω τα παντα και σπανια ψαρια στο ενυδρειο που χω!
Το ενυδρειο που δειχνεις ποιο πανω με τα kill ειναι ενα τιποτα σε αυτα που μπορουσες να κανεις!Και σορυ κιωλλας αλλα αν οπως λες ειναι ολα τοσο καλα γιατι εχασες τα παφερακια σου?

Το κάνω αυτό αλλά μέσα σε όρια!! Δεν θα βάλω piranha σε 30 λίτρα!!
Με τα παφεράκια δεν ξέρω τι παίχτηκε!!! Οι τοφές που δεν έκανα αλλαγή μετά αυξαναν τα νιτρικά και αμωνία? Δεν μπορούσα να βάλω και 3ο ενώ εγώ το έκανα..Δεν μιλάμε για τα παφεράκια όμως...Εχουν αλλάξει πολλά από τότε, το μόνο που δεν άλλαξε ήταν το ενυδρείο, το φιλτρο και ο θερμοστατης..

Stivv27
10-02-14, 19:23
Το κάνω αυτό αλλά μέσα σε όρια!! Δεν θα βάλω piranha σε 30 λίτρα!!
Με τα παφεράκια δεν ξέρω τι παίχτηκε!!! Οι τροφές που δεν έκανα αλλαγή μετά αυξαναν τα νιτρικά και αμωνία? Δεν μπορούσα να βάλω και 3ο ενώ εγώ το έκανα..Δεν μιλάμε για τα παφεράκια όμως...Εχουν αλλάξει πολλά από τότε, το μόνο που δεν άλλαξε ήταν το ενυδρείο, το φιλτρο και ο θερμοστατης..

Ε τοτε πες ενα λογο που θα μας κανεις να καταλαβουμε και
γιατι εβαλες τις κιχλιδες τωρα?Και ζητας την γνωμη καποιων απο εδω μεσα?

piranha friend
10-02-14, 19:30
Γιατί τα λίτρα είναι καλά για ένα ζευγάρι αρκεί αν είναι πυκνοφυτεμμένο..
Για αυτό..

Stivv27
10-02-14, 19:34
Παναγιωτη το μονο που χω να πω!
Ειναι ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ στα ψαρια σου!
Και επισης ειναι ειρωνια να ρωτας κατι εφοσον ξερεις την απαντηση και εισαι σιγουρος για την επιλογη σου!Αυτα απο μενα,φιλικα παντα,Χρηστος

piranha friend
10-02-14, 19:38
Ευχαριστώ πολύ

Κλεόβουλος
10-02-14, 19:45
Γιατί τα λίτρα είναι καλά για ένα ζευγάρι αρκεί αν είναι πυκνοφυτεμμένο..
Για αυτό..

Τώρα αρχίζω κι εκνευρίζομαι όμως :confused:
Βρε piranha από που έχεις αυτή την πληροφορία και ποιός με εμπειρία σ' αυτά τα ψάρια σε πληροφόρησε?
Για να μάθουμε κι εμείς δηλαδή :rolleyes:

Και περιμένω κι εγώ μια απάντηση από τον harris samos :smt069 στην ερώτηση του dimis1978

piranha friend
10-02-14, 19:52
http://www.seriouslyfish.com/species/apistogramma-macmasteri/

Μην εκνευρίζεσαι.. δεν υπάρχει λόγος....

Κλεόβουλος
10-02-14, 20:02
Άρα λοιπόν συμπεραίνουμε ότι τα γνωρίζεις όλα όσα χρειάζονται (αφού έχεις και πρόσβαση στο seriously fish -αγνόησες βέβαια ότι το συγκεκριμμένο προφίλ είναι ανολοκλήρωτο-αυτό σημαίνουν τα ερωτηματικά)
και δεν μας χρειάζεσαι κάτι.

Καλή συνέχεια.

piranha friend
10-02-14, 20:03
Επειδή είδα ένα προφιλ σημαίνει ότι τα ξέρω όλα??
Πότε το είπα εγώ αυτό???

Dimis
10-02-14, 20:19
Να πω και εγω μια αποψη επι του θεματος...

Σε ενα τριανταρι με πολλες κρυψωνες και την καταλληλη διακοσμηση (ψιλη αμμο,ξυλα-ριζες,επιπλεοντα φυτα) θα μπορουσες υπο προυποθεσεις -και οχι για μονιμα- να κρατησεις ενα ζευγαρι macmasteri.

Περνεις βεβαια καποια σοβαρα ρισκα και αυτα ειναι τα εξης:
-Αν ο αρσενικος θελει να ζευγαρωσει και η θηλυκια οχι,δεν εχει χωρο να κρυφτει και να ξεκουραζεται,οποτε ο αρσενικος ειναι ευκολο να την σκοτωσει η να την αγχωσει τοσο ωστε αυτη να μην επιβιωσει.
-Οι συνθηκες νερου σε ενα 30αρι ειναι ευμετάβλητες,ενα ψαρι οπως αυτο δεν θα ανεχθει "περιεργο" νερο.
-Αν τυχει και ζευγαρωσουν και κανουν 30-50 μικρα εκει μεσα θα ειναι σχεδον αδυνατον να μεγαλωσεις τα μικρα με τους γονεις μεσα,ασε δε που απο τα πολλα ταισματα (και πλουσια σε πρωτεινη) το νερο σου δεν θα ειναι ποτε "καθαρο".
-Σε αυτα τα λιτρα δεν θα μπορεσεις να δεις τις πραγματικες συμπεριφορες του ειδους,αντιθετως ρεπεις προς την κατευθυνση να δεις το κακο τους προσωπο και στις νανοκιχλιδες αυτο πραγματικα ειναι απαισιο...

Αυτα στα λεω απο ιδια πειρα σε νανοκιχλιδες (ραμς,τριφασκιατα,ανομαλοχρωμις,ψευδοκρενιλαμπρους κ.α.) με επιτυχημένες αναπαραγωγες αλλα και με αποτυχιες...

Εν κατακλειδι,ναι μπορεις να κρατησεις αυτα τα ψαρια σε αυτα τα λιτρα για λιγο καιρο αν διαθετεις την εμπειρια αλλα το ρισκο να χασεις ενα απο τα 2 η ακομα και τα 2 ειναι αρκετα μεγαλο.

delta66
10-02-14, 20:19
Πρόσφατα πήρα ένα (ελπίζω) ζευγαράκι Αpistogramma macmasteri και ομολογώ πως είναι πολύ όμορφα ψάρια και με εντυπωσίασαν με την συμπεριφορά τους αν και τα έχω 2 μέρες!!!

Παρατηρηση φυσιολογικης συμπεριφορας macmasteri, δεν ειναι δυνατον να γινει σε 30 λιτρα και σε δυο μερες

Χρηστος Ζ.
10-02-14, 23:10
προσωπικα δεν με πειραξε καθολου αυτο, εγω λυπαμαι τα απιστο, ηδη ξεκινησε η αντιστροφη μετρηση για αυτα.
piranha, σου τα λεω για το καλο των αριων σου και δεν θελω να με παρεξηγησεις, οτι ειναι καλυτερα να τα δωσεις σε καποιον που ξερει να τα φροντισει στο καταλληλο περιβαλλον.

βεβαια ο καθενας κανει κουμαντο στο ενυδρειο του, αλλα φοβαμαι οτι σε λιγο καιρο θα ανοιξεις θεμα με ξαφνικους θανατους.

μεταξυ μας, θα μπορουσες ανετα να αγορασεις ενα 100-120λιτρο ενυδρειο, τσαμπα τα δινουνε (και με πραγματα), αντι να πεταγες τα λεφτα σου ολον αυτο τον καιρο σε δυσκολα και ακριβα αρια (παφερ).

piranha friend
11-02-14, 10:34
Όπως ξανα ειπα, δεν υπαρχει χωρος για να βαλω 120λιτρα.. Πρέπει να φτιάξω και βαση και τα οικονομικά μου δεν είναι στην καλύτερη φαση...

Μάλλον θα παρω ενα 60λιτρο..

nazgul
11-02-14, 10:47
Παναγιωτη, η καλυτερη λυση ειναι αυτη. Παρε ενα 60 λιτρο ή ζητα βοηθεια απο καποιον για DIY κατασκευη, για να εχεις τουλαχιστον περισσοτερες επιλογες. Οχι οτι με αυτο μπορεις να βαλεις τα παντα, αλλα σιγουρα μπορεις να εχεις περισσοτερες επιλογες σε μικροψαρα, οπου θα μπορουσαν να ζησουν καλα και να τα χαρεις.

Δες τις αγγελιες του φορουμ και σιγα σιγα, μπορεις να αποκτησεις τον καταλληλο εξοπλισμο, για να μην αντιμετωπισεις ξανα προβληματα.

Καλη συνεχεια.

ChocolatePuma
11-02-14, 22:11
Όπως ξανα ειπα, δεν υπαρχει χωρος για να βαλω 120λιτρα.. Πρέπει να φτιάξω και βαση και τα οικονομικά μου δεν είναι στην καλύτερη φαση...

Μάλλον θα παρω ενα 60λιτρο..

Παναγιωτη, βάλε τη βάση ως προτεραιότητα σε συνδιασμό με τα λίτρα και τις διαστάσεις του ενυδρείου
Περισσότερο θα σου κοστίσει η βαση πάρα το ενυδρειο, αν το κολλήσεις μονος ή με τη βοήθεια φίλου

Και μετά κάνε μια σωστή επιλογή ψαριών για τα λίτρα σου και κάθισε να τα χαρείς

Στο δικό μου (χρυσοψαράδικο) έχω βάλει κι εγώ στοιχημα, να δω τα ψάρια να μεγαλώνουν μαζί με τα παιδιά μου
Δεν θεωρείται επιτυχια να κραταμε ζωντανο ένα ψαρι για εναν χρόνο, όταν μπορεί να ζήσει πχ 20

Αυτα από μενα και συγνώμη - την οφείλω σε σένα - για την όποια ένταση δημιούργησα (ή δημιουργήθηκε)

Απλά θεωρώ πως ο σκοπός κάθε συζήτησης είναι να μάθουμε και να μην κάνουμε τα ιδια λαθη.
Εφόσον όμως τα επαναμβάνουμε, μου φαίνεται πως τελικά δεν θέλουμε να μάθουμε

Καλή συνέχεια

piranha friend
11-02-14, 22:17
Σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου!
Νι έτσι θα γίνουν τα πράγματα από εδώ και πέρα!!
Οσο για τις κόντρες, δεν πειράζει!!

Stivv27
11-02-14, 22:19
Πανο μαζεψε λιγα λεφτα εσυ και ελα μεχρι εδω για ενα ουζο μια μερα και θα φυγεις με ενυδρειο!

lifefx
11-02-14, 22:25
Σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου!
Νι έτσι θα γίνουν τα πράγματα από εδώ και πέρα!!
Οσο για τις κόντρες, δεν πειράζει!!

.....το αγαπάς το ενυδρείο...ε?

piranha friend
11-02-14, 22:27
.....το αγαπάς το ενυδρείο...ε?

Δεν φαντάζεσαι πόσο μου αρέσουν τα ενυδρεία!!!

Stivv θα το κανονίσουμε φιλαράκι!! Να ανέβω να δω τα όμορφα Γιαννιτσά!!!

nazgul
11-02-14, 22:37
Πανο μαζεψε λιγα λεφτα εσυ και ελα μεχρι εδω για ενα ουζο μια μερα και θα φυγεις με ενυδρειο!

Χρηστο, ισχυει και για εμενα? :D:D

piranha friend
11-02-14, 22:38

Με τη σειρά σου Θοδωρή!!!!:D:D:D

Stivv27
11-02-14, 22:45
Αμα δεν με δωσεις μπολντοζακια εσυ μονο θα βλεπεις!
+-7+-7+-7

ChocolatePuma
11-02-14, 22:46
Stivv θα το κανονίσουμε φιλαράκι!! Να ανέβω να δω τα όμορφα Γιαννιτσά!!!

Επειδή είμαι απ τους τυχερούς να έχω ενυδρείο φτιαγμένο από τον Χρήστο...να ξέρεις Παναγιώτη πως οι Γιαννιτσιώτες 1ον αγαπάνε το χόμπι και 2ον ειναι καλλιτέχνες στα κολλήματα!

Οπότε ξαναγυρνάμε στο αρχικό. Δες τι θα κάνεις με τη βάση κι όλα τα άλλα γίνονται!

Αλλα μετά μην αρχίσεις να κοιτάς για παγκάσιους!:p

Stivv27
11-02-14, 22:47
Ευχαριστω για τα καλα σου λογια Σακη!
Εχω και βαση που δεν χρειαζομαι και εκει πανω θα κανουμε ενυδρειο!

piranha friend
11-02-14, 22:48
Οχι ρε συ εντάξει, παγκάσιους θα βάλω σε λίμνη!!! :D :D :D
χαχαχα πλακίτσα..

ChocolatePuma
11-02-14, 22:49

Μπραβο ρε συ Χρήστο! :smt038:smt038:smt038

lifefx
11-02-14, 23:15

Ένα μπράβο κι απο μένα!!!!....Αυτό είναι το φόρουμ....ακριβώς αυτό!

piranha friend
12-02-14, 22:00
Ας βάλω και κάποιες τελευταίες φώτο από το 30λιτρο με τις κιχλίδες!!!!
Πάντως δεν μαλώνουν, μόνο κατά τη διάρκεια του φαγητού!!!
Τα ταϊζω μια τροφή που λέγεται Τetra Pro Energy και γκρίνταλ!!
Τρώνε και από τα 2!! Περισσότερο προτιμούν το γκρίνταλ!!:D:smt106:smt106

Να ρωτήσω κάτι που δεν είμαι σίγουρος? Πιάνουν την άμμο και την επεξεργάζονται στο στόμα τους..Πολύ άμμο την πετάνε από το στόμα και άλλο τόσο από τα βράγχια..Ψάχνουν για τροφή ή απλά καθαρίζουν τα βράγχια τους??

bloskas
12-02-14, 22:17
δοκιμασε παλι μονο με το φως του ενυδρειου χωρις φως στο δωματιο και χωρις φλας.

piranha friend
12-02-14, 22:20
Ναι ήταν μια αποτυχία οι φωτος, αλλά διακρίνεται δίπλα από το φως του φλας κάτω από ένα φύλο.
Δεν είναι έτσι, απλά φοβήθηκε το κινητό...
Συνέχεια βολτάρουν!!!;)

lifefx
12-02-14, 22:34
Ναι ήταν μια αποτυχία οι φωτος, αλλά διακρίνεται δίπλα από το φως του φλας κάτω από ένα φύλο.
Δεν είναι έτσι, απλά φοβήθηκε το κινητό...
Συνέχεια βολτάρουν!!!;)
Άντε δείξε μας καμιά καλύτερη,μη βαριέσαι.Αυτό με την άμμο κι εγώ δε ξέρω γιατί το κάνουν αλλα μ'αρέσει πολύ να το βλέπω

piranha friend
12-02-14, 22:37
Ναι είναι τέλειο!!! Αμάν μωρέ!! θα έβγαζα αλλά έσβησαν τα φώτα!! Θα ανεβάσω αύριο!!!:D:D

Tanganyiκας
12-02-14, 22:56
Να ρωτήσω κάτι που δεν είμαι σίγουρος? Πιάνουν την άμμο και την επεξεργάζονται στο στόμα τους..Πολύ άμμο την πετάνε από το στόμα και άλλο τόσο από τα βράγχια..Ψάχνουν για τροφή ή απλά καθαρίζουν τα βράγχια τους??
Καθαρίζουν τα βράγχια τους!

piranha friend
12-02-14, 22:58
Νόμιζα το έκαναν και για τροφή!!
Αλήθεια? Καλή φάση!!!!

Ευχαριστώ για την πληροφορία!!!

harris samos
13-02-14, 00:02

εισαι μεγαλος και μονο η κινηση που κανεις παει μπροστα το χομπι

μπραβο stivv:D:D:D

plin
13-02-14, 18:36

εισαι μεγαλος και μονο η κινηση που κανεις παει μπροστα το χομπι

μπραβο stivv:D:D:D

+1000

piranha friend
13-02-14, 18:54
Να και κάποιες φώτο καλύτερες από τις προηγούμενες!!!
Τα σχέδια δεν διαγράφονται και πολύ καλά,δεν ξέρω γιατί...
Πιο πριν είχε πολύ ωραία σχεδία και ένα πολύ ωραίο μπλε δίπλα από τα βράγχια!

Αυτή η πλαστικούρα στη μέση είναι ένας κάθος φίλτρου που δεν τον χρειαζόμουν και το έβαλα μέσα ώστε να δημιουργηθεί μια σπηλιά!! Το ένα από τα 2 είναι συνέχεια μέσα και "πειράζει" τα πάντα εκεί!!:D:D

platy
13-02-14, 22:31
το οτι ειναι διαφανο (η ''σπηλια") δεν βοηθάει και πολύ.....αντικατεστησε το με μια καρύδα...θα τους αρεσει περισσότερο...

επισης αγορασε και μια τύρφη....και μαζεψε και μερικα φύλλα απο πλατάνι ξερα...θα το χρειαστείς πολυ το σκουρόχρωμο νεράκι....'

αυτα τα ψάρια το 100% θα στο δώσουν σε ενα ενυδρειο βιοτοπικής προσεγγισης...οποτε αρχισε να διαβάζεις για το πως ειναι εκει που ζουνε,οταν παρεις στα χερια σου το πιο μεγαλο ενυδρειο να το φερεις σιγα σιγα ;)

Diskus fan
13-02-14, 22:38
Ας βάλω και κάποιες τελευταίες φώτο από το 30λιτρο με τις κιχλίδες!!!!
Πάντως δεν μαλώνουν, μόνο κατά τη διάρκεια του φαγητού!!!
Τα ταϊζω μια τροφή που λέγεται Τetra Pro Energy και γκρίνταλ!!
Τρώνε και από τα 2!! Περισσότερο προτιμούν το γκρίνταλ!!:D:smt106:smt106

Τα Apistogramma γενικά κινούνται σαν μικροί γεωφάγοι... περνάνε την άμμο από το στόμα τους για να φιλτράρουν τροφή. Όπως καταλαβαίνεις η άμμος (πούδρα) είναι κάτι διαφορετικό από το χαλίκι (έστω και ψιλό).- ;)

delta66
13-02-14, 22:43
Τα Apistogramma γενικά κινούνται σαν μικροί γεωφάγοι... περνάνε την άμμο από το στόμα τους για να φιλτράρουν τροφή. Όπως καταλαβαίνεις η άμμος (πούδρα) είναι κάτι διαφορετικό από το χαλίκι (έστω και ψιλό).- ;)
Ειναι αυτο που λεμε "κανω γαργαρες με χαλικι"? :D

Diskus fan
13-02-14, 22:59
Κάτι ξέρεις... κάτι ξέρεις!!!!! :D
:smt106

piranha friend
14-02-14, 00:24
Οκ παιδιά ευχαριστώ πολύ όλους σας!!!!:):)

kgf12345
14-02-14, 00:32
και τι συμπερασμα βγηκε τελικα απο οοοολη την ιστορια?

piranha friend
14-02-14, 08:18
Οτι σε 30 λίτρα οι μόνοι οργνισμοί που μπορούν να επιβιώσουν χωρίς κσνένα πρόβλημα είναι οι γαρίδες ή ένας μόνο μονομάχος!!;);)

Stivv27
14-02-14, 08:43
Λοιπον το ενυδρειο του Πανου ειναι κατα 90% ετοιμο!
Διαστασεις 90χ45χ60 με εσωτερικο φιλτρο τυπου αμβρουργου με διαστασεις 30χ60χ18!Μας εμεινε το καπακι και τελος!
Πιστευω πως τα λιτρα του για αρχη θα ειναι μια χαρα για να κανει καλα και σωστα πραγματα!

nazgul
14-02-14, 09:20
Μπραβο ρε Χρηστο!

Υ.Γ. Πανο, τωρα πρεπει να κανεις σωστα πραγματα, με αρκετη μελετη και χωρις βιασυνες ;)

sarpijk
14-02-14, 09:30
Μπραβο ρε Χρηστο!

Alex_Salonica
14-02-14, 09:33
Οτι σε 30 λίτρα οι μόνοι οργνισμοί που μπορούν να επιβιώσουν χωρίς κσνένα πρόβλημα είναι οι γαρίδες ή ένας μόνο μονομάχος!!;);)

Κι αυτό με επιφυλάξεις..

Λοιπον το ενυδρειο του Πανου ειναι κατα 90% ετοιμο!
Διαστασεις 90χ45χ60 με εσωτερικο φιλτρο τυπου αμβρουργου με διαστασεις 30χ60χ18!Μας εμεινε το καπακι και τελος!
Πιστευω πως τα λιτρα του για αρχη θα ειναι μια χαρα για να κανει καλα και σωστα πραγματα!

Μπράβο Χρήστο!

Πάνο κανόνισε τώρα να αρχίσεις να ψάχνεις για θηρευτές :smt075

kgf12345
14-02-14, 10:09
Κι αυτό με επιφυλάξεις..
+1
Μπράβο Χρήστο!
+1
χαχαχαχα!:D

piranha friend
14-02-14, 11:28
Και παλι σε ευχαριστώ πολυ Χρηστο!!!
Ναι οκ μην αγχωνεστε. Με τοσα λιτρα..... εχω τον ελεγχο....

stratigos24
14-02-14, 12:27
Ενα μεγαλο μπραβο και απο μενα στον Stivv27.

thab
14-02-14, 13:02
Μπράβο στον stivv27!

piranha σε αυτά τα λίτρα μπορείς να κάνεις όμορφα πράγματα!

piranha friend
14-02-14, 13:21
Μπράβο στον stivv27!

piranha σε αυτά τα λίτρα μπορείς να κάνεις όμορφα πράγματα!

Το ξέρω φίλε μου και αυτό σκοπεύω να κάνω!!!:D:D

Stivv27
14-02-14, 15:02
Δεν χρειαζετε μπραβο σε κανεναν πιστευω!Η βαση θα γινοταν χορος για αποθηκευση και τα τζαμια ηταν ρεταλια απο αλλα ενυδρεια που ετοιμαζω οποτε απο το να πεταχτουν η να μου πιανουν χορο ας φυγουν και ας πανε καπου που θα πιασουν τοπο και καποιος πραγματικα θα τα ευχαριστηθει!

piranha friend
14-02-14, 15:13
Και πάλι φίλε μου...:smt023:-):smt041:smt041:smt041

exelix
14-02-14, 15:19
Όμορφα πράγματα κύριε Χρήστε μας!

john99
14-02-14, 15:30
Eλπίζω Παναγιώτη να κάνεις σωστές επιλογές ;)

platy
14-02-14, 15:37
η να μου πιανουν χορο ας φυγουν και ας πανε καπου που θα πιασουν τοπο και καποιος πραγματικα θα τα ευχαριστηθει!

αδερφε ειπες την μαγικη κουβεντα...1000μπραβο

harris samos
14-02-14, 16:06
Κι αυτό με επιφυλάξεις..

Μπράβο Χρήστο!

σε 240 λιτρα ανετα ενα κοπαδι exodon :D:D:D αφου του αρεσουνε ;););)

Stivv27
14-02-14, 17:29
Ηταν η πρωτη κουβεντα που του ειπα για τα exodon οταν μιλησα μαζι του στο τηλεφωνο πιστευω θα χαρει ενυδρειο με ενα κοπαδακι μεσα!

piranha friend
14-02-14, 18:16
Μα το θεό ναείστε σίγουροι ότι θα μπούνε exodon μέσα!! Τώρα δεν ξέρω πότε θα είναι αυτό αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να μην!!!:D:D:D

ChocolatePuma
14-02-14, 21:36
Χρήστο, 1000 μπραβο είναι λίγα!!

Το ειπες και το έκανες την ιδια στιγμή που το έλεγες!!!

Πιρανχα, κοιτα να το ευχαριστηθεις. Τωρα δεν έχει δικαιολογίες :p

Dimis
14-02-14, 21:49
Το θεμα ειναι οτι αν μπουν τα exodon στο 240αρι που θα μπουνε τα μακμαστερια?

Ευγε Χρηστε....

maria p
14-02-14, 21:59
Χαίρομαι πολύ για την εξέλιξη, μπράβο σου Χρήστο!
Piranha δεν μας είπες ή δεν πρόσεξα αυτά τα ψαράκια που έχεις ήδη προγραμματίζεις να βάλεις;
Καλορίζικο να το χαίρεσαι!

delta66
14-02-14, 22:46
Το θεμα ειναι οτι αν μπουν τα exodon στο 240αρι που θα μπουνε τα μακμαστερια?
Στο 30λιτρο :D

piranha friend
15-02-14, 08:14
Θα τα χαρίσω τα μακμαστέρια σε κάποιον που θα τα προσέχει καλύτερα..

Dimis
15-02-14, 10:59
Θα τα χαρίσω τα μακμαστέρια σε κάποιον που θα τα προσέχει καλύτερα..

Ετσι μαλιστα......;)