PDA

Επιστροφή στο Forum : artemia αναπαραγωγη


steady
21-03-05, 21:51
ειδα σε πολλα μαγαζια στο net συστηματακια αναπαραγωγης αρτεμια αν μπορω να τα πω ετσι συγκεκριμενα στο aquaristic.net ειδα κατι σαν κονσερβα με αυγα artemia τα οποια δεν ξερω αν χρησιμοποιουνται για αμεσο ταισμα η αναπαραγωγη και κατι σαν γενηστρες για τον πολλαπλασιασμο τους.επειδη το θεμα ενδιαφερει πολλους οποιος μπορει να δωσει φωτα για το θεμα καλως αλλιως κανα λινκ καθοτι η περιεργια μας βαραει κοκκινο! :roll: :roll: :roll:

ΣΤΑΜΑΤΗΣ
21-03-05, 21:55
εχεις το Κωστα εκει που ειναι απο τους καλητερους γνωστες στο αντικειμενο

steady
21-03-05, 22:02
:!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:

ΣΤΑΜΑΤΗΣ
21-03-05, 22:46
Να τον ενημερωσεις να μπει μεσα στο φορουμ να γραψει για να εχουμαι αξιοπιστη ενημερωση και εμεις

netblues
22-03-05, 07:50
Καταρχας, πληροφοριες για αρτεμιες υπαρχουν εδω..

http://www.tsamisaquarium.com/Selides/Themata/artemia.htm

Απο κει και περα, μηνυματα που οι υπολοιποι αποκλειεται να καταλαβουν, καλο ειναι να στελνονται με pm.

Maverick
22-03-05, 12:02
Οι αρτέμιες σε κονσέρβα είναι σε μορφή κύστεων (παραμένουν ανενεργές για αρκετό καιρό-χρόνια) και δεν ειναι σωστό να ταϊζονται σε αυτή τη μορφή στα ψάρια (και ιδιαίτερα στις νύμφες) καθώς το εξωτερικό περίβλημα του αβγου δεν μπορούν να το πέψουν τα ψάρια... Γιαυτό τις εκκολάπτουμε (με το γνωστό τρόπο) και μετά τις ταίζουμε ζωντανές. Αν γίνει όμως αποκελύφωση των κύστεων (η διαδικασία είναι σχετικά απλή αλλά τα χημικά που χρησιμοποιούνται δεν μπορεί να τα βρει κανείς εύκολα...γιαυτό και είχα ανοίξει ανάλογο θέμα) μπορούμε να τις ταϊσουμε απ'ευθείας στα ψάρια και επίσης να έχουμε μεγαλύτερα ποσοστά εκκόλαψης αν θέλουμε να την ταϊσουμε ζωντανή...

steady
22-03-05, 13:31
τη διαδικασια με την εκολαψη θελω να μαθω πως ακριβως γινεται απ το σταδιο που περνεις την κονσερβα μεχρι να εχεις ζωντανη μορφη!γιατι εχω δει πολλα περι αλατιου για αρτεμια και διαφορα για εκολαψη!!!!!τα φωτα των υπομονετικων!!!!! :roll: :roll:

netblues
22-03-05, 13:33
Διαβαζεις τις απαντησεις μας η ΜΟΝΟ γραφεις? :evil: :evil:

steady
22-03-05, 13:59
σωστος netblues με φαγε η στραβομαρα sorryyyyy.................... :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

Maverick
22-03-05, 16:01
Υπάρχει ένα αλάτι που γράφει ότι είναι ειδικό για αρτέμια, το οποίο περιέχει μέσα και τροφή, ώστε να μπορείς να τη μεγαλώσεις πριν την ταϊσεις, αλλά δεν υπάρχει λόγος για κάτι τέτοιο, αφού η μέγιστη θρεπτική αξία της αρτέμια είναι μόλις εκκολαφθεί (πριν προλάβει να καταναλώσει τα αποθέματα λεκίθου που έχει για τις πρώτες ώρες της ζωής της). Έτσι οποιοδήποτε αλάτι για ενυδρεία είναι καλό για την αρτέμια (δεν θέλει και μεγάλη ακρίβεια στην αλατότητα για να εκκολαφθεί, 30-35 τοις χιλίοις είναι πολύ καλά) :wink:

(μια φορά είχα βάλει μαγειρικό αλάτι για ναδω τι θα γίνει και εκκολάφθηκαν αρκετές... :smt073 :D )