Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Προοδος Αquascape του πρωτου μου High tech ενυδρειου

Κουραμπιές
31-01-14, 01:51
Καλησπεραααα... λοιπον εγινε η αρχη στα high tech, (με το πολυ πιρι πιρι με τον στρατηγο αυτα παθαινεις :D :D :D ) το ενυδρειο τρεχει κανα 10ημερο, σιγα σιγα συνερχονται τα φυτα γιατι ταχα ταλαιπωρησει. Αλλαξα μια φορα τη διαταξη οπως θα δειτε και στις φωτο, και θα ξαναλλαξει πιθανως, καθε σχολιο ευπροσδεκτο. Θα γινει αρκετα εκτεταμενη χρηση moss, καθοτι μαρεσει πολυ ειναι ισως το αγαπημενο μου. Περιμενω κιαλλα φυτα, ειναι αδειο ακομα, λιπασμα εχει πεσει μονο flourish για την ωρα, σιγα σιγα θαρχισω να ριχνω μολις ερθουν και τα υπολοιπα, συνηλθαν και αυτα. Το μονο κακο ειναι οτι βλεπω οτι χρειαζεται κιαλλο βυθο, δεν θελω να βαλω κιαλλη μαυρη αμμο, οποτε θα μπει ΜΑΛΛΟΝ ενα 7κιλο flourite black sand ακομα. Θα δειξει ομως.

Πληροφορίες

Διαστάσεις:M110xΠ45xY40
Όγκος: 193 (~170 καθαρα)
Κατηγορία: Ηightech φυτεμενο
Φυτά: προς το παρον Christmass moss, Eleocharis acicularis, caboba caroliana, Egeria densa, staurogyne repens, Blyxa japonica, Ludwigia palustris
Ψάρια / Άλλα είδη: Βetta Crowntail, Red cherries
Διακοσμητικά υλικά: Πετρες λαβας, ριζες driftwood
Φόντο: Θα μπει γαλαζιο χαρτονι
Φωτισμός: 160w (1 grolux, 2 daylight) (ανακλαστηρες pilux στενης δεσμης...εχω παθει πλακα)
Υποστρωμα: Flourite black sand 50-50 με μαυρη αμμο.
Διάρκεια φωτισμού: 4,5 ωρες
Φιλτράρισμα: Astro 2208 700/l/h
Θερμοστάτης:150w
Λίπανση: kno3, fleet enema, k2so4, flourish, flourish trace, AV Envy
Παροχή CO2: μπουκαλα, διαχυση μεσω αεροπετρας και φιλτρου (πολυ καλη), χωρις κοντρολερ, για την ωρα 1 φυσ/δευτερολεπτο. Το φιλτρο κλεινει με τα φωτα.

Παράμετροι:

pH: 7,2
Γενική σκληρότητα (GH): 5
Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ): 4,5
Αμμωνία (ΝΗ3): 0
Νιτρώδη (ΝΟ2): 0
Νιτρικά (ΝΟ3): 15
Αλλαγές νερού: 50% εββομαδιαιως 85% οσμωση 15% βρυση με προσθηκη discus trace
Θερμοκρασία: 25

Πιο πολυ θα ηθελα γνωμες για το στησιμο. Φυτα θα προστεθουν κιαλλα μεσα στο σαββατοκυριακο ελπιζω για να δω και πως θα γινει ολο το στησιμο. Δεν εχω αποφασισει ακομα αν θα γινει τυπου dutch style η πιο μαζεμενο με πολυ moss πολλους βραχους κλπ. Μαλλον θα προσπαθησω να τα ενωσω αρμονικα αν και ειναι δυσκολο αυτο....

Επισκευτηκαν για την ωρα λιγη τριχοειδης αλλα φευγει σιγα σιγα που περνουν τα φυτα τα πανω τους δεν ανυσηχω, και λιγη BBA σε μια ριζα μαλλον επειδη εκανα κατι βλακειες με το co2 τις πρωτες μερες, θα βγει αυριο να γινει απολυμανση. Ειναι η ριζα στα αριστερα με τα πολλα κλαδια. Αυτα για την ωρα, πολυ δρομο μπροστα μας :).

Τωρα ειναι ετσι:

http://img268.imagevenue.com/loc500/th_111411259_IMG_4320_122_500lo.JPG (http://img268.imagevenue.com/img.php?image=111411259_IMG_4320_122_500lo.JPG)htt p://img31.imagevenue.com/loc386/th_114308818_IMG_4322_122_386lo.JPG (http://img31.imagevenue.com/img.php?image=114308818_IMG_4322_122_386lo.JPG)
http://img206.imagevenue.com/loc114/th_15932_IMG_4323_122_114lo.JPG (http://img206.imagevenue.com/img.php?image=15932_IMG_4323_122_114lo.JPG)

Αυτη ειναι μια παλια απτο πρωτο στησιμο.
http://img101.imagevenue.com/loc577/th_15930_IMG_20140122_165008_122_577lo.jpg (http://img101.imagevenue.com/img.php?image=15930_IMG_20140122_165008_122_577lo. jpg)
http://img205.imagevenue.com/loc144/th_114417927_IMG_4323_122_144lo.JPG (http://img205.imagevenue.com/img.php?image=114417927_IMG_4323_122_144lo.JPG)
-------------------------
Α υπαρχει και ενα φυτο που δεν θυμαμαι πιο ειναι τοχα απτο παλιο, το κραταω μηπως και μου κατσει καλα καπου αν και δεν το βλεπω. Κατω και πισω απτην μεγαλη ριζα στα δεξια, διπλα στην egeria.

twenty
31-01-14, 02:05
Ωραίο φιλε βάλε και αλλα φυτά.

kostaskich
31-01-14, 02:09
κατι εκανες μικρε:D:D:D

Κουραμπιές
31-01-14, 02:19
κατι εκανες μικρε:D:D:D
Κατι εγινε μεγαλε! :D :D :D

Ωραίο φιλε βάλε και αλλα φυτά.
Ευχαριστω. Oπως ειπα ανευ απροοπτου θα μπουν το σαββατοκυριακο. :wink:

plin
31-01-14, 08:16
Εκεί στη Β. Ελλάδα το έχετε! Ήδη είναι όμορφο αλλά υπόσχεται να γίνει όνειρο!

lion
31-01-14, 08:34
Νομίζω πως θέλεις (πολύ) περισσότερη κυκλοφορία νερού.

bas_754
31-01-14, 08:42
πολλα υποσχομενο
θα προτεινα
anubias nana στα σκιερα σημεια χαμηλα και στα δυο ξυλα
Η sagitaria να φυτευτει συριζα απ την αριστερη γυρω απο την πετρα με τη moss και δεξια γυρω απο τη βαση του ξυλου.
Αμεσως μετα τη sagitaria να μπει παλι περιμετρικα staurogyne rapens και κατα διαστηματα να σπαει με τουφες απο Lilaeopsis novae zelandiae.
Αριστερα μεταξυ ξυλων και moss να μπει Didiplis diandra και πισω απο τις πετρες καποιο κοκκινο Alternanthera rubra(πισω απο την μικρη πετρα) και μια
Cabomba (γωνια πισω απο ην μεγαλη)
Δεξια πισω απο το ξυλο γωνια ενα θαμνακι Heteranthera zosterifolia και πιο κεντρο ενα θαμνακι Rotala sp.najean.
Μπορεις να συμπληρωσεις καποια κενα με χαμηλα φυτα ( πχ blyxa japonica , διαφορα acorus).
Και αν θες μπαινει στο κεντρικο μερος ελεοχαρις για γρασιδακι.
Αυτα ,....Ρε τι μ επιασε πρωι πρωι :D

Τάκης
31-01-14, 08:51
Μπράβο μεγάλε, προχώρησέ το και χάρισέ μας οφθαλμόλουτρα
:smt038:smt038:smt038:smt038:smt038

bloskas
31-01-14, 11:27
τρελανε μας κουραμπιε!!! μπορεις να πεις 2 λογια για το φωτιστικο παραπανω??!!

Κουραμπιές
31-01-14, 15:05
Νομίζω πως θέλεις (πολύ) περισσότερη κυκλοφορία νερού.
Γιατι το λες αυτο??? Σε τι θα βοηθησει?

Εκεί στη Β. Ελλάδα το έχετε! Ήδη είναι όμορφο αλλά υπόσχεται να γίνει όνειρο!

Σε ευχαριστω, θα βαλω τα δυνατα μου σαυτο, πρωτα βηματα ειναι σε ενυδρειο με προτεραιοτητα το aquascaping οποτε θα δειξει :D

πολλα υποσχομενο
θα προτεινα
anubias nana στα σκιερα σημεια χαμηλα και στα δυο ξυλα
Η sagitaria να φυτευτει συριζα απ την αριστερη γυρω απο την πετρα με τη moss και δεξια γυρω απο τη βαση του ξυλου.
Αμεσως μετα τη sagitaria να μπει παλι περιμετρικα staurogyne rapens και κατα διαστηματα να σπαει με τουφες απο Lilaeopsis novae zelandiae.
Αριστερα μεταξυ ξυλων και moss να μπει Didiplis diandra και πισω απο τις πετρες καποιο κοκκινο Alternanthera rubra(πισω απο την μικρη πετρα) και μια
Cabomba (γωνια πισω απο ην μεγαλη)
Δεξια πισω απο το ξυλο γωνια ενα θαμνακι Heteranthera zosterifolia και πιο κεντρο ενα θαμνακι Rotala sp.najean.
Μπορεις να συμπληρωσεις καποια κενα με χαμηλα φυτα ( πχ blyxa japonica , διαφορα acorus).
Και αν θες μπαινει στο κεντρικο μερος ελεοχαρις για γρασιδακι.
Αυτα ,....Ρε τι μ επιασε πρωι πρωι :grin:

Πωπω τι σεπιασε οντως? :D :D Για να φανταστω και μονο οσα ειπες θελω καμια ωρα να τα συνθετω ενα ενα νοητα αχαχααχ. sagitaria που λες πρωτα πρωτα τη μπερδεψες με τη blyxa μαλλον. Ευχαριστω παρα πολυ για τις συμβουλες!!

Μπράβο μεγάλε, προχώρησέ το και χάρισέ μας οφθαλμόλουτρα
:smt038:smt038:smt038:smt038:smt038
Σιγα σιγα προχωραει τακη ευχαριστω πολυ!

τρελανε μας κουραμπιε!!! μπορεις να πεις 2 λογια για το φωτιστικο παραπανω??!!

Βεβαιως. Το φωτιστικο ειναι πρακτικα οτι πιο απλο μπορουσα να κανω, στραντζαριστο αλουμινιο 1 χιλιοστου, βαρος συνολικα 2 κιλα. Κοστος 15 ευρω. Μεσα μπηκαν 3 ανακλαστηρες, 2 μπαλαστ, ανοιχτηκαν 2 τρυπες πισω δεξια στην κασα να περασουν τα καλωδια και τελος. Μονη αλλαγη που ισως γινει ειναι να στριψω τον μπροστα και πισω ανακλαστηρα λιγο προς το κεντρο του ενυδρειο για να εκμεταλευτω ολο το φως του που τωρα βαρανε και λιγο τοιχο-πατωμα. Και παλι ομως οι ανακλαστηρες με εχουν αφησει αφωνο. Ειναι για λιγο ψηλοτερο ενυδρειο, τοσο στενη δεσμη που εχουν, γιατι δεν αναμιγνυονται καλα τα φασματα της γκρολουξ με των daylight, αλλα δεν πιστευω οτι θα αποτελεσει και προβλημα. Αν στριψω τους ανακλαστηρες προς τα μεσα, θα βαλω την grolux στον μπροστα, ετσι θα πιανει σχεδον ολο το ενυδρειο. Κανονικα ομως πρεπει να γινει overtank το φωτιστικο, αλλα με εκνευριζει η εξατμιηση παρα πολυ.

bouboulas
31-01-14, 15:22
ΩΩΩΩΩΩ !!!!!! Φαίνεται να έχει ένα όμορφο και μακρύ μέλλον. Καλή επιτυχία και περιμένουμε την συνέχεια του.

stelios816
31-01-14, 16:35
δεν περιμενω κατι λιγοτερο απο σενα σπυρακο..πολλα μπραβο φιλε συγχαρητηρια:smt023:smt023-+5
αν και εχει δρομο ακομα ειμαι σιγουρος για το αποτελεσμα..!!

ChocolatePuma
31-01-14, 17:41
Μπράβο ρε συ Κουραμπιε για το αποτέλεσμα!!!!:D

Ελπίζω αυτος που θα στήσει το παλιο σου ενυδρειο...να πάρει και λίγο απ το ταλέντο σου :lol:

Κουραμπιές
31-01-14, 17:57
Ναστε καλα παιδια. Τα εκτιμω πολυ ολα αυτα!! Ελπιζω να σας βγαλω ασπροπροσωπους και να γινει κατι καλο. :) Σακη οταν το στησει να το κανεις παρουσιασηηηηη!!!! :D :D

sarpijk
31-01-14, 20:10
Ωραιο Σπυρο! Αντε να βαλουμε κανα φυτακι ακομα!

stratigos24
31-01-14, 20:39
Με το καλο κουραμπιε! Αντε να βλεπουμε καλα ενυδρεια. Βλεπω οτι εχεις καλο δασκαλο (τον αυθεντικο στρατηγο, τον πρωτο :D). Δεν τον ξερω προσωπικα, αλλα εχω δει τουμπανα φυτεμενα ενδυρεια του, οποτε να ξερεις... περιμενω κατι αναλογο!

Stivv27
31-01-14, 20:52
Σπυρο στα ξαναπα εγω!Καλη αρχη και καλο κουραγιο!Θα γινει πολυ ωραιο!Αυριο θα σου στειλω λιστα με τα φυτα να μου ποια θες!

Κουραμπιές
31-01-14, 23:36
Σπυρο στα ξαναπα εγω!Καλη αρχη και καλο κουραγιο!Θα γινει πολυ ωραιο!Αυριο θα σου στειλω λιστα με τα φυτα να μου ποια θες!
Στειλε να δουμε χρηστοοοο :) να γεμιζει σιγα σιγα.

Ωραιο Σπυρο! Αντε να βαλουμε κανα φυτακι ακομα!
Να δουμε αν η pyahuensis θα την παλεψει ακομα εχω τις φοβιες μου :D

Με το καλο κουραμπιε! Αντε να βλεπουμε καλα ενυδρεια. Βλεπω οτι εχεις καλο δασκαλο (τον αυθεντικο στρατηγο, τον πρωτο :grin:). Δεν τον ξερω προσωπικα, αλλα εχω δει τουμπανα φυτεμενα ενδυρεια του, οποτε να ξερεις... περιμενω κατι αναλογο!

Οτι μπορει εξαποστασεως και αυτος, με τα παραδειγματα του και πολλα ενυδρεια που βλεπω στο ιντερνετ, ειναι και ο nicpapa ο ζωγραφος μας να πουμε που μας κανει οφθαλμολουτρο, και εδω http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=77090 πχ εχουν ανεβει καποια διαμαντια, να τοχετε υποψην σας να το εμπλουτισουμε με ωραια παραδειγματα.

Αρχισε το pearling σιγα σιγα :D λυτρωτικο θεαμα μπορω να πω. Προς το τελος της φωτοπεριοδου το ενυδρειο γινεται sprite.

nazgul
01-02-14, 18:45
Αντε καλα φουντωματα!
Το Μονομαχο ελπιζω να τον κρατησεις εκει ε! :smt093

Ελπίζω αυτος που θα στήσει το παλιο σου ενυδρειο...να πάρει και λίγο απ το ταλέντο σου :lol:

Σακη παλι ενυδρειακι τσιμπησαμε? :D

john99
01-02-14, 18:49
Πολύ ωραίο Σπύρο άντε να φουντώσει και θα γίνει κουκλί :D

Κουραμπιές
01-02-14, 19:00
Το παλιο μου με την πλατη τσιμπησε χαχα. Εφυγε ο μονομαχος. Αν τσεκαρεις και το τσατ που και που καλα θαταν. Εγινε dual μονομαχιερα με χωρισμα βιοτοπικο φουλ, που θα παρουσιαστει σε λιγο καιρο.

ChocolatePuma
01-02-14, 21:53
Σακη παλι ενυδρειακι τσιμπησαμε? :D

Πάλι...πάλι...:lol: - Ενυδρειάρα θα το χαρακτήριζα:smt110

platy
01-02-14, 22:12
φιλε ευγε και για το στήσιμο και για την κατασκευη...το αλουμινιο επειδη με ενδιαφέρει και εμενα η κατασκευη για μελλοντικα(αν και το ειχαμε συζητησει μαζι παλαιότερα)...

με τις θερμοκρασίες πως θα τα πηγαινει!?

Κουραμπιές
01-02-14, 22:18
Tι εννοεις με τις θερμοκρασιες Τασο? Τα μπαλαστ ας πουμε? Δεν μπορει να παθει τιποτα, μεταλλο ειναι, επειδη ειναι στραντζαριστο δεν καμπυλωνει καθολου, και το φωτιστικο στο μεγαλο 1 χιλιοστο αλουμινιο τοκανα εδω και ενα χρονο, ιδιο ακριβος, δεν εχει κανενα θεμα. ;);)

platy
01-02-14, 22:45
εννοω οτι εχεις 3 τ5...η θερμοκρασία που αναπτύσεται μεσα στο καπακι επειδη ολα ειναι μεταλικα(ανακλαστηρες,καπακι) δεν ειναι σχετικά μεγάλη?..

Κουραμπιές
01-02-14, 22:51
Ισα ισα που το αλουμινιο εχει την ιδιοτητα να απαγει την θερμοτητα γρηγοροτερα απο ολα τα γηινα υλικα, γιαυτο θα δεις ολες τις δυνατες ψυκτρες επεξεργαστων ναχουν μια καρδια απο χαλκο, και γυρω γυρω αλλουμινιο, η και εξολοκληρου χαλκο. Αν ηταν απο πλαστικο το καπακι, η ακομα χειροτερα ξυλινο, η θερμοτητα που θα εβγαζε ολο το φωτιστικο προς τα κατω στο νερο θαταν πολλαπλασια.

platy
01-02-14, 22:57
ωραιος..ευχαριστώ για την διευκρυνηση!!!..σίγουρα σε καποιο diy ενυδρέιο μου θα το μελετησω στο μελλον σαν κατασκευη :D

delta66
01-02-14, 23:06
Πολυ ομορφο ενυδρειο (θα γινει).
Πολυ φωτεινο και πολλα λιπασματα για μονομαχους και γαριδες ομως. (που μπορει να τις φανε)

Εδω δε σε πειραξε τοσο φως στο μονομαχο πουμα οπως εδω (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?p=817956#post817956)? :rolleyes:

ChocolatePuma
01-02-14, 23:31
Εδω δε σε πειραξε τοσο φως στο μονομαχο πουμα οπως εδω (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?p=817956#post817956)? :rolleyes:

Το "εδώ" που ειναι? :rolleyes:
Εκτος κι αν δεν κατάλαβες το σχόλιο μου κι εννοεις κάτι άλλο. Ή εγώ το δικό σου σχόλιο
Γιατί εγώ αναφέρθηκε στο παλιο ενυδρειο του Κουραμπιε...το οποίο πλέον ειναι στα χέρια φίλου

delta66
01-02-14, 23:34
Για το ενυδρειο του θεματος εδω λεω.
Γιαυτο δεν λες? "Μπράβο ρε συ Κουραμπιε για το αποτέλεσμα!!!!"

ChocolatePuma
01-02-14, 23:37
Για το ενυδρειο του θεματος εδω λεω.
Γιαυτο δεν λες? "Μπράβο ρε συ Κουραμπιε για το αποτέλεσμα!!!!"

Εντάξει, εγώ αναφερόμουν στην κατασκευή ως σύνολο, σε συνδιασμό με το γεγονός πως πριν κάτι λεπτά ειχα πάρει στα χέρια μου το παλιό του ενυδρείο (επίσης ιδιοκατασκεύη) :D

Μην το "χαλάσουμε" άλλο το θέμα - :p

Οι μονομάχοι θέλουν χαμηλό φωτισμό (ως επί το πλείστον) ;) και μέρη με σκιά. Ισχύε φυσικά το σχόλιο σου πως οι περισσότεροι ειναι αναπαραγωγής άρα δεν ισχύουν όλα τόσο απόλυτα

(όπως βλέπεις, συνεχίζω και διαβάζω τα πάντα) ;)

delta66
01-02-14, 23:44
ΟΚ, αλλα να σχολιαζουμε με τον ιδιο γνωμονα, ειτε ειναι γνωστος, ειτε νεος ο χομπιστας.
Στο εμπειρο φυσικα δεν θα του πεις τι να κανει, αφου ξερει μαλλον τι κανει.
Ο απειρος αναγνωστης ομως του θεματος, αν δεν διαβασει καποιο σχολιο με την ενσταση, θα πει "ολα τελεια, ας προτιμησω να το κανω κι εγω ετσι".

ChocolatePuma
01-02-14, 23:50
ΟΚ, αλλα να σχολιαζουμε με τον ιδιο γνωμονα, ειτε ειναι γνωστος, ειτε νεος ο χομπιστας.
Στο εμπειρο φυσικα δεν θα του πεις τι να κανει, αφου ξερει μαλλον τι κανει.
Ο απειρος αναγνωστης του θεματος, αν δεν διαβασει καποιο σχολιο με την παρατηρηση/ενσταση, θα πει "ολα τελεια".

Επειδή είμαι λίγο της λεπτομέρειας, τα "ζευγάρια" ειναι
Γνωστός - άγνωστος & έμπειρος - άπειρος, με όλους τους δυνατούς συνδιασμούς

Ο Κουραμπιες ειναι γνωστός - έμπειρος / Το σχόλιο μου αναφερόταν στις κατασκευές
Ο Shichibukai (http://www.aquatek.gr/vb/member.php?u=11490) είναι άγνωστος - μη έμπειρος / Το σχόλιο μου θα το επαναλάμβανα, εφόσον το θεωρώ σωστό.

Άρα ο γνώμονας παραμένει κοινός για όλους

(και πάλι χαλάμε το θέμα):rolleyes: - Οπότε δεν ξαναπανταω ότι κι αν γράψεις :p

delta66
01-02-14, 23:58
Τεσπα καταλαβες τι εννοω.
Οποιος και να ειναι, να εχουμε το θαρρος της γνωμης (οχι φυσικα απολυτης) ή να μη λεμε τιποτα σε κανενα.
Βλεπω ενα ενυδρειο με μονομαχους που αν το ειχε παρουσιασει καποιος νεος που δεν ξεραμε θα ειχε φαει πορτα.
Με τον ιδιο τροπο να φερομαστε και στους νεους.
Αυτο λεω.

ChocolatePuma
02-02-14, 00:06
Τεσπα καταλαβες τι εννοω. Απ ότι φαίνεται δεν κατάλαβα τι εννοείς
Οποιος και να ειναι, να εχουμε το θαρρος της γνωμης (οχι φυσικα απολυτης) ή να μη λεμε τιποτα σε κανενα.
Βλεπω ενα ενυδρειο με μονομαχους που αν το ειχε παρουσιασει καποιος νεος που δεν ξεραμε θα ειχε φαει πορτα. Γιατί δεν κάνεις τα δικά σου σχόλια, ανεξάρτητα με το αν είναι νέος ή όχι?
Με τον ιδιο τροπο να φερομαστε και στους νεους. Συμφωνώ
Αυτο λεω.

Σπύρο, τώρα (μου) την λες και ψάχνω να βρω το θέμα!:rolleyes:

Μου χρωστάει κάτι ο Κουραμπιες ή εγώ σε εκείνον, να μην εκφέρω γνώμη αν κάτι με ενοχλεί ή να μασήσω λόγια??? Δεν το κάνω στην πραγματική ζωή, θα το κάνω πίσω από ένα πληκτρολόγιο????

Ή έχω κάτι με τον άλλον συγχομπίστα? Ενα σχόλιο έκανα. Και να σου πω κάτι συμπληρωματικό? Περισσότερο με παρέσυρε η φωτο με το έντονο φως (στο άλλο "θεμα" αναφέρομαι), παρά τα watt όπως τα έγραφε στην περιγραφή του ενυδρείου

Πάντως η αλήθεια ειναι, πως αυτό που θες να πεις είτε δεν το λες σωστά είτε εγώ δεν σε "πιανω" (απόψε τουλάχιστον)

Για να μην κουράζουμε, ν' ανοιξουμε νέο θέμα : Διαφωνία Σπύρου - Σάκη, ως προς τη συμπεριφορά του 2ου σε νέους χομπίστες?

Κουραμπιές
02-02-14, 00:18
WOW εεε ηρεμηστε βρε :D :D :smt075:smt075 τι εγινε σημερα και σεληνιαζονται ολοι? Λοιπον, αδειασε το ενυδρειο, μεινανε μονες οι γαριδες για την ωρα. Οπως ξαναειπα πλεον η παλια 40λιτρη μονομαχιερα ξεστηθηκε και εστησα καινουργια 60λιτρη με χωρισμα στη μεση, που θα παρουσιαστει συντομα. Οντως δεν μου κολλουσε μονομαχος εδω μεσα, και λογω ροης, και λογω φωτος, εβλεπα ενα αλλο ψαρι.

Τασο και αν χρειαστεις καμια εξτρα φωτο η καποιο τιπ στις διαστασεις τι να υπολογισεις πριν, σφυρα ;)

delta66
02-02-14, 00:21
Δεν "διαφωνω" μονο με εσενα στο θεμα. :D
Την αποψη μου την ειπα στο θεμα και φαινεται να διαφωνει με ολες τις αλλες σχετικα με τα ζωντανα που εχει μεσα, και για τα οποια δεν υπαρχει κανενα σχολιο και παρατηρηση. (επαναλαμβανω δεν υπαρχει προβλημα σοβαρο στο ενυδρειο, απλα δεν ειναι ιδανικο για τα ζωντανα και ηθελα να ειχα διαβασει κατι σχετικο στα σχολια)
Εσυ "επιλεχθηκες" να διαφωνησω γιατι ετυχε να δω απανωτα τα δυο σχολια σου.
Το ενα σχολιο σε ενυδρειο νεου χομπιστα, με μετρια/δυνατο θερμο φωτισμο
Έχω την εντύπωση πως με τέτοιο φωτισμό...θα ενοχλείται ο μονομάχος...
http://www.aquatek.gr/vb/attachment.php?attachmentid=62098&d=1391172662

Και το αλλο σε εμπειρου χομπιστα με πολυ δυνατο ψυχρο φωτισμο.
Μπράβο ρε συ Κουραμπιε για το αποτέλεσμα!!!!
http://img268.imagevenue.com/loc500/th_111411259_IMG_4320_122_500lo.JPG (http://img268.imagevenue.com/img.php?image=111411259_IMG_4320_122_500lo.JPG)

Δεν φαινεται καπως ?
Μου εκανε εντυπωση.

Κουραμπιές
07-02-14, 22:39
Εγινε προσθηκη καποιων κλαδεματων απο τον stivv, ακομα ψαχνω να δω ποια ειναι. :D :D Το hardscape το αλλαζω συχνα, αν και εχω κατασταλαξει στο πως θα γινει τελικα. Απο βδομαδα ξεκιναμε λιπανση χαλαρα και βλεπω πως παει. Για την ωρα το ενυδρειο εχει ως εξης....

Εντυπωσεις: πιστευω οτι η δεξια ριζα πρεπει να κατσει πιο χαμηλα. Επιφυλασομαι ομως, γιατι ακομα τα φυτα ειναι χαμηλα, μολις ξεκινησει η λιπανση και παρουν τα πανω τους πιστευω δεν θα τραβαει τοσο το ματι.

Απο βδομαδα περιμενω απο ιγνατιο cuba και pogostemon helferi, και βλεπουμε τοτε τι και πως θα κατσει. :)

Aquabug
08-02-14, 00:02
Ωραιος φιλε, και το βλεπω να μεταμορφωνεται σε κατι πολυ αξιολογο.
Γνωμη μου? δωσε περισσοτερο υψος στην δεξια μερια απο την αριστερη με πετρες και φυτα, χαμηλωσε και μετακινησε την ριζα πιο αριστερα και ισως βαλε ακομα μερικα κλαδακια, και bg οποσδηποτε :D :)

Κουραμπιές
08-02-14, 00:50
Ωραιος φιλε, και το βλεπω να μεταμορφωνεται σε κατι πολυ αξιολογο.
Γνωμη μου? δωσε περισσοτερο υψος στην δεξια μερια απο την αριστερη με πετρες και φυτα, χαμηλωσε και μετακινησε την ριζα πιο αριστερα και ισως βαλε ακομα μερικα κλαδακια, και bg οποσδηποτε :D :)
Tετοια να ακουω γνωμες γνωμες. Σε ευχαριστω πολυ. Ακολουθωντας την σκεψη σου, στα δεξια σκεφτομαι ενα motherplant pteropus πχ. Να φτανει ως επιφανεια. Νομιζω θα δεσει πολυ καλα. Και στα 3/4 πισω απτην ριζα καποιο κοκκινο η μωβ το ρουμπιν ισως. Μπροστα απτο κοκκινο 2-3 μικρες πετρες με riccia (πολλαπλασιαζεται ηδη εκει δεξια σε ενα βραχακι. Απο μπροστα απο ολο αυτο το ελεοχαρις accicularis που εχω μπροστα, με υπομονη θα κανει το χαλι του, και πιο μπροστα cuba. To bg που λες στο τελος....δεν σεπιασα. :D :D

platy
08-02-14, 01:16
bogwood? :D :D

Σπυρο εγω νομιζω οτι ετσι οπως το βλέπω το ενυδρειο του δίνεις στρογγυλές αναλογίες με σβησιμο και απο τις 2 πλευρες στο κεντρο...με κενο...το κλασσικό φυτεμένο στησιμο δηλαδη...

θα προτιμουσα να αλλαχτει η ριζα δεξια με ομοιοχρωμες πετρες σε 3-4 μεγεθη(απο μεγαλο σε μικρο) ...αν καταλαβαινεις πως το εχω στο μυαλό μου περιπου...

θεωρώ οτι ενα μεγαλο φυτο τερμα δεξια,δεν ειναι σε αρμονία με τις ωραίες πετρες που εχεις αριστερα,και με το κενο στο κεντρο

Aquabug
08-02-14, 01:40
Tετοια να ακουω γνωμες γνωμες. Σε ευχαριστω πολυ. Ακολουθωντας την σκεψη σου, στα δεξια σκεφτομαι ενα motherplant pteropus πχ. Να φτανει ως επιφανεια. Νομιζω θα δεσει πολυ καλα. Και στα 3/4 πισω απτην ριζα καποιο κοκκινο η μωβ το ρουμπιν ισως. Μπροστα απτο κοκκινο 2-3 μικρες πετρες με riccia (πολλαπλασιαζεται ηδη εκει δεξια σε ενα βραχακι. Απο μπροστα απο ολο αυτο το ελεοχαρις accicularis που εχω μπροστα, με υπομονη θα κανει το χαλι του, και πιο μπροστα cuba. To bg που λες στο τελος....δεν σεπιασα. :D :D

:D Java Fern θα σου αλλαξει το υφος και πιστευω ειναι πολυ δυσκολο να βρεις σωστη ισορροπια και να το ταιριαξεις με τον χαρακτηρα που εχεις ως τωρα λογο των φαρδιων φυλλων, καλυτερα να παιξεις με πιο "μικρα" φυτα.
bg εννοω το background, με ενα spot light σε ασπρο χαρτονι να ντεγκρανταρει το φανταζομαι:)

Κουραμπιές
08-02-14, 01:43
Aaaa lol....:D

Η παραφωνια του ενυδρειου εγκειται στο οτι δεν ειχα αποφασισει που θα παει το ενυδρειο. Απτη μια εχω αυτην την κατευθυνση....αριστερη μερια ενυδρειου.
http://img188.imagevenue.com/img.php?image=806792463_528212_592239354174275_160 8677070_n_122_350lo.jpg

και απτην αλλη αυτην την κατευθυνση, δεξια μερια ενυδρειου.
http://img444.imageshack.us/img444/9683/setup3b.jpg

οχι οτι τωρα εχω αποφασισει αλλα κλεινω προς το δευτερο. Αλλα αγαπαω τη μοςς παρα πολυ, πρεπει να βρω εναν τροπο να συνδυασω στεμς, πετρες με μοςς, και τις ριζες μου....

ΥΓ ναι εχεις δικιο για το πτεροπους τελικα.....

lion
08-02-14, 10:22
Java fern υπάρχει και με μικρό φύλλωμα.

Κουραμπιές
20-02-14, 17:58
Λεποοοον, ας κανουμε και ενα update να ακουσω γνωμες τι να κανω. Εχουν μπει καποια κλαδεματα στο κεντρο που πανε πολυ καλα, εχει προστεθει pogostemon helferi, cuba που απετυχα παταγωδως να την φυτεψω σωστα, και θα δω τι θα κανω θελω κιαλλη. Επισης ο Κωστας μουδωσε δυο ριζες με δεμενη μοςς και pteropus να τα συνεφερω γιατι ηταν σε χαλια κατασταση (και ειναι ακομα).

Ξεκινησε προγραμμα λιπανσης εδω και μια βδομαδα. Ολα εχουν παρει μπρος αλλα δυστηχως (υποθετω γιαυτο τον λογο εγινε) αργησα να ξεκινησω, και ετσι εκανε εκτεταμενη εμφανιση η τριχοειδης αλγη, ειδικα στο αριστερο μερος, στον εναν βραχο με μοςς. Επισης εχω λιγη fuzz algae η οποια με την λιπανση σταματησε επιτοπου.

Προγραμμα
ΚΥΡΙΑΚΗ Flurish Trace+Flurish, AV Propel (Iron)
ΔΕΥΤΕΡΑ KNO3,K2SO4, Klysmol, AV Envy
ΤΡΙΤΗ Flurish Trace+Flurish, AV Propel (Iron)
ΤΕΤΑΡΤΗ KNO3,K2SO4, Klysmol, AV Envy
ΠΕΜΠΤΗ Flurish Trace+Flurish, AV Propel (Iron)
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Αργια-τιποτα
ΣΑΒΒΑΤΟ 50% αλλαγη νερου-ΚΝΟ3, Klysmol, Κ2SΟ4, AV Envy

Δοσολογιες
Klysmol 20 σταγονες
Κno3 (25ml)x3φορες
Κ2SO4 (25ml)x3φορες
= NO3 15 ppm, K 20ppm, P 1,5ppm
AV Envy βιταμινες 5ml

AV Propel (σιδηρος) 5ml
Seachem Flurish 5ml
Seachem Flurish Trace 5ml

Φωτοπεριοδος στις 5 ωρες και θεωρω σωστο να μην ανεβασω μεχρι να δω καλυτερεψη στην τριχοειδη. Σωστα? Για την ωρα εκοψα τον σιδηρο λογω της τριχοειδους. Ο τροπος διαχυσης του co2 με το φιλτρακι εχεις σαν αποτελεσμα σε ολα τα σημεια τα φυτα, απο τη μεση και ως το τελος της φωτοπεριοδου, να εχουν παντου φυσαλιδες. Η παροχη ειναι στη 1φυσ/δευτερολεπτο αλλα λογω (ετσι πιστευω) της καλυτερης πιθανης διαχυσης που μπορει να γινει νομιζω ειναι αρκετο, τι λετε? Να και πως διαχεω.

http://img216.imagevenue.com/loc527/th_290133468_IMG_20140220_172012_122_527lo.jpg (http://img216.imagevenue.com/img.php?image=290133468_IMG_20140220_172012_122_52 7lo.jpg)
Εδω εβγαλα μια caboba caroliana, για να δειτε ποσο διαφορα εκανε η περιοδος μη λιπανσης, η διαφορα στα φυλλα δειχνει ακριβως ποτε παρελαβα το φυτο, ποτε δεν εριχνα και ποτε εριξα λιπασμα.

http://img21.imagevenue.com/loc146/th_901564171_IMG_20140220_172536_122_146lo.jpg (http://img21.imagevenue.com/img.php?image=901564171_IMG_20140220_172536_122_14 6lo.jpg)

Μια απτις τσερι, βλεπω και τους πρωτους γονους σιγα σιγα.
http://img272.imagevenue.com/loc246/th_901368987_IMG_20140220_172127_122_246lo.jpg (http://img272.imagevenue.com/img.php?image=901368987_IMG_20140220_172127_122_24 6lo.jpg)
Καποια απτα φυτα στο κεντρο δεν τα αναγνωριζω με σιγουρια, το ενα ειναι polysperma sunset, πιο δεξια του το πρασινο σκαλωσα τωρα πως λεγεται, πιο δεξια καποια ludwigia (repens? rubin?) και πιο δεξια το χανω πια ειναι. Μεχρι την egerina densa οκ. Οποιος ξερει, σφυριξτε.
http://img172.imagevenue.com/loc552/th_901394940_IMG_20140220_172142_122_552lo.jpgπ (http://img172.imagevenue.com/img.php?image=901394940_IMG_20140220_172142_122_55 2lo.jpg)http://img290.imagevenue.com/loc84/th_901419960_IMG_20140220_172149_122_84lo.jpg (http://img290.imagevenue.com/img.php?image=901419960_IMG_20140220_172149_122_84 lo.jpg)
Εδω μια γενικη
http://img220.imagevenue.com/loc836/th_901467437_IMG_20140220_172329_122_836lo.jpg (http://img220.imagevenue.com/img.php?image=901467437_IMG_20140220_172329_122_83 6lo.jpg)
Η αλγοκατασταση που εχω φτιαξει :D :D
http://img225.imagevenue.com/loc868/th_901497426_IMG_20140220_172504_122_868lo.jpg (http://img225.imagevenue.com/img.php?image=901497426_IMG_20140220_172504_122_86 8lo.jpg)
Η αποτυχια της cuba (οση εμεινε αφριζει συνεχεια παντως :D) και ο χωρος που θα μπει κιαλλη. Βασικα το μοναδικο κοματι που εμεινε απτην cuba ολοκληρο, δεν φαινεται ειναι πιο κατω....ελεος. :D
http://img267.imagevenue.com/loc153/th_901448580_IMG_20140220_172207_122_153lo.jpg (http://img267.imagevenue.com/img.php?image=901448580_IMG_20140220_172207_122_15 3lo.jpg)

stratigos24
20-02-14, 21:08
Ωραια προχωραει...

Δεν μου αρεσει η cabomba caroliniana αριστερα.

nicpapa
20-02-14, 23:44
Κάνεις που κάνεις αλλαγή σε 50% γιατι δεν πας στην μεθοδο του Tom barr?
Τζαπα τα λιπάσματα.
Τις δοσολογιες προσεξε τες, σαν μεγάλες μου φαινονται , και το ενυδρειο δεν εχεις πολλά φυτά.
Αυτα που αναφέρεις ειναι μετρησεις που εχεις κάνει?
ή ειναι απο calculator??

Δοσολογιες
Klysmol 20 σταγονες
Κno3 (25ml)x3φορες
Κ2SO4 (25ml)x3φορες
= NO3 15 ppm, K 20ppm, P 1,5ppm

Κουραμπιές
21-02-14, 00:07
Απο calculator ειναι νικο. Τι διαφορα εχει του τομ μπαρ? Μεγαλο ειναι 15ppm no3 ανα βδομαδα? Οντως δεν ειναι μεγαλη η φυτομαζα αλλα ειναι πολλα που ειναι γρηγορης αναπτυξης και ρουφανε. Μαυτο το σκεπτικο παω. Λαθος?

nicpapa
21-02-14, 00:13
Απο calculator ειναι νικο. Τι διαφορα εχει του τομ μπαρ? Μεγαλο ειναι 15ppm no3 ανα βδομαδα? Οντως δεν ειναι μεγαλη η φυτομαζα αλλα ειναι πολλα που ειναι γρηγορης αναπτυξης και ρουφανε. Μαυτο το σκεπτικο παω. Λαθος?

Δεν ειναι λάθος υπολόγισμοι, αλλα πρεπει να παρεις τεστάκια και να δεις αν οντως εισαι σε αυτά τα όρια.
Τεστάκια , no3 , po4 fe , γιατι πολυ απλά τα φυτά σου μπορει να ειναι μπλοκαρισμενα, και να μην τραβάνε οσο υποθέτεις....
Και εγω , με υπολογισμους πάω συνηθως , και παρατηρωντας τα φυτα, αλλα μια φάση , τα φυτά ειχαν γεμισει μαυρη αλγη, και πολλα αρχισαν να χαλάνε , και εφτεγε ο φωσφορος, ειχε φτασει τα 5 mg/lt ενω ειχα υπολογισμένο για 1mg/lt...
Επομενως καθε εβδομάδα να συγκετνρωνεται παραπάνω απο οτι υπολογίζεις...
Του Tom barr, το καλο ειναι οτι η λίπασνη ειναι βασισμένη στην περισια, εχεις στην στηλη του νερου περισσότερο απο τι αποροφάνε τα φυτα, με αποτελεσμα να μην εχεις τροφοπενιες. ...
Τα ορια της estimate index ειναι αυτα:
CO2 range 25-35ppm
NO3 range 5-30ppm
K+ range 10-30ppm
PO4 range 1.0-3.0 ppm
Fe 0.2-0.5ppm or higher (?)
GH range 3 degrees ~ 50ppm or higher

Κουραμπιές
21-02-14, 00:19
Δεν ειναι λάθος υπολόγισμοι, αλλα πρεπει να παρεις τεστάκια και να δεις αν οντως εισαι σε αυτά τα όρια.
Τεστάκια , no3 , po4 fe , γιατι πολυ απλά τα φυτά σου μπορει να ειναι μπλοκαρισμενα, και να μην τραβάνε οσο υποθέτεις....
Επομενως καθε εβδομάδα να συγκετνρωνεται παραπάνω απο οτι υπολογίζεις...
Του Tom barr, το καλο ειναι οτι η λίπασνη ειναι βασισμένη στην περισια, εχεις στην στηλη του νερου περισσότερο απο τι αποροφάνε τα φυτα, με αποτελεσμα να μην εχεις τροφοπενιες. ...

Α νομιζα εννοουσες κατι αλλο. Αυτη τη μεθοδο ακολουθω και εγω στην ουσια. Τα παντα παραπανω. Οντως θα μετρησω αυριο πριν την αλλαγη. Και βλεπωντας. Και να φανταστεις πιστευα οτι ειναι λιγο αυτα που ριχνω. Τις δοσεις τις εβγαλα βασει και καποιον θεματων του ραβεν που πρακτικα στοχευε στο κατωφλι του οριου για καθε στοιχειο που μπορει να αποροφησει στην καλυτερη περιπτωση το καθε φυτο. Και μετα μεγαλη αλλαγη, μηδενισμος και παλι απτην αρχη.

Alex_Salonica
21-02-14, 11:52
Σπύρο εξελίσσεται πολύ όμορφα, πιστεύω ότι θα γίνει εκπληκτικό(αφού φας μερικές φορές τα μούτρα σου :D ).

Καλή συνέχεια...

Κουραμπιές
23-02-14, 16:32
Με σταθεροτητα στις δοσολογιες φαινεται να υποχωρει η αλγη. Τελικα εχω την εντυπωση οτι ειναι staghorn algae. Με το κλαδεμα αν δω οτι τα χτυπημενα φυλλα δεν στρωνουν θα εξαληφθει. Αρχιζουν και φορτωνουν τα φυτα σιγα σιγα.

Θα ηθελα μια απαντηση εμπεριστατωμενη οσον αφορα την κυκλοφορια. Αυτη τη στιγμη η κυκλοφορια ειναι του φιλτρου και του μεσου που διαχεω το co2. Την κυκλοφορια την χρειαζομαστε για ναμαστε σιγουροι οτι το co2 πηγαινει παντου σωστα?? Με το φιλτρακι πανω απτον diffuser, βλεπω οτι οι φυσαλιδες πηγαινουν παντου, ολα τα φυτα με λεπτο φυλλωμα, οπως caboba και christmass moss μετα απο κανα δυωρο ανοιχτων φωτων και co2, γεμιζουν με μικροφυσσαλιδες (δεν ειναι pearling) και οολα τα πλατυφυλα απτην κατω μερια των φυλλων εχουν φυσσαλιδες, οι οποιες μεγαλωνοντας ανεβαινουν στην επιφανεια παρασερνοντας κιαλες. Με αυτα τα δεδομενα, χρειαζομαι κιαλλη κυκλοφορια? Εχω διαβασει οτι θελει κυκλοφορια το φυτεμενο αλλα εχω την εντυπωση απο πλευρας co2 δεν μπορει να γινει κατι αλλο. Για τα μακρομικρο που ριχνω πιστευω οτι αναμιγνυονται ικανοποιητικα γρηγορα. Τι λετε χρειαζομαι κατι παραπανω? Αν βοηθησει καποια βιντεο στο να σχηματισετε αποψη, πειτε μου να βγαλω.

nicpapa
23-02-14, 20:21
Με σταθεροτητα στις δοσολογιες φαινεται να υποχωρει η αλγη. Τελικα εχω την εντυπωση οτι ειναι staghorn algae. Με το κλαδεμα αν δω οτι τα χτυπημενα φυλλα δεν στρωνουν θα εξαληφθει. Αρχιζουν και φορτωνουν τα φυτα σιγα σιγα.

Θα ηθελα μια απαντηση εμπεριστατωμενη οσον αφορα την κυκλοφορια. Αυτη τη στιγμη η κυκλοφορια ειναι του φιλτρου και του μεσου που διαχεω το co2. Την κυκλοφορια την χρειαζομαστε για ναμαστε σιγουροι οτι το co2 πηγαινει παντου σωστα?? Με το φιλτρακι πανω απτον diffuser, βλεπω οτι οι φυσαλιδες πηγαινουν παντου, ολα τα φυτα με λεπτο φυλλωμα, οπως caboba και christmass moss μετα απο κανα δυωρο ανοιχτων φωτων και co2, γεμιζουν με μικροφυσσαλιδες (δεν ειναι pearling) και οολα τα πλατυφυλα απτην κατω μερια των φυλλων εχουν φυσσαλιδες, οι οποιες μεγαλωνοντας ανεβαινουν στην επιφανεια παρασερνοντας κιαλες. Με αυτα τα δεδομενα, χρειαζομαι κιαλλη κυκλοφορια? Εχω διαβασει οτι θελει κυκλοφορια το φυτεμενο αλλα εχω την εντυπωση απο πλευρας co2 δεν μπορει να γινει κατι αλλο. Για τα μακρομικρο που ριχνω πιστευω οτι αναμιγνυονται ικανοποιητικα γρηγορα. Τι λετε χρειαζομαι κατι παραπανω? Αν βοηθησει καποια βιντεο στο να σχηματισετε αποψη, πειτε μου να βγαλω.

Το φυτεμένο θέλει κυκλοφορία, απλα για να μεταφερονται τα θρεπτικά γυρω απο τα φυτά.
Δεν χρειαζεται να ειναι και πλυντηριο, ισα ισα να κυλαει το νερό, δεν ειναι απαραιτητο να κουνιουνται τα φυλα για να εχεις κυκλοφορία. :D

Τωρα με το διοξειδιο, στην ουσια , τα φυτά αποροφάνε co2 απο το νερό και οχι τις φυσαλιδες που μεταφερονται με το νερό,
το καλό με τις φυσαλίδες οταν πανε στα φυτά , επάνω - κατω απο τα φυλλα, μενουν εκει μεχρι να διασπαστουν.
Οπως και να το κάνεις , με ποτηρακι, να χτυπαει το φίλτρο, με κυκλοφορητη πρεπει να δεις τα φυτα σου πως συμπεριφέρονται.

Κουραμπιές
23-02-14, 20:42
Οκ κατανοητος. Μου κανει εντυπωση που με 75φυσαλιδες το λεπτο γινεται ολο το ενυδρειο ομιχλη. Κοκακολα, μικροσκοπικες φυσαλιδες, απακρη σακρη.

Κουραμπιές
04-03-14, 01:52
Mεγαλωνει μεγαλωνειιιιι.....:D
Aπο αλγες εχει υποχωρησει η τριχοειδης, βλεπω που και που καποια φυλλα με staghorn και προβληματιζομε, αλλα ειναι πολυ λιγη. Εκοψα τελειως τα trace και σιγα σιγα δινω λιγα, μαλλον παραεδινα πολυ. Απο νο3 παντως...μαλλον θελει αυξηση. Επεσε κλαδεμα (και πεταμα) αρκετης μοςς.

http://img192.imagevenue.com/loc511/th_887181717_IMG_20140226_222247_122_511lo.jpg (http://img192.imagevenue.com/img.php?image=887181717_IMG_20140226_222247_122_51 1lo.jpg)

Giwrgos P.
04-03-14, 03:02
μπραβο ωραιο στησιμο! πιστευω θα του πηγαιναν 2 πετρες στο κεντρο και απο φυτακια καμια roseafolia να σπασει η πολλη πρασινιλα και eleocharis. κατα τ αλλα εισα σουπερ :smt056

Κουραμπιές
04-03-14, 03:15
θα συμφωνησω μαζι σου. Επισης λεω να βγαλω την μοςς απτην δεξια ριζα για να σπασει η πρασινιλα. Ελεοχαρις μεγαλωνει απο κατω τις εκει δεξια, εχει ακομα μελλον ομως. Aπο κοκκινα φυτα, φαινονται η ludwigia perennis, μολις πολλαπλασιαστουν τα στεμ θα δειξει ωραια πιστευω. :)

τελος για ενα περιεργο λογο...δεν παει καλα η....riccia. θα τρελαθουμε τελειως, αναπτυσετε ταχυτατα αλλα ειναι πολυ ανοιχτη πρασινη και σε καποια σημεια κιτρινη. Καμια ιδεα? Μου δειχνει καποια ελλειψη?

Giwrgos P.
04-03-14, 03:24
οκ τοτε καλα εισαι! Επειδη δεν πηρα το θεμα απ την αρχη διοξειδιο εχεις στο ενυδρειο? σε κυβο που την ειχα με diy co2 τα πηγαινε σουπερ και το βραδυ ειχα και perling!
οκ τοτε καλα εισαι! Επειδη δεν πηρα το θεμα απ την αρχη διοξειδιο εχεις στο ενυδρειο? σε κυβο που την ειχα με diy co2 τα πηγαινε σουπερ και το βραδυ ειχα και perling!

Μοςς βασικα ηθελε λιγο στις ακρες των κλαδιων να φαινεται και λιγη καφετιλα της ριζας. Γνωμη μου μην την ξεριζωσεις ολη

Κουραμπιές
04-03-14, 04:06

Με 1w/l χωρις διοξειδιο θα τοχα ονομασει Algae Kingdom το ενυδρειο. :D :D Ναι μεχρι ενα σημειο και το diy φτανει και εγω στα παλια τετοιο ειχα. Αλλα με την μπουκαλα ησυχασα. :P

Μοςς βασικα ηθελε λιγο στις ακρες των κλαδιων να φαινεται και λιγη καφετιλα της ριζας. Γνωμη μου μην την ξεριζωσεις ολη

Ισως, δεν με τρελενει αυτη η τουφα τουφα πανω στις ριζες αλλα θα την βγαλω σταδιακα και αν μαρεσει θα αφησω καμια τουφα. ;)

Sakisdraminos
22-04-14, 18:28
Ελα καμια ενημερωση θα κανεις η πρεπει γιανα δουμε το ενυδρειο να ανεβουμε παλι στα Σερρας?????:D:D:D

ignatios
22-04-14, 19:29
Εσύ όλα να τα ξέρεις. Τίποτα να μην σου ξεφύγει. :P

Άντε σπύρο, κάνε κανένα update ο κόσμος το ζητάει

Κουραμπιές
27-04-14, 21:12
Eλα ιγνατιε αργησα λογω διακοπων :D :D

Υψηλων απαιτησεων ε? Μαλιστα....2 βδομαδες ελειπα, γυρναω με μια απορια να δω αν θαχει μεινει τιποτα στο φυτεμενο, αφου ουτε ταιζα, ουτε λιπασμα, ουτε τιποτα....και αντικρυζω αυτην την κατασταση. :D:D

http://img201.imagevenue.com/loc37/th_622235706_IMG_20140425_010217_122_37lo.jpg (http://img201.imagevenue.com/img.php?image=622235706_IMG_20140425_010217_122_37 lo.jpg)

Πιο ζουγκλα δεν γινεται....εχει να πεσει κλαδεμα τωρα γιατι τα μισα ειναι επιφανεια...και νομιζω μια καλη ευκαιρια για rescaping αφου εχω πλεον τις ποσοτητες φυτων που χρειαζομαι.

Καποια θα παρουν ποδι, ειναι πολλα διαφορετικα και χαλαει η εικονα (καλα τωρα δεν υπαρχει εικονα....)

Sakisdraminos
27-04-14, 21:46
καθαρισε λιγο την αντλια!!!:D:D:D:D

Κουραμπιές
28-04-14, 20:45
Και τα τζαμια θελουν καθαρισμα, κλαδεμα τα παντα, χιλια δυο....σκεφτομαι να διωξω την cuba ρε γαμωτο.... μαρεσει τρελα αλλα δεν μου κολαει με το υπολοιπο. Να κλαδεψω ομως πρωτα και μετα. :D
Επεσε κλαδεμα και rescaping. Θολη γιατι μολις τελειωσα. Πιστευω μολις ξαναφουντωσουν θα γινει πολυ ωραιο. Απλα αυτη τη φορα θα φουντωσει αργα πιστευω γιατι πρακτικα ξεριζωσα ολο το ενυδρειο και κρατησα τις κορυφες και τα καλθτερα κομματια, οποτε ριζωμα απτην αρχη τωρα. Για την ωρα εμεινα ευχαρηστημενος απτην αλλαγη. Για πειτε γνωμες.+-8+-8

http://www.4gp.tw/b034/139871035612.jpg

stanisalus18
28-04-14, 21:32
όταν φουντώσει θα γίνει πολύ καλό φαντάζομαι, όντως έχει μεγάλη διαφορά τώρα με πριν

stanlee
28-04-14, 22:50
Σπύρο αρχίζει παίρνει τα πάνω του υπομονή και θα γίνει σουπερ!!!!!!!!!

Κουραμπιές
01-05-14, 22:03
Ευχαριστω παιδιααα!!!!! :)Λαθος εκανα τελικα...ηδη φουντωσε και εχει διαφορα. Καποιες ανακαταταξεις στα φυτα εγιναν. Σε λιγες μερες φωτο. :)

Κουραμπιές
09-05-14, 17:49
Παμε ενα update.

http://img280.imagevenue.com/loc150/th_643187530_photo3_122_150lo.JPG (http://img280.imagevenue.com/img.php?image=643187530_photo3_122_150lo.JPG)

Michalis...
09-05-14, 18:12
Μπράβο φίλε μου, πολύ ωραίο... αν μπορείς βάλε και μια φωτογραφία να δουμε πως φαίνεται από μπροστά.

Τι κυκλοφορητή έχεις γιατί ψάχνω να βάλω κι εγώ στο 200λίτρο που έχω και δεν έχω ιδέα με πόσα λίτρα κυκλοφορία να πάρω.

Κουραμπιές
09-05-14, 18:21
Oμολογουμενως αυτη ειναι και η καλυτερη γωνια, μιας και η θεση του ενυδρειου ειναι σε τετοιο σημειο στο σαλονι που το εστησα με γνωμονα εκει που ειναι ο καναπες. Θα βγαλω μια και απο μπροστα ομως οκ ;)

Να σου πω την αληθεια αυτον τον κυκλοφορητη τον εχω στο 500λιτρο, αλλα τον εβγαλα, ειναι 3000l/h κανονικα, αλλα στο πισω μερος του, απο εκει που ρουφαει, εβαλα λιγο filterwool και τον "εκοψα" γιατι γινοταν πλυντηριο εκει μεσα.
Nατο και απο μπροστα. ;)
http://img161.imagevenue.com/loc454/th_645180734_photo2_122_454lo.JPG (http://img161.imagevenue.com/img.php?image=645180734_photo2_122_454lo.JPG)

Michalis...
09-05-14, 18:22
Σόρυ αν σε ταλαιπωρώ αλλά στήνω το δικό μου τώρα και κλέβω ιδέες :D

Κυκλοφορητή έχω βρει έναν στα 1600 λίτρα αλλά ρωτάω γιατί δεν έχω ιδέα τι δύναμη έχουν.

bloskas
09-05-14, 18:29
τρελανε μαςς! βαλε κανα μονομαχο μεσα ρε!

Κουραμπιές
09-05-14, 18:58
Δεν πρεπει ρεεεε:smt051