PDA

Επιστροφή στο Forum : ελληνικο φυλλαδιο φροντιδας για μονομαχους-ιδεες και συζητηση.

kgf12345
09-01-14, 14:07
το θεμα ανοιγει για να ακουστουνε ιδεες που εχουν να κανουν με την προσπαθεια για ενημερωση στα καταστηματα και στους αγοραστες, σχετικα με τις αναγκες και τη σωστη φροντιδα που χρειαζονται οι μονομαχοι.

η ιδεα ξεκινησε σε μια συζητηση που ανοιξε εδω (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=76740),και ειδικοτερα οταν ο Maverick εβαλε ενα φυλλαδιο απτο ξενογλωσσο φορουμ bettas4all.

http://www.hollandbettashow.com/bettas4all_photos/Bettas4allCAREsheet/Bettas4allCARESheet.pdf

η ιδεα λοιπον,ητανε να μεταφραστει στα ελληνικα αυτουσιο και να μοιραστει στα καταστηματα(σε οσα θελουνε)

ωστε:

α)οι επαγγελματιες να μπορουνε να δωσουνε σωστες οδηγιες στους επιδοξους αγοραστες.

β)ο κοσμος που αγοραζει μονομαχους να εχει μια πρωτη επαφη με τις πραγματικες αναγκες του ψαριου και ιδανικα,να μειωθει λιγο το κακο που εχει παραγινει με τους μονομαχους σε γυαλες.

γ)σαν μπονους στα παραπανω,ελπιζω πως θα αλλαξει και λιγο η τακτικη των καταστηματων,να βαζουν τους μονομαχους στα ποτηρια μεχρι να τους αγορασει καποιος.

σε καθε περιπτωση,δεν χανουμε κατι να δοκιμασουμε.

η μεταφραση του φυλλαδιου εχει ηδη ξεκινησει απο εμενα και προχωραει.επρεπε πρωτα ο συγγραφεας του φυλλαδιου να δωσει την αδεια να το χρησιμοποιησουμε, οπως και τις φωτογραφιες του.

αυτη την αδεια την εχουμε πλεον,οποτε η συζητηση συνεχιζεται στο παρον θεμα,για ιδεες,προτασεις,και βοηθεια απο οποιον θελει να την προσφερει;)

επειδη η προσπαθεια "τρεχει" αυτη τη στιγμη,παρακαλω να κρατησουμε το θεμα "καθαρο" απο ασχετα,για να μην χαθουνε χρησιμες ιδεες.
φυσικα η συζητηση ειναι ανοιχτη για οποιον θελει,αλλα ας κρατησουμε τα οφτοπικ εκτος οσο μπορουμε;)

leandros69
09-01-14, 15:35
καλη ιδεα,αν και αυτο που εχω καταλαβει απο συζητησεις με καποια μαγαζια ειναι οτι καμια φορα πιο ευκολα κουβεντιαζεις με ντουβαρι.παρ' ολα αυτα υπαρχει μαγαζατορας εδω στο νησι οχι μονο για τα betta αλλα για οσα ψαρια πουλανε πολυ θα ηθελε ενα πινακακι κατι σαν περιληψη data base και να το εχει αναρτημενο διπλα στα ενυδρεια του.

kgf12345
09-01-14, 16:22
λεανδρε εχεις δικιο.κιεγω αυτη την αισθηση εχω,αλλα πιστευω πως αν κανουμε μια προσπαθεια,ακομα και αν δεν υιοθετηθει απο ολα τα καταστηματα,ειναι ενα βημα προς τη σωστη κατευθυνση.

και πιστευω πως ακομα και αν δεν ειναι φυλλαδια αλλα γινει σε μορφη αφισας(πιο οικονομικο ισως) σιγουρα θα δωσει ενα μικρο "πλεονεκτημα" στα καταστηματα που θα κανουν τον κοπο να το κρεμασουν.

οταν ολοκληρωθει η δημιουργια του,μπορουμε ευκολα να κανουμε και μια λιστα με καταστηματα που το υιοθετησανε και θα το μοιρασουνε στοςυ πελατες τους,η εστω που θα το εχουν στο μαγαζι,ωστε να γνωριζει και οποιος μπαινει και διαβαζει ποιοι επαγγελματιες ενδιαφερθηκανε,αλλα αυτο θα δειξει επισης και ποια καταστηματα μπορει καποιος να προτιμησει κλπ.δηλαδη κατα καποιο τροπο,ειναι τσαμπα διαφημιση στην ουσια για ολους.

κατα τη γνωμη μου,εχουνε να κερδισουνε ολοι απο αυτο και μπορουνε να κερδισουνε ολοι.

θα ειναι πολυ ενδιαφερον νομιζω,
οποιο και αν ειναι το αποτελεσμα...

konstantinos-z
09-01-14, 19:41
...φυλλαδιο.....μεταφραστηκε....... πηραμε την αδεια.....και ολα Οκ.///

ποιος θα το τυπωσει?? ποιος θα το μοιρασει?? (και εξ ονοματος ποιου??)....ποιος θα κανει την...χρηματοδοτηση?? (οποια και αν ειναι αυτη??) για εκτυπωση διανομη κλπ κλπ??

εκτος και αν μιλαμε για 10-20 φυλλαδια που θα μοιραστουν χερι με χερι σε μερικα κεντρικα μαγαζια Αθηνα -Θεσ/νικη...

leandros69
09-01-14, 19:50
θα μπορουσαμε να ανταλαξουμε και αναμεταξυ μας το αρχειο της εκτυπωσης .ετσι ωστε οσοι τους δωθει η δυνατοτητα να το τυπωσουν και εκτος αθηνας θεσσαλονικης.

no_name
09-01-14, 19:58
...φυλλαδιο.....μεταφραστηκε....... πηραμε την αδεια.....και ολα Οκ.///

ποιος θα το τυπωσει?? Θα τυπώσει ο καθένας από 50 ποιος θα το μοιρασει?? Θα τα πάει ο καθένας στο πιο κοντινό pet shop του (και εξ ονοματος ποιου??) δεν χρειάζεται να είναι εκ μέρους κανενός....ποιος θα κανει την...χρηματοδοτηση?? Ο καθένας θα βάλει 10-15 ευρώ το πολύ (οποια και αν ειναι αυτη??) για εκτυπωση διανομη κλπ κλπ??

εκτος και αν μιλαμε για 10-20 φυλλαδια που θα μοιραστουν χερι με χερι σε μερικα κεντρικα μαγαζια Αθηνα -Θεσ/νικη...

Τι λες?

maria p
09-01-14, 20:01
Το φυλλάδιο τι θα λέει; Όλη την μετάφραση του link;

konstantinos-z
09-01-14, 20:02
.....Μεσα ειμαι.....σε οτι μπορω....!!
η μονη δυσκολια που "βλεπω" σε αυτα που λεμε...ειναι στο να δεχθει καποιο μαγαζι να βαλει μια αφισα..η ενα φυλλαδιο απο...."καποιον"...

Dimis
09-01-14, 20:44
Τους συμφέρει να το βαλουν διοτι θα πουλησουν το πενταπλασιο εξοπλισμο απο την γυαλα που πουλανε συνηθως με τον μονομαχο.;)

delta66
09-01-14, 21:35
Τους συμφέρει να το βαλουν διοτι θα πουλησουν το πενταπλασιο εξοπλισμο απο την γυαλα που πουλανε συνηθως με τον μονομαχο.;)
Ας παει ομως καποιος και μετα να κανει πως αγοραζει μονομαχο, για να δουμε αν υπαρχουν ακομα τα φυλλαδια εκτος καδου απορριμμάτων. :D

Αν εχουν παει καδο, μονο η διανομη χερι χερι με πελατες μπορει να κανει κατι.

kgf12345
09-01-14, 21:46
ο τροπος που το ειχα στο μυαλο μου αρχικα,ητανε να μαζεψω εγω τα λεφτα (δικα μου λεφτα δηλαδη)και να κανω εκτυπωση μερικων εκατονταδων αντιτυπων.
αυτο γιατι δεν ξερω ποσοι ειναι προθυμοι να συμμετεχουν.

αν υπαρχουνε κιαλλοι που θελουν να βοηθησουνε στη διανομη,στην εκτυπωση η σε οποιο κομματι θελουνε,απο μενα ευχαριστως.

οσο για το απο ποιον και "ως τι" θα μοιραστει,δεν εξαρταται μονο απο εμας.

αν ο Τολης συμφωνησει,μπορουμε να βαλουμε το λογοτυπο του gab πανω πανω.και φυσικα θα γραφτει και οτι υπαρχει αδεια για την αναπαραγωγη του φυλλαδιου απο μας.

φυσικα αυτο δεν εξαρταται απο μενα,γιατι δεν ειναι δικο μου το φορουμ.

αλλα καταρχην πρεπει να συμφωνησουμε ως προς το τι ειναι οικονομικοτερο,καλυτερο και πιο πρακτικο να γινει.

αφισσα,η φυλλαδιο?

αν φτιαχτει το φυλλαδιο και εκτυπωσει οποιος θελει καμια 50αρια αντιτυπα και τα δωσει σε ενα καταστημα,τοτε μπορει να ειναι καλυτερα.

αυτο προυποθετει οτι θα το κανουνε πολλοι απο μας.
αν δεν προκειται να συμβει,τοτε ειναι καλυτερα να εκτυπωθουνε ολα μαζι και οποιος θελει να μοιρασει στα γνωστα του μαγαζια.

ολα ειναι προς συζητηση προς το παρον γιατι δεν ξερω ουτε τιμες ουτε τιποτα.

αν γνωριζει καποιος απο εκτυπωσεις ας το πει,να δουμε.
-------------------------
Ας παει ομως καποιος και μετα να κανει πως αγοραζει μονομαχο, για να δουμε αν υπαρχουν ακομα τα φυλλαδια εκτος καδου απορριμμάτων. :D

σπυρο το σκεφτηκα κιεγω.η μονη "λυση" που μπορω να σκεφτω γιαυτο,ειναι οταν μοιραστουνε,να δωθει και η οδηγια να τα μοιραζουνε μονο σε αγοραστες μονομαχων και οχι σαν χαρτοπετεσετες.

αν παρει ενα καταστημα 50φυλλαδια,εχει αντιτυπα να μοιρασει,και εχει και το χρονο να φτιαξει κιαλλα αν θελει,η να κανει αφισα ενα και να το εχει στο μαγαζι.

στη χειροτερη περιπτωση,ακομα και ενα καταστημα να το κρατησει στο μαγαζι και να ενδιαφερθει,κερδος ειναι.

εκτος αυτου,ακομη και αν δεν μοιραστει και παει στα σκουπιδια,καποιοι επαγγελματιες θα το διαβασουνε.και μονο αυτοι αν ενημερωθουνε,κατι καναμε.

Nick74
09-01-14, 21:46
+1 απο μενα, αν και σε 2 πραγματακια ψιλοδιαφωνω με το φυλαδιο του maveric -ελαχιστο χωρο και θερμοκρασια- αλλα ασχετα με αυτο προκειται για απιστευτα καλοδουλεμενο κειμενο με αριστη συμπηκνωση πληροφοριων.
Τωρα αν καταλληξει κατ ευθειαν στους μαγαζατορες ειμαιο λιγο απαισιοδοξος και πιστευω πως εννωειτε οτι θα καταλληξει στους καδους... μονο χερι με χερι ΙΣΩΣ πετυχει κατι η προσπαθεια...
Αν υπηρχε επισημος συλλογος να πιεσει λιγο τα πραγματα ισως να ηταν καλυτερα τα πραγματα...

delta66
09-01-14, 21:56
Τι αφισα?
Πρεπει να μπορει να το παιρνει μαζι του ο ενδιαφερομενος.
Σε Α4 εγχρωμο ειναι πιο χρησιμο πιστευω.
Οποιος ενδιαφερεται να συμμετεχει, ζηταει το αρχειο, το εκτυπωνει μονος του και το μοιραζει μονος του
Πιο ευκολο και πιο οικονομικο νομιζω, απο το να περιμενει να παραλαβει ταχυδρομικα τα ετοιμα εκτυπωμενα κλπ

kgf12345
09-01-14, 22:02
Τι αφισα?
κιεγω αυτης της αποψης ειμαι μεχρι τωρα,γιατι ειναι κατι που θα το παρει στο χερι καποιος που σκεφτεται να αγορασει μονομαχο,θα παει να τους κοιταξει(στα ποτηρια:rolleyes: και καποιες φορες στα ενυδρεια) και θα διαλεξει.

ειναι πιο πρακτικο δηλαδη νομιζω.

Οποιος ενδιαφερεται να συμμετεχει, ζηταει το αρχειο, το εκτυπωνει μονος του και το μοιραζει μονος του

ισως να μπορει να γινει ετσι.δεν ξερω ποσοι απο μας θα αποφασισουνε να μπουνε στη διαδικασια,αλλα αυτο εξαρταται απτον καθενα μας.
μπορει καποιος που θελει και μπορει, να τυπωσει περισσοτερα και να τα μοιρασει σε περισσοτερα μαγαζια.
ισως ετσι ειναι καλυτερα.δεν ξερω.

ChocolatePuma
09-01-14, 22:04
Κι εγω μεσα - με όποιον τρόπο μπορέσω θα βοηθήσω!

Συμφωνώ με τον Σπύρο για έγχρωμο Α4.
Ευκολος τρόπος και απ τους λιγότερο ακριβούς

dimitris doukas
09-01-14, 22:06
εγω εχω να προτεινω το εξις στισ σηναντησεις να εχουμε ενα κουτι και οτι θελει ο καθενας να βαζει ετσι οστενα τυποθουνε πολα φιλαδια

maria p
09-01-14, 22:06
Το φυλλάδιο τι θα λέει; Όλη την μετάφραση του link;

Μάλλον δεν προσέξατε την ερώτησή μου προηγουμένως. Ξέρει κάποιος για ποιο κείμενο γίνεται η συζήτηση;

Επίσης στο φόρουμ, συμμετέχουν και φιλοξενούνται κάποια καταστήματα που βλέπω κατά καιρούς ανακοινώσεις τους. Μήπως θα έπρεπε να κάνουμε τουλάχιστον με αυτά τα μαγαζιά μια συζήτηση να μας πουν και εκείνοι τις απόψεις τους; Φαντάζομαι προς όφελος και εκείνων είναι αυτή η κουβέντα. Ίσως έχουν να συνεισφέρουν κάποια στοιχεία που μας διαφεύγουν σε πρακτικό επίπεδο.

delta66
09-01-14, 22:12
Μάλλον δεν προσέξατε την ερώτησή μου προηγουμένως. Ξέρει κάποιος για ποιο κείμενο γίνεται η συζήτηση;

Νομιζω ηταν προφανες απο το πρωτο ποστ

http://www.hollandbettashow.com/bettas4all_photos/Bettas4allCAREsheet/Bettas4allCARESheet.pdf

η ιδεα λοιπον,ητανε να μεταφραστει στα ελληνικα αυτουσιο και να μοιραστει στα καταστηματα(σε οσα θελουνε)

------------------------------------------

Επίσης στο φόρουμ, συμμετέχουν και φιλοξενούνται κάποια καταστήματα που βλέπω κατά καιρούς ανακοινώσεις τους. Μήπως θα έπρεπε να κάνουμε τουλάχιστον με αυτά τα μαγαζιά μια συζήτηση να μας πουν και εκείνοι τις απόψεις τους; Φαντάζομαι προς όφελος και εκείνων είναι αυτή η κουβέντα. Ίσως έχουν να συνεισφέρουν κάποια στοιχεία που μας διαφεύγουν σε πρακτικό επίπεδο.Ας τελειώσει πρωτα το ενα θεμα και μετα συζητιέται κι αυτο

leandros69
09-01-14, 22:13
εδω παντως θα ειναι πιο ευκολο.2 μαγαζια μονο πουλανε ψαρια στο νησι.και ειναι και συζητησιμοι.μαλιστα το ενα δεν εχει τους μονομαχους σε ποτηρια.το βασικο ειναι να τους πεισεις οτι το να στρεφουν τον πελατη σε ενυδρειο μονομαχου αποτελει και για αυτους ενα σταθερο εσοδο.

Maverick
09-01-14, 22:29
Στο τέλος του φυλλαδίου θα πρέπει να αναφερθεί ο συγγραφέας, το φόρουμ μας που έκανε την προσαρμογή και το φόρουμ του για όποιον θέλει να το επισκευθεί. Κάτι σαν αυτό δηλαδή:

Συγγραφέας: Joep van Esch
Μεταφράστηκε στα ελληνικά και διακινείται κατόπιν άδειας του συγγραφέα, από το Greek Aquarist's Boards: www.aquatek.gr (http://www.aquatek.gr)
Για περισσότερες πληροφορίες στα αγγλικά: www.bettas4all.nl (http://www.bettas4all.nl) - the international Betta forum

+1 απο μενα, αν και σε 2 πραγματακια ψιλοδιαφωνω με το φυλαδιο του maveric -ελαχιστο χωρο και θερμοκρασια- αλλα ασχετα με αυτο προκειται για απιστευτα καλοδουλεμενο κειμενο με αριστη συμπηκνωση πληροφοριων.

Συμφωνώ, εγώ θα έβαζα 30 l minimum ενυδρείο (το seriouslyfish δίνει 45*30cm ενδυρείο δηλαδή γύρω στα 30 l με 20-25cm ύψος). Μπορούμε να προτείνουμε και μεγαλύτερο αν θέλετε (πχ 40 l) αλλά μιλάμε πάντα για minimum όχι για ιδανικό. Μπορούμε να βάλουμε και τα 2, δηλαδή minimum 30 και ιδανικά 50-60 με χαμηλό ύψος νερού κλπ κλπ

Από θερμοκρασία οι 24 είναι κάπως χαμηλή αλλά κατά τη γνώμη μου είναι ΟΚ (το fishbase δίνει 24-30 και το seriouslyfish 22-30). Μπορούμε πχ να βάλουμε 24-28 για να δείξουμε ότι το 24 είναι χαμηλό όριο.

maria p
09-01-14, 22:30
Ωραίο το φυλλάδιο και πολύ χρήσιμο, όμως εμείς δεν έχουμε σαν στόχο την παρέμβαση πριν την πώληση με σκοπό να αποτρέψουμε τις λάθος επιλογές χώρου και εγκατάστασης;
Το βρίσκω ιδανικό ως υποστήριξη μετά την πώληση.
Ποιος πελάτης θα διαβάσει πρώτα όλες αυτές τις πληροφορίες πριν ψωνίσει;

Νομίζω η παρέμβαση πριν την πώληση αφορά το θέμα χώρος , χώρος, χώρος και πρέπει να είναι λιγόλογη , συνθηματική για να είναι αποτελεσματική.

kgf12345
09-01-14, 22:42
Στο τέλος του φυλλαδίου θα πρέπει να αναφερθεί ο συγγραφέας, το φόρουμ μας που έκανε την προσαρμογή και το φόρουμ του για όποιον θέλει να το επισκευθεί. Κάτι σαν αυτό δηλαδή:

Συγγραφέας: Joep van Esch
Μεταφράστηκε στα ελληνικά και διακινείται κατόπιν άδειας του συγγραφέα, από το Greek Aquarist's Boards: www.aquatek.gr (http://www.aquatek.gr)
Για περισσότερες πληροφορίες στα αγγλικά: www.bettas4all.nl (http://www.bettas4all.nl) - the international Betta forum

ωραιος! και το σκεφτομουνα αυτο πως θαναι καλυτερα να γραφτει:D

Συμφωνώ, εγώ θα έβαζα 30 l minimum ενυδρείο (το seriouslyfish δίνει 45*30cm ενδυρείο δηλαδή γύρω στα 30 l με 20-25cm ύψος). Μπορούμε να προτείνουμε και μεγαλύτερο αν θέλετε (πχ 40 l) αλλά μιλάμε πάντα για minimum όχι για ιδανικό. Μπορούμε να βάλουμε και τα 2, δηλαδή minimum 30 και ιδανικά 50-60 με χαμηλό ύψος νερού κλπ κλπ

Από θερμοκρασία οι 24 είναι κάπως χαμηλή αλλά κατά τη γνώμη μου είναι ΟΚ (το fishbase δίνει 24-30 και το seriouslyfish 22-30). Μπορούμε πχ να βάλουμε 24-28 για να δείξουμε ότι το 24 είναι χαμηλό όριο.

μπορουμε ανετα να παιξουμε λιγο με τις παραμετρους που θα μπουνε στο φυλλαδιο.αρκει να συμφωνησουμε σε κατι συγκεκριμενο:D

οσο για τα λιτρα,μπορουμε να τα αυξησουμε λιγο,αλλα δεν νομιζω οτι ειναι απολυτως απαραιτητο.τα 30 λιτρα ειναι ενα βημα μπροστα κατα τη γνωμη μου.χωρις να σημαινει οτι εχω αντιρηση να γραψουμε και 40-50.

εκτος αυτου,νομιζω οτι ειναι καλυτερα να μην γραψουμε τα δικα μας "στανταρ" γιατι αν το κανουμε και εχει επιτυχια το φυλλαδιο,δεν βλεπω να ξαναπουλανε ψαρι:D

τα 30 λιτρα ομως,οπως και να το κανουμε ειναι "αναβαθμιση".εκτος αυτου,το αρθρο εχει και αλλες πληροφοριες οποτε καποιος που θα το διαβασει,θα εχει ενα κινητρο παραπανω να ψαχτει και λιγο περισσοτερο.

δεν ειναι εγκυκλοπαιδεια για τους μονομαχους,ενημερωτικο φυλλαδιο ειναι και απευθυνεται σε εντελως ασχετους.(σημαντικο)...

Dimis
09-01-14, 22:49
Ψειριζουμε την μαιμου...

Ειναι ενα ετοιμο φυλλαδιο απο το μεγαλυτερο φορουμ για bettas στον κοσμο και απο ενα κορυφαιο χομπυστα του ειδους.

Μην του βγαλουμε τα ματακια,ας το μεταφρασουμε και βλεπουμε αν χρειαστει να πειραξουμε λιτρα και θερμοκρασιες.

Οσο για την μορφη του προιοντος θεωρω καλυτερη την A4 ΕΓΧΡΩΜΗ KAI ΤΥΠΩΜΕΝΟ ΕΜΠΡΟΣ-ΠΙΣΩ για να μην στιμωξουμε το κειμενο σε μια πλευρα Α4.

Θεωρω οτι πολλα καταστηματα θα το δεχτουν μιας και τελει υπο την αιγιδα του μεγαλυτερου ψαροφορουμ στην Ελλαδα,δεν μας θελουν για εχθρους τους!:rolleyes:

kgf12345
09-01-14, 22:54
Ωραίο το φυλλάδιο και πολύ χρήσιμο, όμως εμείς δεν έχουμε σαν στόχο την παρέμβαση πριν την πώληση με σκοπό να αποτρέψουμε τις λάθος επιλογές χώρου και εγκατάστασης;
Το βρίσκω ιδανικό ως υποστήριξη μετά την πώληση.
Ποιος πελάτης θα διαβάσει πρώτα όλες αυτές τις πληροφορίες πριν ψωνίσει;
Νομίζω η παρέμβαση πριν την πώληση αφορά το θέμα χώρος , χώρος, χώρος και πρέπει να είναι λιγόλογη , συνθηματική για να είναι αποτελεσματική.

μαρια δεν εχεις αδικο,αλλα δεν ειναι ακριβως ετσι.
εμεις εχουμε στοχο την ενημερωση πριν αλλα και μετα απτην πωληση.
αν προσεξεις το φυλλαδιο θα δεις οτι εχει συμπηκνωμενες πληροφοριες για ολα τα σταδια ζωης του μονομαχου.

απο την αναγνωριση του στο καταστημα,μεχρι αναπαραγωγικες συνηθειες του ψαριου,διατροφικες συνηθειες,και οδηγιες ρουτινας συντηρησης ενυδρειου.

επομενως,με το να κανει καποιος τον κοπο να το διαβασει,εχει με μια ματια οτι μπορει να χρειαστει ειτε κατα την επισκεψη του στο καταστημα ειτε αργοτερα.
η τουλαχιστον, μια πολυ καλη πρωτη επαφη για να μπει στο πνευμα και να ασχοληθει.
εκτος αυτου,θαναι και οι μαγαζατορες εκει για να βοηθησουν.το θεμα δεν ειναι να βγαλουμε τους μαγαζατορες απτην "εξισωση", ειναι να τους ενημερωσουμε,ωστε να ενημερωνουν και αυτοι σωστα.

και αναλογα με το ποσο εξυπνος ειναι ο καθενας,μπορει να το χρησιμοποιησει και για να αυξησει το κερδος απτην πωληση ενος μονομαχου.

Ψειριζουμε την μαιμου...
Ειναι ενα ετοιμο φυλλαδιο απο το μεγαλυτερο φορουμ για bettas στον κοσμο και απο ενα κορυφαιο χομπυστα του ειδους.
Μην του βγαλουμε τα ματακια,ας το μεταφρασουμε και βλεπουμε αν χρειαστει να πειραξουμε λιτρα και θερμοκρασιες.
Οσο για την μορφη του προιοντος θεωρω καλυτερη την A4 ΕΓΧΡΩΜΗ KAI ΤΥΠΩΜΕΝΟ ΕΜΠΡΟΣ-ΠΙΣΩ για να μην στιμωξουμε το κειμενο σε μια πλευρα Α4.
Θεωρω οτι πολλα καταστηματα θα το δεχτουν μιας και τελει υπο την αιγιδα του μεγαλυτερου ψαροφορουμ στην Ελλαδα,δεν μας θελουν για εχθρους τους!:rolleyes:

+1

konstantinos-z
10-01-14, 23:55
λοιπον μιας και εδω και 3 χρονια ..λογω ανεργειας.. :) δουλευω σε μαγαζι με εκτυποσεις -επιγραφες κλπ... μπορω οταν ληφθει η τελικη αποφαση για μεγεθος..χρωματα... ποσοτητα...κλπ κλπ...να μαθω και το κοστος ...-ελπιζω οτι θα μπορω να ριξω την τιμη στο ελαχιστο..(δεν ειναι και δικο μου το μαγαζι..)..

-----------------------------

τωρα για το θεμα , ποσο ευκολα θα δεχτουν οι επαγγελματιες να διαθεσουν ενα τετοιο φυλλαδιο στους (υποψηφιους συνηθως ) πελατες τους..

υπαρχει η αποψη που εγραψε πιο πανω ενας φιλος ...οτι θα σκεφτουν οτι μαζι με τον μονομαχο θα πουλησουν μεγαλο!! ενυδρειο φιλτρο θερμοστατη αμμο φυτα κλπ κλπ...

αλλα υπαρχη και η αποψη οτι ο "πελατης" ΔΕΝ θα παρει ουτε τον μονομαχο...γιατι απαιτει και ολα τα υπολοιπα....
"" οι μονομαχοι "πουλανε" πολυ γιατι (υποτιθεται) οτι ΔΕΝ θελουν και τα παρελκομενα που θελουν τα υπολοιπα τροπικα ψαρια""
-το ιδιο γινεται και με τα χρυσοψαρα- ποιος θα αγοραζε χρυσοψαρο αν του ελεγαν απο το μαγαζι οτι για ενα ψαρι πρεπει να φτιαξει ενυδρειο 80 λιτρων??
ενω τωρα του δινουν μια δυλιτρη γυαλα και τρια χρυσοψαρα...??

τα ψαρια αυτα οταν πεθανουν το "φταιξιμο" "πεφτει " παντα στον αγοραστη ..οτι δηθεν κατι δεν εκανε σωστα...προσαρμογη αλλαγες κλπ κλπ...αυτος ξανααγοραζει....και ετσι γινεται ενας "κυκλος" οπου "πεφτει χρημα"....
το φυλλαδιο αυτο που λεμε εκ των πραγματων θα σταθει εμποδιο σε αυτον τον κυκλο...και αυτο ειναι δυσκολο......για αυτο η ολη προσπαθεια πρπει να γινει σωστα..μελετημενα και καλο -πιστευω- θα ηταν καπως "επισημα"...

Eliccaios
11-01-14, 00:05
προσμερωμε να μηρασω φυλαδια χερι χερι με πελατες... και σε μαγαζια ..εχω κανει την δουλια πολες φορες αν και ειμαι μικρος εχω δουλεψει πολλες φορες και αμα πω δεν θα πιστεβεται λοιπον περιμενο να μοιρασω με χαρα τα φυλαδια....

kgf12345
11-01-14, 03:00
@eliccaiaos
ωραιος ;)

@constantinos-z
κωνσταντινε οσον αφορα τον "κυκλο" που λες,ετσι ειναι.
αλλα αν υπαρξει επαγγελματιας που δεν δεχτει να τα παρει γιαυτο το λογο,η μιση ντροπη δικη του και η αλλη μιση στα μουτρα του:D
ασε το κραξιμο που θα ακουσει...:D

αν παμε με αυτη τη λογικη,δεν πρεπει να κανουμε τιποτα απολυτως γιατι δεν θα αλλαξει κατι.
ενταξει μπορει και να μην αλλαξει.δεν νομιζω οτι εχει κανεις αυταπατες οτι θα λυθει το προβλημα με ενα φυλλαδιο που θα μοιρασουμε στα μαγαζια.

αλλα,αν κυκλοφορησει το φυλλαδιο εστω και λιγο,και βρεθει ενα καταστημα που το παρει ζεστα το θεμα,τοτε αυτοματως και αποδω αλλα και εξω απο εδω,θα μαθευτει λιγο το πραγμα.

θελω να πω οτι ειναι στο χερι του καθε επαγγελματια να το χρησιμοποιησει προς οφελος του.αν υπαρχει ενα μαγαζι που μαζι με το ψαρι σου δινει και "ψαγμενες" πληροφοριες,γιατι να πας αλλου να παρεις μονομαχο και να μην πας εκει?;)

μη νομιζεις,την καλυτερη διαφημιση για τα μαγαζια,δεν την κανουμε εμεις εδω,την κανουν οι "ασχετοι" (αρχαριοι θα γινουν αφου μπουνε εδω μεσα,η κατσουν να διαβασουν) που δεν γνωριζουν καν για το φορουμ ακομα,αλλα πανε και παιρνουνε ενυδρειο και ψαρια και βασιζονται μονο σαυτα που λεει το καταστημα.

ο ασχετος που θα παρει το φυλλαδιο και ενυδρειο με μονομαχο,θα παει στο σπιτι του,θα ερθει ενας φιλος θα το δει,θα του δωσει να διαβασει και το φυλλαδιο και παει λεγοντας...

@λοιποι "συγγενεις":D

btw,προχωραμε δεν τοχω παρατησει....:D
θα τυπωθει το φυλλαδιο,ακομα κιαν χρειαστει να τα μοιρασω μονος μου:D

Κλεόβουλος
11-01-14, 07:56
Προχώρα παλικάρι μου εσύ
και θα φτιάξουμε και πανελλαδικό δίκτυο διανομής ;)

Τάκης
11-01-14, 09:57
τωρα για το θεμα , ποσο ευκολα θα δεχτουν οι επαγγελματιες να διαθεσουν ενα τετοιο φυλλαδιο στους (υποψηφιους συνηθως ) πελατες τους..

υπαρχει η αποψη που εγραψε πιο πανω ενας φιλος ...οτι θα σκεφτουν οτι μαζι με τον μονομαχο θα πουλησουν μεγαλο!! ενυδρειο φιλτρο θερμοστατη αμμο φυτα κλπ κλπ...

αλλα υπαρχη και η αποψη οτι ο "πελατης" ΔΕΝ θα παρει ουτε τον μονομαχο...γιατι απαιτει και ολα τα υπολοιπα....
"" οι μονομαχοι "πουλανε" πολυ γιατι (υποτιθεται) οτι ΔΕΝ θελουν και τα παρελκομενα που θελουν τα υπολοιπα τροπικα ψαρια""
-το ιδιο γινεται και με τα χρυσοψαρα- ποιος θα αγοραζε χρυσοψαρο αν του ελεγαν απο το μαγαζι οτι για ενα ψαρι πρεπει να φτιαξει ενυδρειο 80 λιτρων??
ενω τωρα του δινουν μια δυλιτρη γυαλα και τρια χρυσοψαρα...??

τα ψαρια αυτα οταν πεθανουν το "φταιξιμο" "πεφτει " παντα στον αγοραστη ..οτι δηθεν κατι δεν εκανε σωστα...προσαρμογη αλλαγες κλπ κλπ...αυτος ξανααγοραζει....και ετσι γινεται ενας "κυκλος" οπου "πεφτει χρημα"....
το φυλλαδιο αυτο που λεμε εκ των πραγματων θα σταθει εμποδιο σε αυτον τον κυκλο...και αυτο ειναι δυσκολο......για αυτο η ολη προσπαθεια πρπει να γινει σωστα..μελετημενα και καλο -πιστευω- θα ηταν καπως "επισημα"...

Θα συμφωνήσω απόλυτα,
νομίζεται βρε παιδιά πως τα pet shop θα δεχθούν έτσι εύκολα κάτι τέτοιο που πρώτα από όλα τους εκθέτει, αφού έχουν τους μονομάχους σε κρασοπότηρα ή που με 20 Ευρώ έχουν πελάτη αφού τους πούλησαν ένα βάζο για λουλούδια σαν ενυδρείο μονομάχου, και μένει και ο πελάτης ευχαριστημένος αφού με 20 Ευρώ μόνο απέκτησε "ΕΝΥΔΡΕΙΟ", ενώ τώρα θα πρέπει πρώτα οι ίδιοι να βελτιώσουν τις συνθήκες διαβίωσης των ψαριών φτιάχνοντας μονομαχιέρες (κόστος και χώρος) και πως ο πελάτης πρέπει να διαθέσει πάνω από 50 Ευρώ που αυτή τη χρονική περίοδο είναι δύσκολο να το κάνει. Μπροστά μας θα συμφωνήσουν και θα το δεχθούν και μόλις γυρίσουμε τη πλάτη έχουμε να ακούσουμε τον "ΕΞΑΨΑΛΜΟ". Μη ξεχνάτε πως αυτή τη στιγμή πρώτα σε πωλήσεις σε αρχάριους είναι τα χρυσόψαρα και μετά οι μονομάχοι και αυτό λόγω χαμηλού αρχικού κόστους (έτσι νομίζουν) και εκεί που πούλαγε κάτι με 20 Ευρώ και ο αρχάριος τα έδινε, ξέρουν πολύ καλά πως δύσκολα θα δώσει τα 50+ και αυτοί θα χάσουν τη πώληση και το πελάτη. Πολύ φοβάμαι πως θα βρούμε μπροστά μας τοίχους και πόρτες κλειστές, αν όχι άμεσα αλλά σίγουρα έμμεσα

leandros69
11-01-14, 10:57
αυτος που παιρνει ψαρι σε γυαλα και του ψοφαει,σπανια μετα παιρνει αλλο.συνηθως τελειωνει εκει.
αν εξαιρεσεις το αρχικο πακετο που θα πληρωσεις για ενυδρειο,η ετησια διαφορα συντηρηρισης του ψαριου μετα ειναι μηδαμινη.
αντιχλωριο; το αγοραζεις ετσι κι αλλιως ακομα και αν παρεις γυαλα.
τροφες το ιδιο.
για ενα ενυδρειο 40-50 λιτρα να πληρωσεις κανα 10ρικο παραπανω ρευμα;
εκει που μπαινει το χερι βαθια και ειναι αναποφευκτο ειναι για τα τεστ μετρησεων.

kgf12345
11-01-14, 12:30
εχετε κοιταξει τιμες στις στρογγυλες γυαλες στα πετσοπ?:Dη πιο μεγαλη εχει κανα 20ευρω+!!!:o.τουλαχιστον τοσο ειχε οταν κοιταξα σε πετσιτυ αν θυμαμαι καλα.ενα 30λιτρο ενυδρειο,εχει κανα 50ευρω.και καποια εχουνε και φιλτρο και θερμαντηρα.

(αυτος ειναι ενας λογος που νομιζω οτι τα 30 λιτρα που προτεινει το φυλλαδιο ως μινιμουμ, ειναι "αναβαθμιση" και ειναι πρακτικο να το αφησουμε ως εχει.)

καλα θα ητανε να προτειναμε 100λιτρα,αλλα δεν ειναι ολοι ψαροκαμενοι.ακομα:D

Τάκης
11-01-14, 13:01
εχετε κοιταξει τιμες στις στρογγυλες γυαλες στα πετσοπ?:Dη πιο μεγαλη εχει κανα 20ευρω+!!!:o.τουλαχιστον τοσο ειχε οταν κοιταξα σε πετσιτυ αν θυμαμαι καλα.ενα 30λιτρο ενυδρειο,εχει κανα 50ευρω.και καποια εχουνε και φιλτρο και θερμαντηρα.

(αυτος ειναι ενας λογος που νομιζω οτι τα 30 λιτρα που προτεινει το φυλλαδιο ως μινιμουμ, ειναι "αναβαθμιση" και ειναι πρακτικο να το αφησουμε ως εχει.)

καλα θα ητανε να προτειναμε 100λιτρα,αλλα δεν ειναι ολοι ψαροκαμενοι.ακομα:D
Εχεις απόλυτο δίκιο Γιώργο, όσο και αν ακούγεται "Εμπορικό" και αφου στα πάντα πλέον υπάρχει και ο οικονομικός παράγοντας καλό είναι να το κρατήσουμε χαμηλά σε ότι έχει σχέση με οικονομικά, στο κάτω κάτω τα 30 λίτρα ειναι σαφώς καλύτερα από τα 10 και 15 και εφόσον δεν είναι και απαγορευτικά

kgf12345
11-01-14, 14:53
ακριβως.και μην ξεχναμε οτι προτεινεται και φιλτρο και θερμαντηρας.που ειναι σαφως καλυτερα απο μια γυαλα με ενα φυτο μεσα η και χωρις φυτο και μονο με χρωματιστο χαλικι.

δεν μου αρεσει καθολου που μου ακουγεται σαν "εκπτωση" αυτο,αλλα μην ξεχναμε οτι δεν εχουνε ολοι τα ιδια στανταρ.στο αλλο θεμα οπου ξεκινησε και αυτη η ιδεα,αυτο ακριβως ητανε το αντικειμενο συζητησης.

ακομα και σε διεθνη εξειδικευμενα φορουμ,το μινιμουμ ειναι πολυ μικροτερο αποτι προτεινουμε εμεις εδω.οχι οτι ειναι καλο αυτο,απλα σημαινει οτι σημαινει.
και για εμας και για τους αλλους.

delta66
11-01-14, 15:47

:D:D:D:D

kgf12345
11-01-14, 15:58
σπυρο εχεις δικιο.αλλα πιστευω πως ακομα και αν ενα καταστημα απο ολα,το παρει λιγο ζεστα το θεμα,ειναι μανι μανι ποσα ψαρια που θα σωθουνε σε καθε παραλαβη.

και ακομη και αν δεν το παρει κανεις ζεστα και πανε ολα στον καδο,εγω και ολοι μας, θα εχουμε τη συνειδηση μας καθαρη οτι κατι καναμε.

δεν περιμενω οτι θα λυθει το προβλημα με τα φυλλαδια.αλλα οπως ειναι η κατασταση και χωρις συλλογο(και χωρις κρατος:rolleyes:),ειναι νομιζω το καλυτερο που μπορει να γινει αυτη τη στιγμη.

γιαυτο ελεγα παντα,οτι αυτο το χαλι εχει ξεκινησει απτους πετσοπαδες και αυτοι εχουνε την δυναμη να το αλλαξουνε.
μπορει να εχουμε εκπληξεις.μπορει και οχι.οπως και ναχει,εδω θαμαστε και θα συζητησουμε τι εγινε,αφου γινει η προσπαθεια.

delta66
11-01-14, 16:10
Απλα προτεινω, τα φυλλαδια να μη δωθουν ολα στα καταστηματα για να τα διαθεσουν τα ιδια στους πελατες τους.
Να μοιραστουν και απο εμας, χερι χερι στον κοσμο.

Καλο θα ηταν, αν υπαρχει χωρος στο φυλλαδιο, να προστεθει και καποια φωτο απο το βιοτοπο και απο καποιο σωστο ενυδρειο (οχι υπερβολες).
Να σταματησει τουλαχιστον να πιστευει ο κοσμος, οτι γεννιουνται και ζουν σε ποτηρια.

kgf12345
11-01-14, 16:17
ναι δεν ειναι κακη ιδεα.και η πρωτη και η δευτερη.
το σκεφτηκα κιεγω αυτο για τους βιοτοπους αλλα δεν ξερω ακομα πως θα βγει το φυλλαδιο.
αργω να το μεταφρασω,γιατι προσπαθω να το γραψω οσο γινεται πιο περιεκτικα, χωρις να φαω περιττο χωρο με την "απλη" μεταφραση απτα αγγλικα στα ελληνικα.

γιατι αν κανω σκετη μεταφραση στα ελληνικα,θα βγει 4 σελιδες κειμενο:D

μολις γραφτει ολο,πρεπει να φτιαξω και τις φωτογραφιες με τις εξηγησεις τους, και αφου γινουνε ολα αυτα,να μπει στο photoshop και να δουμε που καθεται τι και πως.

και μια και το αναφερα αυτο με τις φωτογραφιες,αν μπορει να το αναλαβει καποιος θα βοηθησει παρα πολυ.
να φτιαξει τις φωτογραφιες δηλαδη με τις εξηγησεις και τα βελακια που βρισκονται πανω τους, στα ελληνικα.

delta66
11-01-14, 16:19
Μπορει να χρησιμοποιηθει και η πισω μερια της σελιδας οπως ειπε ο dimis, ή στην αναγκη να βγει διφυλλο
(Οι φωτογραφιες τραβανε πολυ τα βλεμματα, εχε υποψη σου, αυτες θα δωσουν κινητρο να διαβαστει και το κειμενο)

kgf12345
11-01-14, 16:23
κατι τετοιο εχω στο μυαλο μου κιεγω.ενα Α4 δηλαδη,διπλωμενο στη μεση.
αυτο θα δωσει πολυ χωρο για να βαλουμε και εξτρα πληροφοριες και φωτος.

μπορει και να μη χρειαστει ομως.

sotos 1978
11-01-14, 20:56
θα μπορουσαμε να ανταλαξουμε και αναμεταξυ μας το αρχειο της εκτυπωσης .ετσι ωστε οσοι τους δωθει η δυνατοτητα να το τυπωσουν και εκτος αθηνας θεσσαλονικης.

συμφωνω με αυτο. αν γινει αυτο θελω και εγω κοπια
Τι αφισα?
Πιο ευκολο και πιο οικονομικο νομιζω, απο το να περιμενει να παραλαβει ταχυδρομικα τα ετοιμα εκτυπωμενα κλπ

+100

kgf12345
11-01-14, 22:30
φυσικα,εννοειται οτι το αρχειο θα ανεβει κιεδω σε ηλεκτρονικη μορφη,ωστε να το κατεβασει οποιος θελει κ να το εκτυπωσει.αυτο ειναι το μονο ευκολο;)

οχι μονο για εμας δηλαδη,μπορει και καποιο μαγαζι να το θελει και να μην το βρισκει αλλιως,αν ειναι μακρια η δεν υπαρχουνε τυπωμενα;)

Nick74
11-01-14, 22:55
Οταν αποφασιστει το πως θα ειναι ας ανεβασει καποιος σε pdf ωστε να μπορει ο καθε ενας να το πρινταρει ολοιδιο

kgf12345
20-01-14, 14:19
update

προχωραμε,αυτη τη βδομαδα θα τελειωσω με τη μεταφραση και μετα μενουν τα υπολοιπα,οποτε θα χρειαστουνε γνωμες.
αναμεινατε:)

Γιώργος Κ
02-03-14, 04:30
Αναμένουμε!! :D:D

kgf12345
02-03-14, 09:30
χαχαχα! το ξερω.δεν το εχω αφησει:)
μου πεσανε πολλα μαζεμενα george.
θα το τελειωσω που θα παει,δεν το αφηνω.
ξαφνικα θα το ανεβασω εδω;)

Γιώργος Κ
02-03-14, 23:48
Εγω εδω και 2 χρονια σχεδον πασχιζω να γραψω ενα Κ Α Τ Α Π Λ Η Κ Τ Ι Κ Ο αρθρο αλλα ειναι πολυ δυσκολο μια που στηριζεται σε μια επιστημονικη μελετη! καθε φορα καταφερνω μια παραγραφο ... που θα παει θα το ολοκληρωσω :D:D

Οποτε σε καταλαβαινω απολυτα! :rolleyes::cool:

kgf12345
11-03-14, 22:41
προχωραμε...

το κειμενο εχει δοθει για δευτερη και τριτη γνωμη και τις απαραιτητες διορθωσεις και τυχων αλλαγες,και οι φωτογραφιες ειναι ετοιμες.μενει να μπουνε ολα μαζι και θα ειναι ετοιμο;)

ανεβαζω εδω τις "μεταφρασμενες" φωτογραφιες για σχολια και διορθωσεις.

χρειαζονται δυο πραγματα ακομη.

1)προτασεις για το κεντρικο μπανερ του GAB που θα μπει πανω πανω στην πρωτη σελιδα του φυλλαδιου(ποιο θα πρεπει να ειναι.αυτο που εχουμε εδω πανω αριστερα,η κατι αλλο?)

2)προτασεις ωστε να συμφωνησουμε σε φωτογραφιες βιοτοπων και ισως και καποιου χαρακτηριστικου(?) ενυδρειου.

δεν ξερω ακομα αν θα υπαρξει χωρος για τις εξτρα φωτογραφιες,αλλα ας συμφωνησουμε σε καποιες να τις εχω,και βλεπουμε τι θα γινει.

kgf12345
11-03-14, 22:45
για καποιο λογο το ποστ απο πανω με αφηνει να ανεβασω μονο 3 φωτο.η τεταρτη εδω...

tsoui
11-03-14, 23:09
Μηπως αντι για πρωκτικο να γραφοταν εδρικο πτερυγιο?Διαβαζετε λιγο πιο ευκολα :) αν δεν ειναι λαθος βεβαια
Οσο για το 2 πιστευω ειναι απαραιτητο

kgf12345
11-03-14, 23:47
σωστος! εμενα ουτε μου πηγε το μυαλο:D
αν συμφωνουμε σε αυτο την αλλαζουμε τη λεξη δεν ειναι θεμα.χτυπαει καπως,αν και η λεξη "πρωκτικο" ειναι καθ'ολα επιστημονικη:D

για τις φωτογραφιες των βιοτοπων λες?ναι καλα θα ητανε να μπουνε,αλλα θα παμε και σε οπισθοφυλλο μαλον...
δεν ξερω ακομα,θα μαθουμε συντομα μολις θαχω το διορθωμενο κειμενο και θα μπορω να παιξω.
εχεις δικιο για το εδρικο πτερυγιο.αυτο θα αλλαξει;)
δεν ξερω πως μου ηρθε και το εγραψα αλλιως:D

tsoui
11-03-14, 23:53
no comments :D:D:D:smt031

Maverick
12-03-14, 00:25
Σωστά, εδρικό το πτερύγιο και στην πρώτη φώτο οι δομές που προστατεύουν τα βράγχια ονομάζονται βραγχιακά επικαλύμματα ;)

kgf12345
12-03-14, 00:44
ok!
θα τις κανω αυτες τια αλλαγες αυριο,γιατι αν το κανω τωρα παλι ετσι θα τα γραψω:D

η κουραση βλεπεις...:)

delta66
12-03-14, 00:49
αυτα εχει το πρωκτικο ..
πτερυγιο

kgf12345
12-03-14, 00:58
χαχαχαχα:D:D:D

ενταξει,κατεβαζω και τις δυο "επιμαχες" φωτο,γιατι θα μπει κανεις που θα διαβασει το φυλλαδιο και θα μας παρει για δεν ξερω κιεγω τι:rolleyes:
θα ανεβουνε αυριο διορθωμενες:D
maverick + delta + οποιος αλλος θελει:
αν μπορεις πεσμου και για τα αλλα δυο ερωτηματα.
ποιο λογοτυπο να βαλω επανω και εχεις να προτεινεις εξτρα φωτος?

το προβλημα ειναι πως θαχρειαστει και αδεια για να βαλω και φωτογραφιες βιοτοπων αφου δεν ειναι δικες μας...

για ενυδρειο ειναι πιο ευκολο,βρισκουμε καποιο απο εδω μεσα....

exelix
12-03-14, 03:48
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=51154

kgf12345
12-03-14, 11:08
ωραιος!
thanx:)
αν τελικα μπει φωτογραφια ενυδρειου,κλινω προς αυτη.
προσωπικα,δυσκολα το συγκρινω το συγκεκριμενο ενυδρειο με οποιοδηποτε αλλο,και η φωτο ειναι πεντακαθαρη.
ακουω γνωμες αν εχετε να προτεινετε καποιο αλλο και μενει μονο να συμφωνει και ο George να χρησιμοποιησουμε τη φωτο...
αν δεν εχετε αλλη προταση/αντιρρηση για τη φωτο και ειναι δικια μου αποφαση,θα μπει αυτη;)
http://imagizer.imageshack.us/v2/1280x1024q90/69/8hkb.png (https://imageshack.com/i/1x8hkbp)
http://www.aquatek.gr/vb/showpost.php?p=789189&postcount=24

και υπαρχει και αυτη που μου αρεσει μπορουμε να βαλουμε δυο ισως.
http://www.aquatek.gr/vb/attachment.php?attachmentid=56594&d=1367413781
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=71485

gordon
12-03-14, 14:35
και οι 2 είναι πολύ καλές ... μου αρέσει όμως περισσότερο η πρώτη !!

Τάκης
12-03-14, 15:04
Θα συμφωνήσω και εγώ πως και οι 2 είναι εξίσου καλές, αλλά, αφού το φυλλάδιο απευθύνεται και σε άπειρους και ελαφρώς άσχετους με το χόμπι, θα πρότεινα τη 2η που το ψάρι έχει πιο φανταχτερά και έντονα χρώματα από ότι στη 1η, θεωρώ πως πρέπει να παίξουμε και λίγο με τους κανόνες του marketing.
Αυτή είναι μια καθαρά υποκειμενική και προσωπική άποψη

genecr
12-03-14, 15:33
Θα συμφωνήσω και εγώ πως και οι 2 είναι εξίσου καλές, αλλά, αφού το φυλλάδιο απευθύνεται και σε άπειρους και ελαφρώς άσχετους με το χόμπι, θα πρότεινα τη 2η που το ψάρι έχει πιο φανταχτερά και έντονα χρώματα από ότι στη 1η, θεωρώ πως πρέπει να παίξουμε και λίγο με τους κανόνες του marketing.

η πρώτη μου αρέσει καλύτερα αλλά συμφωνώ για χρήση της 2.

gordon
12-03-14, 15:55
ναι απο αυτή την άποψη έχεις απόλυτο δίκιο ..
στο φυλλάδιο θα αναγράφεται ενδεικτικά το κόστος του ενυδρείου ?

stratigos24
12-03-14, 17:25
Και εγω την δευτερη θεωρω καλυτερη για τον σκοπο του φυλλαδιου.

Τελικα ως minimum λιτρα τι θα αναγραφει?

kgf12345
12-03-14, 18:24
ελαχιστα λιτρα τα 30.δε θυμαμαι διαστασεις απεξω τωρα κ δεν ειμαι στο pc.

για τη φωτο,τακη εχεις ενα δικιο οσον αφορα το "μαρκετινγκ" που λες,αλλα μην ξεχναμε οτι το φυλλαδιο δεν εχει σκοπο την πωληση,αλλα την ενημερωση.
νομιζω πως η πρωτη φωτο ειναι πιο "κοντα" σαυτο το πνευμα και στο πνευμα του φορουμ.

φυσικα και η δευτερη φωτο μαρεσει πολυ,αλλα νομιζω πως το πρωτο,ειναι πιο σωστα στημενο ενυδρειο.και οσον αφορα τις διαστασεις,κ το χρωμα του νερου,και της "ατμοσφαιρας" που εχει.

και φυσικα και η φωτο ειναι πολυ πιο καθαρη και σε χρωματα κ σε εστιαση και σε αναλυση.

αυτη ειναι η γνωμη μου τουλαχιστον,και γιαυτο τη διαλεξα.
φυσικα ειναι προς συζητηση το θεμα,δεν εχω αντιρρηση.
θαθελα νακουσω κιαλλες γνωμες ομως που μεχρι στιγμης δεν εχουν ακουστει;)

kgf12345
12-03-14, 18:29
ανεβαζω και τις φωτογραφιες διορθωμενες:D
η μια απο imageshack γιατι δεν την παιρνει παλι!
http://imagizer.imageshack.us/v2/1280x1024q90/24/wul1.jpg (https://imageshack.com/i/0owul1j)

stratigos24
12-03-14, 18:32
Συνεχιζω να πιστευω την δευτερη ως καλυτερη για τους εξης λογους:

1) Η πρωτη δειχνει ενα ανοιχτο ενυδρειο (εστω και με καποια φυτα επιφανειας και πιο χαμηλα τη σταθμη, αλλα και παλι εχουμε πει σε αλλο θεμα οτι μπορει να πηδηξουν πολυ πιο ψηλα απο οσο εχει κατεβει η σταθμη του ενυδρειου που βλεπουμε). Φανταζομαι στο φυλλαδιο θα λεει να μπαινουν παντα οι μονομαχοι σε ενυδρειο με καπακι γιατι ειναι ''αλτες''.

2) Ειναι πιο ομορφο οπτικα για τους περισσοτερους που θελουν ή θα θελησουν να ασχοληθουν με ενα μονομαχο σε ενυδρειο πιστευω (και δεν φαινεται αν ειναι ανοιχτο ή κλειστο ενυδρειο ωστε να αντιφασκει οπως ειπα πιο πανω, με το οτι το ψαρι πολλες φορες πηδαει εξω που θα γραφει το φυλλαδιο).

kgf12345
12-03-14, 18:38
σωστο;)
το σκεφτηκα κιεγω για το καπακι.μονο αυτο λειπει απο αυτη τη φωτο.
αλλα....
δεσ'τη και ετσι...(συννημενη στο τελος)

εκτος αυτου,ο στελιος μου εστειλε αλλη μια του raven,που παιζει και αυτη σαν υποψηφια.
και μην ξεχναμε οτι μπορει να μπει πανω απο μια.εξαρταται απτο πως θα γινει τελικα...

η φωτο του Raven ειναι αυτη
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-rr289-ravenalex_photo-dsc_0006-2.jpg (http://s492.photobucket.com/user/RavenAlex_photo/media/DSC_0006-2.jpg.html)

konstantinos-z
12-03-14, 19:44
..αν προτεινουμε στον αρχαριο τα παραπανω ...σαν τυπικα μονομαχοενυδρεια....ο "αρχαριος " θα "κοψει λασπη"............ και αφου εκτος απο αρχαριος ειναι και πελατης....τα φυλλαδια θα βρεθουν εκει που σωστα προεβλεψε ο Σπυρος (delta).

kgf12345
12-03-14, 19:52
κωσταντινε ετσι ειναι,αλλα το οτι απευθυνομαστε σε αρχαριους (κυριως) δεν σημαινει οτι πρεπει να δειξουμε και κατι "μετριο" μονο και μονο επειδη ειναι "ευκολο" να στηθει.

ετσι κιαλλιως,το φυλλαδιο δεν θα το δουνε μονο αρχαριοι,θα το δουνε και εμπειροι.
πχ.μπορει το φυλλαδιο να καταληξει να μπει και στο αρχικο του φορουμ bettas4all για να υπαρχει και σε δευτερη γλωσσα.(λεω εγω τωρα,δεν ξερω...)

γιατι να μη φαινεται κατι ωραιο?

Τάκης
12-03-14, 21:43
για τη φωτο,τακη εχεις ενα δικιο οσον αφορα το "μαρκετινγκ" που λες,αλλα μην ξεχναμε οτι το φυλλαδιο δεν εχει σκοπο την πωληση,αλλα την ενημερωση.

Γιώργο δεν είναι μόνο η πώληση, είναι και η προσέγγιση , να προκαλέσεις καλή εντύπωση από τη 1η στιγμή, σίγουρα δεν θέλουμε να πουλήσουμε, αλλά καλό είναι μόλις το δει κάποιος να τον προκαλέσουμε για να το διαβάσει, και πάντα το καλό "περιτύλιγμα" δίνει άλλα έμφαση, χρησιμοποιούμε το ίδιο μέσο (marketing) αλλά για άλλο σκοπό

stratigos24
12-03-14, 22:04
Συμφωνω με τον Τακη!

Αυτο ειναι το θεμα. Να τον κανουμε να θελει να το το διαβασει. Ναι, οκ.... Εμας μπορει τα βιοτοπικα να μας αρεσουν (και οχι παντα οπτικα) αλλα και σε μενα για παραδειγμα, αν μου εδειχνες ενα βιοτοπικο ενυδρειο αμαζωνιου το 2011 που αποφασισα να ασχοληθω με τα ενυδρεια, μαλλον θα ελεγα.... ''τι ειναι αυτος ο βουρκος?''

delta66
12-03-14, 23:36
Θα ελεγα κανενα πιο απλο ενυδρειο με ευκολα και αργης/μετριας αναπτυξης φυτα, να μη θελουν διοξειδια κλπ, και να .... φαινεται και το ψαρι :)
πχ σε τετοιο υφος, http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=72340 αλλα με μπεζ ή μαυρο αμμοχαλικο, χωρις πετρες, πιο ζωντανα ξυλα, και με 2-3 ξερα φυλλα ακομα.
Δεν στηνεις ενα τσακα τσακα? :D

kgf12345
12-03-14, 23:47
χαχαχα!:Dναι αμε:D

παιδια οκ,καταλαβαινω το σκεπτικο που περιγραφετε.δεν εχω καμια αντιρρηση.το θεμα ειναι πως πρεπει να βρουμε φωτογραφιες δικες μας,γιατι αν μπλεξω με αδειες κλπ,θα κανω κανα μηνα ακομα να το τελειωσω.
δεν ξερω κανεναν που θα μου απαντησει στανταρ,εκτος απο τα μελη εδω μεσα.

οι φωτογραφιες που εβαλα πιο πανω,(τουλαχιστον η πρωτη του γιωργου) και του Raven, ειναι απο ατομα που μπορουμε να επικοινωνησουμε μαζι τους.

φυσικα υπαρχει και η λυση να μη μπει καμια αν δεν βρεθει τελικα κατι.

delta66
12-03-14, 23:50
Η 2η στο ποστ 27 αν ειχε σε πιο καλη κατασταση τα φυτα θα ηταν καλη

kgf12345
12-03-14, 23:54
οκ,
τι λες για αυτη?βεβαια ειναι δικια μου και δεν δινω αδεια:D αλλα τεσπα:D
http://www.aquatek.gr/vb/attachment.php?attachmentid=52402&d=1352131891

delta66
12-03-14, 23:57
Πρεπει να ειναι πανοραμικη του ενυδρειου και να ειναι και ιδανικου σχηματος για μονομαχο (ο κυβος δεν ειναι)

kgf12345
12-03-14, 23:58
για απαντηστε και σε κατι αλλο που εχω κολλησει εδω τωρα...
τη λεξη "longfinned"
μπορουμε να τη μεταφρασουμε "μακρυπτερυγο" στα ελληνικα,η ειναι ακυρο?

πως να το γραψω?:D

"μακροπτερυγιοι" μου το βγαζει το Google...

delta66
12-03-14, 23:59
"με μακρυα πτερυγια" :smt031

kgf12345
13-03-14, 00:04
Πρεπει να ειναι πανοραμικη του ενυδρειου και να ειναι και ιδανικου σχηματος για μονομαχο (ο κυβος δεν ειναι)

ναι,η "ιδεα" ητανε ακριβως το οτι δεν φαινεται το ενυδρειο:D
θα μου πεις τετοιες υπαρχουνε εκατονταδες...
τεσπα:D
"με μακρυα πτερυγια" :smt031

ναι μαλον αυτο βλεπω κιεγω...

tsoui
13-03-14, 00:20
Πιστευω οτι ή πρεπει να μπουν 2 φωτογραφιες μια με ενα ενυδρειο καρεκλαδικο bob σφουγγαρακης και παει λεγοντας :D και διπλα μια με ενα βιοτοπικο ή καμμια και εξηγω το σκεπτικο μου.
Οταν υπαρχουν δυο εικονες με το ιδιο θεμα (Betta) αλλα αλλη αισθητικη σε βαζει να σκεφτεις τή διαφορετικο βλεπεις απ το να περασεις γρηγορα μια εικονα απο τα ματια σου.Και ενα παραδειγμα οταν ξαναπηρα ενυδρειο μετα απο χρονια εννοειτε οτι ηταν αθλιο αισθητικα χαλικι οτι να ναι πλαστικα φυτα κοραλια και δε συμαζευετε ,οταν βρηκα το forum και εβλεπα τα ενυδρεια των παιδιων με φυτα ξυλα κτλπ πλεον μου φαινοταν ασχημο και αντιαισθητικο το δικο μου μιας και δεν ειχα καποιο μετρο συγκρισης πριν απο αυτο και αρα δεν εμπαινα και στη λογικη να αλλαξω κατι.

delta66
13-03-14, 00:35
Εννοεις κατι πανω στη φιλοσοφια των δυο ενυδρειων που στηθηκαν διπλα διπλα στη θεσαλλονικη
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?p=733783#post733783
http://i1274.photobucket.com/albums/y434/nazgulaquarium/_MG_2656_zps51cd68b4.jpg

tsoui
13-03-14, 00:45
Σωστα :smt023 χωρις ομως σωστο λαθος αφηστε τον να επιλεξει

kgf12345
13-03-14, 00:45
ναι δεν ειναι κακη ιδεα νομιζω...

καλα οι μοντερατορες και τα λοιπα μελη που εχουν εξαφανιστει?αλλες φορες ειναι λαλιστατοι:D

καμια γνωμη θα δωσετε ρε παλικαρια?
εκτος απο Maverick και γιωργοκ.αυτους τους εχω ζαλισει στα πμ:D

delta66
13-03-14, 00:48
Σωστα :smt023 χωρις ομως σωστο λαθος αφηστε τον να επιλεξει
Ααα αν ειναι να επιλεξει μονος του, εχουμε στανταρακι βατραχανθρωπο και ναυαγιο :D

kgf12345
13-03-14, 00:50
χαχαχαχα:D
πραγματι πεστο ψεματα!:D

delta66
13-03-14, 00:51
Μπορει να μπει και στο κουπονι του στοιχηματος

Στοιχημα : Αφηνουμε ενα αρχαριο να επιλεξει τη διακοσμηση του μονομαχοενυδρειου
Το στηνει με : Βατραχανθρωπο.....Χρωματιστους βολους στο βυθο.......Ναυαγιο.......Ψευτικα φυτα..... Αληθινα φυτα...........Βιοτοπικο...
Αποδοση ..............1.03................................ .1.05...............................1.08.......... .......4.5.....................98.5............... .....186.5.....

tsoui
13-03-14, 00:51
Λες να γυρισει μπουμερανγκ και να ρθουν παλι στη μοδα :D

kgf12345
13-03-14, 00:54
Λες να γυρισει μπουμερανγκ και να ρθουν παλι στη μοδα :D
μα δεν εφυγαν ποτε,
κιεμενα εξακολουθουνε να μου αρεσουνε,απλα δεν βαζω:D
και μαλιστα οχι οι μοντερνοι βατραχανθρωποι,αλλα οι παλιακοι με τα σκαφανδρα και το σεντουκι με το θησαυρο:D

tsoui
13-03-14, 00:59
:D Το θυμαμαι αυτο αλλα ηταν πανακριβο νομιζω

Κλεόβουλος
13-03-14, 08:41
καλα οι μοντερατορες ............ που εχουν εξαφανιστει?αλλες φορες ειναι λαλιστατοι:D

καμια γνωμη θα δωσετε ρε παλικαρια?
εκτος απο Maverick και γιωργοκ.αυτους τους εχω ζαλισει στα πμ:D

να πω κι εγώ γνώμη για μονομάχους?!!? μπααα :D:p:rolleyes:

kgf12345
13-03-14, 08:49
ναι βρε κλεοβουλε!:D
εδω βγηκατε και μποσταναδες οι αφρικανοι και σαυτο κολλησαμε?:D

αντε πεσμου γνωμη γιαυτο τουλαχιστον;)
(δεν εχω τελειωσει,μενουν μερικες λεπτομερειες-δοκιμαστικο ειναι)

Κλεόβουλος
13-03-14, 09:01
Εμφανισιακά είναι εξαιρετικό!
Στο κείμενο (εκτός του ότι δεν το βλέπω :cool:) δεν θέλω να παρέμβω αφού εσείς γνωρίζετε καλύτερα και δεν είμαι της γνώμης ότι πρέπει να το "ψειρίζετε" ούτε να το βάλεις σε δημόσια διαβούλευση. Αυτός που το έγραψε είναι αρκετά έμπειρος.

kgf12345
13-03-14, 09:03
αυτα ειναι!
Thanx!:)

Τάκης
13-03-14, 11:54
Γιώργο κατάφερα και διάβασα όσο μπορούσα , γιατί η φωτό είναι λίγο θαμπή αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας, κατά αρχήν είναι όμορφο , λιτό και αρκετά κατατοπιστικό, και σαν άσχετος με τους μονομάχους έμαθα και κάτι λίγα.
Μία μικρή παρατήρηση από έναν άσχετο, εκεί στην αρχή που αναφέρεις πως είναι λαβυρινθόψαρο, μήπως θα πρέπει να αναφερθεί με 2 προτάσεις τι είναι το λαβυρινθόψαρο και τι σημαίνει αυτή η ιδιαιτερότητα ; Γιατί για να πω και εγώ την αλήθεια (μην γελάσετε ε) ,όταν πρωτοάκουσα πως είναι λαβυρινθόψαρο φαντάστηκα πως σκάβει φωλιές στο χώμα σαν λαβύρινθους.

Σίγουρα αν αρχίσουμε και λέμε ο ένας το μακρύ του και ο άλλος το κοντό του δεν θα τελειώσει ποτέ, και σίγουρα δεν θέλω να επέμβω σε αυτή τη φανταστική δουλειά που έχεις κάνει, δεν έχω και την εμπειρία άλλωστε.

kgf12345
13-03-14, 12:26
τακη ευχαριστω πολυ!
εχεις απολυτο δικιο στην παρατηρηση σου,εχει προβλεφθει;)
το γραφει παρακατω,αλλα δεν φαινεται γιατι ειναι screenshot του αρχειου.
το εβαλα προχειρα,για να παρω γνωμες;)
δεν εχει τελειωσει ακομα,αλλα κοντευουμε νομιζω:)

lifefx
13-03-14, 12:52
Απο πόσες σελίδες θα αποτελείται?

no_name
13-03-14, 13:11
George καλό θα ήταν να δώσουμε λίγο χρώμα στο background και να μην είναι λευκό!!!

Ότι χρειαστείς από Photoshop επεξεργασία μου λες!!

nikolakis94
13-03-14, 14:15
Πολύ ωραιο εγινε.Για τον φοντο μπορειτε να βαλετε φωτογραφια από το φυσικο του περιβαλλον.Αν δεν θελετε φωτο βαλτε ενα χρωμα που να θυμιζει τον βιοτοπο του π.χ καφε από τα σκουρα νερα, από τα φυλλα catappa που βαζουμε κλπ.

kgf12345
13-03-14, 14:49
προς το παρον ειναι δυο σελιδες.δε νομιζω πως χρειαζεται να το φορτωσουμε με εξτρα πληροφοριες γιατι το σκοπο του τον εξυπηρετει και ετσι το φυλλαδιο.
ειναι αρκετο για μια πρωτη ενημερωση και μπορουνε να μπουνε και εδω να διαβασουνε.

νομιζω πως δεν ειναι απαραιτητο κατι περισσοτερο.

@noname & @nikolakis94

ναι εχω υποψη μου να βαλω κατι σε φοντο για να μην ειναι εντελως λευκο;)
μαλον σαν watermark,καπως ετσι το σκεφτομαι.

αμα τελειωσουν τα υπολοιπα βασικα που εχουν μεινει θα κανω και αυτο.
εχω ανοιξει κιαλλες δουλειες τωρα δυο μερες με ενα τραπεζι που φτιαχνω για το μπαλκονι και δεν ξερω τι να πρωτοπιασω:D

lifefx
13-03-14, 21:31
προς το παρον ειναι δυο σελιδες.δε νομιζω πως χρειαζεται να το φορτωσουμε με εξτρα πληροφοριες γιατι το σκοπο του τον εξυπηρετει και ετσι το φυλλαδιο.
ειναι αρκετο για μια πρωτη ενημερωση και μπορουνε να μπουνε και εδω να διαβασουνε.

νομιζω πως δεν ειναι απαραιτητο κατι περισσοτερο.

@noname & @nikolakis94

ναι εχω υποψη μου να βαλω κατι σε φοντο για να μην ειναι εντελως λευκο;)
μαλον σαν watermark,καπως ετσι το σκεφτομαι.

αμα τελειωσουν τα υπολοιπα βασικα που εχουν μεινει θα κανω και αυτο.
εχω ανοιξει κιαλλες δουλειες τωρα δυο μερες με ενα τραπεζι που φτιαχνω για το μπαλκονι και δεν ξερω τι να πρωτοπιασω:D
Σε ρώτησα για της σελλίδες επειδή είχα κάτι στο μυαλό μου αλλα μάλλον θα μπει σε λεπτομέρειες μετά,οπότε άκυρο.Ειμαι πολυ ενθουσιασμένος με το φυλλάδιο που στήνεις και περιμένω να δώ την τελική του μορφή αλλα και την αποδοχή που θα έχει.Για την τύπωση του αποφασίσατε κάτι?Αν ειναι να βάλουμε λεφτά εγώ είμαι μέσα.Το τραπέζι καλά το πάς,κι εγώ ενα παρόμοιο φτιάχνω τώρα για το σαλονάκι αλλα με ακατέργαστο ξύλο και παράλληλα φτιάχνω και κλουβί για το παπαγαλάκι που θα πάρω συν τον νταλκά που τραβάω με της μονομαχίνες....πολλά προβλήματα φίλε μου...πολλά :D

Maverick
13-03-14, 21:32
Στη φωτο της ανατομίας, το βελάκι που δείχνει τα βράγχια σταματά λίγο κάτω από το επικάλυμμα, ίσως εκεί ο Joep να εννοεί αυτή τη δομή που έχουν οι μονομάχοι που είναι κάτω από το επικάλυμμα και καλύπτει τα βράγχια (το ονομάζει "beard" δηλ μούσι). Αλλά το gill cover ή πιο επιστημονικά operculum μεταφράζεται "βραγχιακό επικάλυμα" και αναφέρεται στις οστέινες πλάκες που τα καλύπτουν πλευρικά (και ανασηκώνονται κατά το flaring). Καλύτερα να κάνεις το βελάκι λίγο μακρυτερο και να δείχνεις το βραγχιακό επικάλυμμα (βάλε και ενικό αν μπορείς) για να μη μπερδέψουμε τον κόσμο ;) Συγγνώμη για την παρανόηση...

kgf12345
13-03-14, 21:42
@Maverick
οκ!:)

@lifefx
ευχαριστω:)
για την τυπωση του δεν εχουμε κατασταλαξει σε κατι ακομα,σιγουρα θα ανεβει εδω σε μορφη Pdf.αυτο ειναι σιγουρο.
αποκει και υστερα βλεπουμε.δεν εχω παει καν να κοιταξω ακομα δηλαδη τιμες κλπ,γιατι θελω να τελειωσει πρωτα.
αν χρειαστει κατι αλλο(οπου δεν νομιζω)θα το μαθεις απο εδω;)

ChocolatePuma
13-03-14, 21:57
Γιώργο μπράβο για την προσπάθεια και για τον χρόνο που αφιέρωσες

no_name
13-03-14, 22:06
Όποιος αναλάβει τις εκτυπώσεις θα έχει από εμένα 30e για τα έξοδα.!!!

kgf12345
13-03-14, 22:06
ευχαριστω σακη!:)
κατσε να τελειωσει πρωτα,τον ατελειωτο εχει
και δεν του φαινοτανε:D
αν μαζεψω τις διορθωσεις που βγαινουνε μια μια οπως προχωραω,ειναι αλλο ενα 8ωρο δουλεια στανταρ.δεν ειμαι και γρηγορος,μη νομιζεις:D

Όποιος αναλάβει τις εκτυπώσεις θα έχει από εμένα 30e για τα έξοδα.!!!

ωπα!θα σε παρω τηλεφωνο:D
μπα πλακα κανω, θα τα πουμε στη συναντηση;)

gordon
15-03-14, 11:56
θα μπορούσε να μπεί αυτή η φωτογραφία ? είναι απο τον κούκλο μου :D

http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=72695

kgf12345
15-03-14, 13:34
πανεμορφο το ψαρι να το χαιρεσαι,αλλα δυστυχως εχει κλεισει το φυλαδιο οπως ειναι.ουτε ενας χαρακτηρας(γραμμα) παραπανω δε χωραει.μακαρι να μπορουσα να εβαζα κιεγω τα δικα μου:(

btw,μαλον τελειωσαμε,περιμενω το οκ του μπετο-σαμανου maverick(:D) και ειναι ετοιμο:)

gordon
15-03-14, 13:36
πανεμορφο το ψαρι να το χαιρεσαι,αλλα δυστυχως εχει κλεισει το φυλαδιο οπως ειναι.ουτε ενας χαρακτηρας(γραμμα) παραπανω δε χωραει.μακαρι να μπορουσα να εβαζα κιεγω τα δικα μου:(
σε ευχαριστώ :) δεν πειραζει ...πότε θα είναι έτοιμο ?

kgf12345
15-03-14, 13:42
σημερα-αυριο το πολυ:)
ελπιζω να προλαβω σημερα,να παω να τυπωσω μερικα να φερω μαζι στη συναντηση:)

gordon
15-03-14, 13:43
σημερα-αυριο το πολυ:)
ελπιζω να προλαβω σημερα,να παω να τυπωσω μερικα να φερω μαζι στη συναντηση:)

ωραία !!!!:)

kgf12345
15-03-14, 14:18
πηγα τωρα και εβγαλα 20 αντιτυπα,του φυλλαδιου σε χαρτι.
ειναι σουπερ!:)
τυπωθηκε σε καλο χαρτι,και βγηκε πολυ ωραιο!!!
δηλαδη αν ειχα μαγαζι,το εδινα ανετα σε πελατη.μιλαμε ουτε κιεγω δεν το περιμενα οτι θα εβγαινε ετσι:D

ο μαβερικ δεν τοχει δωσει ακομα το οκ,αλλα νομιζω θα το δωσει και αν χρειαστει καποια αλλαγη πιστευω θαναι πολυ μικρη.φυσικα θα περιμενω να πει ενταξει μεχρι να το ανεβασω εδω.
παντως στη συναντηση θα το δειτε απο κοντα και θα μου πειτε γνωμες;)
εχω ενθουσιαστει με το πως βγηκε:o

Κλεόβουλος
15-03-14, 19:19
Προκαταβολικά ΜΠΡΑΒΟ Γιώργη για τον κόπο και το μεράκι σου!!!! :smt041

kgf12345
15-03-14, 21:30
ευχαριστω πολυ!!!:)
η πραγματικοτητα ειναι οτι δεν εκανα και τιποτα ιδιαιτερο,απλα αντεγραψα πληροφοριες απο αλλη πηγη.αλλα εστω κιετσι,κατι ειναι νομιζω.
ιδανικα θα επρεπε να υπαρχει κατι τετοιο για ολα τα "δημοφιλη"-"ευκολα" ψαρια.
ο maverick βοηθησε απιστευτα.οπως και ο γιωργοςκ και τους ευχαριστω παρα πολυ,γιατι χωρις τη βοηθεια τους δεν θα μπορουσα να το κανω μονος μου(η θα μου επαιρνε 3πλασιο χρονο και αρκετη παραπανω προσπαθεια).
οποτε το μπραβο,παει καταρχην στην πηγη του φυλλαδιου(Joep) και μετα σε εμας τους υπολοιπους με τελευταιο εμενα;)

παντως ευχαριστω πολυ!
θα το ανεβασω αποψε και θα μου πειτε γνωμες οταν το δειτε:)

Γιώργος Κ
15-03-14, 21:59
Μπράβο βρε!! Δε το εχω δει ακομα !! Το εχεις στο Dropbox? παω να το ψαξω !!

kgf12345
15-03-14, 22:16
το βαζω και εδω.
υποψιν,δεν ειναι "τελειο".προσωπικα δεν με ενοχλουν οι ατελειες που εχει,αλλα ειναι πραγματα που μπορουν να διορθωθουνε σιγα σιγα,
και σιγουρα ειναι αρκετα καλο και στεκεται ανετα σε μαγαζι και οπως ειναι.
μαλιστα νομιζω οτι το "original" εχει περισσοτερες "ατελειες":D
δηλαδη πραγματικα θα το εδινα ανετα σε πελατη χωρις να "ντραπω":)
αυτος ειναι και ο σκοπος του;)
τα αντιτυπα που εβγαλα σε χαρτι,μου αρεσανε παρα πολυ.

kgf12345
15-03-14, 22:27
μην ξεχασω να πω ενα μεγαλο ευχαριστω και στον κ.Toλη που επετρεψε να "χρησιμοποιηθει" το φορουμ και το λογοτυπο του σαν "υποστηρικτης"
αυτης της προσπαθειας+-3

μενει να το χρησιμοποιησουνε οι επαγγελματιες και να το αξιοποιησουνε σαν "εργαλειο" ,για να εχουν ευχαριστημενους πελατες με ευχαριστημενα ψαρια και γιατι οχι,
να αυξησουνε και τα κερδη τους απτην πωληση ενος μονομαχου αν το χρησιμοποιησουνε σωστα;)
ετσι ξεκινησε αυτη η ιδεα.

στελιος προεδρου
15-03-14, 23:07
Ενα μεγαλο μπραβο ειναι λιγο.Κατι τετοια ανεβαζουν το χομπι μας στα υψη:smt023:smt023:smt023:smt023:smt023

maria p
15-03-14, 23:32
Εξαιρετικό, συγχαρητήρια!!!
Αυτό το σημείο : "Στρόγγυλες γυάλες η βάζα, καλύτερα να αποφεύγονται. "
μήπως έπρεπε να διατυπωθεί με πιο απόλυτα αρνητικό τρόπο;

kgf12345
16-03-14, 00:08
ευχαριστω πολυ!

@maria p

ναι θα μπορουσε να ειναι πιο απολυτο σεκεινο το σημειο,αλλα το θεμα δεν ειναι να το "απαγορευσουμε"(ετσι κιαλλιως δεν μπορουμε).
ειναι να καταλαβει καποιος το γιατι ειναι λαθος;)
τα γραφει ολα το φυλλαδιο.τι συνηθειες εχουνε τα ψαρια,που ζουνε στη φυση,ολα...

δηλαδη πραγματικα εχει πολυ πληροφορια απο μονο του το πρωτοτυπο και- με τη βοηθεια του maverick-το δικο μας εχει ακομα περισσοτερες:)

Τάκης
16-03-14, 00:38
Πολύ καλό Γιώργο, απλό και κατανοητό.
Αντε να γίνει και για άλλα ψάρια κάτι παρόμοιο, όπως τα χρυσόψαρα, παρεξηγημένα και ταλαιπωρημένα ψάρια και αυτά. (Εχει να πέσει μποϊγκοτάζ από τους πετσοπαδες γιατί θα πρέπει να πετάξουν όλες τις γυάλες :smt013)

Maverick
16-03-14, 01:00
Πολύ όμορφη δουλειά Γιώργο!

προσωπικα δεν με ενοχλουν οι ατελειες που εχει,αλλα ειναι πραγματα που μπορουν να διορθωθουνε σιγα σιγα,
και σιγουρα ειναι αρκετα καλο και στεκεται ανετα σε μαγαζι και οπως ειναι

Ούτε εμένα θα με ενοχλούσαν ατέλειες σε κάτι τέτοιο, αλλά από τη στιγμή που υπάρχει το όνομα του φόρουμ πάνω του, οφείλουμε να είναι όσο το δυνατόν τελειότερο. Γι' αυτό το "ψειρίζω" για μικρολαθάκια και θέματα μορφοποίησης ;) Καλύτερα να του κάνουμε ένα τελευταίο ρετους αφού πάρουμε μερικές γνώμες και μετά να το ανεβάσεις στην τελική του μορφή για να το εκτυπώσει όποιος θέλει και να το μοιράσει σε κοντινά πετ σοπ του.

delta66
16-03-14, 04:35
Δεν αναγραφεται το απαραιτητο καπακι στο ενυδρειο.

kgf12345
16-03-14, 08:18
@maverick εχεις δικιο!

@delta επισης εχεις δικιο!
και μαλιστα εχετε τοσο δικιο που κατεβαινει τωρα το αρχειο:D

νομιζω αρχισαμε καποια στιγμη να κοιταμε τις λεπτομερειες και ξεχασαμε πιο σοβαρα θεματα...θα διορθωθει σημερα και θα ξανανεβει.
τα εχω γραψει ολα αυτα και περισσοτερα,αλλα δεν μεταφερθηκανε στο τελικο αρχειο γιατι εμπλεξα με τις λεπτομερειες και δεν το προσεξε κανεις μας:D
βιαστηκα κιεγω λιγο πανω στον ενθουσιασμο ειναι η αληθεια,και συνεβη αυτο.ενταξει αρχη ειναι ακομα και δεν εχω ξανακανει κατι τετοιο,οποτε συγχωρηστε μου το λαθος:D

οι φωτο στο τελος αφαιρεθηκανε προς το παρον γιατι δεν χωρανε.ωραια θα ητανε να μπαινανε(σαν κατι εξτρα)
αλλα νομιζω πως δεν αφαιρει απτην ουσια του φυλλαδιου το να μην υπαρχουνε.
υποτιθεται πως οποιος θελει να ψαξει περισσοτερο,μπορει να μπει εδω και να τα βρει ολα αυτα.
οι πηγες υπαρχουν στο φυλλαδιο.

delta66
16-03-14, 16:54
Γραψε και με δυο λεξεις το γιατι χρειαζεται το καπακι (μη πει ο αρχαριος αναγνωστης ... ελα μωρε τωρα, τι το θελει και καπακι)
πχ " ο μονομαχος ειναι πολυ καλος αλτης και σε πολλες περιπτωσεις ενυδρειων χωρις καπακι, εχει πηδηξει και εχει βρεθει εκτος ενυδρειου" (ας μη γραψεις καλυτερα σε τι κατασταση εχει βρεθει και γινει brutal το κειμενο, ελπιζω να ειναι προφανες στον αναγνωστη)

Maverick
16-03-14, 18:22
Μπορείς να το "κολλήσεις" στην πρώτη ερωτοαπάντηση που λέει για το ενυδρείο.

kgf12345
16-03-14, 19:03
αυτο ισως γλυτωσει λιγο χωρο,γιατι τωρα ειναι ξεχωριστο ερωτημα.

lifefx
19-03-14, 21:20
Πού είναι ρε παιδιά να το δούμε κι εμείς οεο?

kgf12345
19-03-14, 21:21
θα το ανεβασω σε κανα δυο μερες.μην κανουμε λαθη παλι;)

lifefx
19-03-14, 21:25
θα το ανεβασω σε κανα δυο μερες.μην κανουμε λαθη παλι;)
Α εντάξει,είπα οτι κάπου στα παραπάνω ποστ θα είναι και δε το βρήσκω,τέτοια στραβωμάρα πια?

kgf12345
20-03-14, 13:01
αλλη μια φορα...
ακουω γνωμες:)
μαλον τελειωσαμε.καποια πραγματα δεν χωρανε να μπουνε οπως οι φωτο στο τελος κλπ.
δεν νομιζω οτι θα λειψουνε(ουτε το πρωτοτυπο τις εχει),οποιος θελει μπορει να μπει εδω να κοιταξει.
αν μπουνε θα πρεπει να παμε σε τριτη σελιδα μονο και μονο για αυτες και δεν πιστευω πως αξιζει.το θεμα ειναι να βγαινει οικονομικα το φυλλαδιο στην εκτυπωση αν θελει καποιο μαγαζι να το τυπωσει.

(το αρχειο βρισκεται παρακατω)

no_name
20-03-14, 13:06
Είναι ωραίο.. τα είπαμε και από κοντά!!!

Τα ενυδρεία από την δεύτερη σελίδα γιατί τα έβγαλες?

kgf12345
20-03-14, 13:07
george υπηρχανε και αλλες πληροφοριες που απο λαθος δεν περαστηκανε στο πρωτο.
οταν μπηκανε και αυτες,οι φωτο δεν χωρουσανε πλεον.
αν μικρυνω τη γραμματοσειρα κιαλλο,θα θες φακο να το διαβασεις:D

no_name
20-03-14, 13:09
Προσπάθησες να βάλεις το υδατογράφημα?

kgf12345
20-03-14, 13:16
ναι.
μεχρι στιγμης δεν το εχω καταφερει.
το περναει αυτοματα και στις δυο σελιδες και επειδη η πρωτη ειναι φτιαγμενη με tables,χαλαει το layout της σελιδας.

θελω να το βαλω μονο στη δευτερη σελιδα γιατι στην πρωτη δεν εχει νοημα ετσι κιαλλιως,αλλα μαλον πρεπει να γινει με το Photoshop.
περιμενω να σηκωθει η ανιψια μου που τοχει με το Photoshop να το δει:D

lifefx
20-03-14, 13:36
Πολύ καλή δουλειά,πραγματικά πολύ καλή...μου επιτρέπεται μία παρατήρηση?Περίμενα κάτι ποιο απόλυτο και ποιό επιτακτικό για συντήρηση και διαμονή ενός τέτοιου ψαριού.Ναι προαναφέρθηκε οτι απευθήνετε σε αρχάριους αλλα εγώ τώρα φαντάζομαι εναν πιτσιρικά να διαλέγει ένα ποτήρι με τον ποιο εντυπωσιακό μονομάχο και τον μπαμπά του να πέρνει αυτό το φυλλάδιο απο το ταμείο διαβάζοντάς το μέχρι να φτάσουν στο αυτοκίνητο κρατώντας ο πιτσιρίκος την σακούλα και ο μπαμπάς την γυάλα.Θέλω να πώ οτι δάν τονίζει της πραγματικές ανάγκες του ψαριού.Πολύ καλή η παραπομπή στο aquatek στο τέλος.Σαν φυλλάδιο όμως θα κάνει τον ενδιαφερώμενο να σκεφτεί οτι ειναι ενα ψαρι με ανάγκες και όχι ένα διακοσμητικό ζόμπι όπως φαίνονται μέσα στα κ...πότηρα.
Πολύ καλή δουλειά,μου άρεσε πάρα πολύ παρ'ολα αυτα....Συγχαρητήρια

sotos 1978
20-03-14, 15:11
αριστη προσπαθεια πολλα μπραβο ειναι λιγα

Γιώργος Κ
20-03-14, 16:36
Χωρεσαν και οι φωτο ... κοιτα στο dropbox το: Μονομαχοι τελικο + φωτο.docx
:D:p:D:p:D

gordon
20-03-14, 16:42
το ''τί τρώνε οι μονομάχοι'' στο φυλλάδιο δεν είναι με εντονα..σου 3έφυγε ή ετσι είναι?

Maverick
20-03-14, 17:35
το ''τί τρώνε οι μονομάχοι'' στο φυλλάδιο δεν είναι με εντονα..σου 3έφυγε ή ετσι είναι?

Τα αγγλικά ερωτηματικά δε σε πειράξανε; :D:D Πλάκα κάνω, κι εμένα πλέον μου φαίνονται φυσικότατα τα αγγλικά ερωτηματικά σε ελληνικό κείμενο στο πρώτο σκανάρισμα, πρέπει να το διαβάσω 100 φορές για να τα "δω"... Νομίζω είναι πάρα πολύ καλό, έκανα κάτι μικροαλλαγές (όπως τα ερωτηματικά, κάτι τελείες κλπ οπότε θα ανέβει λογικά αργότερα πάλι ;) είμαι ψείρας τι να κάνω; )

delta66
20-03-14, 17:48
Ωχ ξεχασα το φοντο. :D
Καποια αναφορα (εκει στο "πως να κρατησω το ψαρι μου δραστηριο") οτι το μαυρο φοντο προκαλει μονιμο καθρεφτη, με αποτελεσμα το ψαρι να βλεπει τον εαυτο του, και να ειναι συνηθως σε μονιμο αγχος. Καλο ειναι να αποφευγεται.
Αυτο το "Αυτή η ρουτίνα δίνει και την ευκαιρία να καθαρίσετε και το βυθό του ενυδρείου" μηοως ειναι περιττο?
Δλδ, τι βρωμια να κανει ενα ψαρι στο βυθο? Και πες οτι τον καθαριζει προληπτικα, μηπως ειναι πιο πολυ ρισκο να κανει ζημια στο βυθο (αν ειναι αρχαριος), παρα καλο με την προληψη?

kgf12345
20-03-14, 19:54
σπυρο αν βαλω και το φοντο κλπ,ξεφυγαμε πολυ απτο φυλαδιο κ παμε για βιβλιαρακι:D

δικιο εχεις,αλλα ειναι και πληροφοριες που θα πρεπει να ψαχτουνε περισσοτερο απτον καθε ενδιαφερομενο.σε δυο σελιδες δεν ειναι δυνατο να χωρεσουν ολα.

για το βυθο,δεν γραφει οτι ειναι υποχρεωτικο το σκουπισμα.
γιαυτο γραφει οτι ειναι "ευκαιρια".εξαρταται και απτην ποσοτητα και τον τυπο τροφης,το ειδος του βυθου,την κυκλοφορια,τον αριθμο ψαριων,αν υπαρχουνε αλλα ζωντανα(σαλιγκαρια κλπ κλπ).
ειναι αδυνατο να αναφερθουνε ολα.
αλλα νομιζω οτι το σκοπο του τον εξυπηρετει οπως ειναι μια χαρα...

Βούκακας
20-03-14, 20:02
Πολύ καλή προσπάθεια καί απαραίτητη για να έχουν αυτά τα πανέμορφα ψαράκια την φροντίδα που τους αρμόζει.Δυστυχώς δεν είμαι αισιόδοξος οτι θα γίνει αποδεκτό απο όλους τους μαγαζάτορες ειδικά αυτούς μεγάλων αλυσίδων που αρέσκονται να πουλανε τα ψαράκια σε πλαστικά ποτήρια ή να τους έχουν σε πλαστικά ραφάκια με νερό λιγότερο του ενός ποτηριού...Προσωπικά μόλις προχτές είχα έντονη αντιπαράθεση με έναν πωλητή 1ον για το θέμα των ποτηριών όπου επέμενε οτι είναι πολυ ανθεκτικά και "δεν έχουν ανάγκη αυτά" και 2ον γιατί πρότεινε σε μια κυρία και στο παιδάκι της να το βάλουν σε γυάλα και όταν παρενέβην και είπα στην κυρία οτι καλό είναι να το βάλει σε ενυδρείο κτλ. κτλ μόνο που δεν πιαστήκαμε στα χέρια με τον τυπά που αντέδρασε λέγοντάς μου να κοιτάω την δουλειά μου και οτι δεν ξέρω.Συμφωνώ με τον lifefx οτι ίσως να έπρεπε να είναι πιο επιτακτικό και απόλυτο.
και πάλι μπράβο για την προσπάθεια και ελπίζω να πιάσει τόπο:)

kgf12345
20-03-14, 20:10
το ανεβαζω ξανα(το αλλαξα και στο ποστ παραπανω),με το τελικο αρχειο μετα και τις τελευταιες αλλαγες του maverick:)

χωρεσε και μια φωτο:p:smt023:smt023:smt023

kgf12345
20-03-14, 20:17
@βουκακας

ελπιζω κιεγω να εχει την αποδοχη που πρεπει.
δεν ειμαι και πολυ αισιοδοξος για να πω την αληθεια,αλλα θα δειξει.
δεν θα εξαφανιστουνε ξαφνικα οι ασχετοι πωλητες,αλλα το φυλλαδιο υπαρχει στα ελληνικα πλεον και οποιος θελει μπορει να κανει κατι;)

Maverick
20-03-14, 20:21
Ακόμα και σε λίγα πετ σοπ να "πιάσει" (πχ σε αυτα που δραστηριοποιούνται στο φόρουμ και φαίνεται να συμφωνούν με διάφορες απόψεις που εκφράζονται εδώ), φανταστείτε πόσοι νέοι χομπίστες θα επωφεληθουν και κυρίως πόσοι μονομάχοι θα σωθούν...

Άλλη μια φορά μπράβο στον Γιώργο για την ιδέα και τη δουλειά που έριξε :smt038:smt038:smt038

Μόλις δώσει το ΟΚ ο αρχηγός, θα το βάλουμε και υπόμνημα να μην το ψάχνουμε στις σελίδες.

lifefx
20-03-14, 20:31
:smt038:smt038:smt038:smt038:smt038:smt038:smt038

kgf12345
20-03-14, 20:45
νασαι καλα maverick,εγω ευχαριστω πολυ, γιατι χωρις τη βοηθεια σου θα ητανε πολυ πιο δυσκολο:p

gordon
20-03-14, 20:48
μπράβο !!! παλι το '' τι τρώνε οι μονομάχοι '' δεν ειναι bold ...πλακα κανω και έτσι μια χαρά είναι..

Maverick
20-03-14, 20:51
μπράβο !!! παλι το '' τι τρώνε οι μονομάχοι '' δεν ειναι bold ...πλακα κανω και έτσι μια χαρά είναι..

Εμένα το βγάζει και bold και italic... Αλλά μόλις είδα ότι το "τι" έχει τόνο! :D

Βούκακας
20-03-14, 20:52
Οπότε μπορούμε να προχωρήσουμε σε εκτύπωση και μοίρασμα?

gordon
20-03-14, 20:55
Εμένα το βγάζει και bold και italic... Αλλά μόλις είδα ότι το "τι" έχει τόνο! :D
οχ ναι σορρυ για καποιο λογο μου ανοι3ε το παλιο πριν :D:D..μια χαρα είναι τωρα !!!!!!!!!

kgf12345
20-03-14, 21:00
ρεσεις,δεν κοβετε την πλακα?:D
πρωτον το word μου δεν εχει ελληνικα,δευτερον εχω συνηθισει να γραφω εδω οπως ναναι,και τριτον μου εχουνε βγει τα ματια να διορθωνω αυτες τις μερες:D

χαλαρωστε λιγο με τα λαθη που ανακαλυπτετε.οταν διαβαζετε τιποταλλο μετρατε τους τονους?:D

gordon
20-03-14, 21:02
ρεσεις,δεν κοβετε την πλακα?:D
πρωτον το word μου δεν εχει ελληνικα,δευτερον εχω συνηθισει να γραφω εδω οπως ναναι,και τριτον μου εχουνε βγει τα ματια να διορθωνω αυτες τις μερες:D

χαλαρωστε λιγο με τα λαθη που ανακαλυπτετε.οταν διαβαζετε τιποταλλο μετρατε τους τονους?:D

:D:D:D

genecr
21-03-14, 09:37
πολύ ωραίο βγήκε πολλά μπράβο :smt038

kgf12345
21-03-14, 09:45
ευχαριστω:)

(αντε αφαιρεθηκε και ο τονος απ'το "Τι",μιας και το ξαναειδα:D)

gordon
21-03-14, 11:15
ψάχνω να βρώ λάθως και δέν μπορώ :D:D:D !!!

Maverick
21-03-14, 14:27
(αντε αφαιρεθηκε και ο τονος απ'το "Τι",μιας και το ξαναειδα:D)

Λύγισες ε; χαχαχ Ο Τόλης είπε το τελικό ΟΚ οπότε θα ανέβει σε λίγο σε υπόμνημα να το βρίσκουμε εύκολα. Βάλτε το λινκ προς το υπόμνημα και σε καμιά υπογραφή για να διαδωθεί στο φόρουμ πιο γρήγορα.

Γιώργος Κ
21-03-14, 15:09
Θα τύπωσω μερικα για να δωσω σε πετσοπ που συναντώ στο δρομο για τη δουλεια! Αν και δεν ειμαι αισιόδοξος οτι θα τα αποδεχτούν αλλα λεμε τωρα! Μακαρι ...
Στα καταστήματα εδω στο φορουμ μολις βρω χρονο θα το στειλω με πμ ωστε να δουμε ποιος θα δεχτεί ...
Αν καποιος δεν εχει τη δυνατότητα να τυπώσει και θελει να τα προωθήσει σε καποιο πετσοπ κοντα στο σπιτι/δουλεια ας μου στείλει πμ να το κανονισουμε!
Ελπιζω να εχει ανταπόκριση το εγχείρημα ...
Κατι ανάλογο σκεφτομαι και για τα καημενα τα χρυσόψαρα αλλα και για αλλα είδη ψαριών ...
Συγχαρητήρια σε όλους όσους ασχολήθηκαν και φυσικα στον Γιώργο που τα εκανε ολα! Προκαταβολικά συγχαρητήρια σε όσους ασχοληθούν στην διανομή του αλλα και σε όσους επαγγελματίες το υιοθετήσουν !

delta66
21-03-14, 16:17
...Κατι ανάλογο σκεφτομαι και για τα καημενα τα χρυσόψαρα...
:smt058:smt058:smt058:smt058

Maverick
21-03-14, 17:02
Άντε και βιβλιαράκι (να έχει μέσα μονομάχους, χρυσόψαρα, "γλείφτες" κλπ) :D

delta66
21-03-14, 17:16
Pangasius, Gallagher, Redtail Phracto, Pacu, Oscar, Silver shark :D
Συνηθη θυσιαζομενα ψαρια στο βωμο του κερδους
Κι αλλες ιδεες http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=57624

lifefx
21-03-14, 23:45
Δέ κάνουμε κανένα βιβλιαράκι όπως ημαστε;...ε;...σειρά βιβλιαρακίων aquatek;...έχω ξεφύγει ε; :D:D:D